Vara-Apu OY

Kiero???

Onko teillä kokemusta kyseisestä yrityksestä?
Miten teitä kohtaan ollaan toimittu? Onko jätetty " tyhjän " päälle?
Mitä jos olette kieltäytyneet muutamasta vuorosta?
Entä jos olette sanoneet ääneen jos joku asia ei ole miellyttänyt?
Haluaisin kuulla minkälaisia kokemuksia muilla on tästä firmasta...

16

5319

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • homma toimii

      Hello!Jos olet kyseisessä firmassa päivystäjänä,niin sinun tulee ottaa vastaan tarjottu keikka.Päivystäjäksi ilmoittautuminen on vapaaehtoista.Jos et ole päivystäjä,niin kun ne lähettää sieltä esim. tekstarina ilmoituksen jostakin tulevasta keikasta,niin saat ihan itse valita otatko keikan vai et.Kukaan ei siis pakota yhtään mihinkään.

    • nimetönxxx

      Moi!Riippuu mitä tarkoitat muutamasta vuorosta kieltäytymisellä...Jos olet varannut tietyt vuorot itsellesi ja ne on jo sinulle vahvistettu,niin et voi enää kieltäytyä niistä,jos sinulle tuleekin jokin meno.Vuoron voi perua vain sairastumisen/lapsen sairastumisen vuoksi.Jos olet jo mennyt keikkalle ja paikan päällä keikkapaikka onkin niin hirveä,ettei sinne tee mieli jäädä,niin suosittelen sitkeästi hammasta purren vetämään keikan läpi.Keikkafirmat ovat yleisesti ottaen aina enemmän maksavan asiakkaan puolella,ja jos kävelet keikalta pihalle tyyliin "mun ei tartte katella tämmöstä" tulee siitä vain sinulle itselle ongelmia.Suomennettuna:keikkasi loppuvat siihen!Tietysti jos keikkapaikka on sellainen,että oma turvallisuus /terveys on todistettavasti vaarassa,niin silloin keikasta kieltäytyminen on ymmärrettävää.Siihen ei voi mikään keikkafirma enää mitään alkaa mussuttaa.Mainitsin tuossa äsken,että keikkafirmat ova yleisesti ottaen maksavan asiakkaan puolella.Tämä ei siis ole meininki pelkästään Vara-Avussa!Muuten saat itse valita vuorosi.Voit valita itse netistä sinulle sopivat vuorot.Ja jos saat ilmoituksen tulevasta vuorosta puhelimitse,päätät itse otatko sen vastaan vai et.Edellä olevassa kirjoituksessa on hyvin mainittu se,että jos ilmoittaudut päivystäjäksi ON sinun otettava päivystysaikana vastaan mikä tahansa vuoro!Ja kyllä...Keikkafirmat jättävät sinut tyhjän päälle!Sinulla voi olla ihan hirveästi keikkaa,mutta yhtäkkiä keikkoja ei enää ole.Keikkafirmat eivät sitä tahalleen tee.Jokaisen keikkafirmaan menevän työntekijän tulisi ymmärtää,etteivät keikkafirmat takaa pysyvää työtilannetta.Kun keikka ei ole,sitä ei ole!Keikkafirmoja suosittelen opiskelijoilla ja lisätyötä haluaville.Vakituisena työnä,sitä ei kannata käyttää,ellei ole ihan pakko!

    • vara-apu1

      Ei valitettavaa. Kesällä on viimevuosina ollut vähemmän keikkoja. Äärimmäisen joustavaa työntekoa. Keväällä tein kolme keikkaa (oma valinta, töitä olisi ollut) eivätkä ole valittaneet.

      Palkanmaksussa ei ongelmia .

    • rrr7

      viime marraskuusta olen ollut töissä: asiat menevät hyvin kunhan pidät saatavuuskalenterin kunnossa etkä mokaile liikaa keikoilla. Kerran sain kassaeron aikaan, meni suoraan palkasta mutta kukaan ei siitä mitään saarnaa pitänyt. Jos kalenteri on tyhjä koko päivälle niin kannattaa varautua siihen että 06.00 soitetaan vuorosta ja se voi alkaa niin pian kuin mahdollista. Kandee osata oman seudun bussilinjat ja olla valmiina jos kutsu tulee :p saat nalkutusta jos sanot soittajalle ettei pääse vaikka kalenteri muuta sanoisi ;)

      palkan kanssa ei ongelmia.

      välillä keikoilla on ollut tylyä kaupan henkilökuntaa, mutta se kuuluu juttuun. hyvällä lykyllä saa vakkaripaikan ja v-a ilmoittaa välillä myös vakituisista paikoista asiakasyrityksissä.

      kaikenkaikkiaan: kauaa tätä ei jaksa isolla alueella, tulee ramppaamisen tunne. toisaalta on kyllä joustavaa ja sopii varmasti opiskelijoille, mutta EI ainoaksi työksi. pari vuoroa viikossa on ihan ok.

    • neyyyth

      "Jos kalenteri on tyhjä koko päivälle niin kannattaa varautua siihen että 06.00 soitetaan vuorosta ja se voi alkaa niin pian kuin mahdollista. Kandee osata oman seudun bussilinjat ja olla valmiina jos kutsu tulee :p saat nalkutusta jos sanot soittajalle ettei pääse vaikka kalenteri muuta sanoisi ;)"

      Olen harkinnut VA:lle hakemista. Ei kovin innostavalle kuulosta. Kannattaa siis pitää kännykkä aamuisin kiinni halutessaan nukkua. Vai tarkoititko ns päivystysvuoroa? Ne on juuri sitä, että lähtö voi tulla milloin vain joten en näe tapauksessa ihmettelemistä. Mutta kalenterin ollessa muuten vapaa ja heidän soittaessa 6.00, se on aika veemäistä toimintaa :( Luurin vaan offline ja soittakoot seuraavalle ;)

    • kuu1267

      Huijareita. Saatetaan määrätä lopettamaan työt ja tekaista syitä. Sitten ei tarjota yhtään töitä, kaikki alkoi kun firman johto muuttui hiljattain. Useammalla ihmisellä on todisteita loppuneista keikoista ja heitä on uhkailtu potkuilla. Välitön siviilikanne vain poliisille, jos pelataan näin sairasta peliä, että mustamaalataan työntekijöitä. Tein Vantaalla hommia hiljattain ja työt loppuivat kuin seinään. Kauppa ei sanonut muuta kuin että työnantajan pyynnöstä työt loppuu. Vara-apu väitti että kauppa on pyytänyt. Olen kuullut että näin on savustettu porukkaa enemmänkin. Liitolle vaan soittoa jos töitä ei tarjota ja asia korjautuu. Älkää ihmeessä kirjoittako nimeänne mihinkään soittamatta liittoon.

      • Todella pettynyt

        Näin kävi itselle.. annettiin potkut, ilman syytä. Kauppa kuulemma näin halusi, vaikka ei kuitenkaan ollut halunnut..
        Oma juttuni on menossa käräjille. Valheellisia syytteitä on myös myös ropissut, ns. työkavereilta ja joltain ihmisiltä joita en ole koskaan nähnytkään.
        Ja huvittavaa on että muutamat näistä on saanut ylennyksen..aika yhteensattumaa.
        Onneksi on kaupassa kamerat niin voidaan katsoa kuka puhuu totta.


      • entääliöminäkin

        keikkatyöntekijällä ei ole koskaan sekuntiakaan irtisanomisaikaa, joten potkuista ei kannata puhua!!


      • ...........
        entääliöminäkin kirjoitti:

        keikkatyöntekijällä ei ole koskaan sekuntiakaan irtisanomisaikaa, joten potkuista ei kannata puhua!!

        Niin mutta meillä suomessa on täällä lait mitä noudatetaan...tietyssä vaiheessa työtunnit voivat olla jatkuvia ja niitä saattaa olla paljon.
        Tämän jälkeen on ihan sama mitä sopimuksessa lukee, kun se muuttuu laissa toistaseksi voimassa olevaksi sopimukseksi/ osa-aikaiseksi. Silloin, jos ohitsesi palkataan ihmisiä/jäät yht äkkiä ilman töitä, olet saanut potkut ja lain mukaan myös laittomat sellaiset.
        Tutustukaa ihmiset omiin oikeuksiinne, kun teette töitä joillekkin.


      • hersijoittaja
        Todella pettynyt kirjoitti:

        Näin kävi itselle.. annettiin potkut, ilman syytä. Kauppa kuulemma näin halusi, vaikka ei kuitenkaan ollut halunnut..
        Oma juttuni on menossa käräjille. Valheellisia syytteitä on myös myös ropissut, ns. työkavereilta ja joltain ihmisiltä joita en ole koskaan nähnytkään.
        Ja huvittavaa on että muutamat näistä on saanut ylennyksen..aika yhteensattumaa.
        Onneksi on kaupassa kamerat niin voidaan katsoa kuka puhuu totta.

        -työskentelitkö s- vai k-ryhmässä, kun sait potkut?
        -annan sulle selvät ohjeet miten toimit; otat yhteyttä kyseisen kauppaketjun s- tai k-ryhmän / johtoon ja kerrot miten kohtaasi toimittiin ja miksi väittämät ovat perusteettomia?
        -jos käy ilmi, että henkilöstövuokrausyritys on lopetuspyynnön takana, tiedetään varmasti, että sinut on haluttu savustaa ilman laillista syytä ulos vuorostasi
        -jos vuokrafirma väitttää että olet mennyt myöhässä töihin, voit vedota vaikka siihen, että sun käyttäjätunnukset oli ihan ajallaan auki => jos eivät kanna vastuuta olet oikeutettu tekemään syytteen poliisille siitä, että sinut on savustettu ilman moraalista peliä ulos töistä, aina parempi mitä enemmän on näyttöä / osoitettuja viestejä liittyen tiettyihin vuokrafirmoihin, niin viranomaiset voivat tutkia näitä firmoja. Tee ilmoitus ainakin Työsuojeluhallinnolle ja kirjaamalla asiasi, niin firma joutuu kontrolliin helpommin kun on näyttöä, että he pelaavat ilman reilua toimintaa! Yhteys reippaasi **TYÖSUOJELUHALLINTOON VAAN ILMOITUS NIIN ON NÄYTTÖÄ** JA ENEMMÄN NÄKYVYYTTÄ, ETTEI VUOKRAFIRMAT PELAA AINA OIKEIN!


      • her2
        entääliöminäkin kirjoitti:

        keikkatyöntekijällä ei ole koskaan sekuntiakaan irtisanomisaikaa, joten potkuista ei kannata puhua!!

        -Ei pidä paikkaansa, jos olet koeajan yli työskennellyt, sinulla on irtisanomisaika, senkin tulee olla asianmukaisesti perusteltu
        -olkaa tarkkoja, että saatte lomakorvauksenne, jos työnne loppuu, usein firmat vetoaa siihen, että on omalla vastuulla hoitaa ne, ei se mee juridisesti niin, firmat ne laskelmat hoitaa juridisen oikeusopin mukaan


    • nothanks

      Sain tän vuoden alussa hyllyttäjän paikan Vara-Avulta..tai ainakin luulin saavani. Työvuoroehdotukset olivat melkein yksinomaan kassavuoroja. Työhaastattelussa annettiin ymmärtää että työvuorot ovat varattavissa netissä. Koko aikana taisin löytää netistä kokonaiset kaksi työvuoroa: inventointia (jotka ovat muutenkin tiedossa tosi kauan etukäteen) sekä kassaharjoitteluvuoron K-puolelle, joka olisi ollut siis palkaton.
      Työvuorotarjouksia alkoi tulla tekstiviestitse noin kuuden aikaan aamulla...jos siis heräsit esim kahdeksalta, oli melko varmaa, että työvuoro oli mennyt. En viitsinyt soittaa toimistolle, koska silloin olisi tarjottu jotain ihan muuta vuoroa, jota en olisi halunnut tehdä (esim. työaika oli hankala, työpaikka liian kaukana, ikävää hlökuntaa jne). Miksi työvuoroja ei laitettu nettiin, niinkun annettiin ymmärtää? Sieltä voi kätevästi varailla vuoroja, jotka ovat vielä varattavissa. Muutenkin olisi ihan kivaa suunnitella elämäänsä vähän pitemmälle kuin muutaman tunnin päähän. Välillä se on ihan ok ja kuuluu vuokratyön luonteeseen mutta jokapäiväsenä rutiinina jotenkin ahdistavaa.

      • TOTUUS_EI_VALHEET

        Ilmaiset koulutusvuorot ovat syynä siihen, että vuoroja ei ole verkkojärjestelmässä. Todellisuudessa vuoroja varmasti olisi, mutta niitä ei tarjota. Jos haluat tehdä Vuoroja Vara-avulla ja kuulut Pamiin, niin soita Pamille rohkeasti ja ilmaise tästä epäkohdasta, ettei vuoroja ole järjestelmään kirjattuna. Voit vaatia Pamia selvittämään tarjotaanko vuoroja tasapuolisesti Vara-avulta. Itse otan yhteyttä Pamiin hiljattain liittyen samoihin ongelmiin. Pam hoitaa oikeuksianne, että saatte töitä, jotka kuuluvat TEILLE. Jos haluatte kieroilun loppuvan, niin voitte alkaa Pamin luottamushenkilöiksi ja taata sillä omaa meriittiä niin, että tiedetään yrityksen toimista Pamissa vielä entistä enemmän. Työsyrjintä koskee myös sitä, jos olet tehnyt samalle työnantajalle pitkään töitä ja yllättäen työmääriisi tulee merkittäviä muutoksia. Voit todistaa pamille tekemäsi työmäärät palkka- ja tuntilistoilla. Näin yritys ei voi vedota siihen, että olet "töihin kutsuttaessa -sopimuksella töissä". Kun teette heidän kauttaan S- ja K-ryhmän kaupoissa töitä, katsokaa ihmiset niitä kauppojen työvuorolistoja niin tiedätte paljonko Vara-apua käytetään. Olen huomannut että useissa kaupoissa töitä on Vara-avun kautta paljonkin, mutta halutaan tavallaan antaa se kuva verkkojärjestelmän kautta, ettei töitä ole, vaikka koko totuus ei ole siinä!!


    • JALMARI444

      -VARA-APU HYVÄKSIKÄYTTÄÄ LAKIPYKÄLÄÄ "TÖIHIN KUTSUTTAESSA", KAIKISSA HEIDÄN TYÖPAIKKAILMOITUKSISSAAN MAINOSTETAAN, ETTÄ 1-6VUOROA/VIIKKO. HYVÄ JOS SAATTE TÖITÄ 1-2KPL KUUKAUDESSA. SUURET LUPAUKSET YRITYKSELLÄ. TIETTYJÄ IHMISIÄ SUOSITAAN JA TOISIA SYRJITÄÄN. SELKEÄÄ NÄYTTÖÄ LÖYTYY. VARANETTIÄ OHJATAAN NIIN, ETTEI VUOROJA TARJOTA KAIKILLE VÄLTTÄMÄTTÄ OLLENKAAN! TÖRKEÄÄ!

    • jonne691

      VARA-APU = ORJATYÖVOIMAA ILMAN OIKEUKSIA = KIERRÄTYSTÄ ELI PALKATAAN KOKEMATTOMIA EIKÄ TARJOTA KOKENEILLE JUURI YHTÄÄN TÖITÄ => "TÖIHIN KUTSUTTAESSA" TARKOITTAA ETTE VÄLTTÄMÄTTÄ SAA EDES SINULLE MAINOSTETTUJA TÖITÄ/ VARA-APU MAINOSTAA KAIKISSA ILMOITUKSISSA ETTÄ TÖITÄ 1-6VUOROA VIIKKO. ETTE VÄLTTÄMÄMÄTTÄ SAA YHTÄÄN TÖITÄ, VAIKKA KOEAIKA OLISI UMPEUTUNUT.

    • Anonyymi

      Vara-Apuhan menee konkurssiin, sen toiminta loppuu.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      4965
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      31
      3144
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1817
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1770
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1625
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1491
    7. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1247
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      10
      1243
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1227
    10. Ison Omenan uhri tukahdutettiin kuoliaaksi. Kuolinsyynä sydämen pysähdys.

      Eli naisen hengittäminen estettiin ja tästä oli suorana seurauksena sydämen pysähdys. Ihan oppikirjan mukainen tapaus. H
      Maailman menoa
      17
      1207
    Aihe