Akustinen kitara

herkät sormet

Kumpi on se oikea tapa opiskella kitaransoittoa: nailonkielisellä vai metallikielisellä. Onko nailon kielet sormenpäille paljon miellyttävät.

3

83

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kalakkuna

      On miellttyvämmät ehkä koska ovat pehmeämmät ja kuluukin nopeammin, omasta mielestä metLlikielet on paremmat ja soikin paremmin, eihän näitä kyllä voi edes oikeastaan vertailla.

      Ne sormetkin kyllä tottuu/nahka kovettuu.

    • Skebaristi

      Ei ole yhtä oikeaa tapaa opiskella kitaransoittoa.

      Kitaransoittoa voi ihan hyvin opiskella niin nailon- kuin teräskielisellä kitaralla sekä myös sähkökitaralla, itseasiassa näillä kaikilla on aloitettu kitaransoitto. Pääasia on, että pitää siitä mitä tekee ja homma on mielekästä.

      Jos aloittaa sähkökitaralla niin aivan hyvin voi myöhemmin sitten tutustua nailonkielisen kitaran soittamiseen ja päinvastoin ja sama pätee akustisen teräskielisen sekä naikkarin tai sähkiksen suhteen jne.

      Nailonkielet on vähän hellemmät sormenpäille mutta tätä ei kannata ajatella kun aloittaa vaan sitä kannattaa miettiä mistä pitää eli jos tykkää nylonkielisestä niin sitten sillä ja jos teräskielisestä niin sitten aloitetaan sillä.

      Joka tapauksessa on se kitara mikä tahansa niin sormen päät tuppaa täysin tottumattomalle tulemaan hieman araksi, ihan sama jos vaikkapa aloittaa urheilun, kyllähän siinäkin lihakset alussa kipeytyy.

      Sormenpäät tottuu kyllä soittamiseen, aloittipa sitten millä hyvänsä kitaralla.

      Mieti millaista musiikkia soitat, jos pelkkää klassista niin hanki nylonkielinen mutta jos meinaat soittaa folkkia, rokkia, bluesia, poppia niin kyllähän soundillisesti tuo teräskielinen on sitten kivempi, toki millä tahansa kitaralla voi vetää mitä haluaa, eri juttu miten soundit istuu kuulijan korviin ;)

      • SatchTL

        Siispä. Itse opettlin sähkökitaralla 13-v. alkaen. Myöhemmin monta vuotta eteenpäin sain ekan nylon-kielisen. Olikin jo hommaa saada sormet tottumaan, mutt akyllä se ajan kanssa sujui. Sitten paljon myöhemmin teräskielinen akustinen jne..
        Pääasia on - älä koskaan osta halpaa ritsaa - varsinkaan, kun on kyse akustisesta.
        Soitto innostus voi loppua lyhyeen, kun soitin on "kuralla" valmiiksi. Halpa nylonmalli on täysi painajainen. Jos sen saa pysymään vireessä, niin intonaatiot yms. on aivan pilalla, ja sitten jo pitäisi kielet vaihtaa. teräskielinen aku taas on halpiksena karmea soitettava ja soundi hirveä. Esim. noin alkean 400 egee ja siitä ylöspäin vois olla Ovation-mallit kyseeseen. Kevyt soitettava(tosi lähellä sähkiksen tuntumaa) ja pysyy jopa vireessä. Ja vieläpä useissa oma elektroniikka(mikitys).


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      432
      3115
    2. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      107
      2502
    3. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      368
      2326
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      158
      2035
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      7
      1857
    6. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1277
    7. 166
      1265
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      97
      1176
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      72
      1111
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      88
      967
    Aihe