lääke "pilasi elämäni"

sanna...

tosiaan n. 2 ja puol vuotta sit mulle määrättiin leponex lääkitys kun olin sairaalahoidossa... auttohan se harhoihin (mulla on todettu masennusoireinen skitsoaffektiivinen häiriö) ja olotila hieman parani... mutta haittavaikutuksia tuli. olin silloin n. 60-70 kilonen ja nyt painan 136 kg kiitos kyseisen lääkkeen, nyt polveen ja alaselkään sattuu kävellessä... lisäksi kuolaan ja saatan yöllä kusta alleni, joten joudun käyttämään vaippoja. nyt olen yrittänyt pyytää lääkäriä lopettamaan leponexin, mutta ei... kohta alan itse vähentämään annosta... onko muillakin samankaltaisia kokemuksia ym.? ajattelin vaan kertoa, että joillain lääkkeellä saattaa olla hyvin "vakaviakin" ja inhottavia sivuvaikutuksia...

23

11786

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 2340+ 2340

      Miksi olet jatkanut lääkkeen käyttöä vaikka haittavaitusten lista on huima?

      Itse söin SP annoksella 800mg/vrk pari kuukautta ja lopetin kun haitat olivat hyötyä suuremmat

      • sanna...

        kerran lopetin lääkkeen, mutta mulle tuli niin kamala olo et meinasin tappaa itteni, joten jatkoin sen käyttöä. pitäis lääkärin kanssa sopia että pikkuhiljaa lopettelis, jos se nyt vaan suostuis siihen. sen takia lääkäri haluis pitää lääkkeen koska mul on edelleen harhoja ym.


      • lääkkeet ei auta
        sanna... kirjoitti:

        kerran lopetin lääkkeen, mutta mulle tuli niin kamala olo et meinasin tappaa itteni, joten jatkoin sen käyttöä. pitäis lääkärin kanssa sopia että pikkuhiljaa lopettelis, jos se nyt vaan suostuis siihen. sen takia lääkäri haluis pitää lääkkeen koska mul on edelleen harhoja ym.

        Itselläni on vainoharjoja, jotka toisinaan lamaavat minut vuodekuntoon.. harhat ovat hyvin todentuntuisia (ja osa pahoista puheista on varmasti totta)

        mutta mielummin elän harjojen maailmassa kuin syön neuroleptejä. Minun itsetuhoajatukset täyttävät päivästäni koko hereillä oloajan. En osaa elää enää ilman itsemurhan miettimistä. Siitä on tullut niin osa minua, että tuota ajatusta en saa enää päästäni pois.

        Minulla on jopa aina mukana "välineet" jotta pystyn itsemurhan tekemään vaikka kaupan wc:ssä.

        Toisaalta en paljon kodin ulkopuolella liiku; viimeisen vuoden aikana olen poistunut kotiovesta 12 kertaa.

        Olen valmis kuolemaan vaikka heti.. toistaiseksi olen elossa (enkä nauti tilastani yhtään, nytkin tuntuu että pää räjähtää tuskasta)

        Elän siis tämmöisenä vajakkina niin kauan kun elän, harhojeni kanssa sekä tiedon kanssa siitä että voin olla huomenna kuollut. Miksi ihmeessä söisin mitään lääkkeitä tähän ja kärsisin vielä tän kaiken päälle neuroleptien sivuvaikutuksista?

        Kun elämänhalu sammuu ja kaikki toivo on mennyt, ei siinä auta enää vetää edes huumetta. Odottaa vaan sopivaa hetkeä, että täältä pääsee kärsimästä.


    • leepo1

      Mulla sama homma kun alottajalla,lihoin lyhyessä ajassa 20kg ja kuset tuli sänkyyn.lääke lopetetiin kyllä sitte melko nopesti. Kamala lääke!

    • Anonyymi

      Käytin 10 vuotta. Vähän sen jälkeen oli kuin olisi koomasta herännyt. En tiedä minne ne 10 vuotta meni, en tehnyt mitään en poistunut kotoa en vissiin edes ajatellut mitään.

    • Anonyymi

      Ajoittain kyllä ihmetyttää tuollaiset lääkärit jotka eivät välitä mitään kun potilas kertoo miten lääkityksen kokee ja mitä haittoja siitä on.
      Luulisi että mieleen tulisi vaikka kokeilla jotain muuta lääkettä jos on pakko lääkettä käyttää.
      Minulla on muutamia tuttuja jotka käyttävät juuri Leponexia ja tiedän että sitä on vaikea lopettaa. Yksi lopetti ja meni heti psykoosiin, joutui sairaalaan.
      On ikävä myös sanoa mutta heillä kaikilla Leponexia käyttävillä tutuilla on tullut 2-tyypin diabetes lääkkeen aloituksen jälkeen eli käytön aikana. Tosin ei voi tietää onko juuri tämä lääke sen aiheuttanut mutta onhan se outoa että heistä jokaiselle on tullut se.
      Siitä on suunnilleen 20 vuotta kun minullekin kyseistä lääkettä kokeiltiin mutta pelastuin syömästä sitä kun sydämen qt-rytmi hidastui siitä. Se on joku johtumisrytmi sydämessä, ja jotkut psyykenlääkkeet saattavat haitata sitä rytmiä.
      Silloin pitäisi sellaisia lääkkeitä välttää jotka siihen vaikuttavat, vaikka huomasin aikoinaan ettei siihen kummemmin lääkärit kiinnitä huomiota.
      Niitä lääkäreitä kun ei vaan kovin herkästi uskalla alkaa ns. neuvomaan a väittelemään heidän kanssaan kun voivat ottaa itseensä.

    • Anonyymi

      Taas näitä höpöketjuja, joissa kysyjä vastaa itse itselleen. Jos ei kykene olemaan ilman lääkitystä, niin siitä ei pitäisi ketään syyllistää. Tämän tarinankertojan ongelma on järkevän tekemisen puute ja kapea ja rajoittunut maailmankatsomus, johon ei mahdu kuin yksi ihminen eli henkilö itse ja omat rajoittuneet katsantokannat asioihin.
      Lopetukseen on vaihtoehtoja ja terveydenhoito auttaa.
      Jos ei kykene olemaan ilman lääkettä, niin on vain yksinkertaisesti niin sairas, että tarvitsee apua selviytyäkseen arjesta esim. toimivan lääkityksen.

      • Anonyymi

        Jaa että terveydenhoito auttaa.....
        Onko sulla ihan omakohtaista kokemusta asiasta?

        Yleensä terveydenhoito on sitä että käsketään lääkityksiä vain jatkamaan eikä anneta lupaa lopettaa vaikka saattaisi pärjätä ilmankin, eikä ole kyse pelkästään Leponexista vaan muistakin psyykenlääkkeistä.

        Olisi kiva tietää mistä löytyy tuollaista terveydenhoidollista apua että suostuvat lopettamaan lääkitykset.


      • Anonyymi

        Taidat olla itse niin onnistunut tässä elämässä että et osaa lähinmäisellesi antaa muuta kuin lääkehoitoa. No itsekkäät , rahanahneet, menestystä janoavat ihmiset ja teeskentelijät ovat usein näitä. Minäkin kerran olin mutta sitten löysi n Jumalan kannattaa kokeilla niin saa asioihin vähän laajemman persoektiivin


    • Anonyymi

      Erittäin hyvänmakuinen pureskellessa.500mg aamuin illoin ja viikon päästä tuplat...aamumurojen sekaan kanssa sopivat koko perheelle...eikä ne oikeestaan väsytä...tuo määrä ainakaan.joten jos haluat nukkumaan niin kandee tuplata ja päiväkahvipikkusnäcksiksi kans 500mg.kyllä on paras lääke ikinä.vittu kahta en vaihda lepositeet ja leponex..kiitti vitusti terhi (joku lutka joka vartin tapaamisen jälkee määräs nää)3kk ois riittäny,mut 1,5v ja meinasin kuolla vitun huora näihin paskoihin....piripäille tiedoks et ketipinorii reilusti ni kyllä se siitä!se on vasta-aine!

    • Anonyymi

      Saatanallinen myrkky joka vei perusterveen pojan 19v muutaman viikon käytön jälkeen sydänlihastulehduksen ja keuhkoembolian vuoksi sairaalaan...ei jatkoon!! Karmea VAARALLINEN MYRKKY!!

    • Anonyymi

      Käytän leponexia. Lihonut 20 kiloa.

    • Anonyymi

      Sun kuolaaminen tyynylle on pieni hinta siitä ettet ala lahtaa porukkaa koska sun kuulemat äänet käski

      • Anonyymi

        onko tuo miten yleistä,että käskee tappamaan?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        onko tuo miten yleistä,että käskee tappamaan?

        Hoitamattomana vakavassa tautimuodossa ei ainakaan ollenkaan harvinaista. Kaksi skitsofreenikkoa lähipiirissä valitettavasti päätyivät tekoon asti vailla ymmärrystä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hoitamattomana vakavassa tautimuodossa ei ainakaan ollenkaan harvinaista. Kaksi skitsofreenikkoa lähipiirissä valitettavasti päätyivät tekoon asti vailla ymmärrystä.

        Vakavammassakin muodossa harhat voivat olla jotain aivan muuta kuin käskyjä tappaa joku.
        Väittäisin kyllä, että tappamaan käskevät harhat ovat aika harvinaisia.

        Kerroit kahdesta skitsofreenikosta lähipiirissä, tunnetko ehkä muuten enemmänkin skitsofreniaa sairastavia ?
        Itse olen vuosien varrella saanut tavata monia skitsofreenikkoja, ja pakko sanoa, vaikka osa vakavampaa muotoa sairastavia olleetkin, niin heidänkin harhansa ovat olleet muunlaisia, ei aggressiiviisia toisia ihmisiä kohtaan.

        Ei ihme, että monet saavat, ja ovat saaneet sellaisen käsityksen, että suurin osa mielisairaista olisi jotenkin vaarallisia muille, kun tuollaisia juttuja kirjoitellaan.


    • Anonyymi

      Minulla leponex 500 mg nyt vähentänyt 50 mg viikossa nyt 150 mg vielä hirveät sivuoireet illalla kun otan lääkkeet niin tunti niin tulee sellaiset oireet et ei riitä sanat sitten painon nousu kuolailu minulta hilseilee kasvot pulssi yli sata virtsaan housuihin yöllä jalat puuttuu ja kramppa

      • Anonyymi

        Jatkoa jalat kamppaa ja huimausta minulla on niin kovat sivuoireet mutta lääkäri ei suostu vaihtamaan lääkettä nyt aloin vähentämään omin neuvoin 50 mg viikossa


    • Anonyymi

      Älkää ikinä antako omaisillenne tätä eikä itselle. Olen nähnyt mitä paskaa se on.

    • Anonyymi

      Psykiatria sekoitti pääni lääkityksillä mitä määräsivät kun vieroittauduin toisen aineryhmän lääkkeestä ilman mitään järkeviä turvallisia ohjeita koska lääkärit ei aina osaa turvallisesti riittävän hitaasti purkaa lääkityksiä. En ihmettelisi jos olisin skitsofreniadiagnoosilla nykyään jos olisin jatkanit heidän hoitotavoillaan jossa lääkehaittaa hoidetaan uudella lääkkeellä kasaten lääkkeitä päällekkäin loputtomasti. Tämä hoitotapa sotki uneni, lisäsi sekavuutta, aiheutti neurologisia ja hermostollisia haittoja sekä tuhosi tunne-elämää.

      Psykiatrian aineet ovat neurotoksisia, sekoittavat hermostoa, aiheuttavat tuskaa haittojen kohdalla, sekoittavat tunne-elämää ja kemiallisesti kastroivat ihmisiä. Vuosien käytön jälkeen elämäni on aikalailla pilalla.

    • Anonyymi

      Ei todellakaan välitetä psyykenlääkkeen sivuvaikutuksista poikani nukkuu päivät pitkät yhdistelmä leponex sentralin lamictal, elämä pilalla janyt terveyskin huolissani olen,kerran kun määrätään nyt 10 vuotta syönyt

    • Anonyymi

      Joo samoja oireita ja tää leponex on hengenvaarallinen lääke

      • Anonyymi

        Tämä on totta koska Leponex voi laskea valkosolujen määrää liikkaa ja sitten voi saada tavallisen flunssan ja kuolla siihen koska elimistö ei pysty puolustautumaan. Siksi on kirjaimellisesti elintärkeää käydä vähintään kuukausittain verikokeissa jos on Leponex. Tämä haitta yleensä alkaa ensimmäisen 6 kk aikana jos se on "alkaakseen".

        Itse jouduin lopulta 2 kertaa viikossa (kyllä!) verikokeissa tämän haitanvuoksi sitten lopulta lääkäri sanoi ettei se lääke sovi minulle ja lopulta sain toisen lääkkeen, joka on muutenkin parempi. Itse suosittelen Latudaa jos se vain sopii.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      226
      3505
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2191
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2081
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1965
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      83
      1640
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1371
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1271
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1267
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1217
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1208
    Aihe