Omituinen anoppi..

Hämillään

Miltä kuullostaa ulkopuolisen silmin.. Olemme seurustelleet mieheni kanssa 5 vuotta, miehelläni poika (kouluikäinen) ex puolisonsa kanssa. Tapasin anoppiani muutamia kertoja suhteemme alkuaikoina ja anoppi vaikutti mukavalta ja tapaamiset sujui mallikkaasti, kunnes anoppi alkoi käyttäytymään ykskaks välinpitämättömästi minua ja miestä kohtaan n.6 kk seurusteltuamme. Kuulin mieheltäni että anoppi oli puhunut myös "pahaa" minusta mieheni ex puolisolle, sanonut etten kuulu perheeseen kun ei me edes tunneta yms. Ajattelin antaa asian olla ja jatkaa elämääni "ilman anoppia".. Vuodet vieri ja anoppi soitteli miehelleni lähinnä että mitä olivat jutelleet miehen ex puolison kanssa ja sitä rataa. Jätin menemättä jouluina ja juhlina miehen äidille, eikä sitä edes ihmetelty missään vaiheessa. Nyt viisi vuotta eteenpäin anopin ja ex miniän välit alkoivat hiertymään ja nyt heillä ilmeisesti totaallinen riita välit poikki systeemi, anoppi on alkanut soittelemaan minulle kuulumisiani, kutsuu kylään jne. Olen hyvin hämmilläni tästä, enkä oikein tiedä miten pitäisi jatkaa, vastaanko anopin kutsuun ja alan olemaan häneen yhteyksissä? Olisi mukava kuulla ulkopuolisen mielipiteitä :-)

13

1014

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mek

      Kun anopilla on mennyt välit ex miniään niin yrittää saada sinusta juttukaveria mutta älä anna periksi ja pidä välit asillisesna niin hyvä tulee.

    • bee2

      Haastava tilanne. Valitettavasti osalle ihmisistä ihmissuhteet ovat tuollaista kertakäyttötavaraa, että lennellään "kukasta kukkaan". Ei herätä minussa luottamista tuollainen käytös, joten kuten edellä kommentoitiin pidä välit asiallisina.

    • Anopin kokemus

      Ehkäpä anoppi on tarvinnut aikansa sopeutua puolison uuteen. Ehkä hänellä on ollut entisen miniän kanssa läheiset välit, miksi niitä pitäisi katkaista, vaikka poika on valinnut toisin. Kannattaa tutustua anoppiisi ja jos teillä on lapsia, niin toki se rikastuttaa molempien elämää, niin anopin kuin lastennekin. Ei minusta tarvitse anopin kanssa olla mitään niin läheisiä välejä, riittää ihan normaali kanssakäyminen. Minä en puutu poikani perheen elämään, mutta olen tottakai käytettävissä, jos apua tarvitsevat. Isovanhempien on tanssittava nuoren perheen pillin mukaan, nykyään kaikilla on oma perhe-elämä, siihen ei montaa sukupolvea enää nykyisin kuulu. Ja hyvä niin. Mutta pidetäänhän suhteita yllä kavereihinkin, niin miksi ei sitten siihen lähipiiriin voisi kuulua isovanhemmatkin. Tämä meni nyt vähän kauas siitä, mitä kysyit, mutta minun neuvoni on, että älä torju anoppiasi, ehkä tässäkin aika on tehnyt tehtävänsä ja hän ymmärtää poikansa uutta valintaa nyt paremmin.

      • ....................

        "Ehkä hänellä on ollut entisen miniän kanssa läheiset välit, miksi niitä pitäisi katkaista, vaikka poika on valinnut toisin." Sanoiko ap jossain välissä että välit ex-miniään olisi pitänyt katkaista?

        Minusta anopin käytös on naurettavaa ja läpinäkyvää; sinä olet nyt paikkaamassa ex-miniää kun heillä on sukset ristissä. Mitäs sitten kun he sopivat riitansa, sinä joudut taas vaihtopenkille?


    • kyllästynyt anoppei

      Älä anna anopille valtaa. On sen verran laskelmoivan kuuloinen akka ettei kannata vaivautua. Ole vaan kylmän asiallinen niin pääset vähemmällä.

      • M20Turusta

        Joo sama, en tiedä mutta jotenkin erittäin vaikea löytää asiallista anoppia, jossain vaiheessa huomaa että "ei tolla kaikki oo kohdallaan" Muija on kertonu iha samalla tavalla että välillä anoppi puhuu musta selän takana paskaa, sit ku nähään niin on niin asiallista ja mukavaa että.. tekopyhääkö?
        Oon tullu siihen tulokseen että parempi vaan siis antaa olla ja panostaa niihin omiin kavereihin / puolisoonsa, ei se oo ku anoppi, vaikka helvetin hyvän näköne onkii.


    • awgjargjaåg

      En kyllä minäkään alkaisi kaveeraamaan sen enempää kuin normaalista kohteliaisuudesta. Aiempi mielenosoitus sinua kohtaan ja pahan puhuminen ei kerro hyvistä käytöstavoista tai suhteellisuudentajusta.

    • Hajurako :)

      Sinulla ei ole välit katkenneet kenenkään kanssa, niin että elät juuri kuin ennenkin.
      Älä mene siihen halpaan, että sanallakaan osallistuisit anopoin mielipiteisiin exästä.
      Ethän edes tunne häntä, etkä kovin anoppiasikaan. Saattaahan hän kuitenkin olla ihan mukava ihminen. Tuttavia ja ystäviä ei ole koskaan liikaa.

      Asialliset välit on kuitenkin hyvä säilyttää.

      • Anoppi saa olla

        Minun anoppi haukkuu aina niitä ketä ei paikalla. Asiaton ja ilkeä. En ikinä lähtisi siihen, että vierailee täällä ilman, että mies kotona. Ilkeilee lapsen lapsistakin eli lapsistani hyvin asiattomasta, vaikka heissä ei vikaa ole. Suloisia ja fiksuja ja osaavia lapsia. Ovat kulmaan liian kova äänistä ja mitä milloinkin. Milloin jotain liikaa tai liian vähän. Äitinä hän ollut liian ankara ja mieheni ollut hyvin arka. Ja meidän taas eivät ole vierastaneet muita kuin joulupukkia ;)

        Mutta ei kannata idioottien kanssa elää, antaa niitten olla


    • 13+3

      Pidä ok välit, mutta älä lähde mukaan miehen exän haukkumiseen. Pahimmillaan hän voi käyttää sanomisiasi aseena exää vastaan, kun ei uskalla sanoa omia mielipiteitään, "Tiinakin sanoi, että..." . Diplomaattisuus pelittää tässä, hoidelkoon itse välinsä tämän entisen miniänsä kanssa.

    • rajansa kaikella

      Pitäisin välit asiallisina, ja muodollisen kohteliaana.

      Olen saman kokenut, erona vaan se ettei miehelläni ollut lapsia.
      Olen kuullut, etten kuulu perheeseen, ja he ovat huolissaan perinnöstään. Etten vaan pääsisi hyötymään heidän jäämistöstään. Myös heitä huolestuttaa poikansa mahdollinen jäämistö. Heidän mielestään sen pitäisi mennä heidän suvulle, vaikka me ollaan yhdessä hankittu se omaisuus mitä meillä on. Itselläni oli osake ennen meidän yhteenmenoa, ja miehelläni oli satatuhatta opintolainaa : )

      Olen ottanut hajuraon, ja pysyttelen poissa. Mieheni saa käydä ja pitää yhteyttä, mutta minä en lähde jatkuvaa perinnönjakoa kuuntelemaan.

    • Liina Anniina

      Ihmissuhteisiin kuuluvat säröt, mutta myös sopiminen.

      Sitä kai kuvittelee, että avio/avoparin eroaminen koskettaa pelkästään asianomistajia yksinään, mutta kyllä se varmasti kolahtaa myös mummoihin ja vaareihin.
      On sopeuduttava uuteen kuvioon ja vanhoilla ihmisillä se ei käy hetkessä.

      Tilanteessasi antaisin anopille armon käydä oikeudesta ja pyyhkisin pöydän menneistä. Ei niitä unohtaa tarvitse, mutta ei niihin kannata jumittuakaan eikä ottaa liiaksi kantaa.

      Ei sinun anopista tarvitse bestistä tehdä, mutta menisin kyllä kylään ja juttelisin small talkia.
      Ex-miniään en ottaisi suuremmasti kantaa, jos anoppi hänestä puhuisin. Ottaisin asenteen, että so what,ex-miniän asiat ja arvostelut eivät kuulu minulle ja anopin oma asia on, arvosteleeko vai jättää kritisoimatta.

      Yrittäisin rakentaa suhdetta anoppiin ihan omilta lähtökohdilta.

      Minusta on sivistystä se, että on lojaali ja diplomaattinen, sillä varmasti se olisi miehellesi helpotus, että tulisit jotakuinkin toimeen hänen äitinsä kanssa. Mikäs se suurempaa rakkauden osoitusta on miehelle!

      Parempi laiha sopu kuin lihava riita.

    • JKOPP

      NIINKÖ

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      100
      7000
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      30
      2731
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      33
      2303
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      86
      1987
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      13
      1695
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      8
      1502
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1387
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1361
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      8
      1314
    10. Musiikkineuvos Ilkka Lipsanen eli Danny TV:ssä - Blondeja, hittibiisejä, räjäyttävä Danny Show...

      Ilkka Lipsanen eli Danny on viihdyttänyt meitä jo kuusi vuosikymmentä. Musiikkineuvos on myös liikemies, jonka voidaan
      Suomalaiset julkkikset
      32
      1278
    Aihe