Vastineen kirjoittaminen varoitukseen?

puun ja kuoren välis

Loppuvuodesta 2011 jouduin sijaistamaan kollegaa hänen sairaslomansa aikana. Hänen tehtävänsä ovat sellaisia, että suurin osa niistä pitää hoitaa päivittäin. Omat työt siis kasautuivat, vaikka jonkun verran ylitöitä teinkin. Ylitöitä olin tehnyt jo ennen tätä sijaistamistakin. Toimitusjohtaja sitten yhtenä joulukuisena päivänä kun olin taas ylitöissä sanoi, että kerro kun ahdistaa niin palkataan lisää henkilökuntaa. Kerroin, että ahdistaa. Helmikuussa kehityskeskustelussa kerroin toimitusjohtalle, että töitä on liikaa ja ne ovat pahasti ruuhkautuneet, että työtehtävät ovat pääasiassa tulipalojen sammuttelua. Tilanne ei parantunut ja huhtikuussa pidin viikon ylityövapaita, koska en jaksanut enää. Tämän jälkeen keskustelin lähimmän esimieheni kanssa ja kerroin, etten jaksa enkä ehdi tehdä kaikki tehtäviä. Joitakin viikkoja tästä muutama tehtävä siirtyi pois ja tietenkin jouduin perehdyttämään uudet ihmiset niihin.
Kesäloman jälkeen työtehtävät lisääntyivät ja tilanne paheni. Keskutelin kahdesti lähimmän esimiehen kanssa, että en ehdi tekemään työtehtäviäni työajalla ja ylitöitä en jaksaisi tehdä. Mutta mitään ei tapahtunut. Marraskuussa toimitusjohtajalle kerroin tilanteesta ja siitä etten enää nuku kuin muutamia tunteja yössä. Minulta otettiin pois viikoksi puhelimeen vastausvelvollisuus ja sanottiin, että saan siirtää hänelle sellaisia sähköposteja, jotka on voi hoitaa. Lisää työtehtäviä olisi tämän viikon jälkeen annettu, mutta kun perustelin muutaman projektin kiireellisyyden niin en näitä saanut.
Tammikuussa työterveyslääkäri pisti minut sairauslomalle uupumuksen takia pariksi viikoksi. Itse en kokenut olevani työkykyinen sairausloman jälkeen. Palauttuani sairaslomalta sain varoituksen siitä, etten ollut hoitanut työtehtäviäni kunnolla. Nyt olen ollut pari kuukautta sairauslomalla uupumuksen aiheuttaman masennuksen vuoksi.
Kannattaako tehdä vastine varoitukseen? Minulla ei ole oikein muuta todistetta käydyistä keskusteluista kuin viime vuoden kehityskeskustelun paperi.

3

404

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ööty

      Varoituksen tarkoitushan on, että saatuasi tietää, mikä on mennyt huonosti, ryhdyt korjaamaan asiaa, eikä sinua sitten irtisanota. En rupeaisi rustaamaan vastinetta. Ennemminkin kannattaisi miettiä sitä, minkälaisen keskustelun käyt esimiehesi kanssa siitä, miten sinun pitää toimia, että työnantaja olisi jatkossa tyytyväinen. Jos olet liittynyt ammattiliittoon, niin keskustele asiasta luottamusmiehen kanssa tai kysy neuvoa liiton asiantuntijoilta.

    • makku1
    • tepa.

      No joo esimiehenhän pitäisi ryhtyä selvittämään asiaa, jos joku kuormittuu (yli tai ali) työssään sitähän ei esimiehesi ole tehnyt, vaikka olet kertonut useaan otteeseen ettet jaksa ja ehdi.
      Eikö tästä voisi tehdä vastineen? Ehkä joku pätevämpi osaa kertoa.
      Minun neuvoni on, että vaihda työpaikkaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Moi vaan vielä kerran

      Kivaa päivää samalla. Kukaan ei kaipaa eikä rakasta. 💔🐺🌃🌧️☀️
      Ikävä
      328
      3806
    2. Nainen, millaisista miehistä tykkäät?

      Mielenkiinnosta kysyn 😄
      Ikävä
      237
      3412
    3. Nyt sitten ulos ihmiset!

      Älkää jumittako täällä. Menkää, näkykää ja hankkikaa kokemuksia. Ei teitä kukaan edes bongaile, jos önötätte täällä.
      Ikävä
      146
      2653
    4. Mitä jos saisit tietää että kaivatullasi

      on jo joku toinen?
      Ikävä
      111
      2171
    5. Onnea Solatie !

      On sit valittu uusi kaupunginjohtaja.No ei menny Nivala-Harju- Tapio -Pikkarainen juntan mukkaan.
      Kemijärvi
      22
      2166
    6. Naiselle varatulle

      Jos homma kariutuu kotona, niin saanko sinut ihan omakseni🙂??
      Tunteet
      16
      2027
    7. Sarvisalon kesätori

      Onpa kiva paikka. Mutta torikahvila oli suorastaan naurettavan alkeellinen ja ne voileivät,olivat kuin pienen lapsen tek
      Loviisa
      17
      1815
    8. Minun pitää tehdä jotain

      En tiedä meneekö siihen viikko vai kuukausi. Mutta jos voit odottaa, niin löydän sinut sen jälkeen kun on homma hoidett
      Ikävä
      45
      1812
    9. Hindulijat raivoavat täällä, ettei kristinuskossa

      ole itsessään mitään aitoa! No miksi sitten hyökkäilette "nollaa vastaan"? Eikö hnduilijan vaan kannattaisi pieht
      Hindulaisuus
      315
      1546
    10. Sinä oot hyvä ihminen

      Mut ehkä me ei vaa sovita yhteen :(
      Ikävä
      123
      1402
    Aihe