Kirpputoritäti kouluttaa koiraa ????

isoisoäiti

Helposti sanotaan kuinka sekopää koira kun puree. Peloissaan outoon paikkaan eksynyt koirapahanen eikä löydä ulospääsyä, mutta täti vaan jahtaa ja paukuttaa käsiään, mitä todennäköisemmin huutaakin koiralle. Siinä ei jää paljon vaihtoehtoja kun ei uskalla selälleenkään heittää antautumisen merkiksi, olisin kai purrut itsekkin.
Olisi kannattanut antaa ulosheitto jollekkin muulle, tai suosiolla odotella poliisit

315

1222

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • canis.familiaris
      • canis.familiaris

        Taisi koira olla seuraa vailla ja keksiä itselleen ajankulua.


      • isoisoäiti
        canis.familiaris kirjoitti:

        Taisi koira olla seuraa vailla ja keksiä itselleen ajankulua.

        Sellaista koiranelämää, aamulla liekaan ja oikein hyvällä tuurilla pääsee yöksi sisälle.

        Tokkopa tuota reppanaa oltiin kauheasti sosiaalistettu siihen mitä maailmalla tapahtuu, ei ollut kokemusta kirpparista eikä suljetusta tilasta, jossa mamma alkaa kohti tulemaan. Ihminenkin tekee noita hätiköityjä päätöksiä, ehkä siinä olisi voinut jotain muutakin tapaa käyttää. Tokko se koira perusluonteeltaan mikään purija oli, tai sitten ei vaan matkalla tullut ketään vastaan


      • isoisoäiti
        isoisoäiti kirjoitti:

        Sellaista koiranelämää, aamulla liekaan ja oikein hyvällä tuurilla pääsee yöksi sisälle.

        Tokkopa tuota reppanaa oltiin kauheasti sosiaalistettu siihen mitä maailmalla tapahtuu, ei ollut kokemusta kirpparista eikä suljetusta tilasta, jossa mamma alkaa kohti tulemaan. Ihminenkin tekee noita hätiköityjä päätöksiä, ehkä siinä olisi voinut jotain muutakin tapaa käyttää. Tokko se koira perusluonteeltaan mikään purija oli, tai sitten ei vaan matkalla tullut ketään vastaan

        Mitäs teillä toinen tykkäsi karvattomasta kaverista? täyty kai nuuskia tarkkaan että miksi tästä on talläinen tullut


      • canis.familiaris
        isoisoäiti kirjoitti:

        Mitäs teillä toinen tykkäsi karvattomasta kaverista? täyty kai nuuskia tarkkaan että miksi tästä on talläinen tullut

        Mikistä ei paljon kiinnostanut, oli varmaan pettynyt kun yleensä palasi...Mikki teki urotyön, kun jaksoi reuhata sen kanssa talvella, mikä ei ollut ihan kevyt tehtävä....nyt on sitten aika hissukissun, eikä airiskaan oikein sisällä leiki....ulkona kirmaavat kyllä.


    • canis.familiaris
      • isoisoäiti

        Surullista ettet ehtinyt tuohon rahanetsimiseen asti omaasi kouluttaa. Jos olisi pikkusenkin alkeita koulutukseen opettaisin omani ottamaan suoraan taskusta. Minun taskuille ei edes tarttis oppia.

        Olipa siinä lehdessä noita koirauutisia enemmänkin, tapa koira ampumalla selkää tai puukolla rintaan, kuukausi ehdollista, ellei ole vanhoja pahantekoja aiemmin.
        Kyllä koira on ravoton eläin. Sudesta pääsee varmasti linnaan, ainakin jos kolme lopettaa.

        Meillä aiturin jalka taas kunnossa, teki meinaten aamulla taas ihan oman lenkin.
        Ei ollut se kipu opiksi, vaikka luulin että vähempikin olisi riittänyt.


    • canis.familiaris

      Ujuta kennel-pojan lompakkoon makkarasiivu niin helposti oppii rahanetsinnän.

      Kyllä noita koirauutisia on nykyisin, mutta pääasiassa ikäviä tai pelkkiä tyhjäpää puppelikuvia....tämä uutinen oli hyvää asiaa ja positiivista mainosta koirille. Hyvä vastapaino.

      "Meillä aiturin jalka taas kunnossa,..." taitaa luonto ohjata kulkiaa...laita valjaat ja paino perään tai maatappi ja pitkähihna missä joustava kuminauha...tulee ainakin takaisin itsestään..=}

      • isoisoäiti

        Paljon hyviä ideoita sulla, tuo reppuselkään taitais olla paras, jollei sittenkin pääsis jalastaan aitaan roikkumaan.

        Saispas sen aivoja vähäksi aikaa lainata niin selviäisi sekin miksi on kiva karata.
        Silloin kun oli ne hankikantoset juostiin tuota samaa peltoa ja metsän reunaa vaikka kuinka paljon, eikä yhtään tuntunut siltä että se olisi ollut asiasta toisia innostuneempi.Mentiin tässä vähän aikaa makupalallakin (kuivaa leipää), se oppi lopulta sellaseksi että tartti päästä yhtä mittaa ulos ja sisälle, aina kun tuli tarhasta takaisin sai leipänsä. Siihen kyllästyin taas minä.
        Mites minulle jäi tunne että sulla on joku ongelma Mikkiksen ja airiksen kanssa. Onko toinen jo kyllästynyt opettajana olemiseen.

        Samoinhan se käy jossain vaiheessa emon ja pennunkin kesken, selvästi sen huomaa koska emo ajattelee että enään en jaksa sun kanssa saat tulla omillas toimeen, alkaa se väistely ja pois lähteminen kun pentu tulee lähellekkin.


    • canis.familiaris

      Tuotava väsähtämistä on havaittavissa, joka voi osallaan olla myös aika rankan talvenkin syytä. Poika on kova brassi fani ja jolla on se kääkkä. Tulevat ihmeen hyvin toimeen ja laitan mikkiksen "lomille" muutamaksi päivää. Jouluna oltiin yhdessä ja muutamaviikko sitten oli mikkis pojalla ja viihtyi tosi hyvin...Se oli tavallaan sellainen "testi" jossa sain iloksi havaita, että brassin itseluottamus on varsin hyvää tasoa...se kääkkä on aika persoona ja käyttäytyy kuin epävakaa eläkeläinen..milloin harmittaa mikäkin ja se näkyy...Hauska juttu, että ei anna pojan puhua kännykässä kotonaan, vaan alkaa rähisemään ja "ajaa" ulos puhumaan....Persoonallinen ja viihdyttävä koira. (jos osaa asennoitua)

      "Samoinhan se käy ..." näin on tainnut käydä..mikkis hoiti airista muutenkin varsinkin kun hampaat vaihtui. Ollaan menossa kesäkuussa Ruotsinkautta Norjaan ja siltä Lapin kautta mökille...Tarkoitus olisi patikoida samalla päivittäin.
      Kesällä mikki oli mukana ja toimi hyvin, mutta hieman huolestuttaa matkat, kun ei oikein asetu, vaan "tärisee"..Tulee aina autoon mielellään mutta sitten alkaa vapina..500km sama juttu ,nukkuu välistä kyllä. Ei kyllä oksentele tai tmv..

      • isoisoäiti

        Vai niin kääkkä käyttäytyy kuin epävakaa eläkeläinen...olkoon nyt tuo juttu kuinka tahansa, tuntu vaan niin tutulta....

        Meillä aikanaan kun oli kultsu, se ei oppinut autoon koskaan se sai sellaisia tärinäpuuskia harvakseltaan eikä sitä voinut vöihin laittaa ollenkaan koska silloin se olisi joutunut olemaan penkillä ja se oli ihan kauhun paikka. Takana jalkatilassa se matkusti monet sadat kilometrit elämänsä aikana. Ainoa mikä sai sen sieltä nousemaan oli santatie, silloin se varovasti kurkkasi ikkunasta joko ollaan kotona. Meille tänne maalle kun oli silloin vielä hiekkatie se ressukka luuli, rapinasta päätteli vissiin, että nyt tästä härvelistä pääsee pois. Mikä siinä sitten olikin mutta koira nukkui kuin tukki vielä seuraavanakin päivänä. Eikä ollut tuo pelko tottumattomuutta, aloitti autoilun heti pikkupentuna.

        Minulle tuli ihan outo ajatus mieleeni, etkö osaa jakaa itseäsi oikein? Asetatko liikaa paineita koiran hyvinvoinnin eteen ja kuvittelet niille erilaisia tarpeita kummallekkin, oletko ihan varma että mikkis kaipaa lomaa. Vai otatko sitä itsellesi, selvittääksesi ajatuksia.
        Oli nyt miten tahansa mutta meinasin vain herätellä, en neuvoa


    • canis.familiaris

      .....hmmm...Hyvä huomio tuo ajatus. En kuvittele, mutta joskus on ollut puhetta tietystä herkkyydestä, intuitiosta. Se vie ja johdattaa.
      http://fi.wikipedia.org/wiki/Intuitio

      "etkö osaa jakaa itseäsi oikein? "....en. En ole koskaan osannut.
      (enkä tietoisesti halunnut)

      "Vai otatko ..."...ihan kevyesti en ylipäätään hoitoon yleensä edes vie...Joskus pitää osata nähdä myös epäitsekkäitä vaihtoehtoja nähdäkseen asioita eri näkökulmilta...Mikkis tykkää kääkästä ja toisin päin....


      "Ainoa mikä sai sen sieltä nousemaan oli santatie,"...rengasäänet todennäköisesti vaivasi

      • isoisoäiti

        Siinä meni rakettina taivaalle 15v ilo, kuvittelin tähän asti että se renkasäänistä olisi luullut että ollaan kotitiellä ja kurkkas vähän ikkunasta, pettyneenä painui alas kun paikka näytti vieraalta.

        Olipa taas löytynyt hyvää luettavaa, tunti siinä vierähti kun koitin ajatella samalla (pojat kyllä kysyi nuorempana että millä) jos sanoin ajattelevan

        Joskus pitää nähdä epäitsekkäitä....sana kuuluu olla tehdä.

        Tää elämä ei kai olekkaan muuta kuin valinojen tekemistä, joskus omaksi hyväksi,joskus toisen jos sen tarpeelliseksi tuntee.

        Noita patikkamatkoja minä en ymmärrä ollenkaan, en kai osaa rauhoittua sellaiseen enkä kyllä jaksais jotain metsäpolkua ylös ja alas kilometritolkulla talsiakkaan, mitä siellä ajattelee? vai tyhjentääkö päätä


    • canis.familiaris

      "Siinä meni .." Jotkut renkaat pitää asfaltilla ääntä (aika kovaakin)

      "Noita patikkamatkoja minä en ymmärrä ollenkaan,"..."mitä siellä ajattelee? "...aina ei pidä ajatella, sitä tehdään arkena niin paljon. Suomi on kaunis maa ja ne Norjan vuonotkin pitäisi nähdä, ei siinä sen kummempaa...Patikoinnissa on parasta matkan aloittaminen ja päättäminen...itsensä voittaminen. Koirat tässäkin antaa hyvää lisäarvoa.

      • isoisoäiti

        No alkoihan se turhalta ensin tuntuva patikoinnin merkitys selvitä.
        Se on sama kuin formuloissa, startti ja maaliintulo on nähtävä.

        Kyllä siellä on kaunista ja varmasti rauhallista, mutta paljon nopeammin ne on katsottu helikopterista, eikä tule jalat kipeäksi


    • canis.familiaris

      Juu. Odotus, lähtö ja maaliintulo. Tuo helikopteri "ajatus" edusti itseäni vuosikymmenet, se ajan säästön vuoksi, että ehtisi vielä enemmän tai kohdentamaan aika "tärkeämpään".
      Luonnossa on aina liikuttu, mutta niissäkin aina joku koiraan liittyvä koukku...nyt ei
      Patikointia vasta pari- kolme vuotta ja ne on pääasiassa ns.päivä patikointeja tai max.1-3pv. Metsähallituksen merkityillä reiteillä ja eräkämpillä pääosin..
      http://www.luontoon.fi/sivut/default.aspx

      On hienoa että suomessä tälläisiä mahdollisuuksia on.

      • isoisoäiti

        Minuun tuo äkkiämeno on varmasti tullut jo äidin maidosta. Muistan hyvin kuinka vaikea oli istua ruokapöydässä niin kauan että kaikki muutkin oli syöneet, kaiken pahan lisäksi ei lapset saaneet puhua syödessä.

        Nyt on kai tullut se loppukirivaihe, niin paljon tarttisi vielä ehtiä.
        Kukaan eikä mikään pakoita sellaiseen se on vaan oma mielentila. Viimevuoden lopulla kun iski vielä sekin josta sanotaan kuoli vaikean sairauden murtamana. Peräti kymmenen päivää olin pois töistä ja nyt olen ottanut täysiä beroideja jatkuvasti, silloin ei ehdi ajatella.

        Ainoa asia on nuo koirat jotka saa rauhoittumaan hiljaiseen yhdessäoloon, ovat sellainen henkireikä.

        En muuten ole tiennytkään että Suomessa on noin paljon kauniita ja erikoisia paikkoja ennenkuin katselin niitä linkistäsi. Muuten voisin jonkun lyhyen kierroksen tehdäkkin, mutta siinä tarttis olla selusta varmistettuna että pääsisi nopeasti ihmistenilmoille, hiljaisuus ja rauha voisi alkaa käymään pitkästyttäväksi


    • canis.familiaris

      Koirille on monesta kiitos, siinä hommassa on voittanut kaikki. Harmi, että niin monelta jää tietyt asiat kokematta, vaikka koiraa olisikin pitänyt vuosia

      Käyn täällä muutaman viikon päästä, kun on tässä "lähellä".'
      http://www.luontoon.fi/retkikohteet/kansallispuistot/repovesi/Sivut/Default.aspx

      Tänne sitten äitienpäivän pyhinä.
      http://www.luontoon.fi/retkikohteet/muutalueet/koitajoki/Sivut/Default.aspx

      Sen jälkeen lomille lomps. Ruotsiin, Norjaan lähden ihan noviisina vailla sen suurempaa suunnitelmaa...Sinne mennään mikä näyttää hyvältä.

      • isoisoäiti

        Lähteekö airiskin mukaan, voi nimittäin esittää haisevan vastalauseen jo puolessa matkassa. Eikös luonnonsuojelualueet ole yksi paikka mihin koiraa ei saa viedäkkään.
        Katsoin siitä yhden videonkin,,mahtoiko olla se mihin ensin suunnistat, upeita paikkoja ja niin "lähellä"


      • Hienoja reissuja tulossa.Ei muuta kuin hyviä patikointeja :)


    • canis.familiaris

      Lähtee kumpikin mukaan ja ruotsissa ei saa pitää koiraa, mutta suomessa ja norjassa saa, kun on kiinni. Viime vuonna Mikki oli vapaana, koska toimii kuin junan vessa, mutta airiksella on herännyt kiinnostus riistän jälkiin joten Itä-Suomessa rajanpinnassa ei passaa jäljille lähteä....se karhukin siellä on aika yleinen..viimeksi nähtiin aamuyöstä kun jatkettiin patikointia eräkämppäyön jälkeen niin tuoreita karhun jälkiä, isoja ja pieniä...

      Sai pitää vapaana tai ei, niin parhaiten kulkeminen käy, kun koira on 3m narussa ja kävelee edessä ja tässä kohtaa pienestä vedosta ei olisi haittaa.

      Nythän puhutaan Kansallispuistoista (kansan) ja merkityistä patikkapoluista/reiteistä.
      http://www.luontoon.fi/Sivut/Results.aspx?k=koira
      Ei vihreiden hippiäisten piiperrystä mannerheimintiellä miettimiä "ei kukaan minnekkään paikasta kävellävoi pakilanteboilinpihallakiii älätallokukkiataimuurahaisiii"

      Vaikka mökki on lähellä Petkeljärveä, niin siellä on silti aina yhtä mukava patikoida vaikka 5km tai mikä vain matka...ainutlaatuiset maisemat.
      https://www.google.fi/search?q=petkeljärvi&hl=fi&client=firefox-a&rls=org.mozilla:fi:official&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=n4hnUbDqAqKz4ATz_IGgBA&sqi=2&ved=0CEIQsAQ&biw=1920&bih=952
      Harmi että kuvat ei anna pienentäkään oikeutusta mitä se todellisuudessa on.

      • putkis.

        Mie käväisin tuossa Ala-Koitajoella...hitsin hienoa oli kulkea joenviertä, kun vielä lunta maassa ja Koitajoki lähtenyt sulamaan koskipaikoilta... koiraa vaan ois kiinnostanut kovin lähteä tarkistamaan, mikä kumma siellä jään keskellä kohisee. :)


      • canis.familiaris
        putkis. kirjoitti:

        Mie käväisin tuossa Ala-Koitajoella...hitsin hienoa oli kulkea joenviertä, kun vielä lunta maassa ja Koitajoki lähtenyt sulamaan koskipaikoilta... koiraa vaan ois kiinnostanut kovin lähteä tarkistamaan, mikä kumma siellä jään keskellä kohisee. :)

        Voi kakka, sinne mieli halajaa. Kuukausi pitäisi kärvistellä!!


    • canis.familiaris

      "haisevan vastalauseen jo puolessa matkassa."..jos tarkoitat mahaa, niin ei ole ongelma. Matka taittuu muutenkin hyvin....500km mökkimatkat kuin tyhjää vain.

      P.s Airis täyttää kohta 9kk. Uteliaana jään odottamaan sitä kuuluisaa murkkuikää ja sen tuomaa varjokäytöstä...ilmaantuukohan se tällä kertaa?

      • isoisoäiti

        Töissä täytyy kirjoitta nopeasti.

        Tulee murkkuikä ihan varmasti, eikä muuta tartte kuin käännät tähänasti opitut jutut päinvastaisiksi


      • c.f
        isoisoäiti kirjoitti:

        Töissä täytyy kirjoitta nopeasti.

        Tulee murkkuikä ihan varmasti, eikä muuta tartte kuin käännät tähänasti opitut jutut päinvastaisiksi

        Jaa tulee vai. Olisi kiva kokea se koiralla edes kerran, koska siitä on niin paljon puhuttu.....={}


      • isoisoäiti
        c.f kirjoitti:

        Jaa tulee vai. Olisi kiva kokea se koiralla edes kerran, koska siitä on niin paljon puhuttu.....={}

        En kyllä tosta murkkuiästä ymmärrä mitään, kun koirilla ei ole sitä ollut. Jos pakko on jotain muutosta nähdä se on löydettävä itsestä, pennun kanssa kun pienestä elää sen oppii tuntemaankin. Siinä kumman murkkuiäksi sanotussa paikassa koira vaan on laajentanut pikkuhiljaa penturohkeutta joka asian suhteen, haluaa uusia ja vaativampia asioita, eikä ihmisellä olekkaan kykyä nähdä niitä, eikä tapaa vastata koiran uusiin tarpeisiin.
        Se on se murkkuikä joka on muka koiralla, vaikka todellisuudessa se on ihmisen kehittymiskyvyn puutetta.

        Vähän kai sama kun yritettäisi lasta pitää vaipoissa koko ikä.


    • canis.familiaris

      Joo, kun pennun uteliaisuus muuttuu kasvun mukana kiinnostukseksi, niin
      jotain siinä käy ellei ole siinä "kehityksessä" mukana...mielellään itse tuottamassa ja ohjaamassa niitä..sen mukaan mitä koira voi missäkin kehitys vaiheessa vastaanottaa.
      Kävin tänään paikallisessa koiratarvikeliikkeessä ja otin airiksen mukaan myymälään. Hieman hymyilytti, kun muistelin tätä keskustelua. (yllättikö koiran murkkuikä minut)

      Koira hyppi jo automaattiovilla ja kävellessä näkyi että koiralle "tuttu" paikka.
      Käveltiin myymälän päähän ja airis teki kokoaja pistoja: "mikä toi on".."entäs toi"..näki että itsevarmuus tilanteessa (myymälässä) on kohdallaan.
      Ei siinä mikä, tuo myymälän käynnit on tehnyt asiansa ja täytyy nostaa panoksia, koska tuon kasvavan itsevarmuuden voi myös hyödyntää..Parinviikon sisällä käydään Helsingissä kävelemässä ja samalla junalla Pasilaan..jne. Mikkiksen kohdalla ei edes jännitä.

      • isoisoäiti

        Mitäpä sitä Mikkistä jännittämään, se vaan lopen kyllästyneenä mennä tössöttää kun suunnan näyttää.

        Airikselle voi tulla halu silmiin katsomiseen montakin kertaa sillä reissulla. Oletko laittanut merkille että niissä tilanteissa kun on homma epävarma ja vähän pelottakkin niin siellä silmissä on kysymysmerkki "oleks nyt itsekkään varma tästä touhusta"
        Tai sitten mikkiksen kohtaloksi lankeaa se mallin näyttäjän osa.


    • canis.familiaris

      "Oletko laittanut merkille ..." tätä juuri. Tuo on aika hyvä mittari moneen.
      Mikkis on esimerkkinä airikselle "ilmaa" ikävä kyllä.
      Mikkis on aika särmä ja itsevarma kun viedään johonkin uuteen. Pitää hyvin kontaktin.

      • isoisoäiti

        Mietippä joskus kun näitäkin ketjuja lueskelee, kuinka kaikkitietäviä ihmiset voikin olla joskus, vaikka puhutaan eläimistä. Mielestäni koirankaan kanssa ei koskaan voi olla satavarma, kuinka se reakoi yllättävästi jossain tilanteessa, juuri päinvastoin kuin olit uskonut.

        Nytkin luulen (siis en tiedä), että kun reissuun airiksen kanssa lähdette se yllättää sinut iloisesti käyttäytymällä niin hienosti ettet ole ennen nähnytkään.

        Monesti menee niin että kun uusia asioita tulee kerralla paljon, koira ei uskalla säheltää mutta ei pelätäkkään, silloin se siinä jalan vieressä kävelee niinkuin ei olisi muuta tehnytkään


      • canis.familiaris
        isoisoäiti kirjoitti:

        Mietippä joskus kun näitäkin ketjuja lueskelee, kuinka kaikkitietäviä ihmiset voikin olla joskus, vaikka puhutaan eläimistä. Mielestäni koirankaan kanssa ei koskaan voi olla satavarma, kuinka se reakoi yllättävästi jossain tilanteessa, juuri päinvastoin kuin olit uskonut.

        Nytkin luulen (siis en tiedä), että kun reissuun airiksen kanssa lähdette se yllättää sinut iloisesti käyttäytymällä niin hienosti ettet ole ennen nähnytkään.

        Monesti menee niin että kun uusia asioita tulee kerralla paljon, koira ei uskalla säheltää mutta ei pelätäkkään, silloin se siinä jalan vieressä kävelee niinkuin ei olisi muuta tehnytkään

        "Mietippä joskus ..." Äläs nyt, netissä onnistuu kaikki.

        "Mielestäni koirankaan kanssa ei koskaan voi olla satavarma,"...totta. Tosiasiassa joka kerta kun lähdetään jonnekin ei voi tietää mitä on tulossa. Se lopullinen toimivuus koulutuksen jälkeen syntyy luottamuksesta, joka rakentuu vain ajan kanssa....sekään ei takaa 100% varmaa toimivuutta.
        Itse olen aika nöyrä sen suhteen, että tiedän kun oven avaan, että miten osaan asennoitua..Viimeisin reissu antaa oletuksen ja osviitan tulevalle. Sellaisia ne koirat on ja kai juuri se on koiranpidon suola. Sattuu ja tapahtuu.

        Mikkis on 95% varma ja johon luotan missä tilanteessa vain, mutta silti koirakin on oman luonteen omaava, joka voi reagoida poikkeavasti, ja se on ihan luonnollista. Ei tässä itsekkään tiedä omista huomisen tapahtumista ja reagoinneista.

        "yllättää sinut iloisesti käyttäytymällä niin hienosti ettet ole ennen nähnytkään."..usko pois, se yllättää aina..on todella hyvätapainen. Nyt on pitkästä aikaa koira, joka on aika vahvasti taipuvainen suojelemaan..Aika särmä, peloton ja toimii hyvin...Tasapainoinen.

        Olin tänään mikkiksen kanssa vuorostaan myymälässä ja kyllä tunsin ylpeyttä sen käytöksestä..Kelpaa esitellä.


    • c.f

      Pykii taas nämä sivut joten takavasemmalle...=O

      • isoisoäiti

        Nyt alkaa jo tuntumaan siltä että lahjot niitä koirias, mitäs muuta se jatkuva hyppääminen sinne kauppaan olisi.

        Kyllä täällä kaikki kouluttaminen ja äkkiä oppiminen näkyy olevan mahdollista. Katunäkymä onkin aivan toinen, melkein joka toisella isolla koiralla näkyy olevan jonkinlainen "sidos" kuonon ympärillä, ei kai ne silloin voikkaan haukkua, pikkukoirilla niitä kun ei käytetä niin ollaan harhaluulossa että vain pieni räksyttää. Täytyy mielestäni olla erikoisen painava syy ennenkuin sitoisin koiran kuonon kiinni ulkoilua varten, kyllä silloin on jo muutkin asiat hakoteillä.


    • canis.familiaris

      Juu taidan lahjoa. Sen lisäksi että olen koiraguru, niin koirat pitävät minua myös "GordonRämseyn" tasoisena koiranruoka kokkina. (tsiiffinä)
      1,2kg lihaa menee päivässä ja jotain uutta nakerrettavaa parikertaa viikkoon.


      Eniten harmittaa vastaan tulevissa ne jotka vetävät iholle, eikä ulkoiluttaja reagoi...tai ne "väijyvät" koirat, jotka jo jäävät odottamaan hyvän matkan päähän..Aika työläitä korjattavia nopeaoppisella koiralla kuten tämä airis.

      Oltiin jonossa maksamassa eilen siinä myymälässä niitä lihoja, niin takana melkein iholla oli sk-foxi mikkis oli kylmänä viileä, tuttu jurmukatse yllään, mutta tilanne piti...tällä kertaa näin ja toisella ehkä toisin.

      • isoisoäiti

        Aika paljon syötät lihaa /pv. Mitä lisänä ?
        Luonnossa kun eläimet saalistaa, ne syö melkein poikkeuksetta mahan sisällön ensin, kai niilläkin joku rehuntarve on, muutenhan nuo aloittaisi kinkkukohdasta, siellä kun vissiin ei jälkkäriä syödä.

        Osaa meilläkin koirat väijyä, nyt lumien aikaan se olikin oikein mieluista puuhaa kun vaanivat piilossa kasan takana, kummalta menee hermo ensin, liikkeelle lähtevän sai helposti väijyksistä kiinni.

        Mistä sikiää kaikki ongelmakoirat, vai luoko ihminen niitä ihan itse. Jokaikiseen paikkaan koirakin menee ensimmäistä kertaa, ihminen luo sen ilmapiirin omalla olemuksellaan vaatimatta mitään, jännittämättä. Voihan se olla että korjattavaa jää, mutta välissä täytyy olla reilusti palautumisaikaa, niin koiralle kuin ihmisellekkin, muuten ei ole kuin kaksi hermostunutta ja sen nyt tietää kuka siinä kärsimään joutuu. Siksi minusta nuo treenikoulutuskentät on jotenkin vieraita, toistoja toiston perään.
        Ei sovi minun luonteelle


      • canis.familiaris
        isoisoäiti kirjoitti:

        Aika paljon syötät lihaa /pv. Mitä lisänä ?
        Luonnossa kun eläimet saalistaa, ne syö melkein poikkeuksetta mahan sisällön ensin, kai niilläkin joku rehuntarve on, muutenhan nuo aloittaisi kinkkukohdasta, siellä kun vissiin ei jälkkäriä syödä.

        Osaa meilläkin koirat väijyä, nyt lumien aikaan se olikin oikein mieluista puuhaa kun vaanivat piilossa kasan takana, kummalta menee hermo ensin, liikkeelle lähtevän sai helposti väijyksistä kiinni.

        Mistä sikiää kaikki ongelmakoirat, vai luoko ihminen niitä ihan itse. Jokaikiseen paikkaan koirakin menee ensimmäistä kertaa, ihminen luo sen ilmapiirin omalla olemuksellaan vaatimatta mitään, jännittämättä. Voihan se olla että korjattavaa jää, mutta välissä täytyy olla reilusti palautumisaikaa, niin koiralle kuin ihmisellekkin, muuten ei ole kuin kaksi hermostunutta ja sen nyt tietää kuka siinä kärsimään joutuu. Siksi minusta nuo treenikoulutuskentät on jotenkin vieraita, toistoja toiston perään.
        Ei sovi minun luonteelle

        "Aika paljon syötät lihaa"...aika paljon sitä syön minäkin. En syötä koirille muuta, kuin joskus riisiä täytteeksi...Lihaa(sika, nauta siipikarja) ja sisäelimiä, en vihreää ole syöttänyt yhtään. Öljy ja tarvittavat hivenaineet ja vitamiinit, kuitulähde on pellavasiemenrouhe. Maha toimii säännöllisesti ja kasat on pieniä.

        "Mistä sikiää kaikki ongelmakoirat, vai luoko ihminen niitä ihan itse."...kukapa niitä muuten kehittelisi. Suurin ongelma kai on ristiriitainen viestintä...mistäpä ne kertautuvat ongelmat muutenkaan syntyy. Koira on yksinkertainen eläin, ja asiatkin niiden ympärillä pitäisi niin pitää, mutta hommasta on tullut "tekniikkalaji"...johtuneeko se sitten netistä tai teeveestä.

        "Siksi minusta nuo ..." niinpä. 2-3h/vko riittäisi hyvin koiralle, mutta ihmiselle ei.
        Aikanaan treenattiin Espoossa muistaakseni 1-2krt/vko 1-2h/kerrallansa..nuokin jäi vähemmälle kun maastolajeja ym. treenattiin.

        "Ei sovi minun luonteelle ..." eikä minulle, ei pitkään aikaan. Vapepa on alkanut kiinnostamaan enemmän ja enemmän.


      • canis.familiaris kirjoitti:

        "Aika paljon syötät lihaa"...aika paljon sitä syön minäkin. En syötä koirille muuta, kuin joskus riisiä täytteeksi...Lihaa(sika, nauta siipikarja) ja sisäelimiä, en vihreää ole syöttänyt yhtään. Öljy ja tarvittavat hivenaineet ja vitamiinit, kuitulähde on pellavasiemenrouhe. Maha toimii säännöllisesti ja kasat on pieniä.

        "Mistä sikiää kaikki ongelmakoirat, vai luoko ihminen niitä ihan itse."...kukapa niitä muuten kehittelisi. Suurin ongelma kai on ristiriitainen viestintä...mistäpä ne kertautuvat ongelmat muutenkaan syntyy. Koira on yksinkertainen eläin, ja asiatkin niiden ympärillä pitäisi niin pitää, mutta hommasta on tullut "tekniikkalaji"...johtuneeko se sitten netistä tai teeveestä.

        "Siksi minusta nuo ..." niinpä. 2-3h/vko riittäisi hyvin koiralle, mutta ihmiselle ei.
        Aikanaan treenattiin Espoossa muistaakseni 1-2krt/vko 1-2h/kerrallansa..nuokin jäi vähemmälle kun maastolajeja ym. treenattiin.

        "Ei sovi minun luonteelle ..." eikä minulle, ei pitkään aikaan. Vapepa on alkanut kiinnostamaan enemmän ja enemmän.

        Komppaan nyt isoisoäitiä tuossa lihan syöttämisessä.
        Aika paljon menee kasvavalle... Katsoin vähän noita airisten tilastoja,ja jokusen verrankin siellä näkyi hd:tä ja od:tä.Itse olisin kyllä varovaisempi ollut(jos tuolla ruokavaliolla on mennyt alusta asti) ja olisin vieläkin tuon proteiinimäärän kanssa.
        Vähän on minun makuuni myös turhan yksipuolinen,kun tietyt vitskut tulee pelkästään keinotekoisesti.

        Mutta joo,vähän ot.Sanoin kumminkin.


      • isoisoäiti kirjoitti:

        Aika paljon syötät lihaa /pv. Mitä lisänä ?
        Luonnossa kun eläimet saalistaa, ne syö melkein poikkeuksetta mahan sisällön ensin, kai niilläkin joku rehuntarve on, muutenhan nuo aloittaisi kinkkukohdasta, siellä kun vissiin ei jälkkäriä syödä.

        Osaa meilläkin koirat väijyä, nyt lumien aikaan se olikin oikein mieluista puuhaa kun vaanivat piilossa kasan takana, kummalta menee hermo ensin, liikkeelle lähtevän sai helposti väijyksistä kiinni.

        Mistä sikiää kaikki ongelmakoirat, vai luoko ihminen niitä ihan itse. Jokaikiseen paikkaan koirakin menee ensimmäistä kertaa, ihminen luo sen ilmapiirin omalla olemuksellaan vaatimatta mitään, jännittämättä. Voihan se olla että korjattavaa jää, mutta välissä täytyy olla reilusti palautumisaikaa, niin koiralle kuin ihmisellekkin, muuten ei ole kuin kaksi hermostunutta ja sen nyt tietää kuka siinä kärsimään joutuu. Siksi minusta nuo treenikoulutuskentät on jotenkin vieraita, toistoja toiston perään.
        Ei sovi minun luonteelle

        Muista elukoista en tiedä,mutta susi kyllä viimetutkimusten mukaan aloittaa juuri parhaimmista paloista.Vatsalaukkua ei välttämättä lainkaan,ainakaan silloin,kun saalis on iso.Silloin kun saaliiksi saa vain lähinnä pikkuelukoita,syödään monipuolisemmin eli käytetään enemmän pakon edestäkin elukasta hyväkseen.

        Noit treenikentät on lähinnä harrastusjuttuja.Ja toisille paikkoja,mistä aloittaa harrastamaan eli saada tietoa miten kouluttaa.Toki niillä on myös hyötyä osaltaan ihan normielämäänkin ja suhteeseen.
        Toki noissakin on menty myös överiksi.Lähinnä silloin,kun on liika kunnianhimo pelissä,eikä osata lukea vielä siihen soppaan koiraa.Yleensä ensin siitä tulee stressiä koiralle,ja siitä sitten omistajalle...

        "ei sovi minun luonteelle" Minulle on vähän pakko sopia :D Kun tulee oltua siellä toisella puolella...


      • canis.familiaris
        molossi kirjoitti:

        Muista elukoista en tiedä,mutta susi kyllä viimetutkimusten mukaan aloittaa juuri parhaimmista paloista.Vatsalaukkua ei välttämättä lainkaan,ainakaan silloin,kun saalis on iso.Silloin kun saaliiksi saa vain lähinnä pikkuelukoita,syödään monipuolisemmin eli käytetään enemmän pakon edestäkin elukasta hyväkseen.

        Noit treenikentät on lähinnä harrastusjuttuja.Ja toisille paikkoja,mistä aloittaa harrastamaan eli saada tietoa miten kouluttaa.Toki niillä on myös hyötyä osaltaan ihan normielämäänkin ja suhteeseen.
        Toki noissakin on menty myös överiksi.Lähinnä silloin,kun on liika kunnianhimo pelissä,eikä osata lukea vielä siihen soppaan koiraa.Yleensä ensin siitä tulee stressiä koiralle,ja siitä sitten omistajalle...

        "ei sovi minun luonteelle" Minulle on vähän pakko sopia :D Kun tulee oltua siellä toisella puolella...

        Juu pitäisi hieman tarkemmin ilmaista, mutta olen laiska kirjoittaja. Liha on siis valmis, missä on kaikki tarvittava. Kolme eri lihaa vko ja kuivalihan kanssa lisävitamiinit ja muu, tai jos annan pilkottua teurasta. Kermaviiliä ja piimää sotken kyllä kotona, mutta en reissuissa (en siis anna/tee tässä vihreää). Mitä vikaa on muuten aptuksessa tai vaikka TeräsRekussa? (ei mainos)

        http://www.musch.fi/barf
        Mitä vikaa tässä on?

        Tai tässä?
        http://www.lempimuona.com/Teraesrekku-jauhe-700g


      • isoisoäiti
        canis.familiaris kirjoitti:

        Juu pitäisi hieman tarkemmin ilmaista, mutta olen laiska kirjoittaja. Liha on siis valmis, missä on kaikki tarvittava. Kolme eri lihaa vko ja kuivalihan kanssa lisävitamiinit ja muu, tai jos annan pilkottua teurasta. Kermaviiliä ja piimää sotken kyllä kotona, mutta en reissuissa (en siis anna/tee tässä vihreää). Mitä vikaa on muuten aptuksessa tai vaikka TeräsRekussa? (ei mainos)

        http://www.musch.fi/barf
        Mitä vikaa tässä on?

        Tai tässä?
        http://www.lempimuona.com/Teraesrekku-jauhe-700g

        Väärin ymmärtää yksinkertaisuus helposti ellei rautalankasta väännä. Mietin oikein pidempäänkin kuinka annat lihapalat koirille ja välillä raakaluuta pureskeltavaksi, tulin tulokseen että kukin tavallaan, vaikka en ihan samaa tee omieni kanssa.

        Tuon mahan sisällön syömisen ensin olen joskus katsonut telkasta (siitä on kauvan) kun luonto-ohjelmissa näytettiin miten saalis syödään, susiin en ole yhtään perehtynyt.

        "siellä toisella puolella"..se taito pitääkin olla, ettei yrittäminen mene pakolla vääntämiseksi.
        Kotiinpaluun täytyisi olla miellyttävä koiralle sekä omistajalle,mutta usein se on kahden hermoheikon menemistä, omistaja kiskoo koiraansa kun se kurja on niin tyhmä eikä opi mitään, koirapaha ei tiedä ollenkaan mistä rankaistaan, siitä se ongelmakoira alkaa.


      • canis.familiaris
        isoisoäiti kirjoitti:

        Väärin ymmärtää yksinkertaisuus helposti ellei rautalankasta väännä. Mietin oikein pidempäänkin kuinka annat lihapalat koirille ja välillä raakaluuta pureskeltavaksi, tulin tulokseen että kukin tavallaan, vaikka en ihan samaa tee omieni kanssa.

        Tuon mahan sisällön syömisen ensin olen joskus katsonut telkasta (siitä on kauvan) kun luonto-ohjelmissa näytettiin miten saalis syödään, susiin en ole yhtään perehtynyt.

        "siellä toisella puolella"..se taito pitääkin olla, ettei yrittäminen mene pakolla vääntämiseksi.
        Kotiinpaluun täytyisi olla miellyttävä koiralle sekä omistajalle,mutta usein se on kahden hermoheikon menemistä, omistaja kiskoo koiraansa kun se kurja on niin tyhmä eikä opi mitään, koirapaha ei tiedä ollenkaan mistä rankaistaan, siitä se ongelmakoira alkaa.

        Ei se ruokinta mikään läpihuutojuttu ole, kun muistaa että koko tammikuun (parhaassa kasvuiässä) airis oli kuralla...Se pelko on, että kun mahan flooraa ei ihan heti korjailla, niin näkyy jossain myöhemmin. Raakaruokinnan jälkeen on pelittänyt airis hyvin. Mikkihiiren osa on syödä tuosta määrästä se 200gr ja mitä muuta arkena jää yli...sille mielekäs osa. On todella hyvä mahanen tuo mikkis.

        ""siellä toisella puolella"...on kiva olla jos porukka on hyvä.


      • isoisoäiti
        canis.familiaris kirjoitti:

        Ei se ruokinta mikään läpihuutojuttu ole, kun muistaa että koko tammikuun (parhaassa kasvuiässä) airis oli kuralla...Se pelko on, että kun mahan flooraa ei ihan heti korjailla, niin näkyy jossain myöhemmin. Raakaruokinnan jälkeen on pelittänyt airis hyvin. Mikkihiiren osa on syödä tuosta määrästä se 200gr ja mitä muuta arkena jää yli...sille mielekäs osa. On todella hyvä mahanen tuo mikkis.

        ""siellä toisella puolella"...on kiva olla jos porukka on hyvä.

        No sinusta voi kyllä uskoakkin että siellä on kiva joskus olla, mitä olen mielikuvia luonut pystyt antamaan vain sen verran kuin om. että koira pystyy vastaanottamaan, silloin on kaikilla mukavaa.(Nopea kiihtymisesi on jätetty kotiin)

        Oletko kokeillut sitä Aptus Tehobaktia.Sillä meillä saa koiran mahan suht`helposti kuntoon, kun olen taas antanut jotain vähän reilummin : kun se niin tykkäs ajatuksella


      • c.f
        isoisoäiti kirjoitti:

        No sinusta voi kyllä uskoakkin että siellä on kiva joskus olla, mitä olen mielikuvia luonut pystyt antamaan vain sen verran kuin om. että koira pystyy vastaanottamaan, silloin on kaikilla mukavaa.(Nopea kiihtymisesi on jätetty kotiin)

        Oletko kokeillut sitä Aptus Tehobaktia.Sillä meillä saa koiran mahan suht`helposti kuntoon, kun olen taas antanut jotain vähän reilummin : kun se niin tykkäs ajatuksella

        En ole, koska koiran maha on toiminut tosi hyvin. Täytyykin tuota tehobaktia ottaa matkalle mukaan. Tsekkasin koiran viljankestoa kokojyväleipä käntyllä ja pitsanreunalla niin ihan ok oli...kanamunaa en ole vielä kokeillut...seuraavalla patikka reissulla sitten.


      • canis.familiaris kirjoitti:

        Juu pitäisi hieman tarkemmin ilmaista, mutta olen laiska kirjoittaja. Liha on siis valmis, missä on kaikki tarvittava. Kolme eri lihaa vko ja kuivalihan kanssa lisävitamiinit ja muu, tai jos annan pilkottua teurasta. Kermaviiliä ja piimää sotken kyllä kotona, mutta en reissuissa (en siis anna/tee tässä vihreää). Mitä vikaa on muuten aptuksessa tai vaikka TeräsRekussa? (ei mainos)

        http://www.musch.fi/barf
        Mitä vikaa tässä on?

        Tai tässä?
        http://www.lempimuona.com/Teraesrekku-jauhe-700g

        "Liha siis valmis..." Nyt ei ymmärrä vieläkään :D Millä lailla valmis?Jos pelkkää lihaa,niin puuttuu vitamiinejä.Ja jos sitä syöttää pelkästään,on melkoisen proteiinivoittoista.Jos siinä on luuta mukana,niin muuttaa kyllä proteiininmäärää jonkunverran,miten paljon luuta,riippuen siitä.

        "Mitä vikaa tässä on?" En minä tuotakaan ymmärtänyt.Onko vikaa nyt ymmärryksessä vai missä :D Siis tuon linkin takana oli paljon,joten en nyt honannut mistä kyse.
        Mutta jos tarkoitat itse barffia,niin jos mainitulla tavalla syötät (ei luita koko ajan myös ruokana,ei viherrpiperryksiä),niin barffiahan se ei ole.Se sitten mitä mieltä olen barffista,onkin oma juttunsa.

        Kermaviilistä ja piimästä ei ihmeemmin hyötyä ole,jos ei nyt haitaksikaan.Paitsi haitaksi silloin,jos ei riittävästi koira kuluta,koska kermaviilihän on aika tuhtia.
        Silloin on kyllä enemmän hyötyä,jos antaa noita tuotteina,jossa on lisätty maitohappiksia ;)

        Juu,on porukka ihan ok ollut.En muuten olisi hommia viitsinyt tehdä yli parikymmentä vuotta.Tosin eihän tuossa varsinaisesti "porukoitten "kanssa tarvi pahemmin olla,ellei halua esim.yhdistystoiminnan merkeissä.
        Enemmän sitä on tekemisissä kuitenkin noitten koulutettavien kanssa,kongreettisesti.

        "Mitä vikaa..." Tuskin mitään.Varsinkaan sopivasti annettuna...
        Itse olen käyttänyt aptuksen tuotteita myöskin.Teräsrekkuun en ole tutustunut.

        ps.Käytätkö itse jotain palautusjuttuja noilla patikontiretkillä tai yleensä pitkillä reissuilla?


      • c.f kirjoitti:

        En ole, koska koiran maha on toiminut tosi hyvin. Täytyykin tuota tehobaktia ottaa matkalle mukaan. Tsekkasin koiran viljankestoa kokojyväleipä käntyllä ja pitsanreunalla niin ihan ok oli...kanamunaa en ole vielä kokeillut...seuraavalla patikka reissulla sitten.

        ps.En voi ostaa mitään tehopakteja :D Kun meillä menisi ne kumminkin vanhaksi :D
        Jos kerran/pari tai ei ollenkaan osu ripuli koirien elämään,niin kaappiin jää.
        Noit vähät sitten hoituu omilla poppiksilla.


      • molossi kirjoitti:

        "Liha siis valmis..." Nyt ei ymmärrä vieläkään :D Millä lailla valmis?Jos pelkkää lihaa,niin puuttuu vitamiinejä.Ja jos sitä syöttää pelkästään,on melkoisen proteiinivoittoista.Jos siinä on luuta mukana,niin muuttaa kyllä proteiininmäärää jonkunverran,miten paljon luuta,riippuen siitä.

        "Mitä vikaa tässä on?" En minä tuotakaan ymmärtänyt.Onko vikaa nyt ymmärryksessä vai missä :D Siis tuon linkin takana oli paljon,joten en nyt honannut mistä kyse.
        Mutta jos tarkoitat itse barffia,niin jos mainitulla tavalla syötät (ei luita koko ajan myös ruokana,ei viherrpiperryksiä),niin barffiahan se ei ole.Se sitten mitä mieltä olen barffista,onkin oma juttunsa.

        Kermaviilistä ja piimästä ei ihmeemmin hyötyä ole,jos ei nyt haitaksikaan.Paitsi haitaksi silloin,jos ei riittävästi koira kuluta,koska kermaviilihän on aika tuhtia.
        Silloin on kyllä enemmän hyötyä,jos antaa noita tuotteina,jossa on lisätty maitohappiksia ;)

        Juu,on porukka ihan ok ollut.En muuten olisi hommia viitsinyt tehdä yli parikymmentä vuotta.Tosin eihän tuossa varsinaisesti "porukoitten "kanssa tarvi pahemmin olla,ellei halua esim.yhdistystoiminnan merkeissä.
        Enemmän sitä on tekemisissä kuitenkin noitten koulutettavien kanssa,kongreettisesti.

        "Mitä vikaa..." Tuskin mitään.Varsinkaan sopivasti annettuna...
        Itse olen käyttänyt aptuksen tuotteita myöskin.Teräsrekkuun en ole tutustunut.

        ps.Käytätkö itse jotain palautusjuttuja noilla patikontiretkillä tai yleensä pitkillä reissuilla?

        Mulla on ainakin "valmis" lihatuote kun syöttää NEUta jossa kaikkea muutakin härpäkettä seassa.
        Itte en ole lähtenyt täysin lihavoittoiselle linjalle vaikka sitä paljon (!) meneekin, sillä jos ei mitään erityistä syytä ole, hiilarit kuuluvat myös ruokavalioon.

        Piimän kun valkkaa hyvin, siitä saa mojovasti juuri niitä maitohappobakteereja eikä niiden vaikutuksista ole löydetty kuin hyvää. Tästä oli luento sakupäivillä männä vuotena muistaakseni, siis matiohappobakteerien suotuisista vaikutuksista mutta voihan sitä antaa monessa muussakin muodossa.

        On muuten totta, että monilla koirilla tuo suoliston "floora" on epätasapainossa ja jotkut tarvitsevat lisäksi ihan hiivapoistatuksenkin (joka tarttuu yleensä jo emästä). Näin poistellaan kakansyömistä ja vattaongelmia. Allergioita, korvatulehduksia jne. Vai ennemminkin ennaltaehkäistään.


      • isoisoäiti
        molossi kirjoitti:

        "Liha siis valmis..." Nyt ei ymmärrä vieläkään :D Millä lailla valmis?Jos pelkkää lihaa,niin puuttuu vitamiinejä.Ja jos sitä syöttää pelkästään,on melkoisen proteiinivoittoista.Jos siinä on luuta mukana,niin muuttaa kyllä proteiininmäärää jonkunverran,miten paljon luuta,riippuen siitä.

        "Mitä vikaa tässä on?" En minä tuotakaan ymmärtänyt.Onko vikaa nyt ymmärryksessä vai missä :D Siis tuon linkin takana oli paljon,joten en nyt honannut mistä kyse.
        Mutta jos tarkoitat itse barffia,niin jos mainitulla tavalla syötät (ei luita koko ajan myös ruokana,ei viherrpiperryksiä),niin barffiahan se ei ole.Se sitten mitä mieltä olen barffista,onkin oma juttunsa.

        Kermaviilistä ja piimästä ei ihmeemmin hyötyä ole,jos ei nyt haitaksikaan.Paitsi haitaksi silloin,jos ei riittävästi koira kuluta,koska kermaviilihän on aika tuhtia.
        Silloin on kyllä enemmän hyötyä,jos antaa noita tuotteina,jossa on lisätty maitohappiksia ;)

        Juu,on porukka ihan ok ollut.En muuten olisi hommia viitsinyt tehdä yli parikymmentä vuotta.Tosin eihän tuossa varsinaisesti "porukoitten "kanssa tarvi pahemmin olla,ellei halua esim.yhdistystoiminnan merkeissä.
        Enemmän sitä on tekemisissä kuitenkin noitten koulutettavien kanssa,kongreettisesti.

        "Mitä vikaa..." Tuskin mitään.Varsinkaan sopivasti annettuna...
        Itse olen käyttänyt aptuksen tuotteita myöskin.Teräsrekkuun en ole tutustunut.

        ps.Käytätkö itse jotain palautusjuttuja noilla patikontiretkillä tai yleensä pitkillä reissuilla?

        Osaa tuota kermaviili ja liha yhdistelmää mennä moittimaan, ne on vuositolkut olleet meillä pentujen ensimmäiset eväät tissin jälkeen. Puuroja eikä vellejä koskaan, mutta on koko kysymys.


      • clarma kirjoitti:

        Mulla on ainakin "valmis" lihatuote kun syöttää NEUta jossa kaikkea muutakin härpäkettä seassa.
        Itte en ole lähtenyt täysin lihavoittoiselle linjalle vaikka sitä paljon (!) meneekin, sillä jos ei mitään erityistä syytä ole, hiilarit kuuluvat myös ruokavalioon.

        Piimän kun valkkaa hyvin, siitä saa mojovasti juuri niitä maitohappobakteereja eikä niiden vaikutuksista ole löydetty kuin hyvää. Tästä oli luento sakupäivillä männä vuotena muistaakseni, siis matiohappobakteerien suotuisista vaikutuksista mutta voihan sitä antaa monessa muussakin muodossa.

        On muuten totta, että monilla koirilla tuo suoliston "floora" on epätasapainossa ja jotkut tarvitsevat lisäksi ihan hiivapoistatuksenkin (joka tarttuu yleensä jo emästä). Näin poistellaan kakansyömistä ja vattaongelmia. Allergioita, korvatulehduksia jne. Vai ennemminkin ennaltaehkäistään.

        Joo,noit valmiit paketit onkin vähän eri juttu.Ne kun on jo itsessään monipuolisia.Siksi piti kysäistä,kun ymmärsin,ettei ollut noista kyse(jos ymmärsin ylipäätään oikein edes)

        Sama juttu meillä,liha on peruskamaa.Aikuisilla enemmänkin,kasvavat saa pienempää annosta suhteessa,mutta päivittäin toki.
        Tuota pelkkää lihahommaa en edes riskaisi,varsinkaan näillä luustoltaan vaativimmilla.
        Tosin en ole kuullut yhdestäkään pelkällä protskuilla(lisänä jotain satunnaista vaan)ruokituista,jotka olisi noin syöneet koko kasvuajan tai koko elämänsä.
        Jotain sinnepäin kylläkin,ja tulokset ei ole olleet kovin hyviä...

        ps.Meillä saa jo pennut äidinmaidosta noita maitohappiksia.Eli astutettu saa koko ajan.Ihan purkkisellaisia,maitotuotteiden lisäksi.
        Sitten jo kiinteeseen aletaan pupeloillekkin antamaan.Eli juuri tuota ennaltaehkäisyä.
        Suolisto kun moneen vaikuttaa,uskon,että sen hyvinvoinnilla saattaa olla vaikutusta kasvuunkin ja ehkäpä osaltaan luustotuloksiinkin.Siis siinä määrin,mitä voi vaikuttaa.


      • isoisoäiti kirjoitti:

        Osaa tuota kermaviili ja liha yhdistelmää mennä moittimaan, ne on vuositolkut olleet meillä pentujen ensimmäiset eväät tissin jälkeen. Puuroja eikä vellejä koskaan, mutta on koko kysymys.

        Lihaa ja kermaviiliä on täälläkin käytetty.Tosin kun "syöminen" on opittu,niin kuvioihin tulee vellit ja puurot.Eli eväät alkaakin sitten muistuttaa jo sitä,mitä tulevat isonakin syömään.
        Ja noin siis menty isojen,kuin tirriäistenkin kanssa.Suhteet vaan hieman eriä.
        Tosin suhteessa tirriäisethän syö enemmän kuin isot o_O


      • isoisoäiti
        molossi kirjoitti:

        Lihaa ja kermaviiliä on täälläkin käytetty.Tosin kun "syöminen" on opittu,niin kuvioihin tulee vellit ja puurot.Eli eväät alkaakin sitten muistuttaa jo sitä,mitä tulevat isonakin syömään.
        Ja noin siis menty isojen,kuin tirriäistenkin kanssa.Suhteet vaan hieman eriä.
        Tosin suhteessa tirriäisethän syö enemmän kuin isot o_O

        Tuo ruokinta on paljon puhuttava asia ja mielipiteitä melkein yhtä paljon kuin ruokkijoitakin, mielestäni varmin mittari siinä touhussa on koiran olemus ja ulkonäkö.

        Tuo kennelpoikakin vaikka onkin nähnyt mitä koirat syö ja suurinpiirtein kuinka paljon, onnistui kahdessa viikossa syöttämään ne niin lihaviksi että oli pakko sanoa niiden syöneen liikaa. Vastaus oli kyllä oikein asiantuntijan: ei syöneet liikaa, ne jopa jätti ruokaa kuppiin.


      • isoisoäiti
        canis.familiaris kirjoitti:

        Ei se ruokinta mikään läpihuutojuttu ole, kun muistaa että koko tammikuun (parhaassa kasvuiässä) airis oli kuralla...Se pelko on, että kun mahan flooraa ei ihan heti korjailla, niin näkyy jossain myöhemmin. Raakaruokinnan jälkeen on pelittänyt airis hyvin. Mikkihiiren osa on syödä tuosta määrästä se 200gr ja mitä muuta arkena jää yli...sille mielekäs osa. On todella hyvä mahanen tuo mikkis.

        ""siellä toisella puolella"...on kiva olla jos porukka on hyvä.

        Suurkaupunkin kuulumisia haluaisi !


      • isoisoäiti
        isoisoäiti kirjoitti:

        Tuo ruokinta on paljon puhuttava asia ja mielipiteitä melkein yhtä paljon kuin ruokkijoitakin, mielestäni varmin mittari siinä touhussa on koiran olemus ja ulkonäkö.

        Tuo kennelpoikakin vaikka onkin nähnyt mitä koirat syö ja suurinpiirtein kuinka paljon, onnistui kahdessa viikossa syöttämään ne niin lihaviksi että oli pakko sanoa niiden syöneen liikaa. Vastaus oli kyllä oikein asiantuntijan: ei syöneet liikaa, ne jopa jätti ruokaa kuppiin.

        Heti kun juna vähän hiljentää, hypätkää kyydistä pois!!


      • isoisoäiti kirjoitti:

        Tuo ruokinta on paljon puhuttava asia ja mielipiteitä melkein yhtä paljon kuin ruokkijoitakin, mielestäni varmin mittari siinä touhussa on koiran olemus ja ulkonäkö.

        Tuo kennelpoikakin vaikka onkin nähnyt mitä koirat syö ja suurinpiirtein kuinka paljon, onnistui kahdessa viikossa syöttämään ne niin lihaviksi että oli pakko sanoa niiden syöneen liikaa. Vastaus oli kyllä oikein asiantuntijan: ei syöneet liikaa, ne jopa jätti ruokaa kuppiin.

        Joo,ruokinta on puhuttava.
        Tuossa ulkonäkömittarissa on vaan se huono puoli,ettei sekään kaikkea kerro.
        Esim.luustoviat voi tulla esiin vasta kuvauksissa,tai kun alkaa oireilla.

        "ei syöneet liikaa..." Totisesti asiantuntijan kieltä :D

        ps.Jokos piha on kuivunut?Täällä on aika hyvin lumet lähteneet kyllä,mutta märkää on.


      • isoisoäiti
        molossi kirjoitti:

        Joo,ruokinta on puhuttava.
        Tuossa ulkonäkömittarissa on vaan se huono puoli,ettei sekään kaikkea kerro.
        Esim.luustoviat voi tulla esiin vasta kuvauksissa,tai kun alkaa oireilla.

        "ei syöneet liikaa..." Totisesti asiantuntijan kieltä :D

        ps.Jokos piha on kuivunut?Täällä on aika hyvin lumet lähteneet kyllä,mutta märkää on.

        Lumet sai kyytiä parissa päivässä, eikä tarvinnut pihaakaan asvaltoida


      • isoisoäiti
        molossi kirjoitti:

        Joo,ruokinta on puhuttava.
        Tuossa ulkonäkömittarissa on vaan se huono puoli,ettei sekään kaikkea kerro.
        Esim.luustoviat voi tulla esiin vasta kuvauksissa,tai kun alkaa oireilla.

        "ei syöneet liikaa..." Totisesti asiantuntijan kieltä :D

        ps.Jokos piha on kuivunut?Täällä on aika hyvin lumet lähteneet kyllä,mutta märkää on.

        Totta on ei silmä luihin näe mutta askelpituuteen, tasapuolinen,
        Samalla painolla maahan tulevat jalat ym. seikat antaa arvioa tulevasta.
        Kaikkein helpomman ja halvimman mittarin saa ohuesta lumipeitteestä, siinä koiran erivauhtinen askellus näkyy aika tarkkaan, pikkupentujen kun eivät enää horju, olen joskus vesivärillä ja valkoisella paperilla koittanut mitenkä yhdensuuntaista meno on.

        Varmasti uusia hienompia ja parempia konsteja on paljon mutta niistä olen jäänyt kyydistä


    • canis.familiaris

      Luin läpileikkauksen...kiireitä

      Yllä tarkoitin lautasmallia joka on esillä. (se linkki). Ja joku puhui "valmis" pötkystä joka kai tarkoittaa sitä, missä on kaikki liha, vihannes, öljy jne samassa ja suhteutettuna.

      En minä lähde murehtimaan sitä tai tätä rakenteessa omalla mutupohjalla , vaan teen sen minkä pystyn.
      Tarjoan monipuolisen liikunnan, levon ravinnon jne..jos ei riitä niin sitten ei.
      Jos kuvakset on täysin puhtaat, niin sitten on jotain suunnitelmia koiralle, jos ei niin tehdään muuta..mitä nytkin.
      Tässä vaiheessa riittää että kasvattaja on "aika" tyytyväinen. Se oli siltä ihan hyvin, koska ei turhia kehu..

      Kyllä kermaviili ja ab-piimä kuuluu jatkossakin sapuskaan. Vitskuja käytän ohjeiden mukaan kasvukauden.

      "ps.Käytätkö itse jotain palautusjuttuja noilla patikontiretkillä tai yleensä pitkillä reissuilla? "...koirilla en koska reissut on niille jaloittelua, mutta itse käytän palautusjuomana maitoa (punaista) Nykyisin saa myös hinkkimaitoa, jota viikonloppuna vetäisin litran kerrallansa.

      • Palautusjuomaa nimenomaan ihmisille tarkoitin.
        Tuo maito pitäisi olla hyvä.Jostain luin,että oli tutkittu(taisi olla vielä punainen) vertailuna noit hienot palautusjuomat.Maito oli tehokkaampi ja erittäin hyvä.

        Minä käytän palautukseen soijamaitoa.Sitten yhden banaanin puputus ja pari palaa suklaata.
        Maitoa en suuhuni pistä.Raakamaitoa jos pitäisi edes maistaa,yäks,niin varmaan kuolisin...
        Maitoa kun en ole juonut kymmeniin vuosiin.
        Kepo kyllä vetää sitä minunkin edestä.


    • canis.familiaris

      Wanhaan tyyliin sivut taas jurmuttaa, mutta sen verran vielä, että se mikkiksen mökötys meni nopeasti ohi ja kai oli talviväsymystä (jota taisi itselläkin jo olla) Nyt kirmaa ja kurmuttaa airista mennen tullen...airista harmittaa, kun ei pysy mukana...mikki pyörittää sitä 8-0. Aika kivaa katseltavaa..

      • isoisoäiti

        Sitten ei mitään hätää, minä kun luulin että olette aina vaan ajelemassa siellä junassa joka jo varmasti monesti mennyt ohi Pasilan.
        En joisi sitä "tinkimaitoa", sehän on kamalaa ja kamalammaksi syksyllä odelmapellossa syöneillä lehmillä muuttuu.


    • canis.familiaris

      Jännä, että ostin aijemmin tilakaupasta hinkkimaitoa 0,5L purkista, niin oli tosi hyvä janojuoma...tuo kaupan "hilima" ei ihan ollut sitä.

      Isokirkko kutsuu ehkä loppuviikosta. Voi olla että mennään vielä suomenlinnaan lautalla, jos tuo tyttären skidi tulee hoitoon...se se on jännää...kai.

      • isoisoäiti

        Jännää varmasti...ja raskasta jos vähänkin tyttären pikkuinen on menevää sorttia. 20v takaperin kun käytin pojan tyttöä korkeasaaressa en kyllä yhtään koiraa olisi mukaan voinut ottaa, oli ihan täyspäiväinen työ saada se tenava vahdittua.
        Nyt olisi sen tyttö samassa iässä mutta en henkeäni haukkaa että lähtisin sitä viemään mihinkään.

        Tuo hilman makukin on ihan vieras, maitoa en käytä kuin kahvissa.Joskus aikanaan join työvuoron aikana sen litran mutta loppui jostain syystä kuin seinään maidon mieltymys.
        Kauhein muisto mikä maidosta on tuli silloin kun ensimmäistä kertaa olin anoppilassa syömässä ja ryyppäsin sitä maitoa, salaa valutin sen suustani lasiin takaisin ja ajattelin kyllä on outoo sakkia juovat hapanta maitoa. Se oli sitä kun naapurista hinkkimaitoa hakivat.

        Tuosta koirien ruokinnasta olen vieläkin sitä mieltä ettei lonkka ym vikoja saa aikaan ruokinnalla, kyllä se vika on ollut jo lähtökohtaisesti ja sitä minkäverran sitä voidaan ruokinnalla pahentaa ei kai tarkkaan osaa sanoa kukaan, parantaa ei voi kuitenkaan.Ei ole vieras asia kun joku kasvattaja puhuu lonkkavikaisesta koirasta että ne ruokki sen piloille, ei mene niin vaan on katsottava omiin suunnitelmiin uudelleen.Oli miten tahansa, yhtään puuroa enkä velliä koirilleni keitä.
        Kaikki ruokafanaatikot sais halvauksen jos tietäisivät että ruokin koirat kuivamuonalla, jauhelihan keitän ja kaadan sekaan vesineen päivineen, milloin raakaa kananmunaa (ei kuoria) milloin raejuustoa, kermaviiliä joskus perunaa koska pidän sitä diettiruokana.Jos jonkun maha sattuis olemaan oikein kovalla korjaantuu kerralla Mustin makkaralla.


      • canis.familiaris
        isoisoäiti kirjoitti:

        Jännää varmasti...ja raskasta jos vähänkin tyttären pikkuinen on menevää sorttia. 20v takaperin kun käytin pojan tyttöä korkeasaaressa en kyllä yhtään koiraa olisi mukaan voinut ottaa, oli ihan täyspäiväinen työ saada se tenava vahdittua.
        Nyt olisi sen tyttö samassa iässä mutta en henkeäni haukkaa että lähtisin sitä viemään mihinkään.

        Tuo hilman makukin on ihan vieras, maitoa en käytä kuin kahvissa.Joskus aikanaan join työvuoron aikana sen litran mutta loppui jostain syystä kuin seinään maidon mieltymys.
        Kauhein muisto mikä maidosta on tuli silloin kun ensimmäistä kertaa olin anoppilassa syömässä ja ryyppäsin sitä maitoa, salaa valutin sen suustani lasiin takaisin ja ajattelin kyllä on outoo sakkia juovat hapanta maitoa. Se oli sitä kun naapurista hinkkimaitoa hakivat.

        Tuosta koirien ruokinnasta olen vieläkin sitä mieltä ettei lonkka ym vikoja saa aikaan ruokinnalla, kyllä se vika on ollut jo lähtökohtaisesti ja sitä minkäverran sitä voidaan ruokinnalla pahentaa ei kai tarkkaan osaa sanoa kukaan, parantaa ei voi kuitenkaan.Ei ole vieras asia kun joku kasvattaja puhuu lonkkavikaisesta koirasta että ne ruokki sen piloille, ei mene niin vaan on katsottava omiin suunnitelmiin uudelleen.Oli miten tahansa, yhtään puuroa enkä velliä koirilleni keitä.
        Kaikki ruokafanaatikot sais halvauksen jos tietäisivät että ruokin koirat kuivamuonalla, jauhelihan keitän ja kaadan sekaan vesineen päivineen, milloin raakaa kananmunaa (ei kuoria) milloin raejuustoa, kermaviiliä joskus perunaa koska pidän sitä diettiruokana.Jos jonkun maha sattuis olemaan oikein kovalla korjaantuu kerralla Mustin makkaralla.

        "tyttären pikkuinen on menevää sorttia..." onneksi on hyvätapainen. Hätä varalle taidan ottaa kuonopannan ja kolinapurkin. Saako korkeasaareen muuten viedä koiran?

        En osaa noista lonkista mitään sanoa, koska oma osa on vain ollut aina siinä, että tarjoan sen minkä pystyn ja on hyväksi koettu. Aina pelotellaan liiasta vitamiineista tai liian vähästä saannista. Tai sama sapuskasta. Harvemmin on painotettu monipuolisen liikunnan (kävellä/liikkua erilaisilla maastopohjilla), levon merkitystä.
        Riittävä ruoka, liikunta, lepo....Mahtaisiko tuota nippua vielä yhdistää se todellinen sankari aineenvaihdunta.

        "Kaikki ruokafanaatikot....".. Tuo "lautasmalli" on kopioitu meidän vanhuksilta, jotka ovat iät ajat tehneet koirille "paistia" missä jopa leipää ja mitä mainitsit, Yksikään ajava koira ei ole kuollut sairauteen eikä alle 12v. Yksi nykyisistä sohvakoirista on 12v.ajokoira, joka ajaa vieläkin ja kirmaa aina meidän koirien kanssa (iästä huolimatta) mutta sen ruokia varjelen omilta (tottumus)
        Voi olla että mennyt talvi oli viimeinen ajohommissa, mutta vieläkin sen puolen tuttu koiratuomari jaksaa koiraa ihailla..."Karjalanpaistikoiraa"..harvalla on niin hyvät pöperöt..=O


      • isoisoäiti
        canis.familiaris kirjoitti:

        "tyttären pikkuinen on menevää sorttia..." onneksi on hyvätapainen. Hätä varalle taidan ottaa kuonopannan ja kolinapurkin. Saako korkeasaareen muuten viedä koiran?

        En osaa noista lonkista mitään sanoa, koska oma osa on vain ollut aina siinä, että tarjoan sen minkä pystyn ja on hyväksi koettu. Aina pelotellaan liiasta vitamiineista tai liian vähästä saannista. Tai sama sapuskasta. Harvemmin on painotettu monipuolisen liikunnan (kävellä/liikkua erilaisilla maastopohjilla), levon merkitystä.
        Riittävä ruoka, liikunta, lepo....Mahtaisiko tuota nippua vielä yhdistää se todellinen sankari aineenvaihdunta.

        "Kaikki ruokafanaatikot....".. Tuo "lautasmalli" on kopioitu meidän vanhuksilta, jotka ovat iät ajat tehneet koirille "paistia" missä jopa leipää ja mitä mainitsit, Yksikään ajava koira ei ole kuollut sairauteen eikä alle 12v. Yksi nykyisistä sohvakoirista on 12v.ajokoira, joka ajaa vieläkin ja kirmaa aina meidän koirien kanssa (iästä huolimatta) mutta sen ruokia varjelen omilta (tottumus)
        Voi olla että mennyt talvi oli viimeinen ajohommissa, mutta vieläkin sen puolen tuttu koiratuomari jaksaa koiraa ihailla..."Karjalanpaistikoiraa"..harvalla on niin hyvät pöperöt..=O

        Eiköhän niillä rannoilla ole terrierin kuva millä on henkselit selässä. Olishan se kiva katsoa kun koirat veisi sua vauhdilla riikinkukkojen perässä.

        Niillä millä koirat ennen ruokittiin ei ollut kakansyönti ongelmiakaan. Tuli kerralla hyväksikäytettyä, eikä siinä se vähä sipuli taikka suola mikä mukana meni mitään haitannut.

        Ole tarkkana kolinapurkin kanssa ettei ihan osumaa tule, kotiinpaluu voi tulla hankalaksi


      • isoisoäiti kirjoitti:

        Jännää varmasti...ja raskasta jos vähänkin tyttären pikkuinen on menevää sorttia. 20v takaperin kun käytin pojan tyttöä korkeasaaressa en kyllä yhtään koiraa olisi mukaan voinut ottaa, oli ihan täyspäiväinen työ saada se tenava vahdittua.
        Nyt olisi sen tyttö samassa iässä mutta en henkeäni haukkaa että lähtisin sitä viemään mihinkään.

        Tuo hilman makukin on ihan vieras, maitoa en käytä kuin kahvissa.Joskus aikanaan join työvuoron aikana sen litran mutta loppui jostain syystä kuin seinään maidon mieltymys.
        Kauhein muisto mikä maidosta on tuli silloin kun ensimmäistä kertaa olin anoppilassa syömässä ja ryyppäsin sitä maitoa, salaa valutin sen suustani lasiin takaisin ja ajattelin kyllä on outoo sakkia juovat hapanta maitoa. Se oli sitä kun naapurista hinkkimaitoa hakivat.

        Tuosta koirien ruokinnasta olen vieläkin sitä mieltä ettei lonkka ym vikoja saa aikaan ruokinnalla, kyllä se vika on ollut jo lähtökohtaisesti ja sitä minkäverran sitä voidaan ruokinnalla pahentaa ei kai tarkkaan osaa sanoa kukaan, parantaa ei voi kuitenkaan.Ei ole vieras asia kun joku kasvattaja puhuu lonkkavikaisesta koirasta että ne ruokki sen piloille, ei mene niin vaan on katsottava omiin suunnitelmiin uudelleen.Oli miten tahansa, yhtään puuroa enkä velliä koirilleni keitä.
        Kaikki ruokafanaatikot sais halvauksen jos tietäisivät että ruokin koirat kuivamuonalla, jauhelihan keitän ja kaadan sekaan vesineen päivineen, milloin raakaa kananmunaa (ei kuoria) milloin raejuustoa, kermaviiliä joskus perunaa koska pidän sitä diettiruokana.Jos jonkun maha sattuis olemaan oikein kovalla korjaantuu kerralla Mustin makkaralla.

        Itse sanoisin,että ei luustovikoja aikaan ruokinnalla saa,jos ei sitä perimässä ole.Eli se tarvii perimän.Mutta jos se perimässä on,niin kyllä ruokinnalla(kuin myös liikunta ym.)voidaan kyllä osallaan vaikuttaa.Sanoisin niin,että mitä enemmän geeneissä sutta,sen vähemmän voi vaikuttaa,mutta mitä parempaa,sen enemmän voidaan ruokinnalla vaikuttaa.

        Tuo mitä sanoit kasvattajasta,niin on kaksipiipuinen.Toki voidaan unohtaa se oma osuus(suurin)kokonaankin...Mutta se on itsensä pettämistä.
        Mutta joskus omasta mielestäni voi joskus sanoa,että ehkä osansa on tehnyt ruokinta,joka ei ihan niin olisi pitänyt mennä...

        Tuosta ennenvanhaan...Itseasiassa monipuolisestihan koirat söi.Pääasiahan oli ihmisten jätteet,joihin sitten lisättiin perusruoka-aineita,kun oli isoista kyse.
        Erityisjuttuja sitten riippuen asuiko kaupungissa vai maalla.

        Meillä pennut syö siksi ensin velliä,sitten menee puuroiksi,koska ruokin koirat kotiruualla. Helppo sitten jatkaa uusissa kodeissaan samalla tapaa,kun täällä on jo aloitettu.Pohja on siis täällä tehty,sitten vaan lisäillään muutamaa monipuolistamaan.


      • isoisoäiti

        Älä nyt mieltäs pahoita, kieltotaulujen piirtäjä on ollut huono ja terrieristä on helpoimmin saanut tunnistettavan kuvan joka on koiran näköinen.

        Ootko lukaissut koskaan Tuomas Kyrön Mielensäpahoittajaa.
        Ei ole raskas soutuinen , eri asioista kirjoitettuja pätkiä, muutama oikein hyväkin luku kyllä saa nauraa


    • Off topicia pukkaa

      Miten joku isoisoäidiksi itseään nimittävä ei tykkää suoraan lehmän tissistä lypsetystä maidosta, tai näin asian ymmärsin? Sehän se on sitä parasta ja oikeaa maitoa, jota ei vielä ole pilattu. Monet laktoosi-intoleranssistakin kärsivät pystyvät juomaan sitä ilman mitään ongelmia, koska se on luonnollisessa muodossa. Siitä myös saa kaikki maitohappobakteerit, eli hyväksi mahalle senkin vuoksi. Itse en ole edes äiti, mutta mummolassa lapsena opin juomaan tuota "oikeaa" suoraan lehmän tissistä tullutta ja separaattorin läpi käynyttä maitoa, ja se on sitä parasta maitoa edelleen... Eikä muuten maistu happamalta, eli olikohan anoppilassasi unohtunut pääläri vahingossa vaiko tarkoituksella? ;) ihan sinua varten lämpimään... :D

      • isoisoäiti

        En kärsi mistään "toleranssivaivoista" , kyse oli lähinnä makukysymyksestä.

        En nyt enää saa selville sitäkään oliko maito hapatettu minua varten, hautarauhan rikkomisesta saa tuomion kai siitäkin.


      • isoisoäiti
        isoisoäiti kirjoitti:

        En kärsi mistään "toleranssivaivoista" , kyse oli lähinnä makukysymyksestä.

        En nyt enää saa selville sitäkään oliko maito hapatettu minua varten, hautarauhan rikkomisesta saa tuomion kai siitäkin.

        Ilmojensäätäjä ei ole kovinkaan suosiollinen retkipäivälle, nimittäin täällä sataa vettä ja on kylmäkin. Poutaa sinne suuntaan!


      • canis.familiaris
        isoisoäiti kirjoitti:

        Ilmojensäätäjä ei ole kovinkaan suosiollinen retkipäivälle, nimittäin täällä sataa vettä ja on kylmäkin. Poutaa sinne suuntaan!

        Juu ilmat oli kurjat, mutta homma lykkääntyi muista syistä...Käytiin tampereella kuitenkin, kun ostettiin pakettiauto (alkaa olla jo arvokas "harrastus")
        Erälle nyt keskiviikkona 4pv. Taitaa tulla aikas hyvät kelitkin.

        Tuo käärme juttu ei näköjään minua väistä...Lauantaina puri käärme mikkistä kurkkuun/leukaan. Tilanteeseen nähden vointi on ok. Juo ja tekee tarpeet, mutta virtsa on tummaa, joten joutuu jännäämään vielä paripäivää munuaisia.
        Ihme homma. Vielä ajoin 10km pois vartavasten kaupungista, kun hieman kummitteli nuo viimeaikaiset/ vuotiset käärme tapahtumat. Aika raskasta aikaa.
        Laitan kuvan, joka ei kerro puoliakaan siitä mitä on. Palataan loppuviikosta.


      • isoisoäiti
        canis.familiaris kirjoitti:

        Juu ilmat oli kurjat, mutta homma lykkääntyi muista syistä...Käytiin tampereella kuitenkin, kun ostettiin pakettiauto (alkaa olla jo arvokas "harrastus")
        Erälle nyt keskiviikkona 4pv. Taitaa tulla aikas hyvät kelitkin.

        Tuo käärme juttu ei näköjään minua väistä...Lauantaina puri käärme mikkistä kurkkuun/leukaan. Tilanteeseen nähden vointi on ok. Juo ja tekee tarpeet, mutta virtsa on tummaa, joten joutuu jännäämään vielä paripäivää munuaisia.
        Ihme homma. Vielä ajoin 10km pois vartavasten kaupungista, kun hieman kummitteli nuo viimeaikaiset/ vuotiset käärme tapahtumat. Aika raskasta aikaa.
        Laitan kuvan, joka ei kerro puoliakaan siitä mitä on. Palataan loppuviikosta.

        Voi hiisivieköön, aina vahinkoa.
        Luulin ettei käärmeet vielä olisi edes heränneet kun on niin kylmää ollut.

        Toivotaan parasta, eikä pelätä MITÄÄN pahinta


      • isoisoäiti
        isoisoäiti kirjoitti:

        Voi hiisivieköön, aina vahinkoa.
        Luulin ettei käärmeet vielä olisi edes heränneet kun on niin kylmää ollut.

        Toivotaan parasta, eikä pelätä MITÄÄN pahinta

        ps.
        Ilme oli niin syvällisiä miettivä, katse toivekkaana tulevaisuuteen


      • isoisoäiti
        isoisoäiti kirjoitti:

        ps.
        Ilme oli niin syvällisiä miettivä, katse toivekkaana tulevaisuuteen

        Mikä on huonosti, vai eksyittekö matkalle?
        Mikkiksen voinnista huonoa en haluakkaan kuulla


      • canis.familiaris
        isoisoäiti kirjoitti:

        Mikä on huonosti, vai eksyittekö matkalle?
        Mikkiksen voinnista huonoa en haluakkaan kuulla

        Juu, taas vuoden sesonki aikaa niin ei kerkeä koneella notkumaan.
        Käytiin Koitajoella ja oltiin reissussa 4pv.

        Mikkis on kovakuntoinen koira ja käärmeestä ei tullut kuin Wiisasta kokemusta.
        Kukkasumuttimella nesteytin en lääkärissä käynyt. Välillä vettä ja välillä laihaa lihalientä. Ilkeän näköinen oli suu, kun oli niin verestävät ikenet ja oli kuiva kuin sieni. Nopeasti toipui 4pv ja sitten mentiinkin jo reissuun. Oli iloinen kipittäjä kun huomasi mihin mentiin. Kun patikkareissussa (30km) pysähdyttiin kerran pelkästään karttaa katsomaan, niin mikki hyppäsi minun sivulle ja jäin ihmettelemään että mikä tuli, niin siinähän se perk..leen kyy sihisi n.20cm minusta. Ajattelin, että ei voi olla todellista...Sieto kyky on tapissa ja kohta nyljen tuppiin jokaisen minkä näen. Toisena päivänä ei onneksi näkynyt.

        Nyt on taas arki ja uusi murhe. Airis teloi itseään ja toisen takajalan eilen. Ei ole kipeä ja leikkii, mutta huomaa että välillä ei varaa painoa kipeälle takajalalle. Eniten harmittaa, kun ei nähnyt missä ja miten, koska tuo tekee 4x samassa ajassa jotain kuin joku muu. On nyt 5pv kipulääkityksessä ja jo sitten katsotaan pitääkö mennä kuviin. Kaiketi ihan normi juttu, mutta viime ajat on ehkä "herkistänyt" hieman "pieneen" liioitteluun. Ei voi mitään, mutta aika kuluttavaa tämä tälläinen..

        Norjan reissu jää, koska taas on jotain muuttunut ja mistä ei tiennyt mitään.
        Koira pitää käyttää lääkärissä Suomessa 2x ekinokkoosia vastaan ja takaisin tullessa Ruotsissa todistetusti ennen suomeen tuloa. Menee liian vaikeaksi vuonojen katsominen ja taidamme lähteä Lappiin ja mökille jne.

        http://fi.wikipedia.org/wiki/Ekinokokkoosi


      • isoisoäiti
        canis.familiaris kirjoitti:

        Juu, taas vuoden sesonki aikaa niin ei kerkeä koneella notkumaan.
        Käytiin Koitajoella ja oltiin reissussa 4pv.

        Mikkis on kovakuntoinen koira ja käärmeestä ei tullut kuin Wiisasta kokemusta.
        Kukkasumuttimella nesteytin en lääkärissä käynyt. Välillä vettä ja välillä laihaa lihalientä. Ilkeän näköinen oli suu, kun oli niin verestävät ikenet ja oli kuiva kuin sieni. Nopeasti toipui 4pv ja sitten mentiinkin jo reissuun. Oli iloinen kipittäjä kun huomasi mihin mentiin. Kun patikkareissussa (30km) pysähdyttiin kerran pelkästään karttaa katsomaan, niin mikki hyppäsi minun sivulle ja jäin ihmettelemään että mikä tuli, niin siinähän se perk..leen kyy sihisi n.20cm minusta. Ajattelin, että ei voi olla todellista...Sieto kyky on tapissa ja kohta nyljen tuppiin jokaisen minkä näen. Toisena päivänä ei onneksi näkynyt.

        Nyt on taas arki ja uusi murhe. Airis teloi itseään ja toisen takajalan eilen. Ei ole kipeä ja leikkii, mutta huomaa että välillä ei varaa painoa kipeälle takajalalle. Eniten harmittaa, kun ei nähnyt missä ja miten, koska tuo tekee 4x samassa ajassa jotain kuin joku muu. On nyt 5pv kipulääkityksessä ja jo sitten katsotaan pitääkö mennä kuviin. Kaiketi ihan normi juttu, mutta viime ajat on ehkä "herkistänyt" hieman "pieneen" liioitteluun. Ei voi mitään, mutta aika kuluttavaa tämä tälläinen..

        Norjan reissu jää, koska taas on jotain muuttunut ja mistä ei tiennyt mitään.
        Koira pitää käyttää lääkärissä Suomessa 2x ekinokkoosia vastaan ja takaisin tullessa Ruotsissa todistetusti ennen suomeen tuloa. Menee liian vaikeaksi vuonojen katsominen ja taidamme lähteä Lappiin ja mökille jne.

        http://fi.wikipedia.org/wiki/Ekinokokkoosi

        Olipa kiva kuulla että kaikki meni sittenkin suhteellisen hyvin. Jospa koirallekkin jäi mieleen ettei käärme olekkaan kiva. 30km Huh HUH sanon minä.
        Kyllähän tuosta" kokkoosista" joskus puhetta oli, mutta sekin sitten unohtui kun idästähän se kuulemma tulee villieläinten mukana. mutta pääseväthän ne Norjaan suoraan sieltä pohjoisesta, en tiennytkään että niillä on tuollainen varotoimi käytännössä.
        Sulla on loukkaantumisissa erilainen hoitotyyli kun taas minulla. En anna mitään kipulääkkeitä että näkisin sen todellisen tilanteen. Kyllähän se tässä meilläkin juuri hiljattain nähtiin, että vähän vauhkoo turhastakin, itse olen liiankin herkkä touhuamaan koiran lääkäriin ja se on sellaista mikä näkyy tyhjänä lompsana vähän äkkiä, kummallinen sattuma usein ne vahinkot sattuu pyhien aikaan. Jonkun päivän päästä airiskin menee taas tavalliseen tahtiin.


      • canis.familiaris
        isoisoäiti kirjoitti:

        Olipa kiva kuulla että kaikki meni sittenkin suhteellisen hyvin. Jospa koirallekkin jäi mieleen ettei käärme olekkaan kiva. 30km Huh HUH sanon minä.
        Kyllähän tuosta" kokkoosista" joskus puhetta oli, mutta sekin sitten unohtui kun idästähän se kuulemma tulee villieläinten mukana. mutta pääseväthän ne Norjaan suoraan sieltä pohjoisesta, en tiennytkään että niillä on tuollainen varotoimi käytännössä.
        Sulla on loukkaantumisissa erilainen hoitotyyli kun taas minulla. En anna mitään kipulääkkeitä että näkisin sen todellisen tilanteen. Kyllähän se tässä meilläkin juuri hiljattain nähtiin, että vähän vauhkoo turhastakin, itse olen liiankin herkkä touhuamaan koiran lääkäriin ja se on sellaista mikä näkyy tyhjänä lompsana vähän äkkiä, kummallinen sattuma usein ne vahinkot sattuu pyhien aikaan. Jonkun päivän päästä airiskin menee taas tavalliseen tahtiin.

        "Sulla on loukkaantumisissa erilainen hoitotyyli kun taas minulla."..jeps. Lepo ja liike on omasta mielestä ollut a&o. Säännöllistä rajoitettua liikettä. (airis)

        Suomalaisilla ja Ruotsalaisilla on tuo "kokkoosi" kikkere jutska kai. Norjassa on kai sama juttu.

        "itse olen liiankin herkkä touhuamaan koiran lääkäriin "..en itse ole kovin hanakka, koska paljon nähty ja koettu, niin tietää kuviot suurin piirtein koska mennään ja mitä voi itse tehdä. Airista en vienyt lääkäriin, vaan kysyin mielipidettä...oli samaa mieltä ja ohjeisti lääkkeet, jotka minulla jo oli varuilta reissuissa mukana...Mikkis sai tänään rokotukset ja EU-passin. Otti piikin vastaan kuin mies. Sai samalla kehut luonteestaan ja olemuksestaan. (Hyvää saakin kehua--=D)


      • isoisoäiti
        canis.familiaris kirjoitti:

        "Sulla on loukkaantumisissa erilainen hoitotyyli kun taas minulla."..jeps. Lepo ja liike on omasta mielestä ollut a&o. Säännöllistä rajoitettua liikettä. (airis)

        Suomalaisilla ja Ruotsalaisilla on tuo "kokkoosi" kikkere jutska kai. Norjassa on kai sama juttu.

        "itse olen liiankin herkkä touhuamaan koiran lääkäriin "..en itse ole kovin hanakka, koska paljon nähty ja koettu, niin tietää kuviot suurin piirtein koska mennään ja mitä voi itse tehdä. Airista en vienyt lääkäriin, vaan kysyin mielipidettä...oli samaa mieltä ja ohjeisti lääkkeet, jotka minulla jo oli varuilta reissuissa mukana...Mikkis sai tänään rokotukset ja EU-passin. Otti piikin vastaan kuin mies. Sai samalla kehut luonteestaan ja olemuksestaan. (Hyvää saakin kehua--=D)

        Niin saakin, meinaa kehua, harmi kun ei mikkis ymmärtänyt sitä, omistaja sen onnellisempi.

        En kyllä ole nesteyttänyt koiraa koskaan sumumutepullolla mutta apteekin ravintoliuosta kyllä pistellyt niskanahan alle.

        Voi kun joskus toivoisi että olis ollut silloin jonossa kun järkeä jaettiin, missä lienen silloinkin huidellut menemään. Ensimmäisen kerran ostin verkkokaupasta yhtään mitään ja olisi pitänyt senkin kerta jättää tekemättä ,ostin uuden F-Securen enkä saa sitä ladattua koneelle, edellisen hain kaupasta ja sain vielä pakkauksenkin mukaan ja kaiken huipuksi latauskin onnistu.Pistin tulikivenkatkuista viestiä asiakaspalveluun vaikka eihän ne minun tyhmyydelle mitään mahda.

        Puhuinkin joskus pojan tyttären tyttärestä joka pelkää koiria aivan tajuttomasti(mitä lienee sukua),mutta eilempä pikkulikka tuli oikein itse kysymään saako hän koiraa vähäksi aikaa kotiin. Vähän oli vaikea antaa mutta en hennonnut kieltääkkään. Nyt meillä on se joka pentuna oli sellainen omiaan taivastelija ja sai nimekseen Pilvi kaupunkilaiskoirana. Soitti jo eilen illalla että hyvin menee. Hulluinta tässä onkin se että minun on sitä koiraa ikävä.


      • canis.familiaris
        isoisoäiti kirjoitti:

        Niin saakin, meinaa kehua, harmi kun ei mikkis ymmärtänyt sitä, omistaja sen onnellisempi.

        En kyllä ole nesteyttänyt koiraa koskaan sumumutepullolla mutta apteekin ravintoliuosta kyllä pistellyt niskanahan alle.

        Voi kun joskus toivoisi että olis ollut silloin jonossa kun järkeä jaettiin, missä lienen silloinkin huidellut menemään. Ensimmäisen kerran ostin verkkokaupasta yhtään mitään ja olisi pitänyt senkin kerta jättää tekemättä ,ostin uuden F-Securen enkä saa sitä ladattua koneelle, edellisen hain kaupasta ja sain vielä pakkauksenkin mukaan ja kaiken huipuksi latauskin onnistu.Pistin tulikivenkatkuista viestiä asiakaspalveluun vaikka eihän ne minun tyhmyydelle mitään mahda.

        Puhuinkin joskus pojan tyttären tyttärestä joka pelkää koiria aivan tajuttomasti(mitä lienee sukua),mutta eilempä pikkulikka tuli oikein itse kysymään saako hän koiraa vähäksi aikaa kotiin. Vähän oli vaikea antaa mutta en hennonnut kieltääkkään. Nyt meillä on se joka pentuna oli sellainen omiaan taivastelija ja sai nimekseen Pilvi kaupunkilaiskoirana. Soitti jo eilen illalla että hyvin menee. Hulluinta tässä onkin se että minun on sitä koiraa ikävä.

        "En kyllä ole nesteyttänyt koiraa "..minä olen muutaman kerran, toimiva juttu. Samahan se miten nesteyttää, kunhan sitä saa riittävästi..Silloin on ihan hyvällä mallilla kun saan nestettä ja pissii.

        Jouduin ostamaan uuden koneen kun vaihtelin salasanoja ja unohdin ne. Ostin samalla tuon huolenpitopalvelun laitetoimittajalta 149€/vuosi niin saa sählätä ihan rauhassa.

        "Vähän oli vaikea ..." ..nämä ovat tärkeitä ja lähentäviä juttuja monelta kantilta. Kun koira on pois niin tietää sen "arvon" ja varmasti sama toisinpäin. Ei varmasti ei pilvellekkään (olihan se koira?) huonoa tee olla kaiken huomion keskipisteenä.

        "Hulluinta tässä .." jos olisi toisinpäin niin olisit.

        Airis voi hyvin,(ellei ole pilvessä) Nyt rajoitetaan liikettä ja hihnassa liikuntaa seuraavat viikko tai kaksi. Iloinen ja liikkeet on ok.

        Huomenna onkin koiratapahtuma tässä ihan vieressä...pitikin sattua sateinen päivä..ei kyllä haittaa..Miten se meni: ei ole huonoja säitä, vaan väärin valittuja vaatteita. Pitänee paikkansa.


      • isoisoäiti
        canis.familiaris kirjoitti:

        "En kyllä ole nesteyttänyt koiraa "..minä olen muutaman kerran, toimiva juttu. Samahan se miten nesteyttää, kunhan sitä saa riittävästi..Silloin on ihan hyvällä mallilla kun saan nestettä ja pissii.

        Jouduin ostamaan uuden koneen kun vaihtelin salasanoja ja unohdin ne. Ostin samalla tuon huolenpitopalvelun laitetoimittajalta 149€/vuosi niin saa sählätä ihan rauhassa.

        "Vähän oli vaikea ..." ..nämä ovat tärkeitä ja lähentäviä juttuja monelta kantilta. Kun koira on pois niin tietää sen "arvon" ja varmasti sama toisinpäin. Ei varmasti ei pilvellekkään (olihan se koira?) huonoa tee olla kaiken huomion keskipisteenä.

        "Hulluinta tässä .." jos olisi toisinpäin niin olisit.

        Airis voi hyvin,(ellei ole pilvessä) Nyt rajoitetaan liikettä ja hihnassa liikuntaa seuraavat viikko tai kaksi. Iloinen ja liikkeet on ok.

        Huomenna onkin koiratapahtuma tässä ihan vieressä...pitikin sattua sateinen päivä..ei kyllä haittaa..Miten se meni: ei ole huonoja säitä, vaan väärin valittuja vaatteita. Pitänee paikkansa.

        Osallistutteko vai menettekö katsomaan? jos tapahtumassa mukana niin lykkyä tykö!
        Täällä ei vielä ole satanut mutta kävin äsken ulkona niin siellä oli "pysähtynyt" ilma, ihan kuin odottaisi koska ukkonen rävähtää.

        Kuulostaa ihan hyvältä että muutkin säheltää salasanojensa kanssa, luulen muistavani kaiken enkä kuitenkaan muista yhtään mitään.Parempi olisi kuin ottaisi kynän ja paperia käteen niin ne muutkin tekee. Tarttisin kanssa tuollaisen hoito-ja huolenpito palvelun mutta ottaisin sen itselleni mieluimmin. En tiedä olisiko sellainen läppäri hyvä, sen omaa hiirtä en osaa käyttää mutta saahan siihen liittää tavallisenkin.
        Inhoan sadetta, eikä siinä auta vaatteetkaan, ihmisiä jotka suorastaa rakastaa vesisadetta pidän vähän outoina.

        Nuo hyvää tarkoittavat pillerit joita napostelen aiheuttavat kuulemma yleisesti kovaa hikoilua ja minä taas olen joulusta asti palellut aivan luonnottomasti (poikkeava nuori). Nukkumaan mennessäkin pukeudun kuin naparetkelle lähtevä ja töissä täytyy olla paksua pitkähihaista työtakin alla ja yöllä istuessa vielä paksu saali harteilla. Voi kumpa tulisi pitkä ja kuuma kesä.

        Ehkä päädyinkin antamaan Pilven pikkutytön kaveriksi siksi kun se on ollut aina sellainen riippumaton omantienkulkija, eipähän vaadi palattuaan minultakaan mitään erikoispalveluja.(lohduttelen itseäni)

        Piti kysymäni tuosta suihkepullon käytöstä. suuhun päin vai koko koiraa kastelet?


    • canis.familiaris

      "Osallistutteko vai menettekö katsomaan? "..ei ainakaan tällä kertaa osallistuta.

      "Kuulostaa ihan hyvältä että "..pidä vihkossa kaikki ja hukka sekin..=O

      "töissä täytyy olla "..laita pilkkihaalarit niin jovain pysyy työkuntoisena. Voi olla että sen jälkeen saa hieman lisää "pillereitä" ja kesälomaa.

      " rakastaa vesisadetta pidän vähän outoina."..Taidan olla muutenkin.

      Tuo tapahtuma on neljän rodun/joukkueen välinen, joista punnitaan lopulta airis-team voittajaksi...emmää mikkä pualueelline o..enhä?

    • canis.familiaris

      "Piti kysymäni ...' Sini merkkisessä hyvä /tiheä sumu ja sen säätö. Aluksi avasin suuta ja tiheällä sumulla paripainallusta suu märäksi, toistelin siinä ohimennen ja heti kun huomasi että alkaa nielemään niin tiheämmin (varovasti tietenkin)....Lisäsin välistä laihaa lihalientä ja suolakiteen. Kannoin ulos että saa jaloitella aina muutaman askeleen että aineenvaihdunta ei ihan pysähtyisi.
      Omalle "tolpalle" niin jalka,nousee. n.1-½,pv ja alkoi itse juomaan ja tekemään tarpeitaan..

    • canis.familiaris

      ai niin. En antanut myöskään kipulääkkeitä.

      • isoisoäiti

        Kun koiratapahtuma loppuu niin kerro heti mitä siellä tehtiin (tai teitte), vai olitteko peräti agi-harjoituksissa.
        Täällä ei vielä ole tänään edes satanut.

        Meidän kaupunkikoira on saanut nukkua sänkyssä viimeyötä, kunhan ei palattuaan ala vaatimaan mitään erikoisetuja.

        Joskus kun ne kaikki nukkui vieressäni,oli pitkän ajan tulos koulia se pois niiltä


    • canis.familiaris

      Täällä käväisin ja varmuuden vuoksi päivää aikaisemmin.
      "UMA järjestää ABCD-ottelun Porvoossa 19.5.2013 sunnuntaina klo 10
      - "Möllit", BH-tottelevaisuuskaavio
      - Kilpailevat, Alokasluokan PK-kaavio"..

      Mukava ja leppoisa meininki.
      Mikin kanssa on hyvä treenata seuraamiskaaviota...on jotain puuhaa jatkossa kummankin koiran kanssa.
      Piti mennä mikin kanssa La. Pukkilaan mätsäreihin, mutta mokasin päivät.

      "Meidän kaupunkikoira..." Varo vain, kohta se vaatii sisäwessan ja uunipaistia ja jos ei saa se todennäköisesti kampeaa "laumanjohtajaksi"...Oikea kauhu skenario ...={}

      • canis.familiaris

        P.S Jos tosiaan tälläisiä viitteitä on, niin ei auta muu kuin viedä se määräajaksi maikin lemmikkieläinkellariin...=O


      • isoisoäiti
        canis.familiaris kirjoitti:

        P.S Jos tosiaan tälläisiä viitteitä on, niin ei auta muu kuin viedä se määräajaksi maikin lemmikkieläinkellariin...=O

        Teilläpäinhän oli pyhänä ukkosia, täällä mitä kaunein ilma.
        Siitä se meno alkaa koirines, tiedän oikein tarkkaan millaista touhua se on kun ei tahdo aika riittää.

        Itsekin tein usein ilta ja yövuoron peräkkäin että pääsi johonkinpäin heti aamusta lähtemään, jos joku ystävällinen sielu suostui vuoronvaihtoon.

        Nyt on joutunut kieltäytymään jo mieluisistakin tehtävistä, kun ei oli varma jaksaako kunnolla koitaa.

        Ei perhana, meillä ei sisävessaa kyllä palattuaan ala käyttämään, pyyhkäsen mopin sijasta kyllä koiralla koko lattian.Lauman johtajaksi se on liikaa unelmoiva

        Nyt lähden pelkäämään (hammaslääkäri), ja suoraan illaksi töihin.


    • c.f

      "Teilläpäinhän oli pyhänä ukkosia,"...eipäs ollut. Porvoossa paistaa aina aurinko ja vain öisin sataa sen verran tihkua että kukat ja nurmikko pysyy kunnossa..=}

      • isoisoäiti

        Tarkastappa "vihosta" missä asut kun lehdessä luki että ukkosrintama liikkui Porvoon korkeudelta lounais-suomeen, oli oikein salamakuviakin, nyt en kyllä muista mistä ne kuvat siinä lehdessä oli.
        Tuntuu niin helpottavalle kun joku muukin koheltaa asiat ja päivät sekaisin, ei ole niin orpo olo ollenkaan, joskus tulee mietittyä että miks aina mulle sattuu. Ei kai tässä vielä hätää ole kun ei tarvitse kulkea nimi ja osoitelappu selässä.Lappu on selkäpuolella siksi ettei heitä sitä menemään kun ei itse näe.

        Mikä mahtaa olla BH-tottelevaisuuskaavio ?

        Vai ei päässyt mikki mätsäreihin isännän huonon pään takia.
        Sanoit että siellä "tapahtumassa" oli leppoisa tunnelma.Mätsäreissä ei välttämättä olekkaan. Joskus olen käynyt niissä arvostelemassa silloin kun rahaa on hyvään tarkoitukseen kerätty.Vaikka on leikkimielisestä jutusta kyse niissä on joskus yhtä tiukka ilmapiiri kun oikeissa näyttelyissä.Olempa ihan omalla paikkakunnallani arvostellut inttivalionkin, vaikka mieli teki kysyä miksi tuo täällä, mielestäni kun nää mätsärit luetaan harjoitukseksi,niin koiralle kuin esittäjällekkin
        .


      • molossi ei rek
        isoisoäiti kirjoitti:

        Tarkastappa "vihosta" missä asut kun lehdessä luki että ukkosrintama liikkui Porvoon korkeudelta lounais-suomeen, oli oikein salamakuviakin, nyt en kyllä muista mistä ne kuvat siinä lehdessä oli.
        Tuntuu niin helpottavalle kun joku muukin koheltaa asiat ja päivät sekaisin, ei ole niin orpo olo ollenkaan, joskus tulee mietittyä että miks aina mulle sattuu. Ei kai tässä vielä hätää ole kun ei tarvitse kulkea nimi ja osoitelappu selässä.Lappu on selkäpuolella siksi ettei heitä sitä menemään kun ei itse näe.

        Mikä mahtaa olla BH-tottelevaisuuskaavio ?

        Vai ei päässyt mikki mätsäreihin isännän huonon pään takia.
        Sanoit että siellä "tapahtumassa" oli leppoisa tunnelma.Mätsäreissä ei välttämättä olekkaan. Joskus olen käynyt niissä arvostelemassa silloin kun rahaa on hyvään tarkoitukseen kerätty.Vaikka on leikkimielisestä jutusta kyse niissä on joskus yhtä tiukka ilmapiiri kun oikeissa näyttelyissä.Olempa ihan omalla paikkakunnallani arvostellut inttivalionkin, vaikka mieli teki kysyä miksi tuo täällä, mielestäni kun nää mätsärit luetaan harjoitukseksi,niin koiralle kuin esittäjällekkin
        .

        "Vaikka on leikkimielisestä..."Juu...
        Tuossa aikoinaan kun olin järjestämässä jalostustarkastusta tänne,niin samalla järjestimme mätsärin.
        Kehässä sitten eräsrouvashenkilö sai sinisen nauhan koiralleen,joka oli intti.
        Kiukkuinen oli ja kovaan ääneen kailotti,että jos olisi edes hiukankin pätevämpi tuomari hommattu,niin tuskin olisi sinistä antanut.
        Noh,ei siinä mitään,mutta ko.tuomari kuuli sen(oli varmaan tarkootuskin).Sanoipa siihen sitten vaan yksvakaasti,"Että itse asiassa taidan olla suht kohtkin pätevä.Olen näes tuomaroinut ihan oikeastikkin koiria jo vuodesta x...Esitteli vielä itsensä perään.Hiljaiseksi meni rouvashenkilö,kun oli todella tunnettu pitkään toiminut tuomari :D
        Oli tekemässä meille jalostustarkastusta,joten samalla kysyimme tuomaroimaan :D
        Eipä tainnut rouvashenkilö kuulla tai välittänyt kuulla,kun alussa teimme esittelyn :D

        Minulla on myös kaikki koirat olleet teräsvatsoja,onneksi...Alle yhden käden sormin saanut laskea,mitä on ripuleita ollut,eliniän,per koira.Enkka on yhdellä koiralla,ei yhtään ripulia...
        En tiedä onko kyse tuurista,alusta asti monipuolisesta safkasta vai vähistä ulkopuolisista kontakteista. Tosin onhan sitä porukoissa oltu,näytelmiä ym.jutuissa.
        Noikin ripulit,mitä on ollut,niin selkeä syy on ollut.
        Viimeksi muistan tulleen pilaantuneesta kuivatusta kaninkorvasta.Itseasiassa olen kuullut useammasta pilaantuneesta kuivatuotteista,josta tullut joku isokin pöpö.
        meillä onneksi on noista vatsajupakoita selvitty aina myös parissa päivässä.
        Yksi paastopäivä väliin vaan,ja sitten normiruoka,tosin yksi pvä pienemmät annokset ja vähän useammin.

        ps.En myöskään pahemmin ole käyttänyt kipulääkkeitä,en edes lekurin määräämiä koirille.Ihan myös siksi,että näkee paremmin,missä mennään.
        Omia popiksia sitten vaan niille syötellyt,lähinnä avittamaan paranemisia.


    • canis.familiaris

      Lauantaina illalla ukosti ja sunnuntaina ei (koska oli ne kisat.=D)

      "Mikä mahtaa olla .."..seuraamiskaavio/kenttäosuus em.tapauksessa vapaana
      http://www.palveluskoiraliitto.fi/BH.pdf

      "Joskus olen käynyt niissä arvostelemassa "...juu kerro sitten kun menet ensi kerralla, niin voisi hakea ruokapussin pois..=D

      Hitsi, kun pitäisi syksyllä viedä airis näyttelyyn, mutta täytyisi ensin hieman ottaa treeniä alle. Ei taida olla ensimmäinen kerta ihan läpihuuto juttu. Lomat on sovittu ja leirillekin olisi pitänyt päästä...harmittaa vähän.
      Ajattelin mikin kanssa myös katsastaa noita mätsäreitä ja treenata tuota BH., seuraamiskaaviota.

      "mielestäni kun ..." juu, ne pitäisi olla juuri tälläisille kesämiehille, naiset varmaan osaa jo ilman treenejäkin..kö?

      • isoisoäiti

        Voihan mokoma!!!!
        Ei ole helppoa tuo, ensilukemalla ei jäänyt muuta mieleen kuin teoriakoe (koira ei osaa kirjoittaa), toinen juttu oli se ettet seisoskele niissä aloituksissa kädet taskussa, vaan mieluimmin kuin armeijassa. Olihan siinä vielä niitä erikoisuuksia, juoksusta ilman väliaskeleita hiljaiseen kävelyyn(koitin ihan itteksein ja oli vaikeeta).

        Lohduttaa voin sillä että näyttelyt on tuohon verraten kuin helppoa kuin heinän teko. Otat koiran hihnaan ja astut kehään sen näköisenä että tiedän tästä rodusta kaiken ja erikoisesti oman koirani erinomaisen rakenteen.

        Se ilme on sellainen että olet koirasi kanssa kahden kehässä, tuomaria vaivihkaan vilkaistaan vain sen verran,että tiedät pitää koirasi häneen nähden suoralla linjalla(ettet ole itse välissä). Tietysti kilpailijaa katsot huomioa herättävän tarkasti (aliarvioiden).

        Mikään ei ole siinä hommassa niin hyvä apulainen kuin videokamera (sun puhelin) siinä näkee oikean liikkumisvauhdin hyvin ja parhaan seisottamistavan, jotka vain painaa sitten mieleensä. Sun koira kun ei toisia hätkähdä eikä ihmisiä pelkää, niin ei tarvitse keskittyä epäolellisiin asioihin


      • canis.familiaris
        isoisoäiti kirjoitti:

        Voihan mokoma!!!!
        Ei ole helppoa tuo, ensilukemalla ei jäänyt muuta mieleen kuin teoriakoe (koira ei osaa kirjoittaa), toinen juttu oli se ettet seisoskele niissä aloituksissa kädet taskussa, vaan mieluimmin kuin armeijassa. Olihan siinä vielä niitä erikoisuuksia, juoksusta ilman väliaskeleita hiljaiseen kävelyyn(koitin ihan itteksein ja oli vaikeeta).

        Lohduttaa voin sillä että näyttelyt on tuohon verraten kuin helppoa kuin heinän teko. Otat koiran hihnaan ja astut kehään sen näköisenä että tiedän tästä rodusta kaiken ja erikoisesti oman koirani erinomaisen rakenteen.

        Se ilme on sellainen että olet koirasi kanssa kahden kehässä, tuomaria vaivihkaan vilkaistaan vain sen verran,että tiedät pitää koirasi häneen nähden suoralla linjalla(ettet ole itse välissä). Tietysti kilpailijaa katsot huomioa herättävän tarkasti (aliarvioiden).

        Mikään ei ole siinä hommassa niin hyvä apulainen kuin videokamera (sun puhelin) siinä näkee oikean liikkumisvauhdin hyvin ja parhaan seisottamistavan, jotka vain painaa sitten mieleensä. Sun koira kun ei toisia hätkähdä eikä ihmisiä pelkää, niin ei tarvitse keskittyä epäolellisiin asioihin

        Okei. Pentuna tuli näyttelyt tutuksi, mutta kiinnosti kaikki muu. Meillä oli näyttely juttuja. -70 luvulla aika paljon.

        Se yli-innokkuus airiksella kai voi olla se, missä vois joutua tekemään töitä.

        "Tietysti kilpailijaa katsot huomioa ..." Ei haittaa. Pilke silmäkulmassa, ja huumoria unohtamatta. On tuo airis paljon rentoa asennetta opettanut. Ei sinne muitten vuoksi mennä, vaan omaksi iloksi..Tosissaan, mutta ei vakavasti.Tosin jos kuvat ei ole puhtaat, niin tyydyn pelkkiin "mätsäreihin" ja suunnistan ajatukset vapepaan

        Meinasi mikkiksen kanssa mennä ensikuussa mätsäreihin...Mikkis on niin hauska, yhtä vakava kuin verovirkailija...junnaa menemään naama peruslukemilla, mutta ei hätkähdä mitään ja toimii kuin junanWessa. Hyvin menee jos se ei ressaa muista koirista...menee kuin kangen nielleenä..hauska heppu. Taitaa ylpeillä osaamistaan.


    • canis.familiaris

      Ei tästä taas mitään tule, kun sivut jurmuttaa paikallaan..Aika rasittavaa,

      • isoisoäiti

        Sulla on liian hyvä hoito-ja huolenpito koneessasi kun se "jurmuttaa", tää mun toimii kun ihmisen mieli tätä ei virusturvat eikä muurit estele. Varttoon vaan koska joku kaappaa tän.

        Täälläpäin on samanlainen totinen torvensoittaja kun mikkiskin, olisko joku rotupiirre? Se ei vilkaisekkaan minua vaikka puhun omistajan kanssa,vaatteeni varmasti haisee koiralle mutta ei nuuskaise. Sama näkyy olevan tyyli omistajaan, ihankuin yhteinen sävel puuttuisi. Koiralla tuntuu olevan oma tie mistä sivuille ei vilkuilla, kulku on tasasen tappavaa


      • canis.familiaris
        isoisoäiti kirjoitti:

        Sulla on liian hyvä hoito-ja huolenpito koneessasi kun se "jurmuttaa", tää mun toimii kun ihmisen mieli tätä ei virusturvat eikä muurit estele. Varttoon vaan koska joku kaappaa tän.

        Täälläpäin on samanlainen totinen torvensoittaja kun mikkiskin, olisko joku rotupiirre? Se ei vilkaisekkaan minua vaikka puhun omistajan kanssa,vaatteeni varmasti haisee koiralle mutta ei nuuskaise. Sama näkyy olevan tyyli omistajaan, ihankuin yhteinen sävel puuttuisi. Koiralla tuntuu olevan oma tie mistä sivuille ei vilkuilla, kulku on tasasen tappavaa

        Nämä sivut vain jurmuttaa ja tökkiin iltapäivisin ja iltaisin ja varsinkin kirjautuneena.
        Mikkis on huvittavan näköinen, kun painaa menemään kaulasuorana, eikä anna periksi eikä luovuta paikkansa vaikka airis välillä niin haluaisi.

        Kävin paikallisessa DogSport liikkeessä ja sattumalla siinä ostosten ohessa kyselin kuivalihasta (lammasta, mahaa jne.) niin tuli puheeksi airiksen talvinen pitkittynyt mahaongelma. Täällä kuulemma on ollut jotain virusta, jota ei ole saatu selvitettyä edes verikokein..Alkaa, pitkittyy ja loppuu kuin seinään...parhaillaan ollut 4kk jollain koiralla, omalla oli 2 - 2,5kk. eli koska nykyisin kestää viljaa jota reissussa annoin ja kesti hyvin, niin liekkö sitten sama virus kyseessä?
        Mikillä oli myös, mutta lievempänä ja lyhytkestoisena n.3vko
        Helpotti kyllä tuokin tieto, koska tuo aika oli helWetillistä talvi/pakkasaikaan ja kun ei mikään oikein tepsinyt...Kävipäs taas tuuri, että avasin suuni oikeaan aikaan oikeassa paikassa.


      • isoisoäiti
        canis.familiaris kirjoitti:

        Nämä sivut vain jurmuttaa ja tökkiin iltapäivisin ja iltaisin ja varsinkin kirjautuneena.
        Mikkis on huvittavan näköinen, kun painaa menemään kaulasuorana, eikä anna periksi eikä luovuta paikkansa vaikka airis välillä niin haluaisi.

        Kävin paikallisessa DogSport liikkeessä ja sattumalla siinä ostosten ohessa kyselin kuivalihasta (lammasta, mahaa jne.) niin tuli puheeksi airiksen talvinen pitkittynyt mahaongelma. Täällä kuulemma on ollut jotain virusta, jota ei ole saatu selvitettyä edes verikokein..Alkaa, pitkittyy ja loppuu kuin seinään...parhaillaan ollut 4kk jollain koiralla, omalla oli 2 - 2,5kk. eli koska nykyisin kestää viljaa jota reissussa annoin ja kesti hyvin, niin liekkö sitten sama virus kyseessä?
        Mikillä oli myös, mutta lievempänä ja lyhytkestoisena n.3vko
        Helpotti kyllä tuokin tieto, koska tuo aika oli helWetillistä talvi/pakkasaikaan ja kun ei mikään oikein tepsinyt...Kävipäs taas tuuri, että avasin suuni oikeaan aikaan oikeassa paikassa.

        Silloin epäilit että se tuli vakuumipakatusta luusta. En olisi sitäkään ihmetellyt kummemmin koska sertomasi jälkeen ostin marketista sellaisia, eikä meillä kukaan kalvanut niitä mille lie mahtoivat haista, heitin menemään.

        Jospa koirillakin on norovirus, siinä kyllä ainakin ihminen on kuoleman sairas. Ei onneksi ole tarttunut, vaikka joskus sitä on monella ja kova tarttumaan. Kai sekin näytteillä koirastakin selviäisi, enkä edes tiedä tuleeko koiriin ollenkaan.

        Kyllä se miestä kysyy kun parikin kuukautta ripuloivan koiran (kahdenkin)kanssa elää. Nuo omani on kaikki onneksi olleet vahva mahaisia, lukuunottamatta sitä parvoa, mihin useampi pentu silloin kuolikin, se vaan on niin kauhean hajuista että kerrasta oppii tietämään mistä taudista on kyse.

        Aikuisetkin oli muutaman päivän vähän nuutuneita, mutta kukaan ei sairastunut pahemmin. Siinä se nähdään että on niistä rokotuksista jotain hyötyä, vaikkei mikään ihan varmaa olekkaan


      • canis.familiaris
        isoisoäiti kirjoitti:

        Silloin epäilit että se tuli vakuumipakatusta luusta. En olisi sitäkään ihmetellyt kummemmin koska sertomasi jälkeen ostin marketista sellaisia, eikä meillä kukaan kalvanut niitä mille lie mahtoivat haista, heitin menemään.

        Jospa koirillakin on norovirus, siinä kyllä ainakin ihminen on kuoleman sairas. Ei onneksi ole tarttunut, vaikka joskus sitä on monella ja kova tarttumaan. Kai sekin näytteillä koirastakin selviäisi, enkä edes tiedä tuleeko koiriin ollenkaan.

        Kyllä se miestä kysyy kun parikin kuukautta ripuloivan koiran (kahdenkin)kanssa elää. Nuo omani on kaikki onneksi olleet vahva mahaisia, lukuunottamatta sitä parvoa, mihin useampi pentu silloin kuolikin, se vaan on niin kauhean hajuista että kerrasta oppii tietämään mistä taudista on kyse.

        Aikuisetkin oli muutaman päivän vähän nuutuneita, mutta kukaan ei sairastunut pahemmin. Siinä se nähdään että on niistä rokotuksista jotain hyötyä, vaikkei mikään ihan varmaa olekkaan

        Niin voi olla. Oli ne rasvaiset siankorvatkin samaan aikaan, mistä maha meni. Harmi että pitää ostella vasten omaa tunnetta. Virus kun tarttuu, niin minkä voit. Kyllä oli rankkaa aikaa pakkasella yöt-päivät rampata ulos ja unet jäi vähiin. Airiksen energisyyteen ei vaikuttanut -omaan kyllä.
        Eniten harmittaa, että tuon piti tapahtua parhaan pentukasvun aikaan.

        Nyt on muuten toinen lääkkeetön päivä, ja jalka on kunnossa. Aloitettiin metsässä "pallotreenit" missä mikkis on aika hyvä esimerkkinä. Ihan yksinkertaista yhden pallon heitto, etsintä haku...myöhemmin lisätään etsittäviä esineitä..jne..aikas paljon hyttysiä on jo..


      • isoisoäiti
        canis.familiaris kirjoitti:

        Niin voi olla. Oli ne rasvaiset siankorvatkin samaan aikaan, mistä maha meni. Harmi että pitää ostella vasten omaa tunnetta. Virus kun tarttuu, niin minkä voit. Kyllä oli rankkaa aikaa pakkasella yöt-päivät rampata ulos ja unet jäi vähiin. Airiksen energisyyteen ei vaikuttanut -omaan kyllä.
        Eniten harmittaa, että tuon piti tapahtua parhaan pentukasvun aikaan.

        Nyt on muuten toinen lääkkeetön päivä, ja jalka on kunnossa. Aloitettiin metsässä "pallotreenit" missä mikkis on aika hyvä esimerkkinä. Ihan yksinkertaista yhden pallon heitto, etsintä haku...myöhemmin lisätään etsittäviä esineitä..jne..aikas paljon hyttysiä on jo..

        Tarkoitatko että airis on pieni tai lihaksiton? Jos se tuosta vatsataudista johtuvaa on se kyllä kasvaa oman kokonsa, vaikka vähän viiveellä. Jos taas meinasit sen vilkkauden ja jatkuvan rauhattoman unen yhteyttä, onhan siinä jonkunlainen tapa voinut heittää päälle,ikää kun tulee turhat vouhotukset jää pois. Eikä sulla kahta viilipyttyä tartte ollakkaan, se olisi liian ykstotista menoa.

        Haeppa meiltä pari kolme sinne pallopeliin mukaan, ne hakee poltsin kyllä mutta takasin ei tuo.

        Alkaa jo vähän huolestuttamaan kun kaupunkiin muuttajasta ei ole kuulunut mitään, eikä likka ole pariin päivään vastannut puhelimeen. Kauhukuvia menee silmissä, eihän se Pilvi osaa edes autoa väistää jos vaikka pikkulikalta olis päässyt irti.


    • c.f

      Tuo että piti tapahtua parhaaseen kasvuaikaan tarkoitin lähinnä että vaikuttaako lonkkaan ja muihin..Se on se ainainen jännityksen kohde.

      "Alkaa jo vähän ...".=O

      Toivottomat sivut taas jurmuttaa

      • molossi ei rek

        "että vaikuttaako..." Lyhyehkö aika tuskin vaikuttaa.Pidemmässä mahdollisuus jo onkin.
        Toisaalta kyllä kumminkin vaikuttaa myös se,miten vahvana on perimässä ja kuinka sopiva ravinto on ollut ylipäätään.


      • canis.familiaris
        molossi ei rek kirjoitti:

        "että vaikuttaako..." Lyhyehkö aika tuskin vaikuttaa.Pidemmässä mahdollisuus jo onkin.
        Toisaalta kyllä kumminkin vaikuttaa myös se,miten vahvana on perimässä ja kuinka sopiva ravinto on ollut ylipäätään.

        Hyvä perimä, eikä siitä näyttänyt kärsivän millään muotoa. Tuo jalka homma sai hieman "hikeä" otsalle, mutta on nyt ok. Pakko aina jotain murehtia.
        Jostain syystä hiipi taas esille tuo tekeminen tuon kanssa, vaikka toisin oli jo päätetty. Laiskasti on treenattu, mutta se minkä osaa tekee hyvin. Kiinnostus on kova.
        Keväällä on hyvässä mallissa uskoisin. Kokeillaan sitten ensikesänä mitä on tullut tehtyä tai jäänyt tekemättä..=O


      • isoisoäiti
        canis.familiaris kirjoitti:

        Hyvä perimä, eikä siitä näyttänyt kärsivän millään muotoa. Tuo jalka homma sai hieman "hikeä" otsalle, mutta on nyt ok. Pakko aina jotain murehtia.
        Jostain syystä hiipi taas esille tuo tekeminen tuon kanssa, vaikka toisin oli jo päätetty. Laiskasti on treenattu, mutta se minkä osaa tekee hyvin. Kiinnostus on kova.
        Keväällä on hyvässä mallissa uskoisin. Kokeillaan sitten ensikesänä mitä on tullut tehtyä tai jäänyt tekemättä..=O

        Tässä ketjussa olikin jo aikaisemmin puhetta tuosta ruokinnasta. Hyvää koiraa ei syömisellä pilalle laita, mielestäni pitkäaikainen aliravitsemus samoin mieletön ylipaino saattaa sen tehdä. Turhaan murehdit tilapäisen mahataudin seurauksia.
        Ennemmin minä loukkaantumista miettisin koska parantunutkin asia saattaa seuraavallakin kömmähdyksellä olla vaivana samassa paikassa, eikä kuvassa kuitenkaan mitään näy joku lihas kipeytyy rasituksesta ja venähdyksestä aina uudelleen. Koirista en tiedä mutta niin se menee ihmiselläkin.
        Kaupunkilainen palautui maaseudun rauhaan eilen ja mieli tuli hyväksi kun oli niin onnessaan ettei hyvänäpidosta meinannut loppua tulla. Eikä ainakaan heti alkanut käyttämään sisävessaa


      • canis.familiaris
        isoisoäiti kirjoitti:

        Tässä ketjussa olikin jo aikaisemmin puhetta tuosta ruokinnasta. Hyvää koiraa ei syömisellä pilalle laita, mielestäni pitkäaikainen aliravitsemus samoin mieletön ylipaino saattaa sen tehdä. Turhaan murehdit tilapäisen mahataudin seurauksia.
        Ennemmin minä loukkaantumista miettisin koska parantunutkin asia saattaa seuraavallakin kömmähdyksellä olla vaivana samassa paikassa, eikä kuvassa kuitenkaan mitään näy joku lihas kipeytyy rasituksesta ja venähdyksestä aina uudelleen. Koirista en tiedä mutta niin se menee ihmiselläkin.
        Kaupunkilainen palautui maaseudun rauhaan eilen ja mieli tuli hyväksi kun oli niin onnessaan ettei hyvänäpidosta meinannut loppua tulla. Eikä ainakaan heti alkanut käyttämään sisävessaa

        Niin se kai on. Kaikista on tullut terveitä. Eilen meni kummatkin koirat kuralle yllättäen..reissuruokana oli varalta Belcando 12kg/50€... kokeitiin mahan kestoa.Työntää hirveän määrän tuubaa kumpikin ja haju tyrmäävä
        (kuten pentu aikanakin)..tuskin ruoasta on tässä kyse, mutta harmittaa, kun reissu alkaa olla niin lähellä....no nyt viimeistään jätän nuo papanat kokonaan ja siirryn reissuissa kuivalihaan, kun sitä on lammasta, nautaa, mahalaukkua jne...

        Oliko mukava kun pilvi tuli? Taisit hömpöttöö sille lopulta kuitenkin?

        Kun oltiin siellä reissussa koitajoella ja kävelty 12km niin piti ylittää joki, mutta "lossia" ei oltu vielä laskettu...pari ärräpäätä ja eväiden tekoon ja siitä voimia "henkisesti valmistautua palaamaan..pettymys oli kova.
        Laitettiin sitten rinkat selkään, niin aika käsittämättömästi joelta lipuin kaksi kanoottiseuruetta, joissa oli myös lapsia ja tietenkin ne aikuiset ja kamat. Olivat viikonloppua viettämässä kanootein. Ystävällisesti auttoivat yli joen, joka ei ollut ihan yksinkertainen juttu. Purkivat kamat rannalle ja otin koiran kanoottiin syliin. Olo oli aika "kiikkerä" Turhia liikeitä ei saanut tehdä ja ei niitä sitten lopulta tullutkaan. Jännitti kyllä kun tietää miten helposti se pyörähtää..(vesi oli aika kylmää) Hienosti meni, mutta mikillä vielä paremmin, hyppäsi suoraan kanoottiin ja siitä menoksi. Airiksen kanssa se ei mennyt ihan niin helposti. Hieno kokemus ja hyvä esimerkki auttamisesta, vaikka lähtökohta ei ollut helppo.

        Tuo "virkamiesilme" ei ole mikkikseltä lähtenyt tuossa pallohommassakaan (kuva) Tuo kuva on suoraan tuonnin jälkeisestä pysähdyksestä...airikselta en saanut /ehtinyt kuvata. Jännä miten kuvakulma heittää ja koira näyttää aikas kaposelta rinnankohdalta. Kapeahan se on mutta ei "ihan" noin kapea.


      • isoisoäiti
        canis.familiaris kirjoitti:

        Niin se kai on. Kaikista on tullut terveitä. Eilen meni kummatkin koirat kuralle yllättäen..reissuruokana oli varalta Belcando 12kg/50€... kokeitiin mahan kestoa.Työntää hirveän määrän tuubaa kumpikin ja haju tyrmäävä
        (kuten pentu aikanakin)..tuskin ruoasta on tässä kyse, mutta harmittaa, kun reissu alkaa olla niin lähellä....no nyt viimeistään jätän nuo papanat kokonaan ja siirryn reissuissa kuivalihaan, kun sitä on lammasta, nautaa, mahalaukkua jne...

        Oliko mukava kun pilvi tuli? Taisit hömpöttöö sille lopulta kuitenkin?

        Kun oltiin siellä reissussa koitajoella ja kävelty 12km niin piti ylittää joki, mutta "lossia" ei oltu vielä laskettu...pari ärräpäätä ja eväiden tekoon ja siitä voimia "henkisesti valmistautua palaamaan..pettymys oli kova.
        Laitettiin sitten rinkat selkään, niin aika käsittämättömästi joelta lipuin kaksi kanoottiseuruetta, joissa oli myös lapsia ja tietenkin ne aikuiset ja kamat. Olivat viikonloppua viettämässä kanootein. Ystävällisesti auttoivat yli joen, joka ei ollut ihan yksinkertainen juttu. Purkivat kamat rannalle ja otin koiran kanoottiin syliin. Olo oli aika "kiikkerä" Turhia liikeitä ei saanut tehdä ja ei niitä sitten lopulta tullutkaan. Jännitti kyllä kun tietää miten helposti se pyörähtää..(vesi oli aika kylmää) Hienosti meni, mutta mikillä vielä paremmin, hyppäsi suoraan kanoottiin ja siitä menoksi. Airiksen kanssa se ei mennyt ihan niin helposti. Hieno kokemus ja hyvä esimerkki auttamisesta, vaikka lähtökohta ei ollut helppo.

        Tuo "virkamiesilme" ei ole mikkikseltä lähtenyt tuossa pallohommassakaan (kuva) Tuo kuva on suoraan tuonnin jälkeisestä pysähdyksestä...airikselta en saanut /ehtinyt kuvata. Jännä miten kuvakulma heittää ja koira näyttää aikas kaposelta rinnankohdalta. Kapeahan se on mutta ei "ihan" noin kapea.

        Hyviä kuvia!
        Mikki kun hymyilis aina eihän sitä kukaan jaksaisi katellakkaan, kitarisatkin taitaa näkyä. Haukotteleeko se vai odottaa pallon lentävän suoraan suuhun.
        On se airispoika kehittynyt edukseen, mahtava päinen, mutta kaikenkaikkiaan kakarahan se vielä on, vuosi eteenpäin tekee ihmeitä.
        Kyllä sulla jukoliuta käy tuuri, oma ruokavalio taitaa olla paras, mikkiksen mahaa mietin kun olet sanonut että se kestää pieniä kiviäkin.Itse en vaihda noin jyrkästi koskaan koirille ruokaa,pistelen jonkun aikaa uutta ja vanhaa sekaisin, siedätän.Toivotaan kuitenkin että tuo oli joku tilapäinen häiriö.
        Eikun lääkehiiltä ja vettä, päivän parin paasto vaikka se kyllä tuntuu pahalle.

        Kyllä se oli kiva kun Pilvi palasi, taisi tulla höpötettyä sille siinä pussatessa kaikkea joutavaakin.Mahtoi olla matkalla joku epämiellyttävä koiratuttavuuskin tupannut liian liki koska hiljaa murisi noille omille kun tunkeilevasti tulijaa nuuskivat, ei kestänyt kuin hetken. Hassua vaikka niitä monta onkin kyllä yhdenkin puuttuminen on liikaa.

        Näin siellä taas viisaan mietelmän kun kuvat katsoin. Miettimisen arvoinen ajatus!


      • isoisoäiti
        isoisoäiti kirjoitti:

        Hyviä kuvia!
        Mikki kun hymyilis aina eihän sitä kukaan jaksaisi katellakkaan, kitarisatkin taitaa näkyä. Haukotteleeko se vai odottaa pallon lentävän suoraan suuhun.
        On se airispoika kehittynyt edukseen, mahtava päinen, mutta kaikenkaikkiaan kakarahan se vielä on, vuosi eteenpäin tekee ihmeitä.
        Kyllä sulla jukoliuta käy tuuri, oma ruokavalio taitaa olla paras, mikkiksen mahaa mietin kun olet sanonut että se kestää pieniä kiviäkin.Itse en vaihda noin jyrkästi koskaan koirille ruokaa,pistelen jonkun aikaa uutta ja vanhaa sekaisin, siedätän.Toivotaan kuitenkin että tuo oli joku tilapäinen häiriö.
        Eikun lääkehiiltä ja vettä, päivän parin paasto vaikka se kyllä tuntuu pahalle.

        Kyllä se oli kiva kun Pilvi palasi, taisi tulla höpötettyä sille siinä pussatessa kaikkea joutavaakin.Mahtoi olla matkalla joku epämiellyttävä koiratuttavuuskin tupannut liian liki koska hiljaa murisi noille omille kun tunkeilevasti tulijaa nuuskivat, ei kestänyt kuin hetken. Hassua vaikka niitä monta onkin kyllä yhdenkin puuttuminen on liikaa.

        Näin siellä taas viisaan mietelmän kun kuvat katsoin. Miettimisen arvoinen ajatus!

        Nyt jäin miettimään sitä ulostuksen hajua, vaikka ensin en meinannut koko asiasta mainita. Älä vaan sano että oksentavatkin jo. Silloin lääkäriin ja kiireesti. Siitä koiratapahtumasta on itämisaika jo mennyt.


      • canis.familiaris
        isoisoäiti kirjoitti:

        Nyt jäin miettimään sitä ulostuksen hajua, vaikka ensin en meinannut koko asiasta mainita. Älä vaan sano että oksentavatkin jo. Silloin lääkäriin ja kiireesti. Siitä koiratapahtumasta on itämisaika jo mennyt.

        "Itse en vaihda noin jyrkästi koskaan koirille ruokaa,.." Pohjalla on kuivaliha. Ei se ruoasta johtunut, koska välissä oli viikko. Kesti kummallakin löysämaha päivän ja paastottiin päivä ja riisi/kermaviilillä aloitettiin, johon lihaa hieman lisäsin. Biobakkia annoin lisäksi....loppui tuo papanakokeilu, jonka tarkoitus oli lähinnä olla reissuruokaa..

        Kun airis tuli, niin sain säkin Hilssiä...järkyttävä määrä pasgaa ja tyrmäävä haju...jahtivahti sama juttu ja homma muuttui tuolla liharuoalla, ei haissut ja kasat oli pienia..1xpv ja nyt tulee 3-4krt pv. (sama mikkiksellä) Kolmella eri pananalla sama yhtenäinen haju ja kakkiksen määrä. En pienistä hätkähdä, mutta se haju on todella "luonnetta kasvattavaa"...Kävin hakemassa pussillisen pötkylöitä ja elämä jatkuu.

        "Haukotteleeko se vai ..." ei kun tulee pallosuussa eteen kun on sen noutanut.
        Pieni pallo palkaksi isosta jne..toimii airiksellakin.

        "On se airispoika kehittynyt edukseen.." huono kuvakulma, sivu profiilissa on hieno syvä rintakehä....juu vuosi vielä...katsellaan ne kuvat ensin.


      • canis.familiaris kirjoitti:

        "Itse en vaihda noin jyrkästi koskaan koirille ruokaa,.." Pohjalla on kuivaliha. Ei se ruoasta johtunut, koska välissä oli viikko. Kesti kummallakin löysämaha päivän ja paastottiin päivä ja riisi/kermaviilillä aloitettiin, johon lihaa hieman lisäsin. Biobakkia annoin lisäksi....loppui tuo papanakokeilu, jonka tarkoitus oli lähinnä olla reissuruokaa..

        Kun airis tuli, niin sain säkin Hilssiä...järkyttävä määrä pasgaa ja tyrmäävä haju...jahtivahti sama juttu ja homma muuttui tuolla liharuoalla, ei haissut ja kasat oli pienia..1xpv ja nyt tulee 3-4krt pv. (sama mikkiksellä) Kolmella eri pananalla sama yhtenäinen haju ja kakkiksen määrä. En pienistä hätkähdä, mutta se haju on todella "luonnetta kasvattavaa"...Kävin hakemassa pussillisen pötkylöitä ja elämä jatkuu.

        "Haukotteleeko se vai ..." ei kun tulee pallosuussa eteen kun on sen noutanut.
        Pieni pallo palkaksi isosta jne..toimii airiksellakin.

        "On se airispoika kehittynyt edukseen.." huono kuvakulma, sivu profiilissa on hieno syvä rintakehä....juu vuosi vielä...katsellaan ne kuvat ensin.

        Minun toinen puolisko ei ole tottunut papanoihin ylipäätään.Siis koirillekkaan annettuna :D
        Aikoinaan,kun tuo viimeksi tullut tuli ja alkusafkana oli ollut Hill´s giant puppy kasvattajalla(ennenkuin liutin sen pois ja omille safkoille),niin ukko ilmoitti,ellei noitten antaminen koht pian lopu,niin hän muuttaa talosta pois.
        Kuulemma paikkakunnan kaatopaikkakaan ei haise noin pahalle,kun koirien papanat,ja p**ka niistä.
        Sanoi vielä,että jos meillä pitäisi antaa noita pökäleitä,niin hän ei ainakaan antaisi ikinä koirille sitten safkaa,jäisi sitten kokonaan minun harteille.Pelkkä pussin avauskin oli pökerryttävää.
        Se papanoista...

        PS.Luulin,että siinä valjaskuvassa oli itse Ransu-koira :D


      • isoisoäiti
        molossi kirjoitti:

        Minun toinen puolisko ei ole tottunut papanoihin ylipäätään.Siis koirillekkaan annettuna :D
        Aikoinaan,kun tuo viimeksi tullut tuli ja alkusafkana oli ollut Hill´s giant puppy kasvattajalla(ennenkuin liutin sen pois ja omille safkoille),niin ukko ilmoitti,ellei noitten antaminen koht pian lopu,niin hän muuttaa talosta pois.
        Kuulemma paikkakunnan kaatopaikkakaan ei haise noin pahalle,kun koirien papanat,ja p**ka niistä.
        Sanoi vielä,että jos meillä pitäisi antaa noita pökäleitä,niin hän ei ainakaan antaisi ikinä koirille sitten safkaa,jäisi sitten kokonaan minun harteille.Pelkkä pussin avauskin oli pökerryttävää.
        Se papanoista...

        PS.Luulin,että siinä valjaskuvassa oli itse Ransu-koira :D

        Hyvä hyvä molossi!
        Kaikkea kannattaa kokeilla miten helpommalla pääsis. Harmi vaan kun ei nekään kaikkeen totu (miehetkään).
        Itse kyllä olen maistanut aika monen merkkistä kuivamuonaa ja kaikkien maku on lähinnä ruisleipää. Hilssin pennussa on kitkerä "sivumaku".
        Lasten lapset söi niitä aikanaan sellaisena 2-3v ikäisenä nyrkkikaupalla oikein himoonsa. Vanhempi poika huusi aina likalle että mene kauemmaksi, haiset niin kamalalle, taas on koiranruokaa syöty.
        Nyt kun muistelen sitä aikaa niin ei kukaan tainnut kyseenalaistaa onko ne ihmiselle vaarallisia.


    • c.f

      "PS.Luulin,että siinä valjaskuvassa oli itse Ransu-koira :D "...parin viikon päästä trimmaus, niin airis näyttää rintintinin ja teriksen risteytykseltä. Mikähän siinä on, kun kun koira alkaa "ylpeilemään" aika näyttävästi trimauksen jälkeen? Sama juttu oli Herra Karppisella. Se on huvittavaa se, vaikka airis jaksaa huvittaa jo muutenkin liikaa.

    • c.f

      Tuo mikkiksen pallokuva piti ottaa, kun halusin vangita tuon "virkamies" ilmeen, kun ottaa niin tosissaan tuo pallon etsinnänkin.
      Jos pääsen mätsäreihin ensi kuussa niin olisi hauska käyttää rentoa "virkamiestä" kehässä.

      • isoisoäiti

        Onkohan se kuitenkin totta että olen juuri niin sekopää kun kotiväki sanookin, meinaten vaan että olen ollut katsovinani yhtä kuvaa airiksesta aiemmin, nyt piti kerrata niin sitä ei löytynyt?

        Vai ylpeilee! Minä olen luullut että ne leikatut karvat (pistelee) tuntuu siis oudolle ja siksi täytyy kävellä vähän niinkuin suorin jaloin pää pystyssä ja käännellä sitä hitaammin niinkuin arvokkaasti


      • c.f
        isoisoäiti kirjoitti:

        Onkohan se kuitenkin totta että olen juuri niin sekopää kun kotiväki sanookin, meinaten vaan että olen ollut katsovinani yhtä kuvaa airiksesta aiemmin, nyt piti kerrata niin sitä ei löytynyt?

        Vai ylpeilee! Minä olen luullut että ne leikatut karvat (pistelee) tuntuu siis oudolle ja siksi täytyy kävellä vähän niinkuin suorin jaloin pää pystyssä ja käännellä sitä hitaammin niinkuin arvokkaasti

        Airis nypitään ei sjeta.


    • c.f
      • isoisoäiti

        Hyi olkoon minkä näköinen, onneksi en nähnyt viimekseänäkään yhtään eikä ole tänäkeväänäkään vastaan luikerrellut. harmi että se on rauhoitettu eläin.
        Hyttysetkin kiertää minut kaukaa joskus joku "nälkäkuoleman" partaalla oleva saattaa pistää, ei riesaksi asti.

        Nypitäänhän airis mutta jää sen karvasta toisen tuntuinen ja sitä varten se postailee, mutta saathan sinä pitää mielikuvasi että se leuhkii sillä kuinka komea minusta tuli.

        Hukkuko ne pari kuvaa vai olenko kuvitellut vain sellaiset nähneeni?


      • canis.familiaris
        isoisoäiti kirjoitti:

        Hyi olkoon minkä näköinen, onneksi en nähnyt viimekseänäkään yhtään eikä ole tänäkeväänäkään vastaan luikerrellut. harmi että se on rauhoitettu eläin.
        Hyttysetkin kiertää minut kaukaa joskus joku "nälkäkuoleman" partaalla oleva saattaa pistää, ei riesaksi asti.

        Nypitäänhän airis mutta jää sen karvasta toisen tuntuinen ja sitä varten se postailee, mutta saathan sinä pitää mielikuvasi että se leuhkii sillä kuinka komea minusta tuli.

        Hukkuko ne pari kuvaa vai olenko kuvitellut vain sellaiset nähneeni?

        Juu, kuvia mahtuu vain x-kpl ja joku pitää aina poistaa uuden tilalta.
        Se heti trimmauksesta n.4pv asti on hieman hauskan iloinen ja ylimielinen.
        Perhena kun nyt taaaas kävi niin että trimmaus on samaan aikaan kuin mätsärit., voi olla että kerkeän ajamaan/käymään trimmauksen aikana.

        Airis taas häsläsi mitä ihmeellisemmässä paikassa. Laskin sen eilen pakettiauton häkistä, ja se loikasi kaikkien yllätykseksi suotaan ylöspäin ja tippui vetokoukkuun johon sai TAAS oikean jalan jumiin. Onneksi ei jäänyt mitään. Ihme tyyli tällä ja airiksella hypätä toisinaan ylöspäin, kuten foxikin teki. Metsässä ylitettiin kerran kaatunut ohuehko mänty ja mikksis ensimmäisenä ja jousikoira toisena. Epätodellinen "nelijalka" hyppy airikselta...en osaa kuvailla sitä tyrmistykseltä

        Nyt näkee taas kärmestä varmasti, koska tuollaiset ilmat tulossa. Ei nyt kuitenkaan ihan sisällä viitsi olla.


      • isoisoäiti
        canis.familiaris kirjoitti:

        Juu, kuvia mahtuu vain x-kpl ja joku pitää aina poistaa uuden tilalta.
        Se heti trimmauksesta n.4pv asti on hieman hauskan iloinen ja ylimielinen.
        Perhena kun nyt taaaas kävi niin että trimmaus on samaan aikaan kuin mätsärit., voi olla että kerkeän ajamaan/käymään trimmauksen aikana.

        Airis taas häsläsi mitä ihmeellisemmässä paikassa. Laskin sen eilen pakettiauton häkistä, ja se loikasi kaikkien yllätykseksi suotaan ylöspäin ja tippui vetokoukkuun johon sai TAAS oikean jalan jumiin. Onneksi ei jäänyt mitään. Ihme tyyli tällä ja airiksella hypätä toisinaan ylöspäin, kuten foxikin teki. Metsässä ylitettiin kerran kaatunut ohuehko mänty ja mikksis ensimmäisenä ja jousikoira toisena. Epätodellinen "nelijalka" hyppy airikselta...en osaa kuvailla sitä tyrmistykseltä

        Nyt näkee taas kärmestä varmasti, koska tuollaiset ilmat tulossa. Ei nyt kuitenkaan ihan sisällä viitsi olla.

        Airiksella on ihan oikea suunta elämälleen: ylöspäin!

        Voithan sitä vähän uhkailla että jos vielä kohellat kinttus, en auta sua yhtään saat sairastaa ihan ittekseis. Tai sit mikkis paljon ketterämpänä opettaa toiselle ihan tahallaan, kun tietää ettei se kaikkeen kykene.

        Vie trimmaajalle oma boksi airikselle, siellä se nätisti odottaa kun joko lähdette aikaisemmin tai palaatte vähän myöhemmin. Nyt vaan menoks eikä mitään aikataulukiireitä järjestetä


      • c.f
        isoisoäiti kirjoitti:

        Airiksella on ihan oikea suunta elämälleen: ylöspäin!

        Voithan sitä vähän uhkailla että jos vielä kohellat kinttus, en auta sua yhtään saat sairastaa ihan ittekseis. Tai sit mikkis paljon ketterämpänä opettaa toiselle ihan tahallaan, kun tietää ettei se kaikkeen kykene.

        Vie trimmaajalle oma boksi airikselle, siellä se nätisti odottaa kun joko lähdette aikaisemmin tai palaatte vähän myöhemmin. Nyt vaan menoks eikä mitään aikataulukiireitä järjestetä

        No niin. Trimmaus on järvetin tiloissa...eipäs tullut mieleen.


      • isoisoäiti
        c.f kirjoitti:

        No niin. Trimmaus on järvetin tiloissa...eipäs tullut mieleen.

        Olipa ihana aamuyö, oltiin ton yhden hulmanterin kanssa katselemassa vielä jäljellä olevaa kuuta. Vai menikö se niin että minä katselin taivaalle ja koira maahan. Nyt täällä tulikin pilvitaivas, jospa vähän voisi sataakkin jo.

        Enhän kyllä tykkää sateesta ihan vaan siksi toivon sitä kun kennelpoika oli ajanut nurmikon eilen, kasvais sitten nopeammin (mä olen ilkeä)

        Täyttääkö airis vuoden heinäkuussa? Sitten teillä on puolenkuun jälkeen juhlat


      • c.f
        isoisoäiti kirjoitti:

        Olipa ihana aamuyö, oltiin ton yhden hulmanterin kanssa katselemassa vielä jäljellä olevaa kuuta. Vai menikö se niin että minä katselin taivaalle ja koira maahan. Nyt täällä tulikin pilvitaivas, jospa vähän voisi sataakkin jo.

        Enhän kyllä tykkää sateesta ihan vaan siksi toivon sitä kun kennelpoika oli ajanut nurmikon eilen, kasvais sitten nopeammin (mä olen ilkeä)

        Täyttääkö airis vuoden heinäkuussa? Sitten teillä on puolenkuun jälkeen juhlat

        Juu täyttää...Kuvataan sitten elokuussa.
        Sano kennelpojalle että hakee kirppikseltä 2kpl niitä vanhoja työnnettäviä malleja ja tuunaa niistä koirille vedettävät mallit, niin kuin ennen vanhaan hevoset heinäpellolla. Olisi siinä naapurilla ihmettelemistä, kun zäkzätys käy ja nurmi lyhenee..=O


      • isoisoäiti
        c.f kirjoitti:

        Juu täyttää...Kuvataan sitten elokuussa.
        Sano kennelpojalle että hakee kirppikseltä 2kpl niitä vanhoja työnnettäviä malleja ja tuunaa niistä koirille vedettävät mallit, niin kuin ennen vanhaan hevoset heinäpellolla. Olisi siinä naapurilla ihmettelemistä, kun zäkzätys käy ja nurmi lyhenee..=O

        Sinäpä sen sanoit, yksi sellainen voisi kotoakin jostain löytyä, vai liekkö mennyt jo romuihin.
        Muistan oikein hyvin kun se ostettiin oli kuule hieno vehje mutta pirskatin raskas työnnettävä, sai edestakaisin hankata moneen kertaan. Mutta olishan noilla koirilla aikaa juosta sitä karkuun kun luulisivat että jahtaa heittiä.

        Katsellaan kuvia sitten silloin jos henkissä sattuu säilymään ja miksipä ei säily, en ole luovuttajatyyppiä


      • isoisoäiti
        isoisoäiti kirjoitti:

        Sinäpä sen sanoit, yksi sellainen voisi kotoakin jostain löytyä, vai liekkö mennyt jo romuihin.
        Muistan oikein hyvin kun se ostettiin oli kuule hieno vehje mutta pirskatin raskas työnnettävä, sai edestakaisin hankata moneen kertaan. Mutta olishan noilla koirilla aikaa juosta sitä karkuun kun luulisivat että jahtaa heittiä.

        Katsellaan kuvia sitten silloin jos henkissä sattuu säilymään ja miksipä ei säily, en ole luovuttajatyyppiä

        Olipa taas koirahuijareista lehdessä, Sunikin otti kantaa, vaikka en ymmärtänytkään mitä hän tarkoitti kahden viikon sopimuksella. Ei tuollaisten ihmisten kanssa voi sopia mitään..Itse en kannata koko koeaikaa mutta jos, myyn kyllä ja samalla rahalla ostan takaisin jos vaikeuksia tulee. Myyntihinta kun on sen verran iso ettei se trokari parempaa muualta saa, sillain ne hukkuu. Sama se toimii sekarotuisenkin kohdalla.


      • canis.familiaris
        isoisoäiti kirjoitti:

        Olipa taas koirahuijareista lehdessä, Sunikin otti kantaa, vaikka en ymmärtänytkään mitä hän tarkoitti kahden viikon sopimuksella. Ei tuollaisten ihmisten kanssa voi sopia mitään..Itse en kannata koko koeaikaa mutta jos, myyn kyllä ja samalla rahalla ostan takaisin jos vaikeuksia tulee. Myyntihinta kun on sen verran iso ettei se trokari parempaa muualta saa, sillain ne hukkuu. Sama se toimii sekarotuisenkin kohdalla.

        Näissäkin asioissa mennään aina ääripäihin. Olisin aikanaan ottanut rescuen, ajankanssa parikin, mutta en täytä kriteereitä saadakseni sellaista.

        Olisin myös auttanut henkilöitä valitsemaan kv-koiran, mutta ei ole enää edes harkittu noilta yhdistyksiltä. Myönnän ehkä pienen kateuden heidän työntekijöilleen ammattitaidosta analysoida koiran luonne ja käytös niin tarkkaan. Tietävät varmasti mitä tekevät.

        Apulassakin on taas monella niin järjettömiä (rajoittavia) vaateita ja vielä ongelmissa, mitkä ovat heidän omiaan. Apula on silti hyvä paikka siellä on paljon hyvääkin. Itselläni oli todella vaikeaa "saada" pieni koira, koska olen mies. Sama pojallani.


      • isoisoäiti
        canis.familiaris kirjoitti:

        Näissäkin asioissa mennään aina ääripäihin. Olisin aikanaan ottanut rescuen, ajankanssa parikin, mutta en täytä kriteereitä saadakseni sellaista.

        Olisin myös auttanut henkilöitä valitsemaan kv-koiran, mutta ei ole enää edes harkittu noilta yhdistyksiltä. Myönnän ehkä pienen kateuden heidän työntekijöilleen ammattitaidosta analysoida koiran luonne ja käytös niin tarkkaan. Tietävät varmasti mitä tekevät.

        Apulassakin on taas monella niin järjettömiä (rajoittavia) vaateita ja vielä ongelmissa, mitkä ovat heidän omiaan. Apula on silti hyvä paikka siellä on paljon hyvääkin. Itselläni oli todella vaikeaa "saada" pieni koira, koska olen mies. Sama pojallani.

        Yksi sana löytyy tuohon pienen koiran saantiongelmaan vahvasti, en viitsi sanoa kun tiedät muutenkin.
        Tutkitusti keskimääräistä älykkäämpiä ihmisiä, useita tunnen itsekkin ja heistä löytyy reiluja kavereita naiselle, kun mitkään muut kuviot ei sotke asioita.

        Vähänkös jäin miettimään tuota ettet täytä kriteereitä, vaikka en kyllä tiedäkkään heidän vaatimuksiaan, enkä tule kysymäänkään


      • putkis tiällä tuas
        canis.familiaris kirjoitti:

        Näissäkin asioissa mennään aina ääripäihin. Olisin aikanaan ottanut rescuen, ajankanssa parikin, mutta en täytä kriteereitä saadakseni sellaista.

        Olisin myös auttanut henkilöitä valitsemaan kv-koiran, mutta ei ole enää edes harkittu noilta yhdistyksiltä. Myönnän ehkä pienen kateuden heidän työntekijöilleen ammattitaidosta analysoida koiran luonne ja käytös niin tarkkaan. Tietävät varmasti mitä tekevät.

        Apulassakin on taas monella niin järjettömiä (rajoittavia) vaateita ja vielä ongelmissa, mitkä ovat heidän omiaan. Apula on silti hyvä paikka siellä on paljon hyvääkin. Itselläni oli todella vaikeaa "saada" pieni koira, koska olen mies. Sama pojallani.

        ."Myönnän ehkä pienen kateuden heidän työntekijöilleen ammattitaidosta analysoida koiran luonne ja käytös niin tarkkaan"

        tosissasiko oot vai onko tuo ironiaa? :)


      • c.f
        putkis tiällä tuas kirjoitti:

        ."Myönnän ehkä pienen kateuden heidän työntekijöilleen ammattitaidosta analysoida koiran luonne ja käytös niin tarkkaan"

        tosissasiko oot vai onko tuo ironiaa? :)

        sasse..;)


      • isoisoäiti
        c.f kirjoitti:

        sasse..;)

        sasse..niin.
        En olekkaan katsonut airiksen virallisten kuvien ikärajaa, kultasella se silloin aikanaan oli 2v. Tuntuu vaan että vuodenvanhana kaikki ei ole vielä "valmista",jotain pentulöysää saattaa silloin vielä olla.Suuntaa antavia kuitenkin oman mielenrauhan vuoksi.

        Koiran aivoitukset on ihmeellisiä, täytyykö ensimmäinen vastaantulija heti tappaa? Luulisi että kun kerran karkuun pääsee katselis muoilmaa rauhassa vähän laajemminkin, tulis sitten omia aikojaan takasin ja mieluimmin salaa istumaan pihalle. Olisi kaikilla harmitus pienempi ja omakin henkikulta tavallaan vakuutettu


      • isoisoäiti kirjoitti:

        sasse..niin.
        En olekkaan katsonut airiksen virallisten kuvien ikärajaa, kultasella se silloin aikanaan oli 2v. Tuntuu vaan että vuodenvanhana kaikki ei ole vielä "valmista",jotain pentulöysää saattaa silloin vielä olla.Suuntaa antavia kuitenkin oman mielenrauhan vuoksi.

        Koiran aivoitukset on ihmeellisiä, täytyykö ensimmäinen vastaantulija heti tappaa? Luulisi että kun kerran karkuun pääsee katselis muoilmaa rauhassa vähän laajemminkin, tulis sitten omia aikojaan takasin ja mieluimmin salaa istumaan pihalle. Olisi kaikilla harmitus pienempi ja omakin henkikulta tavallaan vakuutettu

        Minä en ole harrastanut välikuvia.Vaikka noit omat rodut taitaa huonommasta päästä ollakkin...Koska en halua nukuttaa,enkä säteilyttää,kun sen mikä on ihan tarpeen.
        Omilla roduilla,kuin myös mielestäni "hitaasti kehittyvillä" ylipäätään ne on aika turhia,koska voi olla kaukanakin totuudesta aikaisin otettuna.Virallisten kuvien alarajankin itse nostaisin kahteen vuoteen,ainakin järeämmillä malleilla.Kevyemmilläkin ei olisi pahitteeksi vähintään tuo 18 kk.

        Ootko varma,että kultaisilla on ollut 2 vuotta?Vähän epäilyttää,kun en itse muista noin korkeaa pevisassa millään rodulla olleen(ellen ihan väärin muista).18 taitaapi olla maksimi.

        Minä käytän näytelmissä narujuttua.Eli noutahihnan tyylistä,missä stoppari ,mutta tietenkin ohuempaa.


      • isoisoäiti
        molossi kirjoitti:

        Minä en ole harrastanut välikuvia.Vaikka noit omat rodut taitaa huonommasta päästä ollakkin...Koska en halua nukuttaa,enkä säteilyttää,kun sen mikä on ihan tarpeen.
        Omilla roduilla,kuin myös mielestäni "hitaasti kehittyvillä" ylipäätään ne on aika turhia,koska voi olla kaukanakin totuudesta aikaisin otettuna.Virallisten kuvien alarajankin itse nostaisin kahteen vuoteen,ainakin järeämmillä malleilla.Kevyemmilläkin ei olisi pahitteeksi vähintään tuo 18 kk.

        Ootko varma,että kultaisilla on ollut 2 vuotta?Vähän epäilyttää,kun en itse muista noin korkeaa pevisassa millään rodulla olleen(ellen ihan väärin muista).18 taitaapi olla maksimi.

        Minä käytän näytelmissä narujuttua.Eli noutahihnan tyylistä,missä stoppari ,mutta tietenkin ohuempaa.

        Muistatko oikein...en! Tuo 2v on jäänyt mieleen siitä kun käytin omani sen ikäisenä ja hosun joka asiaa niin miksi lienen sitä kuvausta venytin.Eikö tässä välissä ollut joku erilainenkin tulosasteikko, A1 A2 B1 B2 jatkuen tuohon tyyliin ja nyt vissiin ollaan taas entisessä?
        Vaikka eihän se pevisa ole mikään autuaaksi tekevä juttu, paljon on rotujärjestöillä niitä ohjeita lisäksi, mitkä sieltä "visasta" puuttuu.
        Hyvä kun vanhaa vähän ajastit.


      • molossi ei rek
        isoisoäiti kirjoitti:

        Muistatko oikein...en! Tuo 2v on jäänyt mieleen siitä kun käytin omani sen ikäisenä ja hosun joka asiaa niin miksi lienen sitä kuvausta venytin.Eikö tässä välissä ollut joku erilainenkin tulosasteikko, A1 A2 B1 B2 jatkuen tuohon tyyliin ja nyt vissiin ollaan taas entisessä?
        Vaikka eihän se pevisa ole mikään autuaaksi tekevä juttu, paljon on rotujärjestöillä niitä ohjeita lisäksi, mitkä sieltä "visasta" puuttuu.
        Hyvä kun vanhaa vähän ajastit.

        Minun aikana on tainnut jokunenkin eri taulukko systeemi olla.En niitä oikein edes kaikkia muista.Taisi olla jotain tuontyyppistäkin(?).
        Yhdellä omalla on merkintä D* :kin,ja perusteetkin oli ihan erilaiset kuin nykyään.
        Tuo D* tarkoitti silloin terve.

        Nyt on lonkissa käytössä A-E.

        Juu,ei se pevisa vielä autuaaksi tee,yksistään.Mutta erinomainen on.Tosin minun mielestä,jos kunnolla tuloksia haluttaisiin,niin jokusenkin rodun kohdalla saisi vielä siinäkin ruuvia lisää kiristää...


      • C.f ?
        molossi ei rek kirjoitti:

        Minun aikana on tainnut jokunenkin eri taulukko systeemi olla.En niitä oikein edes kaikkia muista.Taisi olla jotain tuontyyppistäkin(?).
        Yhdellä omalla on merkintä D* :kin,ja perusteetkin oli ihan erilaiset kuin nykyään.
        Tuo D* tarkoitti silloin terve.

        Nyt on lonkissa käytössä A-E.

        Juu,ei se pevisa vielä autuaaksi tee,yksistään.Mutta erinomainen on.Tosin minun mielestä,jos kunnolla tuloksia haluttaisiin,niin jokusenkin rodun kohdalla saisi vielä siinäkin ruuvia lisää kiristää...

        Eikös kasarilla ollut vielä A1, A2 jne..Oli ainakin n.-85.


    • canis.familiaris

      "Suuntaa antavia kuitenkin oman mielenrauhan vuoksi."..välikuva.

      " Satakunnan poliisilla on tutkittavana tapaus, jossa koira menehtyi toisen koiran hyökkäyksessä saamiinsa vammoihin.
      Tapaus sattui Ruosniemen kaupunginosassa Porissa sunnuntai-iltana. "..IS

      Nämä arkipäiväistyvät, ikävä kyllä.

      Katselin kalenteria ja taidan keritä 2-3mätsäriä kiertämässä ennen lomia. Oikeastaan ainoita paikkoja hakea tarvittavaa kokemusta "ärsykeimurille"..=O

      • isoisoäiti

        Eikös teilläpäin ole mitään harjoituskenttää missä saa kokemusta näyttelyitä varten? Voisi sopia muuhun aikatauluunkin paremmin.

        Pikku piru iski minuun nyt juuri, iskikö sinuun aikaisemmin pieni kilpailuhenki?

        Kesälomista kaikki puhuu ja minä vaan en. Tarkasti en ole laskenut kuinka paljon mulla on lomapäiviä , paljon kuitenkin,nuo pitämislait kun ei eläkeläistä näytä edes koskevan.Populuksesta huomenna vilkaisen pitämättömät päivät.Pari päivää tässä onkin tullut huilattua, mutta viikonloppu onkin sitten töitä(lupaa sadetta ja ukkosta), juhannuskin kokonaan näkyy listalla olevan. Kyllä minä sen tiedostan että tää päätön touhuni on ajatuspakoa. Vaikka en itselleni mitään myönnä, pelkään joutenoloa.
        Vaikka työ onkin useimmiten sitä tarkkailua, mutta ajatukset on silti oltava kasassa, hetken herpaantuminen väärään aikaan saattaa olla iso vahinko(ei taloudellinen)


    • canis.familiaris

      "Eikös teilläpäin ..." on, mutta olen oman tien kulkija....on jotain reenejäkin.


      "Pikku piru iski .." niin iski.

    • canis.familiaris

      Ostin ½kuristavan ketjupannan. Kyllä kulkee komeasti airis.

      • isoisoäiti

        Jaaha...en kyllä tiedä kuinka iso koti sinulla on mutta tuolla tavaramäärällä mitä kaksi koiraasi tarttee joudut vielä suurentamaan taloakin, auto jo meni uusiks.

        Sillä pannalla kummasti rauhoittaa koiran menoa, kunnes se tottuu siihen ääneen ja tunteeseen. Minä kun en pidä pahana kuristavaakaan hihnaa oikein käytettynä se on hyvä väline. Samoin kuin noutajahihna mutta ei taida sopia airiksen tyyliin !!!!
        Minulla vaikka onkin pienemmät koirat taitaa kaikki näyttelyhihnat olla kuristavia ilman metalliosia, siinä koira huomaa niin pienenkin ohjausliikkeen. Ei sääntöä ilman poikkeusta, yksi sellainen hihna on olemassa vielä josta tulisi kaksi noiden pään kokoa läpi, kiristää sitä ei voikkaan. Ostin sen aikanaan koiralle joka kävi kehässä itse esittämässä itsensä, apua tartti ainoastaan pöydälle nostossa. Kymmeneen vuoteen ei sitä ole tarvinnut,näistä ei ole kukaan niin loppuun koulattu ettei innostuisi asian vierestäkin välillä, siksi on hyvä olla joku naru kaulassa.


      • canis.familiaris
        isoisoäiti kirjoitti:

        Jaaha...en kyllä tiedä kuinka iso koti sinulla on mutta tuolla tavaramäärällä mitä kaksi koiraasi tarttee joudut vielä suurentamaan taloakin, auto jo meni uusiks.

        Sillä pannalla kummasti rauhoittaa koiran menoa, kunnes se tottuu siihen ääneen ja tunteeseen. Minä kun en pidä pahana kuristavaakaan hihnaa oikein käytettynä se on hyvä väline. Samoin kuin noutajahihna mutta ei taida sopia airiksen tyyliin !!!!
        Minulla vaikka onkin pienemmät koirat taitaa kaikki näyttelyhihnat olla kuristavia ilman metalliosia, siinä koira huomaa niin pienenkin ohjausliikkeen. Ei sääntöä ilman poikkeusta, yksi sellainen hihna on olemassa vielä josta tulisi kaksi noiden pään kokoa läpi, kiristää sitä ei voikkaan. Ostin sen aikanaan koiralle joka kävi kehässä itse esittämässä itsensä, apua tartti ainoastaan pöydälle nostossa. Kymmeneen vuoteen ei sitä ole tarvinnut,näistä ei ole kukaan niin loppuun koulattu ettei innostuisi asian vierestäkin välillä, siksi on hyvä olla joku naru kaulassa.

        Ostin sen vuoksi, koska oli rosteria (ruostumatonta) ja on helppo laittaa..reissuissakin panta on parempi, kun häkissä ovat....Täytyy totuttaa..
        Mikkikselle näillä helteillä en laita kun ohuen nahkahihnan lenkkipään kaulaan...Juu, kun ei juo eikä polta, niin voi sillä verukkeena ostaa.
        Ransulla on aika tukalat olot. Ostin sille sellaisen jaloilla olevan tuulettimen..kyllä passaa makailla tyytyväisenä.


      • putkis.
        canis.familiaris kirjoitti:

        Ostin sen vuoksi, koska oli rosteria (ruostumatonta) ja on helppo laittaa..reissuissakin panta on parempi, kun häkissä ovat....Täytyy totuttaa..
        Mikkikselle näillä helteillä en laita kun ohuen nahkahihnan lenkkipään kaulaan...Juu, kun ei juo eikä polta, niin voi sillä verukkeena ostaa.
        Ransulla on aika tukalat olot. Ostin sille sellaisen jaloilla olevan tuulettimen..kyllä passaa makailla tyytyväisenä.

        Osta viilentävä pomppaloimi, sellaisiakin on ja kuulemma hyviä autoillessa! Ja blingbling hihna mätsäreihin ja... :P


      • isoisoäiti
        canis.familiaris kirjoitti:

        Ostin sen vuoksi, koska oli rosteria (ruostumatonta) ja on helppo laittaa..reissuissakin panta on parempi, kun häkissä ovat....Täytyy totuttaa..
        Mikkikselle näillä helteillä en laita kun ohuen nahkahihnan lenkkipään kaulaan...Juu, kun ei juo eikä polta, niin voi sillä verukkeena ostaa.
        Ransulla on aika tukalat olot. Ostin sille sellaisen jaloilla olevan tuulettimen..kyllä passaa makailla tyytyväisenä.

        Kyllä kannatti sijoittaa, rosteri kestää useammankin koira käyttää.
        Tuolle lahjomiselle alat jo puolustusta hakemaan.Minun täytyy olla vähän nuukempi kun tupakoin mutta en juo %, ainoastaan vettä ja sitäkin vähän


      • c.f
        putkis. kirjoitti:

        Osta viilentävä pomppaloimi, sellaisiakin on ja kuulemma hyviä autoillessa! Ja blingbling hihna mätsäreihin ja... :P

        Nyt alko jännittämään...=O


      • c.f

      • putkis.
        c.f kirjoitti:

        Nyt alko jännittämään...=O

        Mätsärit vai se, että innostut ostamaan blingblinghihnan? :)

        mekin käytiin mätsäreissä. piti mennä ihan vain turistina katselemaan kokeilemaan, miten koira käyttäytyy tuollaisessa ympäristössä, jossa paljon koiria. vaan siellä sitten innostuin ilmoittamaan sen kehään. saatiin mukava kassi palkintoja. :)


      • molossi ei rek

      • molossi ei rek
        putkis. kirjoitti:

        Osta viilentävä pomppaloimi, sellaisiakin on ja kuulemma hyviä autoillessa! Ja blingbling hihna mätsäreihin ja... :P

        c.f ja bling bling...
        Ai hitsi :=D


      • canis.familiaris
        molossi ei rek kirjoitti:

        Komea reppu.Tuota voisi itsekkin miettiä.Tosin aika tyyris hinta.
        Tuossa on sen verran isoa kokoakin.että löytyisi sopivaa.Kaikissa ei ole ollut.Rintakehä on ollut liian pientä.
        Mikkis on varmaan aika vinhan näköinen reppuineen :D

        Sateella ja helteellä varmasti hyvä, koska hyttyset kiusaa...meillä oli viime vuonna jotain luomuhyttysjutskaa ja oli tehokasta. Siinä oli lehmänkuva spreipullossa.


      • canis.familiaris
        putkis. kirjoitti:

        Mätsärit vai se, että innostut ostamaan blingblinghihnan? :)

        mekin käytiin mätsäreissä. piti mennä ihan vain turistina katselemaan kokeilemaan, miten koira käyttäytyy tuollaisessa ympäristössä, jossa paljon koiria. vaan siellä sitten innostuin ilmoittamaan sen kehään. saatiin mukava kassi palkintoja. :)

        En yleensä jännitä mitään, mutta airiksen kanssa saatan, koska lähes joka päivä huomaa yllättyvänsä jostain. Sai vähän vielä itse nenilleen, kun luuli, että koirat ei enää juuri näillä vuosilla yllätä...mukava se vain on hämmentyä ja tietenkin oppia aikas paljon uutta..Oli aika hämmentävä kokemus nähdä useampi airis samassa nipussa siellä mölleissä...Vietin hämmentyneen ja hiljaisen hetken...={}

        Pieni polte on päästä ja katsoa mitä tapahtuu kehässä, ja pahasti epäilen että tapahtuu...Mikkiksessä kiinnostaa, että pystyykö rentoutumaan tuolta "verovirkailija" luukilta ja muilta koirilta...


      • canis.familiaris
        molossi ei rek kirjoitti:

        c.f ja bling bling...
        Ai hitsi :=D

        Äläs sano. Ostan vielä Danny Lipsaselta vanhat -70 luvun elvis vermeet näyttely kuteiksi ja näytän mitä blingbling voi parhaimmillaan olla...=O


      • putkis.
        canis.familiaris kirjoitti:

        En yleensä jännitä mitään, mutta airiksen kanssa saatan, koska lähes joka päivä huomaa yllättyvänsä jostain. Sai vähän vielä itse nenilleen, kun luuli, että koirat ei enää juuri näillä vuosilla yllätä...mukava se vain on hämmentyä ja tietenkin oppia aikas paljon uutta..Oli aika hämmentävä kokemus nähdä useampi airis samassa nipussa siellä mölleissä...Vietin hämmentyneen ja hiljaisen hetken...={}

        Pieni polte on päästä ja katsoa mitä tapahtuu kehässä, ja pahasti epäilen että tapahtuu...Mikkiksessä kiinnostaa, että pystyykö rentoutumaan tuolta "verovirkailija" luukilta ja muilta koirilta...

        Mutta eikö toisaalta ole kivaa olla "aloittelija"! Koko maailma auki ja täynnä opittavaa!

        Hitsi nämä sivut tökkii ja toimii kehnosti...

        Näin muuten Ilomantsissa ajokoiran, jollaista en ole ennen nähnyt. Hyvin veikeä tapaus. :)


      • isoisoäiti

        En aivan kamalasti myötätuntoa tunne noita ihmisiä kohtaan. mutta ei kukaan ole alkujaan noin paha, päässä "järjestys" on jotenkin sekaantunut eikä enää pysty tekemään asioille mitään, ulkopuolinen huomioiminen ja puuttuminen tilanteeseen täytyisi tapahtua paljon aikaisemmin.Meinaten ei tuollaisen lauman pito mitenkään onnistu etteikö sitä ympäristö ole seurannut.

        Mutta mitäpä millään on väliä kun laki on se mikä on::mee nyt sinne koiries tykö ja yritä maksaa tää pieni sakko


      • isoisoäiti
        isoisoäiti kirjoitti:

        En aivan kamalasti myötätuntoa tunne noita ihmisiä kohtaan. mutta ei kukaan ole alkujaan noin paha, päässä "järjestys" on jotenkin sekaantunut eikä enää pysty tekemään asioille mitään, ulkopuolinen huomioiminen ja puuttuminen tilanteeseen täytyisi tapahtua paljon aikaisemmin.Meinaten ei tuollaisen lauman pito mitenkään onnistu etteikö sitä ympäristö ole seurannut.

        Mutta mitäpä millään on väliä kun laki on se mikä on::mee nyt sinne koiries tykö ja yritä maksaa tää pieni sakko

        Just niin vai elvis...ampuu vissiin vähän yli alkuvaiheessa, vai meinasitko suojata koirasi katseilta ?
        Osta vaikka kirkkaan keltainen pikkutakki, punanen tavaramerkkinä on jo käytössä.
        Joku 30 suvee takaperin itselläni oli aina näyttelyissä valkoiset saappaat, näyttelypaikasta riippuen koroilla tai ilman.


      • canis.familiaris
        isoisoäiti kirjoitti:

        Just niin vai elvis...ampuu vissiin vähän yli alkuvaiheessa, vai meinasitko suojata koirasi katseilta ?
        Osta vaikka kirkkaan keltainen pikkutakki, punanen tavaramerkkinä on jo käytössä.
        Joku 30 suvee takaperin itselläni oli aina näyttelyissä valkoiset saappaat, näyttelypaikasta riippuen koroilla tai ilman.

        "Just niin vai elvis...ampuu vissiin vähän "..no niin kai sitten.=/

        "Joku 30 suvee takaperin itselläni oli aina näyttelyissä valkoiset saappaat, näyttelypaikasta riippuen koroilla tai ilman. "...no hommataan sitten tuollaiset...=O

        Käytiin uimassa eilen Porvoonjoessa, oli lämmin vesi....kokeilin kajakkia myös. Aika törkeät ilman..Tavaratilassa aivan liikaa lämpöä koirille.


    • canis.familiaris

      Laitoin kuvan ransusta. Pallosuussa kyllä poseeraa ja jaksaa keskittyä, mutta ilman on hieman hankalaa, kun pää liikkuu "scannerin" lailla.

    • canis.familiaris

      Ostin Viilentävät hurtanloimet kummallekin Petenkoiratarvikkeesta, kyllä on hyvä ja toimivat. Ei kastu turkki. Hyvä ratkaisu näillä keleillä ja autossa. Laitoin komeat kuvat. Patikallakin voi pitää ja samalla suojautua hieman hyttysiltä...

      • putkis.

        Hyvä hyvä... ja se blingblinghihna?


      • putkis.

        Mitä materiaalia nuo loimet muuten on ja mihin se viilentävyys perustuu?


      • c.f
        putkis. kirjoitti:

        Mitä materiaalia nuo loimet muuten on ja mihin se viilentävyys perustuu?

        Perustuu kastamiseen. Turkki ei juuri kastu, mutta loimi kerää /siirtää lämmön Tosi hyvä härpäke, koska pakussa on aika lämmin. Voi lomilla aina kastella sen 100km välein. Hyvin toimii ja koirat viihtyy (airiskin)

        "Hyvä hyvä... ja se blingblinghihna? "...ei nyt, täytyy ensin löyttää ne valkoiset nahkasaappaat, mistä isoisoäiti mainitsi...ne kuulemma on tie menestykseen..=}.

        Hyvä saada "lomaa" näistä tökkivistä sivuista...prke ....Aika mielenkiintoa tappava jumitus.


      • isoisoäiti
        c.f kirjoitti:

        Perustuu kastamiseen. Turkki ei juuri kastu, mutta loimi kerää /siirtää lämmön Tosi hyvä härpäke, koska pakussa on aika lämmin. Voi lomilla aina kastella sen 100km välein. Hyvin toimii ja koirat viihtyy (airiskin)

        "Hyvä hyvä... ja se blingblinghihna? "...ei nyt, täytyy ensin löyttää ne valkoiset nahkasaappaat, mistä isoisoäiti mainitsi...ne kuulemma on tie menestykseen..=}.

        Hyvä saada "lomaa" näistä tökkivistä sivuista...prke ....Aika mielenkiintoa tappava jumitus.

        Eilen jo koitin säätää lakia joka kieltää kaikkien härpäkkeiden oston c.f :ltä, mutta tää sivu oli niin jumissa ettei se ehtinyt vielä astumaan eilen voimaan, tästäpäivästä alkaa sitten.

        Tiedä tuosta menestyksestä mitään sanoa, mutta tavaramerkkinä joku on hyvä olla.
        Vuositolkut kun niitä kehiä kiertää niin tuomarikin huomaa asusteista ihmisen ja kelaa tyhmässä päässään että tuon koirathan on aina pärjänneet, niin siinä sivussa menee joku ravunsyöttikin siellä narun jatkeena pitkälle.

        Milläköhän kateuksissaan saisi vähän lomaintoa latistumaan, katsoppa airiksen selkälinjaa, senkin kyllä saisi oikein kun itse seisoisi edessä sillain että se vähän venyttäisi sua kohti, ymmärrettävästi annettu selitys, nään sen homman silmissäni mutta ei tule suusta ulos paremmin.

        Voin postittaa sulle saappaat, otatko korolla vai ilman


      • canis.familiaris
        isoisoäiti kirjoitti:

        Eilen jo koitin säätää lakia joka kieltää kaikkien härpäkkeiden oston c.f :ltä, mutta tää sivu oli niin jumissa ettei se ehtinyt vielä astumaan eilen voimaan, tästäpäivästä alkaa sitten.

        Tiedä tuosta menestyksestä mitään sanoa, mutta tavaramerkkinä joku on hyvä olla.
        Vuositolkut kun niitä kehiä kiertää niin tuomarikin huomaa asusteista ihmisen ja kelaa tyhmässä päässään että tuon koirathan on aina pärjänneet, niin siinä sivussa menee joku ravunsyöttikin siellä narun jatkeena pitkälle.

        Milläköhän kateuksissaan saisi vähän lomaintoa latistumaan, katsoppa airiksen selkälinjaa, senkin kyllä saisi oikein kun itse seisoisi edessä sillain että se vähän venyttäisi sua kohti, ymmärrettävästi annettu selitys, nään sen homman silmissäni mutta ei tule suusta ulos paremmin.

        Voin postittaa sulle saappaat, otatko korolla vai ilman

        Jaa. Tuo kuva on näitä lennosta otettuja. Trimmauksen jälkeen laitetaan vartavasten otettu..Sitten saa kehua..=O

        "sillain että se vähän venyttäisi sua kohti, "..juu kärryillä ollaan.

        "Voin postittaa sulle saappaat..."..Täytyy kysyä yhdeltä tuomarilta ensin.

        En kyllä ikinä olisi uskonut ostavani "viilentäviä" loimia, mutta kun laiton sisälämpömittarin pakun tavaratilaan, niin piti jo harkita. Sisälläkin kokoajan 40 pinnassa, niin alkaa jo huumoria kyselemään itselläkin. Hakisiko vielä yhdet itselleni??...={}


      • isoisoäiti
        canis.familiaris kirjoitti:

        Jaa. Tuo kuva on näitä lennosta otettuja. Trimmauksen jälkeen laitetaan vartavasten otettu..Sitten saa kehua..=O

        "sillain että se vähän venyttäisi sua kohti, "..juu kärryillä ollaan.

        "Voin postittaa sulle saappaat..."..Täytyy kysyä yhdeltä tuomarilta ensin.

        En kyllä ikinä olisi uskonut ostavani "viilentäviä" loimia, mutta kun laiton sisälämpömittarin pakun tavaratilaan, niin piti jo harkita. Sisälläkin kokoajan 40 pinnassa, niin alkaa jo huumoria kyselemään itselläkin. Hakisiko vielä yhdet itselleni??...={}

        Meillä on sisällä viileää, eikä ulkonakaan mikään kuuma ole, jotain 24,4 näyttää mittari.

        Et voi nyt ostaa mitään loimia, se on uusi laki.

        Kysy vaan tuomarilta, jos muuta väittää niin leikkii tekopyhää, totuus kun onkin joskus pirullinen kierous.

        Enkä tiedä noista saappaistakaan sopiiko ne sun jalkaan, kokoa 36, mutta voihan näin kesäaikaan tehdä niistä sellaiset varvasauki mallin niin ei kiristä.


    • canis.familiaris

      Aika viileää teillä. Täällä lämpö vain nousee 42 oli eilen sisällä. Tukala olo. Saisi alkaa jo "normaali" kesä.

      Ostin nahkaiset sandaalit, jospa niitä käyttäisi kesät- talvet sortsien ja tietysti Rodos paidan kanssa, niin jäisi ainakin mieleen tuomareille. En tiedä sitten olisiko se hyvä- vai ei.

      Jospa ilmat paranisivat ensi viikoksi, niin pääsisi parissa mätsärissä käymään. Nyt lämpötila on liian korkea itselle ja koirille autossa, että kiinnostaisi matkata.

      • isoisoäiti

        Et kai vaan uusia ostanut?

        Omintakeinen juttu on aina paras, kerran kun joku näkee ei ihan äkkiä mielestä huku.
        Menet kanssa sitten Turkuun, vaikkakin on sisänäyttely siellä on aina kylmä, tammikuulla.
        Tunnistan sut aika pian sieltä.

        Täälä oli äsken ukkonen ja ilma meni ihan kylmäks, villanuttu oli päälle laitettava. eiköhän se jo viilempää luvannutkin niin lakkaatte lämmöstä kärsimästä


      • isoisoäiti
        isoisoäiti kirjoitti:

        Et kai vaan uusia ostanut?

        Omintakeinen juttu on aina paras, kerran kun joku näkee ei ihan äkkiä mielestä huku.
        Menet kanssa sitten Turkuun, vaikkakin on sisänäyttely siellä on aina kylmä, tammikuulla.
        Tunnistan sut aika pian sieltä.

        Täälä oli äsken ukkonen ja ilma meni ihan kylmäks, villanuttu oli päälle laitettava. eiköhän se jo viilempää luvannutkin niin lakkaatte lämmöstä kärsimästä

        Pohjoseen matkaaville pilkkihaalareita ja huopatossuja mukaan, siellä kun tulee pakkaset.
        Oikean kesän odottajan toiveet on kuultu, ei hyttyset edes vaivaa.
        Hyvä kun tuli ne "takit" koirille niin ei tarvitse niiden palella isännän sää toivomusten takia


      • canis.familiaris
        isoisoäiti kirjoitti:

        Pohjoseen matkaaville pilkkihaalareita ja huopatossuja mukaan, siellä kun tulee pakkaset.
        Oikean kesän odottajan toiveet on kuultu, ei hyttyset edes vaivaa.
        Hyvä kun tuli ne "takit" koirille niin ei tarvitse niiden palella isännän sää toivomusten takia

        On se komeeta, kun saa säät vaihtaa toiveesta ja vielä huomioidaan. Ensin mökile siitä Itä- rajaa kiertämään Kuusamosta vuokramökki mökki....nälistä patikoidaan ja mökeissä keräillään voimia ja lepäillään. Ihan sees.


    • canis.familiaris

      Jos lomarahat tulee niin ei "nälissä" patikoida....toivottavasti....3-4pv patikoita matkanvarrella

    • canis.familiaris

      Hyvät kesät kaikille. Hilppasen takavasemmalle muutamaksi viikoksi...=D

      • isoisoäiti

        Oikein hyviä patikkareisuja ja tervetuloa takaisin rakot jalkapohjissa.


      • canis.familiaris
        isoisoäiti kirjoitti:

        Oikein hyviä patikkareisuja ja tervetuloa takaisin rakot jalkapohjissa.

        Intissä ja muuten armeija aikana on rakot viimeksi vaivannut.
        Tänään lammas trimmatavaksi....Ja autoa pakkaamaan. Tuli hyvät lomasäät.


      • isoisoäiti
        canis.familiaris kirjoitti:

        Intissä ja muuten armeija aikana on rakot viimeksi vaivannut.
        Tänään lammas trimmatavaksi....Ja autoa pakkaamaan. Tuli hyvät lomasäät.

        Voi reppanaa, ne on antanut sulle siellä liian isot saappaat jotka lonksu jalassa, tai sitten et osannut kääriä jalkarättiä hyvin. Olisit laittanut heiniä lisäksi ne lämmittää hyvin.

        Jos kiireisen päivän aikana ehdit, niin laita keritystä lampaasta uusi kuva. Varmaan lähdettekin matkaan yötö vasten kun on niin lämmintä, mittari näyttää 14


      • c.f
        isoisoäiti kirjoitti:

        Voi reppanaa, ne on antanut sulle siellä liian isot saappaat jotka lonksu jalassa, tai sitten et osannut kääriä jalkarättiä hyvin. Olisit laittanut heiniä lisäksi ne lämmittää hyvin.

        Jos kiireisen päivän aikana ehdit, niin laita keritystä lampaasta uusi kuva. Varmaan lähdettekin matkaan yötö vasten kun on niin lämmintä, mittari näyttää 14

        Juu laitetaan kuva, jos sivut ei jurmuta.. Pe.aamusta lähdetään sian aamupierun aikaan, eli Klo 06:00


      • isoisoäiti
        c.f kirjoitti:

        Juu laitetaan kuva, jos sivut ei jurmuta.. Pe.aamusta lähdetään sian aamupierun aikaan, eli Klo 06:00

        Toivotaan ettei "jurmuta".

        En tiennytkään että sian aamupierulla on noin tarkka kellonaika
        Kukonlaulun kyllä olisin tietänyt se kun on klo 04.00


      • isoisoäiti
        isoisoäiti kirjoitti:

        Toivotaan ettei "jurmuta".

        En tiennytkään että sian aamupierulla on noin tarkka kellonaika
        Kukonlaulun kyllä olisin tietänyt se kun on klo 04.00

        Työ määttäkii sin ensittäi missä hän on hää sinä sie.

        Tutumpia sanoja: oot sie kuult mikä on juska, metla tai hunerkka. Vaa jos et tiiä nii kysy äitiltäis


    • tseäf

      "Tutumpia sanoja: oot ..." no heti korjataan oot sie = uot sie, ootkos sie
      Kah Äet ei tiiä, ko hällä rapissoo aivoloissa, vuan tokkiinsaa hölöpöttää kaekenlaista va suottaapi hyvinnii tietää.

      • isoisoäiti

        Tekis mieli korjata vua saattaap..
        Mutta oma äitini oli sieltä vanhalta rajalta 5km ja sinne mahtuu Karjalaan murteita erilaisia, niinkuin tänne nykyrajojenkin sisäpuolelle.
        juska= uunin pelti, metla= varsiluuta ja hunerkka= maitokannu.


      • c.f
        isoisoäiti kirjoitti:

        Tekis mieli korjata vua saattaap..
        Mutta oma äitini oli sieltä vanhalta rajalta 5km ja sinne mahtuu Karjalaan murteita erilaisia, niinkuin tänne nykyrajojenkin sisäpuolelle.
        juska= uunin pelti, metla= varsiluuta ja hunerkka= maitokannu.

        No nyt tiedän. Meidän muorilla on dementia, niin ei voi kysellä mitään. Ruokkii vain koiria monta kertaa päivässä, ja laskee ne vuorotellen sisälle ja hetken päästä ulos. Koirat on välistä kuin syöttöporsaita, kun vetelevät karjalanpaistit ja ihmiset vissiin ne koiran paistit jne..no Pääasia että kenelläkään ei ole nälkä. Se ruokapaikka ei ole heikkoluontoisille...=O


      • isoisoäiti kirjoitti:

        Tekis mieli korjata vua saattaap..
        Mutta oma äitini oli sieltä vanhalta rajalta 5km ja sinne mahtuu Karjalaan murteita erilaisia, niinkuin tänne nykyrajojenkin sisäpuolelle.
        juska= uunin pelti, metla= varsiluuta ja hunerkka= maitokannu.

        Minunkin suku on isän puolelta noilta suunnilta,sieltä jääneeltä puolelta...
        ja tuota puhetapaa muistan vielä jonkunverran edesmenneeiden isiovanhempien puolelta.

        Hyvää kesää vaan täältäkin kaikille tämän lukeville :)
        Tosin täällä on jo melkein pakkasen puolella,hrrr :( ,kun ei ole kuin nippanappa välillä liki 20...

        "ruokkii vain koiria..." Ei saisi nauraa,vakava juttuhan tuo sairaus on,mutta jotenkin vaan hymyilytti,kun mamma kunnon koiraihmisenä vaan koirat kuitenkin muistaa "hoitaa".Aika hellyyttävää.
        "kun vetelevät karjalanpaistit..." :D


      • c.f =O
        molossi kirjoitti:

        Minunkin suku on isän puolelta noilta suunnilta,sieltä jääneeltä puolelta...
        ja tuota puhetapaa muistan vielä jonkunverran edesmenneeiden isiovanhempien puolelta.

        Hyvää kesää vaan täältäkin kaikille tämän lukeville :)
        Tosin täällä on jo melkein pakkasen puolella,hrrr :( ,kun ei ole kuin nippanappa välillä liki 20...

        "ruokkii vain koiria..." Ei saisi nauraa,vakava juttuhan tuo sairaus on,mutta jotenkin vaan hymyilytti,kun mamma kunnon koiraihmisenä vaan koirat kuitenkin muistaa "hoitaa".Aika hellyyttävää.
        "kun vetelevät karjalanpaistit..." :D

        Kyllä siinä molossinkin hymy hyytyisi, jos karjalanpaistina vetelet koiralle tarkoitettuja luita ja sisälmyksiä..10krt sulaneita ja uudelleen pakastettuja kaloja ja muita jutskia. Marjakeitot kuplii romilleja ja jää vielä ratista kiinni..."En ole juonnut söin mummon marjakeittoa"..vai niin, menisikö edes läppänä läpi.
        Tällä kertaa mennään "omilla" eväillä.


      • c.f =O kirjoitti:

        Kyllä siinä molossinkin hymy hyytyisi, jos karjalanpaistina vetelet koiralle tarkoitettuja luita ja sisälmyksiä..10krt sulaneita ja uudelleen pakastettuja kaloja ja muita jutskia. Marjakeitot kuplii romilleja ja jää vielä ratista kiinni..."En ole juonnut söin mummon marjakeittoa"..vai niin, menisikö edes läppänä läpi.
        Tällä kertaa mennään "omilla" eväillä.

        Pääasia,että koirat saa kunnon safkoja :D Mitä ihmisillä niin väliä on :D

        "en ole juonut..."Ai hitsi :=D


      • isoisoäiti
        molossi kirjoitti:

        Pääasia,että koirat saa kunnon safkoja :D Mitä ihmisillä niin väliä on :D

        "en ole juonut..."Ai hitsi :=D

        Pieni dementia on vaan hyväksi joskus, ei kaikkea ole väliä muistaakkaan aina. Olekos monta kertaa joutunut mahataudin takia hoitoon viemään? Vanhankansan mahat on sitä rosteria, mikä kestää isältä pojalle.
        Ennen kukaan mitään homeestakaan pahaa puhunut, jos nyt mehu tai hillo vähän oli homeessa päältä se vaan otettiin pois ja loppu tavara oli ihan käypästä syödä. Nykyään kun niillä ei ole muuta tekemistä keksiivät että koko sotku olis homeitiöitä täynnä, hölkäsen pöläys sanon minä.

        Dementtiasta tuli taas tänään itselleni omakohtainen kokemus. Oltiin tuon vanhemman pojan kanssa hoitelemassa sen laskuja, sille reppanalle ei jäänyt sairaudesta kaikki ihan kohdilleen, jos ei silloin kun lasku tulee sillä ole rahaa se repii laskun, siihen asti ihan viisasta, mutta sitten kun tulee karhukirje tullaan kiireesti kysymään mikä tää on.
        Tarkka hän on siitä ettei hänen autossa tupakoida ja minun takia piti ajaa tienviereen että pääsin tupakalle ja silloinhan se dementia taas iski, kaivelin kassia jonkun aikaa, otin rahapussin ja jatkoin sen tonkimista, poika sitten sanoi että tokkopa ne tupakkas siellä on. kumpikohan lienee muistamattomampi, väliäkös sillä, kun vielä jotenkin pärjäillään


    • canis.familiaris

      " Olekos monta kertaa joutunut mahataudin takia hoitoon "...ainakin kerran. Sain ruokamyrkytyksen metsässä ja vapisin kuin horkassa. Päästyäni useamman tunnin sinnittelyn jälkeen kotiin katsoin lihakattilaan ja se kupli jääkaapissa (tosi juttu) Luulin porkkanoita lantuiksi, koska olivat keltaisia. Juu on vanhuksilla rosteri mahat, mutta tuon reissun jälkeen olen "hieman" tarkemmin katsellut mitä suuhun pistää. Viimeksi niitä sisälmyksiä.

      "hillo vähän oli homeessa päältä ..." juu otin viikeksi muutaman mehupullon, mutta en ole uskaltanut maistaa, koska ei ole hometulppaa...jotain häippää niissä on.
      Nyt on komea koira. Hopea selkä. Laittelen kuvan jossain vaiheessa kun herää...

      "pääsin tupakalle j..." 30v. ja pääsin pois.

      • isoisoäiti

        Niin mutta sinähän olet sitten heikkovatsainen, mutta äitimuorispa ei pienistä sairastu,vuosien varrella sitä tottuu kaikkeen muuhun mutta ei lypsylämpimään maitoon, vaikka onkin takuutuoretta.
        (lakon tehnyt)

        Katson kuvia aamulla


      • isoisoäiti
        isoisoäiti kirjoitti:

        Niin mutta sinähän olet sitten heikkovatsainen, mutta äitimuorispa ei pienistä sairastu,vuosien varrella sitä tottuu kaikkeen muuhun mutta ei lypsylämpimään maitoon, vaikka onkin takuutuoretta.
        (lakon tehnyt)

        Katson kuvia aamulla

        Kaunis pitkä kaula, niska upeasti lapoihin laskeva. Sen päästä olenkin tykännyt aina. Hännän kiinnitystä ja selkälinjaa ei noista kuvista näe mutta itse tiedät ovatko oikea oppiset.

        Mikkis näytti siellä takana pieneltä kuin pentu ainakin.


      • canis.familiaris
        isoisoäiti kirjoitti:

        Kaunis pitkä kaula, niska upeasti lapoihin laskeva. Sen päästä olenkin tykännyt aina. Hännän kiinnitystä ja selkälinjaa ei noista kuvista näe mutta itse tiedät ovatko oikea oppiset.

        Mikkis näytti siellä takana pieneltä kuin pentu ainakin.

        Maksaisitko välillä minun laskuja kun lomat on loppu..=O

        Nuo coolerit koirilla osoittautui autohäkissä huonoiksi, mutta kylmäkalleja, sekä ½L vesitäytettyjä/pakastettuja muovipulloja alustassa osoittautui hyväksi...kuvassa airis ja mikkis pysyi ihan vapaaehtoisesti "viilentymässä", kun lämpö autossa oli 25 - 35...ulkona ties mitä..ja alla viileä alusta.
        Mökillä ja patikalla nuo loimet oli ihan paikallaan.


      • canis.familiaris kirjoitti:

        Maksaisitko välillä minun laskuja kun lomat on loppu..=O

        Nuo coolerit koirilla osoittautui autohäkissä huonoiksi, mutta kylmäkalleja, sekä ½L vesitäytettyjä/pakastettuja muovipulloja alustassa osoittautui hyväksi...kuvassa airis ja mikkis pysyi ihan vapaaehtoisesti "viilentymässä", kun lämpö autossa oli 25 - 35...ulkona ties mitä..ja alla viileä alusta.
        Mökillä ja patikalla nuo loimet oli ihan paikallaan.

        Mulla on kanssa ollut tota pakastettua tavaraa apuna, mutta minkälaisia noita viilentäviä tuotteita oot kokeillut ?
        Kattellu niitä välillä ja ollut vähän skeptinen, mutta jos se peitto esim toimii, ostan sellasen itellekkin ;)


      • canis.familiaris
        clarma kirjoitti:

        Mulla on kanssa ollut tota pakastettua tavaraa apuna, mutta minkälaisia noita viilentäviä tuotteita oot kokeillut ?
        Kattellu niitä välillä ja ollut vähän skeptinen, mutta jos se peitto esim toimii, ostan sellasen itellekkin ;)

        Juu minä jos jokin olen skeptinen kaikelle ylimääräiselle.
        Tytär osti tsihulle viilentävän verkkojutskan ja kun kertoi niin nauroin vedet silmissä...seuraavana päivänä omilla koirilla oli härpäkkeet niskassa.

        Ostin hurtan tuotteen, kun "petenkoiratarvikkeen "pete" esitteli ja asensi ne koirien päälle. Eli kasteltiin kylmässä vedessä/puristus ja sitten päälle. Ei valunut eikä koiran turkki kastunut (mikä oli kriteeri) Lämpö siirtyy vettyneeseen kankaaseen.
        Selkeästi huomasi, että auttoi koirien ahdinkoa.
        Tytär sanoi samaa, että koira antoi mielellään pukea sen ja sama meillä.
        Samalla toimii hyvin hyttysloimena sivumennen huomasin. Ruiskutin vielä eläinten hyttysmyrkkyä siihen ja siinä se.
        Oli mukava uittaa koiria loimineen ja se uimisen hyöty korostui mökillä jne


      • canis.familiaris kirjoitti:

        Juu minä jos jokin olen skeptinen kaikelle ylimääräiselle.
        Tytär osti tsihulle viilentävän verkkojutskan ja kun kertoi niin nauroin vedet silmissä...seuraavana päivänä omilla koirilla oli härpäkkeet niskassa.

        Ostin hurtan tuotteen, kun "petenkoiratarvikkeen "pete" esitteli ja asensi ne koirien päälle. Eli kasteltiin kylmässä vedessä/puristus ja sitten päälle. Ei valunut eikä koiran turkki kastunut (mikä oli kriteeri) Lämpö siirtyy vettyneeseen kankaaseen.
        Selkeästi huomasi, että auttoi koirien ahdinkoa.
        Tytär sanoi samaa, että koira antoi mielellään pukea sen ja sama meillä.
        Samalla toimii hyvin hyttysloimena sivumennen huomasin. Ruiskutin vielä eläinten hyttysmyrkkyä siihen ja siinä se.
        Oli mukava uittaa koiria loimineen ja se uimisen hyöty korostui mökillä jne

        Okei, mietin ja kattelin juuri sellasta loimea tai peittoa.
        Sen verta kuitenkin hintaa, että ajattelin kysellä käyttökokemuksia ensin.

        Mulla on mm lahjana saatu sellainen sydän, joka laitetaan kiehuvaan veteen ja otetaan ulos mukaan. Kun sitä roplaa, lämpö laajenee ja sitten sillä voi lämmitellä, luonnollisesti. Yllättävän hyvin toimi, mutta ei kauan.

        Mutta joo, kattoin justiinsa tota kasteltavaa, se oli peittoversio, ja jos se toimii, mikäs olisi sen mukavampaa.


    • canis.familiaris

      oli -40% tarjouksessa, niin ei jäänyt paljon hintaa..muuten olisi jäänyt hommaamatta. Voihan sitä käyttää myös toisin päin eli lämmittää, jos tarvetta tulee tai jotain käy.

      • isoisoäiti

        Jassoo.. vai niin, puolustele siinä itseäsi 40%, olisit ilman sitäkin ostanut..koirat niin tykkää. Isäntä kun tulee kaupasta koirat katsoo kuin yököt aurinkoon.

        Menikö kaikki putkeen ilman kommelluksia ?

        Siitä se alkaa taas pitkä arki odotellessa uutta kesää ja lomaa.
        Pitikin oikeastaan kysyä mitä äitille kuului ?


      • canis.familiaris
        isoisoäiti kirjoitti:

        Jassoo.. vai niin, puolustele siinä itseäsi 40%, olisit ilman sitäkin ostanut..koirat niin tykkää. Isäntä kun tulee kaupasta koirat katsoo kuin yököt aurinkoon.

        Menikö kaikki putkeen ilman kommelluksia ?

        Siitä se alkaa taas pitkä arki odotellessa uutta kesää ja lomaa.
        Pitikin oikeastaan kysyä mitä äitille kuului ?

        Niin siinä kuitenkin kävisi.
        Oli hieno reissu, kierreltiin E-Lapissa ja Itä-Suomessa.
        Äitee laski pihassa koiria ja ihmetteli, että kenen ne oikein on ja onko niillä nälkä..Sillä meni helposti päivä koiria laskiessa, niitä oli "usampikymmen". Ihmetteli usampaan kertaan uuden pennun (ei minun) torttua lattialla..ihme että ei erottanut sitä pasgaksi. Ruoka kippoja piha täynnä jne..perusmeininkiä.

        Kävin näyttely reeneissä ja muutaman kerran vielä uudestaan...käyn sitä ennen 4pv Itä-Suomessa pörräämässä, ennen kuin duunihässäkkä alkaa.
        Kyllä täytyy ihmetellä, että minkälainen on "airisrinki". Suurella uteliaisuudella ja seikkailuhengellä odotan sitä hetkeä mennään johonkin tapahtumaan.


      • isoisoäiti
        canis.familiaris kirjoitti:

        Niin siinä kuitenkin kävisi.
        Oli hieno reissu, kierreltiin E-Lapissa ja Itä-Suomessa.
        Äitee laski pihassa koiria ja ihmetteli, että kenen ne oikein on ja onko niillä nälkä..Sillä meni helposti päivä koiria laskiessa, niitä oli "usampikymmen". Ihmetteli usampaan kertaan uuden pennun (ei minun) torttua lattialla..ihme että ei erottanut sitä pasgaksi. Ruoka kippoja piha täynnä jne..perusmeininkiä.

        Kävin näyttely reeneissä ja muutaman kerran vielä uudestaan...käyn sitä ennen 4pv Itä-Suomessa pörräämässä, ennen kuin duunihässäkkä alkaa.
        Kyllä täytyy ihmetellä, että minkälainen on "airisrinki". Suurella uteliaisuudella ja seikkailuhengellä odotan sitä hetkeä mennään johonkin tapahtumaan.

        Millainen airisrinki on? Hengeltään, näöltään ? joko jätkä alkeet harjoituksissa tajusi vai oliko muuten vaan kivaa kun koiria oli paljon.

        Kiva kun kotiin hyvää kuuluu lähtee paremmalla mielellä poiskin, sehän nyt on aivan sama mikä pikkukikkare lattialla on, mistä niitä voi erottaa kun siinä kaikkia koiran roinia on muutenkin.

        Se on hyvä kun ei tässä olekkaan lomanviettoon tottunut, niin ei jää mitään kaipaamaankaan, hullunlailla töitä vaan.

        Joskus aikaisemmin selvittelin paikallista eläinsuojelu- löytö- hoitopaikkaa,kaupunkin ylläpitämää.Ei passais ottaa kaikkea niin työn alle, kalahtaa omaan nilkkaan. Meiltä oli kolme koiraa suoriutunut tiehensä töissä ollessani ja aivan vahinkossa puhelimeni oli auki kun kyseisestä paikasta soitetaan :koiras on täällä ! Hyvä se siru, kennelliitosta saa heti selville kenen koiria.
        Täällähän kennelpoika oli etsinyt niitä autolla ja pyörällä (en ole varma osaako ajaakkaan pyörällä), tunnin ne oli siellä ehtineet olla jonkun tuntemattomaksi jääneen viemänä, hinta oli kohtuullinen, kuitin kanssa 90e ja siinä oli kuulemma vielä paljous alennus.
        Tätä tavallista arkea täällä on ollut


      • canis.familiaris
        isoisoäiti kirjoitti:

        Millainen airisrinki on? Hengeltään, näöltään ? joko jätkä alkeet harjoituksissa tajusi vai oliko muuten vaan kivaa kun koiria oli paljon.

        Kiva kun kotiin hyvää kuuluu lähtee paremmalla mielellä poiskin, sehän nyt on aivan sama mikä pikkukikkare lattialla on, mistä niitä voi erottaa kun siinä kaikkia koiran roinia on muutenkin.

        Se on hyvä kun ei tässä olekkaan lomanviettoon tottunut, niin ei jää mitään kaipaamaankaan, hullunlailla töitä vaan.

        Joskus aikaisemmin selvittelin paikallista eläinsuojelu- löytö- hoitopaikkaa,kaupunkin ylläpitämää.Ei passais ottaa kaikkea niin työn alle, kalahtaa omaan nilkkaan. Meiltä oli kolme koiraa suoriutunut tiehensä töissä ollessani ja aivan vahinkossa puhelimeni oli auki kun kyseisestä paikasta soitetaan :koiras on täällä ! Hyvä se siru, kennelliitosta saa heti selville kenen koiria.
        Täällähän kennelpoika oli etsinyt niitä autolla ja pyörällä (en ole varma osaako ajaakkaan pyörällä), tunnin ne oli siellä ehtineet olla jonkun tuntemattomaksi jääneen viemänä, hinta oli kohtuullinen, kuitin kanssa 90e ja siinä oli kuulemma vielä paljous alennus.
        Tätä tavallista arkea täällä on ollut

        "Airisrinki" tulee, jos on samanrotuisia, kuten vaikka leirillä..harmittaa kun en päässyt.. Nyt olen käynyt kerran ohjatussa treenissä ja opettelin liikkeet ja etenemisen mukana oli perusmikki, eli treenasin itseäni...toisella kerralla oli ulkona, mutta jouduin lähtemään juuri ennen alkua. Tuo monikko tulee "kalamiehen" jutuista.

        Oltiin tuusulassa ja täytyy antaa kaikki pisteet kurssin vetäjälle (oli mies) Hienosti ja selkeästi opastettu...Voi jestas että sitä tunsi itsensä urpolta kun oli pihalla kuin lumiukko...ihan kiva tunne, se pistää myöhemmin yrittämään.
        Oli mukava ja kannustava ilmapiiri..

        Seuraavaksi 2 x airiksen kanssa kohti seikkailuita.....katselen sitten näyttelyn johon mennään. Voi olla että yritän etsiä koiralle viejän kehään ekalla kerralla, koska kira on hyvä, mutta minä en. Haluaisin samalla nähdä oman koiran kehässä. Yksi vaihtoehto on että reenaillaan rauhassa talvi.


      • isoisoäiti
        canis.familiaris kirjoitti:

        "Airisrinki" tulee, jos on samanrotuisia, kuten vaikka leirillä..harmittaa kun en päässyt.. Nyt olen käynyt kerran ohjatussa treenissä ja opettelin liikkeet ja etenemisen mukana oli perusmikki, eli treenasin itseäni...toisella kerralla oli ulkona, mutta jouduin lähtemään juuri ennen alkua. Tuo monikko tulee "kalamiehen" jutuista.

        Oltiin tuusulassa ja täytyy antaa kaikki pisteet kurssin vetäjälle (oli mies) Hienosti ja selkeästi opastettu...Voi jestas että sitä tunsi itsensä urpolta kun oli pihalla kuin lumiukko...ihan kiva tunne, se pistää myöhemmin yrittämään.
        Oli mukava ja kannustava ilmapiiri..

        Seuraavaksi 2 x airiksen kanssa kohti seikkailuita.....katselen sitten näyttelyn johon mennään. Voi olla että yritän etsiä koiralle viejän kehään ekalla kerralla, koska kira on hyvä, mutta minä en. Haluaisin samalla nähdä oman koiran kehässä. Yksi vaihtoehto on että reenaillaan rauhassa talvi.

        Nykyään täytyy kaiken olla niin valmista alusta lähtien näyttelykoirallakin. Ei jää enää niitä muistoja mille saa nauraa. Itse olen mennyt koiran kanssa näyttelyyn tietämättä millaista siellä on ja mitä tehdään. Vuorollani nostin koirani pöydälle kun olin nähnyt että muutkin niin tekee, mutta se minun koiruus oli sellainen peruslaiska, pyöri siinä pöydällä vähän aikaa ja otti hyvän makuuasennon. Tuomari sen siitä seisomaan nosti ja aikansa katseli sitä, rinkin tekoa en kyllä muista mutta eiköhän se mennyt ihan koiran ehdoilla. Sain sille kuitenkin sileän ykkösen, joten ei sitä esittäjä ihan täysin onnistu pilaamaan. Muistan numeronikin vielä se oli 11 eikä hajuakaan mihin se laitetaan, joku antoi sitten hakaneulan.
        Siitä on kaauuaann aikaa, nyt vaatimukset on toista luokkaa mutta ei niin hauskaa enää.


      • canis.familiaris
        isoisoäiti kirjoitti:

        Nykyään täytyy kaiken olla niin valmista alusta lähtien näyttelykoirallakin. Ei jää enää niitä muistoja mille saa nauraa. Itse olen mennyt koiran kanssa näyttelyyn tietämättä millaista siellä on ja mitä tehdään. Vuorollani nostin koirani pöydälle kun olin nähnyt että muutkin niin tekee, mutta se minun koiruus oli sellainen peruslaiska, pyöri siinä pöydällä vähän aikaa ja otti hyvän makuuasennon. Tuomari sen siitä seisomaan nosti ja aikansa katseli sitä, rinkin tekoa en kyllä muista mutta eiköhän se mennyt ihan koiran ehdoilla. Sain sille kuitenkin sileän ykkösen, joten ei sitä esittäjä ihan täysin onnistu pilaamaan. Muistan numeronikin vielä se oli 11 eikä hajuakaan mihin se laitetaan, joku antoi sitten hakaneulan.
        Siitä on kaauuaann aikaa, nyt vaatimukset on toista luokkaa mutta ei niin hauskaa enää.

        Eiköhän airiksen kanssa on tosi hauska mennä mihin vain, kun aina sattuu ja tapahtuu. Valmis ei pidä olla, mutta itsellä on mukavampi olo, kun tietää miten asiat etenee. Tapahtuma oli se sitten mikä tahansa, on vain minun ja koiran yhdessä koettu kokemus ilman mitään tavoitteita. Sen vuoksi haluaisin ekaan toisen viemänä, koska haluaisin nähdä koiran liikkeet ja käytöksen noin ylipäätään.

        Mikki oli takuu-ukko, joka ensimmäistä kertaa jurmutti menemään sillä "verovirkailijan" ilmeellä.

        Airis oli hauska, meni intoa pihkuen kun käytin hallissa..Hyvä käytös, ei pärissyt kenellekkään.


      • isoisoäiti
        canis.familiaris kirjoitti:

        Eiköhän airiksen kanssa on tosi hauska mennä mihin vain, kun aina sattuu ja tapahtuu. Valmis ei pidä olla, mutta itsellä on mukavampi olo, kun tietää miten asiat etenee. Tapahtuma oli se sitten mikä tahansa, on vain minun ja koiran yhdessä koettu kokemus ilman mitään tavoitteita. Sen vuoksi haluaisin ekaan toisen viemänä, koska haluaisin nähdä koiran liikkeet ja käytöksen noin ylipäätään.

        Mikki oli takuu-ukko, joka ensimmäistä kertaa jurmutti menemään sillä "verovirkailijan" ilmeellä.

        Airis oli hauska, meni intoa pihkuen kun käytin hallissa..Hyvä käytös, ei pärissyt kenellekkään.

        Ei ajatuksessa vieraan viemänä mitään pahaa ole, mutta niinkus tiedät joudut katselemaan ne liikkeet aika kaukaa, tai antamaan koiran esittäjälle jo edellisenä päivänä, muuten tilanteesta muodostuu se koominen katselu eteen sivulle taakse mun iskä on hukassa näkeekö kukaan taidan lähteä pian tästä etsimään.

        Joskus kun vien oman kasvatin otan sen meille edellisenä päivänä eikä näyttelypaikalla omistajat saa koiralle näyttäytyä.

        Onko verovirkailijan pääkin numeroita täynnä, vai unohtuuko virka koskaan, pieni iloinen reippaus olisi välillä hyväksi. Eihän sillekkään mitään mahda jos se on synnynnäinen arvonsa tunteva herra, huumori hukassa


      • isoisoäiti
        isoisoäiti kirjoitti:

        Ei ajatuksessa vieraan viemänä mitään pahaa ole, mutta niinkus tiedät joudut katselemaan ne liikkeet aika kaukaa, tai antamaan koiran esittäjälle jo edellisenä päivänä, muuten tilanteesta muodostuu se koominen katselu eteen sivulle taakse mun iskä on hukassa näkeekö kukaan taidan lähteä pian tästä etsimään.

        Joskus kun vien oman kasvatin otan sen meille edellisenä päivänä eikä näyttelypaikalla omistajat saa koiralle näyttäytyä.

        Onko verovirkailijan pääkin numeroita täynnä, vai unohtuuko virka koskaan, pieni iloinen reippaus olisi välillä hyväksi. Eihän sillekkään mitään mahda jos se on synnynnäinen arvonsa tunteva herra, huumori hukassa

        Välillä sanotaan että koira elää tässä ja nyt, eikä kaivele samaa juttua pitkään.

        Tekeekö henkinen julmuus koiraa kohtaan siitä pitkämuistisemman ? Kävipäs tuossa pihalla pallotellessa taas vanhanaikaisesti, oli se menovilperi toisen koiran kera siinä pelissä mukana mutta annas olla ykskaks ja vilperi oli melkein naapurissa. Näin sen koko ajan mutta kävelin hiljakseen perässä ja nimeltä huuteli.
        Pyörähtipä metsän puolelle ja jäi taakseni, tuli perässäni maatalaahaten ja välillä selälleen heittäen, soin sen sille mielelläni joten tahallani venytin sen huomaamista niin pitkään että lopulta jaloissani makasi.Otin syliin selälleen sen ja siinä se käsivarrella roikotti päätään silmät kiinni, välillä vähän kurkkasi.
        Tultiin sisälle ja ruokailukin oli jo ohi enkä vieläkään puhunut mitään sille.Jonkun ajan kuluttua se hiljaa alkoi nousta jalkaa vasten pystyyn ja varovasti pitämään hyvänä. Tilanne loppui siihen että sanoin reippaasti annetaan asian olla ja taputin .Koira oli taas entisensä.
        Henkinen julmuus on koiralle varmasti tiukempi paikka kuin pieni pölläytys rankaistukseksi. Että piti vaan sanomani että koiruus muistaa asian, keskeneräisen, kauan.


      • isoisoäiti
        isoisoäiti kirjoitti:

        Välillä sanotaan että koira elää tässä ja nyt, eikä kaivele samaa juttua pitkään.

        Tekeekö henkinen julmuus koiraa kohtaan siitä pitkämuistisemman ? Kävipäs tuossa pihalla pallotellessa taas vanhanaikaisesti, oli se menovilperi toisen koiran kera siinä pelissä mukana mutta annas olla ykskaks ja vilperi oli melkein naapurissa. Näin sen koko ajan mutta kävelin hiljakseen perässä ja nimeltä huuteli.
        Pyörähtipä metsän puolelle ja jäi taakseni, tuli perässäni maatalaahaten ja välillä selälleen heittäen, soin sen sille mielelläni joten tahallani venytin sen huomaamista niin pitkään että lopulta jaloissani makasi.Otin syliin selälleen sen ja siinä se käsivarrella roikotti päätään silmät kiinni, välillä vähän kurkkasi.
        Tultiin sisälle ja ruokailukin oli jo ohi enkä vieläkään puhunut mitään sille.Jonkun ajan kuluttua se hiljaa alkoi nousta jalkaa vasten pystyyn ja varovasti pitämään hyvänä. Tilanne loppui siihen että sanoin reippaasti annetaan asian olla ja taputin .Koira oli taas entisensä.
        Henkinen julmuus on koiralle varmasti tiukempi paikka kuin pieni pölläytys rankaistukseksi. Että piti vaan sanomani että koiruus muistaa asian, keskeneräisen, kauan.

        Löysin pari hyvää mietelausetta:

        Kun se on etusi mukaista, harjoita tottelevaisuutta.

        Jos se mitä haluat on haudattu, kaiva kunnes löydät sen.

        entäs tuo:

        Vältä puremista kun pelkkä murahdus riittää


    • canis.familiaris

      Ken kuuseen kurkottaa, sen kaula venyy...=O

      "Tekeekö henkinen julmuus koiraa kohtaan siitä pitkämuistisemman ?"...eikö kuitenkin reagoi kokemuksen perusteella...Kokemuksen vahvuus kai määrittää miten suhtautuu sen tuottajaa kohtaan.

      Voi jesus että airis toimi hyvin harkoissa (ryhmässä) en osannut odottaa että niin hyvin....on se ihme rotu.

      Taidan itse viedä, jos polvi on kunnossa...ihan sen yhdessä koetun vuoksi.

      • Ei muuta kuin itse kehään vaan tukka hyvin kummaltakin :D

        Piti ilmoa tuo viiminen kanssa tulevaan näytelmään,kun on jo väliä ollut.Mutta olivat pahukset aikaistaneet koko hommaa,joten en ehtinyt ilmoa.Mutta toisaalta ihan hyvä,koska saanut jonkun pipin kaulaansa,ja olen nyt ajanut sieltä kunnolla karvat pois,että saa ilmaa.Ei olisi kiva ollut viedä,kun kunnon karvaton pläntti kaulassa.
        Yksi tuossa käytiin jokunen aika sitten,saa nyt olla tässä,kun ei mitään tarvettakaan ole.

        Itse en oikein voi edes antaa omiani muille esitettäväksi.Ne kun on vähän yhtä outoja kuin omistajansakin :D olleet,että pistäisi kyllä kuusnolla muita ihan huvikseen,jos mami ei narunpäässä olisi :D


      • canis.familiaris
        molossi kirjoitti:

        Ei muuta kuin itse kehään vaan tukka hyvin kummaltakin :D

        Piti ilmoa tuo viiminen kanssa tulevaan näytelmään,kun on jo väliä ollut.Mutta olivat pahukset aikaistaneet koko hommaa,joten en ehtinyt ilmoa.Mutta toisaalta ihan hyvä,koska saanut jonkun pipin kaulaansa,ja olen nyt ajanut sieltä kunnolla karvat pois,että saa ilmaa.Ei olisi kiva ollut viedä,kun kunnon karvaton pläntti kaulassa.
        Yksi tuossa käytiin jokunen aika sitten,saa nyt olla tässä,kun ei mitään tarvettakaan ole.

        Itse en oikein voi edes antaa omiani muille esitettäväksi.Ne kun on vähän yhtä outoja kuin omistajansakin :D olleet,että pistäisi kyllä kuusnolla muita ihan huvikseen,jos mami ei narunpäässä olisi :D

        "Ei muuta kuin itse kehään vaan tukka hyvin kummaltakin :D"...tuotatuota..={}

        Juu itse haluaisinkin ja menenkin, mutta polvesta ei koskaan tiedä, pitää olla suunnitelma B.

        Täytyy jättää nämä "nurkkakinkerit" ja käydä reenaamassa (itseä) hyvän matkan päässä....Jos talven veivaisi, niin kevääksi on jo uudet kujeet, joihin tuo "näyttely" hässäkkä on hyvää pohjustusta luonteeseen.

        Asiasta en osaa olla kehumatta, jos aihetta on, mutta H.Pakarinen on aika hyvä kurssin vetäjä..Hyvää ja selkeää puhetta ja ei mutupisteitä. Rohkaseva...

        "yhtä outoja kuin omistajansakin "...hehheh. Tutulta kuulostaa, ehkä mikkiksen "verovirkailijaluukki" rakentui sen ohjaajasta, sen koulutuksen aikana..=O

        "pistäisi kyllä kuusnolla muita " tämä yksilö kiinnittää huomion kehässä oleviin koiriin, niin en tiedä miten menisi vieraan kanssa....voi olla että napsisi nilkoista..=}


      • isoisoäiti

        Koira ja sinä, siinä se yhdessä kokeminen. Kehut niinkuin haukutkin saa keskenään jakaa.
        Oliko pakko patikkaretkiä tehdä, jos polvi on huono. Mieliteot ja riittävyys niihin täytyis laittaa tärkeysjärjestykseen, terveys ihan edellä.

        Eikä kuulu sanoa ......on se ihme rotu... pitää olla :on mulla ihmeellinen koira, aina jaksaa positiivisesti yllättää


    • canis.familiaris

      "Koira ja sinä, siinä se yhdessä kokeminen. Kehut niinkuin haukutkin saa keskenään jakaa."...no se oli hyvin sanottu ja tästä on paha paeta.

      "Oliko pakko patikkaretkiä tehdä, jos polvi on huono. "...normi käveleminen käy. Toinen kyynerpää on murtunut ja kestää aika kauan parantua jne..Ei menoa haittaa, jos ei osu johonkin.

      "pitää olla :on mulla.." Voisi hyviä kehua, mutta ei kehtaa. Kumpaakin on vahva luottamus ja side. Airiksen kanssa on onnistunut erityisen hyvin....opettavainen ja kannattava taival. Airiksesta huomaa, kun sen kanssa on onnistunut ja huomaa myös miksi sitä joskus kuvaillaan "vaativaksi" koiraksi, mutta ne vaativuuden kohdat tulee muualta, kuin mihin sanalla on yleensä totuttu.
      Aika pienistä asioista rakentuu jotkut käytöksen jutut, ja taas väljää voi antaa aika runsaasti. Tulee ekana vuonna ehkä hieman jäljessä mihin on tottunut, mutta aikaa on. Viihdyttävä koira, joka on täynnä yllätyksiä...ja se luottamuksen saavuttaminen näkyy..se todella pitää ansaita.

      Mikkis on taas vain sellainen koira, joka kai on syntynyt "täydellisenä" Sen käytöstä ja itsevarmuutta saa ihailla ihan päivittäin. Pommin varma koira.
      Edelleen ei voi kun ihmetellä, miten tuollainen tuli kv-koiraksi..hyvä minulle =O

      • isoisoäiti

        Elämäntilanteet vaan joskus on...eihän kai mekään koskaan ajatella että joskus kaikki voi muuttua niin ettei voi koiraansa pitää oli se miten hyvä tahansa. Kumpikin voi olla tyytyväisiä että te tapasitte.

        Kirjoitin äsken pitkän liirumlaarumin mutta puoleentuntiin se ei mihinkään lähtenyt, koitan nyt vaan näin


      • canis.familiaris
        isoisoäiti kirjoitti:

        Elämäntilanteet vaan joskus on...eihän kai mekään koskaan ajatella että joskus kaikki voi muuttua niin ettei voi koiraansa pitää oli se miten hyvä tahansa. Kumpikin voi olla tyytyväisiä että te tapasitte.

        Kirjoitin äsken pitkän liirumlaarumin mutta puoleentuntiin se ei mihinkään lähtenyt, koitan nyt vaan näin

        Juu tuttu tilanne tuo "liirumlaarumin" häviämien bittiavaruuteen. Kannattaa kopsata muistiin ennen kuin lähettää...Ei oikein kannusta kirjoittaa pitkiä juttuja nämä säännöllisesti jurmuttavat sivut..=O


      • isoisoäiti
        canis.familiaris kirjoitti:

        Juu tuttu tilanne tuo "liirumlaarumin" häviämien bittiavaruuteen. Kannattaa kopsata muistiin ennen kuin lähettää...Ei oikein kannusta kirjoittaa pitkiä juttuja nämä säännöllisesti jurmuttavat sivut..=O

        Kyllä kesti taas sivulle tulo, jos tää vielä jää pyörimään siihen lähetä kohtaan tunnikskin on ihan hyvä että ikkuna on auki valmiiksi...

        Piti kysymäni joko mustikat on poimittu, muistelen vaan viime syksyä kun kehuit olevasi niin kova marjastaja.

        En oikein osaa edes ajatella mitä tuon meidän vanhan koiran kanssa pitäisi tehdä. Ei se ainakaan näytä kipujaan mutta on alkanut jo odottamaan että muutama rappunen nostetaan sylissä, eikä sillä ole mukavuudenhalua se, vaan ei itse pääse. Käveleminenkin on sellaista töpöttämistä. Hiisi vieköön mutta ne on vaikeita ajatuksia, se kun on koko ikänsä ollut sellainen mutkaton pakkaus. Furesistakin olen silloin tällöin ilman lääkärin määräystä antanut kun yskii maatessaan. Haluja ei ole rääkätä, mutta toivon kai turhaan parempaa.

        Ei ole ihan ensimmäinen vanhus eikä lähteväkään, mutta miksi sekin on itselle vaikeampaa jonkun koiran kohdalla, toisesta taas luopuu vähän helpommalla


      • canis.familiaris
        isoisoäiti kirjoitti:

        Kyllä kesti taas sivulle tulo, jos tää vielä jää pyörimään siihen lähetä kohtaan tunnikskin on ihan hyvä että ikkuna on auki valmiiksi...

        Piti kysymäni joko mustikat on poimittu, muistelen vaan viime syksyä kun kehuit olevasi niin kova marjastaja.

        En oikein osaa edes ajatella mitä tuon meidän vanhan koiran kanssa pitäisi tehdä. Ei se ainakaan näytä kipujaan mutta on alkanut jo odottamaan että muutama rappunen nostetaan sylissä, eikä sillä ole mukavuudenhalua se, vaan ei itse pääse. Käveleminenkin on sellaista töpöttämistä. Hiisi vieköön mutta ne on vaikeita ajatuksia, se kun on koko ikänsä ollut sellainen mutkaton pakkaus. Furesistakin olen silloin tällöin ilman lääkärin määräystä antanut kun yskii maatessaan. Haluja ei ole rääkätä, mutta toivon kai turhaan parempaa.

        Ei ole ihan ensimmäinen vanhus eikä lähteväkään, mutta miksi sekin on itselle vaikeampaa jonkun koiran kohdalla, toisesta taas luopuu vähän helpommalla

        "kehuit olevasi niin kova marjastaja...."...heh, en kai sentään. Olen kova syömään marjoja (päivittäin)...Mustikat, vadelmat ja hillat on talveksi, hillaa aika paljon...ja riistaa.

        "En oikein osaa edes ajatella...".. Sinä se varmasti tiedät mikä on koiran paras. Wiisaat päätöksen ilman tunnetta. Koiran paras kaiken edellä.
        Kun kiinnostus ympäristöön/asioihin hiipuu, niin mietittävä on viimeistään.

        "yskii maatessaan."..(nestettä?)..

        Temppiä kuitenkin..=\


      • isoisoäiti
        canis.familiaris kirjoitti:

        "kehuit olevasi niin kova marjastaja...."...heh, en kai sentään. Olen kova syömään marjoja (päivittäin)...Mustikat, vadelmat ja hillat on talveksi, hillaa aika paljon...ja riistaa.

        "En oikein osaa edes ajatella...".. Sinä se varmasti tiedät mikä on koiran paras. Wiisaat päätöksen ilman tunnetta. Koiran paras kaiken edellä.
        Kun kiinnostus ympäristöön/asioihin hiipuu, niin mietittävä on viimeistään.

        "yskii maatessaan."..(nestettä?)..

        Temppiä kuitenkin..=\

        Taisikin olla niin että kaikkea muuta teen mutten marjasta enkä sienestä, meinasin että kiinnostus olisi vuodessa herännyt.

        Nestettähän se kerää keuhkoihin kun sydän ei oikein pelitä enää. Ruokahalu on mahdoton vaikka ei lihoa yhtään, sama se on ihmiselläkin, elimistö ei käytä enää hyväkseen, hiipuu hiljaa.

        Istuin eilen tuolla tarhassa niiden kanssa ja leikkasin samalla kynnet, vanhukselta leikattava useimmin kuin noilta hulmantereilta, liikkuu niin väkän ja hiljaa. koko ajan se tunkes kainaloon vaikka toisen kynsiä leikkasin. Veny tuo homma vähän pidemmäksi ja taisi kyynelkin tulla (ettei nyt useampikin vaan).
        Tää koirien kanssa eläminen on niin tätä, 15v hauskaa ja sitten itketään ja kauan.


    • canis.familiaris

      "kaikkea muuta teen mutten marjasta enkä sienestä.."..näin se meni. Dementoitunut muori on näppärä keräilijä, joka ei pysähdy kuin keskeyttämällä..

      "Nestettähän se kerää keuhkoihin kun sydän ei oikein pelitä enää."...voi olla, että tuo lihasheikkous voi johtua puutteellisesta hapenottokyvystä.

      "Ruokahalu on mahdoton..." sinänsä hyvä, koska kipu vie ruokahalua. Parempi että syö "läpi"..ja voi olettaa muuta.

      "Istuin eilen tuolla tarhassa niiden kanssa"...Itselläni on ollut tapana mennä ulos mieluisaan paikkaan, ja viettää aikaa ja käydä mennyttä taivalta läpi. Menee sitä "pölyä" silmään metsässä helposti raavaaltakin äijiltä.

      "Tää koirien kanssa eläminen on niin tätä, 15v "...aika kunnioitettava ikä, joten on siinä muistelemista ja tähän hommaan kuuluu se, että ne jossain vaiheessa sellaiseksi jää. "15v hauskaa ja sitten itketään ja kauan. "..sitten on hyvä, kun tämän jälkeen jokin muisto alkaa hymyilyttää..
      Jotkut puhuu että mielummin saappaat jalassa jne., niin itsellenikin aikanaan toivon.

      • isoisoäiti

        Juu...näitä asioita ei käydä läpi muutamassa päivässä ellei sitten ole akuutti tilanne.

        Mulla on sentään joku kehen pahan olonsa purkaa, tuo kennelpoika mainitsi että Emma kävelee vähän huonosti, muutakos se tarttikaan haukuin sen oikein sydämmen pohjasta, muistaen mainita ettei sen omakaan käynti mitään hyppelyä ole.Taitaa jo tuntea minutkin kun mitään kommenttia ei tullut, ymmärtävä katse vain.

        Tuon marjastamisen muistin ihan ulkoa, oli silloin niin tomerasti sanottu


      • isoisoäiti
        isoisoäiti kirjoitti:

        Juu...näitä asioita ei käydä läpi muutamassa päivässä ellei sitten ole akuutti tilanne.

        Mulla on sentään joku kehen pahan olonsa purkaa, tuo kennelpoika mainitsi että Emma kävelee vähän huonosti, muutakos se tarttikaan haukuin sen oikein sydämmen pohjasta, muistaen mainita ettei sen omakaan käynti mitään hyppelyä ole.Taitaa jo tuntea minutkin kun mitään kommenttia ei tullut, ymmärtävä katse vain.

        Tuon marjastamisen muistin ihan ulkoa, oli silloin niin tomerasti sanottu

        Eksykö teidän muori sinne marjareisulle ja sinä hukkasit koirasi muoria etsiessä


    • canis.familiaris

      En tiedä mummosta, koska lähdin pois, kun omat marjasankot täytetty...=O
      Aika mallikkaasti airis käyttäytyy noissa yleisötapahtumissa. Lisäpisteitä vielä siitä, että jaksoi helteisessä autossa jne..Hieno poika.

      • isoisoäiti

        Kiva sanoa yleisötapahtumissa ja jättää kertomatta.Jossain koirajutuissa vai


      • canis.familiaris
        isoisoäiti kirjoitti:

        Kiva sanoa yleisötapahtumissa ja jättää kertomatta.Jossain koirajutuissa vai

        Juu, koirajutuissa..mätsäreissä


      • isoisoäiti
        canis.familiaris kirjoitti:

        Juu, koirajutuissa..mätsäreissä

        Osallistumassa todennäköisesti, arvelen siitä kun autossa olosta sai lisäpisteet.
        Täähän on kuin huonolypsyistä lehmää heruttelisi, tippa tulee silloin tällöin,,,,heh heh


      • canis.familiaris
        isoisoäiti kirjoitti:

        Osallistumassa todennäköisesti, arvelen siitä kun autossa olosta sai lisäpisteet.
        Täähän on kuin huonolypsyistä lehmää heruttelisi, tippa tulee silloin tällöin,,,,heh heh

        2x puinasella jatkoon, mutta ei sijoituttu..(en tiedä miten se sanotaan)...eli aikas hyvin keltanokilta...kuten sanoit, yhteinen kokemus kaikki muu on plussaa.
        Aika vaikea homma tuomareilla noin ylipäätään, kun rotukirjo on noissa jutuissa laaja. Kokeillaan loppuvuonna sitten rotukohtaisia kohtaamisia. Voi hesus että olin ylpeä koirasta ja sen käytöksestä. Ei haitannut "ransuluukki"..en puunannut, kun en osaa..=\


      • isoisoäiti
        canis.familiaris kirjoitti:

        2x puinasella jatkoon, mutta ei sijoituttu..(en tiedä miten se sanotaan)...eli aikas hyvin keltanokilta...kuten sanoit, yhteinen kokemus kaikki muu on plussaa.
        Aika vaikea homma tuomareilla noin ylipäätään, kun rotukirjo on noissa jutuissa laaja. Kokeillaan loppuvuonna sitten rotukohtaisia kohtaamisia. Voi hesus että olin ylpeä koirasta ja sen käytöksestä. Ei haitannut "ransuluukki"..en puunannut, kun en osaa..=\

        Onnea!! ja hyvää mieltä tuli kummallekkin, nyt ymmärsin sen lyhytsanaisuudenkin tuossa edellä, olit onnesta mykkänä.

        Se tuomarinkaan osa ei ihan helppo siinä ole, kun ne yleensä on kasvattajia vaikka pitäisi olla kaikkien rotujen arvosteluoikeudet eikä sekään oikein riitä kun ovat eri rotuja, niin et pääse vertaamaan samoja rinnakkain. Sitten vielä voittajista suullinen arvostelu, ei ole helppo tehtävä.Kahdesta samanrotuisestahan se on muuta kuin sanelee hyvät ja huonot puolet.

        Teillä kumminkin oli hyvä alku ja molemmille jäi hyvä mieli, se on pääasia. Sitten vielä täytyy kysyä millä airista mahdettiin lahjoa kotimatkalla


      • canis.familiaris
        isoisoäiti kirjoitti:

        Onnea!! ja hyvää mieltä tuli kummallekkin, nyt ymmärsin sen lyhytsanaisuudenkin tuossa edellä, olit onnesta mykkänä.

        Se tuomarinkaan osa ei ihan helppo siinä ole, kun ne yleensä on kasvattajia vaikka pitäisi olla kaikkien rotujen arvosteluoikeudet eikä sekään oikein riitä kun ovat eri rotuja, niin et pääse vertaamaan samoja rinnakkain. Sitten vielä voittajista suullinen arvostelu, ei ole helppo tehtävä.Kahdesta samanrotuisestahan se on muuta kuin sanelee hyvät ja huonot puolet.

        Teillä kumminkin oli hyvä alku ja molemmille jäi hyvä mieli, se on pääasia. Sitten vielä täytyy kysyä millä airista mahdettiin lahjoa kotimatkalla

        " millä airista mahdettiin lahjoa kotimatkalla "....Kotona syötiin vähän paremmin kummatkin...mikkis sai osansa myös, kun on tavallaan osallisena...Mukavaa hommaa näin vaihteeksi...taisin hieman innostuakin näistä tapahtumista.
        Vaikea oli rakentaa ihan erilaisista lähtökohdista ja ratkaista jotain mihin ei osannut varautua..kuten makupala/istuminen.....vire/liikkuminen.Tauot lepo/liikkuminen...Eli joutui sitä monta asiaa pohtimaan, joka oli mukavaa.
        Ei ihan helppo keikka 12kk airikselta luulisi, (paikka/tilanteet jne.) mutta oli. Näissä isoissa tilanteissa se rakennettu luottamus punnitaan.

        Se hieman ihmetyttää, että miksi näistäkin mätsäreistä on muodostunut osittain "tiukkapipoisten" pippaloita, harmi jos joku hävittää rentouden ja osallistumisen ilon...ja siirtyy suorittajaksi. Ysärillä oli vielä kunnon "kyläkoira" meininkiä.

        juu, kyllä oli yhdistävä ja luottamusta rakentava kokemus, ja toivottavasti jatkossakin. -koiran ehdolla luonnollisesti.

        "Teillä kumminkin oli hyvä alku ja molemmille jäi hyvä mieli, se on pääasia."..totta ja hyvä mieli jäisi hylsystäkin.


      • isoisoäiti
        canis.familiaris kirjoitti:

        " millä airista mahdettiin lahjoa kotimatkalla "....Kotona syötiin vähän paremmin kummatkin...mikkis sai osansa myös, kun on tavallaan osallisena...Mukavaa hommaa näin vaihteeksi...taisin hieman innostuakin näistä tapahtumista.
        Vaikea oli rakentaa ihan erilaisista lähtökohdista ja ratkaista jotain mihin ei osannut varautua..kuten makupala/istuminen.....vire/liikkuminen.Tauot lepo/liikkuminen...Eli joutui sitä monta asiaa pohtimaan, joka oli mukavaa.
        Ei ihan helppo keikka 12kk airikselta luulisi, (paikka/tilanteet jne.) mutta oli. Näissä isoissa tilanteissa se rakennettu luottamus punnitaan.

        Se hieman ihmetyttää, että miksi näistäkin mätsäreistä on muodostunut osittain "tiukkapipoisten" pippaloita, harmi jos joku hävittää rentouden ja osallistumisen ilon...ja siirtyy suorittajaksi. Ysärillä oli vielä kunnon "kyläkoira" meininkiä.

        juu, kyllä oli yhdistävä ja luottamusta rakentava kokemus, ja toivottavasti jatkossakin. -koiran ehdolla luonnollisesti.

        "Teillä kumminkin oli hyvä alku ja molemmille jäi hyvä mieli, se on pääasia."..totta ja hyvä mieli jäisi hylsystäkin.

        Tää on niin tätä, nyt mietin mitä sana hylsy tarkoittaa, ainoa minkä minä tiedän ei sovi tähän yhteyteen.Toinen onkin sitten Ysärillä, vai kirjoitetaanko isolla.

        Joskus puhuinkin tuosta että mätsäritkin on kohta pilattu, pitäisi olla leikkimielistä harjoittelua, mitä vielä jos sinne kiikutetaan INT-valiot mukaan, se alkaa lähennellä naurettavuutta ja vie alkajalta osallistumisen ilon.

        Samoin ne on näyttelytkin menneet siihen että ollaan jakaannuttu eri "kuppikuntiin",eikä ole soveliasta puhua edes kaikille. Sitä makeammalle menestyminen tuntuu mitä enemmän vikoja kanssakisaajat koirastasi löytää. Helposti kuulee että kyllä tuokin tuomari katsoi narun väärään päähän.

        Ei silti kyllä se kurjalta tuntuu hävitä selvästi huonommalle koiralle, mutta silloin täytyy vain ajatella että tää kerta oli nyt tätä, näitä tulee lisää.
        Lienenkö väärässä mutta juuri vuoden täyttävä airis tarvitsee esittäjäkseen "viilipytyn" liian innostuksen välttämiseksi


    • canis.familiaris

      Yleisesti :Hylsy= hylätty tai huonosijoitus missä vain..ei viittaa ammukseen . Ysäri on kai -90 luku...juu jäänyt tuo "hylsy" sanana päähän ja moneen asiaan..=O

      Itseäni ei jännitä yhtään isommatkaan tilaisuudet, täytyy pyrkiä välittämään tuota koiralle, jotta se voi olla oma itsensä..Hyvin pystyy lukemaan milloin pitää rentouttaa, jossa teen pientä lihashierontaa, se rentouttaa mukavasti tätä jeppeä.
      Kontaktiin kannatti satsata (kuten talvella aiheesta juteltiin) Kuulokontaktilla mennään ja se onkin hyvä juttu noissa kinkereissä. Katsekontakti tällä on liiallinen, josta en välitä ja jota hiivutan pois, vastoin tätä nykypäivän tyyliä.

      "Joskus puhuinkin tuosta että mätsäritkin on kohta pilattu"...todellakin harmittaa. Mikään ei voita tunnetta, kun kaikenlaiset kotikoirat osallistuu hasuskoine tapahtumineen ja osallistumisen ilosta..
      Kukin tavallaan..

      • isoisoäiti

        Just sillain vanhaks kun tulee ei osaa yhdistellä asioita. Kuulokontaktikin = hihnakontakti sillä yritetään hoidella nää silmiintapittajat jotka liikkeessä kulkee pää vinossa esittäjään se rikkoo joteskin koko raajaliikkeen, on sellainen hieman pomppiva, odottava. Toisin sanoen ei tule pitkää joustavaa askellusta. Toinen syy tuohon tuijottamiseen on epävarmuus koiralla kun ei oikein tiedä mitä tässä nyt häneltä odotetaan.
        Kun te menette oikeisiin kisoihin pidä mielessä vaikka ette olekkaan kehässä vaan siinä laidalla näköetäisyydellä katso että airis on kokoajan edustavan näköinen, tuomareilla on "kierot silmät".Se sun puhelimesi videokuva on paras opettaja siinä näkee asiat mitkä tehdään toisin, airis ei siitä kärsi koska sillä on häiriötekijät hallussa niin ei tarvitse yleisöä
        Verovirkailijan kun saisit haukkumaan siinä olisi ärsykettä muuhun huomioon tarpeeksi.

        Hylsyä älä opi koskaan hyväksymään, sen saa tuomarin tai toisen koiran puremisesta,siitä laaditaan nootti eteenpäin ja toisesta kerrasta onkin näyttelyt käyty .

        Eva onkin paljon parempi silloin koira pitää vaan omaa hauskaa (voi olla arkakin)




        Ei voida arvostella onkin paljon parempi.


      • c.f
        isoisoäiti kirjoitti:

        Just sillain vanhaks kun tulee ei osaa yhdistellä asioita. Kuulokontaktikin = hihnakontakti sillä yritetään hoidella nää silmiintapittajat jotka liikkeessä kulkee pää vinossa esittäjään se rikkoo joteskin koko raajaliikkeen, on sellainen hieman pomppiva, odottava. Toisin sanoen ei tule pitkää joustavaa askellusta. Toinen syy tuohon tuijottamiseen on epävarmuus koiralla kun ei oikein tiedä mitä tässä nyt häneltä odotetaan.
        Kun te menette oikeisiin kisoihin pidä mielessä vaikka ette olekkaan kehässä vaan siinä laidalla näköetäisyydellä katso että airis on kokoajan edustavan näköinen, tuomareilla on "kierot silmät".Se sun puhelimesi videokuva on paras opettaja siinä näkee asiat mitkä tehdään toisin, airis ei siitä kärsi koska sillä on häiriötekijät hallussa niin ei tarvitse yleisöä
        Verovirkailijan kun saisit haukkumaan siinä olisi ärsykettä muuhun huomioon tarpeeksi.

        Hylsyä älä opi koskaan hyväksymään, sen saa tuomarin tai toisen koiran puremisesta,siitä laaditaan nootti eteenpäin ja toisesta kerrasta onkin näyttelyt käyty .

        Eva onkin paljon parempi silloin koira pitää vaan omaa hauskaa (voi olla arkakin)




        Ei voida arvostella onkin paljon parempi.

        Okei..Kiitos tieto pläjäyksestä. Ajattelin hilppasta tänään taas johonkin suuntaan, kun kelit suosii.


      • isoisoäiti
        c.f kirjoitti:

        Okei..Kiitos tieto pläjäyksestä. Ajattelin hilppasta tänään taas johonkin suuntaan, kun kelit suosii.

        Tänään ei suosi enää muu kuin työ, mutta oliko teillä eilinen menopaikka jo tiedossa vai löytyikö hakuammunnalla mukavaa.

        Eilinen olikin taas hyvä päivä meilläkin, vanhus juoksi melkein kun nuoret tytöt. Tuli mieleen äitivainaan sanonta,tää o ilmoi eel ,häntä kun jostain kolotti se oli ilmojen muuttumisen vika, ennusti sateita. Voisikohan koirallakin ilmat vaikuttaa vaikka ei se enää itseään kastelekkaan muuta kuin pakon edessä


      • isoisoäiti kirjoitti:

        Tänään ei suosi enää muu kuin työ, mutta oliko teillä eilinen menopaikka jo tiedossa vai löytyikö hakuammunnalla mukavaa.

        Eilinen olikin taas hyvä päivä meilläkin, vanhus juoksi melkein kun nuoret tytöt. Tuli mieleen äitivainaan sanonta,tää o ilmoi eel ,häntä kun jostain kolotti se oli ilmojen muuttumisen vika, ennusti sateita. Voisikohan koirallakin ilmat vaikuttaa vaikka ei se enää itseään kastelekkaan muuta kuin pakon edessä

        Voi vaikuttaa.Luustovikaiset on hyvä esimerkki.Käy ilmat päälle jokusellakin.

        Tuohon hylsyyn lisäystä.Hylsyn voi saada myös ihan ulkonäöllisestä syystä.Eli jos on joku hylkääväksi mainittu virhe rotumääritelmässä.Tosin käytännössä tämä riippuu paljon tuomarista.Onhan niitäkin,jotka antaa silti jonkun muun kun hylsyn,vaikka pitäisi se antaa.Purenta hyvä esimerkki.

        Seuraamisesta sen verran,että kovin tokoon/tottikseen orjentoituneet koirat voi ottaa myös "liikaa" kontaktia liikkeessä.Itse olen aina opettanutkin sen takia eri sanalla tottelevaisuusseuraamisen,kuin näytelmäsellaisen.Siihen tietty eri vermeet,niin eroa tulee itsestään helpommin.

        Joo,mätsärit on vähän lähtenyt lapasesta,jos vertaa johonkin entisaikaan.Liian tosissaan otetaan paljonkin.
        Toinen on myös se,että halutaan,että pitäisi olla kovatkin palkinnot.No sitten saatu ongelmaksi monesti se,että osallistumismaksuja täytyy nostaa,kun ei kaikki yhdistykset enää saa,ainakaan kaikkea,lahjoituksena.Ja taas arvostellaan...Kaikki järjestävät ei ole rikkaita seuroja,ja jotkut pienet aikoinaan ainakin rahoitti sillä osaltaan toimintaansa.

        Itse kun olen ollut leikkimässä tuomaria,niin lähtökohta on ihan mätsärien alkuperäistarkoitus minulle.Eli rento harjoittelupaikka.
        Eli arvostelussa se on isompia tekijöitä,miten kimpassa esittäjä ja koira hoitaa homman :)
        Vaikka nyt jotain rodullisesti virheitä huomaisikin,niin noissa skaboissa se ei minusta ole pääsia,ihan siksikin,että ei kaikista roduista voi/tarvikkaan tietää,ja toiseksi mätsärit on alunperin tarkoitettukkin myös sekiksille ja näytelmiin kelpaamattomille.Toki rakenne virheet,siis pahat on oma lukunsa,ja sitten,kun laittaa järjestykseen yhtä hyviä pareja,niin voi jo katsoa enemmän pikkunyanssitkin.


      • canis.familiaris
        molossi kirjoitti:

        Voi vaikuttaa.Luustovikaiset on hyvä esimerkki.Käy ilmat päälle jokusellakin.

        Tuohon hylsyyn lisäystä.Hylsyn voi saada myös ihan ulkonäöllisestä syystä.Eli jos on joku hylkääväksi mainittu virhe rotumääritelmässä.Tosin käytännössä tämä riippuu paljon tuomarista.Onhan niitäkin,jotka antaa silti jonkun muun kun hylsyn,vaikka pitäisi se antaa.Purenta hyvä esimerkki.

        Seuraamisesta sen verran,että kovin tokoon/tottikseen orjentoituneet koirat voi ottaa myös "liikaa" kontaktia liikkeessä.Itse olen aina opettanutkin sen takia eri sanalla tottelevaisuusseuraamisen,kuin näytelmäsellaisen.Siihen tietty eri vermeet,niin eroa tulee itsestään helpommin.

        Joo,mätsärit on vähän lähtenyt lapasesta,jos vertaa johonkin entisaikaan.Liian tosissaan otetaan paljonkin.
        Toinen on myös se,että halutaan,että pitäisi olla kovatkin palkinnot.No sitten saatu ongelmaksi monesti se,että osallistumismaksuja täytyy nostaa,kun ei kaikki yhdistykset enää saa,ainakaan kaikkea,lahjoituksena.Ja taas arvostellaan...Kaikki järjestävät ei ole rikkaita seuroja,ja jotkut pienet aikoinaan ainakin rahoitti sillä osaltaan toimintaansa.

        Itse kun olen ollut leikkimässä tuomaria,niin lähtökohta on ihan mätsärien alkuperäistarkoitus minulle.Eli rento harjoittelupaikka.
        Eli arvostelussa se on isompia tekijöitä,miten kimpassa esittäjä ja koira hoitaa homman :)
        Vaikka nyt jotain rodullisesti virheitä huomaisikin,niin noissa skaboissa se ei minusta ole pääsia,ihan siksikin,että ei kaikista roduista voi/tarvikkaan tietää,ja toiseksi mätsärit on alunperin tarkoitettukkin myös sekiksille ja näytelmiin kelpaamattomille.Toki rakenne virheet,siis pahat on oma lukunsa,ja sitten,kun laittaa järjestykseen yhtä hyviä pareja,niin voi jo katsoa enemmän pikkunyanssitkin.

        "alunperin tarkoitettukkin myös sekiksille "...kuten aikanaan tokokin. (kai)
        "Itse kun olen ollut leikkimässä tuomaria"...jaahas..jaahas jossain odottaa ruokasäkki noutajaansa..vink...=)

        Jäi sanomatta, että ei ollut junnuluokkaa, eli isojen luokassa oltiin, vaikka airiksen kanssa pitäisi saada olla pentuluokassa 10v asti...


      • canis.familiaris kirjoitti:

        "alunperin tarkoitettukkin myös sekiksille "...kuten aikanaan tokokin. (kai)
        "Itse kun olen ollut leikkimässä tuomaria"...jaahas..jaahas jossain odottaa ruokasäkki noutajaansa..vink...=)

        Jäi sanomatta, että ei ollut junnuluokkaa, eli isojen luokassa oltiin, vaikka airiksen kanssa pitäisi saada olla pentuluokassa 10v asti...

        Ei kun toisin päin.Eli toko oli alunperin vain rotukoirille.Mutta avattiin myös sekiksille jälkeenpäin.Oisko ollut ysärillä vai joskus kasarin lopussa.En muista tarkkaan,kun olen noissa vuosiluvuissa muutenkin kehno.Muistan kun tuo meni läpi,mutten siis tarkkaa aikaa.Ihan hyvä juttu,että pääsee sekiksetkin.
        Tosin ei noita paljon kisoissa ole näkynyt.

        Ai se oli foreca :D Noh,sinne päin.Välillä sitä on sen verran eri atmosfääreissä ;),ettei näemmä huomaa,mitä näppäimistä tulee :D
        Mikkistä odotellaan jo.Kyllä tänne aina yksi pikku ukko sopii,varsinkin kun vielä dollareita tuo mukanaan... :D


      • isoisoäiti
        molossi kirjoitti:

        Voi vaikuttaa.Luustovikaiset on hyvä esimerkki.Käy ilmat päälle jokusellakin.

        Tuohon hylsyyn lisäystä.Hylsyn voi saada myös ihan ulkonäöllisestä syystä.Eli jos on joku hylkääväksi mainittu virhe rotumääritelmässä.Tosin käytännössä tämä riippuu paljon tuomarista.Onhan niitäkin,jotka antaa silti jonkun muun kun hylsyn,vaikka pitäisi se antaa.Purenta hyvä esimerkki.

        Seuraamisesta sen verran,että kovin tokoon/tottikseen orjentoituneet koirat voi ottaa myös "liikaa" kontaktia liikkeessä.Itse olen aina opettanutkin sen takia eri sanalla tottelevaisuusseuraamisen,kuin näytelmäsellaisen.Siihen tietty eri vermeet,niin eroa tulee itsestään helpommin.

        Joo,mätsärit on vähän lähtenyt lapasesta,jos vertaa johonkin entisaikaan.Liian tosissaan otetaan paljonkin.
        Toinen on myös se,että halutaan,että pitäisi olla kovatkin palkinnot.No sitten saatu ongelmaksi monesti se,että osallistumismaksuja täytyy nostaa,kun ei kaikki yhdistykset enää saa,ainakaan kaikkea,lahjoituksena.Ja taas arvostellaan...Kaikki järjestävät ei ole rikkaita seuroja,ja jotkut pienet aikoinaan ainakin rahoitti sillä osaltaan toimintaansa.

        Itse kun olen ollut leikkimässä tuomaria,niin lähtökohta on ihan mätsärien alkuperäistarkoitus minulle.Eli rento harjoittelupaikka.
        Eli arvostelussa se on isompia tekijöitä,miten kimpassa esittäjä ja koira hoitaa homman :)
        Vaikka nyt jotain rodullisesti virheitä huomaisikin,niin noissa skaboissa se ei minusta ole pääsia,ihan siksikin,että ei kaikista roduista voi/tarvikkaan tietää,ja toiseksi mätsärit on alunperin tarkoitettukkin myös sekiksille ja näytelmiin kelpaamattomille.Toki rakenne virheet,siis pahat on oma lukunsa,ja sitten,kun laittaa järjestykseen yhtä hyviä pareja,niin voi jo katsoa enemmän pikkunyanssitkin.

        Onhan noita mätsäreitä, missä sekarotuiset on oma luokkansa ja kesäävät sijoituksistaan jotain pisteitäkin.

        Ei arvostelussa.....noin minäkin ajattelisin ellen tietäisi kuinka tärkeää se nykypäivänä on ja kuinka mätsäri"tuomarikin" haukutaan maanrakoon.

        Oikeissa näytelmissä kun tuomarin kanssa keskustelu on "kielletty", asia käytetään hyväksi mätsäreissä tyyliin mitäs tykkäät tuleeko tuosta mitään.

        Purentavikaisen kanssa ei juurikaan enään lähdetä makselemaan kalliita näyttelymaksuja, ihmiset on valistuneita.Itse pidän purentavikaisena vasta sellaista, jota ei missään asennossa näe oikeana ja saksipurennassa saa olla jollain rodulla tasapurenta, niillä roduilla sitten yläpurenta onkin periytyvä vika. Ja kukapa sinne nyt kivesvikaisenkaan kanssa mennä vouhottaa, kun se todistus viasta ei lääkäriltäkään ole kalliimpi

        Noissa sekarotuisissa näkeekin usein niin terveesti ja kauniisti liikkuvia koiria että kateeksi käy,toinen asia mikä niissä pistää silmään on hampaat, vahvat ja valkoiset,enkä usko että niiden kalustoa paremmin hoidetaan kuin muidenkaan, mistä lie johtuukaan.

        Kyllä ihmiset sinne mätsäreihin menee saadakseen jonkunlaisen ulkopuolisenkin antaman kuvan koirastaan. Lapsi ja koirakisat onkin eri juttu, niissä se yhteen hiileen puhaltaminen punnitaan.

        Ruokasäkin perässähän airistakin juoksutetaan, joka sitten kotona heitetään ala-arvoisena sapuskana menemään, tai annetaan jos joku huolii koiralleen


      • canis.familiaris
        isoisoäiti kirjoitti:

        Onhan noita mätsäreitä, missä sekarotuiset on oma luokkansa ja kesäävät sijoituksistaan jotain pisteitäkin.

        Ei arvostelussa.....noin minäkin ajattelisin ellen tietäisi kuinka tärkeää se nykypäivänä on ja kuinka mätsäri"tuomarikin" haukutaan maanrakoon.

        Oikeissa näytelmissä kun tuomarin kanssa keskustelu on "kielletty", asia käytetään hyväksi mätsäreissä tyyliin mitäs tykkäät tuleeko tuosta mitään.

        Purentavikaisen kanssa ei juurikaan enään lähdetä makselemaan kalliita näyttelymaksuja, ihmiset on valistuneita.Itse pidän purentavikaisena vasta sellaista, jota ei missään asennossa näe oikeana ja saksipurennassa saa olla jollain rodulla tasapurenta, niillä roduilla sitten yläpurenta onkin periytyvä vika. Ja kukapa sinne nyt kivesvikaisenkaan kanssa mennä vouhottaa, kun se todistus viasta ei lääkäriltäkään ole kalliimpi

        Noissa sekarotuisissa näkeekin usein niin terveesti ja kauniisti liikkuvia koiria että kateeksi käy,toinen asia mikä niissä pistää silmään on hampaat, vahvat ja valkoiset,enkä usko että niiden kalustoa paremmin hoidetaan kuin muidenkaan, mistä lie johtuukaan.

        Kyllä ihmiset sinne mätsäreihin menee saadakseen jonkunlaisen ulkopuolisenkin antaman kuvan koirastaan. Lapsi ja koirakisat onkin eri juttu, niissä se yhteen hiileen puhaltaminen punnitaan.

        Ruokasäkin perässähän airistakin juoksutetaan, joka sitten kotona heitetään ala-arvoisena sapuskana menemään, tai annetaan jos joku huolii koiralleen

        "Ruokasäkin perässähän.."..no, noinhan siinä olisi käynyt lopulta, ettäs menit... 0,7kg lihaa päivässä ja muita härpäkkeitä päälle edelleen.

        Se että ei osaa valmistautua kehään, eikä tiedä mitä odottaa on aika kiva tunne. Pitää ratkaista/oikaista tilanteet aika nopeasti tässä ja nyt ja omalla se ei käy millään makupalalla, tai vastaavalla...on hyvin maltilla osattava tehdä se, mitä yrittää.

        Airis on hyvä siinä, että sen kiinnostus on muissa, joten sen särmä olemus kai hieman korostuu. On hyvin hallinnassa (herkkä) ja kontakti menee kuulon kautta...ja seisoo paikallaan mallikkaasti asennossa aika luonnostaan.
        Kun tarvitsen huomion, niin pieni rapiseva pussi/paperi nyrkissä on jees, jos vähäkin jokin ärsyke ylittyy, niin sekin reagointi on sitten yli korostunut.
        Kun ei itse osaa jännittää, eikä ole suorituspainetta, niin saa irti itselle ja koiralle nuo kehäminuutit kasvattavaksi kokemukseksi.

        Halu on kova kuitenkin kehittyä ja osata homma mihin yleensä ryhtyy, sekä hallita noissa tilanteissa se koiran ja ohjaajan välinen yhteistyö...Sama asenne pitäisi olla kuin kokeessa, missä ei mitata sijoitusta, vaan ohjaajan ja koiran välinen yhteistyö SILLÄ hetkellä..Tämä ei poista kuitenkaan tervettä kilpailuhenkeä.

        En todellakaan osannut odottaa, kuinka paljon nuo käynnit lähensi sidettä koiraan ja nimenomaan koiran kautta. Kyllä oli kannattavia reissuja, joita jatketaan kevääseen ja sitten seuraavaksi jatketaan (hiotaan rauhassa) kohti beehoota, luonnetestiä jne jne..Tulee se oma osuus tehtyä kasvattajalle, vaikka ei mitään velvoitetta ole.

        Aika jännä, miten oikeat sanat voi tulla oikeaan aikaan..Tämä se vahvisti "ajatustani" ja pisti nostamaan koirat autoon.

        "Koira ja sinä, siinä se yhdessä kokeminen. Kehut niinkuin haukutkin saa keskenään jakaa."...kiitos tästä.


      • canis.familiaris
        canis.familiaris kirjoitti:

        "Ruokasäkin perässähän.."..no, noinhan siinä olisi käynyt lopulta, ettäs menit... 0,7kg lihaa päivässä ja muita härpäkkeitä päälle edelleen.

        Se että ei osaa valmistautua kehään, eikä tiedä mitä odottaa on aika kiva tunne. Pitää ratkaista/oikaista tilanteet aika nopeasti tässä ja nyt ja omalla se ei käy millään makupalalla, tai vastaavalla...on hyvin maltilla osattava tehdä se, mitä yrittää.

        Airis on hyvä siinä, että sen kiinnostus on muissa, joten sen särmä olemus kai hieman korostuu. On hyvin hallinnassa (herkkä) ja kontakti menee kuulon kautta...ja seisoo paikallaan mallikkaasti asennossa aika luonnostaan.
        Kun tarvitsen huomion, niin pieni rapiseva pussi/paperi nyrkissä on jees, jos vähäkin jokin ärsyke ylittyy, niin sekin reagointi on sitten yli korostunut.
        Kun ei itse osaa jännittää, eikä ole suorituspainetta, niin saa irti itselle ja koiralle nuo kehäminuutit kasvattavaksi kokemukseksi.

        Halu on kova kuitenkin kehittyä ja osata homma mihin yleensä ryhtyy, sekä hallita noissa tilanteissa se koiran ja ohjaajan välinen yhteistyö...Sama asenne pitäisi olla kuin kokeessa, missä ei mitata sijoitusta, vaan ohjaajan ja koiran välinen yhteistyö SILLÄ hetkellä..Tämä ei poista kuitenkaan tervettä kilpailuhenkeä.

        En todellakaan osannut odottaa, kuinka paljon nuo käynnit lähensi sidettä koiraan ja nimenomaan koiran kautta. Kyllä oli kannattavia reissuja, joita jatketaan kevääseen ja sitten seuraavaksi jatketaan (hiotaan rauhassa) kohti beehoota, luonnetestiä jne jne..Tulee se oma osuus tehtyä kasvattajalle, vaikka ei mitään velvoitetta ole.

        Aika jännä, miten oikeat sanat voi tulla oikeaan aikaan..Tämä se vahvisti "ajatustani" ja pisti nostamaan koirat autoon.

        "Koira ja sinä, siinä se yhdessä kokeminen. Kehut niinkuin haukutkin saa keskenään jakaa."...kiitos tästä.

        Pakko sanoa, vaikka en olisi halunnut, että kirvelee sielua, tuo mikkiksen pallienpoisto. Siinä olisi ollut koira, joka olisi menestynyt mitä ikinä sen kanssa olisi tehnyt....olisi varmasti jättänyt hyviä jälkeläisiä tarvittaessa.....tämä on harmittanut jo pitemmän aikaa koiran puolesta.


      • isoisoäiti
        canis.familiaris kirjoitti:

        "Ruokasäkin perässähän.."..no, noinhan siinä olisi käynyt lopulta, ettäs menit... 0,7kg lihaa päivässä ja muita härpäkkeitä päälle edelleen.

        Se että ei osaa valmistautua kehään, eikä tiedä mitä odottaa on aika kiva tunne. Pitää ratkaista/oikaista tilanteet aika nopeasti tässä ja nyt ja omalla se ei käy millään makupalalla, tai vastaavalla...on hyvin maltilla osattava tehdä se, mitä yrittää.

        Airis on hyvä siinä, että sen kiinnostus on muissa, joten sen särmä olemus kai hieman korostuu. On hyvin hallinnassa (herkkä) ja kontakti menee kuulon kautta...ja seisoo paikallaan mallikkaasti asennossa aika luonnostaan.
        Kun tarvitsen huomion, niin pieni rapiseva pussi/paperi nyrkissä on jees, jos vähäkin jokin ärsyke ylittyy, niin sekin reagointi on sitten yli korostunut.
        Kun ei itse osaa jännittää, eikä ole suorituspainetta, niin saa irti itselle ja koiralle nuo kehäminuutit kasvattavaksi kokemukseksi.

        Halu on kova kuitenkin kehittyä ja osata homma mihin yleensä ryhtyy, sekä hallita noissa tilanteissa se koiran ja ohjaajan välinen yhteistyö...Sama asenne pitäisi olla kuin kokeessa, missä ei mitata sijoitusta, vaan ohjaajan ja koiran välinen yhteistyö SILLÄ hetkellä..Tämä ei poista kuitenkaan tervettä kilpailuhenkeä.

        En todellakaan osannut odottaa, kuinka paljon nuo käynnit lähensi sidettä koiraan ja nimenomaan koiran kautta. Kyllä oli kannattavia reissuja, joita jatketaan kevääseen ja sitten seuraavaksi jatketaan (hiotaan rauhassa) kohti beehoota, luonnetestiä jne jne..Tulee se oma osuus tehtyä kasvattajalle, vaikka ei mitään velvoitetta ole.

        Aika jännä, miten oikeat sanat voi tulla oikeaan aikaan..Tämä se vahvisti "ajatustani" ja pisti nostamaan koirat autoon.

        "Koira ja sinä, siinä se yhdessä kokeminen. Kehut niinkuin haukutkin saa keskenään jakaa."...kiitos tästä.

        Kyllä se vaan tuntuu hyvälle sekin kun kaikki syystä tai toisesta menee niin saa sanoa koiralleen : tuu mennään kottiin, ei tuo ymmärrä meistä mitään.

        Se onkin sitten eri ihmisrotu joka huonon paikan tullen kiskoo ta tempoo koiraansa, niiltä kaikkinainen kilpailu tarttis kieltää

        Olen tyytyväinen jos jotenkin sain autettua sua arpomasta vaihtoehtoja


      • canis.familiaris
        isoisoäiti kirjoitti:

        Kyllä se vaan tuntuu hyvälle sekin kun kaikki syystä tai toisesta menee niin saa sanoa koiralleen : tuu mennään kottiin, ei tuo ymmärrä meistä mitään.

        Se onkin sitten eri ihmisrotu joka huonon paikan tullen kiskoo ta tempoo koiraansa, niiltä kaikkinainen kilpailu tarttis kieltää

        Olen tyytyväinen jos jotenkin sain autettua sua arpomasta vaihtoehtoja

        Juu taidan vielä käydä pyhänä jossain ajan kuluksi. Tänään pitää mennä kuitenkin treeneihin, koska ne ovat taas sisähallissa ja sieltä saa tarvittavaa palautetta itselle. Koira ei vielä ole "motkottanut" minulle joten hyvä koira.


      • isoisoäiti kirjoitti:

        Onhan noita mätsäreitä, missä sekarotuiset on oma luokkansa ja kesäävät sijoituksistaan jotain pisteitäkin.

        Ei arvostelussa.....noin minäkin ajattelisin ellen tietäisi kuinka tärkeää se nykypäivänä on ja kuinka mätsäri"tuomarikin" haukutaan maanrakoon.

        Oikeissa näytelmissä kun tuomarin kanssa keskustelu on "kielletty", asia käytetään hyväksi mätsäreissä tyyliin mitäs tykkäät tuleeko tuosta mitään.

        Purentavikaisen kanssa ei juurikaan enään lähdetä makselemaan kalliita näyttelymaksuja, ihmiset on valistuneita.Itse pidän purentavikaisena vasta sellaista, jota ei missään asennossa näe oikeana ja saksipurennassa saa olla jollain rodulla tasapurenta, niillä roduilla sitten yläpurenta onkin periytyvä vika. Ja kukapa sinne nyt kivesvikaisenkaan kanssa mennä vouhottaa, kun se todistus viasta ei lääkäriltäkään ole kalliimpi

        Noissa sekarotuisissa näkeekin usein niin terveesti ja kauniisti liikkuvia koiria että kateeksi käy,toinen asia mikä niissä pistää silmään on hampaat, vahvat ja valkoiset,enkä usko että niiden kalustoa paremmin hoidetaan kuin muidenkaan, mistä lie johtuukaan.

        Kyllä ihmiset sinne mätsäreihin menee saadakseen jonkunlaisen ulkopuolisenkin antaman kuvan koirastaan. Lapsi ja koirakisat onkin eri juttu, niissä se yhteen hiileen puhaltaminen punnitaan.

        Ruokasäkin perässähän airistakin juoksutetaan, joka sitten kotona heitetään ala-arvoisena sapuskana menemään, tai annetaan jos joku huolii koiralleen

        "purentavikaisen kanssa..." Olisi vielä sitten myös kaikki tuomatitkin :D
        Onhan noita rotuja,esim.omani,joissa kaikki tuomarit ei edes koske koiraan lainkaan.Jotkut pyytää esittäjän näyttämään hampaat,kaikki ei sitäkään,vaan pysyy kaukana...
        On myös tuomareita,jotka rotumääritelmässä mainitusta hylsystä purennasta alentavat vain palkintosijaa,eikä anna edes sitä hylsyä,mikä pitäisi.Samoin esim.mutkahännästä ym.
        Niin ja tiedän yhden värivirheelliseksi luettavan koiran(rodussa pitäisi olla hylsy),joka jopa pääsi valioksi asti...

        Ps.Täällä sataa,ja kovin.Eikä se mitään,mutta on kylmäkin kuin napaseudulla.Nää luut tahtoot helteet takaisin...


      • canis.familiaris
        molossi kirjoitti:

        "purentavikaisen kanssa..." Olisi vielä sitten myös kaikki tuomatitkin :D
        Onhan noita rotuja,esim.omani,joissa kaikki tuomarit ei edes koske koiraan lainkaan.Jotkut pyytää esittäjän näyttämään hampaat,kaikki ei sitäkään,vaan pysyy kaukana...
        On myös tuomareita,jotka rotumääritelmässä mainitusta hylsystä purennasta alentavat vain palkintosijaa,eikä anna edes sitä hylsyä,mikä pitäisi.Samoin esim.mutkahännästä ym.
        Niin ja tiedän yhden värivirheelliseksi luettavan koiran(rodussa pitäisi olla hylsy),joka jopa pääsi valioksi asti...

        Ps.Täällä sataa,ja kovin.Eikä se mitään,mutta on kylmäkin kuin napaseudulla.Nää luut tahtoot helteet takaisin...

        Jaa..Minä kävin uimassa juuri. Uitan airista kerran päivässä pitämällä valjaista n.10-15min paikallaan. (intervalliharjoittelu)....Tarkoitus olisi vielä 2vko. Airis tykkää, mutta mikkis ei.


      • isoisoäiti
        molossi kirjoitti:

        "purentavikaisen kanssa..." Olisi vielä sitten myös kaikki tuomatitkin :D
        Onhan noita rotuja,esim.omani,joissa kaikki tuomarit ei edes koske koiraan lainkaan.Jotkut pyytää esittäjän näyttämään hampaat,kaikki ei sitäkään,vaan pysyy kaukana...
        On myös tuomareita,jotka rotumääritelmässä mainitusta hylsystä purennasta alentavat vain palkintosijaa,eikä anna edes sitä hylsyä,mikä pitäisi.Samoin esim.mutkahännästä ym.
        Niin ja tiedän yhden värivirheelliseksi luettavan koiran(rodussa pitäisi olla hylsy),joka jopa pääsi valioksi asti...

        Ps.Täällä sataa,ja kovin.Eikä se mitään,mutta on kylmäkin kuin napaseudulla.Nää luut tahtoot helteet takaisin...

        Sanoisin noista hampaista vielä, että aina parempi (jos itseään hassuttaa haluaa) päästä näyttämään ne itse, koska silloin vähäisen virheen pystyt helposti peittämään.
        Häntämutkan luenkin taas rakenneviaksi ja jos näyttelyissä menestymisellä jotain jalostuksen eteen yritetään tehdä sitä ei pidä hyväksyä, vaikka ei sitä vikaa aina selässä tarvitsekkaan olla.

        Erikoiselle kuulostaa että värivirhe menee niinkin monien käsien läpi, vai onko hihnan toisessa päässä joku erikoisuus?

        Itselleni on kyllä aikanaan sattunut mukava tapaus, tuomarina oli saman rodun kasvattaja kuin omanikin, Lahdessa arvosteli koirani VSP. Kokkolassa seuraavana viikonloppuna samalla tuomarilla sille 6v koiralle olikin tullut lievä alapurenta, joten sileä ykkönen. Asia juonsi siitä että hän tiesi mitä olen hakemassa isosta kehästä.Minä taas tiesin että olisin hakemani saanut.
        Kaikki riippuu kaikesta, näytelyissäkin


      • isoisoäiti
        canis.familiaris kirjoitti:

        Jaa..Minä kävin uimassa juuri. Uitan airista kerran päivässä pitämällä valjaista n.10-15min paikallaan. (intervalliharjoittelu)....Tarkoitus olisi vielä 2vko. Airis tykkää, mutta mikkis ei.

        Inttervall = hoitojakso minun kielessä, mutta onko se koiralle samaa tarkoittava.

        Vai vielä uimassa, hyvä kun tarkenee villavaatteissa sisälläkän ja lämmitys sentään on päällä


      • canis.familiaris
        isoisoäiti kirjoitti:

        Inttervall = hoitojakso minun kielessä, mutta onko se koiralle samaa tarkoittava.

        Vai vielä uimassa, hyvä kun tarkenee villavaatteissa sisälläkän ja lämmitys sentään on päällä

        jaksoittaista lihas/kestävyys treeniä..rasitusjaksoja/palautumista...Hyvä lihaskunto, hyvä näkö..Talvella oli myös hyvä "pulverilumi" jota hyödynnettiin sopivasti.
        Jatkossa talvella lumikengät, kesällä vesi ja fillari...Uros pitää näyttää urokselta.


    • canis.familiaris

      Juu löytyi, ja näillä leveyksillä on näitä pippaloita melkein joka kylässä..Meillä meni edellisten toistona. Nyt menee hyvin ja mätsärit saa jäädä, ainakin toistaiseksi.

      Mikkihiiri on sääennustajaguru, painuu koppaansa ja on hipihiljaa, jos kelit ei suosi hänen ylhäisyyttään..=O Airis ei ilmoista vielä välitä.

      • Anna Mikkis minulle. Me perustetaan Mikkiksen kanssa sääennustuspalvelu ja lyödään dollareiksi.
        Minulla kroppa kertoo tulevat säät paremmin,kuin fonectan sääpalvelu.Olisi sitten kaksi gurua yhdessä,ja tarvittaessa sitten vaan varmistettaisiin toiselta,onko oma ennuste varma.


      • canis.familiaris
        molossi kirjoitti:

        Anna Mikkis minulle. Me perustetaan Mikkiksen kanssa sääennustuspalvelu ja lyödään dollareiksi.
        Minulla kroppa kertoo tulevat säät paremmin,kuin fonectan sääpalvelu.Olisi sitten kaksi gurua yhdessä,ja tarvittaessa sitten vaan varmistettaisiin toiselta,onko oma ennuste varma.

        Nykyiset ennustukset on mennyt niin metsään, että tuo "sääpalvelu" voisi toimia siinä missä forecan (ei fonectan). Mikkis tulossa, ja osa tuotosta tänne osaan maata missä aina paistaa aurinko...={}


      • isoisoäiti
        canis.familiaris kirjoitti:

        Nykyiset ennustukset on mennyt niin metsään, että tuo "sääpalvelu" voisi toimia siinä missä forecan (ei fonectan). Mikkis tulossa, ja osa tuotosta tänne osaan maata missä aina paistaa aurinko...={}

        Jos teidän suunnalla tänään paistaa, uskallan epäillä että hassutat


      • C.f
        isoisoäiti kirjoitti:

        Jos teidän suunnalla tänään paistaa, uskallan epäillä että hassutat

        Nyt täytyy sanoa, että ei paista, koska joskus luonto tarvitsee vettä näin merenrannallakin....sataa sitten kerralla, niin ei ripsi pitkin päivää...huomenna on taas auringon aika..


      • isoisoäiti
        C.f kirjoitti:

        Nyt täytyy sanoa, että ei paista, koska joskus luonto tarvitsee vettä näin merenrannallakin....sataa sitten kerralla, niin ei ripsi pitkin päivää...huomenna on taas auringon aika..

        Miten lienee jäänytkin huomaamatta että Mikkis on leikattu.

        Vähän vaan itsekseni ihmettelin että sulla on koira kuin ihmisen mieli valmiina, miksi et sen kanssa näyttelykärpäsen puremaksi tullut. Meinasin sitten että haluat koko haasteen kerralla, olisi ollut liian helppoa koulata vain itsensä.

        Kyllä on kaunis ajatus kasvattajaa kohtaan näyttää kaikki kyvyt mihin hänen kasvatti kykenee, saa olla tyytyväinen mihin käsiin koira pääsi, aina se ole noin hienosti.

        Uskaltaakohan vähän udella ? Onko mikkis Paulalta.


      • canis.familiaris
        isoisoäiti kirjoitti:

        Miten lienee jäänytkin huomaamatta että Mikkis on leikattu.

        Vähän vaan itsekseni ihmettelin että sulla on koira kuin ihmisen mieli valmiina, miksi et sen kanssa näyttelykärpäsen puremaksi tullut. Meinasin sitten että haluat koko haasteen kerralla, olisi ollut liian helppoa koulata vain itsensä.

        Kyllä on kaunis ajatus kasvattajaa kohtaan näyttää kaikki kyvyt mihin hänen kasvatti kykenee, saa olla tyytyväinen mihin käsiin koira pääsi, aina se ole noin hienosti.

        Uskaltaakohan vähän udella ? Onko mikkis Paulalta.

        En tiedä entisen omistajan nimeä, mutta ostin mikkiksen, sen kasvattajalta apulasta. Kv-koirien historia ei kiinnosta, eikä ratkaise ylipäätään, koska saan koirat toimimaan haluamallani tavalla..ja aika nopeasti.

        Pieni sana tästä kennelistä. Siitä pinnat, että todella pisti koiran edun kaiken edelle....kaikki niin kunnossa kun voi olla. Luonteenkuvaus, rokotukset, tarvikkeet ok....hinta nimellinen..sillä ei merkitystä, mutta vahvisti sitä mielikuvaa mikä miellytti asiassa.
        Kun kävin niin koira ei antanut edes koskea, vaan kiersi ja haukkui. Kasvattaja sanoi rehellisesti, että ei ymmärrä miksi näin ja se oli se ratkaiseva hetki, koska ei alkanut selittelemään, vaan oli puhtaasti ihmeissään...Tiesivät kuitenkin, että koira on hyvä...ja sitähän se on ollut -ehkä liiankin.

        Tämä näissä leikkauksissa on hanurista ja en ihan niitä aina ymmärrä....Tässä meni kyllä "tavallaan" hyvä koira, jonka kanssa olisi voinut tehdä jotain.

        "Kyllä on kaunis ajatus"..joka pysähtyy siihen, jos koirankuvat eivät ole puhtaat.

        Olen ajatellut kolmatta koiraa, mutta en tiedä vielä mikä ja mihin tarkoitukseen.


      • isoisoäiti
        canis.familiaris kirjoitti:

        En tiedä entisen omistajan nimeä, mutta ostin mikkiksen, sen kasvattajalta apulasta. Kv-koirien historia ei kiinnosta, eikä ratkaise ylipäätään, koska saan koirat toimimaan haluamallani tavalla..ja aika nopeasti.

        Pieni sana tästä kennelistä. Siitä pinnat, että todella pisti koiran edun kaiken edelle....kaikki niin kunnossa kun voi olla. Luonteenkuvaus, rokotukset, tarvikkeet ok....hinta nimellinen..sillä ei merkitystä, mutta vahvisti sitä mielikuvaa mikä miellytti asiassa.
        Kun kävin niin koira ei antanut edes koskea, vaan kiersi ja haukkui. Kasvattaja sanoi rehellisesti, että ei ymmärrä miksi näin ja se oli se ratkaiseva hetki, koska ei alkanut selittelemään, vaan oli puhtaasti ihmeissään...Tiesivät kuitenkin, että koira on hyvä...ja sitähän se on ollut -ehkä liiankin.

        Tämä näissä leikkauksissa on hanurista ja en ihan niitä aina ymmärrä....Tässä meni kyllä "tavallaan" hyvä koira, jonka kanssa olisi voinut tehdä jotain.

        "Kyllä on kaunis ajatus"..joka pysähtyy siihen, jos koirankuvat eivät ole puhtaat.

        Olen ajatellut kolmatta koiraa, mutta en tiedä vielä mikä ja mihin tarkoitukseen.

        jos on puhtaat..se on siihen tyytyminen ja sillä hyvä. Kasvattaja on yrittänyt parhaansa ja sinä tehnyt osuutesi. Eihän kukaan varmasti harkitse tehdä vammaista lastakaan, se vaan syntyy ja pidetään hyvänä hänen tarpeita vastaavasti.

        Airiksen omat sivut katsoinkin, sillä sen tiesin koska synttårit on.

        Mikkistä olisin voinut ajatella tarkoittamani henkilön kasvatiksi. Hänellä on hyvät koirat ja tieto niistä, mutta jos aika ei riitä luonteen vekslaamiseen ja laitetaan pois, sitä varten tuo leikkaus on voinut olla aiheellinen, eipä hyödy koirasta uusi kotikaan. Siksipä nartuiltakin jotka lähtee "perheeseen" poistattavat kohdun.

        Itseltäni on lähtenyt ainoastaan kaksi koiraa ja molemmat ostohaukkuja. Toinen siksi kun oli jätkä, enkä ollut asiaa harkinnut riittävästi, tuli omat hankaluutensa kun poika kasvoi ja joutui likkojen kanssa elämään.

        Toinen kyllä oli nätti tyttö mutta melkein 2v ennenkuin huomasin että se on kuuro. Yllättävän vaikea asia laumassa huomata.Luulinkin alkuun että johan voi koira olla oikea junntipää.

        Mielenkiinto heräsi mikä uusi mahtaa olla miehiään


    • canis.familiaris

      "jos on puhtaat"...itselle on AA/00 jos muuta, niin, sitten tehdään muuta, ei elämä siihen kaadu.

      "Mikkistä olisin ..." Ei kai julkinen kenneli/kasvattaja mikään salaisuus ole, mutta en näillä voorumeilla viitsi niistä jutella, enkä oikein osaakkaan...jos HK,sta saat jotain irti niin siitä sitten.

      "Mielenkiinto.." jos puhut koirasta, niin epäilemättä terrieri.

      • isoisoäiti

        Koirasta tietenkin puhuin, niin harvoin tullut kylässä käytyä etten arvannutkaan että muutakin lisäystä teille on tulossa.....
        mutta silti, ota kääpiösnautseri. Minä ottaisin heti sellaisen jos olisin vähän nuorempi ja saisihan tuo kuntokin olla vähän parempi.

        Turhaan puhun täällä purentavikaisista koirista, olen meinaten just kohta varmaan itse sellainen, hammaslääkäriin joutaisin muuttamaan, tuntuu välillä hölmölle kun yksi lääkäri määrää lääkkeet jotka syö luustoa ja toinen korjaa jälkiä urakalla, mutta voisi huonomminkin olla, välillä vaan täytyy kaikesta narista.

        Kyllä nyt olet tiukan linjan ottanut tuossa kuvauksessa, kyllä B on niin paljon että pakko olis kehua, sellaisilla papereilla ja terveellä päällä (pikkusen muutenkin menestyneenä) olisi jo airiskasvattajilla siitoskysyntää.

        Se on totta ettei näillä lehdillä kennelnimeä viitsi mainita haukkuu meinaten joskus nuo koiratkin ihan tarpeeksi. Silti mietin ja katselen saako kahdesta kirjaimesta mitään irti, tokkopa.


    • canis.familiaris

      "Kyllä nyt olet tiukan..." No ei kai huonompaa, kuin vanhemmat? Nurkat on suorassa monessa muussakin asiassa. Kun on monta vaihtoehtoa, mitä tekee tai miten aikaansa viettää, niin rajaillaan jotenkin..Koirat on vain osa keskiössä.

      "ota kääpiösnautseri"...en kuitenkaan. Foxi, airis tai brassi..Ei ole kiire, kun tuo airis ei ole valmis vielä.
      Noita snaguja (isoja) on tarjottu useampaan kertaan, mutta olen passannut. Tutulla oli se kenneli, mistä oli puhe joskus.

      "Se on totta .."...100km säde hki

      "arvannutkaan että muutakin lisäystä teille on tulossa...."...sussiunatkoon, minähän olen oikea vaari, vaikka alle 50 ikää..

      "Turhaan puhun ..." hehheh..leikkaukseen sitä on itsekin menossa, mutta lykkäsin kevääksi.

      • isoisoäiti

        Jaha justiinsa, kaimasta oli puhe.

        Vaaripa hyvinkin, minun vanhempaa poikaa vähän nuorempi ja vaarihan sekin jo on.

        Jos kuulut yleisen sairaanhoidon piiriin, älä lykkää enää toista kertaa menoasi muuten hoitotakuuaika purkaantuu. Ne pitää siellä sairaalassa hiippalakkipalaverin, jossa päätetään ettei vaadi hoitoa. Sitten aloitat alusta koko ruljanssin eli toisinsanoen tutkitaan ensin onko mitään vikaa ja taas lähete sairaalaan, odottele siinä sitten uutena tapauksena puolivuotta, muutenkin olen sitä mieltä että viat kannattaa hoitaa pois aika pian, kun ei ne itsestäänkään mihinkään huku.
        Olkoon sitten vaikka polvi, pahemmaksi menee ajan kanssa en keksi enkä pelottele, omani kun leikattiin lääkäri sanoi että olisi tästä vielä hyvänkin saanut kun olis aikanaan tullut. Ei silti polvi on ollut ihan kunnossa .

        Ota sitten terrieri niin on koiraskin kaikki yhtä itsepäisiä kuin isäntänsäkin


    • canis.familiaris

      "Jos kuulut yleisen "...ei kun yksityiselle, ja kruunuista oli kyse. Polvi kunnossa ja syyslomalla taas patikoimaan Lappiin..

      "Ota sitten terrieri"....jostain olen tuonkin kuullut ennenkin =D

      "Jaha justiinsa, kaimasta oli puhe.."..ei kun pektus. eikös se gorgi-H ollut kaimasi?
      Johan on salatiedettä, jos joku "ulkopuolinen" lukisi ajankuluksi.

      • isoisoäiti

        Vieläkö p. lank.... koiria on jossain,siis kotia vailla ?
        niin ja Hil... kanssa me oltiin kaimoja. Sitä on dementiaankin lääkettä, ei se mitään paranna mutta hidastaa etenemistä.

        Eipä tiennyt kirppistäti minkä sai aikaiseksi, kun koiraa pihalle hääti.

        Eikä aina voi olla lomaakaan, siihen tottuu ja alkaa vieroksumaan työtä.

        Ei tässä ketjussa ole kenellekkään luettavaa joka koiralleen opetaisi jotain


      • canis.familiaris
        isoisoäiti kirjoitti:

        Vieläkö p. lank.... koiria on jossain,siis kotia vailla ?
        niin ja Hil... kanssa me oltiin kaimoja. Sitä on dementiaankin lääkettä, ei se mitään paranna mutta hidastaa etenemistä.

        Eipä tiennyt kirppistäti minkä sai aikaiseksi, kun koiraa pihalle hääti.

        Eikä aina voi olla lomaakaan, siihen tottuu ja alkaa vieroksumaan työtä.

        Ei tässä ketjussa ole kenellekkään luettavaa joka koiralleen opetaisi jotain

        En ole ollut aikoihin yhteydessä, enkä tiennyt koko hässäkästä, mutta silloin joskus -90 alussa..

        H:n Näin Lahden KV-näyttelyssä joku vuosi sitten, jolloin en kerennyt vaihtaamaan sanaa, kun koira oli kehässä, ja se jäi luonnollisesti harmittamaan.

        "Ei tässä..." juu, eipä täällä kovin vilkasta ole muutenkaan..

        "kotia vailla ?..." taisi olla joku aika/vuosi sitten pari.


      • isoisoäiti
        canis.familiaris kirjoitti:

        En ole ollut aikoihin yhteydessä, enkä tiennyt koko hässäkästä, mutta silloin joskus -90 alussa..

        H:n Näin Lahden KV-näyttelyssä joku vuosi sitten, jolloin en kerennyt vaihtaamaan sanaa, kun koira oli kehässä, ja se jäi luonnollisesti harmittamaan.

        "Ei tässä..." juu, eipä täällä kovin vilkasta ole muutenkaan..

        "kotia vailla ?..." taisi olla joku aika/vuosi sitten pari.

        Tuo hampaiden laitto ja paikkailu on nykyään aika arvokasta puuhaa , olis kannattanut alkaa hammaslääkäriksi. järkikulta ei olisi vissiin riittänyt, enkä tiedä onko se niin kivaakaan, sadistille taitaa sopia koko homma.


    • canis.familiaris

      Ammattina aikas hanurista kai. Haju on heidän työpaikallaan kuin harjalan aunuksesta

      Jaa..mitähän sitä tänään?...Ehkä menen, ehkä en.

      • isoisoäiti

        Menethän kerran olet luvannutkin käydä, kysyn sitten illalla kun töistä pääsen kuinka edistyi


    • canis.familiaris

      Juu, sama laulu. Sain arvostelut mikä oli hyvä juttu...
      - Luonne erinomainen
      - Esiintyminen hyvä
      - Liikkuminen erinomainen

      Ohjaajakin sain esittelystä E.n ja yleisvaikutelma H

      Hyvin erottui junnu joukosta helposti, mutta nyt pakko mainita, että luonne tuli taas esille hyvin, ja jaksoi olla helteisellä nurmella mallikkaasti. Hyvin herkkä ohjattava, vaikka en katsekontaktia juuri voi pitää....hyvin reagoi korvilla ja naruun. Kyllä tällä pojalla kehtaa porskuttaa pippaloissa, pärjäsi tai ei.

      • isoisoäiti

        Hienoa!

        Omasta mielestäni se arvostelun saaminen varsinkin vihjaisu esittäjälle on hyvä juttu ollut aina, koska muutenhan sieltä lähtee kuin mykkien joukosta.
        Eikä se ylikäymätön paikka ole sanoa että omalla tekemisellä olet pilaamassa hyvää koiraa, jokainen tietää silloin korjata virheitään. Koirahan sulla onkin hyvä.

        Naureskelin töistä polkiessani teille että sieltä ne nyt tulee takasin toinen toistaan jurmuttaen , kyllä se olit sinä kun tän homman pilasit, no sinä sen teit kun menit niin lujaa ja piti alkaa loikkimaan perässä, eikun sinä se meinasit siihen jäädä maata nuuskimaan. Lopetin sitten tuon kun alkoi tuntumaan ettei pää ole ihan terve enää.

        Se näyttelytouhu on mielestäni typerää silloin kun tuomari vaikka sadasta koirasta napsii viisi parasta ja laittaa ne järjestykseen, muut voikin sitten mennä. Suomessa vielä ainakin se kirjallinen arvostelu on käypää tavaraa, käsittääkseni ihminen siitä maksaa näyttelymaksunkin.

        Pakko kysyä mitä tarkoitat korvilla reakoimiseen ? jos puhetta, niin minimoi se pois


      • canis.familiaris
        isoisoäiti kirjoitti:

        Hienoa!

        Omasta mielestäni se arvostelun saaminen varsinkin vihjaisu esittäjälle on hyvä juttu ollut aina, koska muutenhan sieltä lähtee kuin mykkien joukosta.
        Eikä se ylikäymätön paikka ole sanoa että omalla tekemisellä olet pilaamassa hyvää koiraa, jokainen tietää silloin korjata virheitään. Koirahan sulla onkin hyvä.

        Naureskelin töistä polkiessani teille että sieltä ne nyt tulee takasin toinen toistaan jurmuttaen , kyllä se olit sinä kun tän homman pilasit, no sinä sen teit kun menit niin lujaa ja piti alkaa loikkimaan perässä, eikun sinä se meinasit siihen jäädä maata nuuskimaan. Lopetin sitten tuon kun alkoi tuntumaan ettei pää ole ihan terve enää.

        Se näyttelytouhu on mielestäni typerää silloin kun tuomari vaikka sadasta koirasta napsii viisi parasta ja laittaa ne järjestykseen, muut voikin sitten mennä. Suomessa vielä ainakin se kirjallinen arvostelu on käypää tavaraa, käsittääkseni ihminen siitä maksaa näyttelymaksunkin.

        Pakko kysyä mitä tarkoitat korvilla reakoimiseen ? jos puhetta, niin minimoi se pois

        "Pakko kysyä..."..Ei puhetta, mutta hyvin hereillä. Tällä on aika mallikas katsekontakti, mutta sitä olen himmaillut pois, koska ei ole käyttöä näissä "kehissä"

        Tuomari oli hyvä ja aikas tarkka, ei kiirehtinyt. Voi olla että oli L.Turunen, tai joku muu.

        "Se näyttelytouhu"..Juu, nyt kun sai palautteen niin sillä oli iso merkitys, ei tullut palaute hutaisulla...Hyvä ja kannustava/kannattava kokemus.
        Todella hyvin muutenkin oli kaikki järjestetty, ohjattua pysäköintiä myöten.
        Taidan mennä ensivuonna uudestaan, oli tunnelma sen verran hyvä.


      • isoisoäiti
        canis.familiaris kirjoitti:

        "Pakko kysyä..."..Ei puhetta, mutta hyvin hereillä. Tällä on aika mallikas katsekontakti, mutta sitä olen himmaillut pois, koska ei ole käyttöä näissä "kehissä"

        Tuomari oli hyvä ja aikas tarkka, ei kiirehtinyt. Voi olla että oli L.Turunen, tai joku muu.

        "Se näyttelytouhu"..Juu, nyt kun sai palautteen niin sillä oli iso merkitys, ei tullut palaute hutaisulla...Hyvä ja kannustava/kannattava kokemus.
        Todella hyvin muutenkin oli kaikki järjestetty, ohjattua pysäköintiä myöten.
        Taidan mennä ensivuonna uudestaan, oli tunnelma sen verran hyvä.

        Olenko taas ihan pihalla kun muistelen että tyttärelläsi on INT valio? Häneltähän sinä saat kaikkia hyviä pieniä niksiä esittämiseen, ne ei ihmeellisiä ole mutta ihminen joka on paljon koiraa (koiria) esittänyt näkee heti sanoa missä mennään, viiraako jossain.
        Itse haluan nähdä mahdollisimman eleettömän esittäjän ja koiran silti toimivan kuin ihmisen mieli.

        Noita idän serttiä en ole vielä oppinut arvostamaan, sinne mennään se hakemaan ei pyytämään.

        Muutama rotu joka siellä on hyviä, sitten sitä tasapaksua laumaa. Noihin hyviin tekis mieli lisätä airiskin.


      • canis.familiaris
        isoisoäiti kirjoitti:

        Olenko taas ihan pihalla kun muistelen että tyttärelläsi on INT valio? Häneltähän sinä saat kaikkia hyviä pieniä niksiä esittämiseen, ne ei ihmeellisiä ole mutta ihminen joka on paljon koiraa (koiria) esittänyt näkee heti sanoa missä mennään, viiraako jossain.
        Itse haluan nähdä mahdollisimman eleettömän esittäjän ja koiran silti toimivan kuin ihmisen mieli.

        Noita idän serttiä en ole vielä oppinut arvostamaan, sinne mennään se hakemaan ei pyytämään.

        Muutama rotu joka siellä on hyviä, sitten sitä tasapaksua laumaa. Noihin hyviin tekis mieli lisätä airiskin.

        Juu onhan sillä se..."tuurikoira."
        Ei meillä hätää ole, kun sain erinomaisen koiran esittelystä.
        Kävin tänään trimmauttamassa koiran...Jos tuossa tikissä olisi vienyt niin...
        Pitää nyt taas muistaa, että pärjääminen ei ole se pointti, enkä halua liialla päsmäämisellä viedä koiran intoa...Otin n.vuoden lisäajan tähän hommaan.

        Tuo monipuolinen liikunta alkaa jo näkymään sanoi kasvattaja. Tasaisesti lihasryhmät kehittyy..ei siis mitään pattia ole tarkoitus tehdä eikä muutenkaan kiirehditä..sillä saa vain "cusipäisiä lapsia"..on sanonta kiirehtimiselle.
        Hyvä kun kasvattajaa miellyttää koira siinä sivussa. Trimmausvälit on hyvä mittari kehitykselle.


      • isoisoäiti
        canis.familiaris kirjoitti:

        Juu onhan sillä se..."tuurikoira."
        Ei meillä hätää ole, kun sain erinomaisen koiran esittelystä.
        Kävin tänään trimmauttamassa koiran...Jos tuossa tikissä olisi vienyt niin...
        Pitää nyt taas muistaa, että pärjääminen ei ole se pointti, enkä halua liialla päsmäämisellä viedä koiran intoa...Otin n.vuoden lisäajan tähän hommaan.

        Tuo monipuolinen liikunta alkaa jo näkymään sanoi kasvattaja. Tasaisesti lihasryhmät kehittyy..ei siis mitään pattia ole tarkoitus tehdä eikä muutenkaan kiirehditä..sillä saa vain "cusipäisiä lapsia"..on sanonta kiirehtimiselle.
        Hyvä kun kasvattajaa miellyttää koira siinä sivussa. Trimmausvälit on hyvä mittari kehitykselle.

        Olipas kennelpoika keittänyt kaalikeittoa, söin vaikken tykkääkkään muistin kehuakkin vielä mokomaa keitosta.

        Sulla on hyvät ajatukset : ei siitä mitään pattia yritetäkkään tehdä, toisin sanoen niitä broilereita jotka junnuikäisinä on ylimenneitä. Kyllä sille koirallekkin kuuluu lapsuus, nuoruus ja keski-ikä,jolloin se on se mikä siitä on luotu tulevaksi.

        Tuosta pärjääminen ei ole se pointti.. olen taas ihan erimieltä, kilpailemaan ei lähdetä muutakuin voittoa tavoittelemaan, ainahan (läheskään)se ei onnistu mutta tavoite se kuuluu olla muuten ei kilpailuissa ole mieltä, enkä tarkoita ainoastaan näyttelyitä, sillä mennään oikeastaan koko elämää tavallaan.

        Toiset vain osaa sen kilpailuhenken paremmin kätkeä, mikä on hieno piirre ihmisellä. Joskus oli jossain puhetta niistä horoskooppimerkeistä, itse oikein perusoinaana olen tottunut päätäni seinään hakkaamaan mutta kun päämäärä on tärkeä, niin ne kolhut ei edes satu. Nyt vasta vanhana olen oppinut että päätään voi hakata joku toinenkin jos siitä itse kuitenkin hyödyn korjaan. Se on juonimista , mitä itseasiassa inhoan mutta niin pääsee helpommalla.
        Voi kamala, nytpäs kuulit millaisen ihmisen kanssa olet kirjoituksia vaihdellut.

        Pyysin ihmislääkäriltä,tuolle vanhukselle kipulääkettä noihin jalkoihin, kirjoitti Motifene Dual 75mg, olen niitä 4 kpl antanut tuntuu hyvin parantavan liikkumista, annan vain yhden jokatoinen päivä. Tiedä sitten mikä vaikutus mahtaa olla pidempään käytettynä, tulehduskipulääkehän se on. Asian päätän vielä ennenkuin maa jäätyy


    • canis.familiaris

      "Tuosta pärjääminen "...voi olla, että minua kilpahenkisempää/sitkeämpää on vaikea löytää, mutta tapa suhtautua/asenne on ehkä oikeammin täydennetty....En selittele, enkä pärise, koska se ei johda mihinkään..Teen seuraavalla kerralla hieman paremmin..periksi en anna missään, jos jotain tavoitetta on asetettuja aina jotain virityksiä on..Katsellaan ja kuulostellaan, tällä saralla..={}..

      "Pyysin ihmislääkäriltä..."..koiran kokoa voi arvailla, mutta voi olla, että munuaiset/sydän paukkuu ennen kuin maa jäätyy. Kuulostaa isolta annokselta, jos on vielä depottina.

      Wesimies

    • canis.familiaris

      Piti mainita vielä.."Olenko taas ihan pihalla..." et ole, mutta jollain vain sattuu olemaan koira, jonka eteen ei tarvitse tehdä yhtään mitään -ei mitään.
      Se varmaan kävelisi itsekseen kehäänkin, jos pyytäisi.
      Se on luffe, jolta onnistuu aina kaikki...ihan uskomaton tapaus. 10 käytös jne..Se on mahtava luontoinen koira ja taitaa olla aika hyvä rakennekin.

      • isoisoäiti

        Hiivatin ilonpilaaja, olin niin tyytyväinen kun koira liikkuu ihan eri tavalla. Kyllähän tuo lekuri minun koirat tietää on itselläänkin yksi kappale, painoahan tuolla on kymmenisen kiloa, eikä kapselia ole tarkoitettu puolitettavaksi.Tekiköhän tahallaan jos ajatteli etten muuten osaa päästää irti? Lisäksi annan sen Furesiksen silloin tällöin. Ihmislääkäri kun ei saa määrätä ainoastaan eläimille tarkoitettuja lääkkeitä, voi vain miettiä mikä sopisi vähän niinkuin molemmille.

        Kyllä tuo vesimiesluonne tuttu alkaa olla (kennelpoika), eniten minua käy päähän se suunnitelmallisuus millä kaikki tehdään,itse olen tehnyt siihen mennessä kaikki kymmeneen kertaan ja taas purkanut(kiroillut välillä), kaikki täytyisi tapahtua nyt ja heti. Kennelpoika se miettii ja harkitsee mutta pakko se on myöntää että sillä konstin tulee sitten hyvä kerralla.Minä kun määrään ja komennan miten joku tehdään senkin se osaa myötäillä, vaikka lopputulos onkin sitten hänenlaisensa.

        Itselläni on ollut yksi tuollainen koira kuin tyttärelläsi varmaan on, se oli kanssa sarjassaan niitä joista jo kehään mennessä loisti se tyyli, tässä minä olen ja olen paras.Apua se ei olisi siellä tarvinnut kuin pöydälle nostamisessa.Roilotinkin sitä paljon näytelmissä mukana ihan vaan toisten kiusaks, vaikkei sille ollut enää mitään saatavissa. Jonkun sortin hulluuta sekin


    • canis.familiaris

      Jos tuon lääkkeen alapainoraja on jossain 40kg korvilla, niin 10kg.lle aika tuhti annos...En kyllä ole mikään neuvomaan.

      En mainosta mutta avasin sen tarkemmin lukematta jotain.
      Voi olla että D-3/öljyssä ja sitä lohiöljyä ja jotain muuta.... Rimadyl nappeja on itselläni varalle reissuissa koirille..Hyvä nappula.

      http://www.d-vitamiini.fi/tietoa_d-vitamiinista/nivelreuma_ja_nivelrikko.php
      http://www.tritolonen.fi/index.php?page=news&id=403

      Yhdet pennut takana, nyt voi sitten voi "kipaista" hakemassa se puuttuva yksi suomesta...

      • isoisoäiti

        Hiisi vieköön noita tuon alan lekureita, käyttävät itse niin paljon mömmöjään että luulee koirankin kestävän mitä tahansa. Arvoin koko antamista kyllä mutta sitten kuvittelin että jospa se vaikutus eläimellä on eri kuin ihmisellä, 24kpl niitä jäi antamatta, taidan koitaa ne itselleni joskus kun tarvetta tuntuu, nyt ei muuta kuin harmittaa ja siihen ne ei taida auttaa.

        Kun tästä kunnolla heräilen soitan ell. lekurilta noita Rimadyliä.

        Jäikö tytölle ipanoista yhtään kotiin? Turhaan kysyin, varmasti jätti jos onnistunut yhdistelmä sattui. Juu,, hämärä mielikuva, että koirat oli lisääntyneet yhdellä, se pentu se sitten onkin.


      • canis.familiaris
        isoisoäiti kirjoitti:

        Hiisi vieköön noita tuon alan lekureita, käyttävät itse niin paljon mömmöjään että luulee koirankin kestävän mitä tahansa. Arvoin koko antamista kyllä mutta sitten kuvittelin että jospa se vaikutus eläimellä on eri kuin ihmisellä, 24kpl niitä jäi antamatta, taidan koitaa ne itselleni joskus kun tarvetta tuntuu, nyt ei muuta kuin harmittaa ja siihen ne ei taida auttaa.

        Kun tästä kunnolla heräilen soitan ell. lekurilta noita Rimadyliä.

        Jäikö tytölle ipanoista yhtään kotiin? Turhaan kysyin, varmasti jätti jos onnistunut yhdistelmä sattui. Juu,, hämärä mielikuva, että koirat oli lisääntyneet yhdellä, se pentu se sitten onkin.

        Se oli sijoituskoira, jonka sopimus päättyi tuohon pentueeseen...rykäisi kerralla aika monta....Seuraava pentue tulevaisuudessa jää tyttärelle, jos on edes tarve.

        Uusi pentu tuli vanhuksille kotiin...ajokoira. Erään koiratuomarin pentueesta, koska tuputti sitä koko kesän. Näyttely/ koehässäkkä pennulla edessä..Hyvä niin, nyt on taas arki puhdetta heillä poikasessa...ikä vaivaa jo muita koiria..Mummo vain ihmettelee, että "kenenkäs koira tässä on" jnejnejne..toistuu sama ralli.


      • isoisoäiti
        canis.familiaris kirjoitti:

        Se oli sijoituskoira, jonka sopimus päättyi tuohon pentueeseen...rykäisi kerralla aika monta....Seuraava pentue tulevaisuudessa jää tyttärelle, jos on edes tarve.

        Uusi pentu tuli vanhuksille kotiin...ajokoira. Erään koiratuomarin pentueesta, koska tuputti sitä koko kesän. Näyttely/ koehässäkkä pennulla edessä..Hyvä niin, nyt on taas arki puhdetta heillä poikasessa...ikä vaivaa jo muita koiria..Mummo vain ihmettelee, että "kenenkäs koira tässä on" jnejnejne..toistuu sama ralli.

        Ohi meni tuo jos on edes terve, eikö kasvattaja hoitanut terveystarkastuksia tähän pentueeseen?

        aikka onhan näitä tarkastuksis mitkä tehdään 1-2v välein,periaatteessa aina ennen astutusta, tai ei mitään periaatteessa, vaan nykyään ne on ennen astutusta oltava kunnossa, ennen riitti vaikka tutkimustulokset lähetti rekisteröidessä.

        Nyt on uutta pilleriä apteekissa, eipä se ell.lääkärikään kyllä kauheasti ihmetellyt noita lääkkeitä, sanoi että käyvät hätätapaukseen annettuna oikein hyvin, mutta ei pidempään käyttöön.


      • canis.familiaris
        isoisoäiti kirjoitti:

        Ohi meni tuo jos on edes terve, eikö kasvattaja hoitanut terveystarkastuksia tähän pentueeseen?

        aikka onhan näitä tarkastuksis mitkä tehdään 1-2v välein,periaatteessa aina ennen astutusta, tai ei mitään periaatteessa, vaan nykyään ne on ennen astutusta oltava kunnossa, ennen riitti vaikka tutkimustulokset lähetti rekisteröidessä.

        Nyt on uutta pilleriä apteekissa, eipä se ell.lääkärikään kyllä kauheasti ihmetellyt noita lääkkeitä, sanoi että käyvät hätätapaukseen annettuna oikein hyvin, mutta ei pidempään käyttöön.

        "Ohi meni tuo jos on edes terve..=TARVE.

        Juu, mikä on hätätapaus tuossa yhtälössä?.

        Kerran ell.kävi käynnillä hevosta tarkastamassa ja määräsi antibioottikuurin. Kysyin, että mihin kuuri perustuu? Tinkasin lisää ja sanoin että en maksa käyntiä, ellei syytä kuuriin löydy....Hetken äpyiltyä kertoi, että yleensä ei voi edes tietää mikä vaiva on, jos se selkeästi ei näy...joten antibiotti on yleinen "mutudiagnoosi" hoitaa asia....sillä kertaa ei tarvinnut maksaa käyntiä.

        Onhan niitä e.lääkäreitä vielä, jotka suosittelee kyypakkausta koiralle.


      • isoisoäiti
        canis.familiaris kirjoitti:

        "Ohi meni tuo jos on edes terve..=TARVE.

        Juu, mikä on hätätapaus tuossa yhtälössä?.

        Kerran ell.kävi käynnillä hevosta tarkastamassa ja määräsi antibioottikuurin. Kysyin, että mihin kuuri perustuu? Tinkasin lisää ja sanoin että en maksa käyntiä, ellei syytä kuuriin löydy....Hetken äpyiltyä kertoi, että yleensä ei voi edes tietää mikä vaiva on, jos se selkeästi ei näy...joten antibiotti on yleinen "mutudiagnoosi" hoitaa asia....sillä kertaa ei tarvinnut maksaa käyntiä.

        Onhan niitä e.lääkäreitä vielä, jotka suosittelee kyypakkausta koiralle.

        Mikä on elellessä jos vielä lukemaan oppii, terve ja tarve , melkeinhän ne on sanoina samat.

        Ei se hätätapaus liittynyt meidän vanhuuden vaivoihin, vaan oli vastaus siihen kun kysyin voiko tuota lääkettä antaa koiralle ollenkaan, voi kuulemma hätätapauksessa, loukkaantuminen ja kova kipu, eikä muuta ole saatavilla voi vaikutuksen nopeuttamiseksi ottaa muovistakin pois.

        Kyllä nuo meidän piskit saa kuuriluonteisisti kalaöljyä, D-vit ja välillä vaan lorauksen rypsiöljyä, valkosipulijauhetta ei koskaan, vaikka jotkut sanoo että olisi hyväksikin. Ruokailun suhteen kyllä yritän parhaani koska katselen asian niin ettei ole varaa ruokkia niitä huonosti.Tuo meidän sakki on kautta linjan ollut pitkäikäistä, voihan se olla pelkästään sukuvikakin.

        Antibiootit oli yksi parhaita keksintöjä, mutta se on käytössä pilattu, nyt vasta aletaan huomaamaan että ei sitä ole tarpeellista joka vaivaan lykätä. Mutta kuinka tuttu onkaan sanonta: sain siihen antibioottikuurinkin. Kuuri kun vaan voi tuoda lisävaivoja rinnalle. Sairaalabakteerit on niitä ikävämpiä
        eikä niistä eroon ennen uutta mullistavaa keksintöä pääsekkään.


      • c.f
        isoisoäiti kirjoitti:

        Mikä on elellessä jos vielä lukemaan oppii, terve ja tarve , melkeinhän ne on sanoina samat.

        Ei se hätätapaus liittynyt meidän vanhuuden vaivoihin, vaan oli vastaus siihen kun kysyin voiko tuota lääkettä antaa koiralle ollenkaan, voi kuulemma hätätapauksessa, loukkaantuminen ja kova kipu, eikä muuta ole saatavilla voi vaikutuksen nopeuttamiseksi ottaa muovistakin pois.

        Kyllä nuo meidän piskit saa kuuriluonteisisti kalaöljyä, D-vit ja välillä vaan lorauksen rypsiöljyä, valkosipulijauhetta ei koskaan, vaikka jotkut sanoo että olisi hyväksikin. Ruokailun suhteen kyllä yritän parhaani koska katselen asian niin ettei ole varaa ruokkia niitä huonosti.Tuo meidän sakki on kautta linjan ollut pitkäikäistä, voihan se olla pelkästään sukuvikakin.

        Antibiootit oli yksi parhaita keksintöjä, mutta se on käytössä pilattu, nyt vasta aletaan huomaamaan että ei sitä ole tarpeellista joka vaivaan lykätä. Mutta kuinka tuttu onkaan sanonta: sain siihen antibioottikuurinkin. Kuuri kun vaan voi tuoda lisävaivoja rinnalle. Sairaalabakteerit on niitä ikävämpiä
        eikä niistä eroon ennen uutta mullistavaa keksintöä pääsekkään.

        Ketorin 0,25-0,5 mg/kg/vrk, niin luulisi koirankin pärjäävän, jos ei ole toleranssia särkylääkkeelle. Tätä on hyvä pitää mökillä ja reissuissa hätävarana isännälle ja koiralle. Itsellä toimi kesällä hyvin pääsäryssä.


      • isoisoäiti
        c.f kirjoitti:

        Ketorin 0,25-0,5 mg/kg/vrk, niin luulisi koirankin pärjäävän, jos ei ole toleranssia särkylääkkeelle. Tätä on hyvä pitää mökillä ja reissuissa hätävarana isännälle ja koiralle. Itsellä toimi kesällä hyvin pääsäryssä.

        Huomenna vasta kun menen kaupunkiin niin haen Rimadylinkin
        apteekista, otan samalla Ketoriiniäkin ja kokeilen sitä ensin, kun tuota ei muistaakseni ole lääkitty millään koskaan aikaisemmin, tulipa aloitettua sitten vähän reilummalla annoksella. Olen tyytyväinen että tosiaan sen nimen kirjoitin tähän, muuten olisin syöttänyt ne kaikki sille.

        Oma lääkitys on ollut aika minimissä, päänsärkyynkin koitan ensin kahvia ja ruokaa, jos ne ei auta otan Buranan.Mitä nyt sitten tuli nuo myrkyt nieltäviksi, kuukauden niitä katselin ja mietin kannattaako aloittaa, sitten joulupäivänä otin ensimmäisen, ihan siksi tuo päivä että muistan lopettaa oikeana päivänä sitten kun se vaivainen viisivuotta täyttyy.


      • isoisoäiti
        isoisoäiti kirjoitti:

        Huomenna vasta kun menen kaupunkiin niin haen Rimadylinkin
        apteekista, otan samalla Ketoriiniäkin ja kokeilen sitä ensin, kun tuota ei muistaakseni ole lääkitty millään koskaan aikaisemmin, tulipa aloitettua sitten vähän reilummalla annoksella. Olen tyytyväinen että tosiaan sen nimen kirjoitin tähän, muuten olisin syöttänyt ne kaikki sille.

        Oma lääkitys on ollut aika minimissä, päänsärkyynkin koitan ensin kahvia ja ruokaa, jos ne ei auta otan Buranan.Mitä nyt sitten tuli nuo myrkyt nieltäviksi, kuukauden niitä katselin ja mietin kannattaako aloittaa, sitten joulupäivänä otin ensimmäisen, ihan siksi tuo päivä että muistan lopettaa oikeana päivänä sitten kun se vaivainen viisivuotta täyttyy.

        Piti jo aikaisemmin jossain vaiheessa kysyä airiksen nimeä, katsoin tuossa sukutaulun ( tervettä porukkaa), laskien alusta monennenko nimen otan 1, 2, 3, eteenpäin laskien suljen sattuneista syistä pois muut


      • isoisoäiti
        isoisoäiti kirjoitti:

        Piti jo aikaisemmin jossain vaiheessa kysyä airiksen nimeä, katsoin tuossa sukutaulun ( tervettä porukkaa), laskien alusta monennenko nimen otan 1, 2, 3, eteenpäin laskien suljen sattuneista syistä pois muut

        Seurassa viestissäsi onkin jo kuinka paljon lihaa on pakkasessa talveksi, niin koirille kuin itsellekkin. Toivottavasti hirvikärpäset on olleet oikein aktiivisiä.
        Eikä pikkutirriäinen ole vielä lähtenyt metsälle, sen kun on parempi vielä olla mummon lihapatojen äärellä.
        En kyllä ymmärrä ihmistä, joka nylkee eläimen, jos pakko olis niin vielä sen vois kaukaa yrittää ampua....ei osunut


    • canis.familiaris

      Tultiin lenkiltä, ja nyt uimaan!
      Ei se jauheliha pahalta haise, ellei sitä pidä viikkoa pöydällä..;D

      • isoisoäiti

        EEEIIII uimaan, sinne jäätyy. kävin tossa pihalla paljain jaloin eikä ne lämpiä varmasti kuin saunassa.

        Aina oppii uutta olenkin miettinyt mihin sen levyn laittais, kun eivät aina kerralla jaksa kaikkea. Kokeilen jääkaappia niin tarttuu se haju muihinkin ruokiin


    • C.f

      Jeps. Loistava ilma uida...vielä syyskuu uidaan oli lämpö mikä tahansa.
      Airista ei voi kohta uittaa, koska sen karva "pehmeentyy" liikaa.

      • isoisoäiti

        Pehmentyy..tuollaistakaan en ole tietänyt, korkeintaan olisin voinut ajatella turkin kuivuvan.

        Itse olin kuvitellut vähän pihaa laittavani syyskuntoon, mutta sehän on ihan työntekoa ,otin pari koiraa ja mentiin santakuopalle leikkimään. Koirat on ihmeen viisaita otuksia, alkuun nuokin painoi pallon perässä kun järkee vailla ylös ja alas, mutta sitten kun alkoivat väsymään, odottelivat vaan että se poltsi tulee kyllä itsestäänkin alas.
        Vien sinne vielä nuo kolme muutakin telmimään (kun itse ensin huilaan) Noissa kun on sellainen jako että nää kaksi mukana ollutta lähtee irtilaskettuna heti omille reissuilleen jos kolmas on mukana, kaksin pelittää hyvin.Seuraavat kolme on sama irti tai kiinni, vanhus ei nyt lenkille lähde. Kun sain pillereitä kaapit täys ei se ole tarvinnut yhtään mitään. Sellaista verkkaisaa se köpöttely on mutta ei kivuliaan näköistä, ontuvaa.

        Tuosta uimisesta vielä että lämpimämpäähän(tuntuu)vesi on kun ilma on kylmä, minua sinne ei kyllä enää tänäkesänä saa millään mutta osaan kuvitella kuinka hieno se tunne on kun vedestä tulee ja saa kaikki välihousujen välihousut jalkaan ja lämpökerraston päälle villaista, lopuksi vielä karvahattu päähän ja nopeasti autoon joka on käynyt koko ajan lämppäri päällä. Voi sitä autuutta


    • canis.familiaris

      "Pehmentyy.."..Vesi pehmittää= poistaa rasvaa. Nahka on ihan jees, ei kuiva.

      "Tuosta uimisesta "...noh, kuka nyt kesällä talvivaatteita. Hieno fiilis on kyllä uinnin jälkeen.

      Perhana..pääsi airis jyvälle jotenkin juoksuista kai, on tosi vilkas hönöttäjä...odotin että vasta ensi keväänä/syksynä. Täytyy ensi viikolla käydä jossain tapahtumassa katsomassa että miten vaikuttaa, niin osaa varautua, jos osallistuu "oikeisiin" näytelmiin ja muuhun. Ei mikään "helppokeikka".

      • isoisoäiti

        Mitä tollasia,meinasit lapsena pitää parivuotiaaksi toista, enemmän se on ihme ettei aiemmin ole hurahtanut moisiin
        aatoksiin.
        Juoksusta narttuahan ei näyttelyihin saisi viedäkkään, hyvä tapa ja oman nartun suojelu sen jo sanoo.

        Nyt se isännän sana on puntarissa kun airis huomasi että maailmassa on muitakin mukavia asioita kuin tuon ukon kanssa remuaminen. Tulis vielä sellainen yliaktiivinen joka astuu kaikki mitkä vähänkin liikkuu, joutoajalla kivet ja kannot.
        Siinä saat sinäkin enkeltenkieltä laulaa, tuo luonnonlaki kun on aika tiukka.

        Nyt meni Formuloitten lähtö ja maaliin tulokin ohi, nukuin onneton. Ei sovi vanhalle ihmiselle liiallinen riekkuminen santsilla


      • isoisoäiti kirjoitti:

        Mitä tollasia,meinasit lapsena pitää parivuotiaaksi toista, enemmän se on ihme ettei aiemmin ole hurahtanut moisiin
        aatoksiin.
        Juoksusta narttuahan ei näyttelyihin saisi viedäkkään, hyvä tapa ja oman nartun suojelu sen jo sanoo.

        Nyt se isännän sana on puntarissa kun airis huomasi että maailmassa on muitakin mukavia asioita kuin tuon ukon kanssa remuaminen. Tulis vielä sellainen yliaktiivinen joka astuu kaikki mitkä vähänkin liikkuu, joutoajalla kivet ja kannot.
        Siinä saat sinäkin enkeltenkieltä laulaa, tuo luonnonlaki kun on aika tiukka.

        Nyt meni Formuloitten lähtö ja maaliin tulokin ohi, nukuin onneton. Ei sovi vanhalle ihmiselle liiallinen riekkuminen santsilla

        "Juoksusta narttuahan..." Eikös toi poistettu?Ois mielikuva,että saisi nykyään.Jonkun aikaa tuo oli voimassa,mutta otettiin pois.Noin muistaisin,mutta satavarma en ole.

        Minulla on ollut sekalaumoja.Mutta enpä tiedä,tuleeko enää.Kyllä niissäkin omat sounsa on.Eri asia,jos jalostusta en ajattele,niin sitten vaan leikkuuttaa.

        ps.Voisiko pistää uuden aloituksen "sekalaisille"? Minulla ei meinaa aina avata näin pitkät ketjut.En tiedä onko muilla samaa,vai onko vika vaan täällä päässä.


      • isoisoäiti
        molossi kirjoitti:

        "Juoksusta narttuahan..." Eikös toi poistettu?Ois mielikuva,että saisi nykyään.Jonkun aikaa tuo oli voimassa,mutta otettiin pois.Noin muistaisin,mutta satavarma en ole.

        Minulla on ollut sekalaumoja.Mutta enpä tiedä,tuleeko enää.Kyllä niissäkin omat sounsa on.Eri asia,jos jalostusta en ajattele,niin sitten vaan leikkuuttaa.

        ps.Voisiko pistää uuden aloituksen "sekalaisille"? Minulla ei meinaa aina avata näin pitkät ketjut.En tiedä onko muilla samaa,vai onko vika vaan täällä päässä.

        Poistettiin jo vuosia sitten, olet ihan oikeassa, mutta taisinkin kirjoittaa ..ei saisi viedäkään, hyvä tapakin ja oman nartun suojelukin sen vaatii. Lisäsin vielä että nythän astutetaankin näyttelypaikalla.....osasimpas niin hiiskutin epäselvästi sen sanoa.
        Totta, junnaa välillä että ehtii pienen lenkinkin heittää ennenkuin tää aukeaa, mulla on kai sen verran vanha konekkin ettei jaksa enää hosua


    • canis.familiaris

      "Mitä tollasia.." Ei se muussa näy kuin "höheltämisessä". Hormoonit vie, mutta ei koira sitä vielä ymmärrä...hyvin toimii kuitenkin, mutta se ylimääräinen "energia" näkyy käytöksessä/kiinostuksessa.

      Yhdessä mätsärissä oli juoksuinen tyrkky vieressä...siitä se lähti. Tekisi mieli sanoa ajatus, mutta en sano.

      "Tulis vielä sellainen..." ei taida tulla..Joutoaika menköön nukkumiseen...
      Tämä lämpö/aurinko ei helpota asiaa yhtään, eikä lihas/kuntotreenit..Vaikuttaa suoraan testoon..kai.

      Formuloissa lähtö on paras, mutta sen jälkeen kisa on yhtä kiinnostava, kuin eduskunnan kyselytunti.

      • isoisoäiti

        En kyllä ymmärrä tuota juoksuisten narttujen roilaamista missään tapahtumissa parhaina päivinään se saa sekaisin koko kehän meininkin, eikä sen omakaan liikkuminen ole silloin parhaimmillaan. Nykyään kun on tapana jopa näyttelyalueella astuttaa koira, muuten välimatka kun on pitkä niin jos ajankohta suinkin on sopiva käy samalla reissulla sekin.Mutta minähän olen vanhanaikainen.

        Odottelen tuossa juoksua alkavaksi omalle koirallekkin joka olisi syytä astuttaa ettei tule liian vanhaksi ensikertalaiseksi. Uroksen miettiminen ei tuota vaikeuksia, se on päätetty jo silloin kun tuo tyttö syntyi. Ajattelin silloin että jos tästä tyttö syntyy kotiin jätettäväksi astutan se juuri sillä uroksella ja jätkä on vielä hyvissä sielun ja ruumiin voimissa, niin miksipä ei. Eniten mietityttää tuo oma vointi, jaksaako siihen ruljanssiin enää alkaa, koska siinä pyörii taas vaara että joku jäisi kotiin, mutta toisaalta ilman koiria en osaa elääkkään.Niiden kanssa kun ei tarvitse aina suorittaa, ne hyväksyy sellaisena kun olet.
        Nuorempi poika tuossa poikkesi käymässä eilen ja tuli jotain töistä puhetta niin tokaisi mokoma että eikös ne sinut kohta jo kiellä tulemasta kai siinäkin joku raja on iällä. Kohteliaita nuo kakarat.
        Tuli tässä mieleeni onko Mikkis kotona, vai pojallasi kun et virkailijasta ole vähään aikaan maininnut


      • isoisoäiti
        isoisoäiti kirjoitti:

        En kyllä ymmärrä tuota juoksuisten narttujen roilaamista missään tapahtumissa parhaina päivinään se saa sekaisin koko kehän meininkin, eikä sen omakaan liikkuminen ole silloin parhaimmillaan. Nykyään kun on tapana jopa näyttelyalueella astuttaa koira, muuten välimatka kun on pitkä niin jos ajankohta suinkin on sopiva käy samalla reissulla sekin.Mutta minähän olen vanhanaikainen.

        Odottelen tuossa juoksua alkavaksi omalle koirallekkin joka olisi syytä astuttaa ettei tule liian vanhaksi ensikertalaiseksi. Uroksen miettiminen ei tuota vaikeuksia, se on päätetty jo silloin kun tuo tyttö syntyi. Ajattelin silloin että jos tästä tyttö syntyy kotiin jätettäväksi astutan se juuri sillä uroksella ja jätkä on vielä hyvissä sielun ja ruumiin voimissa, niin miksipä ei. Eniten mietityttää tuo oma vointi, jaksaako siihen ruljanssiin enää alkaa, koska siinä pyörii taas vaara että joku jäisi kotiin, mutta toisaalta ilman koiria en osaa elääkkään.Niiden kanssa kun ei tarvitse aina suorittaa, ne hyväksyy sellaisena kun olet.
        Nuorempi poika tuossa poikkesi käymässä eilen ja tuli jotain töistä puhetta niin tokaisi mokoma että eikös ne sinut kohta jo kiellä tulemasta kai siinäkin joku raja on iällä. Kohteliaita nuo kakarat.
        Tuli tässä mieleeni onko Mikkis kotona, vai pojallasi kun et virkailijasta ole vähään aikaan maininnut

        Unohtui se päivän kevennys : pudotit sit apinoille puhelimes ja ne on ylen onnellisia, ne vaan olisi uskonut että pinkin ostit


    • canis.familiaris

      "En kyllä ymmärrä tuota juoksuisten"..sotkee kyllä enemmän kuin kehän kuviot..Hetken sai pistää ärräpäät oikeaan järjestykseen kaikessa hiljaisuudessa, mutta. Hölmöksi synnytään ja sille ei voi mitään, mutta tyhmäksi ryhdytään...se on jo valintakysymys.

      "Odottelen tuossa juoksua alkavaksi omalle koirallekkin"...eikös tuo ole pelkkä delegointi juttu...kennelpojalle vain..Ei kai koirat voi tuossa paina, jos jaksaa kukkua yöt töissä?...valinta kysymys.

      Mikkis on oma itsensä ja kotona viihtyy. Sillä on kesämökkinä sellainen kissankuljetuslaatikkoa hieman isompi koppi, johon se jemmaa kaiken, minkä airikselta irti saa Sitten se ei mahdu koppiin kun puoliksi ja heiluttelee häntää syyllisenä kun huomaa että nyt taas vei jotain...Ulkona ei nyt viihdy, ellei ajankohta ole HÄNELLE tai HÄNEN mielialalleen sopiva.Pelkää että joutuu uimaan kai. Ollaan niin paljon liikuttu kesällä, että ihan ok, jos haluaa lepoa. Nuo auto matkat oli aika rasittavia lämmön suhteen ja sen että virkamies ei halua liikkua autolla...

      "pudotit sit apinoille puhelimes" joku pudotti minulle kaksi. Yksi kumpaakin- 800 ja 900..

      • isoisoäiti

        Kaikkia hommia ei voi ulkoistaa, kennelpoika on kyllä hyvä pennunhoitaja, mutta tuo synnytyspuoli on arveluttavaa jättää hänelle.
        Viimeinen hätätapaus kun en ihan ajoissa ehtinyt vaikka soitettu oli ja käsketty lujaa tulemaan ensimmäinen ehti syntyä, syystä tai toisesta se kuoli. Luonteita on niin erilaisia, kerran käskin mennä ulos lopettamaan vastasyntyneen josta nyt heti näki ettei kannata yrittää sen eteen mitään, sylissäänhän tuo sitä silitteli niin kauan että siihen kuoli. Pikkupennutkin on sille sellaisia että kaikki kyllä hoidellaan tasapuolisesti tissille ja ruokakupillekkin, mutta sitten kun sanon että tämä jää kotiin, tapaa kennelpojan usein juuri se pentu sylissä.

        Mikkiksen mitta on täyttynyt airiksen touhuista ja koittaa vaientaa sen ottamalla siltä kaikki irtaimen pois, meinaa että jos sillä sais siitä fiksusti käyttäytyvän herrasmiehen.

        Eihän sun silti olis sitä pinkkiä tarttenut niille apinoille antaa, jos ne ei olis vaikka mustaan niin ihastuneetkaan. Nyt pomo kuskaa sitä mukanaan eikä kukaan uskalla mennä ottamaan pois.

        Työt on sitävarten että ne siirtää ajatukset tärkeämpään kuin itsensä ajattelemiseen, olen tehnyt sillä elämää helpommaksi, mutta ettehän te kakarat sellaista ymmärrä.


    • canis.familiaris

      "Mikkiksen mitta on täyttynyt"..voi hyvinkin olla. Virkamiehet ei leiki, eikä salli muidenkaan.

      "Työt on sitävarten.." onhan sillä merkitystä mitä kenellekin.

      Mistähän löytyisi pentikin kuksa kahvimukeja vielä? Löysin aijemmin vahingossa yhden ja miellyin. Täytyisi etsiä vielä muutama -80 helmi.

      Avataan uusi topiikki, niin on helpompi seurata.

      • isoisoäiti

        Pistä jonnekkin palstalle ilmoitus :otetaan vastaan, jos jonkun kaapin perukoilta löytyy.

        Oliskohan se molossin vuoro ottaa alku sekalaiseen, kyllä minä sen sitten jollain konstilla pilalle onnistun laittamaan


      • isoisoäiti
        isoisoäiti kirjoitti:

        Pistä jonnekkin palstalle ilmoitus :otetaan vastaan, jos jonkun kaapin perukoilta löytyy.

        Oliskohan se molossin vuoro ottaa alku sekalaiseen, kyllä minä sen sitten jollain konstilla pilalle onnistun laittamaan

        Katso huutonetistä, astiataivaasta tai jostain sellaisesta, mutta älä vie kirpputorille koiria, täti voi ajaa ne ulos


      • isoisoäiti
        isoisoäiti kirjoitti:

        Katso huutonetistä, astiataivaasta tai jostain sellaisesta, mutta älä vie kirpputorille koiria, täti voi ajaa ne ulos

        Tänäänhän se hirvestys sitten alkaa ja taas ne tappaa tuossa kaupunkiin pyöräillessäni tutuksi tulleen hirven, jonka sais leipäpalallakin vissiin kiinni.
        Se on komea eläin,silloin kun sillä oli vasa mukana tuli aina keskelle tietä seisomaan ja odotti pikkusen menevän ensin tien yli ja itse vasta perässä. Olen useana vuonna sattunut tilanteeseen pyörineni ja odottanut että menevät menojaan. Mistä se uusi aikuinen aina siihen tulee, koska joka syksy se punatakkien lauma ampuu juuri sen hirven sinne pellonlaitaan, en tykkää yhtään.

        Valkohäntiä onkin sitten paljon ja ne menee kuin päättämät kanat, niistä en niin välitäkkään

        Jos siellä kotipuolessa metsästät, sano isällesi ettei pentua saa viedä metsälle se oppii huonoille tavoille, alkaa pian hirveä ajamaan


      • canis.familiaris
        isoisoäiti kirjoitti:

        Tänäänhän se hirvestys sitten alkaa ja taas ne tappaa tuossa kaupunkiin pyöräillessäni tutuksi tulleen hirven, jonka sais leipäpalallakin vissiin kiinni.
        Se on komea eläin,silloin kun sillä oli vasa mukana tuli aina keskelle tietä seisomaan ja odotti pikkusen menevän ensin tien yli ja itse vasta perässä. Olen useana vuonna sattunut tilanteeseen pyörineni ja odottanut että menevät menojaan. Mistä se uusi aikuinen aina siihen tulee, koska joka syksy se punatakkien lauma ampuu juuri sen hirven sinne pellonlaitaan, en tykkää yhtään.

        Valkohäntiä onkin sitten paljon ja ne menee kuin päättämät kanat, niistä en niin välitäkkään

        Jos siellä kotipuolessa metsästät, sano isällesi ettei pentua saa viedä metsälle se oppii huonoille tavoille, alkaa pian hirveä ajamaan

        En metsästä enää. koska ei kiinnosta. Kameran vaihto haulikkoon oli jees. Uusi jamppa on jäniskoira..Kohta sitä grillikodassa taas syödään hyvin ja vietetään mukavia syksy hetkiä. (Kota on minun suosikki paikka)....Hirvi maistuu, jänis ei.

        Eilen oltiin mätsäreissä (vanhan toisto), ja kaikki meni päivän päin helwettiä. Venyttelin lähtöä kotoa..ja huono/väsynyt fiilis oli koko matkan...Hajosi viimeinen vienti kasaan ja varsin äänekäs esittäjä takana ei helpottanut asiaa yhtään jo ylivireiselle koiralle. Nyt saa riittää, koska ei nuo anna enää mitään....
        Täytyy alkaa katsella virallisia..Perjantaina väli-trimmaus....se kai voisi jotain viitteitä tulevaan antaa.

        Täytyy ihan kokemukseksi viedä tyttären "tuurikoira" parikertaa johonkin...Siltä puutuu yksi serti suomesta..? vai niin. Mitä sitten tarkoittanee.


      • isoisoäiti
        canis.familiaris kirjoitti:

        En metsästä enää. koska ei kiinnosta. Kameran vaihto haulikkoon oli jees. Uusi jamppa on jäniskoira..Kohta sitä grillikodassa taas syödään hyvin ja vietetään mukavia syksy hetkiä. (Kota on minun suosikki paikka)....Hirvi maistuu, jänis ei.

        Eilen oltiin mätsäreissä (vanhan toisto), ja kaikki meni päivän päin helwettiä. Venyttelin lähtöä kotoa..ja huono/väsynyt fiilis oli koko matkan...Hajosi viimeinen vienti kasaan ja varsin äänekäs esittäjä takana ei helpottanut asiaa yhtään jo ylivireiselle koiralle. Nyt saa riittää, koska ei nuo anna enää mitään....
        Täytyy alkaa katsella virallisia..Perjantaina väli-trimmaus....se kai voisi jotain viitteitä tulevaan antaa.

        Täytyy ihan kokemukseksi viedä tyttären "tuurikoira" parikertaa johonkin...Siltä puutuu yksi serti suomesta..? vai niin. Mitä sitten tarkoittanee.

        No ei kannata kiihdyttää joutavasta, isoin virhe olikin sitten omasi, vitkuttelit lähtöä liian kauan ja perillä ei liika energia ehtinyt yhtään purkautua vaan kisat tietysti alkoi heti, airis olisi ensin halunnut katsella vähän ympärilleen.

        Vähän mulla hakusessa tuo ajokoirajuttu, minulla ne kaikki ajaa kaikkea, paitsi mäyris ei karhua ja meidän piskit etupäässä naapurin kissoja.

        Puuttuuko Suomen sert vai cacib? Katso nyt ettet ainakaan vie sellaiselle tuomarille jolta koiralla jo serti on ennestään.

        Pistä kuva taas trimmatusta ! Vaikka kai se on parin kolmenviikon jälkeen parhaimmillaan


      • canis.familiaris
        isoisoäiti kirjoitti:

        No ei kannata kiihdyttää joutavasta, isoin virhe olikin sitten omasi, vitkuttelit lähtöä liian kauan ja perillä ei liika energia ehtinyt yhtään purkautua vaan kisat tietysti alkoi heti, airis olisi ensin halunnut katsella vähän ympärilleen.

        Vähän mulla hakusessa tuo ajokoirajuttu, minulla ne kaikki ajaa kaikkea, paitsi mäyris ei karhua ja meidän piskit etupäässä naapurin kissoja.

        Puuttuuko Suomen sert vai cacib? Katso nyt ettet ainakaan vie sellaiselle tuomarille jolta koiralla jo serti on ennestään.

        Pistä kuva taas trimmatusta ! Vaikka kai se on parin kolmenviikon jälkeen parhaimmillaan

        Venytin päätöstä osallistua, vai ei. En sitä virhettä tee, että matka menee viime tinkaan. Paikalla 1h ennen, joten aina 1,5h tulee aikaa tasata koiraa...

        Ajokoira ei aja, kuin sitä mihin se on kohdennettu..Meillä ei ole ollut kuin yksi, joka reagoi hirviin tai muuhun, kuin jäniksiin.

        Serti uupuu..aika sekavaa touhua keltanokan silmin.
        "Katso nyt ..".. tämäkin vielä..=\

        Juu, kuvat ..Ei sitten huudella, kun jotain hihvaat.


      • isoisoäiti
        canis.familiaris kirjoitti:

        Venytin päätöstä osallistua, vai ei. En sitä virhettä tee, että matka menee viime tinkaan. Paikalla 1h ennen, joten aina 1,5h tulee aikaa tasata koiraa...

        Ajokoira ei aja, kuin sitä mihin se on kohdennettu..Meillä ei ole ollut kuin yksi, joka reagoi hirviin tai muuhun, kuin jäniksiin.

        Serti uupuu..aika sekavaa touhua keltanokan silmin.
        "Katso nyt ..".. tämäkin vielä..=\

        Juu, kuvat ..Ei sitten huudella, kun jotain hihvaat.

        Voi kun olis rotu tiedossa, koko väri, ym ,Vois mikkusen avittaa kenen makuun koira olisi. Jos ei hae kuin vaivaista sertiä, niin ryhmänäyttelyt on niitä pienempiä, kunhan katsot että koirasi ryhmä siellä kilpailee(leikkiä). Sillain ne hakee sertit koirilleen jos vielä samaan viikonloppuun sattuisi johonkin lähelle inttinäyttely, sertin haku on silloin helppoa. Kävin kerran itsekkin jossain jumalanseläntakana hakemassa varman pois,enkä vallan äkkiä sitä reissua unohdakkaan, nuorempi poika just kortin saaneena kuskina ja räntää tuli niin että tietä ei oikeastaan ollutkaan, kirosanojakin kuulin vuoden tarpeisiin.

        Airikselle reippautensa takia voisi sisänäyttely olla parempi, se kun on sellainen ahtaampi,ehkä kaikuvampikin tila niin voisi alkua tasata.

        En varmasti sano mitään (jos suinkin saan suuni kiinni pidettyä) Sekin on yksi niitä heikkoja puoliani monien muiden joukossa.
        Enkä tiedä alkoiko se hirventappaminenkaan tänään, kun ei yhtään punanuttua näkynyt matkanvarrella


      • c.f
        isoisoäiti kirjoitti:

        Voi kun olis rotu tiedossa, koko väri, ym ,Vois mikkusen avittaa kenen makuun koira olisi. Jos ei hae kuin vaivaista sertiä, niin ryhmänäyttelyt on niitä pienempiä, kunhan katsot että koirasi ryhmä siellä kilpailee(leikkiä). Sillain ne hakee sertit koirilleen jos vielä samaan viikonloppuun sattuisi johonkin lähelle inttinäyttely, sertin haku on silloin helppoa. Kävin kerran itsekkin jossain jumalanseläntakana hakemassa varman pois,enkä vallan äkkiä sitä reissua unohdakkaan, nuorempi poika just kortin saaneena kuskina ja räntää tuli niin että tietä ei oikeastaan ollutkaan, kirosanojakin kuulin vuoden tarpeisiin.

        Airikselle reippautensa takia voisi sisänäyttely olla parempi, se kun on sellainen ahtaampi,ehkä kaikuvampikin tila niin voisi alkua tasata.

        En varmasti sano mitään (jos suinkin saan suuni kiinni pidettyä) Sekin on yksi niitä heikkoja puoliani monien muiden joukossa.
        Enkä tiedä alkoiko se hirventappaminenkaan tänään, kun ei yhtään punanuttua näkynyt matkanvarrella

        Rekisteröi tuo nimimerkki.


      • isoisoäiti
        c.f kirjoitti:

        Rekisteröi tuo nimimerkki.

        Olen tuota miettinyt, mutta asia on niin vieras. Kuvittelen jonkun puolitutun kävelevän joskus vastaan ja sanovan : en olis uskonut
        että kirjoittelet 24.llä


      • canis.familiaris
        isoisoäiti kirjoitti:

        Olen tuota miettinyt, mutta asia on niin vieras. Kuvittelen jonkun puolitutun kävelevän joskus vastaan ja sanovan : en olis uskonut
        että kirjoittelet 24.llä

        No miksi ei ole jo tullut ketään vastaan ja kysynyt?
        Olisin voinut yksityisviestinä kysyä siitä likan koirasta.
        Taisin jo jossain vaiheessa jonkun viestin laittaakin (hj.stä oli silloin puhe)
        mutta poistan aina keskustelun päätyttyä yht. tiedot/keskustelut...Se on sellainen tapa, koska on näitä tuunattavia koiria ollut takavuosina jokunen ja näin se on osa tiettyä "luottamusta".


      • isoisoäiti
        canis.familiaris kirjoitti:

        No miksi ei ole jo tullut ketään vastaan ja kysynyt?
        Olisin voinut yksityisviestinä kysyä siitä likan koirasta.
        Taisin jo jossain vaiheessa jonkun viestin laittaakin (hj.stä oli silloin puhe)
        mutta poistan aina keskustelun päätyttyä yht. tiedot/keskustelut...Se on sellainen tapa, koska on näitä tuunattavia koiria ollut takavuosina jokunen ja näin se on osa tiettyä "luottamusta".

        Juu kyllä minä sen hyvinkin muistan. Tein sitä uutta s-postia puolipäivää, ja sain koneenikin ihan sekasin. Nyt vaan on kerran käytetystä hukkuneet muistista kaikkisalasanat.

        Ei nyt kyllä kävisi sinun suhteen mielessäkään minkäänlainen epäluottamus, mutta kun tuolta jostain noita lueskelee niin siellä jopa kopioidaan toisten viestiä, enkä tiedä mistä ne niitä kaivaa.

        Harkintaan nyt laitettava mitäpä se kenellekkään oikeastaan kuuluu, vaikka piirtelisin täällä rumia kuvia jos osaisin


      • isoisoäiti
        isoisoäiti kirjoitti:

        Juu kyllä minä sen hyvinkin muistan. Tein sitä uutta s-postia puolipäivää, ja sain koneenikin ihan sekasin. Nyt vaan on kerran käytetystä hukkuneet muistista kaikkisalasanat.

        Ei nyt kyllä kävisi sinun suhteen mielessäkään minkäänlainen epäluottamus, mutta kun tuolta jostain noita lueskelee niin siellä jopa kopioidaan toisten viestiä, enkä tiedä mistä ne niitä kaivaa.

        Harkintaan nyt laitettava mitäpä se kenellekkään oikeastaan kuuluu, vaikka piirtelisin täällä rumia kuvia jos osaisin

        Toivon ettei portaita ole paljon


      • c.f
        isoisoäiti kirjoitti:

        Toivon ettei portaita ole paljon

        ?


      • isoisoäiti
        c.f kirjoitti:

        ?

        Se hankaloittaa kulkemista varsinkin rappusissa


      • isoisoäiti
        c.f kirjoitti:

        ?

        Mikä hiivatin kysymysmerkki ?


      • isoisoäiti
        canis.familiaris kirjoitti:

        Venytin päätöstä osallistua, vai ei. En sitä virhettä tee, että matka menee viime tinkaan. Paikalla 1h ennen, joten aina 1,5h tulee aikaa tasata koiraa...

        Ajokoira ei aja, kuin sitä mihin se on kohdennettu..Meillä ei ole ollut kuin yksi, joka reagoi hirviin tai muuhun, kuin jäniksiin.

        Serti uupuu..aika sekavaa touhua keltanokan silmin.
        "Katso nyt ..".. tämäkin vielä..=\

        Juu, kuvat ..Ei sitten huudella, kun jotain hihvaat.

        Serti uupuu FIN valiosta, sitten kun se on lakkarissa astuu muista maista saadut sertit voimaan, jos koira on ollut ne saadessaan 2v 1pv vanha. Sitten vain täytetään INT valiohakemus Kennelliittoon


      • canis.familiaris
        isoisoäiti kirjoitti:

        Serti uupuu FIN valiosta, sitten kun se on lakkarissa astuu muista maista saadut sertit voimaan, jos koira on ollut ne saadessaan 2v 1pv vanha. Sitten vain täytetään INT valiohakemus Kennelliittoon

        Okei tänks...homma hoituu.

        Tämäpä on "hassunhauskaa".
        http://www.iltalehti.fi/uutiset/2013083017419269_uu.shtml
        http://www.iltalehti.fi/uutiset/201308300145630_uu.shtml
        http://www.iltalehti.fi/uutiset/2013083017414094_uu.shtml

        "tuolta jostain noita lueskelee niin siellä jopa kopioidaan toisten viestiä,"..mitä, ai keskusteluja?

        ?...nuo rappuset ihmetyttivät.


      • isoisoäiti
        canis.familiaris kirjoitti:

        Okei tänks...homma hoituu.

        Tämäpä on "hassunhauskaa".
        http://www.iltalehti.fi/uutiset/2013083017419269_uu.shtml
        http://www.iltalehti.fi/uutiset/201308300145630_uu.shtml
        http://www.iltalehti.fi/uutiset/2013083017414094_uu.shtml

        "tuolta jostain noita lueskelee niin siellä jopa kopioidaan toisten viestiä,"..mitä, ai keskusteluja?

        ?...nuo rappuset ihmetyttivät.

        Nuo rappuset ei kyllä pitäis ihmetyttää, koira kun on yläpuolella se hankaloittaa rapuissa kulkemista


      • c.f
        isoisoäiti kirjoitti:

        Nuo rappuset ei kyllä pitäis ihmetyttää, koira kun on yläpuolella se hankaloittaa rapuissa kulkemista

        hahhahhah..


      • isoisoäiti
        c.f kirjoitti:

        hahhahhah..

        Parhaat naurut saa kun itselleen osaa nauraa.Odotin uusia kuvia innolla ja katsoin ensimmäiseksi niitä, joten huomasin heti että Nykänen oli poistunut.
        Enkä suinkaan tarkoittanut tuollaisia kopiointeja iltalehdestä. Et sunkaan ole eksynyt siihen yhdelle palstalle missä ne haastaa toisiaan käräjille jatkuvasti ja siellä sitä tunnutaan tietävän kaikki postit mitä ja kuka kellekkin on lähettänyt. Sellaiset asiat mitä ei ymmärrä, pelottaa.Vaikka ei niitä luurankoja kaapissa olisikaan, ei ole kiva jos joku niitä sinne yrittäisi laittaa.
        Ainoa on työkone mihin joudun rekisteröitymään että saan selvitellä ihmisten asioita sinne.

        Niitä kuvia ei ollut vieläkään!!!!!!


    • c.f

      Juu täytyy napsia kuvia, kun kiireiltä ehtii.

      "Et sunkaan ole eksynyt siihen yhdelle palstalle"...eipä tule muilla palstoilla käytyä..menee tuo aika muutenkin.

      • isoisoäiti

        Kuvia odotelessa.
        Kiire on huonoa ajan jakoa


      • isoisoäiti
        isoisoäiti kirjoitti:

        Kuvia odotelessa.
        Kiire on huonoa ajan jakoa

        Olipa hyvä että lopetit sen metsästyksen, ennen kuin kukaan ehti naarasteerinä ampumaan.

        Katselin tuossa Koiramme lehteä ja siitä palveluskoirien SM kisoja lueskelin. Monen vuoden tauon jälkeen airis on osallistunut suojelukokeeseen. Harmi että sioitusta en huomannut


      • canis.familiaris
        isoisoäiti kirjoitti:

        Olipa hyvä että lopetit sen metsästyksen, ennen kuin kukaan ehti naarasteerinä ampumaan.

        Katselin tuossa Koiramme lehteä ja siitä palveluskoirien SM kisoja lueskelin. Monen vuoden tauon jälkeen airis on osallistunut suojelukokeeseen. Harmi että sioitusta en huomannut

        Mikäs siinä on hyvällä koiralla ihmisen harrastaa..
        http://dogs.addfour.com/events/results/pk-sm-2013/193

        JUN-ERI/2..=D..ei paha. Ne huomioitiin mitä on kehitetty...jatketaan ensi keväänä..


      • isoisoäiti
        canis.familiaris kirjoitti:

        Mikäs siinä on hyvällä koiralla ihmisen harrastaa..
        http://dogs.addfour.com/events/results/pk-sm-2013/193

        JUN-ERI/2..=D..ei paha. Ne huomioitiin mitä on kehitetty...jatketaan ensi keväänä..

        Hienoa!!! Onneksi olkoon!

        Ei juuri parempi alku voisikaan olla.


      • isoisoäiti
        isoisoäiti kirjoitti:

        Hienoa!!! Onneksi olkoon!

        Ei juuri parempi alku voisikaan olla.

        Mistäs nyt katson uusia edes uusis kuvia ?


      • isoisoäiti
        isoisoäiti kirjoitti:

        Mistäs nyt katson uusia edes uusis kuvia ?

        Kylläpä tuossa tuli oudosti liikaa kirjoitusvirheitä


      • isoisoäiti
        isoisoäiti kirjoitti:

        Kylläpä tuossa tuli oudosti liikaa kirjoitusvirheitä

        Piti kaivamani tämä esille , vaikka en tiedä käytkö täällä enää koskaan.

        Toivotan silti rauhallista joulunaikaa, koirille myös !


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin ajattelit

      Nähdä minut? Onko jotain odotuksia?
      Ikävä
      138
      1688
    2. Yksi mies ajatteli hyvin pitkään

      ja hänen kaipauksensa menetti kiinnostuksensa häneen…
      Ikävä
      113
      1315
    3. Ihastuin sun kaksoisolentoon

      Kaipaan sitä nyt tästä eteenpäin. Joskus käy näin. 👋🏻
      Ikävä
      169
      1212
    4. Maailmanlaajuinen tietokone ongelma?

      Kuinka systeemit voidaan rakentaa niin että yksi tietokone ongelma vaikuttaa miljardin ihmisen elämään jopa viikkokausia
      Maailman menoa
      88
      1137
    5. Minä vaan masennun yksinäni

      Viettäkää mukava perjantai ilta ja kiva viikonloppu. 🌃🌞🐺💤
      Ikävä
      188
      922
    6. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      83
      875
    7. Hyvää yötä naiselle.

      Olitko sä taas lihonut? Hyh Hyh mieheltä jonka tunnet
      Ikävä
      94
      837
    8. Ketä kaivattusi mielestäsi muistuttaa

      ulkonäöllisesti?
      Ikävä
      39
      829
    9. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      76
      768
    10. Naantalissa kohahtaa

      Yli 4 vuotta puhelimeen, tietokoneelle murtautumista sekä Whatsapp urkintaa Naantalissa hakkeritiimin jäseniä
      Naantali
      137
      702
    Aihe