Mitenkähän tilanteessani kannattaisi / voisi edetä sujuvasti

Mietteliäs sairastel

Eli olen vakituisessa työsuhteessa oleva ja asun Helsingissä. Nyt puolisoni on saanut hyvän työtarjouksen Keski-Suomesta ja haluaisimme molemmat, että puolisoni voisi ottaa tämän paikan vastaan. Itsellä työsuhdetta nykyisessä firmassa takana muutama vuosi, mutta olen valitettavasti sairastunut paniikkihäiriöön ja masennukseen, työnteon jatkaminen ei vielä tässä vaiheessa ole mahdollista ja hankala sanoa, pystynkö jatkamaan töissä kuukauden päästä, kolmen kuukauden päästä, vuoden päästä vai enkö enää laisinkaan? Toivon ja uskon, että työkykyni palautuu muutaman kuukauden sisään sellaiseksi, että ainakin jotain hommia voi tehdä.

Eli mietteeni on, miten tässä tilanteessa voisi toimia nyt kaikkien kannalta parhaiten? Sekä työnantajan, että minun kannalta olisi parasta, jos työnantaja voisi irtisanoa työsuhteeni niin, etten saisi karenssia. Taitaa olla vaan tänä päivänä mahdoton homma kun ammattiliitot sun muut ajaneet Suomen tilanteen siihen missä se nyt on. Harmittaa pitää "varattuna" yhtä työpaikkaa tässä kunnossa, kun sitäkin varten löytyisi joku työtön, joka voisi homman tehdä ja tarvitsisi työpaikkaa aidosti ja oikeasti.

Toinen ja huonon tuntuinen vaihtoehto kaikkien kannalta on se, että työterveyslääkärini jatkaisi sairaslomaani ja muuttaisin myös sinne toiselle paikkakunnalle, mutta eihän näin voi mahdottoman pitkään jatkua kuitenkaan. Voisikohan lääkäri kirjoittaa lausunnon, että en ole toistaiseksi soveltuva nykyiseen työhöni, jolloin voisin irtisanoutua ja välttyä kuitenkin karenssilta?

Yksi vaihtoehto voisi olla (tuntuu vähän "kusettamiselta"), että saisin sovittua lääkärin kanssa, että hän kirjoittaisi ainakin seuraavat 3kk sairasloman jatkoa ja irtisanoutuisin työpaikaltani ja saisin karenssin ajan kelan sairauspäivärahaa ja sen jälkeen ansiosidonnaista päivärahaa?

Toivon myös, ettei tänne tule liikaa tilanteeni vähättelijöitä huutelemaan, olen tehnyt kovasti töitä yli seitsemän vuotta ja sairastumiseni ei ole kiinni elämäntavoistani tai töistä kyllästymisestä. Harmittaa, että kävi näin, mutta pääasia, että pystyn taas jollain tavalla nauttimaan asioista ja tilanteeni kohenee hitaasti, mutta varmasti.

Hyvää kesänodotusta kaikille!

2

108

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • akavan_erityisalat

      Hei!

      Tilanteesi tuntuu ikävältä! Emme valitettavasti voi kuitenkaan antaa pyytämääsi ohjeistusta. Työantaja harkitsee ovatko irtisanomisperusteet olemassa vai eivät. Irtisanomisperusteesta sopiminen karenssin välttämiseksi ei ole laillista. Toisaalta lääkäri määrää sairausloman ja sen pituuden harkintansa mukaisesti. Tästä ei voida sopia karenssin välttämiseksi.

      Mikäli itse päättäisit irtisanoutua, niin sinulle voi tulla karenssi. TE-toimisto harkitsee antamasi selvityksen perusteella onko sinulla ollut pätevä syy irtisanoutua. Mikäli sinulla katsotaan olleen pätevä syy irtisanoutua, niin karenssia ei tule.

      Tärkeintä tässä tilanteessa kuitenkin on, että saat hoidettua itsesi kuntoon ja olet sairaslomalla niin pitkään kuin lääkäri arvioi sen tarpeelliseksi. Tämän jälkeen sinun kannattaa etsiä uutta työpaikkaa, mikäli sairastumisesi on ollut nykyisestä työpaikasta johtuvaa.

      Toivomme, että tilanne ratkeaa kannaltasi positiivisesti. Paranemista ja jaksamista!

      ystävällisin terveisin
      Akavan Erityisalat

    • Mietteliäs sairastel

      Joo tilanne ei tosiaankaan ole helppo ja pitäisi keksiä joku ratkaisu, jotta voisin itsekin muuttaa tässä vaiheessa. Kyllä toiveena ja uskona on se, että paranen tästä, muttei homma tosiaan onnistu ihan sormia napsauttamalla. Omasta mielestäni Suomen tilanne irtisanomisiin / irtisanoutumisiin on viety liian pitkälle / lähes mahdottomaksi ilman karenssia tai muita seuraamuksia. Sitten työpaikoilla "lojuu" työntekijöitä täysin ilman motivaatiota työntekoon kun työttömänä olisi reservissä joukko erittäin motivoituneita työntekijöitä vailla mahdollisuutta päästä töihin.

      Pitää toivoa, että tähän tilanteeseen joku järkevä ratkaisu tulee. Tosiaan pitäisi tuo muutto saada onnistumaan tai sitten tilanne menee vain huonompaan suuntaan. Onneksi päässä vielä jollain tavalla järki raksuttaa ja voimia sen verran jäljellä, että jaksaa edes yrittää selvittää tätä asiaa. Pitääpä kirjoitella tänne sitten miten kävi..

      Hyvää kevättä ja kiitos vastauksesta!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      160
      6765
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      36
      4027
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      25
      2045
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      18
      1989
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      27
      1829
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1656
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      17
      1573
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      27
      1558
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      18
      1535
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      36
      1398
    Aihe