Anoppi vie lapsensa rahat

hulluahullua..

Elikkä elikkä, avomieheni on 20-vuotias ja siis opiskelija. Kuten lienee selvää, hän ei kylve 500 euron seteleiden keskellä, kuten ei moni muukaan sen ikäinen. Oma rahatilanteeni on ihan okei, mutta en halua elättää 19-vuotiaana ketään, en edes avomiestäni. Tällä hetkellä hänen tilillä on alle 20 euroa, jolla pitäisi elää toukokuuhun asti. Eipä onnistu, minä elätän-.-
Kuitenkin nyt avomieheni on saanut ostajan autolleen, ja saa siitä 5000 euroa. Noh, miehen äiti on maksanut 20 euroa kuussa autosta lainoja pois TOISINAAN, mies itse 70 euroa joka kuukausi. Miehen äitiä ei oikeastaan kiinnosta poika itse, vaan pojan auto. Aina ollaan kännikuskia kerjäämässä, vaikka 4.30 aamulla. Äitinsä on jopa lähettänyt omat puhelinlaskunsa lapselle maksettavaksi, kun kuuli että mies sai palkan!!

Nyt kun auto saadaan myytyä, miehen äiti haluaa saada 4500 euroa. Kyllä. Rakas anoppi tupakoi autossa (ja siis rööki osuu usein ikkunan pieleen joten se on täynnä mustia jälkiä=ostaja ei tykkää) ja tuhoaa sitä muutenkin, on hajottanut yhden penkin ja levysoittimen. Mies sitten kysyi, että millos autat auton siivoamisessa, kun aika monet kaljat penkille kaatunut. "Tää on sun auto, sä siivoot" sanoo äiti.

Mies on kiltisti maksamassa ton 4500e, on niin äitinsä tossun alla. Tajuaa kyllä, että on väärin antaa noin iso summa autosta äidille, kun "sehän on hänen auto" ja suurimman osan siitä maksanut itse. Mies puolustelee äitiään sanomalla "no kun äidillä on velkoja".. joo, miten se on lapsen asia? Eikö aikuinen ihminen voi itse huolehtia omista raha-asioistaan? Itsepähän on velat hankkinut ja itse saa niistä selviytyä.
Mun äiti sanoi, ettei ikinä tulisi kerjäämään multa rahaa, vaikka olis mikä tilanne, paitsi ehkä jos lotossa voitan. Vanhemman tehtävä ei ole vielä opiskelijaraukan viimisiä rahoja!
Tajuan että tosta 5000 eurosta voi anopille antaa JOTAIN, mutta että 4500e!
Mielipiteitä, kiitos!=)

Ps. anoppi ei ole eläkeläisraukka, vaan työtön 38-vuotias, ku ''ei jaxxxa niinq mennä töihin. ''

13

728

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tämä ei ole vitsi

      On korkea aika vieroittaa anoppi. Kyllä 38-vuotiaan pitää jo pärjätä omillaan.

      Sanot vaan miehellesi, että niin ovat kaikki muutkin joutuneet tekemään äidilleen. Äidin itkua, porua sun muuta huomion kerjäämistä joutuu vieroittamisen aikana sietämään, mutta kun pysyy lujana, se menee ajan kanssa ohi.

    • mek

      Miehesi on aika itsenäityä ja käskeä äitinsä painua hevon kuusee ja eihän kukaan herää klo 4.30 koska silloin nukutaan ja puhelin kiinni tai äänettömälle ja jos liikaa soittelee niin rikosilmoitus kotirauhan häirinnäsät niin loppuu. Miehesi ainoa keino on katkaista välinsä äitiin kun näyttää että hän vain rahastaa äitiää ja äidin puhelinlaskut pitää jättää maksamtta kun ne eivät pojalle kuulu ja ei missään nimessä tarvitse maksaa auton myynnitä mitää koska se ratkaisee kenen nimissä auto on ja jos joku muu maksellut niin menee omaan piikkiin.

    • lellu....

      Anopilla on siis alkoholiongelma. Jos avokkisi antaa anopille 4500, ei ne rahat mene lainojen maksuun vaan viinaan. Rahalla juhlii hetken iloisesti. Missään tapauksessa rahoja ei kannata antaa anopille. Rahat saatuaan poika voi ostaa ruokakassin. Myöskään anopin puhelinlaskuja ei saa maksaa. Parhaiten anoppia autetaan kun laitetaan itse elämään tuloillaan ja hoitamaan omat asiansa.

      Tuntuu ihan ihmeelliseltä että 20 opiskelijapoika rahoittaisi ennemmin äidin juomista kuin omaa elämäänsä. Poika on hyvin manipuloitu. Googlaa sanaa alkoholismi, niin saat tietoa sairaudesta ja siitä kuinka holistit tekevät kaikkensa saadakseen viinaa pyörittämällä lähipiiriään.

      Jos poika antaa rahan äidilleen niillä kannattaa maksaa suoraan anopin velkoja. Huomioithan että äidin pitää maksaa lahjavero 4500 :sta.

      Tilanne on epänormaali. Poika on kasvanut siihen ja ei pysty näkemään ongelmaa.

      Tee hänelle laskelma siitä kuinka paljon ole maksanut hänen puolestaan ja pyydä niitä rahoja auton myynnistä saaduista rahoista.

      Käytännön asiat pojan kannatta hoitaa itse. Anopilta sille ei tule apuja.

    • aloittttaja

      Kiitos teille mielipiteistä ja järkipuheista :) Yritän takoa ne miehen päähän!

      • Vaimo minäkin

        Jos järkipuhe ei tehoa, niin tyttö rakas, juokse ja kovaa...


      • mek

        Mene mukaan kun poikaystävsi tekee ne autokaupat ja otat ne rahat itsellesi ja annat siitä päivän taskurahat hänelle ja anoppi jää nuolemaan näppejään ja anopin velat ovat aniopin velkoja ja hänen pitäisi töihin mennä että rahaa saa.


    • Jopas on!!

      Jos anoppi haluaa lähes kaiken rahan autosta, miksei miehesi vie autoa anopin pihaan ja sano, että myyköön auton itse.

      Sinun on varmasti vaikea olla kohtelias kummallekaan, jos sinun on maksettava koko taloutenne ja mies antaa äidilleen autorahat. Kuka on maksanut vakuutukset ja käyttöveron?
      Kuka on ostanut bensat?

      4500 ei edes riitä korvaamaan kaikkia niitä kuluja, joita autosta on.
      Poikaystäväsi on lapsi vielä, hänen paikkansa on kotona äidin luona. Nyt hän on tehnyt sinusta uuden äidin, joka hoitaa häntä, kun rahaa on vain 20 e taskussa.

    • Jutun juoni,, ,, ,,

      Juoppo tarvitsee rahaa juomiseen. Juoppo anoppi.

    • 15 v:sta omillaan

      Autosta saadut rahat tietysti jaetaan siinä suhteessa kuin mitä kumpikin on siihen sijoittanut. Luultavasti autosta saa nyt vähemmän kuin mitä siihen on laitettu. Toisaalta, jos äiti on antanut rahaa auton ostoon tuon 4500 e, niin silloin pojan kuuluu se maksaa takaisin. Eihän pankistakaan saa lainaa kulutushyödykettä varten niin, että ei tarvitse koko lainaa takaisin maksaa, vaikka ko. hyödykkeen arvo on alentunut. Olisiko pojan kannattanut olla ostamatta koko autoa, jos ei ole ollut rahaa sen ostoon. Pyörälläkin pääsee ja halvemmalla.
      Äitien ei pitäisi enää puuttua parisuhteessa olevien lastensa raha-asioihin. Hoidelkoon nuoripari itse elämisensä. 18 vuotias on täysi-ikäinen, eikä tarvii mankua vanhemmilta enää rahaa, menkää töihin tai opiskelemaan, opintolainaa ja opintorahaa saa ja voi tehdä siinä sivussa vaikka töitä, esim. vaikka jakaa lehtiä, siinähän tulee samalla kuntoiltua samalla.
      Jos äiti on juoppo tupakoitsija, niin sitä suuremmalla syyllä kannattaa raha-asioissa pitää etäisyyttä.

      • Veluukiero

        Meillä asiat menee toisinpäin.olen anoppi joka siivoaa pojan auton maksan vakuutukset.maksan laskuja puhelin ym. Ostan vaatteita ruokaa ja valmistan heille ruokaa. Miniä toi eilen samppanja pullon olen kuulemma mailman paras anoppi,sillee on menty 6 vuotta ja mulla on pieni tonnin eläke,mutta hyvin pystyn oleen pankki hankin itselleni kaiken kirpparilta ja uin omassa rannassa en tee kalliita matkoja kuhan lähi kauppaan ja kirppikselle ja keravalle.
        Mun huvit on passata ja vieraille tehdä salaattia ym... Tää ihme tonni riittää


    • Sinikka555

      Jtä koko sakki!!!

      • Sinikka 555

        SIIS JÄTÄ KOKO SAKKI, EI SE SIITÄ MUUKSI MUUTU!!!!


    • JKIOOPP

      NIINKÖ

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      7996
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      38
      2893
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      35
      2482
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      120
      2208
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      17
      1865
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      11
      1616
    7. Musiikkineuvos Ilkka Lipsanen eli Danny TV:ssä - Blondeja, hittibiisejä, räjäyttävä Danny Show...

      Ilkka Lipsanen eli Danny on viihdyttänyt meitä jo kuusi vuosikymmentä. Musiikkineuvos on myös liikemies, jonka voidaan
      Suomalaiset julkkikset
      38
      1469
    8. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1456
    9. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1415
    10. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      13
      1378
    Aihe