Vetokykyinen maasturi käytettynä

Pakilan Paroni

Tämä ketju on tarkoitettu miehille ja naisille, joilla on kokemusta nelivetoisista vetoautoista.

Harkitsen käytetyn nelivetopelin hankintaa firmani tarpeisiin "kasvunvaraa" silmällä pitäen: aluksi riittää jarruttoman peräkärryn kiskominen, mutta jatkossa auton pitäisi pystyä laillisesti nyhtämään myös minikaivuria trailereineen. Jarrullinen perävaunumassa saisi siis olla 3 000 kg tai enemmänkin.

Myös nelivetopaku voisi tulla kyseeseen, mutta parempi olisi ehkä maasturi. Siihen kun saisi mahtumaan vielä ne työmiehetkin. Ja menovetenä pitäisi mieluiten olla diesel.

Täytyy myöntää, että ainakin täälläSuomessa käytettyjen nelivetoisten hinnat hirvittävät, enkä ainakaan vielä olisi valmis uhraamaan kymppitonnia enempää... parempi jo selviäisi kahdeksalla. Saako sillä hinnalla muuta kuin loppuun ajettua p*skaa? Entä onko merkkejä tai malleja, jotka ovat kokemuksesi mukaan hyviä - myös hinta/laatusuhteeltaan. Entä onko tullut vastaan merkkejä tai malleja, jotka kannattaa kalliiden tyyppivikojen tai muiden huonojen ominaisuuksien takia kiertää kaukaa?

Kaikki asialliset ja kokemusperäiset vastaukset ovat hyvin tervetulleita. Kiitos etukäteen.

10

6039

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 10ddd

      Eipä tuossa sen ihmeempiä esittelyjä ja kehumisia kaivata, löytäisit vaan vähemmän ajetun.
      www.nettiauto.com/toyota/land-cruiser/5446151

      Kymppitonnilla et hyvää saa, jos kympillä hankit varaudu hiton kalliisiin remontteihin.

    • Pakilan Paroni

      Hieno Land Cruiser, ottaisin kyllä. Mutta mistä on 15 vuotta vanhalle autolle repäisty yli 20K hinta??? Suomi on automarkkinoiden kehitysmaa...

    • No tuota...

      Jenkkilava-auto dieselinä olisi kaikista fiksuin sinun käyttöön, mutta yleensä ne on rekisteröity kuorma-autoiksi, eli jos haluat vetää yli 750kg kärryä niillä, tarvitset CE kortin. Mutta hyävnä puolena taas pienemmät ylläpitokulut, kun ei taida olla dieselveroa ollenkaan.

      Dodge Ram, Chevrolet Silverado, Fordin isommat mallit näitä jenkkilava-autoja. Näissä eniten voimaa ja massaa, sekä hyvät tilat.

      Sitten näistä normimaastureista hyviä vaihtoehtoja:

      Jeep Grand Cherokee
      Mitsubishin Pajerot pitkät, saa vetää 3300 - 3500kg.
      Land Roverit melkein kaikilla saa vetää 3500kg.
      Toyota Land Cruiserin isommat mallit, eli 60, 80 ja 100 sarja.

      • Nyhtäjä

        Käyttövoimavero (=dieselvero) menee kaikesta, joka käy millä hyvänsä muulla kuin pelkällä bensiinillä (tai etanolibensiinillä), olipa sitten paku tai kuorma-auto. Peritään kokonaismassa mukaan, kuorma-autoissa myös akselijärjestys vaikuttaa ja 3 akseleilla vetolaitelisä. Taulukko Trafin sivuilla, http://www.trafi.fi/tieliikenne/verotus/ajoneuvovero/veron_rakenne_ja_maara#perusvero

        2-akselinen kuorma-auto, kokonaispaino enintään 12,0 tonnia (=kaikki amerikan diesel-pickupit menevät tähän), vero 0,6 snt/päivä alkavaa kokonaispainon 100 kg kohti.

        Esimerkki: Dodge Ram 2500 4WD, kokonaipaino 3990 kg; käyttövoimavero 40*0,6=24 snt/päivä. Yhteensä kaikki siis 87,60 EUR/vuosi. Jarrullisen perävaunun suurin massa 3990 kg.

        Pakettiautot, käyttövoimavero 0,9 snt/päivä alkavaa 100 kg kohti; lisäksi perusvero kokonaismassan (ko. 31.12.2007 saakka) tai CO2-päästön mukaan (ko. 1.1.2008 lähtien)

        Toinen esimerkki: Volksvagen Transporter Syncro, pakettiauto, käyttöönotto 31.12.2007, kokonaispaino 3490 kg. Käyttövoimavero 35*0,9 snt/päivä = 31,5 snt/päivä; vuodessa 115 EUR Perusvero 535,46 EUR/vuosi = yhteensä siis kaikki 650,44 EUR/vuosi. Jarrullisen perävaunun suurin massa vuosmallista riippuen enintään 2500 kg.

        Kuorma-autosa ei mene perusveroa (päästöjen tai kokonaismassan mukaan perittävää).

        Ainoastaan linja-autosta ei makseta käyttövoimaveroa eikä perusveroa.


    • Pakilan Paroni

      Kiitos hyvistä ja asiantuntevista vastauksista. Käyttövoimavero ei onneksi näytä olevan ongelma, valitseepa melkein minkä auton tahansa. Ostohinta on paljon merkittävämpi tekijä sikäli, että siitä kun laskee pääomakustannukset tulevalle omistajuusajalle, tulee summaksi monta kertaa enemmän kuin tuo 0,6 snt/pv/100 kg. Pätee ikävä kyllä kaikissa Suomeen rekisteröidyissä tai rekisteröitävissä autoissa...

      Toiseksi tuoreimmassa kommentissa mainittiin yhtenä varteenotettavana vaihtoehtona Land Rover. Olen itsekin katsellut hintoja ja tarjontaa sen verran, että Lantikassa olisi periaatteessa paljon autoa sijoitukselle. Mutta pelkään kalliita vikoja kuten moottorilohkon halkeamista ja muita juttuja, mistä keskusteluissa usein varoitellaan. Lienevätkö tosia (no kyllä kai jos omistajat itse niin sanovat) tai kovinkin yleisiä?

    • Nyhtäjä

      Kyllä sillä käyttövomaverollakin vaikutuksensa on, jos hankit henkilöauto-nimisen ajoneuvon (ajoneuvoluokka M1). Sellaisen käyttövoimavero on 5,5 snt/päivä alkavaa kokonaispainon 100 kg kohti.

      Esimerkki: Toyota Land Cruiser, henkilöauto, uusi, kokonaismassa 2990 kg. Käyttövoimavero 30*5,5 snt/päivä = 1,65 EUR/päivä = 602,25 EUR/vuosi. Lisäksi CO2-päästöjen mukainen perusvero (esimerkkinä 3,0 D4D 190 M/T, 217 gCO2/km) 247,47 EUR/vuosi. Yhteensä siis 849,72 EUR/vuosi. Jarrullisen perävaunun suurin sallittu kokonaismassa 3000 kg.

      Esimerkki 2: Toyota Land Cruiser 100 4,2L TD, 1.käyttöönotto ennen 1.1.2002; kokonaismassa 3260 kg. Käyttövoimavero 33*5,5 snt/päivä = 1,82 EUR/päivä = 662,48 EUR/vuosi. Lisäksi perusvero kokonaismassan mukaan 483,63 EUR/vuosi. Yhteensä siis 1146,11 EUR/vuosi. Jarrullisen perävaunun sallittu kokonaismassa 3500 kg.

      Jälkimmäisen esimerkin vuotuiset verot ovat siis 13,1 kertaiset (kolmetoista pilkku yksi) vaikkapa aikasemman kommentin Dodgeen.

      Toisaalta, pre-2002 täysikokoista maasturia ei monikaan enää aja henkilöautona, ne on paljolti muutettu pakettiautoiksi. Tai liputettu Afrikkaan, siellä ne ovat haluttuja. Moneen asiaan käyttökelpoisia autoja, jotka on verotuksella tehty järjettömiksi omistaa. Ja mikä pitää huomata, takautuvasti ostamisensa jälkeen.

      Toisaalta, samoilla vuotuisilla kustannuksilla ylläpitää perheelle melko tuoretta farkkuautoa JA kuorma-autoksi rekisteröityä full-size jenkki-pick-uppia. Huoltoineen ja vakuutuksineen päivineen. Melko järkevää, eikö totta. Mutta, eihän tämä suomalainen ajoneuvoverotus olekaan järkiasia.

      Pääomaa tässä tapauksessa sitoutuu enemmän, mutta onpa kahdesta autosta etunsakin, jos parkkitilat vain myöten antavat. Ympäristö- ja päästöasiat ovat sitten eri juttu. Niitähän sillä verotuksella painotetaan. Melko omituista "painottamista" kun se johtaakin autojen määrän kaksinkertaistumiseen...

    • Vetopainoista
      • 18+6

        Noiden netissä olevien taulukoiden perusteella ei kannata sitten mitään päätöksiä tehdä. Tuostakin taulukosta löytyi heti yksi virhe ja niitä virheitä on varmasti enemmänkin.


    • volvot

      mitä on disel vero jakaikki verot huoltoautoksi muutettuna tojota land gruiser vaikka-90vuosmalliin

      • Äk_opettaja

        Kirjoituksesi sisältää erittäin paljon kirjoitusvirheitä. Hoidata lukihäiriötäsi jollain tapaa pikaisesti.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Suomi on täysin sekaisin

      Jo ties monettako päivää hirveä itku ja poru jostain helvetin nilviäisistä. https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010
      Maailman menoa
      445
      4778
    2. Ensimmäisestä kohtaamisesta saakka

      minulla on ollut hämmentynyt olo. Miten voit tuntua siltä, että olisin tuntenut sinut aina? Sinun kanssasi on yhtä aikaa
      Ikävä
      15
      1702
    3. Aivan täysin tahallinen teko

      Ei mitään puolusteluja, eikä selittelyitä. Kuljettajalle kerrottiin asiasta siinä paikanpäällä, mutta silti hän ajoi ves
      Suomussalmi
      93
      1438
    4. Suomussalmi saatu vihdoin maailmankartalle!

      Nyt kun Suomussalmi on vihdoin viimein saatu ennennäkemättömällä tavalla maailman tietoisuuteen niin voitaisiin järjestä
      Suomussalmi
      53
      1339
    5. Olet saanut minut sekoamaan

      Tunteiden ristiaallokossa vellominen on ollut melkoinen kokemus. Ei kukaan ole saanut minua niin raiteiltaan kuin sinä.
      Ikävä
      22
      1296
    6. Mainehaitta metsäkonefirmalle

      Hukkajoen tapahtumista liikkuu paljon huhuja. Eikö kannattaisi julkaista raakkuja tuhonneen metsäkoneyrityksen nimi, kos
      Suomussalmi
      50
      1171
    7. Oho! Maajussi-Kallelta pakit saanut morsioehdokas Miss Suomi -kisoissa! Tunnistaisitko hänet nyt?

      Hmm, tunnistaisitko?!? Onnea missihulinoihin! Lue lisää ja katso kuvat: https://www.suomi24.fi/viihde/oho-maajussi-
      Suomalaiset julkkikset
      0
      1065
    8. Myönnän sinulle nyt

      Että olen erittäin mustasukkainen sinusta jo nyt. Ikävä on tämä tunne, kun tietämättömyyden solista nousee myrkkyä miele
      Ikävä
      54
      980
    9. Pysytäänkö nainen

      edelleen yhtä viileän tyynenä kun nähdään. Uskotko että tahtoessani saisin murettua tyyneytesi hyvin helposti.
      Ikävä
      57
      865
    10. Olen käyttäytynyt ristiriitaisesti

      eikä minusta varmaankaan ota mitään selvää. Se johtuu siitä, kun järki sanoo ei, ei, ei ja sydän sanoo kyllä, kyllä, kyl
      Ikävä
      60
      839
    Aihe