Autolla ajaminen piikkikoroilla

Minna_._

Hei kyselisin miten autolla ajaminen piikkikoroilla onnistuu, olen oppinut nyt käyttämään 4-5 tuumaisia piikkikorkoja autolla en ole vielä ajanut ne jalassa. Lähinnä kiinnostaa pitääkö vaihtaa kengät kun ajaa autolla vai onnistuuko piikkikoroilla.

31

1266

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 6+9

      Suosittelen vaihtamaan ajoon sopivat kengät. Korkokengät vain ei ole tarkoitettu autolla ajoon. Korkokin kuluu, menee huonon näköiseksi takaa.

      • jsyrjsryjnr

        Onnistuu, mutta huomattavasti mukavempi ajaa ja helpompi siirtää jalkaa polkimelta toiselle tasapohjaisilla kengillä.

        Suosittelen ottamaan ajoon sopivat kengät mukaan tai sitten pyydät miestä kuskiksi. Hyvä ajoasento ja turvallisuus on kaiken a ja o.


    • ripsijatko

      Ajamisessa ei mitään ongelmia, ainakaan automaatilla, mutta niin kuin 6 9 sanoi, korot menevät piloille.
      Kaasujalan korko ainakin!

      • itsekin todennut

        Näin on ;-)


    • kolaroitu n

      Korot menee pilalle, uhuu... v*tut turvallisuudesta.. onko se niin vaikea vaihtaa jotku tossut jalkaan?

    • TiinaMarjaana

      Itellä oli sama mielessä kun ajokortin sain reipas 4 vuotta sitten. Suosittelen ensin ajamaan ihan perus kengillä, esim tennarit tai ballerinat. Kun auto on tullu tutuksi, voit pikkuhiljaa vaihtaa kenkiin jossa on vähän enemmän korkoa ja kun niihin totut, vaihdat taas kenkiin missä taas enemmän korkoa jne. Älä heti hyppää 5cm korkokenkiin mitä oot tottunu käyttämään, vieläpä jos oot juuri kortin saanu.
      Nuo ajot mitä alussa ajat korkokengät jalassa, kannattaa ajoittaa liikenteen ollessa rauhallisimmillaan. Se jalka ei mene niin nopeasti jarrulle ja risteyksestä lähteminen ovat ihan oma lukunsa, tuossa opetteluvaiheessa.
      Ite nykyään helposti ajelen jopa 12cm koroilla. ;)
      Vaikea ottaa kantaa tuohon korkokenkien kannan kulumiseen ajossa. Ite en oo huomannu kulumista ym. Varmaan johtuu siitä että vaihdan kenkiä suht' usein. Omistan useammat arkikorkkarit.

    • arkikorkkariton

      Minusta kannattaa myös huomioida se, että hätätilanteessa piikkikorko saattaa takertua muovimattoon, jolloin jarrujalkaa ei saakaan painettua pohjaan. Oman ja muiden turvallisuuden takia ei kannata käyttää kovin korkeita korkoja autoillessa.

      Jatkuvalla korkkareiden käytöllä on myös ikäviä seurauksia vuosien myötä, jos korkkarit kuuluvat arkipukeutumiseenkin. Liikavarpaat ja pohjelihaksen "lyhentyminen" on ne tyypillisimmät. Senkin takia on hyvä käyttää matalakantaisia kenkiä aina kun se vaan sopii omaa tyyliin esim. autolla ajon aikana, jolloin jalkojaan ja kenkiään ei voi muutenkaan esitellä. Korkkarit vaan säilytyspussiin ajon ajaksi, niin kengät tuulettuvat ja jalat saavat ajon aikana lepoa.

    • uskova2

      en ole ihan,mutta uskon että sellaiset " piikkarit" olisi laittomat

    • Paljain jaloin

      Jenkeissä saa maksimissaan ajaessa pitää 3 tuumaisia korkkareita ( 7,5 cm. ) Tiedän kyllä erään ystävän joka ajelee lyhyitä matkoja paljon korkeammillakin koroilla täällä Suomessa.

      • KALLE KELLO

        Mitä hittoa "jenkeissä ajaminen" tänne kuuluu ?? "Tiedän erään ystävän..." HAH HAH noita sun satuilujasi, kato nyt itsekin miten typerää kirjoittelit


      • Ei mitään omaa..
        KALLE KELLO kirjoitti:

        Mitä hittoa "jenkeissä ajaminen" tänne kuuluu ?? "Tiedän erään ystävän..." HAH HAH noita sun satuilujasi, kato nyt itsekin miten typerää kirjoittelit

        Hanki oma elämä. Sä olet ihan sekopää KALLE KELLO. Eikö sulla ole ystäviä jotka toimittaisi sinut hoitoon, kun et itse ymmärrä sinne mennä.


    • Ladyh1

      Ajaahan Kaisa Liskikin piikkareilla, miksei onnistuisi ;)

      • Korkkari Nainen

        Minulla on ollut vuosia talvisaapikkaissa 10 sentin korko. Aivan hyvin onnistuu eikä mitään vaaratilanteita ole tullut. Se on pitkälti tottumuksesta kiinni.


      • heels1
        Korkkari Nainen kirjoitti:

        Minulla on ollut vuosia talvisaapikkaissa 10 sentin korko. Aivan hyvin onnistuu eikä mitään vaaratilanteita ole tullut. Se on pitkälti tottumuksesta kiinni.

        Toki pystyy hyvin ajamaan.Itsellä korot 8 - 12 cm.Korko voi kyllä kulua,riippuu paljon sen mallista.Itse pidän pahempana sellaisia "ylipitkiä" kärkiä.Ne voivat ottaa kiinni koelaudan alaosiin.Ajan nykyään mielummin koroilla kuin ilman.Matto kannattaa puhdistaa kurasta usein,itsellä sellainen pehmeä tekstiilipintainen matto.Korot vielä kannattelee jalkaa hyvin.


      • KALLE KELLO
        heels1 kirjoitti:

        Toki pystyy hyvin ajamaan.Itsellä korot 8 - 12 cm.Korko voi kyllä kulua,riippuu paljon sen mallista.Itse pidän pahempana sellaisia "ylipitkiä" kärkiä.Ne voivat ottaa kiinni koelaudan alaosiin.Ajan nykyään mielummin koroilla kuin ilman.Matto kannattaa puhdistaa kurasta usein,itsellä sellainen pehmeä tekstiilipintainen matto.Korot vielä kannattelee jalkaa hyvin.

        Leningrad cowboys. Olet suorastaan neropatti


    • Olen huomannut korkkareilla ajamisessa sellaisen hyödyn, että polttoainetta kuluu vähemmän. Ero on noin puoli litraa satasella. Syynä lienee ajotyylin muuttuminen pehmeämmäksi ja kiireen jääminen pois, korkkarit kun kuuluvat vapaa-aikaan.

      Ylipitkät kenkien kärjet voibat olla tosiaan paljon vaarallisemmat samoin kuin jotkut metsurinsaappaat kokoa 46. Miten sellainen kalossi edes mahtuu polkimelle?

      • kengurumeno

        polliisi ei suosittele...


      • KALLE KELLO

        Kirjoittelee asiantunteva ammattiautolija


      • mies924

        Koroilla kun tosiaan ajaa menee vähämmän bensaa oon huomannut saman


    • KALLE KELLO

      Anna palaa vaan, jalkasi on 5-10 vuoden päästä tohjona muutenkin kaikkine känsinensä ja patteinensa ja epämuodostuminensa, kyllä siinä viellä yksi autokin menee jotenkuten eteenpäin vaikka polkimet menisi sekaisin, kun piikit on matossa kiinni.

    • Kokemusta on

      Jos kengissä ei ole remmiä, kengän korko jää aika helposti mattoon kiinni. Kun kaasupoljin ei nousekaan jalkaa nostaessa koron kiinni juuttumisen takia niin on aika jännät paikat... Eli suosittelen ottamaan jotkut toiset kengät ajon ajaksi, niin teen itsekin aina. Kengät voi näppärästi vaihtaa ennen autosta ulos astumista. :)

    • peko5

      Onnistuu kun lyöt korolla itseäsi ensin,,,

    • mies924

      Olen ajanut 12cm koroilla ilman ongelmia jo monta vuotta kannattaa vaan huomioida ettei heti ala kaikista korkeimmilla koroilla ajamaan ite aloitin 5-8 cm koroilla. Yhtä hyvin ajaminen onnistuu koroilla kuin lenkkareillakin .

      • Reaktiominuuttiko

        Mitä nyt hidastaa jalan polkimelta toiselle siirtoa jne...


      • mies924

        Ei se kyllä hidasta ainakaan omasta mielestä tuntuma on todella hyvä kun tottuu ajamaan koroilla vaikka olen mies niin olen oppinut todella hyvin ajaa koroilla :)


      • mies924

        Itsestä ainakin koroilla on helpompi ajaa kuin tennareilla jalka mahtuu paremmin polkimille ja sopivan korkuisen koron kanssa on helpompi siirrellä jalkoja polkimilta toiselle. 8-12 cm korot omasta mielestä todella hyvät ajo kengät


      • siro41

        Samaa mieltä. Minulla sellaiset 8 - 10 cm korot parhaan tuntuiset. Jalka jotenkin lepää koron varassa ja helppo tosiaan siirrellä polkimelta toiselle ja pumppailla ;).Eikä kengän kantapää kulu ikävän näköiseksi kun ei kenkä on ilmassa matolta jossa kuitenkin aina hiekkaa...


      • mies924

        Koroilla kun ajaa tuntuu ainakin itestä siltä että pääsee liikenne valoista paljon nopeemmin liikkeelle ja muutenkin ainakin itellä on refleksit paljon nopeemmat kun ajan 10 cm koroilla


      • siro41

        Ainakin olen aina päässyt liikkeelle eikä korot ole haitannut mitenkään ajamista. Ajan harvemmin liikennevaloissa mutta myös se silloin on onnistunut hyvin =-).


      • mies924

        Korot on eritäin hyvät ajokengät suosittelen kaikille


    • mies924

      Korot on hyvät ajokengät mitä mieltä muut ovat

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      272
      2693
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      72
      1452
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      40
      1433
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      30
      1208
    5. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      7
      1154
    6. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      27
      1153
    7. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      45
      1151
    8. Kellä on rumin tukka?

      Kuka on haapaveden rumin ihminen? Vinot silmät ja ikivanha mersu?
      Haapavesi
      9
      1141
    9. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      43
      1089
    10. Kuinka paljon nalle harmittaa

      Kun mä saan panna hehkua ja sä et? :)
      Ikävä
      10
      1080
    Aihe