Mitä salaatin tilalle?

eeentyhkkää

Salaatti on hyvää, jos se syödään jonkin ns normi ruuan kanssa. Mutta minun pitäisi annettujen ohjeiden mukaan syödä lounaaksi salaatti, jossa on sitten myös proteiinia ja rasvaa. Mutta, olen kai aikoinani syönyt salaatteja liikaa, salaatin syöminen sellaisenaan on pelkkää kidutusta. En käsitä miksi, se vain etoo minua ja tulee huono olo. Kai pitäisi syödä kurkkua ym kasviksia sellaisenaan pilkottuna. Ja olen koittanut kaikkea siihen sekoittaa, avokadoa, kananmunaa. Ei vaan uppoa. Mitähän salaatin tilalle voisi tehdä, voisiko olla joku keitto sitten? Tosin tuoreenahan niissä kasviksissa olisi varmaan enemmän ravintoaineita..

9

1449

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 8+12

      Tarkoitatko nyt salaatilla salaatinlehtiä? Vai tätä perus salaatti-kurkku-tomaatti-yhdistelmää? Vai kaikkia tuoreita kasviksia?

      Jos vain salaatinlehdet tökkii, suosittelen kokeilemaan pohjaksi esimerkiksi kaalia (valkokaali, punakaali, kiinankaali). Rucola on myös todella hyvää, samoin tuore pinaatti ja sopivat salaatin pohjaksi hyvin. Salaatinlehtiä ei ole pakko syödä, voit syödä vihannekset ilmankin. Salaatti voi siis olla eilainen sekoitus eri kasviksia, kypsennettynä tai raakana.

    • hm.

      Tärkeintä on syödä kasviksia, sillä ei ole niin väliä missä muodossa ne ovat. Kokeile rohkeasti eri vaihtoehtoja, raakana ja kypsänä, kylmänä ja lämpimänä. Kaikesta ei ole pakko pitää.

      Miten olisi kasvissosekeitto? Kasvismunakas? Hedelmäsalaatti? Paistetut sienet? Porkkana-ananasraaste? Uunissa kypsytetty kurpitsa?

    • AHJ-VHH

      Aika omituista, että salaatti etoaa. No mikä minä olen arvostelemaan.
      Mitä sinä käytät salaatinkastikkeena?
      Me käytämme ainoastaa sitruunasta puristettua mehua ja oliiviöljyä.
      Monet kaupan salaatinkastikkeet sisältävä lisäaineita ja sokeria ja monet näistä ovat GMO maissista valmistettua fruktoosi siirappia, jonka terveysvaikutukset ovat muutenkin kyseenalaisia. Tämä voi myös olla syy. Systeemisi ei siedä näitä aineia, kuka tietää.
      Mitä muuta sinä syöt, jos sieltä löytyisi vastaus? Voi olla, että kroppasi vaatii rasvaa ja proteiinia. Ilman näitä ihminen ei voi hyvin.

      • Anonyymi

        Mäkin syöny salaattia/vihanneksia nyt 10kk/ 2x pv niin kyl etoo ja tökkii


    • eeentyhkkää

      Ei tämä varmaan mistään ns. puutostiloista johdu, minulla vain aina tulee näitä äklötyksiä ties mitä ruokia kohtaan. Outoa. Salaatin (juu tarkoitan sellasta missä on esim salaattia, kurkkua ja tomaattia) lisäksi minua ällötttää tällä hetkellä kana. Tai kanasta pystyn syömään tällä hetkellä vain koipireisiä, kaikki muu kanaan liittyvä saa tosi etovan olon aikaan :/ Kai tähän on syynä että olen syönyt näitä ruoka-aineita yksinkertaisesti liikaa ja kyllästynyt! Mutta, alan sitten tekemään näitä sosekeittoja sun muuta. Ja syön raa'at kasvikset sellaisenaan isoina paloina :)

      • ...

        Tuttu tunne! Olin 80-luvulla Painonvartijoissa ja söin niin paljon veteen säilöttyä tonnikalaa ja ananasmurskaa, etten vieläkään halua koskea niihin. Mutta onneksi kasviksissa on valtavasti vaihtelua ja valinnanvaraa. Itselleni helppo ja nopea vaihtoehto ovat usein pakastealtaan valmiit kasvissekoitukset, esimerkiksi joku thai wok -sekoitus on tosi hyvää.

        Onnea painonpudotukseen!


      • Vanha Jojo

        Salaatinhan voi tehdä ihan mistä kasviksista tahansa, ei siihen lehtisalaattia tarvitse käyttää, eikä kurkkua tai tomaattia, jos et niistä pidä. Tai jos ei pidä salaatista (= raakoja tai kypsennettyjä salaatteja sekaisin jotain proteiinipitoista), syö ne kasvikset sitten jossakin muussa muodossa, raakana sellaisenaan, keitettynä yksi laji kerrallaan, uunissa paahdettuna tms.

        Kasviksia voi myös lisätä ruokiin, esimerkiksi kun teet tavallisen keiton (liha-, kala-, jauheliha-, makkara- tms.), laitat kasviksia tuplamäärän. Raasteita voi sekoittaa vaikka lihapullataikinaan.


      • cuba libre
        Vanha Jojo kirjoitti:

        Salaatinhan voi tehdä ihan mistä kasviksista tahansa, ei siihen lehtisalaattia tarvitse käyttää, eikä kurkkua tai tomaattia, jos et niistä pidä. Tai jos ei pidä salaatista (= raakoja tai kypsennettyjä salaatteja sekaisin jotain proteiinipitoista), syö ne kasvikset sitten jossakin muussa muodossa, raakana sellaisenaan, keitettynä yksi laji kerrallaan, uunissa paahdettuna tms.

        Kasviksia voi myös lisätä ruokiin, esimerkiksi kun teet tavallisen keiton (liha-, kala-, jauheliha-, makkara- tms.), laitat kasviksia tuplamäärän. Raasteita voi sekoittaa vaikka lihapullataikinaan.

        Improvisoida pitää, kyllä. Ei kaikille esimerkiksi mehukeitto maistu, eikä lehmäleseetkään. Mutta ruokavalio voi olla aivan yhtä terveellinen tai jopa terveellisempi ilman niitä :)

        ...kunhan vaan se 'improvisointi' ei ole tyyliin korvaampa kasvikset sipseillä ja ruisleivän berliininmunkeilla :p


    • entinenlaihduttja

      mä ruukaan tehdä soppaa siitä syystä että ei ole aikaa eikä halua laittaa erityis ruokaa vain itselleen.
      linssisoppa on hyvää ja sisältää proteiinia ja vähän rasvaa, pitää nälän poissa.
      myöskin pinaattikeitto ihan ok.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Huomenna teen sen

      Se on nyt päätetty. Pääsen pois tästä epätietosuudesta.
      Ikävä
      78
      3218
    2. Hakkarainen: persut Venäjän ja Pohjois-Korean tiellä

      Hakkarainen entisenä persujen kärkipoliitikkona tietää, mitä puhuu. https://www.is.fi/politiikka/art-2000010422614.html
      Maailman menoa
      200
      1972
    3. Ilouutinen! Anniina Valtonen heitti jymy-yllätyksen - Tämä ei jätä kylmäksi!

      Ohhoh, tämäpä ylläri! Anniina Valtonen sai puolisonsa kanssa lapsen viime vuoden lopulla. Lue lisää: https://www.suomi2
      Suomalaiset julkkikset
      25
      1841
    4. Fuengirola.fi: Kohuissa rypenyt Jari Sillanpää, 58, harvinaisessa haastattelussa: "Minä haluan..."

      Ex-tangokuningas on kertonut kuulumisiaan Espanjan Aurinkorannikolta. Että ei muuta kuin elämässä etiäpäin, Jari Sillanp
      Kotimaiset julkkisjuorut
      27
      1528
    5. Ootko muuten vieläkään hiffannut

      Että en kuulu sinun maailmaasi? On meissä samaa, ja samaa aaltopituutta oli, mutta tunsin oloni usein hyvin vaivautuneek
      Ikävä
      166
      1395
    6. Miten nyt sanoisin

      tämän sinulle. Oletko mielessäni päivittäin, kysyin itseltäni ja vastaus oli, kyllä olet. Yllätyin, päädyin oudoille tei
      Ikävä
      88
      1375
    7. Susta on tullut

      Ihana nainen. ❤️
      Ikävä
      52
      1099
    8. Mistä vuodesta

      lähtien olet ikävöinyt kaivattuasi?
      Ikävä
      97
      1028
    9. Tämä ei voi jatkua

      Näin. Eilisen jälkeen tulin siihen tulokseen.
      Ikävä
      55
      844
    10. Voitko vain unohtaa

      Minut. En ole sinun arvoisesi
      Ikävä
      59
      830
    Aihe