Onko elämä helpompaa ilman miestä?

Onnetonko?

Tervehdys!

Haluaisin avata keskustelun tällaisesta aiheesta. Itse olen kyllä kihloissa ja asumme yhdessä. Rakastan miestäni ja olen onnellinen hänen kanssaan. Haluaisin olla hänen kanssaan niin paljon kuin mahdollista ja tämä rajoittaa elämääni. Siksi pohdin, olisiko vain helpompaa olla sinkku?

En nykyään tapaa kavereitani muuta kuin mieheni kanssa yhdessä tai silloin kun hänellä on töitä ja minulla ei, tai jotain muuta menoa. Harrastuksetkin ovat jääneet vähälle, vaikka ei niitä paljon minulla ole ollutkaan. (Kerron tämän siksi, että tilanne tulisi selkeämmäksi. En siksi että valittaisin, sillä itse tämän elämäntavan olen valinnut.)

Käymme molemmat vuorotöissä. Nykyisen esimiesasemani johdosta minä voin suunnitella vuoroni hänen vuorojensa mukaan tai ainakin niin, että molemmilla on joko ilta- tai aamuvuoro. Tämä helpottaa nyt yhteistä arkea ja lisää yhteistä aikaa. SIlti pohdin välillä, että olisi ihanaa kun ei tarvitsisi huolehtia mistään muusta kuin itsestään, ei kaivata ketään eikä mennä kenenkään muun mukaan. Onko kenelläkään vastaavia kokemuksia?

Olen yrittänyt istuttaa itselleni sellaista ajattelutapaa, että osaisin olla yksinkin ja että en kaipaisi toista niin paljon. En ole siinä vielä onnistunut. Elämä on (yleisesti) nykyisellään niin kiireistä ja hektistä.

43

3012

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • lifemocker

      sopivan ihmisen kanssa ei tarvitse tapella saadakseen suhdetta onnistumaan

    • 4+18

      Aikuisena elämä on yksinäistä parisuhteessa. Sitten vasta yksin onkin kun on lapsia, että paree vaan tottua.

    • miesvm1967

      "Rakastan miestäni ja olen onnellinen hänen kanssaan"

      No ei kyllä ihan siltä kuulosta jos kaipaat sinkkuutta? Miten jos järjestelisit asioita niin että saat ihan omaa aikaakin lisää kun se kerran on mahdollista.

      "Haluaisin olla hänen kanssaan niin paljon kuin mahdollista ja tämä rajoittaa elämääni"

      Melko ristiriitainen lause, yritä päättää mitä haluat ja tee asioita sen mukaisesti. Et voi olla kahdessa paikassa yhtäaikaa joten joku valinta on tehtävä. Lähde vaikka sukulaisiin lomailemaan yksin. Rantaloma etelässä yksin voi olla turhan kova pala miehelle ellet sitten onnistu vakuuttamaan että haluat hetken aikaa hengähtää ihan itseksesi. Tai sitten hankit oman asunnon ja asustelette eri osoitteissa kunnes osaat päättää mitä oikeastaan haluat, elää miehesi rinnalla vaiko yksin.

    • mä vaan

      Helpompaa ja helpompaa... Kun kaksi ihmistä, joilla on erilaiset taustat, luonteet, mielipiteet jne. jne., elävät yhdessä, eihän se aina helppoa ole. Miten olla yhdessä mutta silti oma itsensä. Kaikkea ei voi aina saada: jotain saavuttamalla menettää jotain muuta, ja kunkin on itse mietittävä, minkäarvioisia saavutukset ja mahdolliset menetykset ovat.

      Mulla on mies ja lapsia, joita rakastan yli kaiken. Ikävä tulee, jos ollaan pidempään erossa. Silti on välillä ihanaa, kun ei tarvitse huolehtia kenestäkään muusta ja saa vain olla ja ajatella omiaan. Kannattaa opetella viihtymään itsensä kanssa, eli sitten yksin tai yhdessä, ja näkemään, että on itse vastuussa hyvinvoinnistaan ja onnellisuudestaan.

      • lady2

        Miksi ihmeessä teette elämästänne noin monimutkaista?

        Perhe on tärkeä. Perheessä elävillä monilla on tarve olla välillä täysin yksin.

        JÄRJESTÄKÄÄ tilanne niin, että on hetkiä, jolloin kukin sitä tahtova perheenjäsen saa olla ihan yksin, hetken ihan ilman vastuuta toisesta...

        Ei se ole vaikeaa.


    • 3+12

      miksi haluamme "helpompaa". Kun sinkkuna, haluamme olla suhteessa, kun suhteessa haluamme yksinä. Minun mielestäni ensin perhe kuin "kavereita".

      • Anonyymi

        En minä halua enää suhdetta. Oli liian ahdistavaa. En ole luotu semmoiseen. Vapaana saan olla miten olen.


    • yksinvaikaksin

      No se vähän riippuu mitä haluaa ja millainen on luonteeltaan.
      Elämä yksin on itsenäistä, ei tarvitse miettiä mitään suunnitelmia kuin omalta kannaltaan, voi ilmoittamatta kenellekään lähteä, tulla ja mennä.

      Myöskin jos suhde on vaikea, niin silloin elämä yksin on huomattavasti helpompaa.

      Ehkä sinä tällä hetkellä joudut joustamaan liikaa omista menoistasi?
      Suhteessa se ei ole reilua jos toinen joutuu jatkuvasti laittamaan omat menonsa syrjään toisen takia, tai jos toinen jatkuvasti joustaa enemmän..

      Itse olen luonteeltani sellainen, että helposti huomioin toisten tarpeet omieni edelle, jolloin väsyn ja ärsyynnyn, tarvitsen myös paljon aikaa itsekseni.. ja no ehkäpä sen takia viihdynkin paremmin yksin kuin suhteessa.

    • ssssi

      Kyllä on elämä helpompaa ilman miestä.

      • Anonyymi

        Niin on.


      • Anonyymi

        Niin on. Siitä ei pääse mihinkään.


    • kummistelija

      "Haluaisin olla hänen kanssaan niin paljon kuin mahdollista ja tämä rajoittaa elämääni"?!

      Ristiriitaista! Mitä oikein tahdot?

      • Anonyymi

        Ymmärrän kyllä sitä on hirveän riippuvainen miehen seurasta. Mikään ei tunnu niin tärkeältä kuin tämä mies.


    • Ihmettelijä#

      No heitä hukkaan omakotitalo haaveet ja muut ym). Mutta kaikki muut rakentaa elämää jo niin yksinäinen nainen tuskin vauvan kanssa rakentaa mitää haaveita.
      Kyllä olen niin onnellinen kun kuuntelee täällä valittamista,niin hieno on oma elämä:).

      • lady2

        jos kuulee pelkän kitinän, ymmärrän viestisi.

        Jos kuuntelee kitinän takana olevaa ihmistä, tunnelma on jo rikkaampi.

        Eri asia on sitten se, kuka jaksaa kitinää kuulla. Ratkaisunhakijaa jaksetaan paremmin.


      • Anonyymi

        No äläpä. Moni nainen pärjää taloudellisesti paremmin ilman miestå.


      • Anonyymi

        Yleensä just ne sanoo omaa elämäänsä hienoksi jotka peittelee ongelmia;) Juova pettävä mies sinulla on.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Yleensä just ne sanoo omaa elämäänsä hienoksi jotka peittelee ongelmia;) Juova pettävä mies sinulla on.

        Oletpas sinä taas katkerana, ja heti aamusta.


      • Anonyymi

        Kulississas..


    • lady2

      ...ja vastaus pelkkään otsakkeen kysymykseen.

      Se varmaankin riippuu ihmisestä. osa meistä haluaa parisuhteen, osa ei.

      Minä haluan ja ehdottomasti elämä on helpompaa miehen kanssa. Jokaisena päivänä teen tarkoituksella asioita, joista tiedän hänen pitävän.

      Hän tekee todennäköisesti myös niin, koska meillä on kivaa.

      Tuosta huolimatta täysin oma aika silloin tällöin on täysi välttämättömyys!

      • Anonyymi

        Miksi et muuttaisi omaan asuntoon, saisit välillä elää just niinkuin mieli tekee ja sitten välillä olette yhdessä, on toisellekin enemmän annettavaa.
        Itsekin nautin todella paljon yksin olosta , vaikka ystävät ovatkin todella tärkeitä.


    • wreth

      Mä en nyt ymmärrä ongelmaasi. Tiedostat että itse järkkäät työvuorosi, luovut harrastuksistasi, mutta silti ongelma on mielestäsi jotenkin suhteessa? Tiedät että olette sitoutuneet ja sinä ainakin väität rakastavasi, mutta koet tarpeelliseksi roikkua ja koska itse olet niin hankala roikkuja itsellesi, mietit pitäisikö hyvästä suhteesta erota kokonaan koska kaipaat niin kamalasti, ja valitset luopua kaikesya omasta...

      Siis onko sulla kaikki ihan kunnossa?
      Käsitin siis ettei mies sua estä: sä voisit kyllä harrastaa mutta et harrasta. Sun ei ole pakko huolehtia sun miehestä, hän on kykeneväinen aikuinen joka kenties osaa itse huolehtia itsestään? Et itse osaa olla yksin joten vika on parisuhteessa?
      Ja koska kiire on kyllä ihan itseaiheutettua samoin "hektisyys" niin sekin on ihan sinun omaa järkkäystäsi eikä "elämää".

      Eli, voisitko tarkentaa... Missä on ongelma?
      Ei, sinkkuna ei ole helpompaa kun silloinkin on itse vastuussa omista tunteistaan ja suhteistaan ja voi sortua työnarkomaniaan tai turhan tärkeyteen: itse valitsee. Sinkkuna on toki yksin, aina, ja poikkeuksetta, todennäköistä että köyhempi ja talous on tiukempaa.
      Sinkkuna kaipaa jotain. Etkä sinä yksin maapallolla elä vaikka sinkku olisitkin että kyllä muitakin täytyisi ottaa huomioon, itsekkäimpiä parisuhdeihmiset ovat. He eivät koskaan mieti sinkkuystäviensä maksavan kaikesta yksin, pärjäävän aina yksin, tarvitsevan mitään, tai että heidän luonaan pitäisi käydä. Sinkkuystäväthän ovat aina vapaita käymään ja se on heidän velvollisuutensa pitää ystävyyksiä yllä jne. että ei se sinkkuus siinä sua pelasta.

      Sun ongelmasi olet sinä itse.
      Heikko itsetuntemus, ja heikko selkäranka hallita itseä. Et kuulosta aikuiselta, eli et osaa valita itse, olla vastuusssa itse, tiedä missä menee itsekkyyden ja sairaan itsekkyyden raja. Kuulostat lapselta (siis tarkoitan nyt että osassa tunneelämää) kun kaipaat niin kobvasti, vaikka olet kihloissa, asutte yhdessä ja teillä on paljon aikaa ja rakkautta.
      Olet niinkuin "riippuvaisen" oloinen.

      Mieti sitä. Minun mielestä se ongelmasi löytyy sieltä.

    • Mummo 65v

      Olisiko tai olisiko ollut? Ei olisi eikä olisi ollut!

      Tosin en ole aikasemmin edes ajatellut yksin elämistä mutta mieheni suolistosyöpä, onnistuneesti leikattu, havahdutti ajattelemaan leskeksijäämisen mahdollisuutta.

      Aktiivi-iässä ollessamme täydensimme toisiamme kaikissa suhteissa.
      Tietenkin lapset vaativat omat kuvionsa.

      Nytkin, eläkeläisenä, elämäni on upeaa. Mieheni on käytökseltään karu mutta pohjimmiltaan huomaavainen. Ehdottoman luotettava kaikissa suhteissa.
      Joskus hieman arvaamaton mutta useimmiten ennakoitavissa.

      Arkisissa asioissa tekee enemmän kuin osaisin odottaakaan.
      Minulle jää vain astianpesu- ja pyykkikoneiden käyttö sekä siivouksessa pölyjen pyyhintä.
      Mieheni jäätyä kotiin 55:na minä luovuin ajokortistani ja mieheni hoitaa kuljetukset.

      Taloudellisesti olen täysin itsenäinen eli perheen kaikki varat ovat myös minun käytettävissäni. Korttini käyttöraja on 5000€ joka on riittänyt.

      Mieheni on aktiivinen kuntoilija ja kotioloissamme täysin raitis.
      Savuttelun hän jätti jo muutama kymmenen vuotta sitten.

      Vähäisempikin sukupuolinen aktiivisuus riittäisi minulle.
      Olen kuitenkin säädellyt sitäkin yhteiselämän ulottuvuutta.
      Viikonloput riittävät intiimiin seurusteluun. Olemme puhuneet siitä ja myös siitä, että mieheni seurustelee viikolla nyrkkinsä kanssa. Se on hänen asiansa!

      Kuitenkin, leskeytymistilanteessa minun on mahdotonta ajatella yhdessä asumista kenenkään uuden miehen kanssa.
      Joten ilman miestä eläminen taitaisi olla helpompaa.

    • Anonyymi

      Sinkkuna on helpompaa. Minulla on muutama vakituinen seksikumppani. Olen keski ikäinen nainen. En halua miehiltä enää kuin seksiä. Olen aikoinani ollut avioliitossa yli 12vuotta. Ahdistuin. Minulla on hyvä työ,ihana koti ja en tarvitse kuin seksiä silloin tällöin. Toki halaamme ym että se seksikumppanuus ei ole mitään kylmää panoa.

    • Anonyymi

      Miehenä voin sanoa saman toisinpäin myös. Helpompaa olla yksin kuin kaksin, jos kemiat ei kohtaa.

      • Anonyymi

        Ja plää Plää Plää, ei tänne tarvii koko satua skriivata!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ja plää Plää Plää, ei tänne tarvii koko satua skriivata!

        En tunne ketään Satua?


    • Anonyymi

      On ehdottomasti. En huolisi miestä vaivoikseni. Olen siis itsekin mies :-D

    • Anonyymi

      Suomen aatelisto koettaa saada diplomaattisia koskemattomuutta itselleen. Tässä auttaa Venäjän aatelisto eli Oligarkit. Kun aatelisto on diplomaatti asemansa saanut he alkavat keppihevostalli kansalaisten päällä. Tämä johtaa levottomuuksien joiden kautta Vasemmisto koettaa nousta valtaan. He pyytävät Venäjän avuksi sotilaallisesti ja tästä seuraa selkkaus jossa Yhdysvallat NATO avusteisesti hyökkää Suomeen. Tästä seuraa vain verinen sota, joka tuhoaa Suomen infrastruktuurin ja sadoin tuhansin ihmisiä kuolee Seuratkaa silmä kovana missä on Venäjän kollaboraattoreita. Yksi paikka ovat hyväntekeväisyysjärjestöt.

    • Anonyymi

      Ihminen on aina yksin,vaikka olisi ollut 50 vuotta avioliitossa.
      Tämä miten elämänsä elää,on itsestä kiinni. Sitä rakastaa/rakastaa/Uskoo/Uskoo ja
      Toivoo/Toivoo. Elämä on siinä,pitää vain oikein oivaltaa.Elää ja antaa toisenkin elää!

    • Anonyymi

      Tuosta ap:n aloituksesta tuli mieleen, että loukkaantuukohan mies helposti, jos hänelle ei ole järjestänyt aikaa? Seköhän ap:ta ahdistaa ja rajoittaa?

      Kysymykseen onko helpompaa - itse vuosikausia sekä parisuhteessa että sinkkuna eläneenä sanoisin, että jotkut asiat on helpompia sinkkuna ja jotkut ei. Esimerkiksi kodinhuolllon olen olemuksen helpo.maksi ilman miestä. Toisaalta esimerkiksi perheen yhteiset ateriat jäävät helposti pois silloin, kun perheessä on vaan yksi vanhempi. Helpompaa sinkkuna on se, että ei tarvitse ottaa toisen tunteita huomioon suunnitellessaan omia menojaan ja aikataulujaan. Parisuhteessa taas on kiva tulla kotiin, jossa toinen odottaa. Jotkut asiat on helpompia kyllä. Silti itsekin olen valinnut parisuhteen, koska tavoittelen rakkautta ja kumppanuutta.

      Jos huomaisin miettiväni paljon sitä, olisiko sinkkuna helpompaa niin varmaan pohtisin, mistä se tunne oikein kumpuaa. Onko suhteessa hyvä olla? Jos ei ole, niin mikä sen pahoinvoinnin aiheuttaa? Saako suhteessa tilaa olla oma itsensä ja voiko tehdä omia asioita niin, että toinenkin puuhasi omiaan eikä kummallekaan herää siitä luottamuksen puutetta?

    • Anonyymi

      Olen ollut läheisriippuvainen miltein aina seurustelusuhteissani. Se tekee todella hallaa omalle psyykelle. Silloin ei tavallaan ajattele omilla aivoillaan vaan ikävä ja kaikki muut tunteet ottavat ylivallan.

    • Anonyymi

      Ymmärrän tilannettasi siinä kohdin, että oman rakkaan kanssa haluaisi viettää niin paljon aikaa kuin mahdollista. Itselläni samaa ongelmaa, että suorastaan pakkomielteisesti organisoi ja vähentää muita menoja minimiin niin, että kumppanin kanssa jäävä aika olisi mahdollisimman suuri. Ja lisäksi se, että kenenkään muun seura ei ole yhtä kiinnostavaa, eikä paljon mikään tekeminen ole yhtä mukavaa ilman kumppania kuin hänen kanssaan.

      Sinun tulisi nyt pohtia, mitä elämältäsi tahdot, mikä on tärkeysjärjestys. Kuinka paljon aikaasi haluat millekin jakaa, pidemmälläkin tähtäimellä.

      Jos tämän ongelman vuoksi haaveilet sinkkuudesta, niin onkohan tuo suhde sittenkään sinulle tarkoitettu? Itse en ainakaan voisi kuvitellakaan sinkuksi ryhtymistä rakkaan parisuhteeni sijaan, ongelmistani huolimatta, vaan koitan vain välillä pakottaa itseni hetkeksi irtautumaan toisesta. Päättää, että nyt menen tapaamaan ystävääni, vaikka kumppaninikin olisi saatavilla. Minusta on kuitenkin mukavaa myös harrastaa ja tavata kavereita yhdessä.

      Mitä tarkoitat "huolehtimisella"? Tarvitseeko kumppanisi jotakin huolenpitoa? Kirjoituksestasi ei selvinnyt, että miten kumppanisi suhtautuu asiaan. Vaatiiko hän sinulta yhdessäoloa, vai onko kyseessä vain omat halusi? Minusta on myös kiva mennä toisen mukaan. On mukavaa, että on paljon yhteistä aikaa. Mutta kannattaa tosiaan tehdä ihan tietoinen päätös, kuinka paljon/usein haluaa tehdä muuta, esimerkiksi nähdä kavereita kerran viikossa.

    • Anonyymi

      On se helppoa ilman parisuhdetta. Mulla on satunnaista seksiä kyllä,muutama ihan tuttukin,joilta saan halutessani. Mutta välillä kausia,etten halua.

    • Anonyymi

      Yksin on paras !. Terveisin 37 vuotias mies joka ei ole koskaan edes seurustellut.
      Tämä oli selvyys jo pienestä asti...

    • Anonyymi

      On todella helpompaa. Itse en jaksaisi puolisoa työpäivän jälkeen. No seksiä tarvitsen ja sitä saan. Silloin kun haluan.

    • Anonyymi

      Olisi hirveää nukkua kuorsaavan ja piereskelevän ukon vieressä joka yö.

      • Anonyymi

        Onneksi kaikki miehet eivät ole tuollaisia


    • Anonyymi

      On helpompaa. Yksi kauan kestänyt parisuhde takana, enkä halua enää parisuhdetta, enkä asua yhdessä kenenkään kanssa. Pelkkä kaverisuhde riittää.

    • Anonyymi

      Jos vaihdevuotesi ovat jo alkaneet, niin hyvin todennäköisesti on helpompaa elää yksin. Sitä ennen on tietenkin paljon helpompaa että sinulla on oma mies jonka kanssa on aina haluttaessa seksiä intiimiä läheisyyttä. Aina valmiina olevasta miehestä on paljon muutakin hyötyä monenlaisten askareiden ja palveluksien kanssa.

    • Anonyymi

      On todellakin helpompaa.

    • Anonyymi

      En tiedä, mut tuntuu, et elämä on helpompaa ilman naista.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      60
      2574
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      319
      2355
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      93
      2124
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      57
      1807
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      4
      1722
    6. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1694
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1573
    8. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      121
      1420
    9. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      60
      1397
    10. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      5
      1389
    Aihe