Poikien kasvatus

sukupuolueeton

Haluaisin kuulla kommentteja kasvatuksesta. Olen vuosia ihmetellyt mieheni osaamattomuutta perinteellisissä kotitöissä, mutta sama taitamattomuus jatkuu pihatöissä, maalaamisessa, taulujen laitossa, huonekalujen kokoamisessa jne.

Puolustuksekseen hän sanoo, ettei ole koskaan joutunut tekemään. Asunut 25-vuotiaaksi kotonaan, ja äiti passannut pojalle vaatteet silitettyinä kaappiin, ja siivonnut huoneen, jopa kuorinut perunat!

Tieto, taitoa piisaa vain oman ammatin harjoittamiseen. Ulkopuolelta ei osaa, eikä ole haluakaan oppia tai ei kiinnosta.

Itselläni on poika, jonka olen ottanut pienestä pitäen mukaan tekemään kaikia kodin askareita. Puolisoni asenne on tullut esiin, ettei pojan tarvitse osata laittaa ruokaa, tai leipoa. Hänen mielestä se on naisten hommaa! Tästäpä sainkin aasinsillan kysyä häneltä, mikä on miesten työtä? Vastaus oli auton huolto, pesu, ja renkaiden vaihto : ) Meillä auto ajetaan huoltoon, ja renkaiden vaihtoon, sekä pesuautomaattiin. Mikäli se pestään käsin, niin sen tekee kouluikäinen poika.

Olen joutunut miettimään miehen mallia. Yritän poikaa kasvattaa sen mukaan, ettei ole miesten-, ja naistentöitä, on vaan kotitöitä. Minkä verran isän antama malli siirtyy pojalle?

Appiukkoni on samanlainen. Siivous, tiskit, ruoka ym. on naistentöitä, mutta kun eteen tulee pihatyöt niin anoppi siellä huhkii, ja mies lepää riippumatossa, lehtiä lukien.

Itse olen saanut kotikasvatuksen, jossa kaikki teki kykyjensä mukaan kaikkea, ja jos ei osannut niin vanhemman avulla opeteltiin. En jaksa käsittää, että joka taulun, tai lampun asennukseen pitäisi ulkopuolinen palkata, puhumattakaan omakotitalon töistä, tai nurmikon leikkuusta.

Miksi kasvatatetaan uusavuttomaksi, tai opetetaan ylipäänsä miesten-, ja naistentöitä?

3

159

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Mies kauhan varresta

      No se nyt vaan on et miehet ja naiset ovat kiinnostuneita eri asioista eikä se muutu vaikka miten yrität. Ei poika rupea koulussa sukkaa kutomaan tai paitaa tekemään vaikka kuinka olisit tasa arvoistamassa töitä. Minulle kotona äitini ja siskoni sanoi jos et tee niin on oma asiasi mut työt jää siihen ei hekään tee.

    • mek

      Itse miehenä ei tarvinnut laspuuden kodissa naisten hommiin puuttua mutta kaikki miesten hommista mikä vaan mutta kun ole nuoruudessa asunút yksin niin ei se ruuan laitto niin vaikeaa ole ja en ole elämässäni tavannut kuin yhden naisen joka osasi grillata ja se siitä. Ei minunkaan naiseni grillata osaa ja olen sanonut että opetan mutta ei häntä kiinosta. Itse teen rempat ja muut jutut ja ruokaa koska naiset eivät osaa maustaa ruokaa sellaiseksi että siitä tulisi hyvää ja mautonta ruokaa en syö. Vanhemmilla ollut mökki -70 öuvun alsuta lähtien ja vähän toisellakymmenellä on moottorisahat tuullut tutuksi ja huollan ja pidän kunnossa kaikki koneella toimivat laitteet ja aina toimivat. Tuo sinun miehesi kuvaus asioista on ihan hanurista ja kyllä miestenkin kuuluu osata tehdä kaikkea mitä kotona tehdään. Teini-iässä vetoketju hajosi housista ja venhemmat mökillä niin ei ollut muuta vaihtoehtoa kun etsiä sopivan pituinen vetoketju ja ratkoa vanha ja omellä ompelukoneella se takisin housuihin ja helppoa oli mutta jos on peukalo keskellä kämmentä niin ei tule mitään. Autot huollan itse että säästyy rahaa tärkeimpiin juttuihin ja koneet pysyy kunnossa.

    • Liina Anniina

      Toista ihmistä on vaikea lähteä hetkessä muuttamaan. Eikä ole tietysti sinun vastuullasi miehen vanhempien asenteiden muutoksissa. Tuskin vanhat ihmiset niin vain uusia ajatuksia lähtevät sisäistämään.

      Ei noista kannata ahdistua eikä pohtia liikaa. Ovat mitä ovat ja niine hyvineen kupsahtavat jossain vaiheessa.

      Tuhannen euron kysymys on sitten, miten laiskaan mieheesi saat liikettä. Kädentaitoja ei kaikilla ole, ei vaikka istuttaisit hänen käsiinsä viisi peukaloa.
      Hoitakoon autonsa renkaiden vaihdon, huollot (.. ja nykyisiin, uusiin autoihin harva pystyy tekemään korjaushuoltoja) pesut vieraalla.
      Kantsiiko tuosta kädettömyydestä hirveästi huolestua?

      Et saa kelattua miehesi lapsuutta takaisin, jossa voisit evätä äitin kuorimasta pojalle pottuja.
      Ota kuule huumorilla tuo miehesi kökkömäisyys! Voitha veistellä välillä siitä itsellesi pientä huvitusta liikaa pilkkaamatta.
      Kiinnitä katseesi miehesi hyviin puoliin, kai niitä siinä köllikässä jotain on. Sentään hoitaa sen ammattityönsä ja tuo leipärahaa kotiin?

      Ei olla samasta puusta kaikki veistettyjä ja yhtä taidollisia. Olet ottanut valitettavasti kömpelyksen puolisoksi ja niillä on mentävä.

      Jos muuten on sydän kultaa, niin samako tuo vaikka mies ei osaakaan hienoa stradivadiusviulua veistää. Tai pahkapöytää... on tätä rompetta ja tavaraa maan päällä muutenkin liikaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mikko Leppilampea epäillään seksuaalisesta ahdistelusta

      Tämä on ilon päivä 😁
      Kotimaiset julkkisjuorut
      176
      5369
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      128
      4785
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      30
      3036
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      30
      1961
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      23
      1804
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1767
    7. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      110
      1744
    8. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1740
    9. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1653
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1581
    Aihe