Sitruunamehu-kevätpaasto 2vk

mmiu89

Hei taas! Olen aiemminkin tänne kirjoitellut kun olen paastonnut. On ihan kiva kertoa tuntemuksia täällä niin niistä voi olla hyötyä paastoa harkitseville :)
Nyt on taas kevätpaaston aika. Aloitan lauantaina mutta kirjoitan tänne etukäteen jos joku haluaisi paastota minun kanssa. Saa tähän ketjuun kirjoittaa muutenkin vaikket paastoaisikaan! :)
Paastoan aina kahdesti vuodessa; kevät- ja syyspaaston. Ja aina sitruunamehupaastolla. Olen jo valmistautunut lopettamalla kahvin juonnin (kauheat päänsäryt monta päivää!) ja keventämällä ruokavaliota. Tämän paaston alku voi olla hankala kun kehoon on taas kertynyt myrkkyjä; syyspaaston jälkeen olen repsahtanut polttamaan tupakkaa :(
Paastoaminen on aina ihana kokemus, puhdistava, virkistävä, ja keventäväkin. Ainut huono puoli on paastoa aloittaessa glaubersuolan juominen. Se on niin pahaa että pelkkä ajatuskin pistää yökkimään. Mutta kyllä sen kestää kun sekoittaa sen hyvänmakuiseen mehuun ja juo pillillä.
Sitruunamehupaaston ohjeita voi googlailla jos kiinnostaa, tai voin minäkin neuvoa jos kysyt ;)
Lauantaina alkaa kevätpaasto, kirjoitelkaa mielellään tähän alle kommentteja :)

22

507

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tarpeeseen olisi

      Minua ehkä kiinnostaisi lyhyt paasto ja seurassa, vaikka virtuaalisessakin -yksin repsahdan helpommin. Kertoisitko parilla lauseella, mistä on kysymys?

    • mmiu89

      Hei! Kiva että näin lyhyessä ajassa heti löytyi yksi innokas :) Neuvon mielelläni mutta en ole asiantuntija. Kerron omia kokemuksia ja lukemalla oppimiani tietoja.

      Paastohan alkaa tyhjennyksellä. Glaubersuolaa saa apteekista, meidän apteekissa sitä täytyy pyytää apteekkarilta kun se on tiskin alla. Puoli pussia yleensä riittää, se juodaan nesteeseen sekoitettuna. Se on kauhean makuista, siitä ei mihinkään pääse.. Sitten muutaman tunnin ajan saa juosta vessassa monta kertaa, kannattaa ehkä varata lukemista sille ajalle ;) Sitten vatsa on tyhjä ja paasto voi alkaa.

      Paastojuomia on erilaisia, ja minusta sitruunamehupaaston juoma on paras ja ainakin minulle sopivin. Siihen tulee 1dl sitruunamehua (itse puristaen, 1-3kpl), 80g täysruokosokeria (saa luontaistuotekaupoista, kannattaa netistä katsoa missä on lähin myyntipiste), ja loput vettä niin että juomaa tulee 1 litra. Siitä tulee 5 lasillista (2dl:n laseja). Ennen juomista lasiin lisätään vähän cayennepippuria. Sitä ei kannata lisätä siihen aamulla juomaa tehdessä vaan vasta vähän enne juontia, muuten siitä tulee aika pahan makuista. Cayennepippuri poistaa kuonaa elimistöstä ja lämmittää. Se tekee juomasta vähän makean makuista, ei ollenkaan pahaa.
      Juon juoman pillillä ettei hampaat kärsi niin paljon ja huuhtelen suun juonnin jälkeen alkoholittomalla suuvedellä. Purkkaa ei saa syödä, pureskelu käynnistää ruuansulatulsen. Alkuperäisessä ohjeessa käytetään tuon täysruokosokerin tilalla palmu-vaahterasiirappia mutta olen kokeillut molempia tapoja enkä huomannut eroa. Kumpi vain käy, mutta ei missään nimessä mikään muu sokeri!

      Kaupassa on myös valmiita paastomehuja mutta täytyy olla tarkka ettei saa päivässä yli 400 kaloria. Se on paaston raja ja jos menee yli, nälän tunne tulee takaisin eikä elimistö oikeastaan enää ole paasto tilassa.

      Ensimmäiset 2-3 päivää ovat yleensä vaikeat. Sitten helpottaa ja tulee ihana keveys ja energinen olo. Kannattaa paastota n. viikko jos ei ole ennen paastonnut. Siinä ajassa on enemmän hyviä kuin huonoja päiviä ja paastosta jää hyvä fiilis :)

      Minulle kevätpaasto käy tosi hyvin koska paastotessa tulee niin virkeä ja energinen olo, että kodin kevätsiivous käy silloin tosi helposti! Ikkunoiden pesukaan ei tunnu vaikealta. Ja aikaa on enemmän kun ei tarvitse käyttää sitä syöntiin ja ruuanlaittoon. Eikä kroppa kuluta energiaa ruuansulatukseen niin sen voi käyttää vaikka siivoukseen :) Syyspaastossa voi sitten pitää vaikka syyssiivouksen :D

      Toivottavasti muutkin paastoa suunnittelevat löytää tähän ketjuun ja saadaan paljon ihmisiä yhdessä kevätpaastoon! Kyllä vertaistuen kanssa on helpompi ja antoisampi paastota kuin yksin. No, riippuu tietysti ihmisestä.

    • mmiu89

      Hei! Toinen paastopäivä takana! Onko muita paastoajia kuulolla?

      Eka päivä oli aika kurja, sitä osasin jo odottaa. Paha olo ja kauhea väsymys.
      Nukuin yön tosi hyvin ja aamulla heräsin ennen kellonsoittoa hyvissä voimissa! Luulin edellisten paastojen tapaan että toka päivä olisi samanlaista väsymystä kuin ensimmäinen, mutta ei todellakaan! Olin pirteä ja energinen eikä mitään paasto-oireita ollut. Ihanaa, ei päänsärkyä! Ilmeisesti tämä on kerta kerralta helpompaa :)
      Nyt kolmannen paastopäivän aamuna olo on edelleen hyvä. Ei kipuja eikä särkyjä, huimausta tai muutakaan. Tämähän on ihan helppoa!

      Harmitti vähän että Äitienpäivä meni "ohi", taas, kuten viime vuonnakin.. Olisi ollut kiva saada aamiainen petiin ja vielä kakkua mutta itsehän tämän paaston näin ajoitin. Minulla on melkein 3 vuotias tyttö ja itse olen 23 vuotta, jos ketään kiinnostaa :) Ja olen kotiäitinä että päivä koostuu lähinnä lapsen ja kodinhoidosta.

      Yksi huono puoli paastosta tuli eilen: en saanut millään unta! En vain nukahtanut. Aamulla ei väsyttänyt mikä on plussaa mutta on tympeää illalla pyöriä petissä unta odottaen..

      Tulen taas huomenna kertomaan miten paasto on jatkunut!

    • mmiu89

      On menossa 4.paastopäivä.
      Olen aivan ihmeissäni ja innoissani ettei mitään negatiivisia paasto-oireita ole tullut. Olo on ollut ihan energinen ja hyvinvoiva. Kevätsiivousta olen jo aloittanut niinkuin suunnittelinkin :)
      Kumma ettei tupakasta tule mitään vieroitusoireita. Olin polttanut n. 5 vuotta. Sitten lopetin muutamaksi vuodeksi, ja nyt viime syksynä aloitin uudestaan (1-3 päivässä). Eli yli puoli vuotta poltin ja yhtäkkiä lopetin, eikä tule vieroitusoireita? Tämä on tosi hyvä juttu!
      Ei ole koko paaston aikana ollut mitään mielitekoja, ruokaa en edes oikeastaan ajattele, saati himoitse. Nälkääkään ei ole tuntunut.
      Ja 3 kiloa on hävinnyt! Omasta mielestä minulla ei ollut turvotusta ennen paastoa eli ei ollut kertynyt nesteitä.. Mutta mitäpä muutakaan nuo kilot olisi. Olin kyllä treenannut kovasti ennen paastoa joten ehkä lihaksiin oli kertynyt nestettä ja ne nesteet nyt poistuu (ja vähän lihaksetkin!).
      Tsemppiä kaikille jotka paastoavat ja jos vielä mietit aloittaisiko niin suosittelen kokeilemaan!

      • Paaaastoilija

        Vau!! Mulla takana 3 paastopäivää! Mikä sun alku paino ja pituus? :)


    • mmiu89

      Hyvä, tsemppiä! Kauanko aiot paastota?
      Lähtöpainoni oli 55kg ja pituus 163cm. Nyt 5. paastopäivän aamuna paino 51 kg! Minun normaalipaino joka tuntuu sopivalta on 50-55kg välillä. Jos menee yli tai ali, niin mietin ruokavaliota ja liikkumista uudelleen mutta kun paino pysyy noissa rajoissa niin se on ok.
      Edelleen paasto sujuu hyvin. Ei yhtään mitään huonoja tuntemuksia vieläkään. Tai on, se ettei uni tule. 4-5 tuntia saan nukuttua 8:sta tunnista mitkä yritän nukkua. Mutta kun päivällä ei ole väsymystä niin ei se haittaa.
      Kaikki sujuu siis hyvin :) Toivottavasti teillä muillakin!

      • Paaastoilija

        Aion olla ainakin 10 päivää. Tottakai jos tulee tosi huono olo ym nii pitää lopettaa. :) Mitä sitruunamehua sää juot? :)


    • minniliinih

      Minkä ihmeen takia paastoot, jos oot jo valmiiksi noin äärettömän hoikka?

    • mmiu89

      Moi!

      Juon sitruunamehupaasto-juomaa, siihen tulee desi itse puristettua sitruunamehua, 80g täysruokosokeria ja vajaa litra vettä. Lisäksi juon vähintään litran pelkkää vettä ja vielä paastoteetä. Minun lempi paastotee on Clipperin detox -tee, se on hyvänmakuista. Tavallista teetä ei saisikaan juoda, ainoastaan yrttiteetä paastolla.

      Minniliinih, en paastoa painon takia. Painoni on ihan kontrollissa enkä siitä kauheasti stressaa (enää, ennen stressasin...). Tänä aamuna paino oli 50,9 kg että aikamoista vauhtia se tippuu vaikka ei ole oikeastaan paljon edes pudotettavaa! Kilo päivässä!
      Paastoan sen hyvän olon ja puhdistumisen takia. Ja myös tavan; paasto 2 kertaa vuodessa on tullut tavaksi. Se aina palauttaa oikeille teille jos ruokavalio on päässyt repsahtamaan. Ja tämä paasto on auttanut minut taas eroon tupakasta ja kahvista :)

      6. paastopäivä alkoi hyvin. Nukuinkin hyvin pitkästä aikaa. Ei mitään negatiivista kerrottavaa. Pirteä, kevyt ja hyvä olo!

    • minniliinih

      Aa, asia ok=) Pelkäsin nimittäin tosissani, että sinulla on eniten paino mielessä. Tsemppiä siis, nyt vasta toivotan sitä, kun tiedän, että sulla on muut syyt päällimmäisenä, eikä vain paino=) eri asia, jos olisit oikeesti läski.

    • mmiu89

      Hei taas!

      Nyt harmittaa kauheesti. Jouduin lopettamaan paaston. Vaikka kaikki meni niin hyvin, ei mitään negatiivista, mutta (älkää nyt järkyttykö..) silmänvalkuaiset alkoivat kellastua. Ei kannata tällaista pelätä jos olet terve ja suunnittelet paastoa, ei niin käy terveille ihmisille. Keltaisuushan tarkoittaa häikkää maksassa ja sehän työskentelee paastossa kovasti. Aiemmat paastot on kyllä mennyt hyvin eikä tällaista ole tullut. No, asia on hoidossa, verikokeet ja lääkäriaika on varattu.

      Yritän sanoa itselleni että viikko on ihan riittävä aika paastota. Harmittaa vaan kun olin valmistautunut henkisesti 2 viikkoon.

      Lopetin paaston porkkanaraasteella, ihan pienellä annoksella. Myöhemmin puolikas pilttipurkki persikkasosetta ja illemmalla vähän omenaa. Tämä aamu alkaa mustikoilla.

      Seuraavaksi taas syyspaasto!

    • minniliinih

      voi mmiu, pakko vielä sulle laittaa, vaikka eilen juuri tsemppiä yritin sulle toivottaa!

      viikko on aivan riittävä aika paastota, 5 päivääkin on elimistölle aivan tarpeeksi. kaikki sen jälkeen tuleva on "extraa". sen takia esim. vogelin mehupaastopaketit on viiden päivän paketteja, koska se riittää elimistön puhdistautumiseen. maksan häikkä on vakavasti otettava seikka ihan oikeasti, jos se sekoaa, niin tilanne on vakava. minulle on käynyt näin ja jouduin sairaalaan.

      hyvää kesää sinulle!

    • mmiu89

      Kiitos minniliinih! :)
      Ei tosiaan kannata leikkiä terveydellään. Maksa on elintärkeä ja jos se menee rikki niin se on vakava asia!
      Huomenna vasta pääsen verikokeisiin kun ei ole ollut muita oireita (kipuja tai muuta), ja torstaina saan tulokset. Tänä aamuna silmät on olleet jo aika normaalin väriset että ehkä tästä selvisi säikähdyksellä.
      Takana on kuitenkin niin monta onnistunutta paastoa ja pidempiäkin kuin tämänkertainen, niin ihmettelen mikä meni vikaan. Ehkä kehossa oli liikaa myrkkyjä maksalle puhdistaa, en tiedä.

    • minniliinih

      hei mmiu, ei ole liikaa myrkkyjä, vaan ehkä olet paastonnut pikkuisen liian usein pikkuisen liian pitkiä aikoja? maksa ei yksinkertaisesti enää jaksa. luultavasti selvisit säikähdyksellä, mutta maksaakaan ei jaksa ihan loputtomiin=) erityisesti siis jos paastoat 2 viikkoa 2 kertaa vuodessa, niin maksa ei enää jaksa tehdä kaikkea työtä. mikään ei siis mennyt vikaan, mutta anna maksan levätä nyt=)

    • mmiu89

      Moikka!
      Hyvä pointti, en olekaan ajatellut tuolta kantilta asiaa. Jospa jättäisin tältä vuodelta syyspaaston väliin ja ensi keväästä lähtien pitäisin viikon paaston kahdesti vuoteen. Ei kävisi niin pahasti maksan päälle.
      Kiitos vinkistä ja hyvää kesää!

    • minniliinih

      Kuulostaa tosi hyvältä sinun suunnitelma!=) Kokeile tuota, että mitä maksa siitä tykkää:)

      Ja toivottavasti verikokeissa ei mitään vakavaa ollut! Aurinkoista (hikistä, huhhuh..) kesää!

    • Onko kaikki jees nyt

      Aloitin tänään sitruuna-vaahterapalmusiirappipaaston.

      Hyvä kun kirjoitit oireista!

      Olen paastonnut monta kertaa, ei ole ollut vastaavaa, mutta hyvä tietää.
      Kerran tuli paaston jälkeen joku suolikramppi ja se oli kauheeta, mitään vikaa ei löytynyt, mutta kahteen viikkoon en päässyt sängystä ylös, oli niin kovat kivut.

      Voisiko se olla sitä, että käytät ruokosokeria? Kysypä lääkäriltä.
      Joitko tarpeeksi vettä? Piparminttutee on hyvää vaahterapalmusiirappikuurilla.
      Vain 1 sitruuna päivän annokseen.
      Aamulla merisuola on hyvä, eikä maistu pahalle.

      Miten nyt on? Saiko lääkärisi selville, mitä tapahtui?

    • Toinen päivä

      Tässä on toinen päivä menossa.

    • mmiu89

      Moi taas,
      Sain tänään ne maksakokeiden tulokset. Normaalit arvot oli! Huh, selvisin siis säikähdyksellä.
      Kaikille paastoajille siis tiedoksi että jos huomaat silmänvalkuaisten kellastuvan, lopeta paasto heti. Et halua kokeilla onneasi parantuisiko ne itsestään vaan se on merkki että maksa käy liian kovilla kierroksilla.
      Tuo suolikramppi mistä kirjoitit kuulostaa kauhealta! Kaikkea sitä voi paaston aikana käydäkin..
      Ensi keväänä kokeilen jotain muuta paastoa kuin sitruunamehupaastoa, koska luin juuri ettei sitrushedelmät (greippiä lukuunottamatta) ole kovin hyväksi maksalle. Ei ne sinänsä vaarallisia ole ja terve maksaiselle suosittelen kyllä tuota paastoa kokeilemaan mutta itse pidän taukoa ja kokeilen välillä jotain muuta.
      Ja voisin seuraavalla paastolla juoda tuota piparminttuteetä mitä suosittelit :)

      Tsemppiä paastollesi! Olo paranee päivä päivältä kun jatkaa paastoa!

    • Sitruunaaaa

      Olen ollut nyt viikon tällä kuurilla.

      ei ongelmia, jatkan pari päivää vielä.

      • Sitruunaaaaa

        Olen vieläkin, rupeen lopettelemaan.


    • sitruunaaaaa

      Tänään söin jo.
      Sain itseni aika kivaan kuntoon; kiloja meni ja olo on mukava.

      Sattui hyvin, kun on mansikka-aika ja voi napostella mansikoita omasta pihasta.
      Olen aloittanut muutenkin uudet hyvät ruokatottumukset. En syö enää vehnää, kauraa, ruista enkä ohraa. Illalla panen kokonaisia tattariryynejä veteen, aamulla pellavaöljyä mansikoita/puoli banaania. Ynnä muuta terveellistä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14871
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3059
    3. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3056
    4. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    5. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3055
    6. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3055
    7. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3054
    8. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3054
    9. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3050
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3044
    Aihe