Työttömien kyykytys

työtön luuseri

Mä olin työkokeilussa ja siel oli pakko tehdä ylitöitä vaikka työaika oli 4 tuntia. uhkailtiin karenssilla jos ei tee hommaa loppuun, esim joku muutto juttu kesken.

Sit olin yhes toises työpaikas vuoden ja laskin että tein 200 tuntia ylitöitä mut en saanut siitä mitään korvausta. Tälleen meitä työttömiä kyykytetään vaan karenssin uhalla. Työttömällä ei ole oikeuksia.

34

2382

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • työtön oppinut

      miksi olet suostunut moiseen? olisit ottanut työkkäriin yhteyttä. esim työkokeilussa ei tarvitse edes olla, jos on tuollainen paikka.

      tuo toisen paikan juttu on harmillinen. voithan hakea palkka turvasta rahaa.

    • työtön luuseri

      No työkkäri mut sinne määräsi ja jos ei mene ja kieltäytyy niin karenssi tulee heti.

      Palkka turvasta tuskin saa mitään jos on työkkärin orja ja tuo toinen homma oli työelämänvalmennus homma eli käytännössä sama kuin työkokeilu.

    • ex orja mies

      Työkkärin orjana kun on niin voi joutuu 9 euroo päivässä 8 tunnin päiviä tekemään hommia. Mut meinattiin laittaa kirpputorille 8 tunniks päiväs viikonloppunakin. En suostunut joten karenssi tuli ja karenssi on kestänyt jo kaks vuotta. Ei työkokeilussa ole mitään työehtoja. Siellä pitää ehdä kuten sanotaan tai karenssi tulee. Työajat voi muuttua ihan koska vaan ja se työ sopimuskin on ihan puuta heinää.

      • Mania2

        Nuo kirpputoripaikat on häpeällisiä. Tiedän ainakin yhden lähestystyöntekijäfirman, joka orjuuttaa työntekijöitänsä surkeilla töillä. IHmiset pistetään pistämään nuppineuloja ja hintalappuja vaatteisiin. Ymmärtäisin, jos saisivat jäädä työpaikkaan vakituisiksi työntekijöiksi, mutta ei vanha harjoittelija pihalle ja uutta kehiin.


    • akavan_erityisalat

      Hei,
      jos kyseessä oli työkokeilu, joka muodosti työsuhteen, silloin noudatetaan normaaleja työelämän lakeja ja sääntöjä. Lähtökohta on, että ylityö edellyttää työntekijän suostumusta ja ylityötä on lain tai työehtosopimuksen mukaisesti määräytyvän säännöllisen työajan ylittävät tunnit, jotka on tehty työnantajan aloitteesta.

      Työkokeilua koskeviin yksityiskohtiin emme voi näillä tiedoilla tai tässä yhteydessä ottaa tarkemmin kantaa. Mikäli vastaava tilanne tulee vielä vastaan, saat tarkempia vastauksia te-toimistosta ja ammattiliitostasi, jotka tarvitsevat tiedot mm. sopimuksen mukaisista tuntimääristä, sovellettavasta työehtosopimuksesta jne.

      Karenssiasiat on aina syytä selvittää TE-toimistosta. Karenssilla uhkailu on kuitenkin epäasiallista toimintaa. Jos sellaista esiintyy, on syytä olla välittömästi yhteydessä työvoimaviranomaisiin ja ammattiliittoosi.

      200 korvaamattoman ylityötunnin osalta kannattaa olla heti yhteydessä omaan liittoon ja tiedustella vieläkö niitä voi vaatia.

      Mitä palkkaturvaan tulee, liittyy siihen runsaasti ehtoja ja määräaikoja, joista kannattaa aina olla yhteydessä palkkaturvaan tai ammattiliittoon pikimmiten, kun saatavia jää saamatta.

      Terveisin,
      Akavan Erityisalat

      • Akavan Erityisalat


        Eiköhän teidän olisi paremmin syytä tutustua tähän työkkärin toimintaan,sillä tämä teidän vastauksenne on aivan perseestä,eikä auta työtöntä työnhakijaa millään.On todella näköjään mennyt liitotkin perseelleen nyky Suomessa,kun tuonlaisia vastauksia tarjotaan.Vastauksia,joissa ei ole päätä ei häntää


      • ja vitut

        Jaa kaks vuotta "työkokeilua"

        Huippujärkevää sakkia siellä suomi24:ssä!


    • työtön mies.

      Karenssista ei voi valittaa koska karenssin kun saa niin valituksia käsittelee samat ihmiset kun antaa niitä karensseja. Aivan turhaa touhua siis. Itse en taida kuulua mihinkään liittoon edes, en ole liittynyt mihinkään ainakaan.

      • Eipä todella .Todella surullisen kuuluisa tuo asia,että karenssin antajat ja valituksen käsittelijät ovat aina samoja henkilöitä.Ja joka lapunhan perässä lukee vielä,että ei päätöksestä valitusoikeutta.Mitenkähän tuo olisi,jos liikenteessä saa vaikkapa ylinopeussakot ja sakkolapussa lukisi,että ei valitusoikeutta,ja jos valittaisi sakosta,niin asian käsittelisivät samat poliisit,jotka olivat sakottamassa.Taitaisi melkoinen meteli nousta.Vaan eihän koskaan työkkärin virkailijoita ole Suomen laki ja asetukset milloinkaan pidätelleet.Työtön mies.Koeta pärjätä.oletko pitkään ollut karessilla.Mulla on elinikäinen,sanoi työkkärin virkailija,eikä auttanut,vaikka olinkin välillä pari vuotta töissä.Ei kuulemma mun karessi lakkaa ,vaikka olisinkin välilä töissä.Aivan turhaa touhua siis.Mun mennä ollenkaan työkkäriin oikeastaan ilmoittautumaan.Enkä menisikään,vaan sossu vaatii..Että saan edes jotain toimeentuloa tältä ajalta,kun olen työttömänä.


    • siivooja aina

      itse kuulun Pamiin. Olen osa-aikainen siivooja teen vain 5h/pvä (5-6 kertaa viikossa) eli työtunteja tulisi viikossa 25-30 h. Eli en raada ainakaan tarpeeksi:) päivä töitä kun sais vielä niin olisikin onnellinen. eli iltaa teen

    • akavan_erityisalat

      Hei työtön - toivottavasti pian työllinen - mies!

      Haluamme tuoda esille, että karenssipäätöksestä voi valittaa. Karenssista päättää TE-toimisto, mutta valitukset käsittelee Työttömyysturvan muutoksenhakulautakunta. Näissä kahdessa on eri tyypit asioita käsittelemässä.

      Ei turhaa touhua siis.

      Ystävällisin terveisin,

      Akavan Erityisalat :)

      • Akavan Erityisalat

        Karenssipäätöksestä ei voi valittaa.Ja jos valittaakin,niin


      • Fakta homma
        kirjoitus kirjoitti:

        Akavan Erityisalat

        Karenssipäätöksestä ei voi valittaa.Ja jos valittaakin,niin

        Kyllä voi valittaa...


      • leivättömän pöydän
        kirjoitus kirjoitti:

        Akavan Erityisalat

        Karenssipäätöksestä ei voi valittaa.Ja jos valittaakin,niin

        Aina kannattaa viedä asia käräjille.
        Koska olet varaton yhteiskunta maksaa oikeuskulusi
        Sillä ei ole väliä kuka siellä tuvassa voittaa.
        Työkkärille tulee pohja ton suo oikeusjutuista, jos jokainen
        karenssin saanut veisi asian käräjille.


    • lipsunlapsun

      Näissä kaikissa TE-keskuksen päätöksissähän aina lukee, ettei niistä voi valittaa. Minä olen yhden TE-koulutuspäätöksen pyörtänyt niin, että kun TE-toimisto laittoi, ettei voitu valita (yliopiston tarjoamaan) työvoimakoulutukseen, johon ihkuna halusin, koska se kurssi olis muuten maksanut lähemmäs 7000e, niin soitin suoraan kurssin järjestäjälle ja kysyin perusteluita, miksi jäin rannalle. Hän harkitsi hetken, haastatteli, että mihin käyttäisin koulutusta ja valitsi minut kurssille. En tiedä, miten tuo meni virallisessa kanavassa, mutta muutaman päivän kuluttua minulle tuli postissa uusi päätös TE-keskukselta. Että jos vaan voi sen TE-keskuksen virkailijan kiertää, se kannattaa.

      Ei kannata ottaa kaikkea ihan kirjaimmellisesti. Kannustan kaikkia kiertämään aina, kun siihen on mahdollisuus. Kukaan muu ei kanna huolta tulevaisuudestasi.

      Ja hei tuollainen ikuinen karenssi, vaikka välillä olis töissä, on laiton. Jos virkailija sen tekee, on se virkavirhe. En ihmettelisi, vaikka olisivatkin näin tehneet. Heillähän on omat sisäiset tulkinnat laista ja ne pätee niin kauan, kunnes joku uskaltautuu kyseenalaistamaan laintulkinnan. Esimerkiksi apulaisoikeusasiamies on huomauttanut useista TE-keskuksen laintulkinnan määrittelyistä, etteivät ne ole lainhengenmukaisia ja rikkovat kohtuullisuuden rajoja. Yksi tapaus oli Tampereella, jossa merkonomin koulutuksella olleet virkailijat määrittelivät asiakkaita psyykkisestisairaaksi tai alkoholisteiksi.

      Ilmeisesti ammattiliitossakaan ei olla tietoisia, että työvoimatoimiston työharjoittelijat, työssäoppijat, kurssiin liittyvät työjaksot, ovat paikkoja, joissa pätee viidakonlait. Työtön toimenpiteenkohteena on täysin lainsuojaton. Häneen ei päde työaikalainsäädäntö, ei työehtosopimukset, eikä verottaja katso heidän matkojaan ja hankintojaan työstä aiheutuvaksi, koska hehän eivät virallisesti tee töitä. Kuitenkin, itsellenikin käynyt on käynyt, että toimeentulo uhkasi varantua, koska minulla ei ollut varaa ostaa autoa rektytointikoulutuksen työpaikalle. Siitä huolimatta, että julkiset 4km kävely olisivat vieneet joka aamu ja ilta tunti ja 45 minuuttia ktasottiin, että se on kohtuullinen aika. Ehkä aikuiselle, mutta lapselle ei. Lapsen hoitopäivä olisi venynyt 12 tuntiseksi ja olisin pakotettu hakemaan lapselle vuorohoitoa.

      Tässä maassa ihmisiä voidaan pakottaa tekemään vaikka mitä uhkailemalla ja kiristämällä.

    • että näin

      Työmatka osa-aikatyössä saa kestää 2 tuntia suuntaansa. Kesällä pitempäänkin. Kokoaika työssä 3 tuntia. Laki ei ota huomioon perhesuhteita.

    • V.....

      Totta tuo, työttömät tekevät ilmaistöitä. Olisi mukava joskus tavata edes yksi työtön joka on oikeasti tekemättä mitään.

      Jos kieltäytyy työkkärin järjestämästä ilmaistyöstä tulee tosiaankin karenssi samoin kuin kieltäytyisi mistä tahansa työstä. Ja hyvässä lykyssä pääset 8h/vrk kurssille jossa opetetaan kuinka töitä haetaan. Kurssit kestävät yleensä kolme kuukautta ja niihin liittyy tutustumisjakso työpaikkaan. Tutustumisjaksolla luonnollisesti tehdään ilmaiseksi normaaleja töitä...

      Päättäjät eivät taida itsekään tietää mitä päättävät vai onko vain työkkärin asia päättää miten tulokset saavutetaan?

      • seppo kalmari

        Olen ollut joulukuusta lähtien työtön. Käynyt työkkärissä kolme tai neljä kertaa. Seuraavan kerran tammikuussa. En ole joutunut mihinkään koulutukseen tai työkokeiluun. Minulla on myös työkkärin tiedoissa merkittynä, että mun tietoja ei saa luovuttaa yrityksille ;)

        Näin keski-uudellamaalla. 22-v koulutettu, töissä käynyt.


    • Pahvi- Aivona ei

      No hyvä Työtön... älä ole kuitenkaan luuseri tai Hölömö!!! Työkokeilussa kartoitetaan myös sitä oletko Pahviaivo. Kaikki tajuaa hakea sairaslomaa heti kun työnantaja menee laittomalle linjalle. Siten ei tule karenssia ja saat silti rahat. Tiedän daamin joka on jo 5- vuotta sairastunut heti kun työnantajat alkavat teettämään pimeitä töitä, laittomia tai vaarallisia työsuorituksia tms. Siis hän hakee heti seuraavana päivänä.

    • ei kannata

      Ei kannata olla työkkärin orja. Ilmoitat vaan heille, että et tarvitse heidän almujaan enää. Pitäkööt hilunsa. Töihin ei kannata myöskään mennä. Monella työnantajalla on harhaluulo että ihmisiä lähetetään sinne tekemään töitä. Jos ei ymmärrä että työnantajat ovat työntekijöitä varten pitäkööt firmansa.

    • 24+

      Olen sairaseläkeellä ja toivon pääseväni vielä työkykyiseksi. Mutta kun lukee näitä... taidan pysyä eläkkeellä.

    • moi vaan

      Terve.
      Työkkäri yritti minuakin aikanaan laittaa, niihin 8€ päivätöihin joista oliisi
      maksettu työttömyyspäiväraha (panaanipalkka),kun olin ollut hetken työttömänä, mutta en lähtenyt.
      Syyksi sanoin koulutuksen kautta saatu ammatti ja siitä saatu
      työkokemus, joten laitoin hanttiin ja löin nyrkin pöytään!
      Jo alkoi oikeita töitä löytymää, josta maksettiin TES-palkka.
      Työkkäri käyttää hyväksi nuoria ja kouluttamattomia työttömiä,
      jotka eivät tiedä oikeuksista ja ovat arkoja toimimaan.
      Näin EU-Suomi hoitaa Suomalaista työvoimapolitiikkaa!

    • Theo 2013

      Pahinta lienee näissä 9e/työläisissä, että kunnat ,kaupungit ja valtio käyttää tätä "etua"hyväkseen,jonka tarkoitus alunperin oli kokeilla alkoholisteja ja muuten työtä vieruksivia, ovatko he vielä työ kunnossa vai vammais eläkkeen potentiaalisia asikkaita. Törkeintä on myös se että ne laitetaan vammaisten työ maille,joka on heille tärkeää,tämä pitäisi lailla kieltää koska vammaiset tarvitsevat turvallisen työ ympäristön ja nyt siellä on narkomaanit ja vastaavat dokaa heidän nähden työ paikalla ja aiheuttavat ilmiön ettei eräs tuttuni uskalla mennä omalle työ pajalleen,ja ajatelkaa miltä tuntuu kun terve duunari laitetaan (minkä tahansa alan ammattilainen) kasaamaan jotain Aku Ankka kansioita,niin kyllä siinä masennus luvut kasvaa puhumattakaan itsemurhista,koska luulevat joutuvan tekemään kiristys työtä vielä kymmeniä vuosia ja eläke ei kerry kyllä kun jonkun euron? Psykiatrin ja psygologin testit pelastaisi monta ihmistä ysi orjuudesta,olen kaksi ihmistä saanut käymään näissä testeissä ja lääkärin lausunnon saivat eikä tule karenssia eikä enää ikinä uutta tarjousta ysi orjaksi Kokeilkaa vaikka tiedän ettei Suomalainen hevin noissa lääkäreissä ilkeä kulkea mutta se pelastaa ja pääsette niile minimi palkka töihin.Suomeen pitäisi ehdottomasti saada laki irtolaisuudesta takaisin niin ei olisi asunnottomia ja vaikka risusavottaa mutta palkalla,koska kunnat ja kaupungit velvoitettiin aikoinaan budjetoimaan nämä ihmiset ihmis arvolle sopivaan elämään,nyt tästä on maahan muuttajilla sovellettu käytäntö toiminnassa ainakin alku vaiheessa.Suomalainen ei ole laiska esim kadunlakaisuun siivoukseen ,mutta kun niitä tarjotaan tahallaan väärille ammatti ylpeille ihmisille että ne jäisi varmasti kiintiö maahanmuuttajille. Jos epäilet niin mieti miksi Suomalaisia siivoojia on työttöminä?Ym.muut ammattikunnat jopa yritykset näiltä aloilta on pantu tahallaan nurin,sopii miettiä miksi? Pärjäilkää ja ottakaa ne karenssit ja valittakaa ne lääkärin paperit kourassa niin olette vahvoilla.

    • Maassa maan tavalla

      Nauhoittakaa jokainen keskustelu virkailijoiden ja työnantajan kanssa. Myös uhjailut kesken päivää. Se on ainoa keino todistaa ja painostaa muita osapuolia toimimaan sääntöjen mukaan.

      • Ei enää lottovoitto

        Kuka sanoikaan, että on lottovoitto syntyä Suomeen? Taisi olla ala-asteen opettajani muutama vuosikymmen sitten. Ehkä piti aikanaan paikkansa, mutta jos nykyään sanottaisiin tuo lausahdus, niin voisin vastata siihen jotain rumaa.

        Toisin kuin ennen, Suomi on tänä päivänä monille omille kansalaisilleen kammottava paikka elää. Mutta se ei ole mikään yllätys, sillä meillä on nykyään päättäjiä, jotka eivät oikeasti kanna vastuuta, eivätkä välitä yhtään mistään...kuten näette:

        http://vallanvahdit.weebly.com/villen-tarina.html

        http://markusjansson.blogspot.fi/2012/03/jyrki-katainen-rikollinen-huijari-ja.html


      • Anonyymi
        Ei enää lottovoitto kirjoitti:

        Kuka sanoikaan, että on lottovoitto syntyä Suomeen? Taisi olla ala-asteen opettajani muutama vuosikymmen sitten. Ehkä piti aikanaan paikkansa, mutta jos nykyään sanottaisiin tuo lausahdus, niin voisin vastata siihen jotain rumaa.

        Toisin kuin ennen, Suomi on tänä päivänä monille omille kansalaisilleen kammottava paikka elää. Mutta se ei ole mikään yllätys, sillä meillä on nykyään päättäjiä, jotka eivät oikeasti kanna vastuuta, eivätkä välitä yhtään mistään...kuten näette:

        http://vallanvahdit.weebly.com/villen-tarina.html

        http://markusjansson.blogspot.fi/2012/03/jyrki-katainen-rikollinen-huijari-ja.html

        Mikään ei ole ikuista


    • Tyytymätön

      En todellakaan voi hyväksyä tuota asiaasi. Jouduin olemaan myös työkokeilussa. Koin sen ajanhukkana. 6 tunnin työpäivä oli kykyjeni aliarvioimista.

      Miksi pitäisi hyväksyä nykyistä työvoimapolitiikkaa? Voisitte hyvät ihmiset nousta vastarintaan joskus. MIksi otatte kaiken epäoikeudenmukaisen vastaan tyynesti?

      Niin sanotussa työvalmentajajärjestelmässä on paljon parantamisen varaa tällä hetkellä. Yksityisten konsulttiyritysten käyttö on kyseenalaista. Tämän olen joutunut karvaasti kesän aikana kokemaan ja havaitsemaan että työtöntä tosiaan kyykytetään ja kunnolla.

      Kyykytykseen ei ole pakko suostua. Olen sitä vastaan. Helsingissä on paljon parantamisen varaa.

    • Make701

      Koskaan en ole työkkäriin ollut yhteydessä ja mitään korvauksia vinkumassa. Olen ollut aivan täysin paska nolla palkalla tekemässä maksamakkaraa, ollut robottina kääntelemässä pihvejä linjalla. Pakkaamassa pornolehtiä, siivoamassa toisten paskoja mutta yritin, pärjäsin ja nyt mukava ansio, sanoisinko normaalia korkeampi joten raakaa duunia, nöyrää mieltä ja maailma avautuu...

      • Anonyymi

        Kaikilla ei ole mahdollisuuksia noihin. Sinulla on ollut avoimet ovet.


    • Anonyymi

      10-11 tuntia joka päivä, välillä lauantaitkin.
      Luvattiin töitä, mutta kun 6kk tuli täyteen ei ollukaan töitä.

      • Anonyymi

        Ei tietenkään ole 6kk jälkeen töitä, koska sen jälkeen olet liian kallista työvoimaa yritykselle.

        Tämmösiä firmoja maa täys, giljotiiniin tai kaltereiden taaksehan ne toki pitäisi laittaa moiset yrittäjät.


    • Anonyymi

      Olin kans työkokeilussa ja oli muutto homma. Lähdin tasan 12 kotiin kun työaika loppui ja muutto homma jäikin kesken. Sain kauheet huudot ja uhattiin karenssilla. Ilmeisesti olivat sopineet että muuttohomma tehdään loppuun ja mielestäni siitä olisi tullut yli 3 tuntia ylitöitä. Sanoin sitten siella pajan pomolle että haista sinä vaan vittu työaika loppuu 12 niin se silloin loppuu. Ylitöistä vaadin sata euroa alkavalta tunnilta ja se pitää kirjata sopimukseen.

      • Anonyymi

        Muutto on hyvä esimerkki työstä jota ei voi jättää kesken. Jos on sellainen työ joka on tehtävä loppuun,esimerkiksi muutto, varastoon tulevan kuorman purku tai pitopalvelun asiakkaille järjestämä juhla. Silloin työnantajan tulisi antaa ylimenevä työaika ylimääräisenä vapaapäivänä työntekijälle. Näin on minun työharjoittelussa tehty.


    • Anonyymi

      Et ole ainoa ongelman kanssa. Minä olin 16 vuotta sitten työkokeilussa. Sovittu työaika oli 4.tuntia. Ylitöiksi meni monta kertaa. Hankaloitti omaa elämää. Oli hankala sopia terveydenhoito- ja parturikäyntejä. Keskeytin työkokeilun ja karenssi tuli.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      1689
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      20
      1574
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      70
      1458
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      54
      1435
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      51
      1349
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      15
      1288
    7. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      68
      1168
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      11
      1158
    9. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1130
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      8
      1121
    Aihe