Kommunismiin perustuvan järjestelmän bugit

P=NP

1. Motivaation ulkoistaminen. Järjestelmän jäsenten motivaatio ylläpitää järjestelmää riippuu siitä antaako järjestelmä aihetta olla motivoitunut. Järkkyy helpommin kuin kapitalismi sillä jos järjestelmä ei tyydytä edes yhtä jäsentä, tuskin se tyydyttää muitakaan jolloin kapinahenkisyys nousee kerralla korkealle ja on kriitinen ylläpidollisten toimintojen toteuttamisessa. Liberalismissa motivaatiota ei ole ulkoistettu vaan se on jokaisella itsellään, tämä on liian monelle houkutteleva vaihtoehto.

2. Byrokratia. Järjestelmä joka pyrkii optimoimaan kapitalismia tasa-arvoistamalla tarvitsee valtavan byrokratiakoneiston. Byrokratiakoneistoa ohjaa se joka sanelee miten optimoidaan, valta siirtyy pienelle ryhmälle. Byrokratia vaatii stabiiliutta ja on heikko vastaamaan dynaamisiin tilanteisiin jotka vaativat joustamista.

3. Kapitalistin kravatti. Aina on olemassa, puhdistuksista huolimatta, ahneita ihmisiä jotka haluavat saada hieman enemmän mukavuuksia. Kommunistisen järjestelmän sisälle syntyy ennen pitkää mustapörssi jossa hyödykkeitä on pimeästi saatavilla.

4. Rauhan aate. Kommunismia ei sovellu kilpailemaan vaihtoehtoisien järjestelmien kanssa vaan pyrkii syrjäyttämään ne vallankumouksilla. Olisi tapahduttava maailmanlaajuinen vallankumous samanaikaisesti, jottei kilpailevia vaihtoehtoja jäisi. Sotilaallinen kommunismin levittäminen / puolustaminen heikentää tasa-arvoisten jäsenten elistasoa, jotta armeija voi toimia. Armeijaa tarvitaan niin kauan kuin kilpailevia järjestelmiä löytyy. Poliisia senkin jälkeen. Yleinen elintaso laskee kommunismissa armeijan myötä, tyytymättömyys kasvaa ja alkaa loikkarius sillä toisia yksilön kannalta parempia järjestelmiä on vielä olemassa.

5. Solidaarisuus. Ihminen ei laiskana ole halukas tekemään mitään toisen hyväksi. Korkeintaan oman suvun eteen (veriside). Ihmiset pitäisi vierottaa perheistään jottei emotionaalisia suhteita pääse muodostumaan tai vaihtoehtoisesti suvut pitäisi integroida yhdeksi supersuvuksi keskenään promiskuiteetilla. Kun yksilö ei ole perheen jäsen vaan kaikkien lapsi, alkaa solidaarisuutta löytymään jotta pyörät pyörisi ja motivaatio yhteiseen hyvään olisi korkeammalla. Moniko on valmis luopumaan ihmissuhdekapitalismista?

6. Käytännön ongelmat. Miten kauniit lupaukset tasa-arvoisuudesta ja toveruudesta käytännössä toteutettaisiin? Mitä kaikkea onkaan huomioitava?

7. Uskonnot. Kansan oopiumi pitäisi kieltää, sillä se luo hiearkioita jotka heikentävät tasa-arvoistamista. Jarruttaa kehitystä ja ohjaa huomiota pois tärkeämmistä asioista.

8. Demokratia ei toimi. Asioihin ei yksilö vaikuta, jos ei koe hallitsevansa omaa elämää, ei koe olevansa elossa ja masentuu. Byrokraatit päättävät ja heidän toiminta on organisoitava hyvin vahvasti. Byrokraateista, asiantuntijoista ja puolueen keulahahmoista muodostuu eliitti. Onko se jäsenen kannalta hyvä? Onko se edes tasa-arvoista?

9. Korkea sivistys ja teknologia. Ovat välttämättömiä. Kaikilla on oltava yhtäläinen oikeus siihen mihinkä muillakin. Kaikki on optimoitava ja byrokratia, työt ym. vaativat tehokkaan koneiston. Uskonnot elävät luuloilla. Markkinat elävät luuloilla. Luulo ei ole tiedon väärti, muttei tietoa ole aina tarjolla tai sitä ei haluta tarjota. Kukaan ei halua tehdä paskaduunia, joten koneet hoitamaan. Järjestelmä luultavasti olisi riippuvaisempi teknologiasta kuin nykyinen. Kun tulee sähkökatkos tms katastrofi, korttitalo romahtaa.

Kommunistiseen järjestelmään muodostuu valtarakenteet byrokratian, laitostamisen, ym. seurauksena. Valtarakenteet luovat puitteet jonka huipulla istuvalla on käytännössä, omastatunnosta riippuen, mielivalta alamaisiin. On vain ajan kysymys kun tämä johtaa orjayhteiskuntaan (kaikki keinot ovat kommunismilla valmiina). Juche näyttää lopputuloksen. Vaikka alku toimisikin hyvin, alkaa vallanhamstraaminen joka johtaa siihen. Byrokratian huipulla olijoiden olisi oltava jäsenten suosiossa, joten heidän ympärilleen on luotava kultti ja ajatustenhallinta on aloitettava.

5

125

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Lopullinen Totuus

      Kyllä demokratian ja yhteisen hyvän idea on vanhentunut.

      Tämänpäivän todellisuus - ympyrä on sulkeutunut. Kansainväliset pankkiirit istuvat laumansa keskellä ja heilutellen sääriluuta uhaten murskata kallot jokaiselta lauman parasta vaativalta. Taivas putoaa kuullemma ihmiskunnan niskaan jos näiden puolijumalien asemaa maailamankaikkeuden tukipylväinä epäilee.

    • kuinkateippitoimii?

      Kollektiivikasvatus olisi kyllä edistyksellistä. Konservatiiveja on vain liki mahdotonta saada luopumaan ydinperhe-päähänpinttymästään.

      • P=NP

        Kollektiivikasvatuksessakin on kuitenkin omat ongelmansa, mutta se on silti kestävämpää kuin nykyinen tyyli. Se on yhteisöllistä ja se tasa-arvoistaa, heikentää auktoriteetteja ja kilpailua.

        Evoluutionkin näkökulmasta lienee perusteltua sanoa että jokainen vanhempi ajattelee ensisijaisesti nimenomaan oman jälkikasvunsa etua (omien geenien jatkuvuus). Kollektivisoinnissa on eleganttia se että kukaan ei osaisi sanoa varmaksi ketkä on omia biologisia lapsia. Silloin kukaan ei tietäisi ketä suosia jolloin keskityttäisiin tasa-arvoisempaan kohteluun kaikkea jälkikasvua kohtaan.

        Tällä olisi seurauksena se että kaikki olisivat ajan myötä toistensa "sisaruksia" ja kaikilla olisi yhteiset vanhemmat eli vanhempi ikäpolvi. Kun ei ole tietoa biologisista relaatioista, ei pysty suosimaan omiaan. Ongalmaksi muodostunee silloin insesti. Tosin heimoyhteisöthän olivat ennen hyvin sisäsiittoisia. Modernissa maailmassa sisäsiittoisuus vähenisi sillä liikkuvuus on parempaa. Auktoriteettina on aina vähintään vanhemmat, kollektivisoinnilla kellään ei olisi monopolia jälkeläisten maailmankatsomuksen muodostamiseen joten maailmankatsomus olisi yhteisöllinen ja avara. Suorastaan epä-ahne.

        Kasvatus olisi järjestettävä seuraavasti: joko laitostamalla tai sillä että yhteisö kasvattaa yhteisenä olevat lapsensa. Itse olen sitä mieltä että laitostaminen on huonompi, ainakin jos olisi käytössä nykyinen kasvatuspsykologia ja -filosofia. Kilpaurheilu ja muu kilpailullisuus pitäisi poistaa ja korostaa yhteistyön ja sivistyksen merkitystä.

        Promiskuiteetti ja se ettei "omistaisi" biologisia lapsiaan voi kuullostaa alkuun hyvin vieraalle ja oudoksuttavalle, mutta onko se kuitenkaan sen luonnottomampaa kuin uskonnoilla manipuloidut ihmissuhteet? Polyamoriassa ja promiskuiteetissa on monia muitakin etuja verrattuna parisuhteeseen:
        http://keskustelu.suomi24.fi/node/11447029
        http://keskustelu.suomi24.fi/node/11330942


    • bugienbugi

      Vaikka korjaisit kaikki "bugit" oman mielesi mukaiseksi, niin maailman meno ei siitä muuttuisi. Tulisipa vain iso joukko ihmisiä vihaiseksi ja kyyniseksi pitkäksi aikaa.

      Ja mitä tuohon vanhempien ensisijaiseen ajatteluun tulee, niin terve mies ja nainen ajattelee ensisijassa seksiä, seksiä, paneskelua ja vielä kerran paneskelua eikä mitään jälkikasvun ja geeniensä etua. Sellaiset selitelmät ihmisistä on pelkkää evoluutiosatuilun jälkikuvitelmaa.

      Ja koko ajatus jostain kollektiivisesta "kasvatuksesta" epäitsekkyyteen on pelkkää houretta. Todellisuus ja totuus ovat ainoat oikeat lähtökohdat. Ja katso. Todellisuus on siinä ympärillä koko ajan. Evät ihmiset suinkaan juoksentele promiskuiteeteissa, vaan ovat ihan tavallisia perus peheenisiä ja äitejä haluineen ja toiveineen. Vaikka vapaus meillä täällä olisi tehdä silläkin saralla melkein mitä tahansa.

      • P=NP

        "Vaikka korjaisit kaikki "bugit" oman mielesi mukaiseksi, niin maailman meno ei siitä muuttuisi."

        Itseasiassa korjaukseen löytyy kestävät ja jopa melko eettiset menetelmät. Kommunismi on liian "jähmeä" aate, jotain tai aika paljon de facto on jätettävä pois. Anarkiasta löytyy ratkaisuja moniin ongelmiin, kommunismiin perinteisenä formaattina en edes usko.

        "Tulisipa vain iso joukko ihmisiä vihaiseksi ja kyyniseksi pitkäksi aikaa."

        On muistettava että Suomalainen yhteiskunta on pyramidi. Joskaan ei niin jyrkkä kuten monissa muissa maissa. Tyytymättömyyttä on täälläkin ja monella on luottotiedot päin persettä, masentuneita, "työkyvyttömiä", syrjäytyneitä ja yksinäisiä ihmisiä riittää. On ajan kysymys koska nykyinen järjestelmä alkaa natista liitoksistaan, jos sitä ei jo tässä vaiheessa tapahdu. Suomessakin on ryhmiä jotka kärkkyvät itselleen otollista tilannetta ja niiden ryhmien toimet voivat olla seurauksiltaan paljon vakavammat kuin kyynisyys, jota nykyisessäkin järjestelmässä monilla ilmenee.

        "Ja mitä tuohon vanhempien ensisijaiseen [...] ja vielä kerran paneskelua"

        Näin se menee. Se ei silti poista sitä että evoluutiolla on sormensa pelissä, se vaikuttaa luonnonlakina taustalla siinä missä gravitaatio. Ei sitä sekstaillessa mietitä millaisessa kulttuurissa ollaan tai mitään geenikarttoja, mutta nämä on tekijöitä jotka vaikuttavat hiljaisina alitajunnoissamme ja ohjaa käyttäytymistämme. Jokainen (vastuullinen) vanhempi pyrkii kuitenkin tarjoamaan lapselleen elämäänsä mahdollisimman hyvät eväät ja toivoo lapselleen hyvää. Vastuuttomammat sitten jättävät lapsensa heitteille. Tämä on suosimista. "Minulla on omat, muilla on omansa. Me emme jaa, meillä ei ole mitään yhteistä. Minä tarjoan lapsilleni paremman kännykän kuin naapuri omillleen".

        "Ja koko ajatus jostain kollektiivisesta "kasvatuksesta" epäitsekkyyteen on pelkkää houretta."

        Tätä en kyllä tältä istumalta allekirjoittaisi. Ihmistä ei voi kasvattaa epäitsekkääksi, mutta ihmisen voi kasvattaa ympäristössä joka ei suosi itsekkyyttä. Kysymys kollektiivikasvatuksessa on siinä kuinka tämä kannattaisi kokeilla ratkaista, ehdotus tuskin on olisi kommunismin kannalta negatiivinen, joidenkin yksilöiden mielestä kylläkin, mutta se on lähinnä tottumuskysymys. Heimoyhteisöissä lapset kuuluvat enemmän heimoon kuin vanhemmille, heimot ovat kestäviä tukiverkostoja ja elävät tavalla joka on lähellä kommunismia.

        "Ja katso. Todellisuus on siinä ympärillä koko ajan."

        Tämä on yksi totuuden ilmentymä, pitkän historiallisen kehityskulun aikaansaannos jota omistavat tahot ovat manipuloineet mieleisekseen. Se ei silti ole koko totuus vaan järjestelmä joka suosii itselleen suotuista ajattelua ja hylkii kannaltaan ei-toivotuksi leimattua ajattelua. Huomiota ja ihmismieliä ohjaillaan, sitä on hieman hankala huomata kun on osana teatteria, mutta kannattaa pysähtyä miettimään. Ihmisten halut ja toiveet ovat lähinnä juosta rahan perässä, katsoa mainoksia ja "viihdettä". Ainoat vaihtoehdot mitä tämä järjestelmä tarjoaa jäsenilleen on se että saat valita ketä kapitalistia äänestät eduskuntaan, minne lähdet aurinkomatkalle ja minkä värisen T-paidan haluat ostaa. Nämä ovat viimeisiä vapauksia, ja ne toteutuu sillä että länsimaat saavat energiansa "halvasta työvoimasta" (lue: orjuudesta) ja öljystä (joka ehtyy).


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      112
      8443
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      40
      2565
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      122
      2287
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      23
      1946
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1684
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1509
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      16
      1462
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1409
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1282
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      13
      1193
    Aihe