Sairaaseen sukuun!

Miniätär

Olen ollut mieheni kanssa yli kymmenen vuotta yhdessä ja siitä puolet naimisissa! Meillä on kaksi pientä lasta. Häiden jälkeen mieheni isä (appiukko) katkaisi meihin yhteyden ja anoppi voi ylipäätään edes soittaa meille kun mieheni isä ei ole paikalla. Tiedän, että mieheni vanhemmilla on ollut riitaa, jos anoppi on ollut meillä käymässä. Mieheni isä on mm. asennuttanut kameran pihalleen, jotta voi kontrolloida kuka siellä hänen poissa ollessaan käy tai milloin vaimo poistuu ! Joskus hän on seurannut vaimoaan ! Olen kysynyt mieheltäni mitä tapahtuisi, jos hänen isänsä tietäisi, että anoppi on meihin yhteydessä! Mies katsoi lasittuneena ja sanoi etten halua tietää ! Sairaita koko sakki ! Tiedän mieheni isän sairastavan aivosyöpää ja sekin muuttaa persoonaa. Mutta mieheni isä on ollut vaikea aina ja nyt hänen vähäisetkin ystävänsä ovat kaikonneet.

Mieheni otti raskaasti sen, kun hänen isänsä katkaisi yhteyden, vaikkei heillä mitään varsinaista kiintymyssuhdetta ollutkaan. Mieheni aloitti juomaan reippaammin, joka nyt on tosin huimasti vähentynyt! Kiva oli lähteä yöksi töihin, kun mies jäi katsomaan lapsia ja laittoi tv:n auki ja avasi kaljapullon! Nyt hän juo paljon vähemmän!

Anopin kanssakaan ei ole helppoa. Hän lupaa tulla joka viikko auttamaan! Kun luet tekstin ymmärrät ehkä neljä kertaa vuodessa enemminkin. Ja kun Anoppi tulee silloin meiltä menee kaikki suunnitelmat uusiksi, jotta saadaan arjesta hänelle raivattua aikaa. Jos anoppi haluaa ostaa lapsille kengät sinä päivänä (vaikka lapsilla olisi jo 5 paria ja lapset tarvitsisivat vaikka housuja) niin sitten ajetaan vaikka 50km päähän kenkiä ostamaan! Hirveä stressi minulle, mutta lapset saavat näin edes vähän nähdä isoäitiään! Olen joskus ollut niin kyllästynyt näihin harhakuvitelmiin, että halusin kieltää anopin vierailun. Mieheni löi minua tästä syystä lapsemme syntymäpäivänä, kutsuin lopulta poliisit paikalle!

Mies on lapsille hellä, leikkii lasten kanssa, opettaa pyöräilemään, keinumaan, vie harrastukseen jne. Auttaa pesemään pyykkiä, tekee välillä ruokaa, katsoo lapsia, jos olen sairas jne. Hän on minullekin hyvä, mutta välillä tuntuu, että perhetaustasta johtuen hänellä välillä kilahtaa päässä! Ja tämä“appivanhempi“ teema on tosi tulenarka, omat vanhempani eivät ymmärrä, enkä voi muille juurikaan kertoa, jottei räjähtäisi vielä enemmän! Omat vanhempani asuvat kaukana lentomatkan päässä, joten emme näe kovinkaan usein muutenkaan!

Onko kenelläkään muulla samantyylisiä kokemuksia tai suuria vaikeuksia appivanhempiensa kanssa, vertaistuksi auttaisi!

7

704

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • rilla-anoppi

      No kirjoittamasi perusteella appiukolla on vaikea luonnevika , jonka kanssa on tultava toimeen syyllistämättä ketään , ei anoppia , eikä miestäsi .

      Nyt olette aikuisia ja appiukolla sairaus , onko mitenkään mahdollista ottaa appiukkoon yhteyttä teidän , olisi sitten kaikilla parempi mieli ,kun on poistunut keskuudestanne ja hänen elämänsäkin olisi rikkaampaa ja ennenkaikkea anopin elämä helpottuisi .
      Aikuismainen ja vastuullinen käytös kuuluu myös arkeen ja suvaitsevaisuus .

      Älä syyllistä ja arvostele miehellesi heitä , vaan tue ja ymmärrä , vanhempiaan ei voi valita .
      Hankalinta tuo on anopille , jos hän sitten tavatessaan on liian innostunut , se saattaa vain kertoa siitä , että sen harvan kerran yrittää sitten liikaa , seuraavalla kerralla sano ihan nätisti , että leiki ja nauti lasten kanssa olosta , se riittää .

      Älä puhu lähipiirillesi heistä , asiat paisuu ja muuttuu ja puhuttua et saa puhumattomaksi , jos on purkauduttava , käy jonkin ammattiauttajan juttusilla kenellä on vaitiolovelvollisuus .

      Nyt , puhu heistä kauniisti kuitenkin miehellesi , äläkä psykologisoi asioita , hyväksy heidät virheineen , et voi niitä muuksi muuttaa . Ihminen voi muuttaa vain itseään ja omaa käyttäytymistään , luota vain asiat järjestyy .

    • Hae apua

      Lyönti on aina liikaa.
      Ala katsoa itsellesi uutta elämää ja pyri pois noin oudosta porukasta.
      Eikö sinulla ole muita läheisiä?

      Luonneviat vain vahvistuvat ajan kanssa. Älä jää odottamaan.
      Sinun pitäisi keskustella jonkun asiantuntijan kanssa. Puhu neuvolassa. Ehkä hyvät neuvot löytyvät sieltä.

    • Älä lokeroidu

      Kysy neuvoja palvelevasta puhelimesta. Seurakunnissa toimii diakonia, jonka puoleen voi kääntyä.
      Uskoisin, että puhelinluettelossa löytyy aukioloajat jne.

      Ei pidä jäädä yksin.

    • Liina Anniina

      Ohhoh! Aika sotkuinen vyyhti, jossa jokainen tarvitsisi erityistukea, ja omalla tavallaan huutaa apua. Jokainen teistä elää vaikeaa tilannetta.

      Apen aivosyöpä on ilmeisesti kuolemaan johtava sairaus. Appi joutuu jossain muodossa työstämään kuolemaansa. Hänen keskeinen kriisinsä on elämästä luopuminen.
      Anoppi joutuu hoitamaan ja sietämään sairasta miestään ja samalla lailla kuolevan potilaan lähimpänä taistelemaan taistelunsa. Hänen kriisinsä on, miten jaksaa joustaa ja kestää päivästä toiseen kontrollin alla olemista. Ikäkin tuo fyysisen jaksamisen ongelman.

      Miehesi taas sukkuloi ja vaimonsa ja dominoivan isänsä välimaastossa kuin sähkömuuntaja, yrittäen pitää välit hyvänä kumpaankin suuntaa. Ja pitäisi jaksaa olla hyvä ja huolehtiva perheenisä. Miehesi kriisi mitä selvimmin on syyllisyydentunteiden ja häpeän kanssa eläminen.
      Voin kuvitella, että mielessään miehesi häpeää lapsuudenkotinsa perhekuvioita.

      Entä sinä sitten? Sinulla on koko tuo ed. mainittu ongelmapotti huolenasi, omien huolien lisänä.
      Neuvoni on, että teet mielessäsi selkeän eron appivanhempiesi ja oman avioliittosi välillä.
      Keskityt ihan miehesi ja lastesi kanssa elämiseen. Teette yhdessä kivoja juttuja, hauskaa yhdessäoloa ym. ihan tietoisesti rakennat perheyhteyttä ja unohdat täysin appivanhempien elämän.

      Mitä vähemmän puhut miehellesi hänen vanhemmistaan, sen parempi. Vanhoja asioita appivanhempien kenkkumaisuudesta ei kannata muistuttaa ollenkaan, vaan suunnata parempaan tulevaisuuteen vain sinun ja miehesi välillä.

      • Apua*

        Sinun ei kannata painaa asioita villaisella. Fyysinen pahoinpitely on aina poliisiasia. Hae itsellesi ulkopuolista apua, jotta voit tarkastella koko sotkua asioihin objektiivisesti suhtatuvan tahon kanssa. Luonnevikainen ihminen sairastuttaa aina kaikki läheisensä, ja huono kiintymyssuhden jättää aina valiuettavasti ihmiseen jälkensä. Ehdota miehellesi terapiaan hakeutumista. asioiden työstäminen on ainoa tie niistä vapautumiseen.


    • Miniätär

      Kiitos vain kaikille vastauksista! Valitettavasti suhde mieheni isään ei ole pelastettavissa (tosin myös itselleni lopulta parempi näin, ja näin sanoo jopa miehenii!) Tiedämme vain, että mieheni isällä on aivokasvain, eikä hän halua sitä leikata vaikka lääkärit sitä suosittelevatkin. Onko kasvain hyvän vai pahanlaatuinen, sitä ei edes anoppimme tiedä.

      Olemme itse asiassa käyneetkin perheterapiassa (n. 4kertaa) juuri kyseessä olevien ongelmien takia. Se vain jäi valitettavasti kesken, kun emme saaneet lapsille hoitajaa. Nyt kun olisi hoitaja mies ei enää haluakaan tulla mukaan! Jokatapauksessa sekin auttoi! Pitäisi varmasti tulevaisuudessa keskittyä vain oman perheen kivaan tekemiseen.

    • JKKKK

      VAOI NIIIN

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      91
      6510
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      25
      2624
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      32
      2200
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      74
      1876
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1661
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      6
      1447
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1357
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1341
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1279
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1233
    Aihe