Sauli Isokoski Pietarsaaren lukiotilanteesta

Asiaa!!!! Asiaa!!!

pohjalainen.fi:

"Lukiopäätöksestä sukeutui farssi
maanantai 20.05.2013

Sauli Isokoski ihmettelee oikeusministerin demokratiakäsitystä.

Usko demokratiaan on ollut Pietasaaren edellisen sivistyslautakunnan kokouksen jälkeen koetuksella. Siinä päätettiin kielikylpykoulun sijoituspaikasta, minkä takia myös lukiolle on löydettävä tilat syksyksi.

Kantani oli selvä kaikille jo siitä asti, kun asiaa ensimmäisen kerran käsiteltiin. Siksi sain ennen kokousta yhteydenottoja, jotta muuttaisin kantaani. Takki ei kuitenkaan kääntynyt, vaikka kuulin, että RKP kostaa. Lisäksi kerrottiin, että RKP vastustaa henkeen ja vereen suomenkielisten pääsyä gymnasiumiin ja on siitä valmis maksamaan, mitä tahansa. Tämän lystin maksaisivat kuitenkin veronmaksajat.

En voinut kuin ihmetellä oikeusministeri Anna-Maja Henrikssonin aivoituksia (PS 12.5). Hän vihjailee, ettei demokratia ole toteutunut ja moittii sivistyslautakunnan päätöstä. Henriksson ei ole ilmeisesti kartalla taustoista kun väittää, etteivät oppilaat mahdu gymnasiumiin eikä asianosaisia ole kuunneltu.

Oppilaat mahtuvat gymnasiumiin, ja on jopa mahdollista, että lisätilaa Strengbergiltä ei tarvita. Henriksson esittää, että asia pitäisi käsitellä uudestaan. Hänen kirjoituksestaan saa kuvan, että demokratia toteutuu vain, kun RKP:n kanta voittaa. Pitäisikö jokainen päätös, joissa RKP:n kanta on voittanut, myös ottaa uuteen käsittelyyn? Lisäksi ministeri yrittää lietsoa tästä kieliriitaa, samoin kuin rehtori Hannu Sulkakoski.

Päätöksessä ei ollut mitään tekemistä kieliriidan kanssa. Se syntyi demokraattisesti ja on kestävällä pohjalla ja on loistava oppilaiden, opettajien ja koko Pietarsaaren kannalta. Gymnasiumin kanssa saadaan synergiaedut. Ratkaisu on myös pedagogisesti paras. Päätös on tässä taloustilanteessa myös järkevä.

Kokouksessa esitellyissä Allegron kustannusarvioissa oli paljon kysymysmerkkejä, eli sika olisi pitänyt ostaa säkissä tietämättä loppusummaa. Ymmärrän hyvin, että viime metreillä joidenkin opettajien mielipiteet muuttuivat, kun heille esiteltiin Allegro. Heidän vastauksissaan nousi esille, että RKP vastustaa gymnasiumille menoa ja heitä ei tunnuta haluavan sinne. Kuitenkin moni piti gymnasiumia parhaana vaihtoehtona, jos vain heidät hyväksyttäisiin sinne.

Saman olen huomannut, kun olen joidenkin opettajien kanssa keskustellut. Kysymys on siis asenteista ja pelostakin. Sulkakoski kirjoitti ensin lehteen pitkän kertomuksen, kuinka gymnasium on paras vaihtoehto, mutta takki kääntyi eikä ensimmäistä kertaa.

Olen saanut sivistyslautakunnan kokouksen jälkeen yli 200 viestiä, joissa on kehuttu päätöstä. Lähettäjissä on ollut sekä ruotsin- että suomenkielisiä: kertoo siitä, että kyseessä ei ole mikään kieliriita.

Muistutan, että kiitos päätöksestä kuuluu kaikille sivistyslautakunnan jäsenille, jotka äänestivät esitykseni puolesta.

Syksyyn ja koulujen alkamiseen ei ole enää kauan aikaa. RKP:n vitkuttelu tuottaa tuskaa kaikille asianosaisille, eritoten oppilaille ja opettajille. Kaupunginhallituksessa on alkanut bingo, jolla etsitään tikulla jääviyksiä. RKP yrittää pelata esiin kokoonpanon, jolla päätös saataisiin kumottua. Pidän tätä käsittämättömänä demokratian halveksimisena. Toivon, että nyt todistetaan kaksikielisyyden olevan rikkaus eikä pelkkää sanahelinää ja päätös pysyy ennallaan.

Sauli Isokoski (vas.)

Pietarsaari"

9

229

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Joonas113

      Totta tuo rkp kostaa. Porukalla.
      Erilaista yleistä kiusaamista, ihmisen tekemisen olemisen vähättelyä.
      Mitätöintiä.
      Pelottelua, uhkailua, sillä ja tällä.
      Muutta.... Kun ei pelota...rkp saa suksia v.....uun.

      • Joonas 113

        Juu. Toteen on käynyt.
        Vaan kun ei pelota teme rkoopee ja sen pienet kälttärit.


    • ghnfgn

      Rkp:n tarkoitushan on, että Pietarsaaressa kaikki menisivät ruotsinkieliseen lukioon, eikä suomenkielistä tarvittaisi ollenkaan.

    • Aina sama juttu!

      Joka hemmmetin kunnassa, missä RKP:llä on valta-asemassa, syntyy puolueriitoja.

      Syynä on vain RKP:n kielisikailu kaikissa mahdollisissa asioissa.

      Ei ihme, että parissa kunnassa KAIKKI muut puolueet ovat liittoutuneet RKP:tä vastaan.

      Vasurit ja pesut ovat rinta rinnan puolustamassa suomalaisasukkaiden oikeuksia etuilupuolueen härskiyttä vastaan.

      • Agitaattori.

        Käyttäkää voimaa


    • Pietarsaaren valtuusto on päättänyt että rakennetaan suomenkielinen lukio yläasteen yhteyteen. Nyt kun pakon edessä (kielikoulun kiireellinen saneeraus) suomenkieliselle lukiolle on pakko löytää tiloja.
      Sivistyslautakunta on äänestänyt ja RKP ainoana puolueena kannatti suomalaiselle lukiolle omat tilat campusalueella.

      Mutta kun sitten ruvetaan samalla puhumaan että jos mutto saman katon alle toteutuu se on lopullinen ratkaisu myös lukion tulevaisuudesta niin päätös kuuluu tietenkin valtuustolle joka on tehnyt oman linjauksensa. Eihän lautakunta voi omilla päätöksillään mennä valtuustoa vastaan, demokratiassa kuuluu valtuustolle muutta tai pitää omista päätökistään kiinni.

      Ulkopuolisena tässä on huvittava ettei tätä keskustelua käyty kun suunniteltiin gymnasiumin lisärakennusta, vaan silloin kaikki olivat sitä mieltä että lukion paras paikka on suomenkielisen yläasteen vieressä. Jos rakennusvaiheessa olisi päätetty että nyt tulee kaksi lukiota saman katon alle niin tilat olisi suunniteltukin sen mukaan. Tämähän on rahan tuhlausta ettei otettu huomioon heti alusta sekä suomenkielisten opettajien juoksuttamista yläasteen ja lukion välillä (7 korttelia) jos heillä on opetusta molemmissa kouluissa. Campus-vaihtoehto olisi sentään suomenkielisestä yläasteesta naapurikorttelissa.

      Sijoittaminen campukseen antaisi lukiolle samalla sellaiset tilat että ratkaisu voisi olla lopullinen, mutta päätös lopullisesta sijannista siinä tapauksessa kuuluisi valtuustolle päättää.

    • oikeus voittakoon!

      Henriksson on oikeusministerin irvikuva ja pitää laittaa tilille tekosistaan , erotkoon!.

    • oikeus voittaa !

      Hienoa, suomalaiset nousevat yhdessä rkp:tä vastaan !

    • Käännöststo

      Rkp haluaa, että suomenkielinen lukio sijoitetaan Åbo Akademin omistamaan taloon vuokralle.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Täytyi haukkuu sut lyttyyn

      En haluu tuntee rakkautta sua kohtaan enää ja haluun unohtaa sut mut sit tulee kuiteki paha olo kun haluis vaan oikeesti
      Ikävä
      61
      1437
    2. Rakkauden riemuvoitto

      Valta voidaan voittaa tiedolla. Mutta tieto on huonompi kuin kauneus, hellyys ja rakkaus. Siksi kauneus on vallan ja tie
      Hindulaisuus
      349
      1141
    3. 37
      822
    4. SINÄ nainen hyvin läheltä

      Pidän sinusta. Mutta mene ensin juttelemaan lääkärin luokse, ja hoida itsesi kuntoon. Sit kun sä olet kunnossa, niin mä
      Ikävä
      70
      806
    5. Nainen mitä tekisit

      Joutuisit tekemään miehelle ja sinulle tai sinulle ja miehellesi ja kahdelle lapselle ruokaa ja kaapista löytyy 2 litraa
      Sinkut
      157
      775
    6. Siis ei ole edes mahdollista

      että ei törmätä, ei sit millään vaikka päällä hyppisi
      Ikävä
      42
      762
    7. Ajatus aamuun

      Tämä jollekin tärkeälle. On asioita mistä jutellaan, on asioita mistä vitsaillaan, on myös asioita mistä ei puhuta kenen
      Ikävä
      48
      732
    8. Martina kauniina lehtihaastattelussa

      Martina antoi hyväntuulisen haastattelun lehteen. Tyylikkäitä kuvia ja kivoja vaatteita kauniilla Martinalla.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      182
      695
    9. Minä en luota sinuun yhtään nainen

      ja aistin että yrität taas satuttaa henkisesti koska tiedät että olet heikkouteni joten siksi tein mitä tein mutta en ki
      Ikävä
      44
      689
    10. J-miehelle

      haluan kertoa että olet edelleen mulle rakas. Ajattelen sinua päivittäin kulta.
      Ikävä
      49
      642
    Aihe