Tennarit ja lättäjalat

Keijun

Onko se niin, että kaikki lättäjalkaiset jätkät käyttää tuollaisia jalkaa mistään tukemattomia tennareita, vai onko se niin, etttä nuo tennarit saa aikaan lättäjalan? Siis kun katsoo vain porukkaa kadulla niin tuo tennari porukka liki säännöllisesti oikein hartaasti laahustaa jalan sisäsyrjällä.

Ei se nyt ihan parasta lisää ulkonäköön ole. Ryhti ja holvikkaat jalat on jätkälle plussaa!

10

1142

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ,,,,,,,,,,,,,,,,,

      Lättäjalat ovat synnynnaiset niin miehillä kuin naisillakin. Ei minullekaan ole vielä lättäjalkoja tullut vaikka kuljen kesällä useinmiten joko tennareissa tai varvastossuissa.

    • Hieman tietoakin

      Melkoista tietämättömyyttä sekoittaa jalan alipronaatio ja lättäjalkaisuus. Mutta valaistaanpa hieman asiaa.
      Lättäjalkaisuus on jalan holvikaaren laskeutuma, jolloin koko jalkapohja ottaa maahan. Lättäjalkaisuutta ei oikeastaan näe muusta, kuin avojaloin tulleesta jalanjäljestä.
      Suomalaisilla yleinen alipronaatio taasen kääntää askeltaessa jalan sisäsyrjän sisäänpäin. Ylipronaatiossa askel kääntyy taasen liikaa jalan ulkosyrjälle, jonka huomaa esimerkiksi lenkkikenkien pohjien ulkosyrjien kulumisesta.
      Pronaatio ei muutu huonosti jalkaa tukevien kenkien, kuten tennareiden käytöllä, mutta sellaisissa jalan virheliikkeet näkyvät helpommin. Yksilöllisen pronaation ja jalan holvikaaren muodolla ei ole yhteyttä. Lättäjalkaisella voi olla yhtä hyvin suplimaatiota, kuin pronaatiotakin. Samoin korkean jalan holvikaaren omaavalla. Askellus on siis yksilöllinen ominaisuus.

    • tieto lisää tuskaa

      "Pronaatio ei muutu huonosti jalkaa tukevien kenkien, kuten tennareiden käytöllä, mutta sellaisissa jalan virheliikkeet näkyvät helpommin."

      En nyt muista kumpi pronaatio se oli mutta veikkaan ylipronaatiota jonka syynä on se että keskimmäinen varvas on pisin kaikista eli se jota kutsutaan kreikkalaiseksi jalaksi.
      Naisilla kreikkalainen jalka ainakin helpottaa korko kenkien ostoa:) Egyptiläisessä jalassa taa isovarvas on pisin (naisella jolla on isovarvas reilusti muita varpaita pidempi on varmaan vaikeaa korkkari ostoksilla) ja sitten joillakin ovat kaikki varpaat likimain yhtäpitkiä.

      • Kolli8

        Varpaiden pituudella ei ole juurikaan vaikutusta askellukseen. Askellus on synnynnäinen ominaisuus, aivan kuten silmien väri.


      • zdezde
        Kolli8 kirjoitti:

        Varpaiden pituudella ei ole juurikaan vaikutusta askellukseen. Askellus on synnynnäinen ominaisuus, aivan kuten silmien väri.

        Väittääkö joku ihan tosissaan että lättäjaloilla ei ole mitään tekemistä kenkien tai elintapojen kanssa?


      • Bassman-83
        zdezde kirjoitti:

        Väittääkö joku ihan tosissaan että lättäjaloilla ei ole mitään tekemistä kenkien tai elintapojen kanssa?

        Kyllä väittää. Minulla on synnynnäiset kampurajalat(leikattu lapsena), ja tästä johtuen jalkani on nykyään ''lättäjalka''. En voi käyttää korollisia kenkiä. Minulla on paha ylipronaatio ja nilkat, polvet ja selkä kipeytyvät kävellessä. Minulla on myös huono ryhti tästä johtuen. Olen saanut tukipohjallisia ja erikoiskenkiä maksusitoumuksella, mutta yhtä hyvin(tai huonosti) toimivia kenkiä ja pohjallisia olen löytänyt ihan tavallisista kaupoistakin.


    • Hieman tietoa

      Lapsilla on useimmiten lättäjalat 3–5-vuotiaiksi, aikuisista eurooppalaisista noin 10-15 % on lättäjalkaisia, mutta esimerkiksi monissa Aasian maissa enemmistöllä ihmisistä on lättäjalat varsinkin kulttuureissa, joissa kenkiä ei juurikaan käytetä. (Wikipedia)
      Mm. juoksijalegenda Paavo Nurmi oli lättäjalkainen.
      Kenkien ja elintapojen kanssa lättäjalkaisuudella ei ole kovinkaan paljon tekemistä. Todella suuri ylipaino voi altistaa lättäjalkaisuudelle, mutta monella valtaisan suuresti ylipainoisellakin on jaloissa aivan normaalit holvikaaret. Jos ei ole lättäjalkaisuusgeeniä, edes ympäristötekijät eivät pysty muuttamaan perimää.
      Mutta miksi tässä yleensäkään puhutaan lättäjaloista, koska lättäjalkaisuutta ei pysty näkemään kenkien kanssa. Aloittaja luuli virheellisesti askelluksen sisäänpäin kääntyneisyydellä ja lättäjalkaisuudella olevan jotakin tekemistä keskenään, vaikka molemmat ovat täysin erillisiä yksilöllisiä ja perinnöllisiä ominaisuuksia.

      • vyygio

        "Lättäjalkageeni" reps nyt vain.


    • Geenit sucks?

      Onko nyt ymmärrettävä niin, että nykyisin kaikki on oman toiminnan tulosta? Siis omaa syytä? Jos saat keuhkosyövän, se on omaa syytäsi, vaikka et olisi edes koskaan tupakoinut? Voit siis muuttaa omia perintötekijöitäsi, jos vain niin haluat? Jos et siihen pysty, olet saamaton vätys?

    • elelo

      Lättäjalat ovat kohta varsinainen kansanterveysongelma. Juuri kesällä sen taas näkee. Harvassa ovat nuoret miehet, joilla normaali kaari jalassa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 120
      2483
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      65
      2287
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      16
      2021
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1717
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1638
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      13
      1452
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      15
      1393
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      27
      1383
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      16
      1367
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1292
    Aihe