Aihe

Asunnon tunkkainen haju

rakentajat auttakaa

Johtuuko tunkkainen hajua aina homeesta tai kosteudesta rakenteissa?

17

988

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • ~c~

   Riippuu hajusta, niitä on monenlaisia. Joskus haisee kosteus ja home, joskus ihminen itse, joskus vanhat kirjat ja paperit. Pöly haisee kuumalla ja myös kylmässä ja kosteassa.

   Eihän ilmanvaihto missään toimi niinkuin pitäisi, en tiedä mikä siinä on niin ylivoimaista mutta vaikeaa on. Kaiken homerakentamisen jälkeen tulee aina matalasuhdanne tai ekohihhulointikausi, ja taas tehdään sutta.

  • kirsu edellä

   No, rakentajankin pitäs tietää vähä tarkemmin, että miltä siellä haisee. Jo asunnon ikäkin vaikuttaa siihen, mikä on sunnon/talon ominaishaju.
   Homeenhajun oppii kyllä tuntemaan aika sassiin; se haju tarttuu vaatteisiinkin.

   Tutki vaik toi linkki niin saat fietoa ainaki vahingollisesta homeesta.

   http://asumisterveysliitto.fi/pages/sivut2/haju-oireet-home-laho.php

  • Haista sitten.

   Koitas vaik aluks tuulettaa kämppäs ja siivota.

  • himatuikku

   No tunkkainen haju voi tulla ihan pelkästään jo siitä, ettei asunnossa ilma kierrä. Ei ole tuuletusta ja huoneiston lämpötiloissa on sanomista. Aika usein ajatellaan, että säästetäänpä sähkössä ja ruuvataan asumattomat huoneet pienelle lämmölle. Pidetään vielä ovet ja ikkunat kiinni ja avot, johan haisee ummehtuneelle. Voi kyllä tulla homettakin semmoseen paikkaan.

   Meillä tässä talossa on kans muutama huone joissa on juurikin tuo tunkkainen haju. Ja juurikin syystä, että niissä ei ole asuttu vuosiin ja on asukas ajatellut tekevänsä säästöä, kun pitää alle 20 asteen pattereita. Ei kovin hyvä veto minusta. Eikä tämän ikäisessä talossa osattu ajatella kauheasti ilmanvaihdonkaan päälle, mietittiin siihin aikaan vaan ettei vedä ja ylimääräiset reiät seinissähän "vetää" logiikalla. joistain huoneista puuttuu kokonaan ilmavirtaus ja ilmankierto, ei hyvä sekään. Onneksi asialle voi itse tehdä jotain eli asentaa tarvittavan ilmanvaihdon.

   Vaikka pesee ja tuulettaa se haju voi kestää tiukassa seinissä ja muissa huoneen pintamateriaaleissa. Joskus vasta pintaremontti vie hajuja mennessään. Homeen haju on enemmänkin sellainen kellarin haju, pistäväkin joskus kyllä imeläkin. Tiedän entisen talon homeisiakin hirsiä ja pintoja rempanneena, ettei mikään kiva kaveri asuintalossa. Useissa kellarin käsittävissä taloissa vieläpä valuu suorastaan kosteus läpi betoni kivijalan ja valkoinen home tekee nopeasti kasvustoa pintaan. Ei joskus muinoin mitään sulkuja osattu ajatella tai ollut edes. Home pstiin pois ja odoteltiin taas ensi kertaan. :)

   • himatuikku

    Mut siis ekana kannattas tarkistaa ilmankierto ja huoneiden lämpötilat. Pesu ja tuuletus kyllä yleensä auttaa aika hyvin tommoseen ihan vaan ummehtuneeseen kohteeseen, vaikka voi vaatia useammankin toiston ennen kun kaikki hajut on kokonaan poissa. Riippuu niin pintamateriaaleistakin, toiset oikeen imee itseensä hajuja ja sitoo niitä. Toiset pinnat haisee itsessään pahalle ensin uutena ja sitten taas vanhana.

    Eikä varmaan pahitteeksi ole tsekkailla mahdollisia homepaikkojakaan. Ainahan homekaan ei ole näkyvässä paikassa. Sitä voi joutua kaivamalla kaivamaan, ennen kun löytyy, mutta löytyy. Mitä pikemmin niihin sitten kans puuttuu, sen parempi ettei pääse homma leviämään ja pahenemaan. :)


  • Jämpti on näin

   Suomesta ei kämppää löydy, jossa ei kosteutta jossain rakenteissa ole.
   Lisäksi vanhoissa taloissa ei nykytekniikka pelitä.

   • .....

    No sinähän sen varmaan tiedät. Kun jämpi on noin.

    huoh.


  • Anonyymi

   Kosteus aiheuttaa monissa tapauksissa tunkkaisen hajun, sillä home ja bakteerit viihtyvät lämpimässä ja nimenomaan märässä tilassa. Siksi kyseiset hajut ovat erittäin tavallisia kesämökillä tai muussa vastaavassa loma-asunnossa.

   Vaikka kosteusongelma hoidettaisiinkin kuntoon, voi ummehtunut haju silti jäädä jäljelle. Tunkkaisen hajun voi onneksi poistaa helposti ja tehokkaasti otsonoinnin avulla. Toimenpiteen jälkeen sisäilma on jälleen raikas ja virkistävää hengittää vain muutaman tunnin jälkeen, eikä tunkkainen haju pääse enää haittaamaan.

   Lähde: https://ozoneair.fi/poistaa-pahat-hajut/tunkkainen-haju/

  • Anonyymi

   tunkkaiset messut voi aiheuttaa hajua rakennuksissa.

  • Anonyymi

   JOs ei tuuleta, tulee myös tunkkainen haju

  • Anonyymi

   Onko se koneellinen ilmanvaihto päällä vai ei?

  • Anonyymi

   Pierunhaju alkaa pinttyä seiniin ja kattoon :D

  • FAlTH.HOPE.LOVE

   Kerran eräs naistuttavani kävi luonani ja sanoi, että avaa ikkuna, sillä asunnossani haisee kuulema poikamiesboxille. Hänestä yksiöni oli vähän tunkkainen. Vähän miettittyä tulin siihen tulokseen, että hajun lähde oli sängyn lakana, tyylyliina ja patjan pussilakana. Ne olivat säilöneet hikeä. Sen jälkeen aloin vaihtamaan lakanat vähemmän kuin kuukauden välein. Sitten kun on tiedossa naisvieraita tai enemmän vieraita saatan vaihtaa lakanat jopa viikon välein, sillä en halua olla mikään tunkkainen poikamiesboxin haltija.

   Eli lika voi olla tunkkaisen hajun lähde?

   • Anonyymi

    Sinulle Faith: Ensinnäkin kun vaihdat lakanat niin imuroi sängyn patja. Se kerää uskomattoman paljon pölyä, varsinkin kun miettii vuosia mitä ne allamme kestävät. Se ei kauan kestä ja sitten vaan uudet lakanat (muista nekin kuivattaa väljästi ettei rupea haisemaan ns. yhdessä sumpussa jos laitat kuivamaan).
    Ja nyt se pääasia: Laita peitto pyörimään 90-asteessa koko ohjelma.

    T:Siivooja


  • Anonyymi

   Kun menen asiakkaan kotiin siivoamaan ja kohtaan sen tunkkaisen hajun, yleensä se lähtee ihan sieltä wc:n tiloista. Siellä viemärit ovat puoliksi homeessa hiuksien täyttämissä pesutilan viemäreissä, puhumattakaan pesemättömistä kaakeleista jotka ajan kuluessa keräävät kalkkia ja sen päälle likaa. Myös ihminen, joka ei pidä hygieniastaan huolta, tartuttaa nopeasti oman tunkkaisen hajunsa. Likaiset petivaatteet pitävät sitä hajua yllä.

   T. Siivooja

  • Anonyymi

   Kyllä se on niin että lika haisee. Oli sitten kyse ihmis-hiestä tmv.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisa Torpan raskausuutisesta...

   Maisa Torppa ilmoitti olevansa raskaana. Yksi asia ihmetyttää ja on ihmetyttänyt aikaisemminkin: Maisa Torpan Instagramissa tykkääjissä/kommentoijiss
   Kotimaiset julkkisjuorut
   623
   30311
  2. Naisen vessakäynti suhteen alussa

   Mä olin ihastukseni kaa viettämässä viikonloppua. Eka kertaa yövyin miehen luona. Toisen yön jälkeisenä aamuna mulla meni vatsa aivan sekaisin. Oltiin
   Parisuhde
   302
   22428
  3. Liikenne topissa

   Mitäs liedenpohjassa tekeillä ku kuus kutosen liikenne katkaistu..poliisioperaatio
   Virrat
   40
   14123
  4. Maisa se jaksaa valehdella

   https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/28acb452-15ff-470d-80c3-511ad69abec0 Taas on syytön, taas on todisteita jotka jossain vaiheessa paljastaa Ma
   Kotimaiset julkkisjuorut
   356
   11198
  5. Liedenpohja

   Mikä hässäkkä siälä on päällä ??
   Virrat
   94
   8309