mutsipaholainen

sjidi9d9eee

Mitä muut ootte tehneet, kun vanhemmat ei osaa irtautua ??
Meillä tilanne, että vanhemmat päsmäröi kaikessa lääkityksestä lähtien. Ja lisäksi alistaa ja aliarvioi siis mitätöi jatkuvalla syötöllä. Ei millään jaksais.

Kyse siis aikuisista fiksuista ihmisistä. Tää tilanne tosi outo ja heidän suhtautuminen tosi naurettavaa kyttäämistä ja keksimistä. Siis nää tosiaan kuvittelee asioita omassa päässään, niin kyllähän ne asiat siivet saa ja tosiaan lentää kun raketti. joo niinpä.

ajatuksena on ottaa etäisyyttä. Katotaan toimiiko, ja kuinka kauan... Ja entäs jos on perheenlisäystä.. Ei taida luottamusta oikein olla tapaamisiin.

18

643

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hannu Hanhi

      Sairaita ovat tuollaiset ihmiset jotka eivät muuta osaa kuin puuttua toisten elämään näitä ihmisiä nimitetään NARSISTEIKSI tälläiset ihmiset pitäisi pistää pakko hoitoon jotka valehteleva ja levittelevät perättömiä huhuja joka paikkaan VAROKAA TÄLLÄISIÄ IHMISIÄ

    • yksiinva

      Asiasta on kyllä perustuslain yhdenmukaisuuspykälät, joissa on sorrosta.

      Jos laki ei uppoa vanhemmille, niin otapa yhteys sosiaalitoimistoon vammaispalveluvastaavaan. Tuosta on hyötyä siinä mielessä, että samalla selvitetään asian tekniset puolet ja käytäntö.

      Tietnkinhän saattaa olla jotain jota nyt tässä ei ole kerrottu.

      • paha miniä

        Kämppähän jo on. ja sosiaaliasiamieheen on otettava yhteys seuraavaksi. Ja alueen sossuun. Oma sossu on nyt kiukuttelu linjalla. johtuu varmaan anopista. taas.

        Narskuilla on ikävä kyllä pokkaa tehä ihan mitä vaan. Sitä ei toinen ymmärrä, kun ite ei elä sellaisen kanssa.


    • mamma mia

      Mahtaakohan sun itses asenteet olla ihan kohillaan vanhempias vastaan? Ei ainakaan vaikuta siltä? Moni vanhempi kokee elämänkokemuksen myötä halua pitää läheisesti yhteyttä nuoriinsa, jotka vasta lentävät pesästä, eivätkä käsitä, miksi nuoret sysii heitä pois elämästään! Nykynuorilta puuttuu kiitollisuus. Monien nuorten vanhemmat edelleen rahoittavat oin nuortensa elämää, ja sitten sanotaan, että ei haluta pitää yhteyttä. Pidän aika törkeänä käytöksenä!

      • nmnbhyuuyut

        Miten olis kokelepas ite olla esine. Ja huono sellainen. Et varmaan itekään olisi yhteydessä ihmiseen, joka ei arvosta sua pätkääkään. Kyse on siis ennenkaikkea irtautumista itsesuojeluna.


    • Hannu Hanhi

      Olisiko kuule sunkin aika katsella peilistä itseäsi ja todeta että nyt ei ole sulla kaikki inkkarit kanootissa nuoret ei ikinä itsenäisty jos vanhemmat hyysää koko ajan ja kattoo perään sekä vahtii koko ajan kun holhoushan loppuu vanhemmilta kun täyttää 18 mutta jos ei osaa edes tällöin irrottaa niin kyllä on tällöin vika jossakin eikä ole kaikki jauhot pussissa

    • tuttu tilanne, mäkin oon täysikäinen, ollu jo kauan sitten ja osaan kyllä. huolimatta perseen alla olevasta pyörilla liikkuvasta jakkarasta huolehtia itsestäni oikeinkin hyvin...tai osaisin, mutta vanhemmat on päsmäröimässä asiat vituroilleen, siis heidän mielikseen, ja tää päsmäröintihän on erittäin pahaksi mun itsenäistymistä ajatellen. 33v mutta edelleenkin tuon helkutin vanhempien päsmäröinnin takia kotona asuva olen

    • Happy invalide

      Itse olen selkäleikkauksen vuoksi tuoliin joutunut ja asun äitini kanssa. Olen 39 ja tarvitsen joissain arjen askareissa apua ja olen kiitollinen siitä että 65 vuotias äitini jaksaa vielä minua auttaa. Kun hänestä aika jättää siirryn palvelutaloon. Olen ollut tyytyväinen ja kiitollinen ratkaisusta. Se säästää yhteiskunnan varoja ( muutoin tarvitsisi kotipalvelua, kotisairaanhoitoa jne. ) ja mahdollistaa yhteiselämän. Saan jakaa arkea hänen kanssaan ja on haikeus nähdä toisen vanhenevan ja voimien vähenevän mutta on kiitollisuus siitä että on olemassa. Ja laitoskuntoutuksessakin olivat sitä mieltä että ratkaisu on hyvä. Enkä koe liikaa holhoamista. Äitini, taksikuskit ja fysioterapeutti on ainoa sos. kontakti.

    • ATDT'2

      Muutin äidin luota 23-vuotiaana. Tarvitsen ajoittain apua kotona, mutta silti ratkaisu muuttaa oli reilu sekä minulle että äidilleni.

      Yhdessä asuminen kiristi välejä. Ja äitini halusi auttaa jatkuvasti niissäkin asioissa, joita pystyn tekemään itsekin. Etäisyyttä on pakko ottaa, jos haluaa itsenäistyä.

      Minusta on parempi muuttaa omilleen, vaikka tarvitsisi kotisairaanhoitoapuakin tms. Se on silti parempi tilanne kuin olla riippuvainen vanhemmistaan aikuisena.

    • koo eller

      On mahdottoman vaikea päästä irti vanhemmistaan.
      Ja etenkin ilman tuskaa.
      Suosittelen sitä kuitenkin kaikesta huolimatta..
      Vaihtoehto on todella syvältä

    • poies.kotoota

      kun vaan tajuaa nostaa kytkintä tarpeeks ajoissa niin uskon,että se on molemmille parempi ratkaisu.

      • sssssssssssss6666666

        niin, mutta kun ei tunnu riittävän muutto.


    • 2+1

      Oon taksikuski ja työssäni olen tekemisissä kaikenlaisten ihmisten kanssa. Välillä itseänikin hämää, että autanko joskus liikaa vai liian vähän. Ymmärrän hyvin sen, että kaikki ihmiset haluaa itse tehdä asioita, eikä aina tarvitse tehdä puolesta. Mutta ihan varmuuden vuoksi vakiasiakkailtakin varmistan, että pärjääkö hän itse tästä eteenpäin. Joskus pärjää, joskus toivotaan, että autetaan jonkun kynnyksen yli (josta en välttämättä ole tietoinen) ja silloin autetaan.
      Varmasti vanhemmille vaikeaa tuo irtaantuminen, kun on tottunut hoitamaan niin kokonaisvaltaisesti lastaan pienestä pitäen. Ei se minun mielestäni ole kiittämättömyyttä, jos aikuinen lapsi osoittaa halua tehdä asioita itse ja jopa itsenäistyä niin, että asuu omassa kodissa.
      Ja onhan näitä samanlaisia ongelmia myös muilla nuorilla aikuisilla, jos sattuu olemaan sellaiset vanhemmat, että eivät uskalla päästää irti. Eivät luota lapseensa ja soittelevat yhden illan aikana joka tunti. Melkein 20 vuotta katselin sivusta, kun kaverin äiti soitteli ja huolehti ihan niin pitkälle, että nykyään tämän aikuisen yli 30 vuotiaan on vaikea tehdä mitään itsenäisesti. Äitinsä on nyt ollut kuolleena muutamia vuosia ja koko ajan huonompaan suuntaan menossa, kun ei itse viitsi/kykene hoitamaan asioitaan. Oma asuntonsa on kuin varasto, jonne kerätään muistoja eletystä elämästä, mutta kaikki se sälä estää elämisen siellä. Joten eikun muutto isän luokse epävirallisesti.
      Vanhemmilta todellinen karhunpalvelus, jos ei sillon anna lapsen itse tehdä, jos lapsi haluaa ja kykenee. Tsemppiä!

    • happy invalide

      On ollut todella mielenkiintoista seurata tätä tärkeää keskustelua! Tämä on asia, joka minua mietityttää ja josta on otettu laitoskuntoutusjaksoilla tässä parina vuotena puheeksi. En tiedä, onko tilanne helpompi heillä, joiden perheessä on 2 vanhempaa. Mutta ainakin minulla äitini on ollut yksinhuoltaja viimeiset 38 vuotta ja on tehnyt koko ikänsä kotiäidin arvokasta työtä. En tiedä, kummalle se olisi loppupeleissä vaikeampaa irtautua kodista ja muuttaa palveluasuntoon; äidilleni vai minulle. Hän on tottunut kantamaan huolta ja invalidisoiduttuani vielä enemmän. Joskus ennen kun olin nuorempi ja terveempi, mietin kyllä erilleen muuttamista. Mutta sitten tuli myöhemmin liikalääkityksen seurauksena muistin alenema ja jo turvallisuuden kannalta on parempi että hän "katsoo jäljilleni" ja auttaa. Aiemmin laitoskuntoutusjaksolla ( taisi olla ennen invalidisoitumistani mutta muistiongelmien jo tultua ) sai lukemattomia kertoja vastata kysymykseen miksen asu omillani! No, nyt ainakin tämän vuoden laitoskuntoutusjaksolla antavat arvoa äidilleni, joka toimii korvauksetta omahoitajanani. Ja antavat neuvoja sitten mitä palveluja on mahdollista saada ja millaiseen paikkaan mennä, kun äidistäni aika jättää tai hän sairastuu. Vähän kerrassaan tulee mietittyä jo omaa elämää.

      Ja ainakin fysioterapeuttikin tsemppaa kovasti itsenäiseen liikkumiseen ( liikun äitini & invakuskien kanssa ) . Tuossa muuten on, että kaupassa, sairaalassa tai virastossa asiointia tulee ylläpitää, vaikka vanhemmat olisivatkin siinä keralla taustatukena. Itsellä on ajoittain epävarmuutta asioinnissa, johtunee kuitenkin kuulon alenemastakin - joskin olen huomannut että liikuntavammaistakin autetaan hyvin ja puhutaan asiakkaalle, ei saattajalle.

      Toivotan kaikille palstalaisille oikein hyvää loppukesää ja alkusyksyä! Ystävällisin terveisin, Happy Invalide

    • Still alive

      Mä muutin kotoa opiskelemaan sisäoppilaitoksen kautta maailmalle v.98, 15 vuotiaana, eli heti kun oppivelvollisuus loppui. Vanhempien kanssa on aina ollut hyvät välit, mutta silloisen tyttöystäväni (oltiin 3 vuotta yhdessä) isä oli ylihuolehtivainen. Joka päivä soittelua ja kyselyitä lääkkeiden otosta ym. 12 vuotta sitten suhde loppui, mutta ystävyys jäi.

    • vammaisen äiti

      Näin liikuntavammaisen äitinä on ollut todella vaikeaa irrottautua juuri tästä lapsesta,vaikka hän muutti omaan asuntoon ja viihtyy hyvin,eikä missään nimessä haluaisi asua minun kanssa..on mulla kuitenkin aivan eillainen huoli häenestä kun toisista lapsistani...ajatus siitä miten sitten kun minusta aika jättää on useasti mielessä...saan todella tehdä työtä itseni kanssa etten auttaisi häntä kun vain niissä asioissa joihin hän apua pyytää...tiedän että hän arvostaa sitä työtä mitä teen ja minä äitinä annan hänelle normaalia kodin tunnetta,jota toiset avustaja ollasse paikalle ei voi antaa,vieras on vieras vaikka olisi kuinka mukava.....siis vammaisten ja vamhempien isoin taakka on varmaankin löytää toimiva normaali suhde jossa kummatkin ovat tyytyväisiä..hyvää jatkoa kaikille lukijoille....viisautta tarvitaan............

      • Happy invalide

        Hyvä liikuntavammaisen äiti!
        Hei ja kiitos kommentista. Varmasti kun ajattelen 65 vuotiasta äitiäni joka asuu kanssani ja hoitaa, olisi hänellä samanlaiset tunteet ja ajatukset pinnassa. Hänellä olisi huoli minusta ja pärjäämisestäni - ja minulla hänestä. Muutto palvelutaloon tai vanhemmista erilleen on molemmille osapuolille merkittävä. Itse olisin valmis muuttamaan vasta sitten kun äitini huononee laitoskuntoon tai kun aika jättää.
        Ja jokainen (vammautuneenkin) vanhempi tekee arvokasta työtä ja vammautunutkin sitä arvostaa. Ja arvostus lisääntyy kun ikää tulee lisää. Se on merkityksellistä.
        Toivotan voimia ja hyvää syksyä! Kunnioittaen, happy invalide


    Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      91
      1405
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      154
      1127
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      84
      957
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      15
      857
    5. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      79
      807
    6. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      62
      733
    7. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      733
    8. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      40
      723
    9. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      718
    10. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      44
      692
    Aihe