Rauhanturvaaja Afganistanissa

Rayhanturvaajaksi?

Miten se menee, jos käy armeijan valmiusjoukoissa ja sen jälkeen lähtisi rauhanturvaajaksi vaikkapa Afganistaniin. Nostaako valmiusjoukoissa käyminen palkkaa ja kuinka paljo ja paljonko ylipäätä rauhanturvaaja saa palkkaa?

9

1632

  Vastaukset

  • No jos viitsit käydä puolustusvoimat.fi sivulla rauhanturvaajalle kohtaa lukasemassa, niin sieltä löytyy palkkaus ja palkkataulukko... Alin oli hiukan päälle 2000 euron muistaakseni. Päivärahat riippuu paikasta.

  • Yritätkös esittää jotain kovaakin kundia? Mitä sinä siellä tekisit? ja miksi sinä sinne pyrit?? oletko vailla sen jatketta......

   • Kovaa kundii täs ei tarttee esittää kenenkää, joten sieki äidinhelmois kykkivä nörtti turpa kiinni vaa, jos ei fyysine ja psyykkine puoli kestä sinne lähtöö.. Ja mitä tekisin?? Töitä tietenkin ja kokemusta hakemassa.. Ja tosta jatkeest, älä huoli ei oo tarvet saada, mut siu kannattais hakee jatketta jollai muulla keinolla ku netissä uhoomal ;) hanki vaik bemmi :)


   • harmiksesi voin todeta, että naiset ei pahemmi tän tyylisii keskustelui seuraile, joten toi siun uhoominen ei varsinkaa tuu kasvattaamaan nakkiisi naisten silmis.. paitsi jos et yritä kasvattaa sitä miesten silmis..


  • Kun on käynyt valmiusjoukot sitoudutaan lähtemään mahdollisesti vaikkapa afganistaniin rauhanturvaaja tehtäviin. Itse ei silloin pysty paljon vaikuttamaan mihin hakee, jolloin on turha katsoa noita palkka taulukkoja.. Eli kiinostaisi tietää paljo sieltä tulisi rahaa käärittyy kuukaudes ilman päivärahoi.

  • Sinne vaan ISAF-AFG ja Allah U Akbar jos hermot kestää hyvin 3kk niin sit on jo hyvä palvella eteenpäin.Rahaa säästyy ku ei oo paljon mitään ostettavaa puoletkin päivärahoista voi huoleti pistää säästöön.

  • Afganistanissa ei ole rauhanturvaajia. Suomi on siellä ihan sodassa Naton ISAF-joukoissa. Ei kai kukaan saman sotajoukon jenkkejä rauhanturvaajiksi kutsu?

   Näkeehän sen jo kypärän väristä. Se ei ole sininen.

   Puhumme siis palkkasotilaan palkoista Afganistanin kohdalla. Asioista oikeilla nimillä kiitos.

  • Höpöpuheita kaikilla täällä.

   Suomi ei osallistu enää ISAF -operaatioon ja ISAF -kokonaisuudessaan vetää joukot 2014 loppuun mennessä.

   Toki Afganistaniin vielä pääsee suomalainenki palvelemaan, mutta koulutustaso on tätä nykyään poliisi, palomies, sairaanhoitaja et ceteera. Neuvonantaja -nimikkeellä kulkee iso osa palvelevista. Operatiiviset tehtävät ovat lähinnä turvamies -tason tehtäviä ja ensiapua.

   Onko afganistanissa olleet suomalaiset rauhanturvaajia? Kyllä ovat. Samaa virttä ja samaa aatetta he jakavat kuin suomalaiset esimerkiksi Libanonissa. Palkkasotilaita? Ei ole. Suomen lainsäädännön mukaan palkkasotilaana palveleminen on rikos.

   Voin sanoa, että jos mies tai nainen haluaa rauhanturvaajaksi ja käydä katsomassa maailmaa erilaisin silmin niin kokemuksen syvällä rintaäänellä kannattaa hakea. Kaikki nämä suomi24:n hemulit jotka väittävät, että missiolle lähtemällä vain tapattaa itsensä niin hei lukekaa lehtiä ja ottakaa asioista selvää. Jos suomalainen on kuollut tai loukkaantunut operaatiossa niin mitä sitten? Nämä on niitä asioita jotka tulee tiedostaa ennenkuin palvelussitoumukseen puumerkkinsä rustaa, mutta aina se riipaisee jos se kaveri siitä viereltä loukkaantuu. Life is life.

   Olen itse palvellut Libanonissa vuoden. Kokemuksena erinomainen ja erinomainen paikka oppia arvostamaan Suomea hieman enemmän. En ole Afganistanissa käynyt, mutta toivon hartaasti, että kun koulutusta on enemmän niin kutsu tulisi.

   Ja loppuun voisin sanoa, että tuo sininen kypärä ei takaa mitään ultimaattista rauhaa. Afganistanin kohdalla sininen kypärä olisi maalitaulu.

  • Ei swiddu mità patu-uhoilua. "Life is life" - SWIDDU!

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Sofia yllättävää itki nikon oven takana

   https://www.seiska.fi/Uutiset/Totuus-kohuparin-eropommista-Sofia-Belorf-tunki-Niko-Ranta-ahon-kotiin-mustasukkainen Ei hyvää päivää!!!!!!!
   280
   10434