Rauhanturvaaja Afganistanissa

Rayhanturvaajaksi?

Miten se menee, jos käy armeijan valmiusjoukoissa ja sen jälkeen lähtisi rauhanturvaajaksi vaikkapa Afganistaniin. Nostaako valmiusjoukoissa käyminen palkkaa ja kuinka paljo ja paljonko ylipäätä rauhanturvaaja saa palkkaa?

9

3280

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • .........

      No jos viitsit käydä puolustusvoimat.fi sivulla rauhanturvaajalle kohtaa lukasemassa, niin sieltä löytyy palkkaus ja palkkataulukko... Alin oli hiukan päälle 2000 euron muistaakseni. Päivärahat riippuu paikasta.

    • Jatketta lisää...

      Yritätkös esittää jotain kovaakin kundia? Mitä sinä siellä tekisit? ja miksi sinä sinne pyrit?? oletko vailla sen jatketta......

      • Jatkettako kaipaait?

        Kovaa kundii täs ei tarttee esittää kenenkää, joten sieki äidinhelmois kykkivä nörtti turpa kiinni vaa, jos ei fyysine ja psyykkine puoli kestä sinne lähtöö.. Ja mitä tekisin?? Töitä tietenkin ja kokemusta hakemassa.. Ja tosta jatkeest, älä huoli ei oo tarvet saada, mut siu kannattais hakee jatketta jollai muulla keinolla ku netissä uhoomal ;) hanki vaik bemmi :)


      • hyi

        harmiksesi voin todeta, että naiset ei pahemmi tän tyylisii keskustelui seuraile, joten toi siun uhoominen ei varsinkaa tuu kasvattaamaan nakkiisi naisten silmis.. paitsi jos et yritä kasvattaa sitä miesten silmis..


    • ............

      Kun on käynyt valmiusjoukot sitoudutaan lähtemään mahdollisesti vaikkapa afganistaniin rauhanturvaaja tehtäviin. Itse ei silloin pysty paljon vaikuttamaan mihin hakee, jolloin on turha katsoa noita palkka taulukkoja.. Eli kiinostaisi tietää paljo sieltä tulisi rahaa käärittyy kuukaudes ilman päivärahoi.

    • ISAF-06-07.

      Sinne vaan ISAF-AFG ja Allah U Akbar jos hermot kestää hyvin 3kk niin sit on jo hyvä palvella eteenpäin.Rahaa säästyy ku ei oo paljon mitään ostettavaa puoletkin päivärahoista voi huoleti pistää säästöön.

    • Hiilidioksidinainen

      Afganistanissa ei ole rauhanturvaajia. Suomi on siellä ihan sodassa Naton ISAF-joukoissa. Ei kai kukaan saman sotajoukon jenkkejä rauhanturvaajiksi kutsu?

      Näkeehän sen jo kypärän väristä. Se ei ole sininen.

      Puhumme siis palkkasotilaan palkoista Afganistanin kohdalla. Asioista oikeilla nimillä kiitos.

    • joopajoo2

      Höpöpuheita kaikilla täällä.

      Suomi ei osallistu enää ISAF -operaatioon ja ISAF -kokonaisuudessaan vetää joukot 2014 loppuun mennessä.

      Toki Afganistaniin vielä pääsee suomalainenki palvelemaan, mutta koulutustaso on tätä nykyään poliisi, palomies, sairaanhoitaja et ceteera. Neuvonantaja -nimikkeellä kulkee iso osa palvelevista. Operatiiviset tehtävät ovat lähinnä turvamies -tason tehtäviä ja ensiapua.

      Onko afganistanissa olleet suomalaiset rauhanturvaajia? Kyllä ovat. Samaa virttä ja samaa aatetta he jakavat kuin suomalaiset esimerkiksi Libanonissa. Palkkasotilaita? Ei ole. Suomen lainsäädännön mukaan palkkasotilaana palveleminen on rikos.

      Voin sanoa, että jos mies tai nainen haluaa rauhanturvaajaksi ja käydä katsomassa maailmaa erilaisin silmin niin kokemuksen syvällä rintaäänellä kannattaa hakea. Kaikki nämä suomi24:n hemulit jotka väittävät, että missiolle lähtemällä vain tapattaa itsensä niin hei lukekaa lehtiä ja ottakaa asioista selvää. Jos suomalainen on kuollut tai loukkaantunut operaatiossa niin mitä sitten? Nämä on niitä asioita jotka tulee tiedostaa ennenkuin palvelussitoumukseen puumerkkinsä rustaa, mutta aina se riipaisee jos se kaveri siitä viereltä loukkaantuu. Life is life.

      Olen itse palvellut Libanonissa vuoden. Kokemuksena erinomainen ja erinomainen paikka oppia arvostamaan Suomea hieman enemmän. En ole Afganistanissa käynyt, mutta toivon hartaasti, että kun koulutusta on enemmän niin kutsu tulisi.

      Ja loppuun voisin sanoa, että tuo sininen kypärä ei takaa mitään ultimaattista rauhaa. Afganistanin kohdalla sininen kypärä olisi maalitaulu.

    • tosimies66

      Ei swiddu mità patu-uhoilua. "Life is life" - SWIDDU!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1933
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1496
    3. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1421
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      17
      1418
    5. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      23
      1412
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1385
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1347
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1290
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1220
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1207
    Aihe