""Nykypäivän paino-ongelmien kanssa taisteleva ihminen on opetettu karttamaan rasvaa. Ilman rasvaa ei kuitenkaan synny elämää eikä aivotoimintaa. Rasvat antavat energiaa, mutta vielä tärkeämpi rasvan tehtävä on toimia solukalvojen rakennusmateriaalina ja solujen viestinviejien lähtöaineena."
"Neurogeneesi käynnistyy aivoja vaurioittavissa sairauksissakin, mutta oleellista solujen uudismuodostukselle on aina, että uusien hermosolujen rakentumiseen täytyy olla saatavilla sopivia raaka-aineita eli lipidejä. Jokapäiväinen ruokamme ei aina tarjoa näitä rakennusaineita riittävästi tai oikeassa muodossa, syynä mm. teollinen rasvojen ja muiden ruoka-aineiden käsittely ja sokerin ym. ravinteettoman ruuan runsas käyttö. Monessa ruokapöydässä on tärkeitä rasvahappoja tarjoavaa kalaa liian harvoin tai kala valmistetaan rasvahappoja tuhoavin menetelmin.
Iän myötä heikkenee elimistön kyky muuttaa kasviöljyistä saatavia välttämättömiä rasvahappoja linolihappoa ja alfalinoleenihappoa pitempiketjuisiksi rasvahapoiksi, joita aivot tarvitsevat. Joskus tämä muuntamisprosessi on jo synnynnäisesti tavallista tehottomampaa. Näissä tilanteissa on tarpeen saada näitä tärkeitä aivojen rakennusaineita valmiissa muodossa.""
http://www.tiede.fi/keskustelut/laaketiede-ja-terveys-f11/tiedekatsaus-osoitti-valtion-rasvaopit-perusteettomiksi-t38697-5850.html
Aivot ja neurolipidit
1
327
Vastaukset
- Artoj.
Näin se on. Ihminen tarvitsee luonnon rasvoja, jotka luonto on valmistanut koko luomakunnalle valmiiksi. Ihminen on valmistanut keinorasvoja vain voitot mielessä. 40-50 vuotta ihmiset ovatkin syöneet näitä teollisuus rasvoja ja ovat jo siinä mielessä aivopetyja, ettei kukaan enään ymmärrä pistää hanttiin. Jos joku vielä oivaltaa asian päälle, niin hänet lytätään välittömästi.
Varsinkin ikääntyvät ihmiset tarvitsevat monipuolista ravintoa. Myös heidän olisi hyvä vältää hiilihydraatteja, mutta tämäkään ei sovi vastustajille. Eli Margariinit ovat tehneet tehtävänsä.
Hiilihydraattien syöpöttely haitallista iäkkäille
Turun Sanomat
Iäkkäiden kannattaa muistaa kohtuus hiilihydraattien ja sokerin syönnissä, muistuttaa tuore yhdysvaltalaistutkimus.
Jos 70-vuotiaat ja sitä vanhemmat popsivat runsaasti hiilihydraattipitoisia elintarvikkeita, on heillä melkein nelinkertainen riski kärsiä kognitiivisista häiriöistä, kuten muistiongelmista, kielellisistä vaikeuksista sekä päättelykyvyn heikentymisestä. Myös liiallinen sokerin syönti lisää häiriöiden riskiä.
Rosebud Robertsin johtama tutkimus muistuttaa, miten tärkeää on syödä iäkkäänäkin monipuolisesti.
Tutkimuksen julkaisi Journal of Alzheimer’s Disease -lehti.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3494735/
http://portti.iltalehti.fi/keskustelu/showpost.php?p=13854316&postcount=6460
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 871633
- 771273
Kolme miestä joukkoraiskasi nuoren naisen metsässä Helsingissä.
https://www.hs.fi/helsinki/art-2000011193871.html?utm_medium=promobox&utm_campaign=hs_tf&utm_source=is.fi&utm_content=pr1761217Sunnuntai terveiset kaivatulle
Maa on vielä valkoinen vaikka vappu lähestyy, otetaan pitkästä aikaa pyhä terveiset kaivatullesi tähän ketjuun !!55952Aika usein mietin sitä
Että miksi juuri minä olen se jonka kanssa haluaisit vakavampaa? Mikä minusta voi tehdä sellaisen että koet niin syviä t46901- 47898
Miksei voitaisi vaan puhua asiat selväksi?
Minulla on ollut niin kova ikävä sinua, etten oikein edes löydä sanoja kuvaamaan sitä. Tuntuu kuin jokainen hetki ilman38888Eräästä kalastuksenvalvojasta leviää video !
Ennemmin tai myöhemmin tänne palstalle tulee videonpätkä, jossa kerrotaan paikallisesta "kalastuksen valvojasta". Ei si9823- 46822
IS Viikonloppu 26.-27.4.2025
Koviksen ovat laatineet Eki Vuokila ja piirrospuolista vastaa Lavonius, jolloin 2,5 vaikeusasteen ristikko on saatu aika35789