Dj:iiksi??

Dj:iiksi haluava

Olen 16-vuotias poika joka on haaveillu pitkän aikaa dj urasta ja en tiedä että mitä kannattaa amatöörin hankkia?? Budjetti 200-400 euroo... tietokone löytyy jo omasta takaa ei oikeen muuta mutta... :/ artisti Dj:n ja beatmixaus hommat kiinnostaa tarkemmin sanottuna ja olen ala ikäne niin ei oikeen mihinkään pääse edes oppipojaks :/ ja ku asuu kauhajoella niin oikeen oo mitään koulutus paikkaakaan lähellä :/ joten voiko joku linkata jotain hyviä tutorialia/tipsejä josta vois olla apuu?? Kiitos jo valmiiksi :)

5

363

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Frostcurrent

      Youtubessahan noita tutoriaaleja on vaikka millä mitalla. Recordingrevolution on hyvää neuvoa aloittelijoille ja kokeneemmillekkin konemuusikonaluille. Perus studiotouhua, joka on hyvä pohja myös sitten livesoitossa jos semmoisesta tykkää.

      Suosittelen hommaamaan koneellesi Logic Pron tai Ableton liven (riippuen siitä onko mac vai PC) ja alat vaan tekemään omia kompositioita ja biisejä tai mixtapeja muiden biiseistä. Joku midi-kiippari on hyvä jos soitella tykkää. Myös pari kunnon lähikenttäkaiuttimia kannattaa hommata ja/tai jotkut 60-90€ kuulokkeet. Ideana ois se, ettei ääneen tulisi kauheesti vääristymää matkalla äänilähteestä korvaasi (huoneiston resonanssi/kaiku ym). Kotiteatterilla on vähän huono miksata mitään tosissaan.

      Alussa toisto ja harjoittelu on tärkeintä. Kunhan saat jonkun mukavan ohjelman käsiisi (Monet käyttävät Ableton Liveä, itselläni on Logic Pro 9, mutta Live on myös tuttu) ja pääset vähän kasaamaan biittiä ja bassolinjaa ja tunget sinne melodiaa ja nostatusta (youtubessa tähän kaikkeen kattavat ohjeet) niin pääset vauhtiin. Vuosi pari tota touhua ja olet jo pitkällä!

      Musiikkiteknologia on oiva kouluttautumissuunta peruskoulun tai lukion jälkeen, samoin myös kulttuuriala näin yleisesti.

      Onnea harjoitteluun ja menestystä!

    • Mixermies

      Sama homma itselläni musa hommat kiinnostaa. Tällä hetkellä "kotistudiolta" löytyy Ableton live ohjelmisto, Novation launchpad, akai mpk mini piano sekä numarkin mixtrack. Youtube aika hyvä paikka mistä löytyy paljon tutoriaaleja sen kautta itsekkin löytänyt ja oppinut paljon, aika paljon opettelua vaatii erityisesti ohjelmistot joita jo jonkun verran tullut käytettyä ja opeteltua. Ja edellistä lainatakseni toisto ja harjoittelu tärkeää.

    • Ma'fer

      Hommaa ittes 18-vuotiaaksi ja mene töihin niin saat vähän enemmän budjettia ja osta kunnollinen DJ MIDI -kontrolleri. Ja postaa SoundCloudiin uploadaamasi demo osoitteeseen [email protected] niin katsotaan.

    • Frostcurrent

      Luin vähän huonosti tossa kesällä ton kysymyksen. Jos siis Artisti DJ-hommat kiinnostaa, niin hommaa noi laitteet. Muuten vaa levysoittimet ja mikseri ja kiinni äänentoistoon ja beatmiksailua harjoittelemaan.

    • herkko1

      onko fl studio hyvä ohjelma käyttää novation launchpadin kanssa ?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2640
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      91
      1976
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      39
      1511
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Yli puolella maahanmuuttajalapsista ei ole tietoja ja taitoja, joilla selviää yhteiskunnassa

      Miksi Suomeen otetaan väkeä jolla on älyvajetta? https://www.hs.fi/politiikka/art-2000010730220.html
      Maailman menoa
      273
      1038
    6. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      67
      933
    7. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      891
    8. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      864
    9. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      860
    10. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      775
    Aihe