Terveellinen laihdutus 14 vuotiaalle

hjbbbbbbbbbbbb

Eli heissan oon 14v tyttö. Suoraan asiaan: oon siis ylipainoinen ja terkkarikin on suositellut laihdutusta ja kysyisin nyt teiltä millä tapaa sen voisi tehdä terveellisestin? meillä kotona suödään aika rasvaista ruokaa enkä saa äitiäni muuttamaan tapojaan vaikka kuinka yrittäisin. Mä en harrasta oikeestaan mitään liikuntalajia mitä nyt joskus käyn kävelemässä lyhkäsen matkan. Ongelmakohtiani ovat rasvan suhteen: vatsa, peppu ja reidet.

6

1092

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tyttö8876372

      Heips. Itsekin olen 14-vuotias. Kannattaa aluksi lisätä liikunnan määrää. Lähde lenkille tai suosi hyötyliikuntaa. Sekin tekee jo paljon. Älä kuluta rahojasi herkkuihin, sillä se ei auta asiaa. Tarkkaile syömistäsi ja ota tarvittaessa pienempiä annoksia. Itse yritän kiinteyttää vatsaani, joten suosin salaattia. Voit tehdä myös lihaskuntoharjoituksia. :) Opettele siis terveellisiä elämäntapoja. Tsemppiä!!

      • Sjs

        Moi hei mäki tarvisin apuu laihtumisee mul on ongelmana se että syön liikaa herkkuja enkä pysty lopettaa osaisitteko auttaa mua ps oisin tosi kiitollinen


    • pullukka vm. 89

      Hei!

      Olet siinä iässä että laihduttamisen pitäisi käydä vielä suht helposti ja samalla voit oppia vielä nuorena paremmat elämäntavat. Itse olen 24-vuotias nainen ja ikäisenäsi olin samassa tilanteessa. Tosin nyttenkin pudotettavaa löytyy, mutta väitän että huomattavasti tukevammassa kunnossa olisin jos en olisi ikäisenäsi alkanut skarppaamaan syömisieni kanssa.

      Muutama neuvo: voit syödä samaa mitä kotonakin syödään, mutta pienennä rasvaisen ruuan määrää ja lisää lautasellesi esimerkiksi salaattia ja vihanneksia. Mikäli muu perheesi ei asiasta innostu niin pyydä että äitisi ottaa sinut kauppareissuille mukaan ja voit valita omat lisukkeet. Esimerkiksi yksi pieni slaissi pizzaa riittää kun rinnalla on keko salaattia (esim.friseesalaattia, kirsikkatomaattia, kurkkua, viinirypäleitä ja ripaus siemeniä tai vaikkapa aavistus jotakin kevyttä salaattijuustoa) tai esimerkiksi rasvaista lasagnea tarvitsee vain palan kun lisäät kylkeen esimerkiksi itse itsellesi höyryttämiäsi/mikrossa sulattamiasi kasviksia. Alku voi olla haastavaa, mutta kohta suorastaan kaipaat ruokaasi lisää kasviksia!

      Jätä herkut ostamatta ja säästä rahoja esimerkiksi joihinkin ihaniin uusiin vaatteisiin. Liikuntana käy myös hyötyliikunta, esimerkiksi pyöräile/kävele koulumatkat ja mikäli kuljet bussilla niin hyppää aiemmalla pysäkillä kyydistä pois. Jos perheessäsi on lemmikkiä esimerkiksi koira, niin voit ottaa vastuun vaikkapa sen lenkityksestä (iltapäivälenkit voisivat olla ikäisellesi hyvä vaihtoehto, sillä pääset mahdollisesti aiemmin koulusta kuin vanhempasi töistä ja lenkin jälkeen sitä maltaa syventyä opiskeluun paremmin tai voi vaikkapa mennä kavereiden kanssa aikaa viettämään).

      Tsemppiä sinulle, olet vielä nuori ja uskon että jo pienet muutokset auttavat sinua eteenpäin! Kokeilemalla oppii mikä toimii, mikä ei. :)

    • huonolta näyttää

      Takaisin terkkarin juttusille. Teette yhdessä ruokailusuunnitelman, johon vanhempasikin sitoutuvat.

      Täällä välin voit valmistaa itse perheen ruuat. Vanhempien mukana kauppaan, ja ostat mitä tarvitaan. Lautasmalli löytyy netistä. Ei siis mitään eineksiä, vaan tee kaikki itse. Keitot ovat esimerkiksi yleensä tosi hyviä laihdutusruokia, ja täysjyväruisleivän kanssa erittäin täyttäviä.

      Sitten tietysti kunnolla liikuntaa päälle. Se ehkäisee lihomista ja tukee laihtumista. Ainakin tunti päivässä pitäisi olla reipasta hengästyttävää ja hikoiluttavaa liikuntaa sun ikäiselläsi. Ilmeisesti juurikin liikkumattomuutesi on sinut lihottanut. Mieti mitä liikunnallista haluaisit harrastaa. Reippaat 6-7 km kävelylenkit tai 20 km pyöräilyt ovat ihan hyviä myös päivittäin toteutettuna, jollei ole muuta liikuntaharrastusta samalle päivälle.

    • Sjs

      Mäki oon 14v tyttö oon huomannu et mullaki on tullu vähän ylipainoo ja haluisin päästä siit eroo oisko sul antaa vinkkejä

      • toteutane

        Tuossahan niitä vinkkejä on sullekin edellisessä viestissä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      144
      2131
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1938
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1888
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1690
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1488
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1276
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1180
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1168
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1163
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1157
    Aihe