amalgaamisaneeraus hinta?

nimetön554433

Kertoisiko joku mitä amalgaamisaneeraus on maksanut esim. tyyliin hinta ja montako vaihdettavaa paikkaa sai kyseisellä hinnalla.

21

987

  Vastaukset

  • Vaikka joku kertoisi oman työnsä hinnan ja paikkojen määräkin olisi sama, sinulle hinta olisi varmasti erilainen. Poiston hinta vaihtelee ja mitä paikan alta löytyy voi aiheuttaa enemmän tai vähemmän lisätyötä. Uusien paikkojen hintakin vaihtelee koska ne luokitellaan monenko pinnan paikasta on kyse. Lisäksi jos vaikkapa entinen paikka olisi kahden pinnan paikka se voi muuttua kolmen tai neljän pinnan paikaksi uusittaessa. Edes hammaslääkäri ei pysty sanomaan ennakkoon kuin suuntaa-antavan arvion, lopullinen hinta selviää vasta kun työ on tehty.

   Amalgaami on hyvä ja kestävä paikkamateriaali. Vanhasta paikasta ei irtoa elohopeaa ellei paikkoja kiilloteta. Jos amalgaamipaikkojen tilalle laitetaan muovipaikat, niitä joudutaan uusimaan useasti vaikka amalgaamipaikka olisi kestänyt hautaan saakka.

   • Tuli mieleen, mitähän noissa muovipaikoissa on? Muoviteollisuuden vahvimpia puolia kun ei ole tuo myrkyttömyys.


   • Ja niiden kuluminenhan tarkottaa sitä että ne päätyy elimistöön. Sama ilmiö kuin amalgaamilla.


   • > Amalgaami on hyvä ja kestävä paikkamateriaali. Vanhasta paikasta ei irtoa elohopeaa ellei paikkoja kiilloteta....

    Entäs ne muut amalgaamipaikan pinnat, jotka eivät ole näkyvissä. Mitähän niissä tapahtuu? Kerropa niistäkin, vai onko niin, että mikä ei ole näkyvissä sitä ei olekaan, eikä siitä tarvitse välittää?


  • Olipa tyhmä vastaus! En kysynyt mielipidettäsi amalgaamipaikoista. Kysyin amalgaamisaneerauksen hintaa. Kyllä toisten ihmisten saneerauksen hinnasta voi jotakin päätellä. Jos on aivot päässä. Kiinnostaa maksaako kofferdam suojaus paljonkin extraa ja maksaako paikkojen poisto erikseen vai pääseekö paikan hinnalla kuten kariesta poistettaessa?

   • Vastaus oli erittäin hyvä ja tyhjentävä. Siitäkin voi jotain päätellä, jos on ne aivot päässä eikä ainakaan kannattaisi haukkua ilmaiseksi saatua neuvoa.

    Amalgaamipaikoista irtoaa elohopeaa lähinnä niitä tehtäessä ja uudestaan niitä poistettaessa. Mikäli on huolissaan nimenomaan elohopeasta, kannattaa vaatia kofferdamin käyttöä, mutta kyllä luultavasti saneerauksia tekevät hammaslääkärit sitä käyttävätkin. Eri asia sitten on, kannattaako amalgaameja tieten tahtoen poistattaa, jos ovat muuten kunnossa. On muuten meinaan kestävä ja hyvä paikkamateriaali. Jos vaihtaa, niin mieluiten kultaan, jolla saadaan yhtä hyvä lopputulos mutta hintaakin tietenkin tulee reilusti.

    Kuten edellinen vastaaja yritti sanoa, ei voi yhtään arvioida, paljonko kunkin yksittäisen potilaan remontti tulee maksamaan. Riippuu niin monesta tekijästä. Itse saneerauksen tai kofferdamin käytön ei sinänsä pitäisi kustannuksia lisätä, niille ei ole olemassa Kelan korvattavuuskoodia.


   • Umppu1 kirjoitti:

    Vastaus oli erittäin hyvä ja tyhjentävä. Siitäkin voi jotain päätellä, jos on ne aivot päässä eikä ainakaan kannattaisi haukkua ilmaiseksi saatua neuvoa.

    Amalgaamipaikoista irtoaa elohopeaa lähinnä niitä tehtäessä ja uudestaan niitä poistettaessa. Mikäli on huolissaan nimenomaan elohopeasta, kannattaa vaatia kofferdamin käyttöä, mutta kyllä luultavasti saneerauksia tekevät hammaslääkärit sitä käyttävätkin. Eri asia sitten on, kannattaako amalgaameja tieten tahtoen poistattaa, jos ovat muuten kunnossa. On muuten meinaan kestävä ja hyvä paikkamateriaali. Jos vaihtaa, niin mieluiten kultaan, jolla saadaan yhtä hyvä lopputulos mutta hintaakin tietenkin tulee reilusti.

    Kuten edellinen vastaaja yritti sanoa, ei voi yhtään arvioida, paljonko kunkin yksittäisen potilaan remontti tulee maksamaan. Riippuu niin monesta tekijästä. Itse saneerauksen tai kofferdamin käytön ei sinänsä pitäisi kustannuksia lisätä, niille ei ole olemassa Kelan korvattavuuskoodia.

    No kultaa nyt ei ainakaan kannata laittaa, jos on metalliallergiasta yhtään epäilystä. Kultapaikkaan kun lisätään esim. palladiumia, platinaa. , hopeaa, kuparia, galliumia, kromia, kobolttia, nikkeliä, indiumia, iridiumia, tinaa tai vanadiinia Eiköhän nykyaikana posliinipaikat ole kaikista parhaita ja turvallisimpia-tosin kalliita.

    Ihmetyttää millä aivoilla nämä amalgaamin puolustaja- ammatti-ihmiset ovat yleensä hammaslääkäri koulutukseen päässeet. Ilmeisesti siellä ei kaivata sellaisia ihmisiä, jotka osaavat ajatella itsenäisesti ja hankkia tietoa itsenäisesti.

    En ole alan ammattilainen, mutta hyvin tehdyt muovipaikat ovat kestäneet suussani poskihampaissa 12 vuotta. Amalgaamit kauemmin, mutta naarmuttuvat pinnalta. On kukkua kertoa, että amalgaami ei ole myrkky. Johan hammaspaikkoja pidetään ympäristöhaittana, mutta ihmisen suussa hyvänä asiana suurimman osan hammaslääkäreitä mukaan.

    En ole myöskään ikinä kuullut, että mikään terveellinen ja hyvä asia kiellettäisiin. Nykyisin ei kuitenkaan paikata lasten hampaita amalgaamilla, ei edes Suomessa. Monissa maissa amalgaamin käyttö on kokonaan kielletty.

    Jos ihmisellä on pitkään jatkuneita selittämättömiä oireita suussa, niin miksi ei voisi kokeilla amalgaamien poistoa? On se niin kumma, että tännekin keskustelupalstalle joku jaksaa tulla niitä puolustamaan.


  • Amalgaamia puolustetaan siksi, että hammaslääkärit ovat nähneet niin paljon kuluneitten muovipaikkojen aiheuttamia purentahaittoja ja -virheitä! Keskimäärin amalgaami on se kustannustehokkain paikkamateriaali edelleen ja sitä käyteään esim. Yhdysvalloissa huomattavasti enemmän kuin Suomessa. Yhdistelmämuovipaikkaus on pohjoismainen ilmiö, tosin muuallakin trendi on siihen suuntaan. Nykymuovit ovat parempia kuin aikaisemmat, mutta silti nekin voivat kulua purennassa, riipuu täysin paikan koosta, muista hampaista (vastahampaista etenkin) sekä purennasta. Keramia on toki usein se paras paikkausmateriaali, mutta ylimääräisen kudoksen poistaminen ja hinta ovat valitettavia esteitä sen laajemmalle käytölle.

   • Muovipaikan huonommuus ei johdu siitä että se kuluu vaan siitä että se kutistuu vuosien kuluessa ja irtoaa hampaasta. Sen jälkeen rakoon pääsee haitta-aineita tuhoamaan hammasta. Onnellisemmassa tapauksessa muovipaikka irtoaa heti kokonaan esimerkiksi syödessä ja paikka päästään uusimaan nopeasti ennen kuin hammas vaurioituu lisää.

    Minulla on etuhampaissa korjattu mm. lohkeamia muovipaikalla ja se on kestänyt hyvin kulutusta. Paikat on jouduttu uusimaan vain kun ne irtoaa. Amalgaamipaikka ei ole irronnut koskaan ja vielä on yksi jäljellä poskihampaassa enkä edes muista kuinka monta kymmentä vuotta on ollut.


  • Itse olen sitä mieltä, että haittoja ei tunnusteta vielä,koska tulisi liian kalliiksi yhteiskunnalle myöntää, että elohopea-paikat on poistettava. Tärkeä sana nimimerkin "neutraali tieto" viestissä oli "kustannustehokkuus". Tässäkin asiassa raha ratkaisee. Linkkinä jotakin tietoa amalgaamista. Kyllä EU-tasolla käydään tästäkin keskustelua ja myös Yhdysvaltain elintarvike- ja lääkevirasto on todennut hammashoidossa käytetyn elohopean vaaralliseksi.

   http://www.europarl.europa.eu/sides/getDoc.do?pubRef=-//EP//TEXT WQ E-2008-4163 0 DOC XML V0//FI

   Yleensä se vaan on niin ettei savua ilman tulta. Näin oli myös muutama vuosi sitten erään flunssarokotteen kanssa.

   • Laita muovit tilalle. Uusimman tutkimuksen mukaan kestävät jo pitempään kuin amalgaamit ja älä välitä noista aiemmista :-o)


  • Amalgaami sisältää elohopeaa joka on ensimmäisen luokan hermomyrkky.
   Aivan käsittämätöntä että amalgaamia saa vieläkin laittaa hampaisiin.

   Nykyisin jo kaikilla hammaslääkäreillä pitäisi olla laitteet ja tietotaito ns. muovipaikkojen laittamiseen hampaisiin.

   Hampaista poistetut amalgaamit viedään ongelmajätelaitoksille!

   • Onneksi kunnallinen hammashoito ei tuhlaa verorahoja tuollaiseen huuhaahoitoon. Vanhoista amalgaamipaikoista ei erotu elohopeaa, vaihto muovipaikkaan on turhaa. Jos joku haluaa vaihtaa, niin onneksi joutuu maksamaan kaiken itse (kelakorvauskin olisi syytä poistaa tuolta turhalta työltä).


   • Maksakoon itse kirjoitti:

    Onneksi kunnallinen hammashoito ei tuhlaa verorahoja tuollaiseen huuhaahoitoon. Vanhoista amalgaamipaikoista ei erotu elohopeaa, vaihto muovipaikkaan on turhaa. Jos joku haluaa vaihtaa, niin onneksi joutuu maksamaan kaiken itse (kelakorvauskin olisi syytä poistaa tuolta turhalta työltä).

    Mutta kuinka paljon tuhlataan aikaa ja rahaa, myös verorahoja, kun ihmiset joutuvat kulkemaan lääkärissä valittelemassa erilaisia vaivojaan, joihinka ei selitystä löydy? Sitten kipujen ja vaivojen sanotaan johtuvan "korvien välistä", jolloin lääkityskin on sitä vastaava.


  • Kun pannaan amalgaamia potilaan suuhun, niin usein sen jälkeen monet muutkin saavat töitä, ja tehdä tutkimuksia hoitaessaan ja lääkitessään tämän potilaan epämääräisiä oireita.

  • Minulle hammaslääkäri kertoi äsken, että amalgaamipaikkojen
   vaihtaminen muovisiin maksaa seuraavasti:
   3-4 pintaa n. 300 €, 1 pinta n.100 €.
   Puudutukset eivät paljoa maksa, jos tarvetta.
   Jo 26 vuotta sitten etuhampaisiin laitettiin muovia .
   Yhteen poskihampaaseen myös.
   Hammaslääkäri silloin totesi, etteivät ne ole ikuisia.
   No ainakin tähän päivään kaikki kestäneet hyvin.
   Näkkileivät tai porkkanat eivät ole ongelma.

   • Sisarelleni tehtiin juuri amalgamipaikkojen poisto. 11:n paikan poisto maksoi noin 2200€.


  • Mitä tuli tilalle? Ei pelkkä poisto riitä.
   Muovia? Keramiikkaa? Kruunuja?

  • Jokunen vuosi sitten hammaslääkäri sanoi, että minulla oli yksi amalgaamipaikka vuotanut niin että oli jäljellä vain kuori. Sisusta oli pelkkää reikää. Siitä lähtien vointi huononi pahoin. Käänne parempaan tuli vasta kun poistatin loput amalgaamit. Hintaa tuli noin 200 e hammasta kohti. Biohammaslääkäri käytti jotain komposiittimuovia, joka on kestävä mutta kallis. Hinta ei ole iso, kun sitä vertaa terveysvaikutuksiin.

  • Mulla maksoi n.1000e 6 amalgaami paikan poisto ja 6 hampaan paikkaukset muovi paikkoihin turun biohammaslääkärissä plus mitä vitamiinejä ym mitä suositteli syödä ennen ja toimenpide jälkeen. Toimenpiden jälkeen söin paljon chlorellaa. Aina kun pääkipua alkoi tulemaan otin lisää ja se hävisi melko nopeasti sen jälkeen. Jos laittaa keraamiset paikat niin hinta on melkein puolet kalliimpi. Sanoi että jos hampaat reikiintyy tosi paljon on ehkä vähän turhaa laittaa keraamiset.
   Kakka puhetta ettei niistä ois haittaa kaikille. Toki ei kaikki kärsi niiden takia.
   Multa poistettiin normaali hammaslääkärissä 2 amalgami paikkaa ilman mitään suojaa ja tunnin kuluttua mulla oli pahoinvointia ja oikea puolin naamasta, kallosta ja niskasta oli puutunut 3 päivää. Oon kärsinyt monta vuotta tosta naaman puutumisesta ja silloin aloin tutkia miksi näin tapahtui.
   Amalgaami poistojen jälkeen (biohammaslääkärissä) pystyn käymään saunassa niin etten makaa suihkun lattialla pahoinvoivana 10min kuluttua. Naama on puutunut vain 3 kertaa viimeisen 2 vuoden aikana...ennen se puutu vähintään kerran kuukaudessa 10 vuotta putkeen.

  • Omasta mielestäni, jos lähtee vanhoja hyviä amalgaameja vaihtamaan, pitää valita keraaminen kruunu. Kallishan se on, mutta kestävä. Muovipaikat irtoilevat, kuluvat eivätkä sovi takahampaisiin, joissa rasitus on suurin.

   Sitäpaitsi pitää muistaa, että jos hammas on juurihoidettu, se todennäköisesti halkeaa muovipaikalla. Tällöin ainakin keraaminen kruunu on paras (jos haluaa välttää amalgaamia).

   Muovipaikat eivät ole terveyden kannalta tiettävästi paras ratkaisu, koska niistä voi liueta elimistöön haitallisia aineita, kuten esim. Bisfenoli A.
   Tässä linkki aiheeseen: https://www.mediuutiset.fi/uutiset/hampaiden-muovipaikoista-liukenevat-kemikaalit-puhuttavat/0d15cb23-2f81-3266-9822-677c9e354ec0

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Ei näin Lidl! Ei! Ei! Ei!

   Voi ei. Älkää lähtekö tähän leikkiin! Ei mitään sovelluskorttipeliä! // Lidl aikoo tuoda asiakkailleen etukortin – bonuksista ei vielä tietoa // http
   Maailman menoa
   190
   4692