Ongelmia reitittimen kanssa

ongelmia-.

Ostin Netwjorkin reitittimen, jolla olisi tarkoitus saada nykyinen pöytäkoneen langallinen yhteys jaettua myös langattomaksi läppäriä varten. En kuitenkaan saa asennettua tuota reititintä.

Yhdistän kaapelit ohjeiden mukaisesti (modeemi reitittimeen ja reititin pöytäkoneen verkkosovittimen porttiin) ja laitan asennus-CD:n koneeseen. Sen jälkeena aukeaa Netwjorkin asennusohjelma, joka kuitenkin jämähtää joka kerta klikattuani "configure"-kohtaa. Onko se tarkoituskin, että tässä kohtaa tietokoneessa ei ole nettiyhteyttä lainkaan, vai pääseekö tuosta "configure"-kohdasta eteenpäin vain nettiyhteyden kanssa? Aina laitettuani reitittimen kiinni modeemiin nettiyhteys katoaa ja asennus ei etene. Mikään ei tunnu auttavan eikä reititintä saa toimimaan.

36

5854

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ei tarvitse olla nettiyhteyttä ja tuon kohdan pitäisi kyllä mennä eteenpäin.

      Mainittiinko reitittimen ohjeessa mitään IP osoitetta? Nimittäin monesti asetukset voi määrittää menemällä ohjeessa olevaan IP osoitteeseen selaimella ( Ei tarvitse tänä aikana olla nettiyhteyttä koneella).

    • ongelmia-.

      Asennusohjelma ei tosiaan jatku eteenpäin enää sen ensimmäisen "configure"-kohdan jälkeen, mutta tutkittuani tarkemmin asetuksia löysin sieltä tällaisen toistuvan virheen: "ERROR: WAN NET is same as LAN" Tuon takia asennus ei siis jatku eteenpäin.

      Mitä teen siis väärin? Seinästä menee puhelinkaapeli modeemiin, modeemin LAN-portista menee verkkokaapeli reitittimen WAN-porttiin ja reitittimen LAN-portista menee toinen verkkokaapeli tietokoneeseen.

    • kekkulaattori

      Virheilmoitushan kertoo kaiken ja homma menee näin:

      - modeemi saa IP-osoitteensa operaattorilta ja käyttää tästä nimeä WAN (Wide Area Network)

      - ennen reitittimen väliintuloa motukka antoi puuceelle toisen IP-osoitteen jonak avulla kone voidaan kytkeä LANiin ((Local Area Network)

      - kun reitin tuotiin väliin se toisti edelliset rituaalit (ja käyttää motukalta saamastaan IP-osoitteesta nimeä WAN osoite ja puuceelle antamstaa osoitteesta nimeä LAN osoite)

      - tässä on nyt se jippo: LAN käyttöön on varattu kolme osoitelohkoa:

      10.0.0.0 - 10.255.255.255 A-luokan osoitelohko johon voidaan kytkeä 6,777,216 eri osoitetta käyttävää laitetta

      172.16.0.0 - 172.31.255.255 B-luokan osoitelohko johon voidaan kytke ä 1,048,576 laitetta ja:

      192.168.0.0 - 192.168.255.255 C-luokan osoitelohko johon voidaan kytkeä 65,536 laitetta

      Näiden osoiteavaruuksien osoitteita ei siis löydy "normaalista" netistä vaan niitä käytetään nimenomaan paikallisverkoissa ja jotakuinkin kaikki loppukäyttäjille menevät koneet käyttävät oletuksena tuota viimeistä 192.168.x.x osoiteavaruutta.

      Niinpä uskallan väittää että motukka tarjoaa reitittimelle 192.168.x.x. osoitetta ja reititin haluaisi antaa puuceelle osoitteen samasta lohkosta. Tässä kohtaa reititin huomaa että WAN ja LAN ovat sama asia ja kertoo että ei muuten tule wörkkimään.

      Ongelman selvittämiseksi ihan käytännössä suosittelen lukemaan sekä motukan että reitttimen manuskat että tämän :

      http://www.dvdplaza.fi/forums/showthread.php/74368-Lähiverkon-perusteet-Tollolle

    • ongelmia-.

      Reitittimen ja modeemin ohjeita olen selannut ja lukenut tuon sivun, mutta eipä ongelman ratkeaminen ole silti yhtään sen lähempänä... Ei mitään hajua, mitä pitäisi tehdä. Reitittimen osoite on juurikin tuo 192.168.0.1, joten pitääkö tässä nyt modeemin osoitetta yrittää jotenkin muuttaa?

    • ugkitg

      Muuta modeemi siltaavaksi (bridged) jolloin reititin saa ip:n suoraan palveluntarjoajalta, toinen mahdollisuus on että muutat modeemin (tai reitittimen) jakamaa osoitealuetta muuksi kuin 168-alkuiseksi.

      • ugkitg

        Korjaan: 192-alkuiseksi tietenkin...


    • entäpäs

      jos kytkee pöytäkoneen suoraan modeemista yhdellä johdolla ja toisen johdon kytkee reitittimeen, josta ei siis lähde johtoa mihinkään, koska langatonta yhteyttähän tässä ollaan hakemassa.

      • ongelmia-.

        Kokeilin tätä ja heti alkoi toimia. Mitä ihmettä tässä oikein tapahtui? Löin reitittimen kiinni pelkästään modeemiin ja saman tien langaton verkko ilmestyi, eikä edes ollut mikään naapurin verkko, kun antoi kirjautua sisään reitittimen pohjassa olleella pin-koodilla. Eipä tuolla asennus-CD:llä tehnytkään näemmä mitään, oli vain mukana hämätäkseen ostajaa.

        Kiitos paljon!!!


    • entäpäs

      Hyvä että lähti toimimaan.

      Ei siinä mitään ihmettä ole tapahtunut, vaikka joskus tuntuukin että nämä asiat ovat jotain henkimaailman juttuja.

      Lähinnä tuo kekkulaattorin hyvinkin älykkäältä vaikuttava selostus sai minut puuttumaan keskusteluun, koska ei se ole noin monimutkaista.

      Hiukan kansakoulupohjaista ajattelua ja se on siinä!

      • kekkulaattori

        Ei siinä ollut mitään monimutkaista vaan pelkkä suomennos siitä mitä virheilmoitus tarkoitti.

        On kyseenlaista miten hyödyllistä on kenenkään kannalta antaa valmiita ratkaisuja ongelmiin jos itse ongelman olemukseen saada mitään selvyyttä.

        Jos istut ongella ja luoksesi tulee nälkäinen mies ja annat hänelle kalan, hän on kylläinen yhden päivän. Jos opetat hänet kalastamaan, hän on kylläinen koko loppuelämänsä.


    • jälkiviisaus helppo

      Helpompi olisi ehkä ollut ostaa Telewellin (suomenkieliset valikot) WLAN modeemi ja nakata vanha langallinen pöytälaatikkoon jemmaan. Ikäänkuin vähemmän romuja rivissä tyyliin..
      Eikä ole ikinä tarvinnut mitään asennus CD:tä noiden kanssa.

    • ongelmia-.

      Sellainen ärsyttävä juttu on nyt ilmennyt, että tuon modeemin asetuksista "key renewal interval" -aikaa ei saa kuin maksimissaan 9999 sekuntiin. Eli vajaan kolmen tunnin välein reititin katkaisee yhteyden ja vaatii vaihtamaan langattoman salasanan, ja kummallisinta tässä on se, että samalla myös modeemista katkeaa yhteys. Reititin siis vaatii uutta salasanaa ja samalla pöytäkoneestakin katoaa sen oma langallinen yhteys! Reititin ei kuitenkaan salasanan vaihtamisen jälkeenkään avaa yhteyttä takaisin, vaan ainoa keino on nähdäkseni aina uudelleenkäynnistää modeemi.

      Pidemmän päälle todella raivostuttavaa ja harmi, ettei key renewal interval -lukemaksi saanut 99,999 sekuntia tai nollaa kuten joissakin muissa reitittimissä. Kokeilin myös jättää salasanat pois ja pitää langatonta yhteyttä vain WPS:nä, mutta sama juttu sen kanssa - aina tietyin väliajoin reititin lyö kaikki yhteydet poikki ja haluaa uuden salasanan. Tämän estämiseksi tuskin on mitään vinkkejä?

      • kekkulaattori

        Jos nyt kuitenkin unohtaisit ne kikkakolmoset ja panisit ihan sovinnolla sen motukan siltaamaan niinkuin tuolla edellä ehdotettiin ja annat reitittimen hoitaa koneiden yhteydenmuodostuksen ja osoitteiden jakelun.

        En takaa että ongelma poistuu tällä mutta ainakin yksi potentiaalinen solmukohta eliminoituu ja on jotain toivoa päästä eteenpäin.

        Key renewal;in ei näät pitäisi vaatia mitään passun vaihtamisia vaan tukiaseman ja päätelaitteen pitäisi osata vaihtaa avaimet keskenään ihan ilman käyttäjän myötävaikutusta.


      • Pyyhis

        Key renewal interval tapahtuu laitteiden välillä, eikä käyttäjän tarvitse siihen puuttua. Yhteyden ei pitäisi katketa avaimen vaihdon yhteydessä, paitsi jos prosessi epäonnistuu jostain syystä. Periaatteessa intervallia lyhentämällä verkon turvallisuus paranee, koska salausavain vaihtuu useammin. Tällöin mahdollisen hax0rin on vaikeampi murtaa muutenkin pomminvarma wpa2-aes salaus.

        Jos laitteesi kyselee salasanaa kolmen tunnin välein, niin joku muu asetus on pielessä tai se on vain... no, huono. Netwjorkin laitteista on tällä palstalla valitettu ennenkin, niihin kun ei usein ole tarjolla edes firmwarepäivitystä.


    • ongelmia-.

      Selasin modeemin asetukset ja se on ollut koko ajan siltaava. Sillä ei kuitenkaan ole ollut mitään vaikutusta?

      Ei tuo yhteyden katkeaminen näemmä ollutkaan kiinni tuosta key renewalista, sillä yhteys katkesi nyt jo puolen tunnin jälkeen. Ihmettelen vaan edelleen tuota juttua, kun aina tietyin väliajoin pöytäkoneen yhteys katkeaa ja selain aukaisee ainoastaan tuon reitittimen asetusten pääsivua, eikä yhteyttä saa takaisin ennen kuin irroittaa reitittimen modeemista ja uudelleenkäynnistää modeemin. Eihän tästä tule mitään, kun pöytäkonetta käytettäessä modeemia pitää jatkuvasti käynnistää uudelleen reitittimen takia. Missä vika? hetken aikaa toimii hyvin, mutta sitten taas ei.

      http://www.verkkokauppa.com/files/42/16_154521.pdf
      Tässä muuten kyseisen reitittimen ohjeet pdf:nä. Tuota sivulla 9 olevaa verkkoasetusten laittoakin olen koettanut monta kertaa, mutta sen jälkeen yhteys ei toimi ollenkaan niin modeemilla kuin reitittimelläkään, ilmoittaa vain tuntemattomasta verkosta.

      Oletin reitittimen asennuksen ja langattoman verkon käytön olevan ihan helppoja juttuja, mutta toisin kävi.

      • hiojöläjn

        "Selasin modeemin asetukset ja se on ollut koko ajan siltaava."

        Ei se voi olla siltaava jos se jakaa osoitteita sisäverkkoonsa 192-alueelta, silloin se on reitittävässä tilassa.

        Kun olet tehnyt muutoksia boksin asetuksiin, olethan tallentanut ne muutokset?


    • kohta se pelaa

      "tietyin väliajoin pöytäkoneen yhteys katkeaa ja selain aukaisee ainoastaan tuon reitittimen asetusten pääsivua"

      Miten ne verkkokaapelit on kytkettynä?

    • ongelmia-.

      "Ei se voi olla siltaava jos se jakaa osoitteita sisäverkkoonsa 192-alueelta, silloin se on reitittävässä tilassa. "
      Ulkoverkko(WAN) -kohdassa se on sillattu, kyllä vain. En tiedä mitä tuollainen WAN tarkoittaa, mutta missään muualla modeemin asetuksissa ei ole siltaus/reititys -valintaa, joten kai se tuo sitten on oltava. Sitten DHCP-palvelimen asetuksissa sanotaan, että "alku: 192.168.0.100" ja "loppu: 192.168.0.100", joten voisiko tuossa olla syy pelkästään 192-alueen osoitteisiin?

      "Miten ne verkkokaapelit on kytkettynä?"
      Puhelinjohto modeemiin. Modeemista verkkokaapeli pöytäkoneeseen. Modeemista verkkokaapeli reitittimeen. Jos teen kuten ohjeissa (eli modeemista verkkokaapeli reitittimeen ja reitittimestä verkkokaapeli koneeseen), yhteys katkeaa välittömästi ja verkkoasetukset ovat täynnä keltaisia huutomerkkejä.

      Kiitoksia vaan kun jaksatte edelleen auttaa, vaikka en uskokaan, että tästä toimivaa saadaan...

      • ugkitg

        Jos se modeemi jakaa DHCP:llä osoitteet 192-alueelta sisäverkkoonsa niin se on reitittävä, ei siltaava. Siltaus tarkoittaa että sisäverkon laitteet saa ip:n palveluntarjoajan DHCP-palvelimelta, eli modeemion näkymätön siinä välissä.
        Joissakin modeemeissa osa LAN-porteista voi olla sillattuja ja osa reitittäviä.

        Mikäli tuo on tosiaan noin: "alku: 192.168.0.100" ja "loppu: 192.168.0.100" niin modeemilla on vain yksi osoite jota se jakaa, tarkistatko tuon.

        Yksi mahdollisuus on että sekä modeemi että reititin jakavat osoitteita samalta alueelta (esim alkaen 192.168.0.100) jolloin kaksi laitetta saa saman sisäverkon IP:n ja silloin ei yhteydet toimi. Tarkista nuokin ja muuta niitä jakoaluetta (esim 192,168.0.100-150 ja 192.168.0.151-199). Tai pistä modeemille kiinteä sisäverkon ip jakoalueen ulkopuolelta (esim.192.168.0.253.


      • ugkitg
        ugkitg kirjoitti:

        Jos se modeemi jakaa DHCP:llä osoitteet 192-alueelta sisäverkkoonsa niin se on reitittävä, ei siltaava. Siltaus tarkoittaa että sisäverkon laitteet saa ip:n palveluntarjoajan DHCP-palvelimelta, eli modeemion näkymätön siinä välissä.
        Joissakin modeemeissa osa LAN-porteista voi olla sillattuja ja osa reitittäviä.

        Mikäli tuo on tosiaan noin: "alku: 192.168.0.100" ja "loppu: 192.168.0.100" niin modeemilla on vain yksi osoite jota se jakaa, tarkistatko tuon.

        Yksi mahdollisuus on että sekä modeemi että reititin jakavat osoitteita samalta alueelta (esim alkaen 192.168.0.100) jolloin kaksi laitetta saa saman sisäverkon IP:n ja silloin ei yhteydet toimi. Tarkista nuokin ja muuta niitä jakoaluetta (esim 192,168.0.100-150 ja 192.168.0.151-199). Tai pistä modeemille kiinteä sisäverkon ip jakoalueen ulkopuolelta (esim.192.168.0.253.

        Hmmm, pieni tarkennus: modeemilla todennäköisesti on kiinteä sisäverkon ip, tarkoitus oli sanoa että pistä reitittimelle kiinteä ip mutta varmista ettei se ole sama kuin modeemin ip.


      • ongelmia-.
        ugkitg kirjoitti:

        Hmmm, pieni tarkennus: modeemilla todennäköisesti on kiinteä sisäverkon ip, tarkoitus oli sanoa että pistä reitittimelle kiinteä ip mutta varmista ettei se ole sama kuin modeemin ip.

        Pahoittelut, tuli pieni virhe. Eli modeemin asetuksissa DHCP-palvelimen kohdalla lukee "alku: 192.168.0.100" ja "loppu: 192.168.0.199" . Ethernetin kohdalla IP-osoite on puolestaan 192.168.0.2XX ja ADSL:ssä 109.204.137.XX. Kehysrakenne on edelleen kaikkialla sillattu.

        Reitittimen osoite on puolestaan 192.168.0.1 ja koska se ei ole tuon jakoalueen sisällä eikä sama minkään muunkaan IP:n kanssa, niin en ymmärrä missä vika.


      • kekkulaattori
        ongelmia-. kirjoitti:

        Pahoittelut, tuli pieni virhe. Eli modeemin asetuksissa DHCP-palvelimen kohdalla lukee "alku: 192.168.0.100" ja "loppu: 192.168.0.199" . Ethernetin kohdalla IP-osoite on puolestaan 192.168.0.2XX ja ADSL:ssä 109.204.137.XX. Kehysrakenne on edelleen kaikkialla sillattu.

        Reitittimen osoite on puolestaan 192.168.0.1 ja koska se ei ole tuon jakoalueen sisällä eikä sama minkään muunkaan IP:n kanssa, niin en ymmärrä missä vika.

        Sulla on nyt selkeitä vaikeuksia sisäistää mitä "siltaus" tarkoittaa. Kun kerran modeemi näkyy sisäverkkoon päin osoitteessa 192.168 jne ja ulkoverkkoon ihan normi ip-osoitteella 109.204.x.x niin silloin se tekee välillä osoitemuunnoksen eli _reitittää_ ja siellä on vieläpä DHCP palvelin päällä eli se ei ainoastaan näy sisäverkkoon päin 192.x.x.x soitteella vaan myös antaa reitittimelle osoitteen samasta lohkosta. (DHCP toimii suunnilleen näin: 1) verkossa käynnistyy kone jolla ei ole IP-osoitetta määritettynä. 2) tämä osoitteeton kone alkaa huutaa verkkoon: "kuka mä oon, whats my name, whats my number???". 3) DHCP palvelin nappaa osoitepyynnön kiinni ja antaa orpona huutavalle koneelle osoitteen ja muut tarvittavat verkon kokoonpanotiedot kuten yhdyskäytävän ja DNS palvelinten osoitteet).

        Lopputuloksena tässä on että reititin ei tiedä missä on ulkoverkko ja missä sisäverkko. Tilanne on hiukan sama kuin jos seisoisit pyöröoven sisällä säkki päässä ja yrittäisit arvata missä on "sisään" ja "ulos".

        Siltauksessa modeemi päästää ulkoa tulevan liikenteen "raakana" läpi eikä muunna osoitteita millään tapaa ja silloin reitittimelle pitäisi näkyä se sama 109.204.x.x ulkoverkon osoite jonka modeemi nyt torppaa.

        Nyt on kaksi vaihtoehtoa edetä ongelman ratkaisussa:

        1) Pidät sinnikkäästi kokoonpanon sellaisena kuin se on eli puuceen ja reitittimen molemmat modeemissa kiinni ja motukan reitittävänä ja jatkat pään lyömistä seinään siinä toivossa että seinään tulee reikä ja homma lähtee toimimaan.

        2) Muutat kokoonpanon niin että modeemi ei tee muuta kuin siltauksen ja reititin hoitaa oman hommansa eli reitittämisen eli ketju menee näin:

        operaattorin verkko modeemi reititin työasemat

        Valinta on sinun. Muistuttaisin kuitenkin tällaisesta kuolemattomasta viisaudesta: "eräs ensimmäisistä varmoista mielenhäiriön merkeistä on se että tehdään aina vaan samaa asiaa ja toivotaan että lopputulos on jotain muuta kuin viimeksi."


      • ugkitg
        ongelmia-. kirjoitti:

        Pahoittelut, tuli pieni virhe. Eli modeemin asetuksissa DHCP-palvelimen kohdalla lukee "alku: 192.168.0.100" ja "loppu: 192.168.0.199" . Ethernetin kohdalla IP-osoite on puolestaan 192.168.0.2XX ja ADSL:ssä 109.204.137.XX. Kehysrakenne on edelleen kaikkialla sillattu.

        Reitittimen osoite on puolestaan 192.168.0.1 ja koska se ei ole tuon jakoalueen sisällä eikä sama minkään muunkaan IP:n kanssa, niin en ymmärrä missä vika.

        "Reitittimen osoite on puolestaan 192.168.0.1"

        Onhan reitittimen DNS-palvelimena tuo modeemin ip jos kerran ip on käsin laitettu? ja maski 255.255.255.0

        Onhan reitittimen DHCP pois päältä? Eihän reititin vain jaa eri alueella niitä osoitteita (esim 192.168.1.xxx) ? Riittää että modeemi jakaa ne osoitteet.

        Pistä koneelle kiinteä ip samalta alueelta kuin muutkin laitteet ja pingaa niitä, vastaako kumpikaan?


      • ugkitg
        ongelmia-. kirjoitti:

        Pahoittelut, tuli pieni virhe. Eli modeemin asetuksissa DHCP-palvelimen kohdalla lukee "alku: 192.168.0.100" ja "loppu: 192.168.0.199" . Ethernetin kohdalla IP-osoite on puolestaan 192.168.0.2XX ja ADSL:ssä 109.204.137.XX. Kehysrakenne on edelleen kaikkialla sillattu.

        Reitittimen osoite on puolestaan 192.168.0.1 ja koska se ei ole tuon jakoalueen sisällä eikä sama minkään muunkaan IP:n kanssa, niin en ymmärrä missä vika.

        Katselin tuota Netwjorkin ohjetta, näin sen pitäisi toimia jos et saa modeemia siltaavaksi:

        Liitäntä modeemin LAN -> Netwjork WAN
        Netwjorkin WAN asetuksista: Static IP, ip:ksi vaikkapa se 192.168.0.1, Subnet mask 255.255.255.0, Gateway: modeemin ip 192.168.0.2xx, DNS: modeemin ip 192.168.0.2xx
        Tarkista vaikka että modeemi tosiaan löytyy tuosta ip:stä liittämällä kone suoraan modeemiin ja pingaamalla.

        Varmista että Netwjorkin DHCP-palvelin on pois päältä, modeemi jakaa osoitteet LANiisi.

        Jos ei pingaa niin koneeseen käsin samat ip-asetukset kuin Netwjorkiin, paitsi tietenkin ip:n viimeinen numero e


    • olisko näin?

      Poista pöytäkoneelta kaikki mitä levyltä mahdollisesti asentu, resetoi modeemi sekä reititin, ja sitten vaan rupeet käyttämään. Itsellä vastaava kytkentä, kaikki toimii, mitään IP osoitteita ei tarvita, eikä muutakaan säätöä, piuhat kiinni ja virrat päälle. Ei ole ihan samat vehkeet kuitenkaan.

      Kytke ensin pelkkä modeemi ja pöytäkone, kun ne toimii kunnolla, sitten wlan reititin mukaan. Virrat pois kun verkkokaapeleita kytketään.
      Huomaa että kun modeemin takana on useita lähtöjä verkkokaapeleille, siinä on sisäänrakennettu "reititin".
      Kun menet pöytäkoneella reitittimen asetuksiin, oletkin sen modeemin asetuksissa.

      • ongelmia-.

        Ei valitettavasti auta. Yhdisteli niitä miten tahansa, niin joko 1) kone valittaa välittömästi tuntemattomasta verkosta ja lykkää verkkoasetuksiin samat keltaiset huutomerkit eikä yhteys siis toimi, tai 2) yhteydet pelaa jonkin aikaa, kunnes noin tunnin sisään pöytäkoneen yhteys katkeaa ja selain aukaisee ainoastaan tuon reitittimen asetusten pääsivua ja yhteyden saa takaisin vain uudelleenkäynnistämällä modeemin.


    • no johan on

      No, toimiiko se entinen modeemi ja pöytäkone systeemi, ilman sitä routteria?
      Jos toimii niin kokeile irroittaa pöytäkone modeemista, ja kytke routteri, toimiiko wlan?

      Toimiiko kumpikaan? Siis erikseen kokeiltuna?

    • ongelmia-.

      Hyviä uutisia! Reititin on ollut päällä jo lähes 12 tuntia eikä se ole katkaissut yhteyksiä enää kertaakaan. Olen kokeillut välissä sammutella sekä sitä että modeemia ja aina niiden jälkeenkin se toimii niin kuin reitittimen pitääkin. Kovasti olen viime päivinä naputellut asetuksia kaikkien antamienne ohjeiden mukaisesti, mutta lopullinen ratkaisu asiaan tuli tästä ugkitgin kirjoittamasta viestistä:

      "Onhan reitittimen DNS-palvelimena tuo modeemin ip jos kerran ip on käsin laitettu? ja maski 255.255.255.0

      Onhan reitittimen DHCP pois päältä? Eihän reititin vain jaa eri alueella niitä osoitteita (esim 192.168.1.xxx) ? Riittää että modeemi jakaa ne osoitteet."

      En ehkä ihan vielä uskalla tuulettaa lopullista voittoa, mutta ainakin toistaiseksi näyttää todella hyvältä :). Kiitoksia!

    • ongelmia-.

      Tähän mennessä olen testannut langattoman toimivuutta kännykälläni ja olettanut automaattisesti, että jos wlan toimii kännykässä, niin se toimii samaan tapaan myös läppärissä. Nyt saatuani läppärin käsiini ja yrittäessäni yhdistää sitä langattomaan verkkoon, läppäriin tulee kuitenkin teksti "Tähän verkkoon ei voi muodostaa yhteyttä".

      Pitäisikö tässä tilanteessa modeemin verkkokaapeli yhdistää WAN-porttiin (reitittimestä ei siis edelleenkään lähde mitään muuta johtoa pöytäkoneeseen), vaikka tähän mennessä en olekaan pitänyt sitä siellä? Yritin kuitenkin sitä WAN-liitäntää, mutta ei sekään auta, ja tämän liitännän jälkeen reitittimen asennussivukaan ei aukea enää selaimeen. Ihan kuin modeemi/pöytäkone ei tunnistaisi koko reititintä. Lisäksi kännykällä kokeiltuna wlan-yhteys katkeaa. Ugkitg kirjoitti eilen ohjeita tuosta WAN-liitännästä, mutta ei siitä oikein apua ole, kun selain ei tosiaan avaa enää tämän liitännän jälkeen reitittimen asetuksia.

    • ugkitg

      Poista läppäristä kaikki langattomat verkot jos et niitä muualla tarvitse ja luo uusi, jos se WLAN toimii kännykällä niin kyllä sen pitää toimia läppärilläkin.

      Tuolla tavalla kun yllä kirjoitin, olen aina saanut toimimaan, jos ei muuten niin kiinteillä ip-osoitteilla kaikki laitteet. Joskus on joutunut säätämään tovin, muistelen että joku vuosi sitten muuan Telewellin ja D-Linkin parittaminen teetti töitä.

      Modeemilta tuleva johto pitäisi nimenomaan tulla reitittimen WAN-porttiin. Jos myös modeemissa on RJ-45 WAN-portti, älä käytä sitä, se on ulkoverkolle tarkoitettu.

      Yksi mahdollisuus WLANin tökkimiselle voisi olla se että jollain naapurilla on oma WLAN samalla kanavalla (se voi olla piilotettu), joten kokeile vaihtaa Netwjorkin kanavaa myös.

    • ongelmia-.

      "Yksi mahdollisuus WLANin tökkimiselle voisi olla se että jollain naapurilla on oma WLAN samalla kanavalla (se voi olla piilotettu), joten kokeile vaihtaa Netwjorkin kanavaa myös."

      Ja toimii! :D

    • karvapunen

      halvinta kun ostaa niin saa säätää ihan sikana jotta...

      • ugkitg

        Voin kyllä vakuuttaa että kalliissa ammattitason laitteissa sitä säätämistä joskus vasta onkin...


      • olihan vaikeeta
        ugkitg kirjoitti:

        Voin kyllä vakuuttaa että kalliissa ammattitason laitteissa sitä säätämistä joskus vasta onkin...

        Ihmettelen vaan kun ite olen vastaavia kytkentöjä tehnyt, niin ei tarvi mitään iipeitä mihinkään naputella, eikä mitään muutakaan, verkkopiuhat kiinni ja virrat vehkeisiin ja kaikki toimii. No, wlanin salasana täytyy kylläkin naputella kannettavaan.


      • ugkitg
        olihan vaikeeta kirjoitti:

        Ihmettelen vaan kun ite olen vastaavia kytkentöjä tehnyt, niin ei tarvi mitään iipeitä mihinkään naputella, eikä mitään muutakaan, verkkopiuhat kiinni ja virrat vehkeisiin ja kaikki toimii. No, wlanin salasana täytyy kylläkin naputella kannettavaan.

        Eihän noissa yleensä ongelmia ole, varsinkin jos laitteet ovat samanmerkkisiä ja tukevat WPS:ssää, mutta erimerkkisillä on joskus ihan outoja ongelmia keskenään.


    • take it easy

      Voiko tosiaan olla noin vaikeeta saada modeemiavusteinen nettiyhteys pariin tietokoneeseen? Ei tavalliselta kansalaiselta pitäisi vaatia tuollaisia ammattilaisen taitoja viettää tuntikausia hankalien ohjeiden kanssa. Itse tilasin operaattorilta mobiililaajakaistan kannettavaan, vaihdoin Elisa viihteen saunalahteen. Modeemi tuli postissa. Riitti kun laittoi yhden johdon tietokoneen ja modeemin väliin. Modeemista sähköjohto töpseliin. Lisäksi piti laittaa modeemin pohjasta joku koodi johonkin ruutuun. Ohjeet olivat suht yksinkertaiset, hommaan taisi mennä vartti. Modeemissa on 4 porttia, siihen voi kytkeä siis myös toisen tietokoneen kaapelilla. Elisa viihde oli kyllä tehokkaampi yhteys, siinä oli myös johto puhelinpistokkeeseen. Muuten se oli susi ohjelma, tv-nauhoitukset ei toimineet ja mitään kunnon etäapua ei saanut sen suhteen, piti maksaa turhasta 2 v. Saunalahti G3-verkossa toimii hieman heikommin, pieniä yhteysongelmia on ollut, mutta yleisesti ottaen toimii suht. hyvin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Työsuhdepyörän veroetu poistuu

      Hallituksen veropoliittisen Riihen uutisia: Mitä ilmeisimmin 1.1.2026 alkaen työsuhdepyörän kuukausiveloitus maksetaan
      Pyöräily
      223
      6955
    2. Pakko tulla tänne

      jälleen kertomaan kuinka mahtava ja ihmeellinen sekä parhaalla tavalla hämmentävä nainen olet. En ikinä tule kyllästymää
      Ikävä
      42
      1239
    3. Fuengirola.fi: Danny avautuu yllättäen ex-rakas Erika Vikmanista: "Sanoisin, että hän on..."

      Danny matkasi Aurinkorannikolle Helmi Loukasmäen kanssa. Musiikkineuvoksella on silmää naiskauneudelle ja hänen ex-raka
      Kotimaiset julkkisjuorut
      27
      1042
    4. Yksi kysymys

      Yksi kysymys, minkä kysyisit kaivatultasi. Mikä se olisi?
      Ikävä
      75
      891
    5. Hävettää muuttaa Haapavedelle.

      Joudun töiden vuoksi muuttamaan Haapavedelle, kun työpaikkani siirtyi sinne. Nyt olen joutunut pakkaamaan kamoja toisaal
      Haapavesi
      48
      845
    6. Katseestasi näin

      Silmissäsi syttyi hiljainen tuli, Se ei polttanut, vaan muistutti, että olin ennenkin elänyt sinun rinnallasi, jossain a
      Ikävä
      61
      837
    7. Työhuonevähennys poistuu etätyöntekijöiltä

      Hyvä. Vituttaa muutenkin etätyöntekijät. Ei se tietokoneen naputtelu mitään työtä ole.
      Maailman menoa
      93
      794
    8. Toinen kuva mikä susta on jäänyt on

      tietynlainen saamattomuus ja laiskuus. Sellaineen narsistinen laiskanpuoleisuus. Palvelkaa ja tehkää.
      Ikävä
      38
      791
    9. Tietenkin täällä

      Kunnan kyseenalainen maine kasvaa taas , joku huijannut monen vuoden ajan peltotukia vilpillisin keinoin.
      Suomussalmi
      14
      756
    10. Jäähalli myynnissä!

      Pitihän se arvata kun tuonne se piti rakentaa väkisin.
      Äänekoski
      43
      733
    Aihe