uskonvapauslakia pitää muuttaa ja uudistaa

tarvitaan muutos

Suomen uskonvapauslakiin tarvitaan muutos. Agressiivinen uskon levittäminen jota uskovaiset kutsuvat "evankelioinniksi" pitää saada laissa kielletyksi, samoin kuin uskonnon pakkotuputtaminen. Aiheesta olisi hyvä käynnistää keskustelua ihan vapaa-ajattelijain liitossa ja miksei yhteiskunnallistakin keskustelua, tarvitsemmeko me Suomessa uskovapauslakia vai uskonnoista vapauttavan lain. Tästä pitäisi saada kansalaisaloite ja lakiehdotelma aikaiseksi, jotta päästään tilanteeseen, jossa laki pakottaa uskovaiset jättämään muut ihmiset rauhaan.

4

69

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kristuksen tuoksu

      Eikö lakia kannattaisi muuttaa heti kerta heitolla radikaalimmaksi?
      Säädetään laki, jonka mukaan Raamattujen julkaisu, myynti, ostaminen ja omistaminen on laitonta ja rangaistava teko (vankeutta, karkotus tai kuolema). Jos joku tunnustaa uskovansa Jeesukseen, on hänet ilmiannettava rangaistuksen (sakko tai vankeus) uhalla esivallalle. Esivalta sitten rankaisee Jeesukseen uskovia vankeudella, omaisuuden ryöstöllä (tuomitaan valtiolle menetetyksi ja jaetaan ateisteille avustuksina), karkotuksella tai jopa kuolemalla.

    • Humanisti-vapari
    • kristuksen tuoksu

      Ateisteilla ja kristinuskon vastaisesti ajattelevilla on suunnaton tarve tuoda esille uskomuksiaan työpaikoilla, oppilaitoksissa, kouluissa ja vapaa-ajalla. Jeesukseen uskovien pilkkaaminen ja vihaaminen on heille eräänlainen pakkomielle. Kun sitten media lähtee ryöpyttämään kristinuskoa omille aatteilleen uskollisena, niin se on kuin heittäisi bensaa uskonnottomien kristittyihin kohdistuvan vihan liekkien päälle.

      Suomessa uskonnon- ja sananvapaus ovat vielä lain turvaama oikeus. Media ja jopa oikeuslaitos sotivat silti ns. vihapuheita ja viharikoksia vastaan. Valitettavasti näitä ajatuksia sovelletaan vain muslimien suojelemiseksi tervettäkin julkista kritiikkiä vastaan. Yksittäisten ihmisten harjoittamina vihapuheet ja kunnianloukkaukset kristittyjä vastaan ovat jokapäiväisiä, mutta niihin on oikeastaan mahdotonta puuttua, eikä päättäjillä ole siihen edes halua.

      Erikoista omalla työpaikallani on se, että kukaan muu ei pakkotuputa uskonnollista vakaumustaan siellä kuin ateistit ja uskonnottomat. Heillä on avausviestin kirjoittajan kaltaisia ajatuksia siitä, miten pakkotuputtamiseen ja "jeesusteluun" tulisi puuttua. Heille sanan- ja uskonnonvapaus on siis vain sitä, että heillä pitää olla oikeus tuputtaa muille ateistisia ja uskonnottomia sekä kristinuskon vastaisia mielipiteitään ja osoittaa puheissaan vihaansa meitä kohtaan, mutta muilla ei ole mitään oikeutta kertoa muille vakaumuksestaan tai levittää julkisesti evankeliumin sanaa.

      • Humanisti-vapari

        Kansalaiskeskustelun olisi hyvä olla asialista puolin ja toisin - myös katsomuksellisissa asioissa. Joitakin uskonnottomia saattaa kismittää se, että valtio ja kunta Suomessa yhä jotenkin suosivat luterilaista kirkkoa.

        Jos valtio ja kunta toimisivat uskonnollisesti tunnustuksettomasti, kansaliasten keskinäinen vuorovaikutus voisi siitä parantua, kun ketkään eivät olisi enää etuoikeutettuja tai toisen luokan kansalaisia.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 193
      2539
    2. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      198
      2254
    3. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      59
      2248
    4. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      176
      1752
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1354
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1277
    7. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      9
      1263
    8. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      20
      1233
    9. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1215
    10. Venäjän sissit lakkojohtajat

      Odottavat 'lisätä lakkoja' Toverit käskyttää. Eikä ensimmäinen kerta.
      Suomen Keskusta
      3
      1118
    Aihe