Uskontojen tuho vuoteen 2041 mennessä

Guardian Express julkaisi uuden mielenkiintoisen tutkimuksen, että uskonnot muuttuvat tarpeettomiksi vuoteen 2041 mennessä:

http://guardianlv.com/2013/07/religion-to-disappear-by-2041-claims-new-study/

Arvio voi olla toki hieman optimistinen, sillä kyllähän hölmöiltä otetaan rahat pois niin kauan kuin on yksikin henkilö, joka jollekin jumalalle haluaa tienestinsä antaa.

Jeesusta on nyt odoteltu takaisin reilut 2000 vuotta ja vastoin raamatun ennustuksia, maailma on menossa koko ajan parempaan suuntaan, eikä uskonnoista oikein enää ole ihmisille mitään iloa, etenkin kun uskontojen opit tajuaa potaskaksi jo ihan peruskoulun pohjalta, kiitos fundamentalistien, jotka haluavat tuhota kaiken pienenkin järkevyyden uskonnoista.

Joten mitäpä olette mieltä? Aiemmin vai myöhemmin, sillä uskonnot ovat kuitenkin tuhon tiellä, eikä jumalista ole ollut meille mitään iloa n. 2000-3000 vuoteen.

Lahkot pysyvät pystyssä niin kauan kuin on rahoittajia papiston elämälle ja kun se raha lakkaa tulemasta, papisto vaihtaa seuraavaan lahkoon. Työtä ei tule riittämään kaikille, vaan uskontojen ekologinen lokero kutistuu kutistumistaan, kunnes lahkot kuolevat pois, yksi toisensa jälkeen.

14

122

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • pyh!

      Puhut täyttä potaskaa, tyypillinen radikaaliateisti kun olet.

      • >>> Puhut täyttä potaskaa, tyypillinen radikaaliateisti kun olet. >>

        Mikä oli mielipiteesi pointti?

        Kun katselen näitä sinun älykkäitä vastauksia aiheesta kuin aiheesta, ja olet kuitenkin näiden uskontojen tulevaisuuden toivoja, luulisin uskontojen poistuvan täältä jo paljon aiemmin.

        Joten onko sinulla jokin perusteltu vastaus?

        Ymmärrätkö sanoja "perusteltu" ja "vastaus"?

        Voi olla tosin vaikeaa, kun siellä sinun lahkossasi ei paljoa ajatteluun kannusteta, vaan papisto oksentaa suuhunne valmiin vastauksen, joita sitten hoette kunnon papukaijojen tavoin!


      • bushmanni kirjoitti:

        >>> Puhut täyttä potaskaa, tyypillinen radikaaliateisti kun olet. >>

        Mikä oli mielipiteesi pointti?

        Kun katselen näitä sinun älykkäitä vastauksia aiheesta kuin aiheesta, ja olet kuitenkin näiden uskontojen tulevaisuuden toivoja, luulisin uskontojen poistuvan täältä jo paljon aiemmin.

        Joten onko sinulla jokin perusteltu vastaus?

        Ymmärrätkö sanoja "perusteltu" ja "vastaus"?

        Voi olla tosin vaikeaa, kun siellä sinun lahkossasi ei paljoa ajatteluun kannusteta, vaan papisto oksentaa suuhunne valmiin vastauksen, joita sitten hoette kunnon papukaijojen tavoin!

        Njaa, pyh sanoi vain että olet "radikaaliateisti " - etkö tunnusta olevasi.

        No,ainakin kirjoituksistasi päätellen olet radikaaliateisti .. se on siis enemmänkin fakta kuin "mielipide"..

        Tavallinen ateisti on ihminen joka ei, juuri nyt - voi uskoa että on olemassa Jumala. Hänelle jumaluus on tuntematon asia..

        Radikaaliateisti on se joka pilkkaa Jumalaa ja uskovia ja yrittää siten todistaa oman uskonsa - siis sen että Jumalaa ei ole - oikeaksi.

        alex


    • rompe.

      Jostain on kaikki saanut alkunsa, eikä mikään voi noin vain tyhjästä syntyä. Kaiken takana täytyy olla jokin alkuunpanija. Ihminen tiedostaa sisimässään tekijänsä/luojansa , eli aina tulee olemaan uskomista korkeimpaan. Uskontoja tulee aina olemaan. Ei tiede pysty tekemään olemattomaksi sellaista, jota se ei kye tutkimaan välineillään.
      Olet hakoteillä jos kuvittelet vain rahan kantavan uskontoja. Liittyy siihen paljon muutakin. Oletko rajaihminen, joka selittää kaiken tyhjän pintapuolisella katsonnalla ilman minkäänlaista syvällisyyttä?

    • bushhille...

      Hoida sinä vaan bushmanni se läppäuskontosi, sillä vaara piilee, että kapakkakirkkosi sulkeutuu, jos edesautat A. ll..ahin porukat maahamme mattoineen.,
      Siinäpä sukusi pyllhistelee, kun Mekhaa..... etsitään oikeesta suunnasta.

      Raittius iskee suoneen ja hulluutenne kohdalle pistetään piste. Akat hunnutetaan, no joidenkin kohdalla ehkä tarpeenkin, mutta kuitenkin. Eli juuri sinun takiasi kaikki tuo saapuu. Meillä ei huolta, sillä työ on Yläkerran Isännän ja kun Hää panoo ovet nokkasi eestä kiinni, niin se pysyy. Turha ruikuttaa. Sitä saa mitä pyytää.

      Meillä on vapaus, vapaus myös pitää suu kiinni, mutta teillehän se on surkee tilanne.

      Me emme kerjää tupaan, jos ovi ei kelpaa, sitä saa pysyä sontalävessä, kuten ennenkin olet pysynyt.

    • entinen adventisti

      No tässä viimeisessä lauseessa olen Busmannin kanssa samaa mieltä. Raamatussakin lahkot tuomitaan lihan teoiksi, joiden harjoittajat eivät pääse Jumalan valtakuntaan.

    • Lahkoissa tapana

      Jotkut lahkojen johtajista ja pastoreista juoksevat lihan perässä ja mitä nuorempaa lihaa sen parempi.

    • Njaa.. noita vuosiahan kuulee - joskus tuhoutuu maailma sinä ja sinä vuonna - ja joskun uskonnot ..mutta vuosistahan ei kukaan tiedä mitään. Joten ajoista en lähtis ennustelemaan - en edes uskontojen tuhoutumisen ajoista, mutta että Jumalan pilkkaajien ja kaikkien väärien uskontojen tuhoutuminen on selvästi ennalta kerrottu ja kirjoitettu muistiin Raamatussa.. sen voi jokainen todeta .. Uskoo siihen sitten tai ei.

      alex

    • "He says the majority of the world will come to view religion as completely irrelevant by 2041."

      Uskontojen tuho? Sensaationhakuista otsikointia taas?

      Mietin vain, että mitä tuossa tutkimuksessa nyt uskonnolla tai ateismilla tarkalleen oikein edes tarkoitetaan. Jos kyse on esimerkiksi vaikka perinteisistä isoista uskontokunnista, niin pidän hyvin paljon todennäköisempänä, että ihmiset vain maallistuvat ja siirtyvät "vesitettyihin" muunnelmiin niistä niin, että yhteiskunnassa on paljon kulttuurikristittyjä ja -muslimeita. Vai lasketaanko nuokin ateisteiksi?

      Jos nyt oletetaan, että elintason nousu vastaa ihmisten perustarpeisiin niin, että ei ole enää samalla tavalla tarvetta uskoa yliluonnolliseen kuin aiemmin, ja tähän perustuu koko ajatus siitä, että uskonto menettää merkityksensä, niin haluaisin esittää kysymyksen. Onko realistista kuvitella, että elintaso oikeasti tulee nousemaan tuolle tasolle suurimmassa osassa maailmaa vuoteen 2041 mennessä? Henkilökohtaisesti pidän kaupunkia kuussa todennäköisempänä kuin tuota.

      Ottaen huomioon, että uskonnotkin ovat vain maailmankatsomuksia muiden joukossa, niin mikä sitten oikein korvaa ne? Vaikka sanottaisiin, että ateismi, niin ateismi itsessään ei vielä riitä mihinkään, sillä pelkkä ateismi itsessään on aika kapea määritelmältään. Vai voiko käytännössä ihmisen arvoista ja ajatuksista päätellä jotain laajemmin pelkästään sen tiedon varassa, että kyseessä on ateisti? Sekin, että joku sanoo itseään kristityksi, voi tarkoittaa melkein mitä tahansa yksinään.

      • >>> Uskontojen tuho? Sensaationhakuista otsikointia taas? >>>

        No lehtienkin myynti koostuu siitä, miten mielenkiintoinen lööppi saadaan aikaiseksi sinänsä turhasta uutisesta.

        >>> Jos kyse on esimerkiksi vaikka perinteisistä isoista uskontokunnista, niin pidän hyvin paljon todennäköisempänä, että ihmiset vain maallistuvat ja siirtyvät "vesitettyihin" muunnelmiin niistä niin, että yhteiskunnassa on paljon kulttuurikristittyjä ja -muslimeita. Vai lasketaanko nuokin ateisteiksi? >>>

        Varmaan. Esimerkiksi adventtikirkolla on noin reilut 5000 jäsentä Suomessa, joista noin 3000, ehkä jopa enemmänkin ei enää osallistu lahkonsa toimintaan, eikä palvo lahkon jumalaa, niin kai heitä voi jonkinlaisiksi uskonnottomiksi väittää. Ollaan tapa-adventisteja, kuten suurin osa valtiokirkon jäsenistä on tapa-luterilaisia, eli ei mitään intohimoja kirkkonsa suuntaan, saatikka jumalansa suuntaan. Jos eroaisi, pitäisi selitellä hautajaisissa tai sukujuhlissa liikaa, joten parempi olla hiljainen jäsen.

        Uskontojen "tuhon" aiheuttanee yhteiskuntien avoimmuus, eli enää ihmiselle ei voida sanella sitä, mitä hänen pitää ajatella, tai mihin uskoa.

        Tällä hetkellä "parhaiten" menestyy vaikkapa Jehovan todistajat, jotka kykenevät vielä osin pitämään jäsenensä pienessä sisäpiirissä ja poissa avoimen yhteiskunnan houkutuksista ja tiedonvälityksestä.

        Nyky-yhteiskunnassa kovin harvalle enää kelpaa valmiiksi oksennetut vastaukset, eli adventtikirkon tyyppisiin lahkoihin kerääntyy enää sitä uskonnollista toivotonta tapausta, kuten näitä nuoren maan kreationisteja, ja muita hörhöjä, jotka taas toisaalta kaivavat yhä syvempää hautaa koko kristinuskolle.

        Kovin vaikea uskoa mihinkään kaikkialla vaikuttavaan jumalaan, kuten kristinuskon jumalan pitäisi olla, kun juuri kuoli junaturmassa melkein 100 ihmistä, jotka olivat pyhiinvaeltajia suurin osa, matkalla palvomaan kyseisen uskonnon jumalaa.

        Uskonnot tulevat muuttumaan yksilöiden henkilökohtaisiksi filosofioiksi ja siinä pelissä voittajia tulevat olemaan idän uskonnot, kuten on jo nähtävissä.

        Kristinusko on ollut lähes koko historiansa vain vallanpitäjien ja henkisen manipuloinnin väline ja se taitaa kostautua nykyaikana, eikä laivan kurssia ole kyetty muuttamaan tarpeeksi nopeasti.

        Ihmiset haluavat olla myös hengellisesti vapaita ja tulevat valitsemaan sellaisen hengellisyyden, jossa ei kerrota sitä, miten sinun tulee uskoa, jotta jokin henkiolento olisi sinuun tyytyväinen, vaan ihmiset kaipaavat oikeasti armollista ja rakastavaa jumalaa, jota kristinuskon jumala ei koskaan voi olla.


    • virhearvio

      Guardian Express julkaisi uuden mielenkiintoisen tutkimuksen, että uskonnot muuttuvat tarpeettomiksi vuoteen 2041 mennessä:
      Virhearvio.

      • Tavantallaaja

        Niimpä virhearvio siinä että kukaan ei oo tarvinnu niitä milloinkaan kunhan vaan on valtaosa mailman väestöstä aivopesty uskomaan tohon paskaan


    • Tavantallaaja

      Kuka tarvii mitää uskontoja ite en oo koko ikänäni tarvinnu moisia enkä tuu tarviimaan. Eikö tuon jo terve järki sano että uskonnot on huuhaata

    • nousevaan aamuun

      Uskontokunnat voivat tuhoutua. Jumalamme ei tuhoudu koskaa. Ei koskaan. Hyvää huomenta! Herätys kaikille!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Täytyi haukkuu sut lyttyyn

      En haluu tuntee rakkautta sua kohtaan enää ja haluun unohtaa sut mut sit tulee kuiteki paha olo kun haluis vaan oikeesti
      Ikävä
      61
      1663
    2. 44
      1003
    3. SINÄ nainen hyvin läheltä

      Pidän sinusta. Mutta mene ensin juttelemaan lääkärin luokse, ja hoida itsesi kuntoon. Sit kun sä olet kunnossa, niin mä
      Ikävä
      62
      958
    4. Ajatus aamuun

      Tämä jollekin tärkeälle. On asioita mistä jutellaan, on asioita mistä vitsaillaan, on myös asioita mistä ei puhuta kenen
      Ikävä
      71
      929
    5. Et voi olla loputtomasti hiljaa

      Nainen. Tarkoitan siis meidän juttua. Eihän tämä tällaiseen epätietoisuuteen voi jäädä siinä vaan särkyy kumpikin. Kerto
      Ikävä
      60
      898
    6. Nainen mitä tekisit

      Joutuisit tekemään miehelle ja sinulle tai sinulle ja miehellesi ja kahdelle lapselle ruokaa ja kaapista löytyy 2 litraa
      Sinkut
      158
      879
    7. Siis ei ole edes mahdollista

      että ei törmätä, ei sit millään vaikka päällä hyppisi
      Ikävä
      44
      840
    8. Martina kauniina lehtihaastattelussa

      Martina antoi hyväntuulisen haastattelun lehteen. Tyylikkäitä kuvia ja kivoja vaatteita kauniilla Martinalla.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      182
      785
    9. J-miehelle

      haluan kertoa että olet edelleen mulle rakas. Ajattelen sinua päivittäin kulta.
      Ikävä
      58
      768
    10. Minä en luota sinuun yhtään nainen

      ja aistin että yrität taas satuttaa henkisesti koska tiedät että olet heikkouteni joten siksi tein mitä tein mutta en ki
      Ikävä
      34
      752
    Aihe