Lieksan terveyskeskuksen palvelujen tasosta olisi hyvä tehdä jokin puolueeton tutkimus.
Oman kokemukseni perusteella nykyisessä hoitoketjussa on pahoja puutteita.
Esimerkiksi omalääkärijärjestelmän puuttuminen johtanut siihen että kukaan ei tunnu ottavan vastuuta potilaista. Potilaiden sairaudet jäävät kohtuuttoman usein tutkimatta ja hoitamatta.
Mielestäni nykyisen kaltaisen tilanteen ei soisi kovin kauan jatkuvan.
Hoitoketjussa pahoja puutteita
45
247
Vastaukset
- käännytetty
Minua huolestuttaa se että potilastoimiston työntekijä ei anna lääkärille aikaa. Millä valtuutuksella hän ei anna kipupotilaalle mahdollisuutta lääkärin vastaanotolle ?
- Tulppa irti
Kun potilastoimisto käännyttää asiakkaita sanomalla että ei ole aikoja niin sitten kun mitataan lääkärin tarvetta esim. arki-iltaisin / viikonloppuisin saadaan sanoa että näin vähän on kävijöitä ja palvelut voidaan siirtää vaikka Joensuuhun.
- Politiikka taustalla
Syy ei ole potilastoimiston työntekijän, vaan niiden viranomaisten jotka ovat tämän päätöksen takana.
Syynä lienee resurssipula ja erityisesti SDP:n harjoittama politiikka, joka on johtanut tähän kurjuuteen.
Viranomaistaho itse ei juurikaan käytä näitä perusterveyspalveluja, heille on taattu paremmat palvelut työterveyshuollon kautta. - sairastunut
On kyllä totta tuo ja kamala kiire aina kun liikaa töitä henkilökunnalla. Kerran lähdin itku kurkussa pois kun työntekijä kiristeli. Tuli siinä suutuspäissään sanottua takaisin samalla mitalla. Keikkalääkärit vaihtuvat liian usein. Ylemmästä tahosta tämä kaikki on kiinni. Tekevät kuitenkin parhaansa mitä ehtivät. Me emme ole numeroita vaan ihmisiä, joilla on tunteet ja huolet. Ei siellä huvikseen kukaan käy.
- 2 luokan kansalainen
Olen koettanut tutkituttaa ja hoidattaa sairauksiani Lieksan terveyskeskuksessa, vastassa aina on ollut jonkinasteinen välinpitämättömyys ja niinpä tutkimukset ja hoidot eivät ole edenneet.
Tuntuu jotta minusta on tullut 2. luokan kansalainen, joka ei ole oikeutettu saamaan asianmukaista hoitoa. - Muuta muualle
Jos haluat asianmukaista hoitoa, silloin kannattaa muuttaa muualle.
- Surkeassa jamassa
Surullista kyllä, Lieksa ei ole millään tavalla poikkeus näissä asioissa. Terveyskeskuksissa on lääkäripulaa Espoota myöten. Siitä ei voi syyttää mitään puoluetta. Kehitys on ollut samanlainen oikeisto, vasemmisto ja keskusta johtoisissa kunnissa ja monen hallituksen ajan.
Ei se ole enää lääkäreiden palkastakaan kiinni, jotkut kunnan maksavat niin paljon extraa, mutta eivät kuitenkaa saa lekureita.
Vastausta pitää kysyä lääkäreiltä. Vain heillä on ensikäden tieto, miksi terkkariin ei tulla töihin.- Oletko ajantasalla?
Jos valtapuolue ei ole vastuussa nykyisestä tilanteesta, niin kuka sitten, kansalaisetko?
- Surkeaa on
Oletko ajantasalla? kirjoitti:
Jos valtapuolue ei ole vastuussa nykyisestä tilanteesta, niin kuka sitten, kansalaisetko?
"Valtapuolue" on harvoin yksi, koska suora enemmistöä ei taida olla kuin Keskustalla joissain kunnissa yksin. Joka tapauksessa sama ongelma on eri kunnissa riippumatta millä puolueella on eniten valtuutettuja. Syytä en tiedä.
Kunta on vastuussa palveluiden järjestämisestä, mutta jos rahallakaan ei saa ja/tai rahat loppuvat vuoralääkärifirmoille, jotka voivat kiskoa hirmuhintoja, niin miten kunta lääkäreiksi muuttuu. Sitä en tiedä. Toivottavasti joku tietää ja ratkaiseen pattitilanteen. - Valuvika
Surkeaa on kirjoitti:
"Valtapuolue" on harvoin yksi, koska suora enemmistöä ei taida olla kuin Keskustalla joissain kunnissa yksin. Joka tapauksessa sama ongelma on eri kunnissa riippumatta millä puolueella on eniten valtuutettuja. Syytä en tiedä.
Kunta on vastuussa palveluiden järjestämisestä, mutta jos rahallakaan ei saa ja/tai rahat loppuvat vuoralääkärifirmoille, jotka voivat kiskoa hirmuhintoja, niin miten kunta lääkäreiksi muuttuu. Sitä en tiedä. Toivottavasti joku tietää ja ratkaiseen pattitilanteen.Kyllä Lieksassa SDP:n voidaan hyvin sanoa olleen valtapuolue ja vastuussa harjoitetusta politiikasta ja myös sen epäonnistumisesta.
Valtakunnallisesti voidaan todeta samaa, SDP on ollut rakentamassa nykyistä järjestelmää, jonka voidaan katsoa olevan nyt rapautunut.
Rakenteissa on paha valuvika, joka pitäisi korjata. Esimerkiksi lääkäreitä on koulutettu liian vähän, jotta heitä riittäisi kaikkialle ja tämä on harjoitetun politiikan seurausta. - Sote ei onnistune
Valuvika kirjoitti:
Kyllä Lieksassa SDP:n voidaan hyvin sanoa olleen valtapuolue ja vastuussa harjoitetusta politiikasta ja myös sen epäonnistumisesta.
Valtakunnallisesti voidaan todeta samaa, SDP on ollut rakentamassa nykyistä järjestelmää, jonka voidaan katsoa olevan nyt rapautunut.
Rakenteissa on paha valuvika, joka pitäisi korjata. Esimerkiksi lääkäreitä on koulutettu liian vähän, jotta heitä riittäisi kaikkialle ja tämä on harjoitetun politiikan seurausta.Sote uudistus ei tulene onnistumaan, sillä esimerkiksi jos lääkäreitä on liian vähän, niin uudistus ei kykene kyllä tätä ongelmaa muutamassa vuodessa ratkaisemaan.
Nyt on yksinkertaisesti vain liian myöhäistä korjata aiemmin tehtyjä virheitä. - R.i.k.e
Oletko ajantasalla? kirjoitti:
Jos valtapuolue ei ole vastuussa nykyisestä tilanteesta, niin kuka sitten, kansalaisetko?
*Jos valtapuolue ei ole vastuussa nykyisestä tilanteesta, niin kuka sitten, kansalaisetko?*
Tietenkin demarit syyttävät kansalaisia, jo tuo on nähty. Työttömyyskin on meidän itsemme vika, luusereita ja peräkammarin poikia, reppanoita etc.etc.
Demarit ovat tulleet tiensä päähän juuri tällä köyhän ja huono-osaisen syyllistämisellä. Valuvika kirjoitti:
Kyllä Lieksassa SDP:n voidaan hyvin sanoa olleen valtapuolue ja vastuussa harjoitetusta politiikasta ja myös sen epäonnistumisesta.
Valtakunnallisesti voidaan todeta samaa, SDP on ollut rakentamassa nykyistä järjestelmää, jonka voidaan katsoa olevan nyt rapautunut.
Rakenteissa on paha valuvika, joka pitäisi korjata. Esimerkiksi lääkäreitä on koulutettu liian vähän, jotta heitä riittäisi kaikkialle ja tämä on harjoitetun politiikan seurausta.Eikös niitä lääkäreitä ole pilvin pimein juuri yksityisellä puolella? Ne pitäs sieltä saaha pois terveyskeskuksiin. Lieksan terveyskeskuksen puolelta on joskus ollut lehdissä seuraavia syitä lääkäripulaan: huono työilmapiiri, puutteita tiloissa, lääkärit joutuvat tekemään niin paljon paperihommia ettei varsinaiseen potilastyöhön riitä aika eikä voimavarat.
- Ostopalvelu käyttöön
seijus kirjoitti:
Eikös niitä lääkäreitä ole pilvin pimein juuri yksityisellä puolella? Ne pitäs sieltä saaha pois terveyskeskuksiin. Lieksan terveyskeskuksen puolelta on joskus ollut lehdissä seuraavia syitä lääkäripulaan: huono työilmapiiri, puutteita tiloissa, lääkärit joutuvat tekemään niin paljon paperihommia ettei varsinaiseen potilastyöhön riitä aika eikä voimavarat.
Eipä taida onnistua, tuo lääkäreiden siirto yksityiseltä kunnalliselle.
Pitäisikö yksityiset terveydenhuoltopalvelut saattaa kaikkien saataville, jos sitäkautta saataisiin tehokkuutta ja laatua palveluihin paremmin aikaiseksi.
Ensiapu voisi olla kunnan harteilla ja tietty määrä vuodepaikkoja. Muut terveyspalvelut ostopalveluna yksityisiltä yhtiöiltä ja palvelusetelit käyttöön.
Monet kunnat ovat ottaneet terveydenhuollon ostopalvelut käyttöön ja kuntalaiset saaneet laadukasta palvelua kilpailutettuun hintaan.
Mutta tästäkin on tullut poliittinen kysymys, demarit jarruttaa yksityisten palvelujen lisäämistä, vaikka se olisi kuntalaisten etujen mukaista.
- Tiedot turvassa?
Olen havainnut jotta Lieksan Terveyskeskuksen potilaiden tietoturvassa on selkeitä puutteita. Jotkut henkilöstöön kuuluvat eivät hallitse tietotekniikkaa riittävästi, jotta osaisivat toimia niin, jotta potilaiden tiedot olisivat turvassa.
Koulutusta tarvittaisiin nopeasti, käytännöt eivät aina ole lainmukaisia. - Terveyskeskusmaksut
Terveyskeskusmaksut ovat monille liian korkeita, tämän vuoksi minäkin joudun rajoittamaan terveyskeskuskäyntejäni, vaikka tarvetta olisi.
Kuinka työtön tai pienellä eläkkeellä oleva kykenee todellisuudessa käyttämään näitä terveyskeskuspalveluja?
Sama ongelma on hammashuollossa, kertakäyntimaksu 1/2 tunnin käynnistä voi olla yli 50 euroa. - Näin on
Mamut kyllä pääsee lääkäriin, neuvolaan, hammashoitoon.....sosiaalitoimistosta puhumattakaan....kaikki toimii kun heistä kyse!!
Vaikuttaa siltä että mamujen palveleminen vie resurssit ja kantaväestöä jotka ovat sukupolvien ajan maksaneet veroja ei riitä auttamaan ja hoitamaan enää kukaan!!!
Syyttävä sormi osoittaa lieksalaiseen demaripolitiikkaan!!!!! - Sekava tilanne
On todella vaikea hoitaa sairauksiaan, ajan saadaksesi on soitettava tai käytävä aamulla, odota sitten iltapäivään ja pääset lääkäriin. Hoidetaan vain akuutit tilanteet, pitkäjänteinen- ja ennaltaehkäisevä hoito ei käytännössä mahdollista.
Hoitava lääkäri vaihtuu lähes joka kerta, kerro koko sairauskertomuksesi aina uudelleen ja varmista jotta tieto on mennyt perille, aikaa menee tavattomasti hukkaan.
Tuntuu jotta Lieksa on nyt ainakin sairaalle ihmiselle aika vaarallinen paikka asua, kun täällä ei saa asianmukaista- ja ajantasaista hoitoa. - Jns mies
Potilaan asemasta ja oikeuksista annetun lain mukaan potilaalle annettavan terveyden- ja sairaanhoidon on oltava laadultaan hyvää. Hänen ihmisarvoaan ei saa loukata ja hänen vakaumustaan ja yksityisyyttään on kunnioitettava. Jollei hänelle heti voida antaa hoitoa, on hänet joko ohjattava odottamaan hoitoon pääsyä tai ohjattava taikka toimitettava hoitoon muualle. Hänelle on ilmoitettava syy viivytykseen ja sen arvioitu kesto.
Sosiaalihuollon asiakkaan asemasta ja oikeuksista annettu laki sisältää sosiaalihuollon asiakkaan osallistumiseen, kohteluun ja oikeusturvaan liittyvät periaatteet.- Joensuusta edelleen
Eräät julkiset etuudet ovat sellaisia, että yksilöillä on niihin niin sanottu subjektiivinen oikeus. Subjektiivinen oikeus tarkoittaa sitä, että julkisen vallan on myönnettävä tai tarjottava kyseinen palvelu siihen oikeutetuille.
Subjektiivinen oikeus voi olla jokin palvelu, oikeus tai etu. Useimmiten näiden palvelujen tarjoaminen on kunnan vastuulla. Subjektiivinen oikeus perustuu suoraan lakiin ja laissa on säädetty edellytykset jonkin edun saamiselle. Etuus on tällöin myönnettävä jokaiselle, joka täyttää edellytykset. Kunnalla ei siis ole harkintavaltaa subjektiivisen edun suhteen. Subjektiivisen oikeuden tunnusmerkki on nimenomaan lakisääteisyys. Resurssien puute tai resurssien vähäisyys ei ole syy olla myöntämättä subjektiivista oikeutta. Kunta ei voi kieltäytyä tarjoamasta palvelua vedoten siihen, että rahoja ei ole.
- Oma nauhoitus
Terveyskeskuksen ja sosiaalitoimen kaikki asiakaspuhelut pitäisi nauhoittaa asiakkaan oikeusturvan vuoksi.
Jos sitä ei voi tehdä viran tai viraston puolesta tulen tekemään sen itse. - Oma hoitaja
Monilla paikkakunnilla on omalääkärijärjestelmä, jossa on omat puutteensa, mutta mielestäni se on ollut askel oikeaan suuntaan.
Lieksan Terveyskeskuksessa on lääkäripula, joten omalääkärijärjestelmä ei lääkäripulan vuoksi ole täällä mahdollista.
Pulaa ei kuitenkaan niin paljon ole sairaanhoitajista ja muusta henkilökunnasta, joten eikö tänne kannattaisi kehittää OmaHoitaja -järjestelmä, hoitaja joka tuntisi asiakkaan tarpeet hyvin ja voisi siten toimia aktiivisena linkkinä lääkärin sekä asiakkaan välillä. Tämä parantaisi myös lääkärien ajankäyttöä, kun heidän resursseistaan tässä kuitenkin pitkälti on kysymys.
Sairaanhoitajilla on paljon alaan liittyvää osaamista, jota ei ehkä hyödynnetä nyt riittävästi. Heille voitaisiin antaa enemmän vastuuta ja myös toimeentuloa.- Hoitajan voi vaihtaa
OmaHoitaja järjestelmän tulisi olla sellainen, jossa asiakas voi vaihtaa hoitajaa, niin halutessaan, aivan samoin kuin omalääkärijärjestelmässä.
Näin hyvät ja empaattiset hoitajat olisivat entistä enemmän haluttuja ja arvostettuja omassa työssään. - vaihdon kannalla
Hoitajan voi vaihtaa kirjoitti:
OmaHoitaja järjestelmän tulisi olla sellainen, jossa asiakas voi vaihtaa hoitajaa, niin halutessaan, aivan samoin kuin omalääkärijärjestelmässä.
Näin hyvät ja empaattiset hoitajat olisivat entistä enemmän haluttuja ja arvostettuja omassa työssään.Samaa mieltä.
- hoito ja potilas
vaihdon kannalla kirjoitti:
Samaa mieltä.
Tuntuu olevan "lääkäripula" kohta jokaisessa kaupungissa ja kunnassa vaikka Suomessa työskentelee yli 19 000 lääkäriä. Kansainvälisen vertauksen mukaan heitä on jopa liikaa.
Taitaa tuo "lääkäripula" olla lähinnä rahan säästämistä.
Jos olette tyytymätön itseänne koskevassa asiassa voinette tehdä siitä HOITOMUISTUTUKSEN ja se tulee osoittaa sille yksikön johdolle jonka tulee asia käsitellä.Teillä on myös mahdollisuus käyttää potilasasiamiestä avustajana ja tiedot löytyvät esim terveyskeskuksesta ilmoitustaululla ja kaupungin sivustolta.
Potilaan oikeudet voinette löytää myös Sosiaali ja terveysministeriön esitteestä
sillä esim mainitaan että kiirelliseen hoitoon pääsee nopeasti ja terveyskeskuksessä on saatava yhteys puhelinyhteys välittömästi arkisin (Se todella on tökkinyt) ja potilaan hoidon tarve on arvioitava kolmen päivän kuluessa yhteydenotosta hoidon tarve voidaan arvioida jo puhelimessa ja sen voi tehdä muukin kuin lääkäri jolla on pätevyys terveydenhuollon ammattilaisena jos tilanne vaatii niin terveyskeskukseen on päästävä kolmessa päivässä.
Sairaalassa lääkärin on arvioitava hoidon tarve kolmessa viikossa lähetteen perusteella ja jos tarve on hoitoon niin siihen on päästävä kuudessa kuukaudessa.
Jos sairaala ei pysty antamaan hoitoa määrätyssä ajassa niin silloin on mahdollsta sairaalan käyttää yksityistä palvelua ja siitä ei pidä potilaalle tulla kuluja.
Muuten joku totesi, että ei ole varaa terveyskeskuksessa käyntiin niin kolme käyntiä on maksullisia mutta jos sitten joudut käymään virka-ajan ulkopuolella siitä tulee maksu erikseen
Potilasasikirjat on pidettävä salassa ja potilaalla on oikeus tarkistaa itseöön koskevat tiedot ja ainakin itse olen ne tarkistanut siitä on tehtävä kyllä myös pyyntö. tiedonsaantia joissakin tapauksissa voidaan rajoittaa jos se vaarantaa vakavasti henkilön terveyttä tai henkeä
Toivottavasti asia selviää kohdaltanne varajäsen MK- Järjestelmä ontuu
Kyllä terveyspalvelujen pitäisi toimia ilman jotta asiakkaat joutuvat turvautumaan hoitomuistutuksiin ja valitusteihin.
Nykyinen järjestelmä ontuu pahasti ja sille pitäisi tehdä pikaisesti jotain. Jos lain mukaan lääkärin on arvioitava hoidon tarve kolmessa viikossa, niin se voi olla myöhäistä, kolme viikkoa on melko pitkä aika sairaalle. Järjestelmä ontuu kirjoitti:
Kyllä terveyspalvelujen pitäisi toimia ilman jotta asiakkaat joutuvat turvautumaan hoitomuistutuksiin ja valitusteihin.
Nykyinen järjestelmä ontuu pahasti ja sille pitäisi tehdä pikaisesti jotain. Jos lain mukaan lääkärin on arvioitava hoidon tarve kolmessa viikossa, niin se voi olla myöhäistä, kolme viikkoa on melko pitkä aika sairaalle.tarkennan asiaa.Sairaan pitää päästä kolmessa päivässä terveyskeskukseen ja jos sieltä sitten tehdään lähete esim PKKS niin sieltä pitää tulla vastaus lääkäriltä tuohon lähetteeseen kolmessa viikossa ja hoitoon pääsy sitten viimeistään kuudessa kuukaudessa.
Koitin asian tuoda esiin mitä lainsäädäntö toteaa.MK- Odotellaan
markkukorpinen kirjoitti:
tarkennan asiaa.Sairaan pitää päästä kolmessa päivässä terveyskeskukseen ja jos sieltä sitten tehdään lähete esim PKKS niin sieltä pitää tulla vastaus lääkäriltä tuohon lähetteeseen kolmessa viikossa ja hoitoon pääsy sitten viimeistään kuudessa kuukaudessa.
Koitin asian tuoda esiin mitä lainsäädäntö toteaa.MKTässä puolen vuoden jonossa ollaan, kukin tahollaan ja aikanaan. Odotellaan, odotellaan, ehkäpä ne joskus alkavat hoitaakin, tai sitten toteavat olevan nyt liian myöhäistä, oisi pitänyt tulla aikaisemmin.
Minusta Te lieksalaiset päättäjät olette neuvotelleet meille aika huonon sopimuksen, jos vain täytyy odotella, kukin tahollaan sen puoli vuotta. - 10 kk odotellut
markkukorpinen kirjoitti:
tarkennan asiaa.Sairaan pitää päästä kolmessa päivässä terveyskeskukseen ja jos sieltä sitten tehdään lähete esim PKKS niin sieltä pitää tulla vastaus lääkäriltä tuohon lähetteeseen kolmessa viikossa ja hoitoon pääsy sitten viimeistään kuudessa kuukaudessa.
Koitin asian tuoda esiin mitä lainsäädäntö toteaa.MKKuuden kuukauden sääntöä ei noudateta. Kuuden kuukauden täyttymisen kynnyksellä jonossa ollut potilas voidaan kutsua uudelleen samoihin tutkimuksiin kokeineen ja kuvineen, jolloin kuuden kuukauden hoitotakuuaika nollautuu ja uusi jakso alkaa. Potilaan tilanne on ehtinyt huonontua ja hoitatakuun kanssa vetkuttelu voi olla potilaalle kohtalokasta. Esimerkkitapaus löytyy tekonivelleikkauksen alueelta.
- sairastunut
Seijus täällä ehdotti, että yksityispuolelta siirretään tk:n lääkäreitä. Ikävä kyllä terveyskeskuslääkäreitä on siellä. Kannattaa miettiä kumman maksaa. Yksityisen vain tk maksun. Ainoastaan hinnalla on eroa.
- Jarrumiehet
Köyhälle ei sitä mahdollisuutta suoda, jotta voisi valita yksityisen- tai julkisen palvelun, on vain tyydyttävä terveyskeskuksen palveluihin.
Kunnalle todennäköisesti tulisi edullisemmaksi ostaa ainakin osa palveluista yksityiseltä sektorilta, mutta poliittisista syistä sitä ei haluta tehdä, vaikka se mahdollistaisi kuntalaisille paremmat palvelut.
Politiikka menee terveyden edelle, demarit toimivat jarrumiehinä. - hyvin toimii
Jarrumiehet kirjoitti:
Köyhälle ei sitä mahdollisuutta suoda, jotta voisi valita yksityisen- tai julkisen palvelun, on vain tyydyttävä terveyskeskuksen palveluihin.
Kunnalle todennäköisesti tulisi edullisemmaksi ostaa ainakin osa palveluista yksityiseltä sektorilta, mutta poliittisista syistä sitä ei haluta tehdä, vaikka se mahdollistaisi kuntalaisille paremmat palvelut.
Politiikka menee terveyden edelle, demarit toimivat jarrumiehinä.Maksaako Lieksan kaupunki mamuille käynnit yksityisellä lääkärillä?
- Nähty on
hyvin toimii kirjoitti:
Maksaako Lieksan kaupunki mamuille käynnit yksityisellä lääkärillä?
Saattaa maksaa, mutta terveyskeskuksessa he pääsevät lääkärin luokse veronsa maksavien asiakkaiden ohi.
- veronsa maksanut
TODELLA KIPEÄN VAIVAN TAKIA EN OLE SAANUT AIKAA TERVEYSKESKUKSEEN!! NÄMÄ TOIMISTOVIRKAILIJAT LEIKKIVÄT LÄÄKÄRIÄ KYSELEMÄLLÄ VAIVAA JA ARVIOIVAT ONKO TARPEELISTA SAADA AIKAA!! SEURAAVAN KERRAN JOS AIKAA EI TULE KÄVELEN LÄÄKÄRIN OVESTA SUORAAN SISÄÄN JA KYSYN ONKO TOIMISTOVIRKAILIJA PÄTEVÄ ARVIOIMAAN KIPUTILAN!!
- Mitä pienistä
Minulta katkesi tai murtui varvas, pienenlainen vaiva mutta kovin oli kipeä. En saanut aikaa lääkärille, potilastoimisto käännytti kotiin.
Lastoitin varpaan viereisiin kiinni, kävely ei onnistunut kuukauteen, mutta aikanaan parantui. Vähän vinoon jäi, mutta mitä pienistä, vanha ja ruma kun on jo muutenkin. - Järjestys oltava
Mitä pienistä kirjoitti:
Minulta katkesi tai murtui varvas, pienenlainen vaiva mutta kovin oli kipeä. En saanut aikaa lääkärille, potilastoimisto käännytti kotiin.
Lastoitin varpaan viereisiin kiinni, kävely ei onnistunut kuukauteen, mutta aikanaan parantui. Vähän vinoon jäi, mutta mitä pienistä, vanha ja ruma kun on jo muutenkin.Pitääkin olla jokin vakavampi aihe ja tarve, kuten puliukon tai -akan rauhoittavien lääkkeiden saaminen. He ovat etusijalla lääkäriin pääsyssä. Somaleista en kerro mitään, koska se on kiellettyä.
- sos.ter perseestä
Mitä pienistä kirjoitti:
Minulta katkesi tai murtui varvas, pienenlainen vaiva mutta kovin oli kipeä. En saanut aikaa lääkärille, potilastoimisto käännytti kotiin.
Lastoitin varpaan viereisiin kiinni, kävely ei onnistunut kuukauteen, mutta aikanaan parantui. Vähän vinoon jäi, mutta mitä pienistä, vanha ja ruma kun on jo muutenkin.Tuo potilastoimiston käännyttäminen pitäisi laittaa tutkintaan ihan oikeusasiamiehelle. Nimittäin heillä ei ole lääkärin koulutusta ja eivät todella voi sitä tehdä. Kuka käskyttää potilastoimistoa?
- Käytännöt uusiksi
Nykyisen käytännön mukaan potilastoimistossa vastaanottovirkailijat arvioivat suullisen hyvin lyhyen keskustelun perusteella, tarvitseeko asiakas lääkäripalveluja vai ei.
Ihmiset esittävät asiansa hyvin eri tavalla, metsien mies voi sanoa ettei tämä mitään satu vaikka jalka on poikki ja jää hoitoa vaille. Toisaalta joku herkkähipiäinen valittaa vaikka ei olis aihettakaan ja sitä hyysätään sitten paikasta toiseen ja mitään ei löydy.
Annettaisiin mieluummin lääkärin tai sairaanhoitajan ensin tutkia, jotta onko sitä hoitotarvetta todellisuudessa olemassa.
Vastaanottovirkailijoille sälytetään nyt asioita, jotka eivät oikeastaan heille kuulu ja virhearviointeja syntyy väistämättä.
Pitäisiköhän potilaiden vastaanoton käytäntöjä hieman muuttaa?- petetty kansanosa
Potilastoimistosta on sanottu että ei ole aikoja ja on käsketty mennä yksityiselle.
Kysymykseni kuuluu: Maksaako Lieksan kaupunki laskun jos menen yksityiselle lääkärille labrakokeet ?
Hammashuoltoon ei myös ole aikoja ja sama kysymys heille.
Vakava ongelma on myös nuorten terveys- ja hammastarkastukset. Alle 18v. nuorista ei huolehdi kukaan. Tiedättekö paljonko maksaa hammashoito kun nuori on täyttänyt 18 vuotta, terveydenhuolto jää tekemättä kun nuorilla ei ole rahaa. Omasta väestä ei huolehdi kukaan kun kaikki resurssit annetaan afrikan sarven tulijoille.
Lieksan demarit ja vasurit olette tietoisesti hylännyt kantaväestön ja asettaneet vieraat parempiarvoiseen asemaan.
Miten ilkeätte katsoa itseänne peilistä??
- Mistä laatu tulee?
Laadun terveyskeskuspalveluissa voisi ajatella kuvaavan hoitohenkilökunnan- ja hoitoprosessien ominaisuuksia ja haluttavuutta. Hoitoprosessien ominaisuudet voidaan varmaankin määritellä hyvinkin tarkkaan. Todelliseksi hoitoprosessien laatu muuttuu vasta, kun monet erilaiset potilaat arvioivat palveluiden laatua omien kokemustensa pohjalta.
Onnistuneet kokonaisvaltaiset terveyspalvelut koostuvat monista pienistä tekijöistä, yksittäisistä asioista, jotka niveltyvät saumattomasti toisiinsa. Sen vuoksi pienetkin yksittäiset asiat ovat tärkeitä ja niistä puhuminen on järkevää ja tervetullutta.
Tämäntyyppiset kirjoitukset ovat omalta pieneltä osaltaan laadun kehittämistä.
Kielenkäyttö on välillä värikästä, meitä on moneksi, mutta yhtä kaikki, kaikenlainen palaute palveluista pitäisi on tervetullutta ja sitä tulisi tarkastella avoimin mielin.- ennennäkemätöntä
millä valtuuksilla vastaanottovirkailija arvioi asiakkaaan hoitotarpeen näkemättä edes asiakasta ja päättää onko soittaja hoidon tarpeessa vai ei,miten on mahdollista että näin asiakkaille on päässyt tapahtumaan heidän yrittaessään päästä lääkäriin tai terveydenhoitajalle,kuka on vastuussa virhearvioinnista
- Menot kasvavat
ennennäkemätöntä kirjoitti:
millä valtuuksilla vastaanottovirkailija arvioi asiakkaaan hoitotarpeen näkemättä edes asiakasta ja päättää onko soittaja hoidon tarpeessa vai ei,miten on mahdollista että näin asiakkaille on päässyt tapahtumaan heidän yrittaessään päästä lääkäriin tai terveydenhoitajalle,kuka on vastuussa virhearvioinnista
Vastaanottovirkailijaa on vaikea, ilmeisen mahdoton saada vastuuseen.
Kyse on rahasta, menettelyllä kuvitellaan aikaansaavan säästöjä, mutta todellisuus voi olla toinen, sillä monet jäävät hoitoa vaille, hoidon saanti voi pitkittyä ja menot suurempia myöhemmin.
- Kuuluu kaikille?
Nykyistä toimintamallia Lieksassakin ovat olleet rakentamassa ne poliitikot ja virkamiehet, joilla itsellään on mahdollisuus saada samanaikaisesti hoitoa
työterveyshuollon, yksityisen terveyshuollon sekä julkisen terveyshuollon kautta.
He ovat rakentaneet hoitomallin niille, joilla monesti on vain yksi mahdollisuus saada hoitoa, julkisen terveyshuollon kautta.
Mutta uskokaamme heitä ja heidän kykyynsä asettua toisen asemaan, ovathan he korostaneet kuin yhdestä suusta, jotta laadukas- ja oikeudenmukainen terveydenhoito kuuluu kaikille, asuinpaikasta ja tulotasosta riippumatta.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 894180
Minä en ala kenenkään perässä juoksemaan
Voin jopa rakastaa sinua ja kääntää silti tunteeni pois. Tunteetkin hälvenevät aikanaan, poissa silmistä poissa mielestä1032353Onko jollakin navetassa kuolleita eläimiä
Onko totta mitä facebookissa kirjoitetaan että jonkun navetassa olisi kuolleita eläimiä? Mitä on tapahtunut?312268Miksi olet riittämätön kaivatullesi?
Mistä asioista tunnet riittämättömyyden tunnetta kaipaamaasi ihmistä kohtaan? Miksi koet, että et olisi tarpeeksi hänell962084Tiedän, että emme yritä mitään
Jos kohtaamme joskus ja tilaisuus on sopiva, voimme jutella jne. Mutta kumpikaan ei aio tehdä muuta konkreettista asian281877- 311860
Näin pitkästä aikaa unta sinusta
Oltiin yllättäen jossain julkisessa saunassa ja istuttiin vierekkäin, siellä oli muitakin. Pahoittelin jotain itsessäni91567- 281521
Aloitetaan puhtaalta pöydältä
Mukavaa iltaa mukaville. 😊 ❤️ ⚜️ Minusta ei kaikki täällä tykkää, eikä tarvitsekaan. Kun eivät ymmärrä, niin sitten ei1881340- 751174