Chevy Van ensiautoksi?

Olen 30-ikävuoden kynnyksellä, enkä ole ajokortin ajamisesta huolimatta omistanut autoa kertaakaan tähän astisessa elämässäni ja haluaisin lopulta omistaa oman auton. Musta Chevy Van voisi sopia tyyliini, kuin voi kaurapuuron päälle, mutta arvelluttaa, kuinka vaikea auto se on aloittelijalle? Tarkoitus olisi opiskella moottorin toimintaa ja autoa siihen pisteeseen, että osaisi purkaa ainakin moottorin osiin, ja tehdä huoltoja itse.

Muutamilla tonneilla voisi saada käytetyn Vanin, mutta itselläni kestää vähintään puoli vuotta, että saan säästöön edes 1000 euroa johtuen tulojeni suuruudesta tällä hetkellä. Tylsää, ja se alkaa vähän masentamaan.

26

579

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ?????

      wtf ?

      • Vanin omistaja

        Olen myös aina ihaillut Chevy Van:ejä. Itse koin nuorempana auton niin kalliiksi, että lopuilleen olen ostanut nykyisen Vanini vasta kun olen juuri täyttänyt 50 vuotta.
        Auto maksoi uutena nippanappa alle 60.000 euroa. Voin kuvitella että jarrulevytyöt, ja yleensäkin kaikki työt tälle merkille maksaa tähtitieteellisen suuria summia. Ovat kuitenkin aivan toista luokkaa kuin Japanilaiset ja muut tavalliset pakettiautot. Omaa Vaniani ei saa edes ajaa jos ei ole kuorma-autokorttia, koska auto painaa melkein 3000 kiloa, niin se on luokiteltu kuorma-autoksi, vaikka tilat ovat aivan luxus ja sisustukset selkeästi henkilösisustuksella enempi kuin mikään lastinkuljetus auto.
        Arvaisin että autotekniikkaa kannattaisi harjoitella jollain halvalla perusautolla, joihin osia löytyy ihan romuttamoilta alkaen.

        Jenkkiautoon maksaa aivan varmasti kaikki osat vähintään kolminkertaisesti muihin verrattuna.


    • Kelpo Mies

      Töitä tekemällä ja niistä tuloista säästämällä valtaosa porukoista on kalustonsa hankkinut. Joillain se toki saattaa viedä enemmän aikaa.
      Mutta auton purkamisen jalon taidon lisäksi tarvitset paikan jossa tehdä ja työkaluja vinon pinon. Ja vielä enemmän taitoa, että saat auton kasaan.

      En mitenkään halua masentaa, mutta laittaisin vielä harkintaan.

    • ---

      siihen että osaa purkaa moottorin osiin ei tarvitse opiskella moottorin toimintaa kahta minuuttia kauempaa.

    • No, kaikki ei käy syystä tai toisesta töissä, itselläni ei ole koskaan ollut sellaista työpaikkaa, mistä olisi maksettu palkkaa. Enkä edes etsi enää aktiivisesti työpaikkaa lopulta.

      Ei kai auton rassaamisessa ainakaan alkuun niinkään tilojakaan tarvitsisi, taloyhtiön parkkipaikallakin voi jotain tehdä. Varmaan lähtisin liikkeelle kirjastosta, josta oikean korjausoppaan löytymisen jälkeen alkaisin päättelemään, missä järjestyksessä mikin osa pitäisi irrottaa moottorista riippuen siitä, mitä tarkoitus on tehdä. Se, että saa purettua koneen, ei välttämättä kestä kauaa, kuten sanoit, mutta se, että ymmärtää ja omaksuu sen, mitä on tekemässä, se voi viedä vähän kauemmin.Ammattipurkajaksi kehittyminen voi viedä aikaa?

    • ^^^^^^^^^^^^

      Vani ei ole siihen hommaan paras vaihtoehto moottorin sijoituksen takia.
      Moottori on niin ikävässä paikassa, osittain kojelaudan alla, etten minä ainakaan sitä voi suositella ensimmäiseksi harjoittelukohteeksi.

      Ehkä helpoin auto aloittaa, olisi 60-luvun lopun mid-tai fullsize korinen henkilöauto.
      Niiden konehuoneessa ei ole mitään ylimääräistä. Ei saastelaitteita putkineen, eikä juuri muitakaan ylimääräisiä himmeleitä ja ennen kaikkea konehuoneessa on tilaa.

    • Olisin valmis hankalaan moottorin sijaintiin... jos keikallekin lähtee bändin kanssa, niin pakettiauto -malli voisi olla ihan sopiva ratkaisu.

      • realismin kato

        jos alat harjoittelemaan auton laittoa, niin täytyy olla toinen auto niitä keikkoja varten, muuten voi keikat jäädä vähiin.


    • No joo, kaikkea ei voi saada kerralla ja heti. Vosiin olla aluksi tyytyväinen siihenkin tilanteeseen, että saisin käsiini auton, jolla voisi ajaa.

    • Kelpo Mies

      Jos saisit auton, jolla voit ajaa, miksi sinun pitäisi purkaa se taloyhtiön pihamaalla.
      Projektiauto on eri asia kuin käyttäri.
      Mutta jos töitä ei tee töitä, on auton ylläpitäminen mahdotonta, eli unohda koko proggis
      Haaveenahan tuollainen rockbändin kanssa vanilla kiertäminen on ihan ok, mutta aika kaukana arkitodellisuudesta.

      Ehdotan että lueskelet aikasi kuluksi vanifoorumilta http://www.vtcf.net/ tapauksia ja ongelmia, joidenka kanssa vakavamminkin vanien kanssa pelaavat joutuvat ja mieti toisenkin kerran, riittääkö tietotaitosi ja rahavarasi.

      En halua masentaa enkä syrjiiä, mutta totuus nyt vain on se, että auton pitäminen ei ole tässä maassa persaukisten hommaa, harrastekäyttö vaatii vielä enemmän pätäkkää.

    • Ei kiertäminen vanilla niin kaukainen haave lopulta ole, jos olisi varaa siihen auton hankintaan ensin. Ja en ole vielä edennyt niin pitkälle, että olisi van - harrastajien foorumia löytänyt ongelmatilanteita varten. Sehän on järjestyksessä vasta sitten, kun on ensin itse hankkinut ja tuhtannut oman auton parissa jonkin aikaa?

      On totta, että puretulla autolla voi olla vaikeampi ajaa, mutta purkamiseen voi ottaa kuitenkin tuntumaa ja sitä voi opiskella myös käyttöautolla? Erityisesti, jos on kiinnostunut itse huoltamaan auton vikoja, joita kuitenkin joka autoilijalle tulee eteen.

    • merskini

      oikeasti chevy vanihan on hyvä auto joka kestää paljon kilometrejä, esim dieselille 500tkm on vasta sisäänajo itse koneelle edellyttäen että löytää tarpeeksi hyvän yksilön, kaltoin kohdeltu yksilö on sopiva harrastamiseen mutta ei ainakaan heti päivittäiseen ajoon soveltuva ja hyvä vani maksaa enemmän kuin pari tonnia.. auto itsessään on yksinkertainen ja helppo korjata, ainoana miinuksena tilanahtahtaus..

    • mieti vielä

      Taloyhtiön pihalla ei yleensä edes saa tehdä mitään remonttia. Jos kuitenkin teet, niin missä säilytät tarvittavaa työkaluarsenaalia? Missä säilytät ja korjaat moottoria? Keittiön pöydälläkö? Onko sinulla kavereita, jotka tulevat sinulle opettamaan auton korjaamista?

      Voin jo etukäteen ennustaa, että sinulle käy, kuten monille muillekin. Auto jää moneksi vuodeksi juuri siihen paikkaan, missä olet remontin alkanut. Siitä se haetaan purkamolle.

      Suosittelen vakituisen työpaikan hankkimista ja täydellistä elämänmuutosta. Silloin sinulla voi olla kymmenen vuoden päästä oma talo ja talli, jossa harrastaa auton korjailua. Ja ehkä sielä se toimiva käyttöauto harrasteauton lisäksi.

      • vanifani3

        Voihan auton tavaratilaan kyhätä pajan! Sinne mahtuu monenlaista pienestä sorvista lähtien.


      • lurppakuononen
        vanifani3 kirjoitti:

        Voihan auton tavaratilaan kyhätä pajan! Sinne mahtuu monenlaista pienestä sorvista lähtien.

        Vanin omistajana voin sanoa, että aivan väärä laite autotekniikan opetteluun tai edes ekaksi autoksi. Osta joku Hiace tai Volkkari, ovat paljon helpompia laitella ja niitä ottaa työn alle normaali autokorjaamo, kun eteen tulee homma, jota et itse osaa laittaa kuntoon. Vaniin ei monikaan pikkupaja koske suuren painonkaan vuoksi... ei nosturi kestä.


    • reka

      auto on oikein hoidettuna luotettava ja mukava. edellisen omistjan mokia on tosin vaikea arvioida. käytössä hieman kankea kaupungissa mitta muuten todella mukava auto. konehuone on ahdasta työskennellä mut ei mahdoton. kone on yksinkertainen teknisesti, mut osat ovat kookkaampia ku pienissä ja samalla painavimpia. osahinnat eivät ole keskimäärin kalliimpia kun japsi/eurokärryihin, mut tarvitse lähes aina tupla määrän koneen tyypistä johtuen. kulutusosat ovat järkihinnassa kunhan vähän kyselee, joskin ei saatavilla joka paikkakunnalla. esim. siskollani oli muutama vuosi sit nissan, johon startti la laturi maksoi tuplat vaniin verrattuna. huoltokohteita nois isois jenkeis on enemmän, mut kun sen hoitaa kunnol ni kestää pitkään. ei ne vanhat nokattomat pakutkaan olleet mitään korjaamon unelmia työmielessä, joten käsiksi pääsy ei ole todellisuudessa niin paha ongelma kun luulisi. korjaamon löytyminen voi osoittautua vähän vaikeeks joillain paikkakunnil. ite oon ne muutamat kerrat saanu kyl apuu ko oon tarvinnu. isol jenkil ajettu jo 14 vuat. täl hetkel subu. pickup olis huollon kannalt helpomp. kannatta tutustuu asiaan. jos löydät asiallisen vanikuskin niin silt voi saar hyvii vinkei autost

    • janoinen

      Minkä varaosissa säästät, sen bensiinissä häviät. On se sellainen suurikulutuksinen pakettiauto.

    • Kelpo Mies

      Juu, kyllä näille soppa maistuu, ei käy kieltäminen. Halvan polttoaineen maassa Amerikan-Joe painottaa muita arvoja, eli yksinkertaista tekniikkaa, joka on halpa ja helppo ylläpidettävä.
      Ja kannattaa muistaa, että näiden autojen päämarkkina-alue on Atlantilta Tyynelle Valtamerelle, Alaskasta Tulimaahan.
      Tällainen simppeli tekniikka nousee arvoonsa silloin, kun ollaan satojen kilometrien päässä lähimmästä merkkikorjaamosta. Tai kun sinulla on 500 auton laivue, jossa kuskeina täysin kielitaidottomia siirtolaisia. Myös perus-punaniska arvostaa enemmän yksinkertaista ja varmaa toimintaa, koska moderni tekniikka tuo yleensä mukanaan herkästi vikaantuvaa elektroniikkaa.

    • sevyilijä

      Nyt sinulla tilaisuus ostaa kunnon ruosteeto chevy.Pistin juuri eilen myyntiin 147000 km ajetun auton.Katso nettiautosta.Hienompaa 90 mallia olevaa autoa et suomesta löydä.Pieni ruokainen,olen päässy 10 litralla 100km.

    • Kelpo Mies

      Jos tämänkaltaiset autot ovat mielestäsi "ylihinnoiteltuja", ts. sinulla ei ole sellaista varaa hankkia, kannattaako käydä edes renkaita potkimassa.
      Säästyisi sinulta nekin bussilippurahat. Toisaalta, ainahan voit haaveilla, mutta ne on erimiehiä, ketkä haaveensa toteuttaa, eivätkä heidän kaltaisensa kitise täällä jostain "ylihinnasta"

      • ^^^^^^^^

        Tuollaisella vanhalla autolla ei ole olemassa yleistä hintaa. Kaikki harrasteautot on yksilöitä ja niiden hinta määräytyy vain myyjän myyntihalukkuuden ja ostajan ostohalukkuuden/ostokyvyn mukaan.

        Mutta juuri kuten "Kelpo Mies" kirjoitti, ellei sinulla ole rahaa sellaista ostaa, niin ei kai se myyjän vika ole.


    • Kelpo Mies

      "Se koira älähtää, jolle joku kuoppaa kaivaa" Vanha viidakon sanonta

    • Kelpo Mies

      "Japanilainen urheiluauto" (dx corolla karvanopilla)

      • :) :)

        saattaahan siinä olla takaspoilerikin ja ämpärin kokoinen pakoputkenpää :)


    • kakkapaska

      Mieluummin chevy van kuin vastaava eurooppalaisten tai vinosilmien tekemä paku.

    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Minä itkin kotona kun tajusin että

      Pelkuruuteni takia kun en lähestynyt vaikka järjestit otollisen hetken ja myöhemmin huomasin lasittuneen katseesi miten
      Ikävä
      11
      1595
    2. Muistutus t-Naiselle.

      Olet ilkeä ja narsistinen k-pää. Annat itsestäsi kiltin kuvan ulospäin kelataksesi ihmiset ansaan. Sitten päsmäröit, hau
      Ikävä
      151
      1302
    3. Ylen jälkiviisaat estotonta Kamala Harris suitsutusta

      Kolme samanmielistä naikkosta hehkutti Kamala Harrisia ja haukkui Trumpia estottomasti. Nyt oli tarkoituksella valittu
      Maailman menoa
      282
      1226
    4. Oho! Varmistusta odotellaan.

      Pitäneekö paikkansa? "🇺🇦Ukrainian drones hit a 🇷🇺Russian Tu-22M3 bomber at the Olenya airfield,"
      NATO
      111
      1049
    5. Mää oikeasti vielä kuolen

      Tämän tilanteen takia. Minä tosissani yritin ja tiedän että tämä tilanne sattuu sinuunkin. Molemmat taidetaan olla niin
      Ikävä
      42
      877
    6. Oiskohan se aika

      Selvittää pää vihdoin ja viimein. Minun kaivattu ei todellakaan käy täällä ja piste. Ei ole mitään järkeä enää tuhlata t
      Ikävä
      4
      805
    7. Kun Suomen uutisiin ei voi luottaa?

      Kertoisitteko te uutismaailmasn perehtyneet ASIANTUNTIJAT nyt sitten sen, mihin voi?
      Maailman menoa
      218
      797
    8. Mikä kaivatullasi on WA tai Insta profiilikuva?

      Millainen ?!? asiallisesti häh ?!?
      Ikävä
      24
      719
    9. Mies, kysyisin vaan

      Että aiotko koskaan ottaa minuun yhteyttä? 🥺 Kerro suoraan sekin, jos et.
      Ikävä
      42
      701
    10. Olen etsinyt sinua

      Jokainen päivä olet sydämeni. En voinut käsittää silloin kun ensimmäisen kerran sinut näin, että hän, tuo kauniin ihana
      Ikävä
      20
      674
    Aihe