Ahola transport

Rehellisiä uskovia

Juuri Ajankohtaisessa kakkosessa kerrottiin että Ahola transport maksaa Suomessa ajavalle virolaiselle kuskille alle 500€/kk palkkaa.
Hän kielsi ensin tienneen tällaisesta palkasta, mutta kun hänelle näytettiin sähköpostia joka oli Aholan sähköposti hän joutui kiemurellen tunnustamaan asian.
Työtuomioistuimen kanta on että jokaisessa EU maassa maksetaan ko. maan työehdonmukaista palkkaa.

79

14655

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • kok1

   Tollasiahan ne lessuton on nimittäin kokemusta oli kaveri useamman vuoden samois hommissa tosi umpikieroa porukkaa

  • RahaaRahaaVähänn

   Eestissä se on hyvä palkka ja päivärahat päälle ja Urpilainen itse sanoi että ne jotka tienaavat alle 3000 kk ovat matalapalkkaisia köyhiä joten miten tämän nyt pitäsis tulkita ?

  • Hyvä että tuli esiin

   Kyse ei ollutkaan Eestissä ajossa olevasta henkilöstä, vaan Suomessa ajavasta. Laki sanoo että Suomessa noudatetaan suomalaista työehtoa, mutta ei Ahola ilmeisesti välitä siitä mitä laki sanoo.

  • kuljetus yrittäjä

   Roistoja ovat ilmankos vievät meidän ajot polkevat hinnat päin vittua suomeks sanottuna ite joudun kuskeille maksamaan tessin palkan ja maksan mielelläni jos homma hoituu mutta hinnat on mennyt perseellleen juuri tämmöisten roistojen takia minulla on tällä hetkellä ainut vaihtoehto eli konkurssi

  • HalvallaOrjat

   On niitä muitakin Kokkolassa jotka maksavat tosi huonoa palkkaa, eräs iso kauppa ja olen kuullut että yksi pieni yleishyödyllinen kauppa, niissä taitaa palkka olla noin 1000 luokkaa / kk.

   • Jeppe301

    Kaupan työntekijöillä on usein vähän tunteja, eli silloin on myös pienempi kk ansio. Tuntipalkan on kuitenkin oltava työehdon mukainen


  • Alalla toimiva

   Poihjoismaisten kuljetusten parissa toimiville tuo Ahola transportin toimintatapa on ollut tuttu jo pitkään. Sekä Aholan omat että suomen kilvissä olevat Aholan alihankkijoiden autot ovat vähentyneet ja tilalle on otettu virolaisia.

   Sääli sinänsä että nykyaikaisessa kvartaalitaloudessa laatu on unohtunut kuljetusten ostajien parissa ja pelkkä hinta ratkaisee, oli se erotus halvimman ja rehellisimmän välillä miten pieni vain. Virosta löytyy varmaan hyviäkin kuskeja jos maksaa tarpeeksi mutta kielet kuten ruotsi tai englanti joita tarvitaan muissa pohjoismaissa ovat harvoin edes auttavastii hallinnassa. Kuljettajan ja lastaus-/purkuhenkilökunnan on hyvä ymmärtää toisiaan, jos ei muuten niin edes työ- ja liikenneturvallisuussyistä.

   Tuossa ohjelmassa keskityttiin lähinnä Ahola transportin, Alonewolf Oü:n ja yhden kuljettajan asiaan ja se oli lähinnä pintaraapaisu alan orjakauppaan. Katsokaa valtionyhtiö Itellan pohjoismaiden liikenteen autoja, ei siinä porukassa ole suomalaisia eikä edes niin paljon virolaisia, ne tulevat vielä kauempaa ja ajavat vielä halvemmalla. Minusta on aivan päätön asetelma että valtio kilpailee suomalaisia kuljetusliikkeitä hengiltä romanialaisilla verot romaniaan maksavilla rattiorjilla.

   Tasaisin väliajoin mediassa puhutaan kiinalaisten hikipajojen työoloista. Inhimilliset oltavat ovat toki tärkeitä sekä lähellä että kaukana mutta minusta meidän pitäisi aloittaa asioiden oikaisu maamme rajojen sisältä.

  • HalvallaOrjat

   Kokkolassa tehdään 8 h päiviä 1000 e kk palkalla, ylityöstä ei makseta mitään !

   • Jeppe301

    Eli jos viikko ja kk tunnit ovat ns. normaalit niin silloin heidän tuntipalkkansa on noin 5,55€. En oikein usko, mutta jos näin on niin kerro ihmeessä missä näin huonosti maksetaan.


   • Anonyymi

    Paska puhetta, olen lastaamassa osa-aikaisena työntekijänä Aholalla kokkolassa, tuntipalkka on yli 15€ tunnissa ja saan kaikki ylityö korvaukset ja pekkaspäivät jne... Tutkitaan ennen kuin hutkitaan


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Paska puhetta, olen lastaamassa osa-aikaisena työntekijänä Aholalla kokkolassa, tuntipalkka on yli 15€ tunnissa ja saan kaikki ylityö korvaukset ja pekkaspäivät jne... Tutkitaan ennen kuin hutkitaan

    Olet osa-aikaisena ? Miten voit saada ylityötunteja ja työ ajan lyhennystä 😅


  • Vai mitä ?

   Joku väittää viestiketjussa, että Aholat olis muka lestadiolaisia. Mutta eihän se siihen kahto, olkoot vaikka juutalaisia, palkat pitää kuitenkin maksaa TES muodossa. Vai mitä ?

   • Totta kaikki

    Ei vääräuskoisten pettäminen ole minkään uskonnon silmissä syntiä. Toisin ajattelevia saa kohdella niin huonosti kuin uskonnon sisältö lupaa ja vielä vähän sen allekin.

    Näinhän se on joka uskonnossa,:eivät lestadiolaiset ole sen pahempia kuin muutkaan. Turha on aloittajan syyllistää lestadiolaisia.


   • velkaluoköyhyyttä

    Kunhan saadaan teille köyhille köysi tarpeeksi tiukalle kaulan ympäri, niin teette työtä ruokapalkalla ja asutte vuokralle siinä asunnossa jonka nyt luulette omistavanne. Unohtakaa tessinne ja eläkkeenne, työ on elämän suola. Suomalinen palkansaaja on niin typerä, ettei se edes huomaa köyden kiristyvän ennenkuin tukehtuu.


   • Luuletko nii?
    velkaluoköyhyyttä kirjoitti:

    Kunhan saadaan teille köyhille köysi tarpeeksi tiukalle kaulan ympäri, niin teette työtä ruokapalkalla ja asutte vuokralle siinä asunnossa jonka nyt luulette omistavanne. Unohtakaa tessinne ja eläkkeenne, työ on elämän suola. Suomalinen palkansaaja on niin typerä, ettei se edes huomaa köyden kiristyvän ennenkuin tukehtuu.

    saat itte tehdä hommat,mut et tule voittaa kun et osaa ja pysty!


   • älytöntä touhua

    Jaa,että sellaisia uskovaisia pyh onneksi tuttavapiirissä ei yhtään lestaa eikä tule.


   • Anonyymi

    Niin Tessin vaan määrää minipalkan.. Itse en ole ikinä siihen tyytynyt, aina saanu paremman diilin, ja kaikki prosentit niinkuin pitää..
    Tyhmähän se tekee yli 80h 2vk, jos ei saa ylityöprosentteja.


  • rekkapena56

   Voisin lyödä vetoa, että tälläkin palstalla ruikuttavista osa on ehkä tietämättäänkin asemassa jossa voi vaikuttaa juuri tällaisiin juttuihin.
   Jokuhan tältäkin yritykseltä palveluita ostaa, muuten ei olisi ajoja. Ja oikeen kun tilaajavastuulakia yms tarkastellaan niin oman käsitykseni mukaan jo tällaisen yleissitovuutta rikkovan yrityksen palveluiden käyttäminen on samallailla laitonta niin palvelun ostajalle kuin tarjoajalle, siittä tää laki onkin jännä...harmi vaan että suurin osa yrityksistä ja ihmisistä ei ota tosissaan näitäkään lakeja sekä tessiä jonka pitäis olla kuljetusalalla päivänselvyys.Laajemmin tarkasteltuna sama koskee lähes kaikkea kulutusta. Suomi ja suomalaiseen habitukseen nyt vaan kuuluu nykypäivänä se että ostetaan sieltä mistä halvimmalla saadaan niin palvelut kuin tavarat. Itse ajan myös kuorma-autoa työkseni ja palkka maksetaan pilkullen tessin mukaan enkä ikimaailmassa suostuisi palkanalennuksilla töihin, se on sama kuin omasta pussista laittais omistajan taskuun joka kk rahaa. Talkoot on sitten asia erikseen.

  • 45frbh

   voisiko joku Ahola-konsernin johtohenkilöistä vastata tähän kritiikkiin, esim. toimitusjohtaja.

   • tommy4

    hans aholalla on tärkeämpääkin tekemistä kuin seurata teidän urpojen itkemistä täällä.


   • jellov
    tommy4 kirjoitti:

    hans aholalla on tärkeämpääkin tekemistä kuin seurata teidän urpojen itkemistä täällä.

    aholan toiminta perustuu 100% kusetukseen tollaset herrat linnaan vaan


  • Kauan Mukana Alalla

   Kyllä tämä ohjelma voi näyttää miten asia on mennyt mutta ei ole kuitenkaan perehtynyt sopimukseen yhtiöiden välissä ja onko tilaaja ollut tietoinen asiasta, jos asia on korjattavissa niin että jokainen saa sen minkä kuuluu niin olen melko varma että Ahola Transport hoitaa asiansa.

   Nyt pitää myöskin perehtyä itse kuljetusalaan, kustannukset nousevat jatkuvasti, määräykset muutetaan koko ajan, yhtiö maksaa muutokset yms... ajokortti on tänä päivänä niin arvokas että kuskit loppuu suomessa, voisi sanoa lyhyesti että valtion määräämät lait ovat niin epäedulliset joka johtaa monien suhteen konkurssiin tai joudutaan lopettamaan, surullista mutta totta.

   Suurin rosvo on suomen valtio, peritään isoja dieselveroja, polttoaineesta 75 % veroa ja epäedullisia työsopimuksia, miten voi ylipäätään toimia suomessa jos vertaa Eestiin, siellä on porkkanoita, alempi palkkavero ja olematon yhtiövero !

   • Alalla toimiva

    Jos pelin rehellisyys merkitsisi Aholalle jotakin he tuskin olisivat hävittäneet liki kaikki omat autonsa ja hommanneet tilalle halvempia virolaisia. Aholan omilla palkkalistoilla olleilla kuskeilla oli ehdot kunnossa. Kokkolassa tiedetään varmasti muutaman sentin tarkkuudella mitä auton liikuttaminen maksaa. Jos viitsit katsoa sen pätkän huomaat että Hans Ahola oli myös tietoinen virolaiskuskin palkkatasosta vaikka yritti kiemurrella.

    Sinänsä kuljetusliikkeen kannalta on aivan sama vaikka polttoainevero olisi 200% koska kaikki maksavat saman hinnan ja siirtävät sen asiakkaalle. Saman pitäisi koskea myös kuskin minimipalkkatasoa mutta tätä Ahola on nyt yrittänyt kiertää.


  • skggebööö

   Silloin kun säännöt ovat samat kaikille ei kenellään ole kilpailuetua merkittävästi. Kaiymmärrät että kun kustannukset ovat samat kaikille kilpailu on tervettä ja hinnat hioutuvat kohdilleen väistämättä...virolaisten yms ajattamisella alihinnalla saadaan aikaan ainoastaan hetkellinen hyöty mutta on todellisuudessa oman oksan sahaamista. Tämän takia kuljetusalalla tes on helvetin tärkeä ja sen noudatta jättäminen on johtanu tilanteeseen jossa ollaan nyt..
   Rautakangesta väännettynä on ihan sama vaikka kustannukset olisi mitä jos ne on kaikille samat ja taksat näihin kuluihin suhteutettuja. Tajusitko.

  • Kauan Mukana Alalla

   Etpä taida olla mikään taloushallinnon ammattilainen, pitää kuitenkin ensin laskea quick- ja currentratio:n tapaiset laskelmat yms... jotta voisi selvittää yhtiön taloudellinen kannattavuus, ei siinä auta joku rehupekkajuntti joka on kerran elämässä katsonut tv:tä.

   • skiggebööö

    Koitappas tehdä laskelmat hypoteettisesti siten, että edes leikisti maksat palkkaa ja maksuja kuten kuuluu ja tarvii. Sitten korotat taksoja sen verran että se kattaa aiheutuneet kulut ja jopa jotain jää viivan alle. Ei se ole kuljetusliikkeen ongelma ja tehtävä tehdä jonkin maaseudulla olevan nyrkkipajan toimintaa kannattavaksi. Taksat on sellaiset että myös kuski saa siittä sen mitä sille lain mukaan kuuluu ja valtiolle maksetaan laissa säädetyt verot. Vaikka kuinka tuntisit olevasi hyvä kuljailemaan asioilla niin tes, verot ja muut maksut on niitä jotka jokaisen täytyy maksaa sille ei voi mitään...tai voi ajattaa näitä polakkeja yms mutta se on pitemmänpäälle varmasti kaikille huonompi ratkasu.


  • isot edellä, pienet

   Ajankohtainen Kakkonen oli kopioinut jutun Ruotsintelkkarin "Uppdrag Granskning" ohjelmasta. Järkiään kaikki Euroopan suurimmat kuljetusliikkeet (schenkel jne.) käyttivät itäblokin (Romania, Bulgaria jne) kuskeja. Kuukauden reissuja, palkka tonnin paikkeilla, nukuivat ja laiottoivat ruokaa parkkipaikoilla. Kuvasivat salaa useita dieselvarkauksia, kun kuskit säästivät itelle rahaa.
   Kun ruotsalaisilta ketjuilta kysyttiin kuka heidät tavaransa kuljettaa luulivat ruottalaisfirmaksi - mutta se oli vain välikäsi.

  • ...

   Eikös Ministeri Räsänen jo tässä muutama viikko takaperin sanonut että lait voi ylittää uskon varjolla.

   • ftgvb7

    Kyllä kristityn on noudatettava työaikalakia, ja TES:ssiä. Kommunistit ovat rehellisiä, ne noudattavat lakia, miksi ay-liike ei voi puuttua tähän tilanteeseen.


   • Rekkapekan poika Pekka
    ftgvb7 kirjoitti:

    Kyllä kristityn on noudatettava työaikalakia, ja TES:ssiä. Kommunistit ovat rehellisiä, ne noudattavat lakia, miksi ay-liike ei voi puuttua tähän tilanteeseen.

    Kommarit.... Suomen tulevaisuus :D
    Kyllä taitaa olla niin että kommareissa eikä ay liikkeissä ole mitään yhteistä sanan Hyvä kanssa! Katso nyt vaikka P-Koreaa tai Kuubaa tai edesmennyttä Neuvostoliittoa.

    Ajatella että suomessa vielä kehtaat tuommoista edes ajatella saati sanoa muille!


  • Rehupekka

   Pitäsis olla maanviljelijä, saavat tukiaisia riippumatta kasvutuloksesta.

  • Maassa maan tavalla
  • Kauan Mukana Alalla

   Oli rehti veto kun toimitusjohtaja itse esiintyi eikä mennyt piiloon niinkuin moni tekee, se todistaa jo aika paljon, monet sulkevat puhelimensa ja menevät viikoiksi evakkoon, uskon että AT hoitaa asiansa muutenkin hyvin hoidettu yritys !

   • Alalla oleva

    Aika naivia. Millä tavalla uskot että Ahola "hoitaa hommansa"? Jos ollaan pissattu ihmisiä linssiin ainakin kymmenen vuotta ja nyt joku TV-ohjelma vähän valottaa asiaa tavallisellekin kansalle, mikä muuttuu?

    Mikä on suhteesi aholaan kun usko on niin kova?


   • TOSIrealisti Kokkola
    Alalla oleva kirjoitti:

    Aika naivia. Millä tavalla uskot että Ahola "hoitaa hommansa"? Jos ollaan pissattu ihmisiä linssiin ainakin kymmenen vuotta ja nyt joku TV-ohjelma vähän valottaa asiaa tavallisellekin kansalle, mikä muuttuu?

    Mikä on suhteesi aholaan kun usko on niin kova?

    Nyt tämä passkanjauhaminen saa luvan loppua. Entä nyt onko se sitten Ahola, Betola, Cetelä, Domila, Erola tai Fittula niin tuollainen joutava saivartelu on naurettavaa. Jättäkää rehelliset yritykset ja ihmiset rauhaan. Ja tämä on käsky. Tuliko selväksi? Tulihan!


   • venttalista
    TOSIrealisti Kokkola kirjoitti:

    Nyt tämä passkanjauhaminen saa luvan loppua. Entä nyt onko se sitten Ahola, Betola, Cetelä, Domila, Erola tai Fittula niin tuollainen joutava saivartelu on naurettavaa. Jättäkää rehelliset yritykset ja ihmiset rauhaan. Ja tämä on käsky. Tuliko selväksi? Tulihan!

    Rehellisyys lienee aika häilyvä käsite Aholan tapauksessa, sillä toiminta on ollut ns. rajoja venyttävää jos toistakymmentä vuotta. 10v sitten keinoina olivat säännönmukaiset ylikuormat ja ajoaikasääntöjen rikkominen, nyt halpamaalaisten kuljettajien ja kuljetusyritysten käyttö. Oikein suoraselkäisiä kansainvälisessä liikenteessä toimivia yrityksiä on nykyään kovin vähän, mutta niitä on.


  • Alalla oleva

   Rehellisille yrittäjille nostan hattua. Ne eivät joudu yle:n ajankohtaisohjelman suurennuslasin alle.

   Jos työntekijälle maksetaan vain kymmenesosa hänelle kuuluvasta palkasta se on orjakauppaa ja siitä on saivartelu hyvin kaukana.

  • Paljon on nähty

   Ai niin tosirehellisiä, ainakin Tosirealistin mielestä. Minä uskon rehelliseen yrittäjään yhtä paljon kuin joulupukkiin.
   Esim. verosuunnitteluksu nimitetty toimintahan on yksinkertaisesti veronkiertoa tai ainakin sen yritystä.

   • Alalla oleva

    Aika huono verrata verosuunnittelua tällaiseen orjakauppaan. Verosuunnittelussa esimerkiksi lasketaan tarkkaan kannattaako oman pienyrityksen yhtiömuoto olla toiminimi vai osakeyhtiö. Säästöä veroista voi tulla muutamia prosentteja. Täysin laillista, hyväksyttyä ja jopa suotavaa. Veronkierto on sitten täysin eri asia.

    Ahola Transport taas antoi potkut kymmenille suomalaisille lakien ja asetusten mukaan palkatuille kuskeilleen ja hankki tilalle virolaisia joille maksetaan kymmenesosa siitä mitä heille lain mukaan kuuluisi. Siinä sivussa heitä käytetään esimerkiksi kabotaasilainsäädännön rikkomiseen.


   • Ssamis
    Alalla oleva kirjoitti:

    Aika huono verrata verosuunnittelua tällaiseen orjakauppaan. Verosuunnittelussa esimerkiksi lasketaan tarkkaan kannattaako oman pienyrityksen yhtiömuoto olla toiminimi vai osakeyhtiö. Säästöä veroista voi tulla muutamia prosentteja. Täysin laillista, hyväksyttyä ja jopa suotavaa. Veronkierto on sitten täysin eri asia.

    Ahola Transport taas antoi potkut kymmenille suomalaisille lakien ja asetusten mukaan palkatuille kuskeilleen ja hankki tilalle virolaisia joille maksetaan kymmenesosa siitä mitä heille lain mukaan kuuluisi. Siinä sivussa heitä käytetään esimerkiksi kabotaasilainsäädännön rikkomiseen.

    Niin, ja aholan omistajathan ovat..... päähuijari perheineen


  • Pelleilyä

   Ja viranomaiset "tutkivat" juttua....;(

  • ahola rulez

   Yritysten ainut tehtävä on tuottaa maksimivoitto omistajilleen keinoja kaihtamatta. Tes on pelkkä jäänne menneisyydestä eikä kenekään tarvitse sitä noudattaa. Työnantaja sanelee palkan ja työntekijä joko tekee sillä töitä tai ei tee työttömänä. Hyvin yksinkertaista ja toimivaa.

   • Reissu Jussi

    Se on miehen puhetta! Siksi niitä yrityksiä perustetaan ja otetaan riski... että tienaisi enemmän!


  • Itella telkkariin!!

   Tarkista mielummin ITELLA jos haluaa kunnon uutuusarvoa:

   -vielä huonommat palkat (kuskit itäpuolelta)
   -ostaa polttoaietta ulkomailla kun valtion oma on liian kallista verokorotuksien jälkeen
   -"kilpailee" mm. Aholan kanssa mutta laittaa verorahat väliin jos eurot ei riitä

   tai onko pelko että tv-lupa rahat ei riitä silloin enää...

   • halpahinta

    Ahola transport maksaa isännille 1.08 eur kilometri että silleen


   • Alalla oleva
    halpahinta kirjoitti:

    Ahola transport maksaa isännille 1.08 eur kilometri että silleen

    Niin suomalaisille alihankkijoille? Virolaisille tuskin maksetaan edes tuota? Tuosta kumminkin kun laskee että Aholan liki aina täysillä painoilla polttoaineeseen menee varmaan 0,40/km ja jos kuskille maksaa TES:n mukaan se tekee kaikkine kuluineen toiset 0,40. Sitten meille jää 0,28 josta pitäisi maksaa ihan kaikki muu, kalusto, vakuutukset, huollot, vahingot, kuluminen, kirjanpito, puhelimet ym. ym. unohtamatta että omistajallekin pitäisi jäädä jotakin viivan alle. Kun tiellä posahtaa rengas ja se joudutaan tilaamaan paikalle rengasfirman toimesta voi helposti mennä toista tuhatta euroa - laskekaa kuinka monta kilometriä pitää ajaa että saa sen yhden kumin katettua. Aholan torppareilla ei ole juuri vararenkaita.

    Kuten jossakin muualla mainitsin, laki tavarankuljetuksista tiellä sanoo "Sopimusta ei saa myöskään tehdä, jos kuljetuksen tilaaja tietää tai hänen pitäisi tietää, ettei sopimuksen toinen osapuoli aio täyttää lakisääteisiä velvoitteitaan työnantajana". Eikö Aholan kokoisen lafkan pitäisi olla jotenkin hajulla että noilla hinnoilla ei ole mitenkään mahdollista maksaa kuskille?


   • Anonyymi
    halpahinta kirjoitti:

    Ahola transport maksaa isännille 1.08 eur kilometri että silleen

    1.04 e km omalla autolla vähemmän .


  • utelias unto

   Vieläköhän Ahola Transport ottaa suomalaisia kuskeja töihin?

  • Reissu Jussi

   Typerintä on että tässä syytetään Aholaa vaikka se toimii niin kuin kansainvälisessä liikenteessä toimitaan, itse kilpailevassa yrityksessä toiminut. Eihän kyse on Suomen sisäisestä liikenteestä vaan rajan ylittävästä liikenteestä. SIellä eivät TES:it eikä muut asiat päde jos kilvissä ei lue FIN!
   Siellä on vain EU kansalaisia ja se joka tekee työt halvimmalla saa ajaa. Suomi ei valitettavasti ole enään tällä alueella kilpailu kykyinen.

   Luuleko joku teistä "tietäjistä" että esim. Ahola ei ajaisi Suomalaisilla jos vain tilanne sallisi? Vai onkohan helpompi työskennellä ymmärtämättömien ulkomaalaisten kanssa?

   Ihan samaa tekivät Suomalaiset ennen, menivät "CEMT:iin" koska siellä maksettiin paremmin... Ja saksalaiset valittivat että tullaan kehitysmaista tekemään työt liian halvalla. Katsokaa Saksaa tänään, kuka siellä nyt ajaa? Sakut ajaa itse vain sisäliikennettä tai ovat insinöörejä!

   Eli valittajat - olisitte uskonut äitiä ja käynyt kouluja niin ei katoais työt niin nopeasti tässä epämiellyttävässä markkinataloudessa!

   GO AHOLA ja te muut jotka jaksatte painaa raskaissa hommissa!! (myös Kiitolinjalaiset :D)

   • Alalla oleva

    Katso vaan se ohjelma. Siellä kerrotaan hyvin selvästi miksi tuo liikenne kuuluu suomalaisen TES:n piiriin.

    Aholan kanssa kilpailee edelleen sellaisia yrityksiä joilla ei ole ainuttakaan ulkomaalaista autoa ajossa. Jos se onnistuu heiltä niin miksi ei Aholalta? Ahola on tässä se kapasiteetiltaan suurin orjapiiskuri, muut halpatyövoimaa käyttävät ovat suomen ja ruotsin välillä paljon pienempiä tai käyttävät ainakin halpamiehiä valikoivammin. Ei taida kenelläkään muulla olla yli euromittaisia itä-eurooppaan rekisteröityjä autoja? Aholalla taas ei pian juuri muuta olekaan.

    Pitäisikö mielestäsi kaikki suomalaiset laittaa koulun penkille ja muihin hommiin ihan vain sen vuoksi että Ahola saisi kasvaa vapaasti?


  • kiinnostusalaanloppu

   Ja sitä paitsi sille virolaiselle maksoi palkan virolainen kuljetusyritys alonewolf eikä aholatransport. Ei kait nyt huolinta maksa alihankkijoiden työntekijöiden palkkoja!! Se on taas sit eri juttu paljon ahola maksaa rahtia alonewolfille!! Sitäkin sietäis tutkia.

  • Go Ahola

   Kyllä joku täällä jaksaa jauhaa paskaa, se mitä kakkosesta tuli oli vaan paska puhetta. Ota selvää mitä laki sanoo niin te saatte nähä että Ahola ei tee yhtään mitään väärää täällä hetkellä. Ja olen ihan varmaa että DSV, DHL ja kaikki muut isot firmat tekee samalla tavalla. Se on asiakas joka päättää kuljetuksen hinta ja täällä hetkellä se on niin alhaalla että isot firmat ei vaan voi käyttää ainoastaan suomalaisia kuskejä koska ne on valitettavasti liian kalliita.
   Ja on kyllä naurettava nähä kun aikuiset ihmiset ei löydä muuta sanoja kun "nuo lestadialasiet"...kasvaa aikuseks tai oo hiljaa.

   • haistakoon pa.kan

    No itehän en noita lahkolaisia hyvällä katso enkä ole hiljaa sun sanomisista tolla ajatte-
    lulla suomessa pitää laskea kaikkien palkkoja eikä vain rekkakuskien jumalautsi.


   • Alalla oleva

    Jos ajankohtaisessa kakkosessa oli jotakin väärin niin luulisi että he olisivat jo oikaisseet asian. Jos eivät niin he varmaan tapaavat Hans Aholan seuraavan kerran leivättömän pöydän ääressä katsomassa mikä oli oikein ja mikä väärin. Tiedotusvälineet eivät voi mustamaalata ketään noin vaan väärin tiedoin, tai voivat mutta joutuvat siitä vastuuseen. Siellä konsultoidaan aivan varmasti juristia jos ollaan vähänkin epävarmoja mitä voi sanoa.

    Ihmeellinen ala muuten jos asiakas päättää kuljetuksen hinnan ja vielä ihmeellisempää jos asiakkaat eivät päätä maksaa ihan vaan nimellisen hinnan.


   • busmanni

    Goolle Aholasta, kun noin kumartelet, oletkohan tietoinen vai mitä yrität säveltää, ei tee väärää, sanon miksi se toimintaansa on muuttanut lain kunnioittamiseen, kun mennä vuosina ylikuormat olivat melkoisia, sekä renkien ajosuoritteet, silloin ei ollut näitä vinkuintialaisia puikoissa. Kysy vaikka Turun liikkuvilta, tai Ruotsin pollareilta, kun Hanssi joutui paikanpäälle menemään ja maksamaan sakon joka oli enemmän kuin lääkäri määräsi. Raision suoralla monesti toppasivat, kysyen onko sulla kaksi kuormaa päällä?!
    Miksi muuten toistakymmentä suomikuskia otti loparit kerralla, jos talo on niiiiiin hyvä, ei kalustoa voi moittia, mutta eiköhän kuskit ole osan niistä maksaneet, että tänä päivinä virunpojat taitavat maksella sitä kalustoa...!

    Vielä, torpparien km maksu oli 5mk, mitä se on tänään täysperällä,euron, joka on 15vuodessa melkein sama, niin eihän hinnat ole nousseet, vai onko?


   • Mie
    busmanni kirjoitti:

    Goolle Aholasta, kun noin kumartelet, oletkohan tietoinen vai mitä yrität säveltää, ei tee väärää, sanon miksi se toimintaansa on muuttanut lain kunnioittamiseen, kun mennä vuosina ylikuormat olivat melkoisia, sekä renkien ajosuoritteet, silloin ei ollut näitä vinkuintialaisia puikoissa. Kysy vaikka Turun liikkuvilta, tai Ruotsin pollareilta, kun Hanssi joutui paikanpäälle menemään ja maksamaan sakon joka oli enemmän kuin lääkäri määräsi. Raision suoralla monesti toppasivat, kysyen onko sulla kaksi kuormaa päällä?!
    Miksi muuten toistakymmentä suomikuskia otti loparit kerralla, jos talo on niiiiiin hyvä, ei kalustoa voi moittia, mutta eiköhän kuskit ole osan niistä maksaneet, että tänä päivinä virunpojat taitavat maksella sitä kalustoa...!

    Vielä, torpparien km maksu oli 5mk, mitä se on tänään täysperällä,euron, joka on 15vuodessa melkein sama, niin eihän hinnat ole nousseet, vai onko?

    Busmanni ! Kuka on ottanut loparit?


   • venttalista
    busmanni kirjoitti:

    Goolle Aholasta, kun noin kumartelet, oletkohan tietoinen vai mitä yrität säveltää, ei tee väärää, sanon miksi se toimintaansa on muuttanut lain kunnioittamiseen, kun mennä vuosina ylikuormat olivat melkoisia, sekä renkien ajosuoritteet, silloin ei ollut näitä vinkuintialaisia puikoissa. Kysy vaikka Turun liikkuvilta, tai Ruotsin pollareilta, kun Hanssi joutui paikanpäälle menemään ja maksamaan sakon joka oli enemmän kuin lääkäri määräsi. Raision suoralla monesti toppasivat, kysyen onko sulla kaksi kuormaa päällä?!
    Miksi muuten toistakymmentä suomikuskia otti loparit kerralla, jos talo on niiiiiin hyvä, ei kalustoa voi moittia, mutta eiköhän kuskit ole osan niistä maksaneet, että tänä päivinä virunpojat taitavat maksella sitä kalustoa...!

    Vielä, torpparien km maksu oli 5mk, mitä se on tänään täysperällä,euron, joka on 15vuodessa melkein sama, niin eihän hinnat ole nousseet, vai onko?

    Yhä tänä päivänä Nyköpingin ohi tultaessa jos edellä menee aholalainen, voi olla varma ettei muun väriset autot juuri Bossea kiinnosta vaan sivuun otetaan tuo AT. Ja Bosse ajattaa aina ensimmäiseksi vaakalle, ennenkuin kysyy yhtään mitään.


   • e4norppa
    venttalista kirjoitti:

    Yhä tänä päivänä Nyköpingin ohi tultaessa jos edellä menee aholalainen, voi olla varma ettei muun väriset autot juuri Bossea kiinnosta vaan sivuun otetaan tuo AT. Ja Bosse ajattaa aina ensimmäiseksi vaakalle, ennenkuin kysyy yhtään mitään.

    useinkin bussen kanssa ratsiaa pitänyt? kyllä sitä kiinnostaa muutkin suomalaiset
    tai kiinnosti kyllähän se on jo osaaika eläkkeellä harvoin enään tienpäällä
    ja luulen että se kiinnostus suomalaisiin johtuu sen suomalaisesta vaimosta


  • jaa3

   haa ei ahola sitä palkkaa maksa vaan virolainen torppari!!!!supertietäjä????

   • Alalla oleva

    Onneksi lakia ei noin vain kierretä että otetaan joku ulkopuolinen syntipukki. Kuljetusalalla velvollisuudet eivät lopu siihen vaan esimerkiksi minimipalkka pitää maksaa.


  • suomi24 bullshit

   Jaa3

   haa ei ahola sitä palkkaa maksa vaan virolainen torppari!!!!supertietäjä????

   aivan oikein yksi asianpuhujakin löytyy PISTEET SINNE ! :)

   Mutta muille:

   Melekosta vikinää ja vinkumista ei huhhu heti kun lukisi 12v väittelyä. Kuinka moni Näistä lässyttäjistä on yrittäjä? Kuinka moni tietää Mihin yrittäminen perustuu? Kuinka moni tuntee henkilökohtaisesti Aholat? Muutakun olemalla töissä heille? Kuinka moni tajuaa että ei kaikki aina mene niinkuin paperilla ei edes valtiolla. Aina löytyy se luuranko kaapista jokaisella. Mutta ei millään lailla puolustaakseni Aholaa mutta miksi ei palkata virolaisia kuskeja kiinteät kulut alas? Mutta tuo Ajankohtaisen kakkosen palkka oli kyllä liiaan pieni. Mutta niin miksi kaikki täällä väittelee asiosta kun eivät oikeasti tiedä mistään mitään mitä Aholan konttorin sisällä tapahtuu! Ei kun kyllä täälä tiedetään ja me ketkä kirjoitamme täällä me olemme parempia ihmisä kuin esim. Hans Ahola. Mutta onneksi näiltä nettikeskustelut eivät vaikuta mihinkään! Ja mitä lestadiolaisuus on heikompi asema? Kaikki jotka kykenevät yrittäjiksi voivat olla lestoja tai hinduja tai umpi homoja mitä sitten he tekevät rahaa valtiolle mutta keskittyvät enimmäisikseen tekemään rahaa itselle. Se on pelin henki!

  • ex hcs

   kyllä huomaa että ei riitä edes huomiokyky vinkujilla seuraamaan ko dokumenttiä
   kun menee puurot ja vellit sekaisin. PALKAN MAKSAJANA OLI VIROLAINEN KULJETUSLIIKE JOLTA AHOLA TRANSPORT OSTAA KULJETUSPALVELUITA
   ELI NIIN SANOTTU TORPPARI PALKKA JA SEN MAKSU EI KOSKE AHOLAA MUUTA KUN TILAAJA VASTUU LAIN KAUTTA.

  • Balticumlaude

   Eestiläinen kuljetusliike ottaa työntekijän eestissä töihin, lupaa maksaa virallisen palkan provikan, virallinen palkka eestissä on kta 301,93€,
   Jos kuljettaja saa 500€/kk, niin hänellä menee hyvin. joku muu saa vähemmän esim. puolalainen oman auton yrittäjä.

  • autoilu yöäk

   yritys millä on laatusertifikaatti on sitoutunut noudattamaan kaikkea mitä siinä on mainittu sertifikaatti on kallis ja suuren työn takana välillä ihmettelee mitä virkaa sillä on koska ei sitä ainakaan ulkolaisilta kuljetusliikkeiltä vaadita Aholalla sellainen on minusta se velvoittaa vaatimaan alihankkijoita noudattamaan kyseisen maan työehtosopimuksia jos kaikilla on samat kustannukset ja velvoitteet niin silloinhan jokin muu asia ratkaisee kuka tavaran kuljettaa se on niinkuin entinen automies uskonto 10 matematiikka 4

   • tomtomtom1

    Sertifikaatit on markkinointipaskaa. Olen minäkin ollut työpaikalla jossa pitkään ja hartaasti hankittu sertifikaatti. Sertifikaatin myöntäminen oli naurettavan ylimalkaista eikä kukaan oikeasti muuttanut työskentelytapojaan. Samaa laaduntonta työtä kuin aina ennemminkin.


   • kullimunni

    Aholat ovat helluntalaisia.Tämä on varma tieto.


   • Anonyymi
    kullimunni kirjoitti:

    Aholat ovat helluntalaisia.Tämä on varma tieto.

    Lestadiolaisia


  • orjuudenpaluu

   Sipilän perhefirma on kolmanneksi suurin omistaja Aholassa. Mistähän into muuttaa maantiekuljetusten lainsäädäntöä...????!!!!

  • Saunantaaperkele

   Rosvo se sipilä perkele.

  • aholanluottokuski

   nyt ahola transport irtisanoo 8 henkilöä yt-neuvottelut on käyty

  • raakabisnes

   ..ja nyt haetaan sinisilmäisiä torppareita ottamaan korviaan myöten velkaa uuteen autoon ja sitoutumaan heille 100% orjaksi paska taksalla... :-o

  • Tietäjä11

   Täysin huuhaata nämä teidän puheet.. :)

  • Anonyymi

   Ja torpparit menee konkkaan vuoden kahen päästä.

  • Anonyymi

   mikä heidän asiakas iso on jttänyt konkkahakemuksen

   • Anonyymi

    limetec teki kuperkeikan,joten kohta menne myös ahola transport


  • Anonyymi

   Aholan toimintatapa kusetetaan isäntiä minkä keretään 1.04 e km ei riitä b linkille ja omalla autolla vähemmän.

   Huhujen mukaan moni ajettu konkurssin partaalle ja varmistettu konkurssi vielä tilitykset maksamatta jättämisellä.

   Hyvää toimintaa siinä menee hyvien miesten palkat åaökkaturvaan ja yrityksiltä vuosien kova työ hukkaan .

   En suosittele kebellekkään taloa

  • Anonyymi

   Aattelin kysyä hommiin auton kans, saako 2e km vai jatkanko senkkerillä🤔

  • Anonyymi

   Hyvä S ipilä ! Ryssyköille ei tarvii maksaa sossuja eikä possuja ! Vuokrafirmojen kautta maksetaan muutama euro tunnissa tai kilometritaksaa . Ei ihme että väkisin rajotinta vasten ja takaluukussa kiinni ajetaan . Ei kai liikenne ministeriö mitään tee kun Sipilä hyväveliverkostossa

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Marin on ehkä maailman kaunein "Nelikymppinen"

   Marinin julkaisu on saanut yli 68 500 tykkäystä. Postauksen kommenttikentässä ylistetään paljon Marinin kauneutta, jota
   Maailman menoa
   320
   2590
  2. Vernu Vasunta

   On mahotonta miten marjanpoimijoita on kohdeltu! Eikö paremmalla kohtelulla olisi saanut paremman tuloksen?
   Suomussalmi
   87
   1982
  3. En kelpaa sinulle

   Varattuna - olen sinulle ongelma. Eroaminen vuoksesi voi olla turhaa, sillä me ei puhuta, kun olen varattu ja kumpikin v
   Ikävä
   120
   1570
  4. Taidat vanhempi nainen

   Haluta sen tien itsellesi. juokse vaan karkuun ! Pahentaa vaan asiaa.Pitäs toimia ihan toisin päin
   Ikävä
   73
   1114
  5. Hetkeäänkään miettimättä ottaisin sinut

   Mutta mitä mieltä miehesi siitä olisi?
   Ikävä
   69
   961
  6. Olisi kiva tietää miksi pidät minusta?

   Miehelle kysymys :)
   Ikävä
   61
   933
  7. Voi nainen...

   Kun luovutit meistä liian aikaisin, just kun aloin oppimaan sinua. Jos oisin alussa jo lukenut aiheesta oisin voinut toi
   Ikävä
   41
   890
  8. Venäjä aikoo yksipuolisesti muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa

   Venäjä aikoo muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa Venäjän saarten eteläpuolella. Ylen jutussa kerrotaan mm.
   Maailman menoa
   143
   833
  9. Suomi lähettää tarkkailijoita merialueelle

   Venäjä on ilmoittanut aikovansa ylittää Suomen merialueen rajat kysymättä lupaa kertomalla että Suomen merialueen raj
   Maailman menoa
   275
   779
  10. Naiselle kysymys

   Mitä oikein näet minussa?
   Ikävä
   39
   700
  Aihe