Rahako tärkein?

R niinkuin Rakkaus.

Onko täällä useampiakin pareja, jotka avoliitossa jakavat kaiken kulun todellakin puoliksi? Tunnen muutaman tämmöisen parin ja ihmettelen kovasti. Ystävä pariskunta esim. asunut useamman vuoden yhdessä, mutta ostavat jääkaappiin omat ruokansa. Myös ravintolassa tilataan laskut erikseen. KAIKKI maksetaan siis erikseen ja jos toinen on joskus maksanut liikaa, niin toinen muistuttaa siitä seuraavalla kerralla.
Toinen pariskunta taas lainailee toisilleen rahaa jos toisella ei sillä hetkellä satu olemaan. Siis ihanko totta, että avoliitossa elävät LAINAILEVAT toisilleen rahaa ja vielä vaativat takaisinmaksua?

Tunnen itseni erittäin onnekkaaksi, että olen saanut parisuhteen, jossa raha ei ole ikinä ollut tärkeä. Se maksaa, jolla sillä hetkellä on rahaa. Rahaa myös annetaan toiselle jos on tarvetta, minkäänlaista kirjaa ei siitä pidetä. Tietenkin omat hankinnat yleensä erikseen, mutta meillä aika usein myös menee niin, että jos ollaan yhdessä vaateostoksilla ostamassa kummallekin vaatteita, niin ainoastaan toinen maksaa koko setin, ei ruveta mitään "Tää on sun ja tää on mun" leikkiä vetämään.

Rakkaan mieheni sanoin kun halusin maksaa oman matkani "Eikö se nyt ole se ja sama, maksanko mä vai sä? Yhdessähän me sinne kuitenkin lähdetään."

17

294

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • yjsinkertaista

      Kuinka ihmeessä sellainen kulujen laskeminen on mahdollista. Ja miksi? Ehkä tällaiset parit varautuvat koko ajan mahdolliseen eroon ja omaisuuden jakoon. Meillä ei lasketa, kuka maksaa, eikä ole myöskään riitoja rahasta. Onhan talous yhteinen ja elämä kaikkine kuluineen yhteistä myös. Tämä tietysti perustuu ajatukseen että yhdessä myös pysytään tulevaisuudessakin.

      • lifemocker

        typeräähän se on jos toisella menee asioihin enemmän rahaa kuin toisella... ihmisillä kun on niitä OMIAKIN menoja. se oma elämä kun ei lopu seurustellessa


    • lifemocker

      juurikin tuollaisen ihmisen mielipide, joka hyötyy rahallisesti kumppanistaan

      • ä4kfjg

        Lifemocker on hyvä esimerkki niistä ihmisistä jotka parisuhteessa ollessaan ajattelevat ensimmäisenä mahdollista eroa.. Mikäli lifemockerilla on edes mitään parisuhdetta :P


      • lifemocker
        ä4kfjg kirjoitti:

        Lifemocker on hyvä esimerkki niistä ihmisistä jotka parisuhteessa ollessaan ajattelevat ensimmäisenä mahdollista eroa.. Mikäli lifemockerilla on edes mitään parisuhdetta :P

        molempien osallistuminen parisuhteeseen TASA-VERTAISESTI on nimenomaan sitä KUMPPANUUTTA

        varmastikkin tämä on suuri juttu teille ketkä näkevät vain parisuhteen hyötymisen kannalta


    • vieras7

      Tähän ei taas voi kuin kommentoida että meitä ihmisiä on moneen junaan.

      Kun olimme nykyisen vaimoni kanssa avoliitossa vielä, teimme yhdessä päätöksen että pakolliset menot hoidetaan sen tililtä jolla sattuu rahaa olemaan silloin. Juu, on molemmilla myös omaa rahaa, mutta ainakaan itse en kokenut sitä niin isona asiana etten voisi puolisoa auttaa tarpeen mukaan myös tässä asiassa. Yhdessä sitä kuitenkin yritetään elää.

      Melkein sanoisin että jos vuosien avoliiton jälkeen edelleen joka laskusta jokainen maksaa vain oman osansa on suhteessa jotain pielessä. Liekö jämähtänyt tilaan jossa ollaan yhdessä ihan vaan mukavuus syistä, ei tarvitse etsiskellä sitä sänkyseuraa baarista tai jotain...

      Tämä tietysti vain minun mielipiteeni.

      Nykyään olen vaimoni kanssa onnellisesti naimisissa ja rahasta meillä ei tapella, muista asioista joskus kylläkin. :P Pakolliset menot hoidetaan päältä kun rahaa tulee ja lopuista sitten katsotaan tarpeen mukaan...

      • lifemocker

        "Melkein sanoisin että jos vuosien avoliiton jälkeen edelleen joka laskusta jokainen maksaa vain oman osansa on suhteessa jotain pielessä."

        melkein sanoisin, että jos vuosien avoliiton jälkeen toinen maksaa menoja enemmän kuin toinen niin jotain on pielessä


      • P+N

        "Melkein sanoisin että jos vuosien avoliiton jälkeen edelleen joka laskusta jokainen maksaa vain oman osansa on suhteessa jotain pielessä. Liekö jämähtänyt tilaan jossa ollaan yhdessä ihan vaan mukavuus syistä, ei tarvitse etsiskellä sitä sänkyseuraa baarista tai jotain..."

        Todella vahvaa yleistystä sulta. Minä ja mun avomies oltu avoliitossa kohta kolmisen vuotta ja edelleenkin kaikki yhteiset laskut menee puoliksi (ruoat, nettilaskut jne.) Yhdessä oltu kauemmin mitä avoliitossa ja rakkaus ei ole kadonnut minnekään.

        On se kumma, kun teillä tehdään tällä tavoin niin totta kai sitten muidenkin suhteissa pitää toimia samalla tavalla... :)


    • tasaverto-pari

      Me jaetaan mieheni kanssa menot, mutta ok ei nyt sentään omia ruokia osteta. Meillä menojen tasajako johtuu siitä, että MINÄ en halua elää yhdenkään miehen siivellä. Toisaalta meillä kulutus ja tulot samaa luokkaa.

    • ökymaani

      Sairasta laskea joka centtiä. Koko energia menee laskemiseen ettei vaan toinen pääse vähemmällä. Parempi laifmokkereiden pysyä yksinään.
      Minunkin akka enne laski jooka penniun markka aikaan kun olin työtön ja minulla vähän rahaa. Joka kauppalaskusta velkaa kertyi.
      Nyt minulla on kymmenen kertaa enemmän rahaa kuin eukolla ja se haikailee takaisin vaan turhaan :-DDD

      • Näin on

        He ovat kämppiksiä jos aletaan nuppineulan päitä halkomaan laskujen suhteen.


      • lifemocker

        aika naurettavia käsityksiä sinulla. puoliksi laittamisessa mitään euroja lasketa. suurinpiirtein kunhan menee tasan. mutta onhan se tietysti vaikea ymmärtää kun et ole koskaan tasa-arvoisessa suhteessa ollut.

        minä seurustelen, kiitos kysymästä.


      • lifemocker
        Näin on kirjoitti:

        He ovat kämppiksiä jos aletaan nuppineulan päitä halkomaan laskujen suhteen.

        tässä toinen valopää joka ei eroita kumppanuutta kämppiksistä...hohhoijaa


      • mitä tämä on...
        lifemocker kirjoitti:

        aika naurettavia käsityksiä sinulla. puoliksi laittamisessa mitään euroja lasketa. suurinpiirtein kunhan menee tasan. mutta onhan se tietysti vaikea ymmärtää kun et ole koskaan tasa-arvoisessa suhteessa ollut.

        minä seurustelen, kiitos kysymästä.

        http://ylilauta.org/satunnainen/21536307


    • vieras7

      Taisin sohaista ampiaispesää kommentillani. En toki tarkoittanut että meidän tapa olisi ainoa oikea. Meitä ihmisiä kun on moneen junaan ja osa jää laiturillekkin.

      Meillä nyt raha asiat on ratkaistu noin. Molemmilla on omaakin rahaa ja loput käytetään yhteisiin hankintoihin. Mutta jos vien vaimoni tilipäivänä ulos syömään, en todellakaan ala niuhottaa kuka maksaa mitäkin. Hoidan laskun usein itse, joskus vaimoni. Mitään järkeä jakaa laskua kahtia kun yhdessä kerran eletään kuitenkin.

      Minulle avoliitto oli aikaa jolloin tutustuttiin kunnolla toisiimme siinä mielessä joskos toisesta olisi kumppaniksi elämäntiellä. Kuin avioliitto muttei ihan... Lopulta menimme sitten naimisiin kun molemmat tulimme sihen tulokseen että toisen kanssa olisi mukava viettää loppuelämä.

      En sano enkä suosittele meidän tapaamme elää muille. Se nyt vain sopii meille loistavasti. En sano että joku toinen tapa ei toimisi jollain toisella pariskunnalla. Meillä tuo toimii noin, rahasta ei tapella. Monesta muusta asiasta sitten joskus kyllä.

    • Mitenhän...

      Meillä takana seurustelua vajaat kolme vuotta ja avopuolisoni muutti toiselta paikkakunnalta luokseni reilut puoli vuotta sitten.
      Minulla on omakotitalo, jonka lainasta ja remonttikuluista vastaan yksin. Sähkö-, vesi-, ja jätehuoltomaksuista avoni maksaa puolet. Ruokamenot ovat menneet niin, että se joka käy, niin maksaa. Usein kuitenkin minun osuuteni on ollut kuukausittain näistä suurempi.
      Mietinkin tässä, että pitäisikö avata yhteinen tili, josta esim. nuo ruokamenot maksettaisiin. Omat tuloni eivät ole juurikaan suuremmat, kuin kumppanini ja hänellähän ei ole juurikaan asumiskuluja. Toisaalta mielestäni olisi reilua, jos hän hoitaisi kaikki ruokakulut. Avokkini on vaan niin helposti loukkaantuvaa tyyppiä, että hieman hirvittää ottaa asiaa esille.

      • lifemocker

        mitä kumppanuutta siinä on, että toinen elää siivellä?

        kyllä menot tulee tasata niin, että molemmilla on yhtä suuri "kakku". jos tästä suuttuu, eikä tämä käy, niin eipä taida paljon sinusta välittää. etsii vaan elättäjää ja helppoa elämää.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      79
      1937
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      19
      1733
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1594
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      20
      1326
    5. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1252
    6. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1244
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1226
    8. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      45
      1203
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      10
      1192
    10. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1181
    Aihe