Työpaikat ilman koulutusta.

olen17v1243'

Mihin pääsee töihin ilman koulutusta? Taksiin, myyjäksi? Pitää käydä vähän koulua mutta sehän on vain ihan vähän right? Antakaa esimerkkejä, erilaisia ammateja ja neuvoja. Kiitos

32

16976

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ilman koulutusta

      työt mitä itse tehnyt ilman koulutusta: muuttotyö, varastotyö, tallennusta toimistossa.

    • liian moneen

      Liian moneen työpaikkaan pääsee ilman koulutusta jopa teollisuuden palveluksessa ja veronmaksajat maksavat laskun.

      Suomi tarvii koulutettua työvoimaa ja sitä löytyy työvoimatoimistosta. Muut voi heittää ulos työpaikoilta loisimasta. Ei ne siellä kuitenkaan mitään osaa tehdä.

      Kyllä se nähtiin jo intissä mitä kumipää osaa tehdä !!!

    • kumipää2

      Kouluttamattomana kumipäänä minulla on tapana haukkua työttömiä chattipalstoilla katsomatta edes uutisia !!!

    • konepajaduunari

      Valtaosa metallialan työtehtävistä ei vaadi minkäänlaista koulutusta. Yksinkertainen ala yksinkertaisille ihmisille.

      • kettä.koton

        Vain kaheli sorvaa jotain pötikkää miljoona kpl päivässä.
        Metallimiehellä on pää pahvia ja löysät housussa.


    • Tri.Sorbusnappo

      Nettiprovokaattoriksi, eli Kalerwoksi.

      • poika17vsamajäbä

        Lisää näitä. Kiitos vastauksista. Kertokaa samalla lisää alasta, mitä joutuu tekemään, palkka ja työajat? Palkka on varmaan aika huono.


      • Anonyymi
        poika17vsamajäbä kirjoitti:

        Lisää näitä. Kiitos vastauksista. Kertokaa samalla lisää alasta, mitä joutuu tekemään, palkka ja työajat? Palkka on varmaan aika huono.

        Ruoppaustöihin meni sukulaispoika. Ensin oli kansimiehenä mutta opetteli työn ohessa kaivinkonekuskiksi.

        Suomessa ja pohjoismaissa ruopatessa:
        1 viikko 12h päivävuoroa, sitten 1 viikko 12h yövuoroa ja sitten 2 viikkoa vapaata ( ja viikkohan on siis 7 vuorokautta, eikä 5 päivää niinkun jotkut luulee)

        Silloin kun ruoppaustyömaa on kauempana kuin pohjoismaissa, ollaan töissä 4 viikkoa ja vapaalla 4 viikkoa.

        Palkka kaivinkonekuskilla n. 4000 € päivärahat. Majoituksen järjestää työnantaja työviikoiksi työmaan läheisyyteen.

        Kaivinkonekuskeista alkaa olla vähän pulaa koska nykyään on niin paljon tissiposkia jotka ei kestä edes muutamaa viikkoa erossa muijastaan.

        Mitkään juhlapyhät ei töitä keskeytä.

        Näin siis ainakin parissa suurimmassa suomalaisessa ruoppausfirmassa.


    • itseponnistanut

      Kiinteistlnhoitajaksi pääsee. Ajokortti riittää niin pääsee ajelemaan ympäriinsä luutimassa roskia, ajamaan nurmikkoa ja lapioimaan lunta. Alalla toimivat pk-firmat työllistävät pelkkiä käsiä ja jalkoja. Kokemuksesta voi sanoa. Työn lomassa saattaa vahingossa oppia perustutkinnon verran lvi-asioita. Jos pääsee kouluun niin voi päästä urille. Isoon kolmoseen ei kannata osaamattomana pyrkiä. Iso kolmomen Suomessa siis ISS, L&T ja YIT nyk Caverion

    • Työnantaja

      Ansiosidonnainen päiväraha on tarkoitettu pitämään koulutetut työntekijät kiinni työmarkkinoilla, koska niitä tarvitaan vastaisuudessa.

      Huonosti koulutettua työvoimaa ei tarvita missään. Niiden aika menee peen jauhamiseen eikä niiden äly muutenkaan riitä missään tapauksessa kunnon työntekemiseen !!!

      • fifty for two, us

        Minusta jotenkin tuntuu, ettet nyt ole minun pomoni, joka on vuosia kelpuuttanut jonninjoutavan jotain kokkeilemmaaqn päivittäin viikolla... jospa se äkkiä huomaakin maksaneensa... joutavalle turhaan? Se ois kuule ihan lotto-voittoon rinnastettava tapahtuma.
        Ala ei o raflaava, mutta duunia kuin muukin... kohteet hyvinkin laajalla kirjolla. Erikois-juttuja, perusasiaa, hulppeita huviloita. Joka muuta lajia ja huomenna en muista missä, kun uudet keikat...
        Kävin, menen, ja pesukone pyörii, suihku maistuu, sitten evästä. Puhut palturia, ansiosidonnaisella ei ole koulutustason kanssa tekoa. Sanoisinko että duunin, ja liittoon kuulumisen, että pammisti vaan nyt täältä!
        Tilausta on ollut. Kuulemma sana kiertää. Pomon älyä ei jokapaikassa tarteta, osataan itsekkin...


    • ei tarvita

      Ei tarvita kouluttamatonta väkeä. Mitä enemmän koulutusta sen parempi.

      Tosin kouluttamatonta väkeä joutuu ottamaan, koska koulutettu väki lähtee ennemmin tai myöhemmin kunnon töihin.

      Kouluttamaton väki sen sijaan lähtee kapakkaan ja sen TODELLAKIN HUOMAA !!!

      • työtön.siinä.hyörii

        Kouluttamaton aines käyttää olutta työttömäksi jäätyään. Pää ei kestä mitättömyyden tunnetta.
        Aivot lahoavat lisää. Piiri pieni pyörii.


    • kehitysvammainen

      Minun mieliharrastukseni on haukkua akateemisia työttömiä, koska en osaa mitään. Niin saan uskotella toisille että olen älykäs !!!

      • Anonyymi

        Ja kaikki näkee että olet vitunmoinen puupää saatqnq menisit esikouluun nii oppidit olemqqm ihmisiksi


    • ei minnekään

      Kyllä kouluttamaton tyyppi voi mennä yhtä hyvin takaisin kouluun. Työelämässä älykkyysosamäärän täytyy kuitenkin olla yli 50 !!!!!

    • henkilökohtainen avu

      HENKILÖKOHTAINEN AVUSTAJA!

    • Kansakouluun vaan

      Kyllä täällä on ihan tarpeeksi koulutettujakin ilman töitä. Vastaavasti on suurta harmia niistä työntekijöistä joilla on alkoholiongelma.

      Jospa korvattaisiin ekaksi alkoholiongelmaiset niillä, jotka haluavat tehdä töitä. Se tietysti edellyttää sitä, että niillä on jotainalan koulutusta !!!

    • koarreokp

      Yllättävän monia hommia voi tehdä ilman mitään koulutusta. Listaanpa tässä joitain:

      - Siivooja. Toki laadukkaammat yritykset tahtovat koulutettuja tai muuten paljon kokemusta saaneita siivoojia, mutta nämä SOL, ISS ja L&T eivät mistään koulutuksesta välitä, kunhan saadaan mahdollisimman halpaa työvoimaa. :)
      - Kaupan kassa. Kassalle on hankalampaa päästä kuin siivoushommiin. Jotain työkokemusta, johon liittyy asiakaspalvelua, pitäisi mielellään olla.
      - Puhelinmyyjä. Vaativaa työtä, ei sovi kaikille! Töihin on tosin helppo päästä.
      - Jotkut varastotyöt, eivät kaikki. Näissä hommissa voi päästä mukaville ansioille, jos jää töihin pitkäksi aikaa, hankkii trukkikortin yms.
      - Jotkut tehdastyöt. Näitä tosin on jatkuvasti vähemmän, kun tuotantoa siirretään halpamaihin. Harvoin ovat julkisessa haussa, usein työkkäri tarjoaa näitä hommia työttömille.
      - Henkilökohtainen avustaja. Näitäkään hommia ei kuitenkaan ole ihan helppoa saada.

      Ajokortti parantaa muuten työmahdollisuuksia huomattavasti, vaikka ei koulutusta olisi!

      Yhteiskunta on kyllä nykyään erikoinen. Ilman koulutusta pystyy tulemaan jopa paremmin toimeen kuin jotkut korkeakoulutetut. Kun vietin välivuosia lukion jälkeen työtä tehden, minulle olisi haluttu tarjota vakinaista sopimusta kolmesta eri paikasta, vaikka siis mitään koulutusta ei ollut. Olen joskus miettinyt, että jos olisin jäänyt johonkin noista hommista, olisin voinut edetä firmassa ja alkaa muutaman vuoden päästä saamaan ihan kunnollista palkkaa.

      • vanhakansaeivaatajuu

        sä elät jossain pilvilinnoissa. ainoastaan tuo henkilökohtainen avustaja ei vaadi koulutusta. työmääräkin todennäköisesti huimat 10tuntia viikossa. palkka tod.näk. ~10e/t. eläisitkö itse, tai elättäisitkö perheesi ~400e tuloilla? no et elä, etkä elättäisi.
        kaupan kassallekin pääsy on vähän siinä ja tässä, työhön kun kuuluu nykyään muutakin kuin vain kassatyöskentely. paitsi jos sut on palkattu 'pretty faceks' -istumaan kassalle ns. kaupan käyntikortiksi. siihen hommaan pääsee joo aika helposti, mutta sitten pitää olla kaunis ja vähintäänkin nätti, mies ei käy, mikäli ei ole joku kreikkalainen adonis.

        heh-heh, ja vai että varastolle ja tehtaisiinkin pääsee ilman koulutusta? joojoo, pääsi silloin 40vuotta sitten. mutta nykyään mieluusti vähintään amis täytyy olla käytynä ja varastopuolella mieluusti varastoalan tutkinto jne. että provoillaan taas kun nähdään!


    • siivooja2

      Yhtä siivoojan työtä kohti on nykyään yli 50 hakijaa. Noihin toisiin töihin on vieläkin vaikeampi päästä...

    • taksikuski.ilman.koulua

      takseissa kai??

    • SeAitoSorbus

      Kansanedustajaksi tai ministeriksi.

    • TeeEeeAsiantuntija

      TE toimistoon loispummivirkailijaksi. Pääsyvaatimuksena on pullapitkon syöminen minuutissa ja kännissä makailu pöydän alla paskat housuissa.

      • kouluttamaton

        Kädettömien kusettajaksi.


    • raksamies40

      Raksamieheksi pääsee ilman koulutusta. Menin vaan raksalle 21 vuotta sitten armeijan jälkkeen ja sanoin että haluun duunia ja pääsiin duuniin. Olin raksatöissä 17 vuotta kunnes työttömyys tuli. Amiksen puupuolen olen käynyt ja oppinut kaiken raksalla. Kaikenlaista remppaa olen tehnyt ja maalaillut taloja. Kesällä teen vähän pimeetä maalaus ja pienii remppa hommii.

    • wätvätvätwät

      Hemmetti kun se kysymys ei näköjään ollutkaan että Miten pääsee töihin ilman koulutusta? Jos nimittäin olisi ollut niin vastaushan olisi että:

      Sokkeloinen tosiaan on monen paikkakunnan peruskaava. Ilman koulutusta kulku kodin ja vaikkapa toissapuolen jokkee olevan työpaikan välillä voipi olla haastavaa, ettei vaan eksyisi.

      Vaan ei hätää, tulee ladata kännyyn karttasovellus play-kaupasta ja ehkä jopa pitää pyytää työkkäriltä työssäkäyntiavustaja. Sitten käsi kätösessä kulkee tämän kanssa työmatkan etteipä eksy.

    • nuoreteitajua

      "mutta sitten pitää olla kaunis ja vähintäänkin nätti, mies ei käy, mikäli ei ole joku kreikkalainen adonis."

      vitut.
      kukaan huora suomessa ei ole kaunis ilman meikkejä.
      meikit varmaan kuuluu sopimukseen sitten.

    • 2k16-on-paskaa

      Nykyään menee niin, että esim. vuokrafirman kautta hommaat vuokraorjana työkokemusta, suosittelijoita ja tietoa alalta ja sitten kun sulla on riittävä työkokemus (ja houkutteleva CV) ja mukavat suositukset niin itse koulutuksella ei ole enää paljoakaan merkitystä. Jos haluat edetä lafkassa ja saada parempaa palkkaa/tehdä eri hommia menet sitten suorittamaan vaaditut byrokraattiset kurssit ja koulutukset siinä sivussa (vaikka iltana, esim. näyttötutkintona) ja sitten sinulla on oikeudet. Jos ei samassa paikassa ole mitään etenemismahdollisuuksia niin vaihdat firmaa. Työtodistuksen, suosittelijoiden ja kokemuksen vuoksi et joudu aloittamaan alusta uudessa paikassa ja sinut otetaan vakavasti.
      Toki saat aluksi pienempää palkkaa mutta jos käyt yliopiston joudut sen aikana elää köyhää opiskelijaelämää ja ennen riittävää työkokemusta, kontakteja ja tietoja tulet saamaan suhteellisen surkeaa palkkaa. Se koulutus on eräänlainen vaahtokarkkitesti, että kykeneekö se peelo oikeasti hommaa X tekemään. Korkeakouluttautumisella suoraan on myös omat riskinsä, sillä aina voi valmistua ammattiin, jolle ei löydy työpaikkoja. Olisi se motivoivaa sitten tehdä duunarin hommia vuosien lukemisen jälkeen.

    • 2k16onpaskaa

      Nykyään menee niin, että esim. vuokrafirman kautta hommaat vuokraorjana työkokemusta, suosittelijoita ja tietoa alalta ja sitten kun sulla on riittävä työkokemus (ja houkutteleva CV) ja mukavat suositukset niin itse koulutuksella ei ole enää paljoakaan merkitystä. Jos haluat edetä lafkassa ja saada parempaa palkkaa/tehdä eri hommia menet sitten suorittamaan vaaditut byrokraattiset kurssit ja koulutukset siinä sivussa (vaikka iltana, esim. näyttötutkintona) ja sitten sinulla on oikeudet. Jos ei samassa paikassa ole mitään etenemismahdollisuuksia niin vaihdat firmaa. Työtodistuksen, suosittelijoiden ja kokemuksen vuoksi et joudu aloittamaan alusta uudessa paikassa ja sinut otetaan vakavasti.
      Toki saat aluksi pienempää palkkaa mutta jos käyt yliopiston joudut sen aikana elää köyhää opiskelijaelämää ja ennen riittävää työkokemusta, kontakteja ja tietoja tulet saamaan suhteellisen surkeaa palkkaa. Se koulutus on eräänlainen vaahtokarkkitesti, että kykeneekö se peelo oikeasti hommaa X tekemään. Korkeakouluttautumisella suoraan on myös omat riskinsä, sillä aina voi valmistua ammattiin, jolle ei löydy työpaikkoja. Olisi se motivoivaa sitten tehdä duunarin hommia vuosien lukemisen jälkeen.

    • 2k16onpaskaa

      Nykyään menee niin, että esim. vuokrafirman kautta hommaat vuokraorjana työkokemusta, suosittelijoita ja tietoa alalta ja sitten kun sulla on riittävä työkokemus (ja houkutteleva CV) ja mukavat suositukset niin itse koulutuksella ei ole enää paljoakaan merkitystä. Jos haluat edetä lafkassa ja saada parempaa palkkaa/tehdä eri hommia menet sitten suorittamaan vaaditut byrokraattiset kurssit ja koulutukset siinä sivussa (vaikka iltana, esim. näyttötutkintona) ja sitten sinulla on oikeudet. Jos ei samassa paikassa ole mitään etenemismahdollisuuksia niin vaihdat firmaa. Työtodistuksen, suosittelijoiden ja kokemuksen vuoksi et joudu aloittamaan alusta uudessa paikassa ja sinut otetaan vakavasti.
      Toki saat aluksi pienempää palkkaa mutta jos käyt yliopiston joudut sen aikana elää köyhää opiskelijaelämää ja ennen riittävää työkokemusta, kontakteja ja tietoja tulet saamaan suhteellisen surkeaa palkkaa. Se koulutus on eräänlainen vaahtokarkkitesti, että kykeneekö se peelo oikeasti hommaa X tekemään. Korkeakouluttautumisella suoraan on myös omat riskinsä, sillä aina voi valmistua ammattiin, jolle ei löydy työpaikkoja. Olisi se motivoivaa sitten tehdä duunarin hommia vuosien lukemisen jälkeen.

    • 2k16onpaskaa

      Nykyään menee niin, että esim. vuokrafirman kautta hommaat vuokraorjana työkokemusta, suosittelijoita ja tietoa alalta ja sitten kun sulla on riittävä työkokemus (ja houkutteleva CV) ja mukavat suositukset niin itse koulutuksella ei ole enää paljoakaan merkitystä. Jos haluat edetä lafkassa ja saada parempaa palkkaa/tehdä eri hommia menet sitten suorittamaan vaaditut byrokraattiset kurssit ja koulutukset siinä sivussa (vaikka iltana, esim. näyttötutkintona) ja sitten sinulla on oikeudet. Jos ei samassa paikassa ole mitään etenemismahdollisuuksia niin vaihdat firmaa. Työtodistuksen, suosittelijoiden ja kokemuksen vuoksi et joudu aloittamaan alusta uudessa paikassa ja sinut otetaan vakavasti.
      Toki saat aluksi pienempää palkkaa mutta jos käyt yliopiston joudut sen aikana elää köyhää opiskelijaelämää ja ennen riittävää työkokemusta, kontakteja ja tietoja tulet saamaan suhteellisen surkeaa palkkaa. Se koulutus on eräänlainen vaahtokarkkitesti, että kykeneekö se peelo oikeasti hommaa X tekemään. Korkeakouluttautumisella suoraan on myös omat riskinsä, sillä aina voi valmistua ammattiin, jolle ei löydy työpaikkoja. Olisi se motivoivaa sitten tehdä duunarin hommia vuosien lukemisen jälkeen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      63
      6153
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      3916
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      255
      2299
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1910
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1353
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1296
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1077
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1030
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      976
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      37
      915
    Aihe