Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Karaokea tietokoneella

KaraÅke

Aiheesta ei olekaan näköjään kirjoiteltu paljoakaan moneen vuoteen, niin päätin aloittaa uuden ketjun aiheesta.
Koottiin kaverille uusi pc, jolla olisi tarkoitus myös harrastaa karaokea.
Ostettiin siihen erillinen äänikortti (Xonar DG), jonka mukana ohjelmisto pelaamista ja karaokea varten. Tärkein toiminto on musiikin transponointi ja se löytyy ks. ohjelmasta.
Ongelmia on ollut heti ja kysyisinkin neuvoja, jos joku kenties onnistuneesti olisi saanut homman "karaokea pc:llä" toimimaan.
Pahin ongelma on latenssi/viive mikrofoonin singnaalissa. Eli laulu tulee jäljessä, eikä reaaliaikaisesti. Tällä äänikortilla ääntä en ole ulos saanut ilman, että se menee ohjelmiston läpi. Ohjelmassa ei ole erillistä latenssisäätöä, kuten kalliimmissa musiikin tekoon tarkoitetuissa äänikorteissa. Ollaan jo myös ajateltu vaihtoehtoa paremmasta äänikortista, mutta sitten taas ongelmaksi tulee musiikin transponoinnin puuttuminen reaaliajassa.
Hyviä neuvoja kaivattaisiin :)

7

2741

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Karaoke mies

      Tarviit mixerin. Lauluhommissa parasta olis efektimixeri ja tietysti pitäis jonkinlainen compressori olla. Tollanen Behringer QX mixeri maksaa jotain 70-100€ ja se pelittää hyvin mulla. Tietokeneesta musta mixeriin, mikki mixeriin, mixeristä tietokoneeseen ja kaiuttimiin. Näin pystyt kontroilloimaan myls PC:n ulostulemista ihan vapaasti mixeristä.

      • Karaoke mies

        Ja lisäksi vielä, jos laulamaan rupeet niin se vaatii kunnolisen mikin, ainakin shure sm58 tms hintaluokan vehje. Itse laulan Shuren SM86 kondenser mikin kanssa mutta maksoi tosiaan jo toista sataa euroa. Mikin laadussa ei voi tinkiä lauluhommissa. Ja ainiin vielä se että jotkut mikit toimii paremmin toisen kurkulla ku toisen, siksi kannattaa katsoa arvosteluita, testata mikkejä musaliikkeessä ja löytää itelle sopiva. Tosin itse tsiigasin et stratovariusken laulaja käyttä SM86 langatonta ni päätin sitten ostaa ton langallisen version. Täytyy sanoa et on helkkarin hyvä mikki ja ainoo homma pienes huoneess on feedback, et konkka mikkinä ottaa helposti feedbackiä muttei liikaa omassa käytössä kuhan säätää gainit kohalleen ja säätää musan kovuuden sopivaksi huoneeseen.


      • Karaoke mies
        Karaoke mies kirjoitti:

        Ja lisäksi vielä, jos laulamaan rupeet niin se vaatii kunnolisen mikin, ainakin shure sm58 tms hintaluokan vehje. Itse laulan Shuren SM86 kondenser mikin kanssa mutta maksoi tosiaan jo toista sataa euroa. Mikin laadussa ei voi tinkiä lauluhommissa. Ja ainiin vielä se että jotkut mikit toimii paremmin toisen kurkulla ku toisen, siksi kannattaa katsoa arvosteluita, testata mikkejä musaliikkeessä ja löytää itelle sopiva. Tosin itse tsiigasin et stratovariusken laulaja käyttä SM86 langatonta ni päätin sitten ostaa ton langallisen version. Täytyy sanoa et on helkkarin hyvä mikki ja ainoo homma pienes huoneess on feedback, et konkka mikkinä ottaa helposti feedbackiä muttei liikaa omassa käytössä kuhan säätää gainit kohalleen ja säätää musan kovuuden sopivaksi huoneeseen.

        Sitten vielä ainakaan itse en tarvi mitään erillistä audio korttia, emon line-out ja line-in on ihan standarteja joten mitään muuta ei tarvita.

        Sitten jos rupeet nauhottaan sun laulamista, niin sun pitää ottaa PC ulostulo suoraan kaiuttimiin, mixeri kun ei osaa kahta ulostuloo et osais säätää PC:lle omaa ja Kaiuttimille omaa lähtöö. Homma tosiaan kierretään siten et otetaan PC ulostulo kaiuttimille ja mixeristä vaan laulu koneelle. Homma huono puoli on latenssi. Tosin kun realiaikasessa laulussa edellä, PC nauhotuksissa on aina laululla latenssia. Hommaa helpottaa asentamalla ASIO4ALL kodeekin PC:lle ja säätää sen asetuksista sitten minimi latenssin. Mut muista, jos esim käytät Audacity tai muuta ohjelmaa jossa on softa prosesseja kuten transponointi, kaiku jne niin latenssia tulee sitten lisää mitä enemmän filttereitä käytät. Siksi reaaliaikanen laulu kannattaa kuunnella mixeristä kuulokkeilla ja siirtää output suoraan Line-in mixeristä ja nauhottaa siten PC:lle line-in kanavaa jonne tulee Line-out Mikki joten sul on efektit ja kaikki syncassa.


    • KaraÅke

      Kiitti vinkeistä!
      Latenssiin laulussa tosiaan parhaiten auttaa mikseri kaiulla.
      Mutta kun tämä alkuperäinen ongelma liittyneekin tuohon halpaa Xonar äänikorttiin, josta puuttuu reaaliaikaisesti suoraan läpi menevä singnaali (yritetty on kyllästymiseen asti). Jos saisi laulun suorana ja kaiun prosesoituna, niin eihän se viive mitään haittaisikaan. Onhan kaiku aina viivettä :)
      Ja juuri tämän Xonar äänikortin kanssa ei edes edes erillinen mikseri ratkaisisi asiaa. Kyseisessä PC:ssä on myös emolevyssä äänikortti. Sen kanssa kyllä tulee laulu reaaliajassa, mutta silloin ei se transponointi toimi, kun se ominaisuus on siinä Xonarin kortin mukana tulleessa softassa (karaokesofta)Ja tämä Xonarin softa ei näytä toimivan muulla äänikortilla.
      Tuo Audacityn transponointi ei myöskään aja asiaa ollenkaan näppärästi. Tarkoitushan on lennossa pystyä vaihtamaan musan sävellajia. Esim. Soittamaan Karaoke DVD:tä PC:llä ja transponoimaan, kuten "oikeissa" karaoke paikoissa. Audacityssä voi avata tiedoston ja muuntaa sävellaji prosessin kautta. Tämä toki hyvä asia, jos tekee vaikka äänityksiä itselleen harjoittelua varten.
      Niin, tarkoitushan koko tällä ajatuksella olisi karaokelaitteiston korvaaminen PC:llä. Lauantaina kaverit kylään ja laulelemaan. Silloin tuo kuulokkket korvilla vaihtoehto ei oikein toimi.
      No, jos uhraisi noin 100 euroa kaiulliseen pikkumikseriin (esim.Behringer Saksasta), niin vielä kun löytyis se reaaliaikasesti toimiva transponointisofta :)

    • Karaoke mies

      Käytätkö kenties jotain Midi tiedostoja joita laulatte?

      Itte tungen DVD asemaan tai koneella olevat karaoke videot ja laitan vaa sen soimaan ja sit laulan päälle line-in. Toimii myös siten et laululu emon line-in, pc:Stä kauitn kuva nauhotuksesta päälle ni windows ohjaa laulun ulostuloon ja sitten vaan klikkailen dvdstä niitä piisejä tai sitten media playerilla tiedostoja auki.

      Ihan normaalisti samaan tapaan kuin DVD soittimellakin.

      • Karaoke mies

        Aiju tajusin et kaipaat transponointia. No se on kyl pikkasen onglemallista ku esim noi erilliset karaokeplayerit for windows ni eikoin osaa tota transponointia mut esim DVD:ssä ne tulee vakiona melkin playeriin ku playeriin, senku säätää siitä korkeuden ja voila.


    • ookekara

      Yksinkertaiset kotikaraokevehkeet saat seuraavasti: tarviit tietokoneen,jonkun vanhan vahvarin(radion)(näitä löytyy kirpareilta)katsot vaan että on input ja output(ne punaiset ja valkoset liittimet) ja kaiuttimet tietty,sitten tarviit dvd soittimen jossa on
      karaoketoimito(kaiku jamikit)..ja sitten villakoiran ydin,eli miten saaattaa yhteen nämä 3?
      Tarviit välijohdon(teeseitse,tarv vihreän littimen pc,n kuullokkeiden ulostuloon jonka toisen pään kytket taas pun ja valkoiseen pistokeeseen),eli kun on näitä pun ja valkoisia liittimiä kytketään ne yhteen ,ja niinmyös pc ääniulostulo siitä pienestä kuulookkeiden reijästä ja toinen pää sinne samaan vahvistimesta ja dvd soiitimestatulevaan johdotukseen,huomioi napaisuudet että tulee aina pun ja valk samoihin..sitten ei muuta kuin laulamaan,you tubesta löytyy paljon karaokee.
      Voit ladata koneellesi midi fileiden soittoon tarvittavia soittimia esim, Van Basco on hyvä ja biisejä löytyy tuhansia.
      Ja midifileet on siitä kätsyjä että ne lataantuvat todella nopeasti,suomi biisejä löytyy myös midifileinä mutta vähemmän mainittakoon lassen suomalaiset karaokesivut, nitä löytyy 3 sivullista,lataa kuiteskin ekana tuo Van Basco muuten et nää sanoja.
      Yksi hyvä sivu on karaokeparty,maksullinen mutta halpa kk-maksu 5€, sen saa näpsästi maksettuu kännykällä tekstarina.
      Ja jos sun pc ei ole ihan museosta ,niin voit soittaa biisejä levyltä, ei muuta kun karaoke pyörimään.
      Siinä eväät karaokeiltaan,,nuo liitokset kannattaa tinata ja eristää niin ei tule ikäviä pohjakohinoita.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2184
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2013
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1632
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1460
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      75
      1420
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1347
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1324
    8. 50
      1215
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1180
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1169
    Aihe