HOK-elannon kassamyyjät huomio!

katjushki

Aloitin juuri hommat vuokratyöntekijänä hok-elannon kassoilla. Olen oppinut perusasiat kassakoneen käytöstä, mutta yksi asia vaivaa: nimittäin kuitin korjaus! Kukaan ei ole ehtinyt sitä minulle näyttää, ja joudun aina pyytämään jonkun toisen tekemään sen puolestani. Vakituiset ja kokeneemmat myyjät taas hoitavat sen homman niin nopeasti, etten ehdi edes näkemään, mitä nappeja he painavat. Osaisiko joku selittää selkeästi, miten kuitin korjaus tehdään hok-elannon kassajärjestelmällä ja missä tilanteissa se ylipäätään tehdään?

8

2723

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • katjushki

      No laitoinpa hölmösti väärälle palstalle, vuokratyökin olisi sopinut paremmin.

    • potkut ansaitset

      Miksi tuollaisia alisuoriutujia otetaan töihin? Sopisit korkeintaan johonkin 9e harjoitteluun, siellä opit korjaamaan kuitin muutamassa kuukaudessa (toivottavasti).

      • katjushki

        Olen siis "alisuoriutuja", koska en ole muutaman kiireisen vuoron aikana ehtinyt oppia kuitin korjaamista.. :D


    • Kaupassa töissä

      Onkohan tämä nyt ihan oikea paikka keskustella työpaikan kassakoneen toiminnasta? (salassapito) Ehkä kannattaa vaan rohkeasti uudestaan kysyä työkaverilta. Ei kaikki aina jää heti mieleen kun on kaikkea muutakin opittavaa. :)

      • katjushki

        Ei tämä varmaan paras paikka olekaan. Se on vain vuokratyöntekijänä hankalaa, kun vakituiset työntekijät eivät oikein ehdi tai näe mitään syytä auttaa minua kassakoneen käytössä, sillä he eivät tiedä, tulenko koskaan heidän myymäläänsä töihin enää. Ainakin tämän käsityksen olen saanut, koska en vain saa pyytämääni apua. Mutta toki on parempi pyytää kiireiseltä vakkariltakin neuvoa pahan paikan tullen, sen sijaan että lähtisi säheltelemään jotain omaa. Tosin onhan tuo totta, ettei kaikki voi jäädä heti mieleen, varsinkin kun on aina uudessa paikassa uusien ihmisten kanssa työvuorossa :) Ja tietyt tilanteet (esim. kuitin korjaaminen) eivät tule kovin usein vastaan, joten rutiinia ei ole vielä muodostunut. Mutta eiköhän se tästä, vuoro kerrallaan. Hyvä kun muistutit muuten tuosta salassapitovelvollisuudesta, en tullut sitä ajatelleeksi kun tämän keskustelun tein.


    • vastuumyyjä

      Pakko nyt kommentoida tähän, jos joku etsii samaa tietoa: Vuokratyöntekijät eivät saa korjata kuitteja itse eli teidän ei kuulu sitä osatakaan. Ja vaikka olisitkin kaupan oma uusi työntekijä, kukaan ei oleta sun osaavan kuitinkorjausta tokana päivänä. :D Ne hommat opetetaan sitten, kun hallitset perusasiat vaikka unissas. :)

    • itsepalvelukassatulossa

      Kuitinkorjaus ei ole ydinfysiikkaa. Kyllä kuitinkorjaus opetetaan jo työhön perehdytyksessä. Tuotteiden skannaus ja asiakkaiden rahastus ei ole ydinfysiikkaa.

      Jos vuokratyöntekijä ei voi kysyä apua työpaikan vakituisilta kassamyyjiltä, niin jo on kumma työyhteisö! Kauppoihin tulee lähivuosina itsepalvelukassoja. Vain kassatyötä kaupassa tekevät kassamyyjät siirtyvät vähitellen historiaan. Itsepalvelukassoja on jo monissa tavarataloissa.

    • Vuokratyöntekijä

      Jos joku tätä keskustelua vielä lukee, niin kerron(joka tapauksessa), että kuitin korjausta ei voi tehdä ilman avainta näppäimistöön. Ja avain on usein vain Kassa vastaavalla. Näin ollen ei vuokratyöntekijä voi kuittia itse korjata, vaikka teoriassa sen osaisikin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      110
      1937
    2. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      9
      1609
    3. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      13
      1549
    4. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      81
      1497
    5. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      151
      1445
    6. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      107
      1390
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      23
      1347
    8. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      649
      1246
    9. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      16
      1177
    10. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      1128
    Aihe