Mies opiskelijavaihtoon! Kokemuksia!?

saarah88

hei. mieheni lähti yliopiston opiskelijavaihtoon Saksaan vuodeksi. Löytyisikö täältä kohtalontovereita? Vähän jännittää miten suhde toimii näin etänä, kun jo lähes kuusi vuotta on yhteistä seurustelua takana. Lisäksi keskustelut pettämisestä ja muista jutuista saavat olon epävarmaksi. Vaikka toki luotankin mieheeni.

Onko jollain kokemusta vastaavasta tilanteesta!

9

336

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Mies_25_espoosta

      Oma tyttöystäväni muuttui täysin vaihdossa ollessaan. Suomessa ei kiinnostanut käydä kanssani ulkona ja jos käytiin niin viimeistään klo 00.00 piti kotiin lähteä. Alkoholia joi täällä kohtuudella ja viihtyi kotona.

      Vaihdossa ollessaan baarissa aina 2-3 kertaa viikossa pilkkuun asti, välillä meni jollekin kaverille yöksi. Yleensä joku vaihtariporukasta johon oli tutustunut, niin naisten kuin miestenkin luo. Luultavasti petti minkä ehti. Jos vielä joskus tyttöystäväni haluaa vaihtoon niin senkun menee, mutta sinkkuna. Ei enää ikinä !

      ps. kuulin osan noista vahingossa hänen kämppikseltään keneen tutustuin kun kävin paikan päällä, osan vahingossa huomasin kun avasin yhteisen koneemme facebookin jossa oli jäänyt viesti kesken jne.

    • Mies_25_espoosta

      Niin ja vielä sen verran sanon, että mitä sinkkuystäväni vaihdossa olleet sanoivat, niin vähintään puolet niistä jotka seurustelevat, pettivät, ja 1/4 soitti kotiin että eiköhän tää suhde ole tässä jotta pystyivät irroittelemaan. Eli ehkä 25% on uskollisia. Toivotaan että miehesi kuuluu niihin !

      Lisäksi jos ei ole sinua kutsumassa käymään vähään aikaan niin paras soida hälytyskellojen. Minua ei sinne halunnut ennenkuin vaihdon loppupuolella. Vissiin halus varmistaa että on koti minne palata, yhteinen kämppä siis jonka vuokrat jätti minulle maksettavaksi.

      Ja kyllä, olen hieman katkera miten kyseinen neito tuon homman hoiti.

    • saarah88

      Kiva kun vastasit. Harmi, että teillä meni asiat noin.. Juuri näiden tarinoiden takia olen hieman peloissani miten meidän asiat menevät, vaikka pitäisi tietenkin uskoa vain omaan suhteeseen! Jotenkin toivoisin, että porukka olisi jo aikuisempaa kun kyseessä on maisterivaiheen opiskelu, mutta en kyllä usko että sillä on niin merkitystä....

    • kkkkkk777777777

      vuosi on pitkä aika.... EX-äni oli vuoden vaihdossa myös saksassa. Meidän tilannetta helpotti se, että kävin siellä joka toinen kuukausi ja hänellä oli myös 3kk loma, jonka oli suomessa.
      Sitten kun itse lähdin vaihtoon, niin juttumme meni aika nopeasti poikki .....jhjhh

    • tyttöö

      mulla lähti poikaystävä vaihtoon aasiaan puoleksi vuodeksi. nyt 2kk takana ja musta tuntuu että meidän suhde on vaa vahvistunu. oltiin oltu yhessä vasta 3kk ennen ku hän lähti. ikävä on kauheinta, enkä vielä ainakaan oo tottunu..

    • saarah88

      kiva kuulla että teillä on vaan suhde vahventunu! toivon että meilläki menisi niin:) ikävään ei voi vain varautua.. meillä mennyt ainakin tämä alku vaihto helposti.. ollaan ehitty olee yhteyksissä, mutta molemmilla omat kiireet niin ei ole liikaa ehditty ikävöimäänkään

    • matkalla muuttuu

      Minulla oli nuorena (22v) mahdollisuus lähteä ns. reppureissulle Intiaan. Olimme olleet avopuolisoni kanssa yhdessä kolme vuotta siihen aikaan.

      Lähdin reissuun yksin. Koko maailmankuvani muuttui sillä reissulla. Olin aivan eri ihminen kun sieltä palasin. Aiemmin olin ollut takakireä ja hermostunut, mutta reissun jälkeen olin kuin uudestisyntynyt. En tiedä miksi näin tapahtui, ehkäpä kulttuurishokista johtuen.
      3 kuukauden reissun jälkeen olin vapautunut , löytänyt itseni ja hyvinkin tietoinen siitä, että minun täytyy jatkaa ja opetella elämään yksin, ilman avopuolisoani. Meidän suhteessamme ei ollut mitään vikaa ja rakastin häntä paljon, mutta jollain tapaa hänelle ei ollut enää tilas minun elämässäni. Oli raskasta luopua parisuhteesta juurikin rakkauden tähden, mutta toisaalta koin, että mieheni ansaitsee toisenlaisen ihmisen kuin minä, ja päin vastoin.
      Mieheni oli toki shokissa päätöksestäni ja onneksi aika hyvin se peittikin, oli ylpeä luonteeltaan ja auttoi jopa muutossa. Mutta muistan vieläkin hänen sanansa ja katseensa kun hän sanoi, ettei olisi koskaan pitänyt antaa minun lähteä reissuun yksin.
      Sain hänet kuitenkin vakuuttuneeksi siitä, tai ainakin luulen niin, että en pettänyt häntä reissuni aikana. Se ei olisi tullut mieleenikään.

      Joten toivon, että ap ottaa huomioon myös sen, että ihminen saattaa muuttua todella paljon kun on pitkään toisenlaisessa ympäristössä. Toivon toki, että suhteennne jatkuu siitä mihin se jäi ennen vaihtoa. Riskinsä siinä kuitenkin on, mutta kun ei ole vaihtoehtoa, se on kai otettava.

    • tyttöö

      Saarah88, ootteko yhteydessä miten, siis niinku facebook, skype, whatsapp? musta on mukava ku voi whatsappissa jakaa kuvia ja muutenki kaikkee kivaa :) ollaan skypetelty noin kerran viikossa, ja se on se mitä oottelee aina joka viikko :)

    • saarah88

      hei kiitos kommentista, jossa puhuttiin matkalla muuttumisesta. Muuttuminen on varmasti hyvä asia, ja jos sen vuoksi eroaa niin ainakin ymmärtää aikaisessa vaiheessa että loppujen lopuksi suhde ei olisi toiminutkaan..

      olen jo nyt huomannut että mieheni on sosiaalisempi, kuin ennen, mikä on tietenkin positiivinen asia.

      olemme olleet pääosin yhteydessä skypessä ja facebookissa:) me ollaan yritetty useammin kuin kerran viikossa, mutta molemmilla omat kireensä niin aina ei ehi niin usein..

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      3
      1333
    2. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      16
      989
    3. Tähdet, tähdet -tippuja Kake Randelin tilittää avoimena: "Tämä on viihdyttämistä, eikä sitä..."

      ISO kiitos Kake lauluistasi!Nyt ei vaan studioyleisö lämmennyt. Olet legenda! Lue Kake Randelinin mietteet: https://w
      Tv-sarjat
      18
      986
    4. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      13
      949
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      4
      924
    6. En koskaan

      Aliarvoinut, nauranut/pitänyt pilkkana, tai ajatellut mitään negatiivista sinusta. Jos nämä asiat uskot ja luotat sen v
      Ikävä
      49
      870
    7. 3
      840
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      2
      831
    9. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      4
      829
    10. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      1
      828
    Aihe