Kk-palkka ja lomapalkka

Ihmettel1jä

Henkilö A on työssä kaksi päivää viikosta (ma & ti), toistaiseksi voimassa olevalla työsopimuksella, ja hänelle maksetaan kuukausipalkkaa (palkanmaksu kerran kuussa). Lomapäiviä on kertynyt vuodelta 24 päivää, ja A käyttää lomapäiviään viikon kerrallaan.

Miten henkilölle A kuuluu maksaa palkkaa kyseiseltä lomaviikolta, jos henkilö on maanantaista sunnuntaihin lomalla? Lomaviikko on seurannan mukaan kuluttanut 6 lomapäivää (ma/ti/ke/to/pe/la).

Toinen koulukunta väittää, että kk-palkkaan on lisättävä nämä 4 päivää, (ke/to/pe/la) koska ne myös kuluttavat ansaitun lomapäivän, kun taas toinen porukka on sitä mieltä, että kun on kk-palkka, niin loma-ajalta ei kuulu saada muuta kuin normaali kk-palkka, ja henkilö A saa pitää vapaata nuo kaksi päivää.

Mahdollisiin vastauksiin mielellään lähde mukaan, että mihin perustuu, kiitos.

3

158

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • arvaan

      Yleisperiaate on se, että lomalla ollessaan ei tienaa yhtään enempää kuin töissä ollessa, jos loma(ltapaluu)rahaa ei oteta huomioon.

      Meidän firman osa-aikaisilla, joille kertyy lomanmääräytymiskuukaudet, vuosilomapäiviä kuluu 6 kpl, kun on lomalla koko kalenteriviikon, vaikka työviikkoina tekeekin vain 2 työpäivää. Tämä perustuu meidän tessin siihen määräykseen, että vuosilomallakin osa-aikaisen työpäiviä ja vapaapäiviä on samassa suhteessa kuin muutenkin.

      Vuosilomalain 10 §:ssä kerrotaan että kk-palkkaiselle, joka ei ole lomalla koko kuukautta, loma-ajan palkka suhteutetaan niin, että se vastaa työntekijälle muutoin vastaavalta ajalta maksettavaa palkkaa. Siis vuosilomaviikon sisältävältä kuukaudelta saa yhteensä saman palkan kuin normikuukaudelta. Kannattanee lukea myös alan työehtosopimusta. Siellä voi olla selventäviä ohjeita ja jopa esimerkkejä. Lisäksi vuosilomalain 15 §:n mukaisesti hänelle ei tarvitse maksaa lomapalkkaa ennen lomaa, koska loman pituus ei ylitä 6 vuosilomapäivää.

      Teidän kannattaisi etsiä joku henkilö, joka osaa vuosiloma-asioita vähän teitä paremmin ja tarkistaa häneltä, miten menee. Sellaisen löytää omasta ammattiliitosta, jos ei ole luottamusmiestä, jolta kysyä.

    • Mis tämmöne

      työpaik?työssä kaksi päivää viikosta ja saa täydet lomat ku ensinnäki et tienaa 2 tai enemmä lomapäivää pitää kk ol töis 14 päivää kk!

      • ....................

        Työntekijä, joka ei työsopimuksen perusteella työskentele joka kuukausi 14 työpäivää, mutta säännöllinen työaika on kuitenkin yli 35 tuntia kuukaudessa, ansaitsee vuosilomaa niiltä kalenterikuukausilta, joina hänelle kertyy työtä tai työssäolon veroista aikaa vähintään 35 tuntia.
        http://www.erto.fi/tyosuhdeopas/vuosiloma/vuosiloman-ansaitseminen


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      92
      6668
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      28
      2672
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      33
      2253
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      75
      1904
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1671
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      6
      1467
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1367
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1351
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      8
      1294
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1243
    Aihe