Puhelinetu

kyssärit

Käytössä puhelinetu (20.-/kk), etuhan kattaa henkilökohtaiset puhelut, tekstiviestit ja multimediaviestit (verottajan sivuilta otettuna). Nyt on kuitenkin niin että työnantaja on laittanut multimediaviestikiellon, ulkomaanpuhelukiellon (en voi soittaa ulkomailta, puheluita voin ottaa vastaan) ja esto maksullisiin yritysnumeroihin. Käytännössä tämä vaikeuttaa henkilökohtaisia sekä työpuheluita, varsinkin tuo maksulliset yritysnumerot. Puhelinliittymän kuukausihinta jää alle tuon 20.- euron. Meneeköhän tämä työnantajalta ihan oikein?

9

2169

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mutumutumutumu

      Työnantaja saa rajoittaa ihan niin paljon kuin haluaa. Järkevää ei tietenkään ole rajoittaa niin paljon, että työkäyttö estyy. Verohallinnon ohje tarkoittaa sitä, mitä enintään voi sisältyä puhelinetuun.

      Laske paljonko maksat veroa tuosta 20 eurosta. Jos se on enemmän kuin henkilökohtainen käyttösi, osta oma puhelin ja rupea neuvottelemaan siitä, että haluat luopua puhelinedusta ja tilalle 20 euroa palkankorotusta

    • kyssärit

      No, siinähän se onkin kun omat puhelut on todella vähäisiä ja tiedän että kun luovun puhelinedusta niin palkkani nousee tuon 20.-, sen verran se aikoinaan vähenikin. Ihmetyttää vaan se että mä maksan edusta 20.-/kk ja liittymä maksaa työnantajalle vähemmän eli työnantajahan tässä hyötyy tavallaan.

      • kuluhaukka

        Maksat puhelinedusta vuodessa sen osan 12 kertaa 20 eurosta, mikä on lopullinen veroprosenttisi ko. vuonna. Saman verran maksat veroa 20 euron palkankorotuksesta. Työnantajalle tulee kuluja myös siitä puhelinkoneesta puhelinkulujen lisäksi.

        Jos puhelinetupuhelimesi on ns. parempi älypuhelin, niin hankkisitko sellaisen itse vai tyytyisitkö halpikseen?


    • kyssärit

      Niin, mulla on ihan peruspuhelin, en roiku sillä netissä, paitsi työsähköpostia lukemassa. Maksoi työnantajalle 2 vuotta sitten 100 euroa.

      • neuvontakonsulentti

        Jos olet tyytymätön tilanteeseen, vaihda puhelinetu palkankorotukseen ja jätä työpuhelin työpaikalle päivän päättyessä. Osta itselles oma puhelin ja liittymä. Siitä joudut varmaan maksamaan ainakin sen, mitä nyt on puhelinedusta maksettava vero, joten et taida oikein rahallisesti hyötyä, ainakaan jos haluat netin puhelimeen. Lisäksi pientä harmia tulee, kun joutuu moneen paikkaan ilmoittamaan uuden oman puhelinnumeronsa ja pitämään töissä mukana kahta puhelinta.


    • kyssärit

      No, mulla oli tuo käytäntö käytössä vuosia kunnes tosiaan otin pari vuotta sitten tuon puhelinedun. Toimi silloin hyvin, puhelinlaskuni olivat n. 4 euroa kuussa. Kuten sanottu, en tarvitse nettiä puhelimeeni ja oma liittymä on edelleen olemassa, vaikkakin nyt käyttämättä joten taidan päätyä siihen vanhaan hyvin toimivaan systeemiin.

      Muut kiitokset neuvoista!

    • Anonyymi

      Miten on, jos vanha työnantajan tarjoama puhelin hajoaa, kuka ostaa uuden?
      Tässä tapauksessa kyse on 6 vuotta vanhasta älypuhelimesta joka on kulkenut mukana työmaalla housujen puhelintaskussa koko tuon 6 vuotta. On saanut varmasti pölyä ja kosteutta vaikka onkin IP67. Ulkoisesti ei naarmuakaan mutta vain simahti. Akkuhan oli jo todella huono eikä päivityksiäkään enää saa.
      Työnantaja on sitä mieltä että minä ostan uuden, mutta olen itse sitä mieltä että en osta koska en tarvitse puhelinta kuin töissä. En nimittäin käytä puhelinta arjessa lainkaan.

      • Anonyymi

        Totta vit...sa työnantaja hommaa luurin, jos ei niin ei sua ainakaan luurilla tarvi päivän aikana tavoitella. Johan tuon sanoo maalaisjärkikin


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Totta vit...sa työnantaja hommaa luurin, jos ei niin ei sua ainakaan luurilla tarvi päivän aikana tavoitella. Johan tuon sanoo maalaisjärkikin

        Tämän kun saisi niiden kalloon kun mielestäni homma on juurikin näin.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      146
      10596
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      56
      3013
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      206
      2839
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      25
      2127
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      17
      1878
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      17
      1699
    7. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      14
      1636
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      18
      1597
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      18
      1543
    10. 82
      1438
    Aihe