Junako muka turvallinen ja mukava?

Päivi Vuokila

Hei.Onko junalla muka hauska matkustaa?Epäilen suuresti oman viime viikonloppuni jälkeen.Lähdin tyttäreni kanssa toijalasta IC49 junalla n.14.30 määränpäänäni Oulainen klo.19.03. Seinäjoen asemalla ajattelin piipahtaa pikapikaa tupakalla,olihan savuton vaunu.Ehdin n.2 savua vetämään kun junan ovet sulkeutuivat ja juna lähti mukanaan lapseni ja kaikki tavarat.Onneksi en ollut ainoa joka jäi asemalle,seuraani jäi 3 miestä.Olisin todennäköisesti seonnut ilman heitä. Lapseni oli heti junasta soittanut isälleen ja isän soittaessa vr:lle vastaus oli että heidän toimenkuvaan ei kuulu lasten hoito.Jumalauta, kukaan konduktööreistä ei ollut junasta ulkona tarkkailemassa tilannetta saati että pilliä olisi soitettu. Onneksi junassa oli fiksuja nuoria jotka hoitivat lapseni määränpäässä ulos junasta kantamuksien kanssa. Suuri kiitos kuuluu myös seinäjoen lipunmyyjälle,hän hoiti asiat niinkuin pystyi. Matka oli minulle ja lapselle niin kova järkytys että vaadin jonkinlaista selitystä vr:n toiminnasta samoin hyvitystä.Olen yli 30v.matkustanut mutta nyt alan katselemaan toista vaihtoehtoa.

15

203

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • reppanoita piisaa

      Juna kulkee aikataulun mukaan, ainakin siihen pyritään. Ei asemalla odotella jos joku mäntti menee ulos tupakalle.
      Melkoisesti järkytyit kun et ymmärrä ihin edes kirjoitit juttusi.

    • MIHIN KIRJOITTAISIN?

      Minkä ihmeen takia olet kirjoittanut tälle palstalle joka ei edes etäisesti kuulu ongelmaasi?
      Suosittelisin pyrkimään eroon tupakasta joka oli Sinun ongelmiisi suurin syy!!!! Tosin itsekin olin aikoinaan ollut tupakan orja, ikinä en tosin saattanut lapsiani vaaraan paheeni takia, tosin esikoiseni lapsuusaikana en ollut vielä tiedostanut ongelman koko vakavuutta.
      Miksi haluat VR:n vastuutuuseen ihan itse aiheutetusta ongelmasta ja MIKSI KERROT SIITÄ TÄÄLLÄ TÄYSIN ASIATTOMALLA PALSTALLA?????
      Oletko todella noin idioottimainen ihminen ettet osaa edes ymmärtää, mille palsytalle kirjoitat

      JOS olisit fiksu ihminen, kävisit asian läpi lapsesi kanssa, unohtaisit turhat syyttelyt ja LOPETTAISIT SEN PAHEESI JOKA ON AINUT syy Sinun ongelmiisi?

    • oma syy!

      Siis juna kulkee myöhässä ja joku hyppii vielä ulos tupakalle jotta vielä enemmän se jäisi myöhään. Hyvä vain että opettavat niitä jotka eivät itse pidä huoltaan ettei "jää" junasta. Juna lähtee heti kun ihmiset ovat päässeet ulos ja matkustajat sisälle. Mitään tupakoitsijoita tarvi odotella!!! Ihan oma syy jos jää kyydistä.

    • Millainen äiti:.!1#%

      .

      "Millainen äiti polttaa tupakkia?????"

      .

    • ei hätiä mitiä

      Voi itäautokin välille jättää, mutta harvoin. Silloin on kyllä aikaa sauhutella tupakki jos toinenkin, tienpenkassa.

      Mikä itäautoista sitten kannattaa valita? Skoda vai Lada? Siinäpä kysymys, joka ansaitsee harkintaa.

      Skodan etuna on epäilemättä hiljaisempi kulku ja nykyaikaisempi rakenne, Lada on taas lujempaa laatua. Ennen skodaa pidettiin ladaa vähäarvoisempana, mutta ajat muuttuvat.

      Ladalla on mallit Kalina, 110 (puikula) ja sitten vanhat takatuupparit (2105, 2107 ja nappisilmä 2103). Malli 2107 tuli tunnetuksi ns. Breznevin mersuna pramean ulkonäkönsä ja korkean varustelunsa ( kierroslukumittari, kuormituksen mukaan säädettävät ajovalot, kaksinopeuksiset lasinpyyhkjät ym.) ansiosta.

      Nappisilmänä tunnettu 2103 on kuitenkin monen mielestä se oikea ja alkuperäinen Lada. Tällä mallilla Lada on saavuttanut nykyisen maineensa. Mallissa 2105 on 1500cm3 yläpuolisella nokka-akselilla varustettu moottori, jossa venttiilikoneisto on hihnakäyttöinen, siis rallattavaa ketjua hilajisempi.

      Kaikki ladat ovat tilavia ja ajoltaan hyviä, jopa erinomaisia autoja. Ne ovat luotettavia, varaosat ovat edullisia ja korjauksia voi tehdä yleensä itse. Kaikki tietävät Siperian oloihin suunnitellut Ladat lämpimiksi ja turvallisiksi talviautoiksi.

      Skoda on uusilla malleillaan yrittänyt nousta itäautojen kärkipaikalle. Ainakin mallit fabia, octavia ja felicia kannattaa itäautoa harkitsevan koeajaa. Niistä olen kuullut paljon hyvää, mutta en ole niillä itse ajanut. Kun nyt olen kuitenkin Ladamies.

      • Skodalla menee hyvin

        Lada on kieltämättä lujaa laatua, mutta väittäisin että Skodalla menee nyt niin hyvin, että on jo mennyt Ladasta ohi. Volkswagenin vetoapu Skodalle on kestänyt paljon kauemmin kuin Renaultin ja Nissanin apu Ladalle. Saksalainen autokuvalehti AutoBild testasi Skoda Rapidia Lada Grantaa vastaan ja Skoda vei voiton http://www.autobild.de/artikel/skoda-rapid-lada-granta-vergleich-4384257.html
        On tietty huomioitava Ladan 5000€ edullisempi hankintahinta ja kieltämättä huonommilla teillä ja kaukana huoltopalveluista Lada on parempi valinta. Niinkuin nimim Mikkel kertoo, Ladan korjaa ruuvimeisselillä ja parilla vanhalla sukalla,kun taas Skoda on täynnä vaikeasti korjattavaa elektroniikkaa


    • Tapsa.

      Tosi törkeitä viestejä muutama ylläoleva. Äidillä oli varmasti melkoinen hätä,kun juna lähti lapset mukanaan. Ja viestien kirjoittajat syyttävät Äitiä tupakan poltosta. Mitähän paheita kirjoittajilla on. Ainakin tuntemattomien Ihmisten haukkuminen.
      Ei junat saa lähteä,ja jättää matkustajia asemalle.

      • tapsaton

        Ihan varmasti oli suuri hätä, itseaiheutettu hätä ei oikeuta yleiseen myötätuntoon.


    • ratareiska

      tapsa: juna saapui Seinäjoelle 7 minuuttia myöhässä. Aikataulun mukainen pysähdysaika 4 minuuttia. Lehti tietojen mukaan juna pysähtyi ton 4 minuuttia, konnari puhalsi pilliin lähdön merkiksi. Päivi tästä huolimatta lähti ulos tupakalle. Jokainen huolehtii että on kyydissä kun juna lähtee. Miten kauan tupakalla käyviä sitten odotellaan jos aikatauluun merkitty aikakaan ei riitä? Sadat matkustajat siis venttaa kun kaikki on saanu nortin poltetuksi. Miten kaikki muut matkustajat ehti junaan? Miten mahdollista että ehkä sata matkustajaa ehti junaan mutta yksi ei?

      • itäreiska

        Kiitos,ratareiska asiallisesta jutusta, PAITSI että koska koko tarina ei kuulu tälle palstalle, ihmettelen miksei ylläpito ole koko typeryyttä poistanut tai siirtänyt asiallisempaan paikkaan?


    • Pääseekö perille?

      Onhan se törkeää,jos junat jättää matkustajat asemalle.
      On kauan kun viimmeksi olen matkustanut junassa,ja varmasti menee kauemmin,kun matkustan junassa. Ei näköjään ole varma et pääseekö perille,vai jääkö johonkin väliasemalle.

      • resiinaralli

        tässä tapauksessahan juna ei jättänyt matkustajia vaan yksi matkustajista jäi junasta itse pois kun ei palannut tupakalta laiturilta. Muut matkustajat nousivat junaan sen lähtiessä, lähtöhetkellä konnarin pillivihellysten jälkeen. Tämän ketjunaloittanut kirjoittaja ei noussut junaan lähtöhetkellä. Kyllähän jos aikoo matkustaa niin kannattaa siihen junaan myös nousta kyytiin. lIlmeisesti et tiedä tapausta?


    • mie taas

      Niin niin mutta minun teki hirveesti tupakkaa ja menin röökille, kun juna pysähty. En saanutkaan tarpeeksi nikotiinia yhestä tupakasta, joten jouduin vetämään vielä toisenki röökin, ennenkuin alkoi edes vähän helpottamaan. Juuri kun olin sytyttämässä kolmatta savuketta, niin juna lähti ja jäin yksin laiturille kessuttemaan. Kahden rööki askin jälkeen vasta tuli seuraava juna johon pääsin kyytiin.

      • Veturinkuljettaja

        Veturinkuljettajana tiedän nämä ongelmaihmiset jotka vähät välittävät kellosta ja aikataulusta kun nikotiininhimo vie järjen jopa jättää oman lapsensa yksin vaunuun.
        Emme yksinkertaisesti voi jättää juniamme myöhään muutaman välinpitämättömän matkustajan takia, olkoonkin että ovat asiakkaina maksaneet matkansa mutta muutkin ovat.

        Olen usein nähnyt peileistä kun juna lähtee ja nämä tupakkatyypit juoksevat junan perässä mutta aivan turhaan sillä me emme pysähdy eivätkä ovet enää aukene, työnantaja on näin meidät ohjeistanut. Ovista vastaa konnari eikä kuljettaja, pendo on poikkeus.
        Turha väittää, että me kuljettajat lähdimme jostain etuajassa, joka lähtö-ja tuloaika kirjautuu automaattisesti ylös ja on tarkistettavissa. Lisäksi kuljettaja maksaa taksimaksun jos on väärässä, koskaan en ole kuullutkaan jotta jokin kolleeega olisi näin joutunut tekemään eikä konnarit edes anna valmiusmerkkiä etuajassa tai erittäin harvoin.

        Todella typerää ja itsekästä jättää lapsi yksin junaan ja mennä ulos tupakalle, fiksu ottaisi edes rahansa ja kännykän mukaansa, konnaritkaan eivät voi nähdä joka tolpan taakse tai erottaa saattajista mukanaolevia matkustajia.

        Tässä työssä olen todennut 35 vuotta kuinka ihmiset osaavat olla ajattelemattomia ja itsekkäitä, koskaan eivät myönnä omaa tyhmyyttään vaan aina VR:n ja henkilökunnan syytä kaikki.
        Tähän työhön on aina ollut rankka seula eli erittäin vaikeaa päästä taloon, parhaat valitaan ja hakijoita on tuhansia muutamaan paikkaan, osaamme kyllä työmme kun parimiljoonaa on tullut junaa ajettua ja muutama itsari paukahtanut veturinkeulaan. Hermot pitää olla rautaa ja osata paljon muutakin kun vetää sätkää osaamatta katsoa kelloa kuten eräät.
        Pari kuukautta enää eläkkeeseen kun tulee nyt 55v täyteen, hyvää matkaa silti!


    • wr sucs

      WR:llä en matkusta enään. Pidä tunkkisi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      5275
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3287
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1857
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1830
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1685
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1531
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1415
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1306
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1297
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1277
    Aihe