Kananmuna päivässä?

neuvottalteen

Uskallanko alkaa syömään yhden kananmunan päivässä?

Hiukset ovat niin huonokuntoiset, että mietin voisinko syödä tälläisen tehokuurin?

Alan nyt syömään lisäksi Pikasolia, Biotiini Hair-Strong ja D-vitamiinia.

Kuinka monta kananmunaa uskaltaisi syödä viikossa, jos keho ei ole tottunut tuollaiseen ennen?

Hiukseni ovat tosi huonokuntoiset liiallisen värjäämisen jäljitltä ja nyt projektina on hiusten uudelleen kasvatus sekä oman värin takaisin saaminen.

Auttakaahan minua!

37

3848

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Miksi muna?

      Panosta hyviin öljyihin. Vähintään 25 % päivän kokonaisenergiamäärästä pitäisi saada rasvoista. Ei haittaa, vaikka söisi 35 %, sekin on hyvissä rajoissa. Oliiviöljy, macadamiaöljy, rypsiöljy, avocadoöljy... Pähkinöitä, avocadoja, siemeniä, lohta.

      Öljyjä voi käyttää myös ulkoisesti. Öljyhoitoa. Kokeile kookosöljyä yöksi.

      Proteiinia tarvitset myös. Kananmunan valkuaisessa on hyvää proteiinia, mutta en ehkä söisi sitä keltuaista kun muutaman kerran viikossa. Jos on kolesterolin kanssa ongelmaa, pari keltuaista viikossa riittää. Muuten voit vedellä aika huoletta. Valkuaisia voi syödä montakin päivässä.

      Yksi muna päivässä ei riitä proteiiniksi. 1,8 g proteiinia omaa painokiloasi kohti on varmasti riittävä määrä jos samalla treenaat.

      Laita ruokavalio kuntoon, niin ei tarvitse syödä mitään ihmelisiä.

      • hiusravinneluonnosta

        Kanamunia suurin osa voi syödä vaikka muutaman keltuaisineen päivässä. Kanamunan keltuaisen lesitiini estää kolesterolin haitat.
        On paljon bodaajia jotka syövät jopa 3-4 kanamunaa päivineen keltuaisineen.

        Oliiviöljy hoitaa hiukasia syötynä neitsytoliiviöljynä ja ihan hiuksiin käytettynäkin.

        Pähkinät ja manteli ovat myös hyvää hiusruokaa. Ilman suolaa ja paahtamista tietenkin, ja mantelit kuorimattomina.

        Kirjolohta, silakkaa ja muuta rasvaista kalaa söisin myös.


    • Kaljuuntuva

      Kananmunassa on hyvää proteiinia, mutta itse kiinnittäisin huomiota hivenaineisiin. Syö sinkki- ja B-vitamiinitabletteja sekä kalaöljykapseleita. Pese hiukset mahdollisimman hellävaraisella shampoolla ja ehdottomasti vältä kaikkia väriaineita, ne ovat todella myrkkyä. Hiuslakat on syytä jättää myös väliin.

    • JuutalaisetOvatRotu
      • mjuna_työmatka

        välipala eväs
        juustoraastetta kuivayrttejä ja jääkaapin kasvista pljäytä muffins silikon vuokaan ja muna vatkattuna päälle. 12 min 150 uunissa ja mukaan, kotiin tm ravitseva välipala


    • OmarBaba

      Näin on ja keltuaisessa on ne vitamiinit ja proteiiniakin enemmän

    • JuutalaisetOvatRotu

      Lisäksi keltuainen maistuu paremmalta.

    • kyllä.

      Kananmuna on yksi maailman täydellisimmistä ruuista. Yksi muna sisältää kuusi grammaa proteiinia ja kaikkia välttämättömiä aminohappoja. Siinä on kaikkia rasvaliukoisia vitamiineja, montaa eri kivennäisainetta sekä folaattia, joita me suomalaiset saamme ruokavaliostamme aivan liian vähän.

      Keltuaisessa on antioksidantteja erityisesti luteiinia ja kseaksantiinia, jotka ehkäisevät merkittävällä tavalla silmänpohjan rappeumaa. Munassa on koliinia, joka osallistuu aivojen, hermoston sekä verenkiertoelimistön toimintojen säätelyyn, sekä valkuaisaineosia, jotka laskevat verenpainetta ja suojelevat virustaudeilta. Suojaravinteet imeytyvät kananmunasta noin puolet tehokkaammin kuin kasviksista.

      Ja kuitenkin me suomalaiset syömme munia vain noin kymmenen kiloa henkeä kohti vuodessa. Se tekee kolme munaa viikossa. Tähän on laskettu mukaan myös kaikki munat, jotka käytetään ruoanlaittoon: lettutaikinoihin, marenkeihin, pullien voiteluun ja majoneesikastikkeisiin. Miksi ihmeessä niin vähän?

      Kolesterolin takiapa tietenkin.

      Kauhea kolesterolipommi?

      Kananmunat synnyttävät vahvoja mielikuvia kolesterolisodan tuoksinasta. 1980-luvulla asiantuntijat kehottivat välttämään munia. Markettien munahyllyillä törmää edelleen ihmisiin, jotka empivät ostaa munia, ”kun niissä on sitä kolesterolia!”

      On totta, että munissa on kolesterolia. Se ei kuitenkaan päädy sellaisenaan elimistöön, sillä maksa säätelee veren kolesterolipitoisuutta. Jos ruoka sisältää vähän kolesterolia, maksa tuottaa sitä elimistön tarpeiksi. Vastaavasti, jos kolesterolia on paljon, maksa vähentää omaa tuotantoaan.

      Munia syödään usein epäterveellisissä yhteyksissä: pyttipannun päällä, hampurilaisen välissä tai pekonin ja vaalean leivän kanssa. Mutta jos munat yhdistää aterioihin, jotka sisältävät paljon kasviksia, veren rasva-arvot pysyvät tasapainossa. Ei ole olemassa mitään todisteita siitä, että munien syöminen lisäisi sydäntautiriskiä. Harvardin yliopistossa tehdyssä tutkimuksessa ei löydetty 14 vuoden seurannan aikana lainkaan eroa sellaisten henkilöiden välillä, jotka söivät yhden munan viikossa tai vaihtoehtoisesti useamman kuin yhden munan päivässä.

      Ruokavaliossa ratkaisee aina kokonaisuus.

      Ehkäpä innostut tekemään kasvispitoisia munakkaita tai ruokaisia salaatteja, joissa on keitettyä kananmunaa.

      Munat voivat auttaa myös painonhallinnassa. Yksi kananmuna sisältää noin 80 kilokaloria ja hieman yli viisi grammaa hyvää rasvaa.

      Eräässä tutkimuksessa, jossa tutkittavat söivät kananmunaa sisältävän aamiaisen, ylipainoiset laihduttajat pudottivat 65 prosenttia enemmän painoa kuin saman verran huonoja hiilihydraatteja syöneet vertailuryhmäläiset. Munalla päivänsä aloittaneet söivät lounaalla keskimäärin 112 kilokaloria vähemmän ja vuorokauden aikana huikeat 400 kaloria vähemmän kuin vertailuryhmä. Tiedetään, että kananmuna saa elimistön tuottamaan runsaasti hormonia, joka hillitsee ruokahalua ja syömistä.

      Munia syövillä ihmisillä on todettu olevan parempi ruokavalio. Tutkijat arvelevat, että tämä johtuu munia syövien ihmisten taipumuksesta syödä munapitoisia aamiaisia. Koska muna ylläpitää kylläisyyttä, ruokavalio pysyy paremmin tasapainossa koko päivän.

      • Freakier

        kiitokset tästä kattavasta esityksestä kirjoittajalle - toivottavasti moni luki läpi ajatuksella.
        Tuore kananmuna on myös helppo sekoittaa lasissa vaikka tuoremehun kanssa, ja kulauttaa alas aamutuimaan!


      • jkkjjhkk

        Olipa kyllä joo hyvä, kirjoitus. Itse tiesinkin tuosta jo suurimman osan, mutta muutama uusi asiakin oli. Itse pudotin joskus painoa 20kg kolmen kuukauden aikana ja tuolloin söin 4-12 kananmunaa joka päivä. Nykyään syön vain muutaman päivässä.


      • VittuMikäIdiootti
        jkkjjhkk kirjoitti:

        Olipa kyllä joo hyvä, kirjoitus. Itse tiesinkin tuosta jo suurimman osan, mutta muutama uusi asiakin oli. Itse pudotin joskus painoa 20kg kolmen kuukauden aikana ja tuolloin söin 4-12 kananmunaa joka päivä. Nykyään syön vain muutaman päivässä.

        Hyvä kirjoitus? Ei minkäänlaisia lähdeviitteitä. Eli sinä uskot, jos joku kirjoittaa saunatonttuja olevan todistetusti olemassa, ilman että vaatisit nähdä todisteet? Jos se vain sinusta kuulostaa kivalta ja oikealta.

        Vittu miten tyhmiä ihmiset on.


      • jhhjhhj

        Helpottiko? Missä kohdassa sanoin, että uskoin kaiken? Ja mitä sitten vaikka olisikin lähde viite...? Se olisi linkki johonkin sivulle missä olisi sitten "se" tutkimus ja siinä vakuutettaisiin kuinka kananmuna parantaa kaikki taudit ja takaa pitkän elämän ja tutkimuksen on tilannut joku kanalan omistaja...


    • 4+4

      "Hiukseni ovat tosi huonokuntoiset liiallisen värjäämisen jäljitltä ja nyt projektina on hiusten uudelleen kasvatus sekä oman värin takaisin saaminen.

      Auttakaahan minua! "

      Hiusten kasvusykli on omanlaisensa, kuukaudessa tai parissakaan, ei tapahdu näkyviä muutoksia, vaikka itse tuote toimisikin. Lepovaiheessa oleva hiusnysty ei siis ala tuottaa muutamassa päivässä uutta karvaa, vaikka olisi mikä aine tahansa käytössä. Hiusnysty viettää sen lepovaiheensa, ja kun karva alkaa lopulta (toivottavasti) kasvaa, se kasvaa noin 1-2cm kuukaudessa.

      Mitään mullistavaa ei siis tapahdu kuukaudessa, eikä edes kahdessa.

      Puoli vuotta on mielestäni minimiaika, ja sekin optimismia, jotta mitään näkyvää muutosta tulee, jos tuote/hoito toimii. Puhuisin mieluummin jo vuoden käytöstä, ennen isompia selkeitä tuloksia.

      Lyhyiden hiusten palautuminen pitkäksi kestää reilusti yli vuoden.

      Syö kunnon ruokaa.

      http://personal.inet.fi/koti/remeli/ravinteet.htm

    • 2 munaa päivässä

      Monet varmasti muistavat sen ajan, kun mieleemme iskostettiin, että kananmunien syönti tukkii verisuonet ja vie varmaan ennenaikaiseen kuolemaan. Vielä nykyäänkin monet pelkäävät kananmunien syöntiä virheellisten käsitysten vuoksi, jotka ovat peräisin menneiltä vuosikymmeniltä.

      Toisin kuin meitä peloteltiin, niin kananmunien syönti ei tuki verisuonia tai aiheuta muitakaan terveyshaittoja. Tilanne on itse asiassa ihan päinvastainen: Kananmunat ovat hyvällä syyllä todellista superruokaa esimerkiksi sydänterveyttä ajatellen. Kananmuna on myös loistava proteiinin lähde ja se sisältää runsaasti vitamiineja ja mineraaleja.

      Kananmunat sisältävät runsaasti antioksidantteja, joista voi olla apua monenlaisten sairauksien ehkäisyssä. Tutkijat ovat havainneet, että kaksi raakaa kananmunan keltuaista sisältää yhtä paljon antioksidantteja kuin 25 grammaa karpaloita. Tutkijoiden mukaan ihmisiä tulisikin rohkaista syömään enemmän kananmunia, koska ne ovat niin terveellisiä. Suomalaiset syövät keskimäärin vain 3 kananmunaa viikossa, joka on kananmunien terveellisyyttä ajatellen todella vähän.

      Kananmunien suhteen on erityisen tärkeää huomioida laatutekijät etenkin jos kananmunia syö runsaasti. Voi olla mahdollista, että tehotuotettujen munien runsas syöminen ei ole pitkässä juoksussa hyvä juttu terveyttämme ajatellen. Tämä johtuu siitä, että tehotuotetut kananmunat ovat esimerkiksi rasvahappokoostumukseltaan huomattavasti huonompia, kuin laadukkaat kananmunat. Lisäksi on hyvä muistaa sekin, että laadukkaat kananmunat sisältävät paljon enemmän vitamiineja kuin tehotuotetut kananmunat.

      Kun puhutaan ruokakauppojen valikoimasta, niin luomumunat on parempi vaihtoehto kuin tehotuotetut kananmunat, mutta myös nämä luomumunia munivat kanat voivat syödä ruokaa joka on kaukana siitä ruoasta mitä kanan olisi hyvä syödä. Ja tunnetusti kananmunien laatu riippuu täysin siitä, mitä kana syö ja minkälaisissa oloissa se elää.

      Parhaimmat munat löytyvät yleensä pieniltä tiloilta, joissa kanojen elinolot ja ruoka on sitä mitä kanoilla kuuluu olla. Vaikka pieneltä munatilalta ei saisikaan mitään luomusertifioituja munia, niin usein nämä munat ovat laadun suhteen huomattavasti parempia kuin kaupoissa myytävät luomumunat.

      Jos ostat munia kaupasta, niin kannattaa suosia ainoastaan munia, jotka ovat viileähyllyssä. Kananmunat säilyvät huoneenlämmössä priimakunnossa vain noin 10 päivää, mutta viileässä ne voivat säilyä erinomaisena helposti yli kuukauden. Säilyvyyden kannalta pahinta on lämpötilanvaihtelut. Eli jos ostat kaupasta munia, jotka on säilytetty huoneenlämmössä, niin älä pistä niitä kotona jääkaappiin.

      Munat kannattaa säilyttää omassa pakkauksessa. Pakkaus vähentää munasta ilmakanavien kautta tapahtuvaa hiilidioksidin ja veden haihtumista ja estää vieraiden hajujen ja makujen siirtymistä ympäristöstä muniin.

      Kananmunan terveysvaikutukset saa hyödynnettyä parhaiten jos sen syö mahdollisimman vähän kuumennettuna. Esimerkiksi keltuaisen antioksidanttipitoisuus vähenee puoleen jos sen kypsentää.
      http://www.terveydenjuuri.fi/kananmuna-on-todellista-terveysruokaa/

    • Wittusen

      Mielenkiintoista!

      Tämä kolesterolikammo on meille opetettu vailla mitään tietoa: Se oli ensteks tuottavaa margariiniteollisuudelle sotkettuna kolesteroliin ja sitten statiineitten valmistajille. No noita uskomuksia voipi kyllä omaksua ei siinä omaa järkeä tarvitse käyttää.

      Mitäpä on kirjoitettu kolesterolista? Kahotaan.

      http://www.prometheus.fi/terveys/kole.htm

      Mitä sitten margariinin autuudesta joka muka pelasti monta sielua ennenaikaiselta kuolemalta.?

      http://wainanjutut.blogspot.fi/2012/03/tuhannen-tutkimusta-pohjois-karjalaan.html

      Sitten se vihoviimeinen pelastaja eli statiinit.

      https://sites.google.com/site/leinoutriainen/

      • järkeä peliin

        Pysy sinä siellä sianrasvakarppaus -osastolla. Jokainen tietää, ettei niillä eväillä voi treenata tuloksellisesti. Epäterveellistä ja vaarallista tuollainen vääristely.

        Sun "tiedot" on pelkkää pseudotiedettä.


    • ruokavalio.

      Eläinrasvat eivät tuki suonia eivätkä aiheuta mitään terveyshaittoja.

      Tämä on kumottu jo 30 vuotta sitten.

      Valtimonkovettumatauti, arerioskleroosi, johtuu verisuonen seinämään kertyneestä kalkista, osoitttaa jälleen uusi tutkimus. Kolesterolin merkitys on vähäinen tai olematon. Rasvainen ruoka ei aiheuta sydäntauteja, kuten yleisesti uskotaan, sanoo englantilainen sydänlääkäri BBC:n haastattelussa.
      http://www.tritolonen.fi/index.php?page=news&id=2559

      • Kemiaa, ääliö...

        Miksi se kalkki sitten kertyy juuri kovia rasvoja paljon syöville, eikä hyviä öljyjä käyttäville?


      • Mutta Muttanen

      • Kemiaa, ääliö...
        Mutta Muttanen kirjoitti:

        "Miksi se kalkki sitten kertyy juuri kovia rasvoja paljon syöville, eikä hyviä öljyjä käyttäville? "

        PK-projektissa korvattiin kovarasva kovetetulla rasvalla tuon tiedon mukaan>

        http://wainanjutut.blogspot.fi/2012/03/tuhannen-tutkimusta-pohjois-karjalaan.html

        Ja

        http://www.prometheus.fi/terveys/kole.htm

        Margariinissa ei ole transrasvoja. Joskus on vähän ollutkin, muttei 1990-luvun jälkeen.

        Kovaa rasvaa ei todellakaan korvattu margariinilla. Vai paljonko syöt margariinia päivän aikana? Siveletkö sitä vähärasvaisen lihan päälle? Heitätkö löntin rasvattoman maidon sekaan?

        Kova rasva korvattiin kasviksilla.

        Lähdekritiikkiä, hei... blogikirjoitukset eivät täytä vaatimuksia.

        http://www.ravitsemusneuvottelukunta.fi/portal/fi/vinkkeja viisaisiin valintoihin/rasvat/


    • kemiaa...
    • kokonaisuus aina

      Voi halutaan osoittaa sydämelle haitalliseksi

      Lääkärilehdessä 38/2013 (s. 2351-7) julkaistussa voin käytön ja sydäninfarktiriskin yhteyttä selvittäneessä dosentti Voutilaisen ym. alkuperäistutkimuksessa todetaan, että runsas voin käyttö (keskimäärin 73 g/pv) oli yhteydessä lisääntyneeseen sydäninfarktiriskiin. Väärinkäsitysten välttämiseksi todettakoon heti alkuun, että ravitsemuksessa kohtuus aina kannattaa, olipa
      kysymyksessä luontainen voi, luontaiset ravintoöljyt tai sitten ja erityisesti margariini.

      Hakiessaan aikaisempia voin/maitorasvan ja sydäninfarktin välistä suhdetta koskevia tutkimuksia kirjoittajat eivät ole löytäneet ainuttakaan, joka tukisi nyt saatua tulosta. Sellaisia ei ole. Sen sijaan lukuisat tutkimukset osoittavat, ettei rasvaisillakaan maitovalmisteilla tai maitorasvalla/voilla ole yhteyttä miesten lisääntyneeseen sydäninfarktiriskiin, sepelvaltimotautisairastuvuuteen tai -kuolleisuuteen yleensäkään.

      Voutilaisen ym. tutkimuksessa voin käyttömäärä perustuu tutkimuksen alussa tehtyyn neljän päivän ruokapäiväkirjan pitoon. 16 vuotta kestäneen tutkimuksen kuluessa ei mahdollisia ruokatottumusten muutoksia ole tarkistettu. Menetelmä sisältää suurta epävarmuutta ja on erityisesti voin/maitorasvan kulutuksen mittarina auttamattomasti vanhentunut. Tosin kirjoittajat toteavat perustelematta, että menetelmä sopii hyvin voin kaltaisten ruoka-aineiden kulutuksen selvittämiseen.

      Kuitenkin maitorasvan/voin käyttö voidaan määrittää ihmisen rasvavarannosta, so. verestä tai rasvakudoksesta. Vain maitorasvassa esiintyvät penta- (C15) ja heptadekaanihapot (C17) leimaavat ihmisen rasvakoostumuksen. Määrittämällä nämä rasvahapot saadaan tieto nautitun maitorasvan määrästä. C15/C17-täsmämenetelmällä tehdyt tutkimukset osoittavat, ettei maitorasvalla ole yhteyttä lisääntyneeseen sydäninfarktiriskiin. Päinvastoin, mitä enemmän maitorasvaa on kulutettu, sitä vähäisempi on sydäninfarktin riski. Onkin käsittämätöntä, etteivät Voutilainen ym. ole viitanneet näihin tutkimuksiin.

      Vaikuttaa siltä, että nykytutkimuksen menetelmiin ja niiden selkeisiin tuloksiin viittaamatta ja niistä täysin piittaamatta maassamme halutaan pakonomaisesti, mutta epätoivoisesti osoittaa voi/maitorasva haitalliseksi sydämelle.

      Lääkärilehti 47/2013 vsk 68 s. 3060

    • luomulla seisoo varm

      Olen päässyt luomumuna renkaaseen josta saan noin kerran kuussa haluamani määrän munia. Syön niitä pari päivittäin. Alkuperäinen syy munien syöntiin oli juurikin proteiinin saaanti. Minulla alkaa päästä huippaamaan jos syön tehotuotettuja munia pari kuukautta päivittäin, lääkärissä ei vikaa löydetty mutta epäilen kanojen stressi hormonien siirtyvän muniin jotenkin.

      Haluan myös tukea pikukanaloiden toimintaa ja maksaa suoraan tuottajalle reilua hintaa hänen työstään. Ottakaa yhteyttä alueenne pikkukanaloihin ja ostakaa munat suoraan tuottajalta saatte iloisen kanan stressittömiä ja laadukkaitten munien lisäksi hyvän mielen.
      Meillä munat säilyy tuottajan ohjeiden mukaan vähän viileessä hyvin kuukaudenkin

    • saat manboobsit

      Ei missäännimessä kannata!
      Kananmuna sisältää kanojen (eli naiskanojen, ei kukkojen) estrogeeniä ja alentaa testosteronitasoja ja nostaa kolesteroli tasoja. Kananmunan kolesteroli ei imeydy eikä siitä näinollen muodostu testosteronia vaan se varastoituu ja muuntuu estrogeeniksi ja saat lopulta miestissit...gynekomastia...manboobsit.

      Joten älä syö kananmunia, muista se!

      • Onko jotain lähdettä tuolle väitteelle? Itse meinaan syön minimissään sen 10 munaa päivässä ja rasvaakin on jonkin verran ja salilla tulee käytyä, mutta mitään man boobseja ei kyllä ole...

        Toiseksi, miksi juuri kanamunien kolesterooli muuttuisi estrogeeniksi, eikä vaikka kanankoipien, tai naudan lihan kolesterooli? Väitätkö myös, että kananmunat sisältäisivät estroneegi-hormoonia jo itsessään, vai kuinka väitteesi pitäisi tulkita?


    • gynet tulee

      Toi on muuten ihan totta!
      mm. kolesterolista valmistuu testoa, mutta munan kolesteroli ei imeydy vaan varastoituu, muuttuu estrogeeniksi eli naishormooniksi ja tekee miestissit!
      Lisäksi tukkii verisuonet, joten munaa naamaan jos naiseksi halajaa...

    • terve...
      • VAROKAA IHMISET!!!!!

        Joo, mäkin teen blogin ja kirjotan sinne totuuksia kaikesta....huh huh...
        ÄLKÄÄ HYVÄT IHMISET KOSKEKO KANANMUNIIN JA SOIJAAN, MIESTISSIT TULEE. Soijassa on kasviestrogeeniä ja kananmunan kolesteroli varastoituu ja muuntuu estrogeeniksi ja tukkii verisuonet!!!
        Teistä tulee naisellisia, jos syötte!!


      • VAROKAA IHMISET!!!!! kirjoitti:

        Joo, mäkin teen blogin ja kirjotan sinne totuuksia kaikesta....huh huh...
        ÄLKÄÄ HYVÄT IHMISET KOSKEKO KANANMUNIIN JA SOIJAAN, MIESTISSIT TULEE. Soijassa on kasviestrogeeniä ja kananmunan kolesteroli varastoituu ja muuntuu estrogeeniksi ja tukkii verisuonet!!!
        Teistä tulee naisellisia, jos syötte!!

        Millä mekanismilla kolesterooli juuri kanamunista muuttuisi estrogeeniksi? Tietääkseni lähes kaikki anaboliset hormoonit, kuten myös testosteronin elimistö rakentaa kolesteroolista, joten ilman kolesteroolia ei ole myöskään testosteronia. Ja toiseksi, miksi juuri kanamunan kolesterooli muuttuisi juuri estrogeeniksi, eikä vaikka naudan lihan kolesterooli?


    • Munakukko

      Kukon munat on parhaita! Niissä ei ole estrogeenejä vaan pelkkää testoa!
      Lihasten kasvu nopeutuu huomattavasti kun ottaa kukolta suihin pari kertaa päivässä!

    • hgnbdzbxfgb

      Nee ke rin munaa kun imeä lutkutat niin saat parhaat tulokset.

    • munikki

      valkuaisia ihan rajattomasti
      keltuaisia tai kuoria maun mukaan
      käytännössä alkaa tehdä huonoa

    • lkjhpoijuh

      Tää muna taitaa olla mulle laiskan pullealle sopiva ruoka?

      • aitoBlueteam

        munaa

        munaa kaikille


    • Itse syön kennollisen munia päivässä, joka päivä ja joskus kaksi kennoa, eli 10 - 20 munaa päivässä. Miksei niitä nyt muka uskaltaisi syödä? Ei se kolesterooli niistä kanamunista ole sama asia kuin kolesterooli veressä. On ihan tieteellisillä tutkimuksilla osoitettu ettei ravinnoksi naututun kolesteroolin määrä vaikuta veren kolesterooli tasoon. Jos et usko, niin käy vaikka lukemassa ylen artikkeli: http://yle.fi/uutiset/3-6154008, jossa todetaan että:

      "THL:n tutkimusprofessorin mielipidettä ei horjuta edes alkuvuonna julki tullut amerikkalaistutkijoiden meta-analyysi eli yhteenveto lukuisista aiemmista tutkimuksista. Siinä todettiin, että kovan eläinrasvan syöminen ei lisännyt sepelvaltimotaudin tai aivohalvauksen riskiä." (http://yle.fi/uutiset/3-6154008)

      Että siitä vaan munia popsimaan. Kanamuna sisältää super paljon tärkeitä vitamiineja, kuten B12 vitamiinia ja koliinia. Parhaiten saa kanamunat syötyä niin, että laittaa kiehuvaan veteen 6 minuutiksi ja sieltä heti kylmään veteen, niin jää keltuainen lähes kokonaan nestemmäiseksi ja on mukavampi syödä kuin täysin kovaksi keitettyjä (varsinkin jos alkaa menemään yli 10 klp. päivässä).

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1866
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1638
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1564
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1517
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1405
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1138
    Aihe