5:2 ruokavalionne

Piisami

Te jotka olette olleet tuolla pätkäpaastolla 5:2 niin kertokaa miten syötte sinä aikana. Lähinnä mua kiinnostaa mitä syötte niinä normaalipäivinä.. Oon aloittamassa tätä paastoa, mutta pelkään sitä etten osaa syödä noina normaalipäivinä oikein.. Oon aina ollut huono syömään, syön kalorimäärällisesti ihan liian vähän tai sitten liikaa.. Mulla ei oo oikeen mitään rutiinia mun syömisen kanssa nykyään koska syön sillon ku huvittaa ja mitä tekee mieli. Joskus päivä voi kulua niinkin, että syön ekan kerran vasta iltapäivällä, koska aiemmin ei oo ollut nälkä tai ei oo tehnyt vaan mieli syödä mitään. Ja aamupala on mulle ehkä se isoin haaste, sitä on vaan niin vaikea saada alas, oli se kello sitten mitä tahansa.

Laskin että päivät jolloin en liiku (käy lenkilllä tai salilla) tulisi minun syödä noin 1600-1700 kcal mutta ahdistaa ajatuskin siitä että noina normaalipäivinäkin pitäisi laskea kaloreita koko ajan.. Että nyt sais antaa vinkkejä huonosti syövälle ihmiselle tähän paastoon liittyen! Olis tarkoitus myös saada tuo liikuntamotivaatio taas kohdalleen tän paaston aikana ja ruveta käymään lenkillä ja kuntosalilla.

Paastopäivinä olen ajatelllut syödä aamupalan ja lounaan joista tulee se 500kcal niinkuin tuossa yhdessa kirjassa neuvottiin, ja sitten syön seuraavan kerran vasta seuraavana aamuna kun on taas "normaalipäivä". Näin mulle tulee joku 16-18h aikaväli jolloin en syö ja keho saa olla siinä jossain paastotilassa vai mikä nyt olikaan..

Sen vielä sanon että ylipainoa ei ole, ylimääräistä on kertynyt ympäri kroppaa viimevuosien aikana, mikä ärsyttää. Mutta painoindeksi on normaali. En lähde paastolle pelkästään sen takia että se tiputtaa painoa koska mun tavote ei oo nyt tiputtaa hirveesti kiloja. Haluan virkistyä ja saada kroppani edes sentin kiinteämpään kuntoon jotta saisin taas motivaatiota tuonne kuntosalille ja lenkkipolulle.

Kiitos vastaajille!

2

140

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • paastoaaaja

      minulla on kolmas viikko menosso. ensin ei tapahtunut mitään painon kanssa, johtuu kuulemma siitä että kehon täytyy tottua. nyt sit yks kaks on kaks kiloa lähtenyt yhdellä kertaa. en ole lihava vaan teen tämän siitä syystä että katson jos kolestroli laskee niin kuin olen kuullut ja 3 kesäkiloa haluan pois.

      itse syön joko kanaa tai lohta 1257 150 gramman palan 10.30 ja 17.30 lisänä noin 4 dl vihanneksia. en olen niin nuuka kerta kuntoilen paastopäivinä aika rankasti.
      teen vain kaksinkertaisen annoksen niin ei tarvi kun lämmittää ilalla. sopii minulle että pääsee helpolla. sit juon paljon yrtti teetä ja teetä mikä on tarkoitettu paastoajille.
      muina päivinä syön ihan normaalista, joskus otan lisää ruokaa mutta yritän pysyä yhdessä annoksessa. tämä viikonloppu tuli syötyä vähän liikaa kahvileipää mut se oli vain poikkeus. perjantaina taas sit vaakalle:)
      kaikenkaikkiaan laskin että tulee 40 tuntia vain 500 kalorilla, niin ei ihme jos paino laskee. eilen ilalla söin 17.30 ja tänään syön 10.30 ja 17.30 ja huomenna vasta kello 10.30. alku oli vaikeampaa mut nyt menee ihan hyvin ja ruokahalut ovat pienentyneet.

    • paastoaaaja

      tuli paino virhe, siis 125gramman palan tai 150 grammaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1886
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1638
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1574
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1517
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1405
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1138
    Aihe