rytmihäiriö + yskä

9uhbvgfcdxsedrftgy

Olen tässä pistänyt merkille että joka kerta kun rytmihäiriö kohtaukseni on alkanut on siinä samassa tullut pieni yskän puuska minkä jälkeen se on tavallaan sitten lauennut. Onko näillä joku selvä yhteys? Tietäiskö joku... Keuhkotkin kuvattiin kun ttutkimuksissa olin että ilmeisesti se voisi jotenkin liittyä. Mutta miten? Olisi mukava kuulla viisaammilta tietoa miten yskä taikka nuo keuhkot liittyy rytmihäiriöihin jos näin kerta on.

14

12239

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • lekurii

      Onko sitä rytmihäiriötä tutkittu, holter/ekg, osaatko mikä "rytmihäiriö" on siis kyseessä.

    • 9uhbvgfcdxsedrftgy

      Joo mut noissa systeemeissä ruuhkaa niin kardiologi aika on vasta joulukuussa ja holteri parin viikon päästä. EKG:s oon ollut. Yleislekuri sano vaan että jos oikee tarkkaa filmiä tutkii ni näyttäs olevan vähä lyhyt PQ-aika. Sen tarkempaa en tiedä.

    • lekurii

      haha lyhyt pq. PQ-aika voi olla pidentynyt, muulla ei merkitystä. Kannattaa ensin tehdä noi perustutkimukset terkkarissa ennen kuin juoksee kardiologille. Pelkästään ton tarinas perusteella tuskin sydänlääkäri pystyy juuri mitään sanomaan. Yskä on vähän hankala oire, tuskin sen liittymistä sun rytmihäiriöön pystyy selittämään.
      Sydämessä ei kuulunut sivuääntä? Pyydä itselles lisäksi sydämen UÄ ennen kuin menet kardiologille.

      • lekurii

        Toki jos on sydämen vajaatoimintaa, yskittää koko ajan ja ahdistaa. Kertayskäisyt on vähän hankala. Kirjoita lisäksi minkä pituinen oot, paino? Onko jaloissa turvotuksia?


    • 9uhbvgfcdxsedrftgy

      Alipainoinen, ei turvotuksia. On se ekg saatu rytmihäiriön kohallakin, kerran siis lanssilla sairaalassa käyty kun rytmihäiriötä kesti yli tunnin ja sitä kautta sain noi ajat sitten kardiologi, holter ym. Verikokeissa parikin kertaa ja ne on ollu normaalit. Mikä on UÄ? joku ultraäänikö... en oo kuullu tuol puhuttavan.

    • lekurii

      ultraääni
      Rytmihäriötä oli ambulanssissa, siis hyvin nopea syke?

    • 9uhbvgfcdxsedrftgy

      Joo 150-180 välillä pomppi. Lanssissa laskeskeli ja huiteli siinä 140-150 iha lääkärin antamalla kikoilla että ota nenäst kii ja puhalla korvat lukosta. Ei tarvinnu lääkitä. Siitä se sit ittekseen laski. Missä tilanteissa toi ultaääni otetaan ja mitä sillä selviää?

    • lekurii

      Hah yrittivät siis valsalvalla rauhoittaa ambulanssissa, ettei kaulaa ole hierottu? )
      Voi olla myös ehkä SVT eli siis kiertoaktivaatio, sydämestä väliaikaisesti solujen välillä löytyy nopeampi rata eteisten välissä ja signaali kulkee kammiohin normaalin nähden paljon useammin (hankala selittää). Vähän hankala sanoa, pitäisi nähdä ne filmit.
      Ultraäänen tilaa lekuri tk:ssa, voi siis olla että sen tekee kardiologikin jolle menet. Nämä vaihtelee hieman terkkareiden välissä, yleensä siis se on ostotutkimus, maksusitoumuksella terkkari ostaa palvelun yksityiseltä. Kannattaa kysyä siis tk:sta, ei ole kallis homma joten suostuvat melko helposti.

    • lekurii

      Ultraäänellä siis nähdään sydämen rakenne ja koko, kammioiden koko, läppien kunto, kammion työntämä määrä verta (ejektiofraktio prosentteinä). Väliseinän muoto, onko aukkoja.

    • 9uhbvgfcdxsedrftgy

      Nykyään kun tulee rytmihäiriöt niin kaulaa hieroskelemalla jonkun tovin niin lähtee pois ja tota korvalukkopoistopuhallus no tiiät en osaa selittää niin sillä myös. Ja ultraääni kuulostaa sitten aika rutiinilta, luulisi että otetaan mikäli sydäntä tutkitaan. Taidanpa siis kysäistä kardiologilla mikäli ei itse ehdota. Jotain tosta SVT jutusta selitettiin että voi olla mahdollinen mitä nyt yritin ymmärtää niin samalta kuulosti mutta tosiaan aika vaikeasti selitti. Jostain radasta selitti että saattaa mennä jotenkin jännästi ja välillä aiheuttaa sähköisiä häiriöitä sitten mistä tulee ajoittain noita rytmihäiriöitä. kaitpa se kardiologi sitten kertoo ja tietää asioista.

    • lekurii

      Joo kyllä luulen että kardiologi tekee sen, se on perustutkimus kuitenkin. Onko paineet sulla kunnossa? Seuraatko niitä?

    • 9uhbvgfcdxsedrftgy

      Verenpaine on matala. Eli sinäänsä normaali. Huimausta on kyllä paljon sen takia.

    • remaaaria

      mulla kyllä rytmihäiriö aiheuttaa automaattisesti yskimisen. kai siinä tulee tunne ettei hengityskulje tai tuli hengityskatkos..ja sitten yskähdän ja yskin.

    • Anonyymi

      Tämä yskiminen todennäköisesti aiheuttaa rytmin palautumisen niin yski vain heti kunnolla . Ja rytmi palautuu, näin minulla.

      R: Raimo

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      53
      5168
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3377
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1502
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      184
      1343
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      1036
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      948
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      877
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      816
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      758
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      727
    Aihe