Oletteko huomanneet tällaista toimintatapaa

Kusetustako?

Saako vuokrausyhtiöt jotain hyötyä siitä että työntekijä rekisteröityy heidän sivuillensa? Tuntuu, että ovat aktiivisia siihen asti, että saavat työntekijän rekisteröitymään, mutta sen jälkeen alkaa työntekijän täydellinen ignooraus.
Jo toista kertaa on käymässä näin, että rekisteröidyn ja haen työtehtävää johon omaan jo entuudestaan kokemusta ja yhteyshenkilö lakkaa vastaamasta sähköposteihin.
Onko heidän mainostamaa työtä edes olemassa vai mistä on kyse?

Muistan kauan sitten yhden toisen tapauksen kun lähdin työhaastatteluun vuokrafirman työtä varten ja paikanpäällä myönsivät että sitä kyseistä työtä ei ole tarjolla. Arveluttavaa kutsua toinen paikanpäälle vaikka työtä ei ole mahdollista saada.

13

443

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • pöpi65

      Hyötyvät joka rekisteröinnistä ja sivuillakäynnistä. voivat mainostaa työnantajille ja mainostajille. Lisäksi jokaisen sivuillakävijän käyntipaikat netissä seurataan, tämä on muutenkin yleinen keino kävijöiden profiloimiseksi ja mainosrahojen pyydystämiseksi.

      Epäilen samaa ja muutamassa tapauksessa jopa tiedän ettei suurta osaa työpaikoista ole olemassa.

    • kusetustako?

      Olisikohan tästä mahdollista tehdä jotain uutisvinkkiä jollekin sivustolle, varmaan muitakin kiinnostaisi?

    • ååki9

      tee ihmeessä johonkin lehteen iltis iltasanomat tai mikä vaan

    • kusetustako?

      Tänään asia toistui taas, näen vuokrausyhtiön työn josta olen kiinnostunut ja josta omaan jo entuudestaan kokemusta, kysyn ensimmäisessä sähköpostissa yksityiskohtia työstä, tähän vastaavat nopeasti. Sitten kun toisessa sähköpostissa sanon olevani kiinnostunut työstä ja kysyn miten edetään niin lopettavat taas vastaamasta.
      Jo kolmas identtinen tapaus. Ymmärtäisin jos olisi kyse jostain vaativasta työstä jota en ole aikaisemmin tehnyt, mutta se, että ei pääse edes haastatteluun eikä vastata sähköposteihin on kummallista

      • 5+1

        Tuo on myös totta yritysmaailmassa tällä hetkellä. Etenkin isot firmat eivät vastaa. mutta eivät myöskään päästä irti vaan pitävät kiinni. Siinä voi olla muita syitä takana. Silloin ei kannata jäädä roikkumaan vaan sanoa ei kiitos.


    • -----------------

      Riippuu aikalailla firmasta.

      Muutaman isomman firman toiminnasta on välittynyt juuri tällainen kuva. Haet jotain hommaa josta on kokemusta, eikä kuulu yhtään mitään. Saattavat soittaa ja kysellä jotain ihan aiheen vierestä meneviä kysymyksiä. Tai sitten kysyvät aiheesta ja vastaat myöntävästi niin sitten alkaa ignooraus.

      Esimerkiksi näin:

      "Minkälainen sun englannin kielen taito on?"
      "Hyvä, olen ollut vaihto-oppilaana ja kouluarvosanat näkee todistuksista."
      "Aha, just..."

      tai

      "Mikä ajokortti sulla on?"
      "B"
      "Saaks sillä ajaa pakettiautoa?"
      "Saa, ellei ole rekisteröity kevyt-ka:ksi. Olen ajanu töissä pakettiautoa kärrynkin kanssa"
      "Aha, iöööööö..."

    • kusetustako?

      Laitoin äsken vielä uudet sähköpostit kysymyksineen kahteen edellämainittuun työhön vaikka en saanut vastausta edellisiinkään. Nyt ainakin varmistun asiasta, että todellakin ignooraavat tahallaan kokemuksen omaavaa työntekijää..

      • on töitä jos hankit

        Eräässä työpaikassa sanottiin, että töitä on kun tuot niitä tullessasi.
        Toisessa minun työtekijänä piti soitella päivittäin asiakasfirman vuoropäällikölle että onko työvuoroa tänään, yöksi tai huomiseksi. Kun ei ollut, vuokratyöfirma antoi potkut koska en ollut ilmestynyt töihin. Syy irtisanomiseen oli siis minussa. Ts. minun piti järjetää vtf:lle laskutettavaa.


    • älä luota

      Vuokratyön lisäksi myös ulkoistetuissa rekrytoinneissa on vähän tällaista haamutyöpaikan makua. Esim Target Headhunting on tällainen. Hymyssä suin luvataan olla yhteydessä myös ei valittuihin muttei pidetä lupauksia vaan valehdellaan kuin mustalaiset. Perään kun soitat, on kuin pienen lapsen yllättäisi puun takaa ja saat Liisa 5v tason selityksiä että ehkä hakuaikaa jatketaan.

    • joojooniivissii

      Tässähän nyt on syynä se, että olette yksinkertaisesti liian huonoja työntekijöitä, kuullostatte joiltain vanhoilta juopoilta puhelimessa, olette asiakkaan mielestä liian vanhoja, miehiä/naisia tms. Vuokrafirmat eivät voi sanoa hakijalle, että sori me etitää tähän vain miehiä esim. pakkaustyöhön, koska sehän olisi syrjimistä, mutta ei voi sille mitään jos asiakas tahtooooo niitä miehiä sinne pakkaamaan kun on yksinkertasesti parempia kuin naiset t. mä

    • Normimeininkiä

      Se, että ei valituille ei ilmoiteta mitään, on nykypäivänä ihan yleinen tyyli joka paikassa. Ei siis pelkästään vuokratyöntekijöiden kohdalla. Tämä tyyli on ollut valloillaan jotakuinkin 10 vuotta, haastattelussa tosiaan "luvataan" ilmotella jokatapauksessa (jos esim kysyt asiaa vielä erikseen, ellei sitä sanota kysymättä), mutta mitään ei kuulu lupauksista huolimatta. JOs soitat perään, niin saat närkästyneen vastauksen...

      Sitten ne "haamupaikat". Niitähän on myös joka alalla, puhelinmyynnissä varsinkin. Eri firmat pistää haettavaksi molliin vaikka ja mitä paikkoja vaikka ja millä nimikkeillä, useampiin kaupunkeihin jne. Todellisuudessa mitään paikkoja ei ole auki, vaan tuolla ilmottelulla testataan eri paikkakuntien & ilmottelutyylien, nimikkeiden jne toimivuutta. Jos jollain paikkakunnalla tulee kovasti hakuja, kyseiselle paikkakunnalle saatetaan avata toimisto jonku ajan päästä.. tai sitten ei.

      Vuokratyöntekijöiden kohdalla tuossa on se pointti, että mitä enemmän vuokrafirmalla on listoillaan kirjautuneita vuokraorjia, sitä paremmat neuvottelumahdollisuudet tällä orjafirmalla on asiakasyritystensä kanssa. Voivat brassailla ja esitellä komeita lukuja. Suurin osa niistä listoilla olevista ei tule ikipäivänä tekemään päivääkään töitä näiden firmojen kautta.

      Ellei näitä asioita vielä joku tiennyt, niin nyt on aika oppia tietämään.

    • vuokrattuna

      Mihin ne niitä lukuja tarvii brassaillakseen?
      Nehän voi puhua asiakasfirmoilleen mitä vaan palturia työntekijä määristään, kun ei niitä kuitenkaan pysty tarkastamaan, eikä asiakkaita edes kiinnosta tarkastella niiden paikaansa pitävyyttä.
      Enkä edes usko vuokrafirmojenkaan mainostavan itseään asiakkaille tyyliin: meillä on 154 rakennusmiestä, montako laitetaan?

      Jotain ne kuitenkin hyötyvät siitä että niillä on paljon rekisteröityneitä, en vaan tiedä mitä se voi olla. Joka tapauksessa hyvä bisnes vuokratyöfirman pitäminen on.

    • Ex-rekry

      "Haamutyöpaikkojen" julkaiseminen on nykyään kiellettyä. Tarvittaessa pitää pystyä todistamaan, että haettu paikka on ihan oikeasti olemassa.

      Olen itse työskennellyt vuokrafirmassa rekrytoijana ja tiedän, että etenkin niillä rekrytoijilla joilla on paljon asiakkuuksia, on myös helevetin paljon työntekijöitä. Se sähköpostin määrä mitä saadaan, on aivan älytöntä. Kaikille ei yksinkertaisesti voi vastata, ja usein automaattisissa vastausviesteissäkin on sanottu, ettei pystytä kaikkia kontaktoimaan henk.koht.

      Tulee muistaa, että rekrytoija ei ole vastuussa siitä yhdestä hausta ja päivystä puhelimen tai sähköpostin äärellä, että koska joku soittaisi siihen paikkaan liittyen. Rekrytoijat saavat jatkuvasti yhteydenottoja sekä puhelimitse että sähköpostitse työntekijöiltä, työnhakijoilta, asiakkailta, TE-toimistolta jne. jne. jne. Lisäksi he käyvät joissakin tapauksissa asiakkaiden luona tapaamisia ja pitävät haastatteluja, kirjoittelevat henkilöprofiileja ja pyrkivät olemaan aktiivisesti yhteydessä asiakkaisiin, jotta niitä työntekijöitä saataisiin töihin.

      Tuo on ihan totta myös mitä "joojooniivissii" kirjoitti. Asiakas saa antaa vuokrafirmalle pyyntöjä, että tekijän tulee olla alle 35-vuotias naishenkilö, jolla on oltava kokemusta tästä ja tästä asiasta. Näitä asioita rekrytoija ei kuitenkaan voi hakijoille suoraan sanoa. Pääsääntö on se, että hakijan tehtävä on tehdä todella hyvä hakemus ja rekrytoijan tehtävä on hakemuksista löytää ne parhaat. Se lisäkysymysten kysyminen ei oikeastaan auta mitenkään omaa tilannettasi. Jos sinut kutsutaan haastatteluun, saat siinä vaiheessa tarvitsemasi lisätiedot.

      Ihmisiä rekrytoijatkin ovat, ei automatisoituja robotteja. Hekin tekevät vain työtään ja yrittävät työllistää niin paljon väkeä kuin mahdollista. Valitettavasti vaan hakijoita on yhtä paikkaa kohtaan liian monta ja pettymys tulee monelle.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      50
      3699
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2118
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1594
    4. Tähdet, tähdet -tippuja Kake Randelin tilittää avoimena: "Tämä on viihdyttämistä, eikä sitä..."

      ISO kiitos Kake lauluistasi!Nyt ei vaan studioyleisö lämmennyt. Olet legenda! Lue Kake Randelinin mietteet: https://w
      Tv-sarjat
      15
      1444
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      11
      1401
    6. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      20
      1322
    7. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1218
    8. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      8
      1144
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      10
      1079
    10. 23
      1059
    Aihe