Mies lähtee vaihtoon, kohtalotovereita?

foxeolei

Mieheni lähtee helmikuussa 5-6 kuukaudeksi vaihtoon Hollannin Rotterdamiin ja tuli mieleen että löytysikö täältä kohtalotovereita? Ja onko kenelläkään kokemusta tuosta Rotterdamista tai siellä oleskelluista poika- tai tyttöystävistä? Olemme olleet mieheni kanssa yhdessä 2 vuotta mutta tuo aika kuulostaa silti pelottavalta ja pahalta erossa...

5

381

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sss

      :P

    • Vaihdokki

      Moikka!

      Olen ollut itse useampaan otteeseen vaihdossa, eikä mikään suhteistani kyllä kestänyt. Kun toinen lähtee, tulee asioihin yllättävää etäisyyttä ja siinä samalla alkaa pohtia parisuhdettakin.....siis minun tapauksessa jo ennen lähtöä.
      Toisaalta voi se kestääkin ja suhde syvetä ja toinen ymmärtää entistä paremmin toisen ihmisen merkityksen. Mutta haasteita tulee aina.
      Nyt tämän hetkinen mieheni on 5kk yli 10 000km päässä vaihdossa ihan toisella mantereella. Ongelmia ei ole ollut :) Pidämme päivittäin yhteyttä, vaikka olin varautunut siihen, että kuullaan toisistamme ehkä pari kertaa viikossa. Toisella on niin paljon uutta: uusia ystäviä, illanviettoja ja opiskelua, etten edes olettanut, että soiteltaisiin joka päivä.
      Teillä on kuitenkin hyvä, koska olette suht samalla aikavyöhykkeellä niin voitte skypettää ja soitella ilmaiseksi Viberilla. Ja menet käymään siellä ehdottomasti! Nyt melkeen heti alussa ja sitten lopussa. :) Pysyt kärryillä menosta ja ymmärrät paremmin mitä toinen käy läpi. Ja itselläni n.3kk näkemättä toista on ihan maksimi. Sen yli kun menee niin on kyllä vaikeaa enää palauttaa mieleen sitä yhteistä arkea.
      Hyvin se menee! Tsemppiä!
      Mutta yks neuvo: vaikka ois kova ikävä ja harmitus joskus, älkää tapelko etänä....se on siis TODELLA hankalaa ja raastavaa kun ei pääse livenä sopimaan.

    • Myös tuon kokenut

      Meillä tilanne meni niin, että parisuhteelle kävi huonosti vaikka emme heti sinä aikana eronneetkaan.

      Silloinen tyttöystäväni lähti myös Hollantiin vaihtoon, mutta ei Rotterdamiin. Siellä sitten asusteli soluasunnossa ja pyöri vaihtareiden kanssa jatkuvasti ja lopulta lähti myös matkustelemaan vaihtareiden kanssa ympäri eurooppaa. Minua ei pahemmin ehtinyt nähdä juuri näiden vaihtari-reissujen takia. Yritin kyllä kovasti kysellä milloin voisin tulla käymään, kun on kova ikävä. Kävinkin lopulta kahdesti, aivan vaihtonsa lopussa ja kerran sitä ennen. Alussa olisi pitänyt käydä katsomassa millasta sakkia siellä on.

      Osa vaihtareista oli vain dokaamassa ja bilettämässä, polttelivat pilveä joka kolmas päivä suunnilleen. Siellä se omakin tyttöystäväni viihtyi bilettämässä, eikä ihan aina omaan sänkyynsä päätynyt nukkumaan vaikka kiistikin aina pettäneensä. Noh, luottamus meni ja siihen se homma lopulta kariutui.

      Sellaista meillä.

    • Aurinko

      Kokemusta ei Rotterdamista ole, mutta vaihtohommista kyllä!

      Oon itse ollut nyt pari kuukautta vaihdossa, ja hyvin on mennyt vaikka toisella puolella maapalloa olenkin! Mies jäi koitiin pitämään huushollia pystyssä.

      Kaikki lähtee luottamuksesta ja kommunikoinnista! Meillä ei koskaan ole luottamuksen kanssa kyllä ollut ongelmiakaan, mutta tuntuu, että tämä kokemus on vain lisännyt sitä potenssiin miljoona. Meillä on hieman eri tilanne kuin teillä, sillä takana yhteisiä vuosia on jo lähes viisi, ja naimisiinkin mentiin viime kesänä, joten vaihtoehtoa suhteen kariutumiselle ei ole missään vaiheessa ollutkaan. Ihan samalla lailla voi kuitenkin kahden vuoden yhdessäolonkin jälkeen päättää, että tämä on nyt vain väliaikainen tilanne ja siitä kyllä selvitään.

      Vaihtokokemus tulee varmasti olemaan helpompaa miehellesi, sillä hän on se joka pääsee pois ja kokee uutta. Itse jäät samoihin vanhoihin rutiineihin kotiin. Tärkeä keksiä itselle kivaa tekemistä, nähdä ystäviä yms. eikä vaan jäädä kotiin nyhjäämään! Tärkeää olla yhteydessä toiseen, jos ei pääse skypettelemään joka päivä niin ainakin viestiä/sähköpostia voi toiselle laittaa. :)

      Tsemppiä ja luottoa matkaan! Kyllä se siitä! :) Nauti yksinolosta, varmasti oppii itsestään uuden asian jos toisenkin :)

      • Koettu

        Jos on hyvä suhde, se kestää välimatkan, mutta usein kyllä olen huomannut, että nämä lähtijät kyllä haluavat unohtaa koko Suomen. Tulevat kyllä takaisin, mutta luottamus on menetetty lopullisesti. Itse välttelem ihmisiä, jotka alkavat heti puhua ulkomaille menemisestä. Eivät pysty sitoutumaan.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      202
      8009
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      42
      4552
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      28
      2210
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      19
      2109
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      28
      1925
    6. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      40
      1795
    7. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1726
    8. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      22
      1699
    9. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      17
      1633
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      39
      1448
    Aihe