Proteiinit hernerouheesta

VHH-liikkuja

11

430

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hp&v

      Vegaanituttavani käyttävät paljon härkäpapurouhetta.

      • VHH-liikkuja

        Oho! Taitaa olla ensimmäinen asiallinen vastaus tällä palstalla :-)

        Kiitos vinkistä. Tein hakuja ja näyttäisi olevan ihan toimiva lisuke. Hiilareita on paljon, mutta urheilevalle toimii kun käyttää tiedostaen tarpeeseen. Plussaa tuollekin prodelle hyvästä säilyvyydestä. Eikä ole pahan hintainen. Täytyy ehdottomasti kokeilla!


      • hp&v
        VHH-liikkuja kirjoitti:

        Oho! Taitaa olla ensimmäinen asiallinen vastaus tällä palstalla :-)

        Kiitos vinkistä. Tein hakuja ja näyttäisi olevan ihan toimiva lisuke. Hiilareita on paljon, mutta urheilevalle toimii kun käyttää tiedostaen tarpeeseen. Plussaa tuollekin prodelle hyvästä säilyvyydestä. Eikä ole pahan hintainen. Täytyy ehdottomasti kokeilla!

        No härkäpavut maksavat 2 euroa kilolta eli rouhe on siihen verrattuna kallista.

        Herneeseen verrattuna proteiinipitoisempaa ja hiukan enemmän hiilihydraattia eli käy karppaukseen paremmin kuin herne.

        Jos tähtää 100 g proteiinia niin tarvitsee hiukan yli 300 g härkäpapua ja tuosta tulee miltei 200 g hiilihydraattia. Päivän proteiinin ja hiilihydraatin hinnaksi tulee sitten 70 snt. Päälle kasviksia ja kasviöljyjä niin syntyy aika pitkälti sama koostumus kuin mitä on käytetty karppaustutkimuksissa (niissä ei todellakaan syötetä tutkittaville sian kylkeä ja pekonia).


      • VHH-liikkuja
        hp&v kirjoitti:

        No härkäpavut maksavat 2 euroa kilolta eli rouhe on siihen verrattuna kallista.

        Herneeseen verrattuna proteiinipitoisempaa ja hiukan enemmän hiilihydraattia eli käy karppaukseen paremmin kuin herne.

        Jos tähtää 100 g proteiinia niin tarvitsee hiukan yli 300 g härkäpapua ja tuosta tulee miltei 200 g hiilihydraattia. Päivän proteiinin ja hiilihydraatin hinnaksi tulee sitten 70 snt. Päälle kasviksia ja kasviöljyjä niin syntyy aika pitkälti sama koostumus kuin mitä on käytetty karppaustutkimuksissa (niissä ei todellakaan syötetä tutkittaville sian kylkeä ja pekonia).

        Vertailin minäkin kokonaisen ja rouheen hintaa ja meinasi iskeä nuukuus. Mutta milläs sen itse saisi rouhittua? En harrasta monitoimihilavitkulakodinkoneita. Joku käsin väännettävä rouhin minulla on, mutta en ole varma kestäisikö se sellaisessa käytössä. Pähkinät sillä murenevat, mutta ei taatusti kuivat herneet. Menisiköhän huhmarissa... Vai toimisiko paremmin jos liottaisi ensin ja rouhisi sitten vasta?

        Kunhan mietin... Jos jollakin on tietoa, minua saa sivistää :-)

        Halvemmaksi tuo tulee kuitenkin kuin pelkän lihan syönti!


      • Ruohonjuuri
        VHH-liikkuja kirjoitti:

        Vertailin minäkin kokonaisen ja rouheen hintaa ja meinasi iskeä nuukuus. Mutta milläs sen itse saisi rouhittua? En harrasta monitoimihilavitkulakodinkoneita. Joku käsin väännettävä rouhin minulla on, mutta en ole varma kestäisikö se sellaisessa käytössä. Pähkinät sillä murenevat, mutta ei taatusti kuivat herneet. Menisiköhän huhmarissa... Vai toimisiko paremmin jos liottaisi ensin ja rouhisi sitten vasta?

        Kunhan mietin... Jos jollakin on tietoa, minua saa sivistää :-)

        Halvemmaksi tuo tulee kuitenkin kuin pelkän lihan syönti!

        Kalasta saa edelleen proteiinia, sekin kannattaa muistaa.

        Samoin maitotuotteista ja jopa herajauhoa jotkut syövät.

        Tuo herneartikkelihan kertoi juurikin sen, että herneen kuori on poistettu. Joten kuorittuja pitää olla, jos haluaa välttää kaasut.

        Härkäpapu kasvaa hyvin, kasvattakaa itse! Ensi keväänä maahan vain. Pelkkä viljelypalsta tuottaa jo riittävästi.


      • hp&v
        VHH-liikkuja kirjoitti:

        Vertailin minäkin kokonaisen ja rouheen hintaa ja meinasi iskeä nuukuus. Mutta milläs sen itse saisi rouhittua? En harrasta monitoimihilavitkulakodinkoneita. Joku käsin väännettävä rouhin minulla on, mutta en ole varma kestäisikö se sellaisessa käytössä. Pähkinät sillä murenevat, mutta ei taatusti kuivat herneet. Menisiköhän huhmarissa... Vai toimisiko paremmin jos liottaisi ensin ja rouhisi sitten vasta?

        Kunhan mietin... Jos jollakin on tietoa, minua saa sivistää :-)

        Halvemmaksi tuo tulee kuitenkin kuin pelkän lihan syönti!

        Ei ongelmaa. Liota pavut ja keitä kypsäksi. Sitten jatko oman mielen mukaan.

        Rouheitten idea on käytön helppous, ei muuta. En usko, että rouhinta onnistuu millään kotivehkeellä.


      • VHH-liikkuja
        Ruohonjuuri kirjoitti:

        Kalasta saa edelleen proteiinia, sekin kannattaa muistaa.

        Samoin maitotuotteista ja jopa herajauhoa jotkut syövät.

        Tuo herneartikkelihan kertoi juurikin sen, että herneen kuori on poistettu. Joten kuorittuja pitää olla, jos haluaa välttää kaasut.

        Härkäpapu kasvaa hyvin, kasvattakaa itse! Ensi keväänä maahan vain. Pelkkä viljelypalsta tuottaa jo riittävästi.

        Mullakin menee soija- ja heraproteiinijauheet. Soijaa sotken aamupuuroon ja heraa sopiviin ruokiin ja palautusjuomiin. Huolehdin että saan sen 1,8 g proteiinia painokiloa kohti päivässä. Kananmunan valkuainen on myös huippuhyvä proteiinin lähde, halpakin vielä.

        Liikun niin paljon, että ravitsemuksen on oltava kunnossa. Hyvä että löytyy vaihtoehtoja eläinperäisille proteiineille.

        Kiinnostava ajatus tuo viljely! Laitanpa ajatuksen muhimaan :-)


      • VHH-liikkuja
        hp&v kirjoitti:

        Ei ongelmaa. Liota pavut ja keitä kypsäksi. Sitten jatko oman mielen mukaan.

        Rouheitten idea on käytön helppous, ei muuta. En usko, että rouhinta onnistuu millään kotivehkeellä.

        Hernerouheessa ei ole kuorta, se on vatsaystävällisempi kuin kokonainen herne.

        Ilmeisesti härkäpavuissa ei ole tätä vatsaongelmaa.

        Täytyy kokeilla!


      • hp&v
        VHH-liikkuja kirjoitti:

        Hernerouheessa ei ole kuorta, se on vatsaystävällisempi kuin kokonainen herne.

        Ilmeisesti härkäpavuissa ei ole tätä vatsaongelmaa.

        Täytyy kokeilla!

        Herneiden ja papujen vatsaongelmat poistuvat kun ne liottaa ja keittää kunnolla. Painekattila on hyvä investointi koska sen avulla voi rytmittää ruuan valmistuksen aika helpoksi eli pavut likoamaan illalla ja aamulla 15 minuutin keitto. Siitä sitten illalla pavut jääkaappiin.


    • Ruohonjuuri

      Suomalaiset ovat käyttäneet hernettä aiemmin runsaastikin. Kuten myös vaikkapa naurista, siitä ei kuitenkaan proteiinin lähteeksi ole. Mutta hyvää hiilihydraattia. Härkäpapu kasvaa myös hyvin Suomessa. Rouhetta saa vaikka Ruohonjuuresta.
      http://oma.mycashflow.fi/product/37/harkapapurouhe-luomu-1-kg

    • Sinänsä mielenkiintoinen tuttavuus, sillä kyllä erityisesti liha mausteita kaipaa ja mikäpä ettei makaroninkin kera. Ja kyllä tuosta on hyvä seurata noita hiilareitakin vaikka grammoina ja syö sitten sen mukaan.
      Maaseudulla nuo valikoimat ovat hieman puutteellisia, mutta kyllä muuta valikoimaa löytyy samassa sarjassa.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Ajattelen sinua nyt

      Ajattelen sinua hyvin todennäköisesti myös huomenna. Sitten voi mennä viikko, että ajattelen sinua vain iltaisin ja aamu
      Ikävä
      64
      5602
    2. Vaistoan ettei sulla kaikki hyvin

      Odotatko että se loppuu kokonaan ja avaat vasta linjan. Niin monen asian pitäisi muuttua että menisi loppu elämä kivasti
      Ikävä
      20
      4217
    3. Yritys Kannus

      Mää vaan ihmettelen, julkijuopottelua. Eikö tosiaan oo parempaa hommaa, koittas saada oikeasti jotain aikaiseksi. Hävett
      Kannus
      17
      2906
    4. Oletko täällä mies?

      Mitä mietit? ❤️ varmistan vielä, että onhan kaikki ok meidän välillä?
      Ikävä
      153
      2181
    5. Mies kadonnut

      Kukas siellä kolarissa on kadonnut
      Kolari
      17
      1916
    6. Työkyvyttömienkin on jatkossa haettava työtä

      Riikalla ja Petterillä on hyviä uutisia Suomen työttömille: ”Toimeentulotuen uudistus velvoittaa työttömäksi ilmoittaut
      Perussuomalaiset
      126
      1749
    7. Eikö ole jo ihan sama luovuttaa

      Meidän suhde ei ikinä toimisi.
      Ikävä
      95
      1377
    8. Kerro jotakin kaivatustasi.

      Vaikka synkimmät salaisuudet jos tiedät. :) m
      Ikävä
      68
      1154
    9. Harmi, se on

      Mutta mä tulkitsen asian sitten niin. Olen yrittänyt, oman osani tehnyt, ja saa olla mun puolesta nyt loppuun käsitelty
      Tunteet
      17
      1126
    10. Maailma pysähtyy aina kun sut nään

      Voi mies kuinka söpö sä oot❤️ Olisin halunnut jutella syvällisempää kuin vaan niitä näitä. Se pieni heti sut tavatessa o
      Ikävä
      77
      978
    Aihe