Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Vinkkejä laitevalintaan?

Tämmönen

Kaipailisin apuja kokeneemmilta, tarkoitus olisi siis hankkia ensimmäiset karaokelaitteet kotiin. Kotiteatteri löytyy, mutta alkaisi jo sekin olla päivityksen (=uusimisen) tarpeessa. Nuo aiemmat keskustelut aiheesta on jo varmaan laitteiden osalta vanhentuneita... Jos jollain olisi antaa vinkkejä ja vaikka ihan tuotelinkkejä niin olisin tosi kiitollinen. Tuntuu, että tässä on itsellä jonkinlainen riski hankkia liikaa/päällekkäisiä laitteita... Eli mitä ja mistä kannattaisi hankkia? Niin ja helppokäyttöisyys ja kohtalainen laatu ovat hintaa tärkeämpiä kriteereitä :)

1

169

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kotiteatterikauttimet viritinvahvistimeneen on suunniteltu yleensä leffanautintoja silmälläpitäen joten ne eivät ole lauluharrastukseen yleensä ihan optimaaliset. On toki fiksumpi hommata omat kaiuttimet karaokeharrastusta varten.
      Perus-kotiteatterisetin 5.1 surround järjestelmä ei ole millään tavoin eduksi karaokekäytössä, pikemminkin päinvastoin. Kaikki karaokemateriaali on levyillä stereo muodossa.

      Helppokäyttöisyys on hieman suhteellinen asia mutta mainitaan muutama juttu.
      Madboyn karaokesoittimet ovat toistaiseksi ainoat joissa on kokonaan suomenkieliset valikot. Yleensä karaokeiltojen aikana tosin ei kauheasti niitä valikkoja käytellä vaan syötetään levyä DVD soittimeen sitä mukaa kuin lauluja halutaan laulaa. Levyn kielivalikot määräytyy täysin levytuottajan mukaan. Käytettävyyttä saattaa helpottaa jos muunnat DVD levyt digitaaliseen muotoon ja soittelet niitä esim. USB tikulta. Kaikissa soittimissa ei ole USB paikkaa, joten ostaessa huomioi tämä. Jos et jaksa itse kääntää tiedostoja digitaaliseksi löytyy materiaalia myös jonkin verran suoraan jo eri Download kaupoista.
      Perus DVD soittimen ja karaokesoittimen ero on yleensä että karaokesoittimessa on 2 mikrofoni sisääntuloa ja sävelkorkeuden säätö.

      Yksi käytettävyyttä helpoittava tekijä voi olla sitten DVD soittimen sijaan pyörittää karaoke Tietokoneen kautta. Tällöin tarvitset jonkin soitinohjelman tiedostoillesi. En osaa tähän valitettavasti nimetä sinulle yhtään ohjelmistoa. Perus soitinsoftassa ei kuitenkaan ole tuota sävelkorkeuden säätöä tietääkseni kovin useinkaan.
      Ehkä joku muu osaa vastata tähän paremmin.

      Kokonaisen tietokonejärjestelmän jos hommaa (levyineen) niin silloin vaihtoehtona löytyy tällainen vaihtoehto:
      - http://www.melplay.fi/pro/cat_fin/product_details.php?p=1564

      Audiolaitteiden kanssa ei kovinkaan paljoa tarvitse pelata laulellessa. Perus laulaja/kappalekohtainen-säätäminen tehdään mikserissä (tai jos sitä ei ole niin karaokesoittimessa suoraan). Jos hommaat mikserin karaokepakettiisi, saat toki lisää nappuloita kauhisteltavaksi mutta myös lisää säätömahdollisuuksia laulusoundiisi. Perus mikserin käyttö on varsin helppoa kun vain tiedät nappuloiden vaikutukset.

      On olemassa myös ns. karaokemiksereitä jotka eroavat perusmiksereistä pääasiassa siten että niissä on sävelkorkeuden säätö ja jonkin sortin kuvakytkin audion ohella. Jos haluat vaihdella kuvalähdettä tai tarvitset sävelkorkeuden säätöä erikseen niin kannattaa miettiä näitä. Muussa tapauksessa pitäytyisin ihan perusmiksereissä.

      Kaiuttimien valinnassa kannattaa pääasiassa miettiä laitteiden sijoituspaikkaa ja että haluatko liikutella niitä mukanasi. Pikkuinen muovikoteloinen PA kaiutin kestää kuljettelua hyvin kun taas esim tämän seuraavan linkin kaiuttimet ovat aika herkkiä pienille kolhuille.

      Mikrofoneissa langalliset mikrofonit ovat yleensä huomattavasti halvempia.
      Esimerkiksi loistavan perusmikin Shure SM58:n hinta on langallisena 109€ ja langattomana 339€. Jos hommaat langattomat, kannattaa varmistaa taajuudet.
      Nyt nimittäin ei kannata ostaa naapurin vanhoja mikrofoneja ihan tuosta noin sillä 31.12.2013 jälkeen ne saattavat olla laittomia.

      Valitettavasti perussääntö on audiolaitteissa se että laatu maksaa.
      Mitä hintavampi tuote, sitä laadukkaampi. Suosittelen aina ihmisiä ostamanaan laadukkaampaa settiä mielummin vaikka pala kerrallaan kun hommaamaan kerralla kauhean määrän tavaraa joka ei sitten välttämättä miellyttä vähän ajan päästä.


      Perusaloituspaketti millä pääsee kivasti alkuun näyttää esimerkiksi tältä :
      - http://www.melplay.fi/pro/cat_fin/product_details.php?p=2627

      Hieman parempi setti jo esim. langattomilla mikeillä:
      - http://www.melplay.fi/pro/cat_fin/product_details.php?p=3130

      Liikkuvia settejä on moneen junaan mutta helpoin ja suosituin kuljetettava on varmasti tämä Madboy:n Cube. Ei välttämättä peittoa soundissa edeltävää mutta liikuteltavuudessa varmasti.
      - http://www.melplay.fi/pro/cat_fin/product_details.php?p=1871

      Toivottavasti saat muiltakin paljon kommentteja mutta tässä nyt pieni yhteenveto.
      Koitin vastata kysymykseesi mahdollisimman hyvin mutta kaarreltiin vähän aiheesta ja sen ohi.
      Toivottavasti kuitenkin tästä oli jotain iloa :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      2015
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1763
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1634
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      21
      1430
    5. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      63
      1355
    6. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      18
      1298
    7. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1282
    8. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1264
    9. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      71
      1241
    10. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      10
      1231
    Aihe