Uusi suhde ja ystävyys eksän kanssa

tailtiu

Olen kolmekymppinen nainen ja uudessa suhteessa, takana vasta muutama kuukausi. Tähän asti kaikki on mennyt todella hyvin ja voin sanoa olevani hyvinkin onnellinen. Etenemme suhteellisen hitaasti ja varovaisesti, mutta kuitenkin varmasti. Asia jsota nyt kyselen neuvoa ei oikeastaan ole edes ongelma tällä hetkellä suhteessani, mutta näen että siinä on potentiaalia edetä sellaiseksi.

Aikoinaan erotessani edellisestä poikaystävästä noin 6 vuotta sitten en pitänyt häneen mitään yhteyttä, mutta noin vuosi sitten tapasin hänet sattuman kautta uudelleen ja meistä tuli ystäviä. Täysin platonista, omalta puoleltani ainakaan ei mitään romanttisia tunteita ole jäljellä. Emme näe usein, mutta silloin tällöin eksäni pyytää minua kahville. Aloitteen tekee aina hän, olen tästä myös miettinyt etten ehkä itse koe niin suurta läheisyyttä häneen enää edes kaverina.

Nykyinen poikaystäväni ei pidä ajatuksesta, että näen tätä entistä ja ymmärrän tämän kyllä hyvin. En välttämättä pitäisi itsekään tilanteesta, jos roolit olisivat toisinpäin. En vain silti oikein tiedä mitä tehdä, koen epäreiluksi (ja myös hieman naurettavaksi) senkin, että töksäytän eksälleni etten voi häntä enää nähdä kun nyt seurustelen toisen kanssa. Olen nyt saanut toistuvia kahville meno kutsuja häneltä ja en jatkuvasti toisaalta voi olla "niin kiireinen", etten muka ehdi häntä näkemään. Hyviä neuvoja?

27

262

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • rose

      kuulostat minusta siltä, ettet ole valmis suhteeseen.

      • tailtiu

        Mistä tämä tulee ilmi? Tämä kaveruus eksäni kanssa alkoi ennen kuin tapasin nykyisen poikaystäväni, joten en tässä näe yhteyttä. Toisaalta olen myös valmis kunnioittamaan poikaystävääni ja katkaisemaan ystävyyden, joten en siinäkään näe syytä etten olisi valmis suhteeseen. Ongelmani oli lähinnä se, etten tiedä miten tämä tehdä.


      • koululainen
        tailtiu kirjoitti:

        Mistä tämä tulee ilmi? Tämä kaveruus eksäni kanssa alkoi ennen kuin tapasin nykyisen poikaystäväni, joten en tässä näe yhteyttä. Toisaalta olen myös valmis kunnioittamaan poikaystävääni ja katkaisemaan ystävyyden, joten en siinäkään näe syytä etten olisi valmis suhteeseen. Ongelmani oli lähinnä se, etten tiedä miten tämä tehdä.

        Kysy pissiskavereiltasi, höynä


    • määmy

      Mä on käyttäny seuraavaa "Mun nyksä ei piä siit, et me käydään yhes kahvil. Joten hyvää loppuelämää".
      Jos alkaa inttää, sano ettet tunne enää ees kaveruutta hänt kohtaa. Tai sit vaiha puh.no.

    • keksin,

      ota uus miesystävä... siis poikaystävä mukaan tapaamaan eksääsi, koska nykyiselle kumppanillesi sun pitää olla avoin tekemisissäsi.

    • mmmmmmies

      Kyllä meillä tarkistetaan toiselta, että onko ok jos käyn kahvilla tai illallisella jonkun vastakkaista sukupuolta olevan henkilön kanssa. Jos ei käy, niin sitten ei mennä.

      Yleensä toki käy, mutta kyllä parisuhteessa pitää olla veto-oikeus, jos puolisosta siltä tuntuu eikä sitä tarvitse sen kummemmin perustella. Ja tietysti niin, että kumpikaan ei käytä tuota veto-oikeutta turhan takia vaan silloin vain, jos se oikeasti osuu arkaan paikkaan. Jos puoliso ei ikinä päästä tapaamaan ketään, niin se taas kertoo enemmän siitä omasta puolisosta...

      Eli sanot eksällesi, että "sori, mun mies ei tykkää, että käydään kahvilla". Ja jos taas haluat käydä, niin selvitä miehesi kanssa, että lähteekö hän kävelemään vai mitä, jos kuitenkin käyt.

    • M31vaeea

      Hei, ei se sun eksäs ole kaveruusmielessä sua kahvittelemaan pyytämässä.. :D äly hoi, vanha suola. tosiaan sanot suoraan miten on marjat. Se ei ole sun päänsärkys loukkaantuuko se.

      • Näin se on; exä on exä ellei sitten ole lapsia, joiden asioita pitää yhdessäkin hoitaa. Aika oudolta tuntuu kahvitteluajatus exän kanssa, ja varmasti vähintään epäilyttää nyxää. Loukkaakin todennäköisesti ja syystä.


    • grrrrrrrr...

      Ai kuin niin, kuin helvetissä ei vois olla exän kanssa ystävä, jos ollaan koettu kaikkee ihanaa ja luotetan toisiimme edelleen. Ero voi johtua niin, niin monistra syistä. Miksi ei sais olla hyvän ystävän kanssa tekemisissä, kysyä kuulumisia, auttaa?? Tiedän, täällä asioi paljon sellaisia puusilmiä, ikävä kyllä.

      • tailtiu

        Voi hyvänen aika, ystävyys ei tarkoita että haluaisin palata yhteen eksäni kanssa... Ja kuten sanottu, arvostan nykyistä suhdettani enemmän kuin tätä ystävyyttäni eksääni. Olemme puhuneet asiasta ja tiedän että ystävyyteni loukkaa nykyistä poikaystävääni, tämän vuoksi olen valmis tekemään eksästäni myös ex-ystävän, vaikka en siis omalta kohdalta näe syytä mustasukkaisuuteen. Halusin vain tietää, onko olemassa mitään kohteliaampaa keinoa kuin sanoa että ystävyys päättyy koska se ei sovi nykyiseen suhteeseeni, mutta tuskin sellaista tapaa olisikaan olemassa. Ikävä joutua loukkaamaan ihmistä, mutta vielä ikävämpää olisi loukata nykyistä kumppania, joten ratkaisu on yksinkertainen.

        Kiitos neuvoista ja hyvää joulunodotusta!


    • teotmerkitseeeisanat

      Etkö ole kuitenkin edes vähän pettynyt nyksääsi, onhan tuo ratkaisu osoitus, ettei nyksäsi ihan ole saavuttanut sitä henkistä kypsyyttä, jota moni nainen (kuin myös mies naisessa) miehissä arvostaa, tai sitten nyksäsi tuntee sinut itseäsi paremmin;(

      • tailtiu

        Kukaan ei ole täydellinen.


    • arvo sana

      "Tähän asti kaikki on mennyt todella hyvin"

      Kuulostaa joltain suoritukselta.

      • tailtiu

        Tänne on kovin vaikea omaa tilannetta kuvata niin, että se kuvastaisi todellista tilannetta. Lausella "tähän asti kaikki on mennyt todella hyvin" tarkoitin lähinnä, että olen onnellinen ollessani hänen kanssaan, ei ole ollut vielä riitoja ja asioista ollaan voitu puhua, myös tästä ystävyydestäni eksäni kanssa. En siis pidä suhdetta suorituksena, mutta voihan nuo sanat tosiaan niinkin tulkita.


    • Tuli mieleen "Onko exäsi sinkku nyt" kysymys. Usein saadut kahvikutsut antaa ymmärtää van sinut takaisin. Hän tietää sinun olevan varattu, mutta mikään ei ole mahdotonta.

      Jos kerran puolessa vuodessa näkee, sen ymmärtää jos kerran kaksi viikossa, menee yli hilseen.

      Mitään toista loukkaamatonta tapaa ei ole sanoa ettette voi enää nähdä.

      • Tailtiu

        Hän kyllä on sinkku. En osaa sanoa mitä hän ajattelee minusta. Itsestäni tiedän, että vaikka olisin sinkku, en häntä osaa ajatella enää muuna kuin kaverina, muut tunteet ovat aikaa sitten kadonneet.

        Pitää ehkä selventää sitä, että nämä kahvittelut ovat olleet sellaisia, että minulla on ollut tauko töissä ja hän on ollut opintojensa takia samassa rakennuksessa ja kysyy sitten jos lähtisin ruokalaan kahville. Itsekin kokisin tilanteen jossa lähtisin vaikkapa jonnekin kivaan kahvilaan hänen kanssaan kahden iltaa istumaan outona. Jotenkin itse olin toivonut että asia ikään kuin hiipuisi itsestään, kun en ole häntä nyt ehtinyt nähdä, mutta näköjään tämä lähestymistapa ei toimi.


    • 7+15

      Mun mielestä voisitt epitää jonkun yhteisen bisseihllan, jossa olis sun nykyinen ja ex.
      Näytät nyksälles sen illan aikana kuinka nykyinen on ainut ketä haluat jotta hän kokee ja näkee sen asian kanssa.

      Jos ei sovi esim exälle, ni ei sit kannata... koska ex elättelee toivoa vielä ja saattaa tulla kiusallista sinullekin...

      • tailtiu

        Se ei taitaisi sopia nykyiselleni, hän kun tahtoo pysyä asiasta täysin erillään. Tämä taas johtuu hänen entisistä suhteistaan ja kokemuksistaan niissä, en viitsi turhaan alkaa painostaa jos voin itse hoitaa asian kuntoon.


    • pohjalaistavertaN

      Voihan se olla niinkin, että exä koettelee nyxää, et onks siitä oleen sen exän kanssa, löytyykö miestä oleen sellasen, kokolailla vahvan, naisen kanssa?

      • tailtiu

        Voihan se olla, että siinä sellaista kokeilua on, en tiedä kun en osaa ajatuksia lukea. Itsestäni tiedän että vaikka tosiaan olisin sinkku, en eksäni enää voisi ihastua. Ja nykyiseni kyllä luottaa minuun (tai näin hän sanoo), hän kokee sen silti loukkaavana jos olen tekemisissä ihmisen kanssa joka mahdollisesti haluaisi minut itselleen.


    • Olen kanssasi samoilla linjoilla siitä, että nykyinen suhde menee ehdottomasti edelle ja mielestäni exät kuuluvat menneisyyteen (ellei ole lapsia, joiden takia pakko olla yhteyksissä), mutta pystyn tietyllä tavalla samaistumaan tuohon epäreiluuden ja naurettavuuden tunteeseen siinä mielessä, että itse aikoinaan katkaisin välit miespuoliseen ystävääni silloisen kumppanini "vaatimuksesta" ja muistan miettineeni hiukan samanlaisia asioita kuin sinä nyt.

      Tilanteeni oli tosin siinä mielessä erilainen, että olin tuntenut tämän ystäväni ala-asteelta asti, olimme koko teini-iän hyviä ystäviä, tapasimme opiskelujenkin alettua ja eri kaupunkeihin muutettuamme silloin tällöin, mutta mitään sen enempää välillämme ei koskaan ollut. Silloista poikaystäväänii yhteydenpitomme kuitenkin häiritsi.

      Päätökseni katkaista välit tähän ystävääni sinetöi se, että sain tietää hänellä olevan minua kohtaan muitakin kuin kaverillisia tunteita, joten katsoin parhaaksi kaikkien kannalta vetäytyä. Kun kuvioissa on/on ollut romanttisia tunteita johonkin suuntaan, se muuttaa tilanteen. Toki ihmiset ja tilanteet ovat erilaisia, mutta itse en ole kaivannut mitään yhteydenpitoa exiini (poikkeuksena lapseni isä, lapsen asioissa pakko pitää yhteyttä).

      • tailtiu

        Kiva kuulla että muillakin on ollut samoja ajatuksia. Yleensä olen tottunut siihen, että jos elämäntilanteet muuttuu ja kaveruus ei enää toimi, niin ystävyys sitten on vain hiipunut pikkuhiljaa pois. Tällainen ystävyyden katkaisu on siis uusi juttu ja siksi sitä olen miettinyt eri kannoilta, että itse tiedän toimineeni oikein enkä ala myöhemmin katumaan ja leikkimään marttyyria.


      • tailtiu kirjoitti:

        Kiva kuulla että muillakin on ollut samoja ajatuksia. Yleensä olen tottunut siihen, että jos elämäntilanteet muuttuu ja kaveruus ei enää toimi, niin ystävyys sitten on vain hiipunut pikkuhiljaa pois. Tällainen ystävyyden katkaisu on siis uusi juttu ja siksi sitä olen miettinyt eri kannoilta, että itse tiedän toimineeni oikein enkä ala myöhemmin katumaan ja leikkimään marttyyria.

        Samoin itselläni on elämäntilanteiden muuttumisen myötä jotkin ystävyys/kaverisuhteet vain pikkuhiljaa hiipuneet. Oikeastaan samalla tavalla kävi tämän ko ystävän kanssa. En osannut ottaa asiaa suoraan esiin tämän miehen kanssa, sillä hän itse ei koskaan paljastanut tunteitaan minulle, vaan hänen veljensä... Tilanne oli jotensakin kiusallinen ja katsoin silloin parhaaksi ottaa etäisyyttä pikkuhiljaa.

        Hyvä, että mietit asiaa myös itsesi kannalta, ettei sen kanssa tule tosiaan mitään turhaa jälkimarttyyrointia. Hienoa myös, että pystyt asiasta poikaystäväsi kanssa avoimesti keskustelemaan ja laitat suhteenne etusijalle eli asia tuskin tulee nousemaan väliinne sen kummemmin :)


    • ,,,,....!!!!,,,,????

      Kuulostaa jutut pilkun viilaamiselta. Minä en hyvästä ystävästä luopuisi, varsinkin jos ollaan aina ymmärretty ja tuettu toisiamme ja tunnettu vuosikymmeniä, käsittämätöntä luopua hyvästä ystävästä noin vaan. Hyvä ystävä kyllä tietää, missä menee raja, jos sitä pitää miettiä, siksi juuri onkin hyvä ystävä, hyvä ystävä ei yritä aiheuttaa pahaa hyvälle ystävälleen jne....
      Entä jos nyxän kanssa menee poikki, sittenkö taas voi tavata???, eikös se ole silloin hyvän ystävän hyväksikäyttöä ja siinä tapauksessa ap. itse ei kyl ole hyvä ystävä???

      • tailtiu

        Ei tässä ole kyse vuosikymmenten ystävyydestä. Aikoinaan suhde kesti pari vuotta, välissä oli 5 vuotta ilman minkäänlaista yhteyttä ja vuosi sitten tutustuttiin uudestaan, kavereina. Nähdään ehkä parin kk välein, joten en nyt kutsuisi tätä hyväksi ystävyydeksi.

        Ja tietenkään jos tämän ystävyyden päätän, niin vaikka nykyiselle suhteelle kävisi miten vain, niin en olisi niin itsekäs että olettaisin ystävyyden voivan jatkua. Silti tämä nykyinen poikaystäväni on minulle tärkeämpi, joten olen valmis ottamaan riskin.


    • cvfgrt4567yuhjbn

      Tuohan on sittan aivan eri juttu, jos vain pari vuotta oltu ja tunnettu toisensa. Kyl exälläs on ny likaset jauhoit pussissa.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Täytyi haukkuu sut lyttyyn

      En haluu tuntee rakkautta sua kohtaan enää ja haluun unohtaa sut mut sit tulee kuiteki paha olo kun haluis vaan oikeesti
      Ikävä
      64
      1887
    2. SINÄ nainen hyvin läheltä

      Pidän sinusta. Mutta mene ensin juttelemaan lääkärin luokse, ja hoida itsesi kuntoon. Sit kun sä olet kunnossa, niin mä
      Ikävä
      79
      1267
    3. Et voi olla loputtomasti hiljaa

      Nainen. Tarkoitan siis meidän juttua. Eihän tämä tällaiseen epätietoisuuteen voi jäädä siinä vaan särkyy kumpikin. Kerto
      Ikävä
      78
      1204
    4. Kieli pitkällä täällä odotan :D

      Pus pus :D
      Ikävä
      45
      1115
    5. Nainen mitä tekisit

      Joutuisit tekemään miehelle ja sinulle tai sinulle ja miehellesi ja kahdelle lapselle ruokaa ja kaapista löytyy 2 litraa
      Sinkut
      160
      982
    6. Ajatus aamuun

      Tämä jollekin tärkeälle. On asioita mistä jutellaan, on asioita mistä vitsaillaan, on myös asioita mistä ei puhuta kenen
      Ikävä
      71
      969
    7. Siis ei ole edes mahdollista

      että ei törmätä, ei sit millään vaikka päällä hyppisi
      Ikävä
      44
      910
    8. Martina kauniina lehtihaastattelussa

      Martina antoi hyväntuulisen haastattelun lehteen. Tyylikkäitä kuvia ja kivoja vaatteita kauniilla Martinalla.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      183
      853
    9. J-miehelle

      haluan kertoa että olet edelleen mulle rakas. Ajattelen sinua päivittäin kulta.
      Ikävä
      58
      848
    10. Minä en luota sinuun yhtään nainen

      ja aistin että yrität taas satuttaa henkisesti koska tiedät että olet heikkouteni joten siksi tein mitä tein mutta en ki
      Ikävä
      39
      844
    Aihe