Miksi mulla ei tipu paino kunnolla paastossa?

Laihemmaksi

Olen nyt kymmenettä päivää paastolla ja painoa tippunut vain 3, 8 kg. Noin 4-6 päivinä päätä särki tosi paljon, sitten se meni pois. Eilen ja tänään on särkenyt päätä, tosin ei liikaa.
Tänään oli painoa tippunut vain 200 grammaa. Tarkoittaako tämä sitä, että paasto kannattaa lopettaa vai alkaako sitä painoa tippumaan enemmän jossain vaiheessa?

3

368

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Älä paastoa

   Miksi paastoat? Jos haluat laihtua, niin paastoaminen on älyttömintä, mitä voit tehdä. Paastolla (ja sama koskee vähähiilihydraattisia dieettejä) aineenvaihdunta hidastuu. Viidestä ensimmäisestä pudotetusta kilosta 3,5kg on vettä, 1kg rasvaa ja puoli kiloa lihaksia! Kun lihasmassa pienenee, vähenee se kudos, joka polttaa rasvaa. Samalla elimistö saa erilaisia puutoksia. Viiden kilon jälkeen paadtolla tai vähökalorisella dieetillä voi painoa pudottaa läskistä max. 60%, kun sr hitaalla, järkevällä laihduttamisella voi olla 90-100%. Paasto ei ole terveellistä.

   Näännytysdieettien seurauksena paino tulee liki 100%:lla varmuudella takaisin, mutta sen seurauksena kehon rasva-lihassuhde on huonontunut, lihasta on suhteessa vähemmän kuin ennen ja se on korvaantunut läskillä. Sillä kalorimäärällä, millä ennen paastoa/näännytysdieettiä paino pysyi tasapainossa, lihoo. Jokaisen jojotuksen jälkeen joutuu pysyvästi syömään entistä vähemmän. Painon kontrollointi on aina vaikeampaa.

   Jos haluat laihtua pysyvästi, tee se hitaasti pudottamalla kaloreita 500-1000kcal /vrk kulutuksestasi. Sen voit arvioida netissä olevilla energialaskureilla esim. Sydönliitonsivustolla on sellainen. Älä kuitenkaan mene alle 1500 kilokalorin.

   Tärkeintä laihduttamisessa ja elinikäisessä painon hallinnassa on noudattaa säännöllistä ateriarytmiä. Syö joja päivä aamiainen, lounas, päivällinen ja pari välipalaa. Näin verensokeri pysyy tasaisena, pidät nälän poissa ja vältyt makean himolta ja ahmimisrepsahduksilta. Jokaisella aterialla olisi oltava peoteiinia, rasvaa ja hyviä hiilihydraatteja. Huonoja ja vältettäviä ovat nopeasti imeytyvät hiilihydraatit kuten sokeri, valkoinen leipä,leivonnaiset, peruna, valkoinen riisi, pasta jne. Kasvisten määrää ruokavaliossa on syytä lisätä. Vesi on paras juoma. Mehuista, jopa täysmehuista, limsoista ja oluesta ym. alkoholijuomista saa huomaamattaan erittäin paljon kaloreita. Kaikkea voi syödä, mutta kohtuudella ja herkkujakin välillä.

   Mene kirjastoon tai kirjakauppaan hakemaan lisää ohjeita siihen, miten laihdutat terveellisesti, hitaasti, mutta kärsimättä ja pysyvästi. Esim. ravitsemustutkija ja -terapeuttiPatrik Borgilla on hyviä kirjoja. Hän pitää myös netissä blokia.

   • Juuri noin.

    Asiakirjoitus.

    Eipä tuohon ole lisättävää.


  • Näin on

   Alun runsaan nesteen pudotuksen jälkeen 200gramman pudotus on kova vauhti. Sehän tekee 1,4kg viikossa ja 6kg kuussa! Enempää on laihdutukselta turha toivoa. Ja mitä enemmän painoa on pudonnut, sitä hitaammaksi tahti menee. Etenkin kun säästöliekki stoppaa laihtumisen. Koskee paastoa ja VLCD-dieettejä.

   Luepa tästä vähän elimistön fysiologisista reaktioista laihduttamiseen:
   http://www.metaboliceffect.com/how-to-maintain-weight-loss/

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Rasmus Takaluoma

   Poliisi oli pahoinpidellyt Rasmuksen baarissa julkisesti. Virkaveljet salailevat nyt tapahtuneen julki tuomista. Usko meni poliisiin täysin.
   Kadonneet ihmiset
   16
   3900
  2. Marin myönsi, ei kunnon syytä matkustaa Uutseen-seelantiin ja Australiaan

   https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/b910963d-bfe4-4e77-9ad9-c501b10596d5 Kukaan muu pääministeri suomessa ei ole koskaan tehnyt vastaavaa matkaa. N
   Maailman menoa
   399
   1392
  3. Vähän välillä tuntuu kuin jos.

   Sinullakin on ikävä. Voin kyllä olla väärässä. Mistäpä sen tietää.
   Ikävä
   97
   1287
  4. Sannan "valtiovierailu" nyt

   Sanna pitänyt puheen valtiovierailun aluksi. Toimittajat aivan äimänä, kaikki vittuilee Sannalle ja kyselee mitä vittua se siellä tekee. Joku jopa ott
   Maailman menoa
   434
   1256
  5. En kestä enää olla erossa...

   Mitä jos mää vaan tuun ja alan suuteleen sua?
   Ikävä
   67
   862
  6. Tulen hulluksi

   Joka päivä mielessä. Typerä mies ei vaan voi mennä pois päästäni. Mitä enemmän pyristelen vastaan sitä enemmän siellä asuu. Olisipa joku katkaisija, j
   Ikävä
   50
   770
  7. Suomessa on perheiden yhä vaikeampi saada apua - Supernanny Pia Penttala kohtaa nämä ongelmat

   Järkyttävää, että Suomessa on yhä vaikeampi saada apua, olipa kyse sitten perheen ongelmista, lapsen haasteista, päihde- tai mielenterveysongelmista.
   Maailman menoa
   20
   726
  8. Riittääkö sulle nainen

   Seurustelu vai pitäskö jossain kohtaa sitte olla ihan sormuksia sovittelemassa?
   Ikävä
   71
   721
  9. Mitä oikeasti tuo koronarokote on ?

   Minun faijan proidi nyt puolisonsa kera koronassa. Ja 3 rokotetta ottaneena. Ikää noin 75v , Ja tuntuu ettei hengissä pysy . Hyi helvetti mitä tää rok
   Maailman menoa
   177
   721
  Aihe