Miksi mulla ei tipu paino kunnolla paastossa?

Laihemmaksi

Olen nyt kymmenettä päivää paastolla ja painoa tippunut vain 3, 8 kg. Noin 4-6 päivinä päätä särki tosi paljon, sitten se meni pois. Eilen ja tänään on särkenyt päätä, tosin ei liikaa.
Tänään oli painoa tippunut vain 200 grammaa. Tarkoittaako tämä sitä, että paasto kannattaa lopettaa vai alkaako sitä painoa tippumaan enemmän jossain vaiheessa?

3

323

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Älä paastoa

      Miksi paastoat? Jos haluat laihtua, niin paastoaminen on älyttömintä, mitä voit tehdä. Paastolla (ja sama koskee vähähiilihydraattisia dieettejä) aineenvaihdunta hidastuu. Viidestä ensimmäisestä pudotetusta kilosta 3,5kg on vettä, 1kg rasvaa ja puoli kiloa lihaksia! Kun lihasmassa pienenee, vähenee se kudos, joka polttaa rasvaa. Samalla elimistö saa erilaisia puutoksia. Viiden kilon jälkeen paadtolla tai vähökalorisella dieetillä voi painoa pudottaa läskistä max. 60%, kun sr hitaalla, järkevällä laihduttamisella voi olla 90-100%. Paasto ei ole terveellistä.

      Näännytysdieettien seurauksena paino tulee liki 100%:lla varmuudella takaisin, mutta sen seurauksena kehon rasva-lihassuhde on huonontunut, lihasta on suhteessa vähemmän kuin ennen ja se on korvaantunut läskillä. Sillä kalorimäärällä, millä ennen paastoa/näännytysdieettiä paino pysyi tasapainossa, lihoo. Jokaisen jojotuksen jälkeen joutuu pysyvästi syömään entistä vähemmän. Painon kontrollointi on aina vaikeampaa.

      Jos haluat laihtua pysyvästi, tee se hitaasti pudottamalla kaloreita 500-1000kcal /vrk kulutuksestasi. Sen voit arvioida netissä olevilla energialaskureilla esim. Sydönliitonsivustolla on sellainen. Älä kuitenkaan mene alle 1500 kilokalorin.

      Tärkeintä laihduttamisessa ja elinikäisessä painon hallinnassa on noudattaa säännöllistä ateriarytmiä. Syö joja päivä aamiainen, lounas, päivällinen ja pari välipalaa. Näin verensokeri pysyy tasaisena, pidät nälän poissa ja vältyt makean himolta ja ahmimisrepsahduksilta. Jokaisella aterialla olisi oltava peoteiinia, rasvaa ja hyviä hiilihydraatteja. Huonoja ja vältettäviä ovat nopeasti imeytyvät hiilihydraatit kuten sokeri, valkoinen leipä,leivonnaiset, peruna, valkoinen riisi, pasta jne. Kasvisten määrää ruokavaliossa on syytä lisätä. Vesi on paras juoma. Mehuista, jopa täysmehuista, limsoista ja oluesta ym. alkoholijuomista saa huomaamattaan erittäin paljon kaloreita. Kaikkea voi syödä, mutta kohtuudella ja herkkujakin välillä.

      Mene kirjastoon tai kirjakauppaan hakemaan lisää ohjeita siihen, miten laihdutat terveellisesti, hitaasti, mutta kärsimättä ja pysyvästi. Esim. ravitsemustutkija ja -terapeuttiPatrik Borgilla on hyviä kirjoja. Hän pitää myös netissä blokia.

      • Juuri noin.

        Asiakirjoitus.

        Eipä tuohon ole lisättävää.


    • Näin on

      Alun runsaan nesteen pudotuksen jälkeen 200gramman pudotus on kova vauhti. Sehän tekee 1,4kg viikossa ja 6kg kuussa! Enempää on laihdutukselta turha toivoa. Ja mitä enemmän painoa on pudonnut, sitä hitaammaksi tahti menee. Etenkin kun säästöliekki stoppaa laihtumisen. Koskee paastoa ja VLCD-dieettejä.

      Luepa tästä vähän elimistön fysiologisista reaktioista laihduttamiseen:
      http://www.metaboliceffect.com/how-to-maintain-weight-loss/

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      233
      3615
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      25
      2214
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2101
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1995
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      89
      1670
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1381
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1281
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1277
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1227
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1208
    Aihe