Auringonpalvonta ja solarium

aurinko1

Teen lopputyön auringon vaikutuksista ihoon ja haluaisin oman mielipiteeni rinnalle muiden näkemyksiä asiasta. En itse innostu solariumista enkä sielä koskaan ole käynytkään enkä myöskään makoile aamusta iltaan rannalla, joten olisi kiva saada työhön myös sitä näkökulmaa, että miksi jotkut tekevät niin. Te jotka otatte paljon aurinkoa ja käytte solariumissa, mikä siinä rusketuksessa on niin ihanaa, vaikka haittavaikutukset kuitenkin tiedostetaan? Myös ne jotka eivät oikein innostu asiasta, kertokaa miksi? Olisi kiva jos saisi hiukan laajempaa vastausta kuin "ruskettunut iho näyttää kauniimmalta".

6

139

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • nainen

      En Ota aurinkoa normaalilla tavalla tulee

    • 5+10

      Käyn solkussa/ otan aurinkoa, koska oon aina kärsinyt aknesta ja fakta on se että rusketus saa ihon tasaisemman väriseksi ja "kuivattaa" finnit nopeammin. Kesällä ja lomamatkalla yritän saada mahd. paljon aurinkoa juuri sen takia, että kasvojen iho näyttäisi paremmalta ja edes joskus pystyy olemaan ilman meikkiä ihmisten ilmoilla. Meikki ja kokonaisilmekin näyttää paremmalta brunan kanssa. Solkussa käyn erityisesti ennen matkaa tai rantakauden alkua, etten olisi totaalisen kalpea ja rusketus pääsee nopeammin alkuun. Mun kohdallani se itse RUSKETUS ei ole se juttu ja vaikka mulla vaikuttaa olevankin jonkin asteen tanoreksia, en ole koskaan överiruskea/luonnottoman näköinen. Enkä ikinä käytä itseruskettavia, koska haluan näyttää luonnollisen päivettyneeltä ja terveeltä. Ja mä oikeastaan salailen solarium-käyntejä, koska tiedän kuinka vaarallista ja kallista se on, enkä halua vaikuttaa pinnalliselta ja kuunnella saarnaa. Kaikki ei ole syntynyt täydellisen vauvanihon kanssa ja kyllä mäkin olisin mielelläni kalpea enkä uhraisi aikaa/rahaa/energiaa tällaiseen, jos ihoni olisi esittelykelpoinen sellaisenaan. Käytän kuitenkin hyödykseni nykyajan mahdollisuudet. Toiset hankkii ripsienpidennyksiä, toiset ottaa botoksia ja kolmannet keinorusketuksen.

      Toivottavasti tämä toi yhden uudenlaisen näkökulman asiaan.

    • .....

      Hieman ruskettuneena on mukavampi olo kuin täysin taikinanvalkoisena mutta tyylinsä kullakin. Itse palan helposti, joten en "ota" aurinkoa, mutta ihan mielelläni luen päivän lehden kesällä töiden jälkeen ulkona auringossa, se on mulle yhdenlaista kirkasvalohoitoa - tähän aikaan vuodesta kirkasvalolamppu auttaa.
      Haittavaikutukset satunnaisista ihon palamisista on lukuisat pienet pigmenttiläiskät ja luomet käsivarsissa, nuorempana ne voi laskea kymmenissä, nykyään jo varmaan sadoissa. Maksaläisiä ei vielä ole mutta koetan olla varjossa pahimman paahteen ja suojata itseäni hatulla/huivilla/voiteilla.
      Tyttäreni karttaa aurinkoa, häntä ei vaalea iho haittaa mutta eipä hänellä olekaan luomia tai muita ihomuutoksia. Mielestäni hän on viisaampi kuin äitinsa.

    • solarium

      Minä käyn solariumissa kolmesta syystä:
      1. On fakta, että ihoni näyttää paremmalta, kun solariumin ansioista finnet hälvenee (en tiedä mihin perustuu, mutta se on totta)

      2. Mielestäni näytän nätimmältä hieman ruskettuneessa ihossa.

      3. Solarium rusketus vaatii vähemmän aikaa kuin aurinko rusketus. Käyn siis solariumissa max 10 kertaa vuodessa ja kesäsin en ota aurinkoa, koska auringossa ruskettuminen vaatii joka päivä tuntien makaamista auringossa ja minulla ei ole siihen aikaa. Ihoni ruskistuu auringossa hitaasti.

    • Vamppyyri

      Olen oikeati viti valkea ja siinä se huono puoli on, että verisuonet näkyvät ihon läpi. Lisäksi ihmiset usein kyselevät syönkö kunnolla, koska näytän kuulemma anemiselta. (Ja huomautan, että ruokavalioni on riittävä ja terveellinen.)

      Kesä aikaan käyn mahdollisimman harvoin ulkona, koska palan TODELLA herkästi. Yhtenä kesänä olen kokeillut auringossa loikoilua, mutta en ruskettunut yhtään - kärähdin vain.

      Lisäksi ihosyövän riski on minulla huomattavasti pienempi. Jotakin juttuja olen myös kuullut, että iho ei vanhana rypistyisi yhtä paljon jos nuorena ei ole maannut auringossa. En kyllä tiedä, onko siinä mitään perää.

      Tietty rusketuksessa on myös hyviä puolia, kuten näemmä se auttaa akneen ja tietty D-vitamiinin saanti, josta suomalaisilla lähes kaikilla on puutetta.

      Ja makunsa kaikilla: toiset pitävät eksoottisista brasilia-rusketuksesta ja toiset valkeista posliininukeista tai jotain siitä väliltä.

    • ei kiitos

      En ole koskaan ottanut aurinkoa, en pitänyt nahkani grillaamisesta koskaan nuorenakaan edes rannalla.

      Solariumissa en ole koskaan käynyt. Itseruskettavia en käytä.

      Päinvastoin, suojaan ihoni aina UV-säteiltä - lähisukulaista yksi on kuollut ihosyöpään jo, ja toinen taas pilannut ihonsa liialla auringonottamisella, Eli varovainen saa olla. Moni nuori ei vaan tajua ennen kuin on liian myöhäistä.

      Ihoni on herkkä ja vaalea, mutta kauniin sävyinen, ei kalpea vaan terveen ja hehkeän näköinen. Hyvässä kunnossa vaikka olen 50 . Varmasti suurelta osin siksi että olen auringolta suojautunut.

      Tässä näkee eron, toisella puolella naamaa UV-säteiden aiheuttamat rypyt ja ihon kollageenivauriot, toisella puolella paremmassa kunnossa oleva UV-säteiltä enemmän suojassa ollut iho:

      http://medicmagic.net/adverse-effects-of-ultraviolet-rays-for-the-skin.html

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      2072
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      47
      1624
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      29
      1481
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      23
      1462
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1441
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1415
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1387
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1321
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1250
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      6
      1229
    Aihe